Нашите Услови и правила, Политика за рефундирање, Политика за приватност и обелоденување на партнери

 1. Услови
 2. Политика за наплата и откажување
 3. Приватност
 4. Колачињата за приватност
 5. Филијалата Обелоденување

Правила и услови

Добредојдовте на веб-страницата websiterating.com обезбедена од Website Rating ("Website Rating”, „веб-страница“, „ние“ или „ние“).

Со користење на информациите собрани на Website Rating веб-страница, се согласувате да бидете обврзани со следните Услови и правила, вклучувајќи ја и нашата Политика за приватност. Ако не сакате да бидете обврзани со нашите Правила и услови или нашата Политика за приватност, единствената опција е да не користите Website Rating информации.

Користење на содржината на websiterating.com

Ние или нашите даватели на содржини ја поседуваме целата содржина на нашата веб-локација и нашите мобилни апликации (колективно „Услуги“). Информациите обезбедени од Website Rating е заштитена со Соединетите Американски Држави и меѓународните закони за авторски права и други закони. Дополнително, начинот на кој ја составивме, подредивме и составивме нашата содржина е заштитен со светските закони за авторски права и одредби од договорите.

Можете да ја користите содржината на нашите услуги само за ваши лични, некомерцијални цели за купување и информации. Копирање, објавување, емитување, измена, дистрибуција или пренос на кој било начин без претходна писмена согласност од Website Rating е строго забрането. Website Rating го задржува правото и целосните права на интелектуална сопственост за материјалите преземени или на друг начин добиени од овие услуги.

Со ова ви даваме дозвола да преземате, печатите и складирате избрани делови од нашата содржина (како што е дефинирано подолу). Сепак, копии мора да бидат за ваша лична и некомерцијална употреба, не можете да ја копирате или објавувате содржината на кој било мрежен компјутер или да ја емитувате на кој било медиум и не можете да ја менувате или менувате содржината на кој било начин. Исто така, не смеете да бришете или менувате известувања за авторски права или заштитни знаци.

на Website Rating име и поврзани ознаки, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на други имиња, икони на копчиња, текст, графика, логоа, слики, дизајни, наслови, зборови или фрази, аудио клипови, заглавија на страници и имиња на услуги што се користат на овие услуги се заштитни знаци, услуга ознаки, трговски имиња или друга заштитена интелектуална сопственост на Website Rating. Тие не смеат да се користат во врска со производи или услуги од трети страни. Сите други марки и имиња се сопственост на нивните сопственици.

Обврски за регистрација

За да пристапите до услугите што ги нуди нашата Website Rating веб-страница, од корисниците се бара да регистрираат „Корисничка сметка“. Корисничката сметка и придружните услуги колективно се нарекуваат „Website Rating Сметка“ во овие услови. Корисникот кој ја создава корисничката сметка ќе биде назначен како „Сопственик на сметката“. Сите корисници на Website Rating Сметката се согласува да биде обврзана со овие услови.

Со регистрирање за корисничка сметка, се согласувате дека наведената е-адреса („Адреса за е-пошта за регистрација“) ќе се користи за официјални известувања поврзани со вашата Website Rating Сметка и услуги. Неуспехот да читате е-пошта или редовно да се најавувате на вашата сметка може негативно да влијае на перформансите на услугите.

Корисниците мора да имаат најмалку 13 години за пристап или користење на услугите. Малолетниците мора да ги разгледаат овие услови со родител или законски старател, кој ќе биде одговорен за целиот пристап и користење на Website Rating Сметка.

Со користење на услугите или регистрирање за а Website Rating Сметка, се согласувате да обезбедите точни и целосни информации, да ја одржувате безбедноста на вашата сметка и веднаш да известите Website Rating за какви било безбедносни прекршувања.

Надоместоци и плаќање

Со претплата на која било услуга, се согласувате редовно да ја плаќате претплатата на избраниот датум. Надоместоците автоматски ќе се наплаќаат на дадениот начин на плаќање. Неплаќањето такси може да резултира со прекинување или суспендирање на услугите.

Спорните трошоци може да резултираат со суспендирање или прекинување на услугите. Корисниците се одговорни за какви било такси поврзани со спорови или повратни трошоци.

Ако ги користите услугите за клиенти од трети страни, вие останувате одговорни за сите такси, дури и ако вашите клиенти не успеат да платат.

Надоместоците се обезбедени во американски долари и не вклучуваат даноци, освен ако не е експлицитно наведено. Корисниците се согласуваат да ги платат сите важечки даноци и да обештетат Website Rating против сите поврзани обврски.

Website Rating го задржува правото да ги промени таксите во секое време. Корисниците може да ги откажат услугите доколку не се согласат со промените на надоместоците, но нема да им се враќаат средствата за веќе платените такси.

Содржина на клиентот

Корисниците се единствено одговорни за целата содржина објавена или пренесена преку услугите. Website Rating не ја контролира содржината на клиентот и не е одговорен за нејзината точност или квалитет.

За да се обезбедат услугите, Website Rating може да пристапи и користи содржина на клиентот. Со користење на услугите, корисниците доделуваат Website Rating лиценца за пристап, користење и дистрибуција на содржина на клиентот со цел давање услуги.

Содржината на клиентот не смее да ги нарушува правата на интелектуална сопственост, да прекршува какви било закони или да биде клеветничка, измамничка или измамничка.

Обврски на клиентот и прифатлива употреба

Корисниците се согласуваат да се усогласат со сите локални правила и закони во врска со однесувањето и содржината на интернет.

Корисниците се одговорни за обезбедување на сета потребна опрема и услуги за пристап до услугите.

Корисниците се согласуваат да не се вклучат во злонамерна активност, да не ги преоптоваруваат услугите или да не ги прекршуваат ограничувањата на пропусниот опсег.

Корисниците мора да ги почитуваат ограничувањата за испраќање е-пошта и се одговорни за користење на трети лица добавувачи доколку е потребно.

Корисниците се согласуваат да не користат прекумерни ресурси на процесорот или MySQL, да не хостираат пиратски или материјал за прекршување на авторските права, ниту да се вклучат во активности за споделување датотеки или BitTorrent.

 • Нарушува, присвојува или прекршува кој било патент, авторско право, заштитен знак, трговска тајна, доверливост, морално или право на приватност, или кое било друго право на сопственост или интелектуална сопственост;
 • Прекршување или промовирање на прекршување на кој било закон;
 • Бидете клеветнички, измамнички, лажни, погрешни или измамнички;
 • Сочинуваат, се состојат од или овозможуваат спам, обиди за фишинг, „синџир букви“, „пирамидални шеми“ или друга злонамерна активност;
 • Поставете порнографска, вулгарна, експлоататорска содржина на деца или на друг начин непристојна содржина;
 • Вклучете порнографски, нелегални и/или несоодветни материјали на вашата веб-страница/и хостирани кај нас;
 • Промовирајте тероризам, насилство, дискриминација, фанатизам, расизам, омраза, вознемирување или штета против кој било поединец или група.
 • Лимитирајте кое било лице или ентитет, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, a Website Rating службеник, лидер на форум, водич или домаќин, или лажно наведете или на друг начин погрешно ја претставувате вашата поврзаност со некое лице или ентитет.
 • Мешајте или попречете ги Услугите или серверите или мрежите поврзани со Услугите или не почитувајте какви било барања, процедури, политики или прописи на мрежите поврзани со Услугите.

Престанок

Website Rating може да ги прекине сметките или услугите поради прекршување на овие услови, барања за спроведување на законот, технички проблеми или продолжена неактивност.

Корисниците може да ги прекинат услугите преку Клиентската област. Неуспехот да се пополнат барањата за откажување ќе резултира со продолжени такси.

Одредени дејства може да резултираат со итно прекинување, вклучително и масовен маркетинг преку е-пошта, употреба на скршени приклучоци, хостирање на нелегален или несоодветен материјал или навредливо однесување кон Website Rating персоналот.

Обработка на уплатата

Услуги за обработка на плаќања за Website Rating се обезбедени од Stripe и се предмет на Договор за поврзана сметка со лента, што вклучува и Услови за користење на Stripe (колективно, „Договор за услуги Stripe“). Со тоа што ќе се согласите со овие услови или ќе продолжите да работите како сопственик на сметка на Website Rating, се согласувате да бидете обврзани со Договорот за услуги на Stripe, бидејќи истиот може да се менува од Stripe од време на време. Како услов на Website Rating овозможувајќи ги услугите за обработка на плаќања преку Stripe, се согласувате да ги обезбедите Website Rating точни и целосни информации за вас и вашиот бизнис, а вие овластувате Website Rating да ги споделите и информациите за трансакциите поврзани со вашето користење на услугите за обработка на плаќања обезбедени од Stripe.

Промени на нашите услови

Website Rating го задржува правото да ги промени нашите Услови и правила без најава или одговорност кон неговите посетители. Посетителите се обврзани со модификации на нашите Услови и правила. Бидејќи оваа страница може да се менува од време на време, препорачуваме посетителите периодично да ја прегледуваат оваа страница.

Одрекување од одговорност

Информации обезбедени од Website Rating е од општ карактер и не е наменет да биде замена за стручен совет. Ние обезбедуваме содржина на овие услуги како услуга за вас. Сите информации се обезбедени на основа „како што е“ без каква било гаранција, без разлика дали е експлицитна, имплицитна или законска. Ова одрекување вклучува, но не е ограничено на, сите и сите гаранции за прометливост, соодветност за одредена цел и непрекршување.

Додека се обидуваме да обезбедиме точни информации, не даваме никакви тврдења, ветувања или гаранции за точноста или комплетноста на информациите обезбедени од Website Rating. Информациите обезбедени од Website Rating може да се менува, ревидира или менува во секое време без претходна најава. Website Rating се оградува од секаква одговорност поврзана со општите информации што ги дава на која било од неговите страници.

Информациите дадени на веб-страницата и неговите компоненти се нудат само за информативни цели. Посетителите користат Website Rating содржина исклучиво на сопствен ризик. Оваа страница не е одговорна или одговорна за точноста, корисноста или достапноста на која било информација пренесена или достапна преку страницата. Во никој случај не треба Website Rating да биде одговорен пред која било трета страна за штетите поврзани со користење или некористење на нејзината содржина без разлика дали побарувањата се изнесени врз основа на договор, деликт или други правни теории.

Website Rating ги презентира информациите содржани на оваа веб-страница само за целите на едукација на потрошувачите. Website Rating не е производител или продавач на кој било од производите опишани на оваа веб-локација. Website Rating не поддржува ниту еден производ, услуга, продавач или провајдер споменат во која било од неговите написи или поврзани реклами. Website Rating не гарантира дека описот на производот или другата содржина на страницата е точна, целосна, доверлива, актуелна или без грешки.

Со користењето на овие Услуги, вие признавате дека таквата употреба е на ваш единствен ризик, вклучувајќи ја одговорноста за сите трошоци поврзани со целото неопходно сервисирање или поправка на која било опрема што ја користите во врска со овие Услуги.

Како делумно разгледување за вашиот пристап до нашите услуги и користење на содржината, вие се согласувате со тоа Website Rating не е одговорен кон вас на кој било начин за одлуките што може да ги донесете или вашите постапки или недејства зависни од содржината. Ако не сте задоволни со нашите услуги или нивната содржина (вклучувајќи ги овие Услови и правила за користење), ваш единствен и ексклузивен лек е да престанете да ги користите нашите услуги.

Вашето користење на услугата е на ваш единствен ризик. Услугата се обезбедува на основа „како што е“ и „како што е достапна“. Website Rating, и нивните службеници, вработени, агенти, партнери и даватели на лиценца изрично ги отфрлаат сите гаранции од секаков вид, без разлика дали се експлицитни или имплицитни, вклучувајќи ги, но не ограничувајќи се на имплицираните гаранции за прометливост, соодветност за одредена цел и непрекршување.

Website Rating и неговите службеници, вработени, агенти, партнери и даватели на лиценца не даваат гаранција дека (i) услугата ќе ги исполни вашите барања; (ii) услугата ќе биде непрекината, навремена, безбедна или без грешки; (iii) резултатите што може да се добијат од користењето на услугата ќе бидат точни или сигурни; (iv) квалитетот на какви било производи, услуги, информации или друг материјал купен или добиен од вас преку услугата ќе ги исполни вашите очекувања; и (v) сите грешки во софтверот ќе бидат поправени.

До секој материјал преземен или на друг начин добиен преку користењето на услугата се пристапува по ваша дискреција и ризик, а вие ќе бидете единствено одговорни за каква било штета на вашиот компјутерски систем или губење на податоци што произлегуваат од преземањето на таков материјал.

ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТА

Тоа експресно го разбирате и се согласувате Website Rating, и неговите службеници, вработени, застапници, партнери и даватели на лиценца нема да бидат одговорни пред вас за какви било директни, индиректни, случајни, посебни, последователни или примерни штети, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, штети поради загуба на профит, добра волја, употреба, податоци или други нематеријални загуби (дури и ако таквите загуби се разумно предвидливи или Website Rating има вистинско известување за можноста за такви штети), кои произлегуваат од: (i) користењето или неможноста да се користи услугата; (ii) трошоците за набавка на заменски стоки и услуги кои произлегуваат од какви било стоки, податоци, информации или услуги купени или добиени или примени пораки или трансакции направени преку или од услугата; (iii) неовластен пристап или промена на вашите преноси или податоци; (iv) изјави или однесување на која било трета страна на услугата; или (v) кое било друго прашање во врска со услугата.

Избор на закон

Сите правни прашања кои произлегуваат од или поврзани со употребата на Website Rating ќе се оценуваат според законите на државата Квинсленд, Австралија, без оглед на какви било принципи за судир на закони.

Ако судот со јурисдикција најде некој од овие Услови и правила за неважечки, таа одредба ќе биде прекината, но нема да влијае на валидноста на преостанатите одредби од овие Услови и правила.

Ако имате какви било прашања во врска со нашите политики, слободно контактирајте не.

Политика за наплата и откажување

At Website Rating, го цениме вашето задоволство пред се друго. Посветени сме на испорака на услуга за хостирање што ги надминува вашите очекувања. Меѓутоа, доколку ја најдете нашата услуга незадоволителна, ние нудиме 30-дневна гаранција за враќање на парите за сите планови за хостирање.

Ако ја откажете вашата хостинг сметка во првите 30 дена од пријавувањето, ќе ви издадеме целосна наплата. Ова ви овозможува цел месец да го тестирате квалитетот на нашата брзина, поддршка и безбедност.

Услови:

 • Барањата за прекин на услугата мора да бидат објавени преку вашата област на клиенти или со контактирање на нашиот тим за поддршка.
 • Автоматската наплата ќе се случи ако сте ги зачувале деталите за плаќање, освен ако не побарате откажување.
 • 30-дневната гаранција за враќање на парите се однесува само на првата исплата за месечни планови и може да се врати. Последователните обновувања на хостингот не се враќаат.
 • Го задржуваме правото да одбиеме рефундирање доколку има докази за злоупотреба на нашата политика за условите за користење.
 • Откажувањето на вашата сметка и иницирањето рефундирање веднаш ќе ја прекине вашата хостинг сметка. 
 • Пред да побарате откажување, проверете дали сте направиле резервни копии, сте ја преместиле вашата веб-локација и сте ги преземале сите потребни бекап.

Како да побарате враќање на средствата:

Можете да ја откажете вашата хостинг сметка и да побарате враќање на средствата од вашата област на клиенти или со контактирање на нашата поддршка. Рефундирањето ќе се изврши со оригиналниот начин на плаќање, а вратениот износ може да очекувате да се обработи во рок од 5-10 работни дена.

Приватност

Ние ја сфаќаме приватноста на нашите корисници многу сериозно. Со користење на Website Rating содржина, ги прифаќате нашите Услови и правила кои ја вклучуваат оваа Политика за приватност. Ако не сакате да бидете обврзани со Website RatingПолитика за приватност или Услови и правила, единствениот ваш лек е да престанете да го користите Website Rating' содржина.

Размена на информации

Website Rating ја сфаќа приватноста на нашите посетители многу сериозно. Website Rating не ги споделува информациите што ги собира, без разлика дали се општи или лични, на кој било специфичен начин со трети страни без согласност од посетителите или како што поинаку се бара со закон.

Website Rating може да собере:

(1) лична or

(2) општо поврзани со посетителите информации

(1) Лични податоци (вклучувајќи и е-пошта адреси)

Website Rating никогаш нема да продава, изнајмува или споделува лични информации, вклучувајќи имиња и адреси на е-пошта, со трета страна.

Од посетителите нема да се бара да даваат лични податоци за општа употреба на страницата. Посетителите може да имаат можност да обезбедат Website Rating со нивните лични податоци како одговор на пријавувањето за Website Ratingбилтенот на. За да се регистрирате на билтенот, од посетителите може да се бара да дадат лични податоци како што се имиња и адреси на е-пошта.

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агент на прелистувачот за да помогнеме во откривањето на спам. Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да се обезбеди на услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

(2) Општи информации

Како и многу други веб-локации, Website Rating ги следи општите информации поврзани со нашите посетители за да ги подобри искуствата на нашите посетители преку анализирање на трендовите, администрирање на страницата, следење на движењето на корисниците низ страницата и собирање демографски информации. Оваа информација што се следи, исто така наречена датотеки за евиденција, вклучува, но не е ограничена на, адреси на интернет протокол (IP), типови на прелистувачи, даватели на интернет услуги (ISP), времиња на пристап, веб-локации за упатување, страници за излез и активност на кликнување. Оваа информација што се следи не го идентификува посетителот лично (на пример, по име).

Еден правец Website Rating ги собира овие општи информации преку колачиња, мала текстуална датотека со единствена идентификациона низа од знаци. Колачињата помагаат Website Rating складирајте информации за претпочитаните опции на посетителите, снимајте кориснички специфични информации за страниците на кои корисниците пристапуваат и приспособете ја веб-содржината врз основа на типот на прелистувачот на посетителот или други информации што посетителот ги испраќа преку нивниот прелистувач.

Можете да ги оневозможите колачињата во вашиот веб-прелистувач за да не се поставуваат колачиња без ваша дозвола. Имајте предвид дека оневозможувањето на колачињата може да ги ограничи функциите и услугите што ви се достапни. Колачињата кои Website Rating комплетите не се врзани за никакви лични податоци. Подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Други сајтови

Website RatingПолитиката за приватност на се однесува само на Website Rating содржина. Други веб-локации, вклучувајќи ги и оние на кои се рекламираат Website Rating, линк до Website Rating, или тоа Website Rating врски до, може да имаат свои политики.

Кога ќе кликнете на овие реклами или врски, овие огласувачи или сајтови од трети страни автоматски ја добиваат вашата IP адреса. Други технологии, како колачиња, JavaScript или веб-светилници, може да се користат и од рекламни мрежи на трети страни за да се измери ефективноста на нивните реклами и/или да се персонализира рекламната содржина што ја гледате.

Website Rating нема контрола и не е одговорен за начините на кои овие други веб-локации ги собираат или користат вашите информации. Треба да се консултирате со соодветните политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за повеќе информации за нивните практики, како и за упатства за тоа како да се откажете од одредени практики.

GoogleКолачињата со стрела со DoubleClick

Како трето лице продавач на реклами, Google ќе постави DART колаче на вашиот компјутер кога ќе посетите локација користејќи DoubleClick или Google Рекламирање на AdSense. Google го користи ова колаче за да опслужува реклами специфични за вас и вашите интереси. Прикажаните реклами може да бидат насочени врз основа на вашата претходна историја на прелистување. Колачињата DART користат само информации кои не се лични. Тие не следат лични информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, физичка адреса, телефонски број, броеви за социјално осигурување, броеви на банкарски сметки или броеви на кредитни картички. Може да спречите Google од користење на DART колачиња на вашиот компјутер со посета на Google Политика за приватност на мрежата за реклами и содржини.

Google Следење на конверзии на AdWords

Оваа веб-локација користи 'Google Програмата за онлајн рекламирање на AdWords, особено нејзината функција за следење на конверзии. Колачето за следење конверзии се поставува кога корисникот ќе кликне на реклама испорачана од Google. Овие колачиња ќе истечат по 30 дена и не даваат лична идентификација. Доколку корисникот посети одредени страници на оваа веб-локација и колачето не е истечено, ние и Google ќе открие дека корисникот кликнал на рекламата и дека е пренасочен на оваа страница.

Промени во политиката

Ве молиме имајте предвид дека од време на време може да ја менуваме нашата Политика за приватност. Корисниците можат да ја видат нашата најнова Политика за приватност во секое време со посета на оваа страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со нашите политики, слободно контактирајте не.

Колачињата за приватност

Ова е Политика за колачиња за websiterating.com т.е. (“Website Rating”, „веб-страница“, „ние“ или „ние“).

Заштитата на вашите лични податоци е навистина важна за нас и директно спаѓа во нашата стратегија да ви помогнеме вас, посетителот. Ви препорачуваме да ја прочитате нашата Политика за приватност која детално објаснува како ги собираме, користиме и заштитуваме вашите лични податоци.

Колаче е мала компјутерска датотека, која може да се преземе на хард дискот на вашиот компјутер кога посетувате веб-локација. Колачињата се безопасни датотеки што можат да помогнат во подобрувањето на вашето искуство со користење на веб-локација доколку тоа го дозволуваат преференциите на вашиот прелистувач. Веб-страницата може да ги прилагоди своите операции на вашите потреби, допаѓања и недопаѓања со собирање и запомнување на вашите онлајн преференции.

Повеќето колачиња се бришат веднаш штом ќе го затворите прелистувачот - тие се нарекуваат колачиња за сесија. Другите, познати како постојани колачиња, се складираат на вашиот компјутер додека не ги избришете или додека не истечат (видете го прашањето „Како можам да ги контролирам или избришам овие колачиња?“ подолу за тоа како да ги избришам колачињата).

Ние користиме колачиња за евиденција за сообраќај за да идентификуваме кои страници се користат. Ова ни помага да ги анализираме податоците за сообраќајот на веб-страниците и да ја подобриме нашата веб-страница за да ги приспособиме на потребите на корисниците. Овие информации ги користиме само за цели на статистичка анализа, а потоа податоците се отстрануваат од системот.

Ние, исто така, работиме со трети страни во обезбедувањето услуги преку нашата веб-локација и тие може да постават колаче на вашиот компјутер како дел од овој аранжман.

Како да користиме колачиња?

Општо земено, колачињата што ги користи websiterating.com спаѓаат во три групи:

Критички: Овие колачиња се неопходни за да ви овозможат да ја користите нашата веб-страница. Без овие колачиња, нашата веб-локација нема да работи правилно и можеби нема да можете да ја користите.

Кориснички интеракции и аналитика: Овие ни помагаат да видиме кои написи, алатки и зделки се од најголем интерес за вас. Сите информации се собираат анонимно - не знаеме кои луѓе што направиле.

Рекламирање или следење: Не дозволуваме рекламирање, но се промовираме на страници на трети страни и користиме колачиња за да ве известиме за она што мислиме дека ќе ве интересира, врз основа на вашите претходни посети на нашата веб-локација. Колачињата ни помагаат да разбереме колку ефикасно го правиме тоа и да го ограничиме бројот на пати кога ги гледате нашите промоции. Ние, исто така, вклучуваме врски до социјалните мрежи како што е Facebook, и ако комуницирате со оваа содржина, социјалните мрежи може да користат информации за вашите интеракции за да насочат реклами кон вас на нивните веб-локации.

Колачињата што не се користат за да го подобрат вашето искуство за пристап и користење на веб-локацијата само ни обезбедуваат статистика за начинот на кој корисниците, генерално, се движат на веб-локацијата. Ние не користиме никакви информации добиени од колачиња за да идентификуваме индивидуални корисници.

Ги ревидираме типовите на колачиња кои се користат на нашата веб-локација, но можно е услугите што ги користиме да направат промени во имињата и целите на нивните колачиња. Некои услуги, особено социјалните мрежи како Фејсбук и Твитер, редовно ги менуваат своите колачиња. Секогаш имаме за цел да ви покажеме ажурирани информации, но можеби нема да можеме веднаш да ги одразиме овие промени во нашата политика.

Како можам да ги контролирам или избришам овие колачиња?

Поголемиот дел од веб-прелистувачите автоматски ги овозможуваат колачињата како стандардна поставка. За да спречите складирање на колачиња на вашиот компјутер во иднина, ќе треба да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач. Можете да најдете инструкции за тоа како да го направите ова со кликнување на „Помош“ во лентата со мени или следејќи ги овие инструкции од прелистувач по прелистувач од AboutCookies.org.

на Google Колачињата за аналитика исто така можете да ги прекинете Google од собирање на вашите информации со преземање и инсталирање на Google Додаток за прелистувач за откажување од Analytics.

Ако сакате да ги избришете сите колачиња кои веќе се на вашиот компјутер, ќе треба да ја лоцирате датотеката или директориумот во кој ги складира вашиот компјутер - ова како да ги избришете колачињата информациите треба да помогнат.

Имајте предвид дека со бришење на нашите колачиња или оневозможување на идните колачиња можеби нема да можете да објавувате пораки на нашите форуми. Дополнителни информации за бришење или контролирање на колачиња се достапни на AboutCookies.org.

Колачиња што ги користиме

Овој дел ги детализира колачињата што ги користиме.

Се обидуваме да обезбедиме оваа листа да биде секогаш ажурирана, но можно е услугите што ги користиме да направат промени во имињата и целите на нивните колачиња и можеби нема да можеме веднаш да ги одразиме овие промени во оваа политика.

Колачиња за веб-страница

Известувања за колачиња: Кога сте нови на веб-локацијата, ќе видите порака за колачиња со која ќе знаете како и зошто користиме колачиња. Испуштаме колаче за да се погрижиме да ја видите оваа порака само еднаш. Испуштаме и колаче за да ве известиме доколку имаме проблеми со отфрлањето на колачињата што може да влијаат на вашето искуство.

анализатор: Овие Google Колачињата за аналитика ни помагаат да го разбереме и подобриме искуството на нашите корисници со нашата веб-страница. Ние користиме Google Анализа за следење на посетителите на оваа страница. Google Аналитиката користи колачиња за да ги собере овие податоци. Со цел да се усогласат со новата регулатива, Google вклучени а амандман за обработка на податоци.

коментари: Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса на е-пошта и веб-локација во колачиња. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година. Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да се обезбеди на услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Колачиња од трети лица

Кога ја користите нашата веб-страница, може да видите колачиња кои се испорачуваат од трети страни. Информациите подолу ги прикажуваат главните колачиња што може да ги видите и дава кратко објаснување за тоа што прави секое колаче.

Google анализатор: Го користиме ова за да разбереме како се користи и како се пристапува до веб-локацијата за да се подобри корисничкото искуство - податоците на корисниците се сите анонимни. Google ги складира информациите собрани од колачињата на серверите во Соединетите Американски Држави. Google може, исто така, да ги пренесе овие информации на трети страни кога тоа го бара со закон, или кога таквите трети страни ги обработуваат информациите за Googleво име на. Секоја информација генерирана од овие колачиња ќе се користи во согласност со нашата Политика за приватност, оваа Политика за колачиња и GoogleПолитика за приватност и политика за колачиња.

Facebook: Facebook користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Facebook. Ние, исто така, користиме Facebook Analytics за да разбереме како се користат нашата страница и веб-страница на Facebook и да ги оптимизираме активностите на корисниците на Facebook врз основа на интеракцијата на корисниците со нашата содржина на Facebook. Корисничките податоци се сите анонимни. Секоја информација генерирана од овие колачиња ќе се користи во согласност со нашата Политика за приватност, оваа Политика за колачиња и политиката за приватност и политиката за колачиња на Facebook.

Twitter: Twitter користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Twitter.

Скопје: Linkedin користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Linkedin.

Pinterest: Pinterest користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Pinterest.

Други сајтови: Покрај тоа, кога ќе кликнете на некои врски до други веб-локации од нашата веб-локација, тие веб-локации може да користат колачиња. Колачињата би можеле да бидат поставени од трето лице кое ја обезбедува таа врска над која немаме контрола. Статиите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб-локации се однесува на ист начин како посетителот да ја посетил другата веб-локација. Овие веб-локации може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење од трета страна и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-локација.

Колку долго ќе ги задржиме вашите податоци

Google Колачето за анализа _ga се чува 2 години и се користи за разликување на корисниците. Google Колачето за анализа _gid се чува 24 часа и исто така се користи за разликување на корисниците. Google Колачето за аналитика _gat се чува 1 минута и се користи за намалување на брзината на барањата. Ако сакате да се откажете и да спречите користење на податоците од Google Посета на аналитика https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да одобруваме какви било понатамошни коментари, наместо да ги држиме во редот за умереност.

Кои права имате над вашите податоци

Ако сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Ако сакате да се откажете од Google Потоа посетете ги колачињата за аналитика https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Можете да ги побарате вашите лични податоци во секое време со контактирање на нас на [заштитена по е-пошта]

Како ги заштитуваме вашите податоци

Нашите сервери се безбедно хостирани во центрите за податоци од највисокото ниво и користиме протоколи за шифрирање и автентикација HTTPS (Безбеден протокол за пренос на хипертекст) и SSL (Secure Socket Layer).

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со нашите политики, слободно контактирајте не.

Филијалата Обелоденување

Website Rating е независна страница за прегледување која добива компензација од компаниите чии производи ги прегледуваме. На оваа веб-локација има надворешни врски кои се „придружни врски“ кои се врски што имаат посебен код за следење.

Ова значи дека може да добиеме мала провизија (без дополнителни трошоци за вас) ако купите нешто преку овие врски. Ние го тестираме секој производ темелно и даваме високи оценки само на најдобрите. Оваа страница е независна сопственост и мислењата изразени овде се наши.

За повеќе детали, прочитајте го обелоденувањето на нашата подружница. Можете да читате нашиот процес на преглед овде.

Споделете на...