Како ги тестираме, споредуваме и прегледуваме производите и услугите

At Website Rating, се гордееме што обезбедуваме ажурирани и веродостојни информации за водечките алатки и услуги во индустријата што се користат за започнување, водење и развој на онлајн бизнис. Еве го нашиот процес и методологија за евалуација и преглед на алатките и услугите наведени на Website Rating, кои ги користиме за одредување на нивното рангирање.

Ние сме вистински луѓе, исто како и вие. Дознајте повеќе за тимот кој стои зад websiterating.com овде.

Нашата цел е да обезбедиме погодни за почетници, длабински прегледи и споредби, така што секој може да донесува информирани одлуки и да го искористи максимумот од своето онлајн присуство.

За да го постигнеме ова, развивме а внимателен процес на преглед што ни помага да ја одржиме конзистентноста, транспарентноста и објективноста. Еве како го оценуваме секој производ и услуга:

Важно е да се забележи тоа ние не прифаќаме плаќање за преглед на производи или услуги. Нашите прегледи се непристрасни и единствено се засноваат на нашата проценка на производот или услугата. Ние користиме партнерски маркетинг модел, што значи дека можеме да заработиме провизија ако купите производ или услуга преку една од нашите врски. Сепак, ова не влијае на нашиот процес на прегледување или на содржината на нашите рецензии. Ние се стремиме да обезбедиме искрени и точни информации за да ви помогнеме да донесувате информирани одлуки при изборот на производи или услуги. Ти можеш прочитајте го нашето обелоденување на подружницата овде.

Нашиот процес на евалуација

Website RatingПроцесот на евалуација опфаќа осум клучни делови од целото корисничко искуство за купување

1.) П.купување и преземање; 2.) Инсталација и поставување; 3.) Безбедноста и приватноста; 4.) Брзина и перформанси; 5.) Клучни уникатни карактеристики; 6.) Додатоци или бонуси; 7.) Поддршка за корисници и 8.) Политика за цени и рефундирање

Ги истражуваме и анализираме овие области за да создадеме сеопфатни и вредни прегледи. Ова се однесува на:

 • Веб хостинг услуги
 • Градежни веб-страници
 • VPNs
 • Менаџери за лозинки
 • Услуги за складирање во облак
 • Алатки за маркетинг преку е-пошта
 • Градежни страници за слетување и градители на инка

Важно е да се забележи тоа додека имаме стандардизиран процес на прегледување, понекогаш мораме да го дотеруваме врз основа на специфичната категорија на софтвер ние разгледуваме.

На пример, при прегледување на градител на веб-локации им даваме приоритет на пријателството кон корисниците и дизајнот. Од друга страна, при преглед на VPN, нашиот фокус е на приватноста и безбедноста. Тоа е затоа што различните категории на софтвер имаат различни приоритети и цели, па затоа треба соодветно да го прилагодиме процесот на прегледување.

На крајот на краиштата, нашата цел е да обезбедиме сеопфатни и непристрасни прегледи кои им помагаат на корисниците да донесуваат информирани одлуки за софтверските производи што ги користат. Со приспособување на нашиот процес на прегледување на секоја категорија, можеме да обезбедиме поизразена анализа на софтверот, истакнувајќи ги факторите кои се најважни во тој конкретен контекст.

1. Купување и преземање

Започнуваме со истражување на сите достапни планови и обично ги купуваме најпопуларните. Избегнуваме користење на бесплатни проби бидејќи тие често не обезбедуваат пристап до целиот пакет. Се фокусираме на преземањето и ја проценуваме големината на датотеката за инсталација за да ве информираме колку слободен простор за складирање ви треба.

Откако ќе платиме за алатката, тогаш се фокусираме на преземањето. Очигледно, некои алатки не бараат преземање датотеки за да се користат (на пример, некои од денешните најдобри создавачи на веб-локации се онлајн, што значи дека нема софтверски елементи што може да се преземат).

потврди за набавки
генерирајте ја притисната потврда за купување
нордвпн потврда за купување

Пример за сметки за купување од алатки што ги користиме и преглед на нашата страница

2. Инсталација и подесување

Во текот на оваа фаза, ја извршуваме скриптата за инсталација, се грижиме за сите детали за поставувањето и го проценуваме времето потребно за да се заврши оваа акција. Исто така, обрнуваме внимание на нивото на техничко знаење потребно за успешно извршување на овој чекор.

3. Безбедност и приватност

Поминуваме многу време на овој чекор. Го истражуваме збирот мерки за безбедност и приватност што ги спроведува развивачот на производот/давателот на услуги, како и неговиот статус на усогласеност со регулативата.

Сепак, специфичните карактеристики за безбедност и приватност што треба да ги барате можат се разликуваат во зависност од видот на производот или услугата што ја разгледувате. На пример, клучните размислувања за безбедност и приватност за веб-хостинг се разликуваат од VPN, складирање облак и менаџери со лозинки.

Кога се разгледуваат карактеристиките за безбедност и приватност на веб хостинг, некои важни фактори кои треба да се земат предвид се:

 1. SSL сертификат/TLS шифрирање: SSL/TLS шифрирањето е важно за заштита на податоците што се пренесуваат помеѓу веб-локацијата и нејзините корисници. Обезбедува дека сите податоци што се разменуваат помеѓу прелистувачот на корисникот и веб-серверот се шифрирани и безбедни.
 2. Заштита на заштитен ѕид: Заштитниот ѕид е мрежен безбедносен систем кој го следи и контролира дојдовниот и појдовниот мрежен сообраќај врз основа на однапред одредени безбедносни правила. Тоа помага да се спречи неовластен пристап до серверот на веб-локацијата.
 3. Заштита од малициозен софтвер: Злонамерниот софтвер се однесува на злонамерен софтвер дизајниран да му наштети или да го искористи компјутерскиот систем. Обезбедувачите на веб-хостинг треба да имаат алатки за откривање и отстранување на малициозен софтвер од веб-локации хостирани на нивните сервери.
 4. Бекап: Редовните резервни копии на податоците и датотеките на веб-локацијата се од суштинско значење за обновување на податоците во случај на нарушување на безбедноста или загуба на податоци.
безбедносни поставки за веб хостинг
Пример за безбедносни поставки во веб-домаќин

Кога се разгледуваат карактеристиките за безбедност и приватност на VPNs, некои важни фактори кои треба да се земат предвид се:

 1. Шифрирање: VPN-овите го шифрираат целиот интернет сообраќај помеѓу корисничкиот уред и VPN серверот, што го отежнува секој да пресретнува или прислушува интернет сообраќај.
 2. Протоколи: Безбедносните протоколи што ги користи давателот на VPN може многу да влијаат на нивото на безбедност и приватност што се нуди. Некои популарни протоколи вклучуваат OpenVPN, L2TP/IPSec и PPTP.
 3. Прекинувач за убивање: прекинувачот за убивање е карактеристика што автоматски ја исклучува интернет-врската на корисникот ако се изгуби VPN-врската. Ова помага да се спречи протекување на податоци во случај на отфрлена VPN конекција.
 4. Политика без дневници: Политиката за без дневници значи дека давателот на VPN не чува никакви дневници за онлајн активноста на корисникот, осигурувајќи дека активноста на корисникот не може да се следи до нив.
nordvpn безбедносни поставки
Пример за безбедносни поставки во VPN

Кога се разгледуваат карактеристиките за безбедност и приватност на облак складирање, некои важни фактори кои треба да се земат предвид се:

 1. Шифрирање: Слично на VPN, давателите на облак складирање треба да ги шифрираат сите податоци складирани на нивните сервери за да се осигураат дека податоците на корисниците се безбедни.
 2. Двофакторна автентикација (2FA): Слично на веб хостинг, 2FA додава дополнителен слој на безбедност на процесот на најавување со тоа што бара од корисниците да обезбедат две форми на автентикација.
 3. Бекап и обновување: Редовните резервни копии и робусниот систем за обновување се од суштинско значење за обновување на податоците во случај на нарушување на безбедноста или губење на податоците.
pcloud безбедносни поставки
Пример за безбедносни поставки во компанија за складирање облак

Кога се разгледуваат карактеристиките за безбедност и приватност на менаџери за лозинки, некои важни фактори кои треба да се земат предвид се:

 1. Шифрирање: Управувачите со лозинки треба да користат силна шифрирање за да ги заштитат корисничките лозинки и другите чувствителни податоци.
 2. Двофакторна автентикација (2FA): Како и со другите алатки фокусирани на безбедноста, 2FA додава дополнителен слој на безбедност на процесот на најавување.
 3. Дневници за ревизија: Дневниците за ревизија им овозможуваат на корисниците да видат кога и како е пристапен до податоците на нивниот менаџер за лозинки, помагајќи им да откријат каков било неовластен пристап до нивните сметки.

4. Брзина и перформанси

Брзината е крал во онлајн светот. Ние извршуваме тестови за брзина на веб-серверот и ги вклучуваме резултатите во нашите прегледи. Кога ги споделуваме резултатите со вас, објаснуваме што значат бројките и даваме препораки за подобрување доколку е потребно.

Кога ги споделуваме резултатите од нашите тестови за брзина со вас, објаснуваме што значат бројките и ги споредуваме со просекот во индустријата за да можеме да ги оцениме перформансите на компанијата за веб хостинг.

При прегледување облак складирање услуги, се фокусираме на брзина на Прикачување, брзина на преземање, и, се разбира, на syncбрзина.

време на работа и тестирање на брзина
Пример за следење на брзината и времето на работа

За тестирање на времето и брзината на провајдерите на веб хостинг што ги следиме, посетете https://uptimestatus.websiterating.com/

5. Клучни уникатни карактеристики

Ние темелно ги истражуваме главните карактеристики на секој производ и проценуваме како тие функционираат во реални ситуации. Ние обезбедуваме детални информации за секоја карактеристика и објаснуваме како може да ви користи.

На пример, ан услуга за е-пошта маркетинг треба да ви обезбеди однапред изградени, мобилни и приспособливи шаблони за е-пошта за да не морате да креирате е-пошта од почеток, но сепак можете да правите промени за да одговараат на вашата визија. Од друга страна, менаџер за лозинки секогаш треба да ви овозможи да зачувате лозинки.

За да ви помогнеме да ја разберете функционалноста и вредноста на производот/услугата што ја разгледуваме, вклучуваме слики од екранот на неговите клучни карактеристики во соодветниот преглед. Почесто отколку не, ги правиме овие слики од екранот во алатката/апликацијата/платформата за да можете да видите што точно ќе добиете ако одлучите да инвестирате во неа.

6. Бенефиции

Во овој чекор, ги истражуваме сите дополнителни функции или додатоци понудени од производот или услугата. Ја проценуваме нивната корисност и даваме препораки за тоа кои вреди да се разгледаат.

Да земеме, на пример, платформи за градење веб-страници. Да им се помогне на нивните корисници да создадат убави и функционални сајтови со малку или никакво знаење за кодирање е нивната примарна цел.

Обично, тие го постигнуваат ова со обезбедување на своите клиенти со голем избор на професионално дизајнирани и приспособливи шаблони за веб-локации, интуитивен уредувач за влечење и спуштање, галерија со слики и алатка за блогирање.

Сепак, додатоци како бесплатен веб-хостинг, бесплатна SSL безбедност и бесплатно приспособено име на домен може значително да ја зголеми вредноста на градител на веб-страници бидејќи практично ќе го понуди целиот пакет.

ваучер за бесплатен домен wix

7. Поддршка на корисниците

Поддршката на клиентите е клучен дел од секој производ или услуга. Ние го проценуваме нивото на обезбедена корисничка поддршка и проценуваме колку е корисен и одговорен тимот за поддршка.

При преглед на производ/услуга, ги разгледуваме сите различни начини на кои може да се дојде до агентите за грижа за корисници на соодветната компанија. Колку повеќе форми на корисничка поддршка, толку подобро. Освен разговор во живо и помош за е-пошта, ја цениме и телефонската поддршка. Некои луѓе сакаат да го слушнат гласот на личноста која им помага да ги решат своите проблеми наместо да ги читаат нивните зборови.

We одредување на квалитетот на корисничката поддршка на компанијата поставувајќи им на своите агенти повеќе прашања, гледајќи го времето на одговор и проценувајќи ја корисноста на секој одговор. Внимаваме и на ставот на експертите со кои комуницираме. Никој не сака да бара помош од студена или нетрпелива личност.

Поддршката за корисници може да биде и пасивна. Се разбира, зборуваме за компаниски база на знаење преку статии, видео упатства, е-книги и ЧПП. Овие ресурси можат да ви помогнат да ги разберете основите и да ја намалите потребата за стручна помош.

8. Политика на цени и наплата

Кога разгледувате производ или услуга, од суштинско значење е внимателно да се погледне политиката за цени и рефундирање. Цените може значително да се разликуваат помеѓу производите и услугите, и важно е да се осигура дека цената е разумна и конкурентна со другите слични понуди на пазарот.

Покрај проценката на цените, од суштинско значење е да се погледне и политиката за рефундирање. Добрата политика за рефундирање треба да им понуди на клиентите фер и разумен временски период да го испробаат производот или услугата и да одредите дали тоа е добро погодно за нивните потреби. Ако клиентот е незадоволен со производот или услугата, тој треба да може да побара враќање на парите и лесно да ги добие парите назад.

При преглед на производ или услуга, ние внимателно ја проценуваме политиката за цени и рефундирање за да се осигураме дека се фер и разумен. Ние, исто така, ги земаме предвид факторите како што се должината на периодот на рефундирање и сите надоместоци поврзани со обработката на рефундирањето.

Понекогаш, некој производ или услуга може да понуди бесплатен пробен период или гаранција за враќање на парите. Овие можат да бидат вредни опции за клиентите кои сакаат да пробаат производ или услуга пред да се обврзат на купување. Овие фактори ги земаме предвид кога ја проценуваме политиката за цени и поврат на средства на производ или услуга.

Резиме

Како што можете да видите, ние го правиме кревањето тешко, за да не морате. Нашиот независен тим за истражување и преглед ги истражува производите и услугите одвнатре бидејќи не сакаме да прифаќаме нечиј збор за тоа.

Можете да бидете сигурни дека ќе ги откриеме сите главни слаби точки на производите и услугите на нашата страница, ќе даваме искрени препораки и никогаш нема да го трошиме нашето време на алатки, апликации и платформи кои не ги исполнуваат нашите стандарди за квалитет.

Споделете на...