Избор на вистинското складирање во облак: pCloud наспроти Sync Во споредба

in облак чување, Споредби

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

pCloud Sync се одлични провајдери за складирање облак со шифрирање со нула знаење (шифрирање од крај до крај), карактеристика што нема да ја најдете со Google Вози и Dropbox. Но, како овие два провајдери на облак се собираат еден против друг? Тоа е што ова pCloud vs Sync.com споредба има за цел да дознае.

КарактеристикиpCloudSync.com
РезимеНема да се разочарате ниту од едното ниту од едното, затоа што и двете pCloud Sync.com се одлични даватели на облак складирање. Во однос на целокупната карактеристики, доживотна цена и леснотија на користење, pCloud излегува како победник. Сепак, кога станува збор за безбедноста, Sync.com Подобро е бидејќи шифрирањето со нула знаење е вклучено бесплатно, со pCloud треба да платите дополнително за тоа.
Веб-страницаwww.pcloud. Соwww.sync.com
ЦенаОд 49.99 долари/год. (доживотни планови од 199 долари)Од 96 $/година (8$/месец)
Шифрирање со нула знаењеПлатен додаток (pCloud Крипто)Вклучено бесплатно
Бесплатно складирањеБесплатно складирање од 10 GB5 GB бесплатен простор (но можете да заработите до 25 GB со упатување на семејството и пријателите
ПовеќеНе подлежи на Законот за патриоти на САД. 30-дневна гаранција за враќање на парите. Одлично syncОпции за вчитување, споделување и преземање датотеки. Неограничен пропусен опсег.Неверојатни syncрешенија. Неограничени брзини на пренос. Неограничени големини на датотеки. Доживотни планови. 30-дневна гаранција за враќање на парите.
Леснотија на користење⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐
Безбедност⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇
Вредност за пари⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐
Посетете pCloud. СоПосетете Sync.com

Главни преземања:

Sync.com pCloud се лидери на пазарот кога станува збор за безбедни и фокусирани на приватност решенија за складирање облак.

pCloud доаѓа со многу повеќе функции, е поевтин и нуди еднократни доживотни планови за плаќање. Сепак, шифрирањето со нула знаење е платен додаток.

Sync.com е повеќе ориентиран кон бизнисот и нуди шифрирање од крај до крај на сите негови месечни планови без дополнително да се наплаќа.

облак складирање ги промени начините на кои светот ги доловува податоците. Тој го презеде како главен метод за складирање податоци - заборавете на просториите полни со кабинети за поднесување документи; Денешните информации се складираат од далечина и безбедно во облакот.

Во ова pCloud vs Sync.com споредба, два од најфокусираните даватели на облак за складирање на податоци за приватност и безбедност се соочуваат едни со други.

Деновиве, луѓето се потпираат на облакот за да ги задржат своите податоци, без разлика дали се тоа слики, важни документи или работни датотеки. Згора на тоа, луѓето бараат достапни решенија кои се сигурен и лесен за употреба.

Тоа е местото каде што играчите за складирање облак сакаат pCloud Sync.com влезе во игра.

pCloud е сеопфатна и лесна за употреба опција која ги задоволува потребите и на поединците и на бизнисите. Тимот зад себе pCloud верува дека повеќето услуги за складирање облак се премногу технички за просечниот корисник и затоа се фокусираат на тоа да бидат прифатливи за корисниците. И додека бесплатниот план е навидум ограничен, слободно може да се каже дека има многу вредност ако инвестирате во доживотен премиум план.
Од друга страна, Sync.com е фримиум опција која има за цел да ја стави приватноста на корисникот на прво и основно со шифрирање од крај до крај. Доаѓа со израмнети нивоа, комплетирани со дополнителен простор за складирање, како и можност за складирање, споделување и пристап до датотеки од каде било. И само во случај да наидете на некаква неволја, Sync.com обезбедува приоритетна домашна поддршка за да ви помогне со се што ви треба.

Се разбира, ова не се доволни информации за да донесете информирана одлука кога станува збор за складирање во облак. Затоа денес, ќе го разгледаме подетално pCloud vs Sync.com и видете што има да понуди секое решение.

Значи, ајде да започнете!

1. Планови и цени

Како и со сè во животот, цената секогаш ќе биде фактор кога станува збор за донесување одлука за услугата што сакате да ја користите. Значи, ајде да погледнеме како и двете pCloud Sync.com поклопуваат.

pCloud Цени

pCloud доаѓа со иницијал Бесплатно складирање од 10 GB за секој што ќе се пријави. Покрај тоа, pCloud доаѓа со предноста да плаќате за премиум планови на основа од месец во месец.

Ако ви треба само мал простор за складирање и можете да си дозволите однапред да платите цела година, pCloud ќе ве чини $49.99 за 500 GB количина на складирање.

pcloud планови
Бесплатен план од 10 GB
 • пренос на податоци: 3 GB
 • Мебел за складирање: 10 GB
 • цена: БЕСПЛАТНО
Премиум план од 500 GB
 • податоци: 500 GB
 • Мебел за складирање: 500 GB
 • Цена годишно: $ 49.99
 • Доживотна цена: 199 долари (еднократно плаќање)
План за Premium Plus 2TB
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Мебел за складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Цена годишно: $ 99.99
 • Доживотна цена: 399 долари (еднократно плаќање)
Прилагоден план од 10 ТБ
 • податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Мебел за складирање: 10 TB (10,000 GB)
 • Доживотна цена: 1,190 долари (еднократно плаќање)
Семеен план од 2 ТБ
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Мебел за складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Корисници:-1 5
 • Доживотна цена: 595 долари (еднократно плаќање)
Семеен план од 10 ТБ
 • податоци: 10 TB (10,000 GB)
 • Мебел за складирање: 10 TB (10,000 GB)
 • Корисници:-1 5
 • Доживотна цена: 1,499 долари (еднократно плаќање)
Бизнис План
 • пренос на податоци: Неограничено
 • Мебел за складирање: 1 ТБ по корисник
 • Корисници: 3 +
 • Цена месечно: 9.99 долари по корисник
 • Цена годишно: 7.99 долари по корисник
 • Вклучува pCloud шифрирање, 180 дена верзии на датотеки, контрола на пристап + повеќе
Професионален бизнис план
 • податоци: Неограничено
 • Мебел за складирање: Неограничено
 • Корисници: 3 +
 • Цена месечно: 19.98 долари по корисник
 • Цена годишно: 15.98 долари по корисник
 • Вклучува приоритетна поддршка, pCloud шифрирање, 180 дена верзии на датотеки, контрола на пристап + повеќе

И ако ви треба уште малку, можете да станете до 2 ТБ простор за складирање разумни 99.99 долари годишно. Имајте на ум дека pCloud доаѓа и со семејни и деловни планови кои ви дозволуваат да споделувате и да соработувате со повеќе корисници.

Најдобро од сè, сепак, е pCloudживотен план на, што добро функционира за оние кои ја сакаат компанијата и сакаат да продолжат да ги користат нејзините услуги за складирање. Добијте 500 GB доживотно складирање за еднократна исплата од 199 долари или 2 ТБ доживотно складирање за a еднократна исплата од 399 долари.

Sync.com Цени

Од друга страна, Sync.com не нуди опција за плаќање од месец во месец. И за разлика од pCloud, секој што ќе се пријави за користење Sync.com за бесплатно добива само 5 GB простор за складирање.

sync.com планови
Бесплатни план
 • пренос на податоци: 5 GB
 • Мебел за складирање: 5 GB
 • цена: БЕСПЛАТНО
Pro Solo Основен план
 • податоци: неограничен
 • Мебел за складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Годишен план: $ 8/месечно
Pro Solo професионален план
 • пренос на податоци: неограничен
 • Мебел за складирање: 6 TB (6,000 GB)
 • Годишен план: $ 20/месечно
Стандарден план на Pro Teams
 • податоци: Неограничено
 • Мебел за складирање: 1 ТБ (1000 GB)
 • Годишен план: 6 $/месечно по корисник
Неограничен план на Pro Teams
 • пренос на податоци: неограничен
 • Мебел за складирање: Неограничено
 • Годишен план: 15 $/месечно по корисник

Тоа, рече, не е потребна кредитна картичка, може да заработите до 25 GB дополнителен бесплатен простор со препораки за пријатели, и ги добивате истите одлични карактеристики Sync.com ги нуди своите премиум корисници. За оние на кои им треба повеќе складирање, можете да добиете 2 ТБ, 3 ТБ, па дури и 4 ТБ на простор за складирање за $8/$10/$15 месечно, соодветно, фактурирана годишно.

🏆 Победник: pCloud

Двете pCloud Sync.com нудат простор за складирање облак со конкурентни цени. Тоа рече, pCloud нуди повеќе слободен простор има опција за месечна исплата и доаѓа со опција за плаќање еднократна такса (што е одлично!) за доживотен пристап до складирање.

2. Карактеристики за складирање во облак

Решенијата за простор за складирање доаѓаат со различни функции што го олеснуваат складирањето и пристапот до датотеките, проблемите со приватноста не загрижуваат и многу повеќе. Затоа е многу важно внимателно да ја погледнете услугата што ќе ја изберете да ја користите и да ја споредите со вашите потреби.

pCloud Карактеристики за складирање во облак

со pCloud, имаш повеќе опции за споделување достапни директно од лесните за употреба pCloud интерфејс. Можете да споделувате и да соработувате со оние што користат pCloud или не, изборот е ваш.

pcloud интерфејс

Покрај тоа, имате можност да:

 • Контролирајте ги нивоата на пристап, вклучувајќи ги и дозволите „Преглед“ и „Уреди“.
 • Управувајте со споделените датотеки од pCloud Вози, pCloud за мобилни или веб платформи
 • Споделете големи датотеки со пријателите и семејството со испраќање лесни за користење врски „Преземи“ преку е-пошта
 • Поставете датуми на истекување или линкови за преземање заштитени со лозинка за дополнителна безбедност
 • Користете го вашиот pCloud Сметка како услуга за хостирање до креирајте HTML веб-страници, вметнете слики или споделете ги вашите датотеки со други

Откако ќе ги поставите вашите датотеки на pCloud, податоци ќе sync кај сите типови уреди и преку pCloud веб-апликација. Има и дополнително датотека syncопција за хронизација што ќе ви овозможи да ги поврзете локалните датотеки на вашиот компјутер со pCloud Возење. Можете дури и да направите резервна копија на целиот мобилен уред фотографии и видеа со еден клик.

Sync.com Карактеристики за складирање во облак

со Sync.com, можете да користите Windows, Mac, iPhone, iPad, Android и веб-апликации за пристап до вашите датотеки од каде било во секое време. И благодарение на автоматско syncИНГ, пристапот до вашите податоци на повеќе уреди е проблем.

sync споделување и соработка

Покрај тоа, Sync.com дозволува за неограничен трансфер на акцииs, споделување и соработка со други, па дури и ви овозможува да ги архивирате зачуваните датотеки само во облакот, за да можете да ослободите простор на вашите компјутери и уреди. Немате пристап до Интернет? Тоа е во ред, со Sync.com можете да пристап до вашите датотеки офлајн премногу.

🏆 Победник: pCloud

повторно, pCloud турка напред благодарение на малите нешта како истекување на врските и заштитата со лозинка, можноста за користење pCloud како домаќин и достапни повеќе опции за споделување. Тоа рече, Sync.com го држи своето и е прилично споредливо кога станува збор за главните карактеристики како споделување и syncхронизација.

3. Безбедност и шифрирање

Последното нешто за кое сакате да се грижите кога складирате важни датотеки во облакот се работи како безбедност и приватност. Со тоа, ајде да видиме што е ова pCloud vs Sync.com пресметката открива во однос на безбедноста на податоците.

pCloud Безбедност и шифрирање

pCloud употреба TLS/SSL шифрирање за да ја гарантирате безбедноста на вашите датотеки. Со други зборови, вашите податоци се заштитени кога се пренесуваат од вашите уреди на pCloud сервери, што значи дека никој не може да ги пресретне податоците во секое време. Покрај тоа, вашите датотеки се зачувуваат на 3 локации на сервери, за секој случај, серверот да се сруши.

со pCloud, вашиот датотеките се шифрирани од страна на клиентот, што значи дека никој освен вас нема да ги има клучевите за дешифрирање на датотеки. И за разлика од другите решенија за складирање облак, pCloud е еден од првите што нуди и шифрирани и нешифрирани папки во истата сметка.

pcloud Крипто

Ова ви дава слобода да одлучите кои датотеки да ги шифрирате и заклучите и кои датотеки да ги чувате во нивната природна состојба и да ги применувате операциите со датотеките. И најдобриот дел од сето ова е тоа што е многу лесен за шифрирање и обезбедување на вашите датотеки.

Единствениот недостаток на сето ова е тоа треба да платите дополнително за тоа. Всушност, pCloud Крипто ќе ве чини дополнителни 47.88 долари годишно (или 125 долари за живот) за шифрирање од страна на клиентот, приватност со нула знаење и повеќеслојна заштита.

Кога станува збор за усогласеноста со GDPR, pCloud нуди:

 • Известувања во реално време во случај на нарушување на безбедноста
 • Потврда за тоа како ќе се обработуваат вашите лични информации и зошто
 • Право да се избришат сите ваши лични информации од услугата во секое време

Sync.com Безбедност и шифрирање

Исто како и pCloud, Sync.com нуди шифрирање со нула знаење. Сепак, оваа функција е бесплатна и дел од која било Sync.com план. Со други зборови, не треба да плаќате за дополнителна безбедност. Сето ова е дел од тоа како Sync.com ја сфаќа приватноста и безбедноста на корисникот многу сериозно.

sync.com безбедност

Доаѓа и со безбедносни карактеристики како што се:

 • HIPAA, GDPR и Усогласеност со PIPEDA
 • Автентикација од 2 фактори
 • Далечински заклучувања на уредот
 • Заштита со лозинка на линкови
 • Ограничувања за преземање
 • Премотување на сметката (се враќа резервната копија)

🏆 Победник: Sync.com

Sync.com излегува како јасен победник во овој круг бидејќи не наплаќа за дополнителни безбедносни мерки како pCloud. И за надополнување, има автентикација од 2 фактори, за разлика од pCloud, што гарантира дека вашите датотеки се дополнително безбедни во секое време.

4. Добрите и лошите страни

Еве еден поглед на двете pCloud Sync.comдобрите и лошите страни, така што ја донесувате најдобрата можна одлука за вашите потреби за складирање облак.

pCloud Добрите лошите страни

Добрите

 • Лесен за користење интерфејс
 • Поддршка (телефон, е-пошта и билет) на 4 јазици - англиски, француски, германски и турски
 • Планови за доживотен пристап
 • Дарежлива количина на слободен простор за складирање
 • Опции за шифрирана и нешифрирана датотека
 • Лесна функција за врска за преземање и поставување
 • Опции за месечна исплата
 • Опција за неограничено складирање на облак

Конс

 • pCloud Крипто е платен додаток (за шифрирање од страна на клиентот, приватност со нула знаење и повеќеслојна заштита)

Sync.com Добрите лошите страни

Добрите

 • Стандардно шифрирање од страна на клиентот, приватност со нула знаење и повеќеслојна заштита, плус автентикација со 2 фактори
 • Нема ограничувања за пренос на датотеки
 • Селективен synching опција
 • Архивирање на датотеки во облак за ослободување простор на уредите
 • Повеќе апликации за пристап до датотеки насекаде

Конс

 • Автоматското шифрирање може да го забави процесот на гледање
 • Нема доживотни планови за плаќање
 • Ограничен бесплатен простор

🏆 Победник: pCloud

pCloud повторно стиска минатото Sync.com во конкуренција на добрите и лошите страни. Иако и двете решенија за складирање облак нудат многу одлични карактеристики, pCloudДобрите страни ги надминуваат неговите недостатоци.

Прашања и Одговори

Нашата пресуда ⭐

Веројатно сте слушнале некој да зборува за „облакот“ неодамна. Всушност, можеби и самите сте се повикале на облакот и веројатно го користите на некој начин во моментов. Тоа, рече, вашето разбирање за облак складирање може да биде минимално, и покрај тоа колку го користите во вашиот секојдневен живот.

Во техничка смисла, облак складирање е мрежа од центри за податоци што складираат податоци за вас. Не можете физички да го допрете хардверот што ви ги чува податоците, но можете да му пристапите преку интернет во секое време и од кој било уред. Поедноставно кажано, складирањето во облак е само уште еден начин за складирање на големи количини на податоци без да мора да пополнувате флеш-дискови и да се грижите за нивно губење.

Избор на вистинскиот провајдер за складирање облак за вашите лични или деловни потреби ќе биде потребно мало истражување. И тоа ќе зависи од вашите индивидуални потреби дали услугата сака Sync.com vs pCloud ќе биде најдоброто решение за вас.

Ако безбедноста и приватноста се вашата примарна грижа, тогаш Sync.com е најдобро за вас, бидејќи е вклучено шифрирање со нула знаење и тие не се предмет на Закон за патриоти на САД.

Тоа, рече, pCloud доаѓа со малку повеќе придобивки од неговиот конкурент Sync.com. Благодарение на функциите како опции за месечни плаќања, доживотни планови, опционално шифрирање на датотеки, дарежлива поддршка за корисници и 10 GB бесплатен простор за сите корисници, pCloud ќе го има она што ви треба за безбедно складирање на вашите важни датотеки во облакот без грижи. Па, зошто да не го пробате сега?

pCloud облак чување
Од 49.99 $/год. (доживотни планови од 199 $) (бесплатен план од 10 GB)

pCloud е една од најдобрите услуги за складирање облак поради ниските цени, одличните безбедносни карактеристики како што се шифрирање од страна на клиентот и приватноста со нула знаење и МНОГУ прифатливи доживотни планови.

Како го разгледуваме складирањето во облак: нашата методологија

Изборот на вистинското складирање во облак не е само следење на трендовите; се работи за наоѓање на она што навистина функционира за вас. Еве ја нашата практична, без бесмислена методологија за прегледување на услугите за складирање облак:

Регистрирање сами

 • Искуство од прва рака: Ние создаваме свои сметки, поминувајќи низ истиот процес каков што би сакале да ги разберете поставувањето на секоја услуга и пријатноста за почетници.

Тестирање на перформанси: The Nitty-Gritty

 • Брзини на прикачување/симнување: Ги тестираме во различни услови за да ги оцениме перформансите во реалниот свет.
 • Брзини на споделување датотеки: Проценуваме колку брзо и ефикасно секоја услуга споделува датотеки меѓу корисниците, што често се занемарува, но клучен аспект.
 • Ракување со различни типови датотеки: Ние поставуваме и преземаме различни типови и големини на датотеки за да ја измериме разновидноста на услугата.

Поддршка на клиентите: Интеракција во реалниот свет

 • Одговор и ефективност на тестирањето: Ние се занимаваме со поддршка на клиентите, поставувајќи реални проблеми за да ги оцениме нивните способности за решавање проблеми и времето потребно за да добиеме одговор.

Безбедност: Навлегуваме подлабоко

 • Шифрирање и заштита на податоци: Ја испитуваме нивната употреба на шифрирање, фокусирајќи се на опциите на клиентската страна за подобрена безбедност.
 • Политики за приватност: Нашата анализа вклучува преглед на нивните практики за приватност, особено во врска со евиденцијата на податоците.
 • Опции за обновување податоци: Ние тестираме колку се ефективни нивните функции за обновување во случај на губење податоци.

Анализа на трошоци: вредност за парите

 • Структура на цени: Ги споредуваме трошоците со понудените функции, оценувајќи ги и месечните и годишните планови.
 • Доживотни зделки за складирање во облак: Ние конкретно ја бараме и проценуваме вредноста на опциите за доживотно складирање, значаен фактор за долгорочно планирање.
 • Оценување на бесплатното складирање: Ги истражуваме одржливоста и ограничувањата на понудите за бесплатно складирање, разбирајќи ја нивната улога во севкупната понуда за вредност.

Функција Deep-Dive: Откривање на додатоци

 • Единствени карактеристики: Бараме функции што ја издвојуваат секоја услуга, фокусирајќи се на функционалноста и корисничките придобивки.
 • Компатибилност и интеграција: Колку добро услугата се интегрира со различни платформи и екосистеми?
 • Истражување на опциите за бесплатно складирање: Ние го оценуваме квалитетот и ограничувањата на нивните понуди за бесплатно складирање.

Корисничко искуство: Практична употребливост

 • Интерфејс и навигација: Навлегуваме во тоа колку се интуитивни и кориснички нивните интерфејси.
 • Пристапност на уредот: Ние тестираме на различни уреди за да ја процениме пристапноста и функционалноста.

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Шимон Братвејт

Шимон Братвејт

Шимон е искусен професионалец за сајбер-безбедност и објавен автор на „Закон за сајбер безбедност: Заштитете се себеси и вашите клиенти“, и писател на Website Rating, првенствено се фокусира на теми поврзани со складирање во облак и решенија за резервни копии. Дополнително, неговата експертиза се протега на области како што се VPN и менаџери со лозинки, каде што нуди вредни сознанија и темелно истражување за да ги води читателите низ овие важни алатки за сајбер безбедност.

Споделете на...