Популарни придружни програми за градење веб-страници

in Градежни веб-страници

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Филијалата на маркетингот е популарен начин да се заработат пари онлајн, а придружните програми за градење веб-страници се одличен начин за почеток. Со овие програми, можете да заработите провизии со промовирање на градители на веб-страници на вашата публика. Во овој блог пост, Ќе ве запознаам со најдобрите придружни програми за градење веб-страници. Ќе ги опфатам провизиите на секоја програма, условите за исплата и другите карактеристики.

Кога некој ќе кликне на вашата партнерска врска и ќе се регистрира за градител на веб-страници, ќе заработите провизија. Износот на провизијата што ќе ја заработите ќе варира во зависност од градителот на веб-страницата и придружната програма.

Тука се и некои факти и статистики за најдобрите придружни програми за градење веб-страници:

 • Се очекува да достигне глобалниот пазар за градење веб-страници 213.4 милијарди долари од 2024.
 • Просечната стапка на провизија за придружни програми за креирање веб-страници е 25%.
 • Просечното времетраење на колачињата за придружните програми за креирање веб-страници е 30 денови.

Тука се и некои причини да се приклучите на придружна програма за градител на веб-страници:

 • Добри промотивни материјали. Повеќето придружни програми за создавање веб-страници им обезбедуваат на своите партнери различни промотивни материјали, како што се банери, слики и текстуални врски. Ова може да ви олесни да ја промовирате програмата и да генерирате продажба.
 • Лесно се промовира. Изработувачите на веб-страници се вреден производ за кој луѓето веќе се заинтересирани, па затоа е релативно лесно да се промовираат.
 • Добра придружна табла. Повеќето придружни програми за креирање веб-локации им обезбедуваат на своите партнери добра придружна табла што ги следи вашите перформанси и обезбедува детална статистика. Ова може да ви помогне да го следите вашиот напредок и да ги оптимизирате вашите партнерски маркетинг кампањи.
 • Високи провизии. Придружните програми за изработка на веб-страници обично нудат високи стапки на провизија, што значи дека можете да заработите многу пари за секоја продажба што ја генерирате.

Тука се и некои совети за промовирање на градители на веб-страници како подружница:

 • Изберете ја вистинската ниша. Не сите создавачи на веб-страници се создадени еднакви. Некои се подобро прилагодени за одредени бизниси или индустрии од другите. Направете некои истражувања за да ги најдете градители на веб-страници кои се најрелевантни за вашата публика.
 • Креирајте висококвалитетна содржина. Вашата содржина треба да биде информативна и привлечна. Исто така, треба да биде добро оптимизиран за пребарувачите.
 • Користете ги социјалните медиуми. Социјалните медиуми се одличен начин да се допре до голема публика. Споделете ја вашата содржина на социјалните медиуми и користете релевантни хаштагови за да бидете забележани.
 • Извршете платено рекламирање. Платеното рекламирање може да биде одличен начин да се допре до целната публика. Користете Google Реклами или реклами на Фејсбук да таргетираат луѓе кои се заинтересирани за создавачи на веб-страници.

9 најдобри придружни програми за градење веб-страници

1 Wix

Wix

Wix е популарен градител на веб-страници кој е познат по неговата леснотија на користење и интерфејс со влечење и пушти. Тој нуди широк спектар на функции, вклучувајќи шаблони, хостинг и функционалност за е-трговија. Wix е добра опција за бизниси од сите големини, но е особено добро прилагодена за мали бизниси и поединци кои сакаат да создадат веб-страница без никакво знаење за кодирање.

Придружната програма на Wix нуди рамна провизија од 100 УСД за секоја продажба и нема минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Wix е 30 дена. Ова значи дека ќе заработите провизија за секоја продажба што е направена во рок од 30 дена откако посетителот ќе кликне на вашата поврзана врска.

Еве илустрација на заработката на придружната програма на Wix која нуди рамна цена од 100 $ CPA:

 • Ако упатите 10 луѓе на Wix и 5 од нив се регистрираат за Premium план, ќе заработите 500 долари.
 • Ако упатите 100 луѓе на Wix и 50 од нив се регистрираат за Premium план, ќе заработите 5,000 долари.
 • Колку повеќе луѓе упатувате на Wix, толку повеќе пари ќе заработите.

Сепак, постои минимум месечна цел на продажба од 300 долари. Ова значи дека нема да добиете исплата додека не упатите доволно луѓе на Wix за да генерирате најмалку 300 долари во провизии.

Стапката на провизија: $100 CPA
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма Wix

2. Плоштад

квадратен простор

Squarespace е уште еден популарен градител на веб-страници кој е познат по своите висококвалитетни шаблони и дизајни. Тоа е добра опција за бизниси кои сакаат веб-локација со професионален изглед. Squarespace е исто така добра опција за бизниси кои продаваат производи преку Интернет, бидејќи нуди вградена платформа за е-трговија.

Филијалата на Squarespace нуди провизија од 100 до 200 долари за сите продажби и не постои минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Squarespace е 30 дена.

Стапката на провизија: $100 до $200 CPA
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма Squarespace

3 Shopify

продавница

Shopify е водечка платформа за е-трговија која е позната по својата леснотија на користење и приспособливост. Тој нуди широк спектар на функции, вклучувајќи шаблони, хостирање и обработка на плаќања. Shopify е добра опција за бизниси кои сакаат да продаваат производи преку Интернет, а особено е погодна за бизниси кои сакаат да продаваат голем број производи.

Филијалата на Shopify нуди стапка на провизија до 20% за сите продажби и нема минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Shopify е 90 дена.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Програма за придружни активности на Shopify

4 Site123

site123

Site123 е едноставен и лесен за користење градител на веб-страници што е добра опција за малите бизниси и поединци. Тој нуди широк спектар на функции, вклучувајќи шаблони, хостинг и функционалност за е-трговија. Site123 е добра опција за бизниси кои сакаат да креираат веб-локација брзо и лесно, без никакво знаење за кодирање.

Филијалата на Site123 нуди стапка на провизија од 25% за сите продажби и нема минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Site123 е 30 дена.

Стапката на провизија: 25%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Site123 affiliate програма

5. Градител на веб-страници на Hostinger

хостингер

Hostinger е популарен веб-хостинг провајдер кој исто така нуди a градител на веб-страници. Тоа е добра опција за бизниси кои сакаат да ја хостираат својата веб-страница со Hostinger. Градителот на веб-страниците на Hostinger е лесен за користење и нуди широк спектар на функции, вклучувајќи шаблони, хостинг и функционалност за е-трговија. 

Филијалата на Hostinger нуди стапка на провизија од 10% за сите продажби и нема минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Hostinger Website Builder е 30 дена.

Стапката на провизија: 10%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Хостингер придружна програма

6 Дуда

сомнеж

Дуда е моќен градител на веб-страници кој им овозможува на корисниците да креираат сопствени веб-страници без никакво знаење за кодирање. Тоа е добра опција за бизниси кои сакаат висококвалитетна веб-страница со многу флексибилност. Дуда нуди широк спектар на функции, вклучувајќи шаблони, хостинг и функционалност за е-трговија.

Филијалата на Дуда нуди стапка на провизија од 20% за сите продажби и не постои минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Дуда е 90 дена.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Придружна програма Дуда

7. Веб-проток

веб-проток

Webflow е уникатен градител на веб-страници што им овозможува на корисниците да креираат сопствени веб-страници користејќи код. Тоа е добра опција за бизниси кои сакаат веб-локација која е навистина уникатна. Webflow нуди широк спектар на функции, вклучувајќи шаблони, хостинг и функционалност за е-трговија.

Филијалата на Webflow нуди стапка на провизија од 10% за сите продажби и нема минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Webflow е 30 дена.

Стапката на провизија: 10%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма на Webflow

8. Елементор Про

елемент

Елемент Про е популарна WordPress приклучок кој им овозможува на корисниците да креираат убави и одговорни веб-страници. Тоа е добра опција за бизниси кои сакаат да користат WordPress но сакаат попријателски начин за креирање на нивната веб-страница. Elementor Pro нуди широк опсег на функции, вклучувајќи шаблони, уредување со влечење и спуштање и функционалност за е-трговија.

Филијалата на Elementor Pro нуди стапка на провизија од 30% за сите продажби и не постои минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Elementor Pro е 30 дена.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Affiliate програма Elementor Pro

9. Елегантни теми

елегантни теми

Елегантни теми Divi е водечка WordPress давател на теми кој нуди широк спектар на висококвалитетни теми. Тоа е добра опција за бизниси кои сакаат да користат WordPress и сакате веб-локација со професионален изглед. 

Придружната програма на Elegant Themes нуди провизија од 40% за сите продажби и нема минимален услов за сообраќај. Времетраењето на колачињата за Елегантни теми е 30 дена.

Стапката на провизија: 40% повторувачки
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма за елегантни теми

Често поставувани прашања

Заклучок: Која е најдобрата придружна програма за градење веб-страници во 2024 година?

Како што можете да видите, стапките на провизија за овие програми се многу конкурентни. Времетраењето на колачињата исто така варира, така што ќе треба да одлучите која програма најдобро одговара за вашите потреби.

На крајот на краиштата, најдобрата придружна програма за градење веб-страници за вас ќе зависи од вашата публика и вашите цели. Ако имате голема публика на луѓе кои се заинтересирани да отворат веб-страница, тогаш еден од придружни програми кои плаќаат билет може да биде добра опција.

Ако штотуку почнувате, тогаш една од програмите на пониска комисија може подобро да одговара.

Треба да ги проверите и моите објави на блогот за придружните програми:

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...