Популарни придружни програми за Builder Funnel

in Продажни инка Градежни

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Изградувачите на инки се моќна алатка за филијали на пазарот. Тие ви дозволуваат да креирате продажни инки со висока конверзија кои можат да ви помогнат да продавате повеќе производи и услуги. Ако барате начин да ја зголемите продажбата на вашиот партнерски маркетинг, тогаш треба да размислите да се приклучите на придружна програма за градител на инка. Во овој блог пост, ќе разговарам најдобрите придружни програми за градење инка во 2024 година

Тука се и некои факти и статистики за најдобрите придружни програми за градење инка за 2024 година:

 • Се очекува да достигне глобалниот пазар за градење инки 14.3 милијарди долари од 2027.
 • Просечната стапка на провизија за придружните програми за градење инка е 25%.
 • Просечното времетраење на колачињата за придружните програми за создавање инка е 30 денови.

Изградувачите на инки обично вклучуваат различни функции што го олеснуваат создавањето и управувањето со продажните инки. Овие карактеристики може да вклучуваат:

 • Градител за влечење и пушти
 • Пред-изработени шаблони
 • А / Б тестирање
 • анализатор
 • Интеграции со други маркетинг алатки

Постојат голем број на придобивките од користењето на инка градител за партнерски маркетинг. Овие придобивки вклучуваат:

 • Зголемени стапки на конверзија: Изградувачите на инка може да ви помогнат да ги зголемите стапките на конверзија со тоа што ќе ви ги обезбедат алатките и функциите што ви се потребни за да креирате продажни инки со висока конверзија.
 • Автоматски маркетинг: Создавачите на инка можат да го автоматизираат вашиот маркетинг, за да можете да се фокусирате на други аспекти од вашиот партнерски маркетинг бизнис.
 • Лесен за користење: Изградувачите на инки обично се лесни за употреба, дури и ако немате никакво техничко искуство.
 • Достапен: Достапни се голем број на прифатливи производители на инка, така што не мора да трошите многу пари за да започнете.

Постојат голем број на придобивките од приклучувањето во придружна програма за градител на инка:

 • Комисии: Можете да заработувате провизии за секоја продажба што ја генерирате преку вашите партнерски врски.
 • Сообраќај: Придружните програми може да ви помогнат да го придвижите сообраќајот до вашата веб-локација или целните страници.
 • Свесност за марката: Придружните програми може да ви помогнат да изградите свест за брендот за вашиот бизнис.
 • Поддршка: Придружните програми обично нудат поддршка за нивните партнери, што може да ви помогне да започнете и да ги решите проблемите.

Врвни придружни програми за Builder Funnel

1. ClickFunnels

clickfunnels

ClickFunnels е популарен градител на инка кој е познат по неговата леснотија на користење и широкиот опсег на функции. Нуди разновидни шаблони и алатки за влечење и спуштање што го олеснуваат креирањето на целни страници и продажни страници со професионален изглед. ClickFunnels, исто така, нуди разновидни интеграции со други маркетинг алатки, како што се платформи за е-пошта маркетинг и CRM.

Филијалата на ClickFunnels нуди стапка на провизија од 40% за сите продажби направени преку вашата придружна врска. Времетраењето на колачињата е 30 дена, што значи дека ќе заработите провизија за секоја продажба што е направена преку вашата врска до 30 дена откако посетителот ќе кликне на вашата врска.

Со претплати кои се движат од 97 до 297 до 2497 долари месечно, можете да заработите МНОГУ! И добијте го ова: многу клиенти однапред плаќаат за ГОДИШНИ претплати, што значи дека можете да заработите насекаде од $997 до $2,997 до $29,964!

ПланСтапката на провизијаПотенцијална провизија по продажбаПотенцијална провизија над 24 месеци
$9740%$38.80$927.20
$29740%$118.80$2847.20
$2,49740%$998.80$23,967.20

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ClickFunnels

2. Картра

картра

Kartra е уште еден популарен градител на инка кој е познат по своите моќни карактеристики за автоматизација. Тој нуди разновидни алатки кои можат да ви помогнат да ги автоматизирате вашите маркетинг кампањи, како што се маркетинг преку е-пошта, вебинари и генерирање на потенцијални клиенти. Kartra исто така нуди различни интеграции со други маркетинг алатки.

Филијалата на Kartra нуди стапка на провизија од 40% за сите продажби направени преку вашата поврзана врска. Времетраењето на колачињата е 45 дена, што значи дека ќе заработите провизија за секоја продажба што е направена преку вашата врска до 45 дена откако посетителот ќе кликне на вашата врска.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 45 дена
Линк за регистрација: Картра придружна програма

3 Водачи на страници

страници на олово

LeadPages е поедноставен градител на инка од ClickFunnels или Kartra. Сепак, сè уште е одлична опција за филијали на пазарот. LeadPages нуди различни шаблони и алатки за влечење и спуштање што го олеснуваат креирањето на целни страници со професионален изглед. LeadPages, исто така, нуди разновидни интеграции со други маркетинг алатки, како што се платформи за е-пошта маркетинг и CRM.

Филијалата на LeadPages нуди стапка на провизија од 30% за сите продажби направени преку вашата поврзана врска. Времетраењето на колачињата е 90 дена, што значи дека ќе заработите провизија за секоја продажба што е направена преку вашата врска до 90 дена откако посетителот ќе кликне на вашата врска.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: LeadPages Affiliate програма

4. ​​Systeme.io

systeme.io

Systeme.io е понов градител на инка што брзо добива популарност. Нуди широк спектар на функции и алатки, вклучувајќи маркетинг преку е-пошта, вебинари и многу повеќе. Systeme.io има и стапка на провизија од 35%, и времетраење на колачињата од 60 дена.

Systeme.io е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат градител на инка што нуди широк опсег на функции и добра стапка на провизија. Systeme.io нуди и разновидни промотивни материјали за да им помогне на подружниците да ја промовираат платформата, вклучувајќи банери, слики и текстуални врски.

Стапката на провизија: 35%
Времетраење на колачето: 60 дена
Линк за регистрација: Придружна програма Systeme.io

5. ThriveCart

напредува

ThriveCart е платформа за количка за пазарење која е специјално дизајнирана за филијали на пазарот. Тој нуди висока стапка на провизија од 40%, и се интегрира со различни други маркетинг алатки. ThriveCart нуди времетраење на колачиња од 60 дена.

ThriveCart е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за количка за пазарење која нуди висока стапка на провизија и се интегрира со различни други маркетинг алатки. ThriveCart исто така нуди различни промотивни материјали за да им помогне на подружниците да ја промовираат платформата, вклучувајќи банери, слики и текстуални врски.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 60 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ThriveCart

6. Instapage

инстапејџ

Instapage е градител на целни страници кој е познат по својата леснотија на користење и убавите шаблони. Нуди разновидни алатки за влечење и спуштање кои го олеснуваат креирањето на целни страници со професионален изглед. Instapage, исто така, нуди разновидни интеграции со други маркетинг алатки, како што се платформи за е-пошта маркетинг и CRM.

Филијалата на Instapage нуди стапка на провизија од 30% за сите продажби направени преку вашата поврзана врска. Времетраењето на колачињата е 60 дена, што значи дека ќе заработите провизија за секоја продажба што е направена преку вашата врска до 60 дена откако посетителот ќе кликне на вашата врска.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 60 дена
Линк за регистрација: Придружна програма на Instapage

7. GrooveFunnel

жлебови

GrooveFunnels е градител на инка кој е дизајниран за мали бизниси. Нуди широк спектар на функции и алатки, вклучувајќи маркетинг преку е-пошта, вебинари и многу повеќе. GrooveFunnels, исто така, има стапка на провизија од 40%, и времетраење на колачињата од 90 дена.

GrooveFunnels е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат градител на инка што нуди широк спектар на функции и добра стапка на провизија. GrooveFunnels нуди и разновидни промотивни материјали за да им помогне на подружниците да ја промовираат платформата, вклучувајќи банери, слики и текстуални врски.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Придружна програма GrooveFunnels

8 GetResponse

getresponse

GetResponse е платформа за маркетинг на е-пошта која нуди и градител на инка. Нуди стапка на провизија од 33%, и се интегрира со различни други маркетинг алатки. GetResponse нуди времетраење на колачиња од 120 дена.

GetResponse е добар избор за филијали кои сакаат промовирајте платформа за маркетинг преку е-пошта кој нуди и градител на инка. GetResponse нуди и разновидни промотивни материјали за да им помогне на подружниците да ја промовираат платформата, вклучувајќи банери, слики и текстуални врски.

Стапката на провизија: 33%
Времетраење на колачето: 120 дена
Линк за регистрација: Придружна програма GetResponse

9 Конвертирај

convertkit

ConvertKit е платформа за маркетинг преку е-пошта која исто така нуди и градител на инка. Нуди стапка на провизија од 20%, и се интегрира со различни други маркетинг алатки. ConvertKit нуди времетраење на колачињата од 30 дена.

ConvertKit е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг на е-пошта која исто така нуди и градител на инка. ConvertKit е специјално дизајниран за блогери и креатори, па затоа е добар избор за филијали кои ја таргетираат таа публика.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ConvertKit

10. Символи

символи

Символи е изработувач на инка со влечење и спуштање кој е дизајниран за мали бизниси и претприемачи. Тој нуди 50% повторлива стапка на провизија и се интегрира со различни други маркетинг алатки. Simvoly нуди колаче со времетраење од 90 дена.

Simvoly е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат градител на инка што нуди висока стапка на провизија и долго траење на колачињата. Simvoly е исто така добар избор за филијали кои сакаат да промовираат градител на инка што е специјално дизајниран за мали бизниси и претприемачи.

Стапката на провизија: 50%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Придружна програма Simvoly

11 Отпуштете се

отфрлање

Unbounce е создавач на целни страници што е исто така добра опција за филијали на пазарот. Тој нуди 30% повторлива стапка на провизија и се интегрира со различни други маркетинг алатки. Unbounce нуди времетраење на колачињата од 60 дена.

Unbounce е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат градител на целни страници што нуди добра стапка на провизија и долго траење на колачињата. Unbounce е исто така добар избор за филијали кои сакаат да промовираат градител на целни страници што се интегрира со различни други маркетинг алатки.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 60 дена
Линк за регистрација: Unbounce Affiliate програма

Често поставувани прашања

Заклучок: Кои се најдобрите придружни програми за градење инка во 2024 година?

Најдобрата придружна програма за создавање инка за вас ќе зависи од вашите индивидуални потреби и цели. Сепак, некои од најпопуларните и добро почитувани придружни програми за создавање инка вклучуваат ClickFunnels, Kartra, LeadPages, Systeme.io, ThriveCart, Instapage, GrooveFunnels, GetResponse, ConvertKit, Символи, и Отскокнување.

При изборот на придружна програма, важно е да се земе предвид стапката на провизија, времетраењето на колачињата и карактеристиките и алатките што се нудат. Исто така, треба да ја земете предвид вашата целна публика и вашите сопствени маркетинг вештини.

Тука се и некои дополнителни совети за избор на најдобра придружна програма за градење инка:

 • Размислете за вашата целна публика: Какви производи или услуги промовирате? Кои се интересите на вашата публика? Изберете придружна програма за создавање инка која е добро погодна за вашата целна публика.
 • Размислете за вашите маркетинг вештини: Колку искуство имате со affiliate маркетинг? Ако сте почетник, можеби ќе сакате да изберете придружна програма што е лесна за промовирање.
 • Направете го вашето истражување: Прочитајте прегледи на различни конструктори на инка. Разговарајте со други партнери на пазарот кои работеле со различни програми. Добијте колку што можете повеќе информации пред да донесете одлука.

На крајот на краиштата, најдобрата платформа за градење инка за филијали ќе зависи од нивните индивидуални потреби и преференции. Сепак, ClickFunnels, Kartra, LeadPages, Systeme.io и ThriveCart се најдобрите опции кои нудат различни карактеристики и придобивки.

Треба да ги проверите и моите објави на блогот за придружните програми:

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...