Alternatif Top kanggo pCloud kanggo Kapasitas Storage Massive

in Cloud Storage, Cathetan

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

pCloud minangka layanan panyimpenan maya sing aman lan gampang digunakake sing menehi panyimpenan gratis 10GB, lan rencana umur terjangkau saka $ 199 nganti 2TB. Aja salah iku layanan gedhe, nanging ana apik pCloud alternatif ⇣ ing kana kanthi fitur sing luwih apik / luwih.

pCloud minangka salah sawijining opsi panyimpenan maya sing paling populer ing pasar. Nawakake panyimpenan 10 GB gratis nalika ndhaptar, lan akeh fitur liyane sing apik.

Ringkesan cepet:

  • Paling umum: Sync.com ⇣ iku panyedhiya panyimpenan maya banget lan padha karo pCloud, nanging nalika nerangake keamanan, Sync.com luwih apik amarga enkripsi nul-kawruh teka klebu free , karo pCloud sampeyan kudu mbayar ekstra kanggo iku.
  • Runner-up, Best sakabèhé: Box.com ⇣ minangka pilihan sing apik kanggo bisnis lan tim kolaborasi, amarga nawakake luwih akeh fitur kolaborasi lan keamanan tinimbang pCloud.
  • Best free alternatif kanggo pCloud: Google Pandu ⇣ iku paling free pilihan, lan integrasi karo Google Dokumen, Spreadsheet, lan aplikasi pihak katelu nggawe iki pilihan sing apik kanggo pangguna pribadi.

pCloud minangka layanan panyimpenan maya sing aman lan gampang digunakake sing ngidini sampeyan nyimpen nganti 10 GB kanthi gratis. TAPI pCloud Crypto minangka tambahan sing dibayar lan umume pCloud alternatif, sampeyan njaluk enkripsi nul-kawruh klebu free .

Reddit iku panggonan kang apik kanggo mangerteni sing luwih lengkap pCloud. Ing ngisor iki sawetara kiriman Reddit sing dakkira sampeyan bakal nemokake menarik. Priksa lan gabung karo diskusi!

Top pCloud Alternatif ing 2024

Kene 9 alternatif paling apik kanggo pCloud saiki kanggo nyimpen lan nuduhake file ing awan:

1. Sync.com (Alternatif umum paling apik)

sync-com-kaca ngarep

Sync.com iku panyedhiya layanan panyimpenan maya sing nggawe gampang nyimpen, nuduhake lan ngakses file saka ngendi wae. Fitur keamanan paling dhuwur yaiku enkripsi end-to-end sing njamin file sing diunggah 100% aman.

Enggo bareng file gampang karo sync.com. Pangguna bisa nuduhake file saka ukuran lan format apa wae, sanajan panrima ora duwe a Sync akun. Pangguna bisa nuduhake folder lan nggunakake fitur liyane kayata proteksi sandhi, kabar, tanggal kadaluwarsa, lan ijin kanggo njaga kontrol folder sing dienggo bareng.

sync fitur

Suntingan ing file direkam lan sampeyan bisa milih kanggo mulihake versi sadurungé saka dokumen. File sing wis dibusak uga bisa dipulihake kanthi ngeklik tombol.

SyncRencana gratis nawakake 5GB panyimpenan gratis, sanajan jumlah transfer data diwatesi. Rencana mbayar uga ora larang, wiwit $ 8 / sasi. Rencana mbayar nawakake transfer data lan panyimpenan tanpa watesan saka 2TB, sing kudu cukup kanggo panggunaan pribadi. Dhukungan email prioritas kasedhiya karo log kegiatan kanggo rencana kasebut.

Sync app kasedhiya kanggo platform Windows, Android, iOS, lan Mac. Sync kasedhiya kanggo platform apa wae sing sampeyan gunakake. Sync wis instan synchronisasi file, supaya sampeyan bisa duwe file ing ngendi wae. SyncAplikasi seluler duwe fitur kunci remot, sing ngidini pangguna ngunci piranti saka piranti liyane sing mlebu log. Sync akun.

Sync.com reregan

sing rencana gratis nawakake panyimpenan gratis 5GB nanging mbatesi jumlah transfer data. Rencana sing dibayar diwiwiti $ 8 / wulan lan nawakake panyimpenan 2 TB lan transfer data tanpa watesan ing antarane fitur keamanan lan privasi liyane.

Rencana Gratis
  • transfer data: 5 GB
  • Lumbung: 5 GB
  • biaya: GRATIS
Rencana Dhasar Pro Solo
  • Data: Unlimited
  • Lumbung: 2 TB (2,000 GB)
  • Rencana tahunan: $8/wulan
Rencana Profesional Pro Solo
  • transfer data: Unlimited
  • Lumbung: 6 TB (6,000 GB)
  • Rencana tahunan: $20/wulan
Rencana Standar Pro Teams
  • Data: Ora winates
  • Lumbung: 1 TB (1000GB)
  • Rencana tahunan: $ 6 / sasi saben pangguna
Rencana Unlimited Tim Pro
  • transfer data: Unlimited
  • Lumbung: Ora winates
  • Rencana tahunan: $ 15 / sasi saben pangguna

Sync.com Untung lan rugine

Pros saka nggunakake Sync yaiku duwe sistem enkripsi end-to-end sing njamin data, file, folder, lan foto lan video pangguna tetep pribadi lan aman sawayah-wayah. Sync uga nyimpen versi dokumen sadurunge sing nggampangake pangguna kanggo mulihake versi sadurunge utawa file sing wis dibusak.

Cons saka nggunakake Sync iku sing luwih larang saka pCloud. Uga, siji entuk 10GB panyimpenan gratis pCloud, nalika Sync mung nawakake 5 GB.

Apa Sync iku luwih apik tinimbang pCloud

Kauntungan utama saka Sync liwat pCloud iku Sync nduweni enkripsi end-to-end minangka standar kanggo kabeh pangguna. Sync uga nduweni fitur lockout remot kanggo nglindhungi akun yen sampeyan curiga ana kegiatan sing ora biasa ing piranti sing wis mlebu. Loro-lorone fitur nggawe Sync alternatif gedhe kanggo pCloud. Bukak kene kanggo maca rincianku Sync.com review.

2. Dropbox (Alternatif gratis paling apik)

dropbox

Dropbox uga panyedhiya layanan panyimpenan maya sing wis ngluwihi layanan kanggo nyakup kolaborasi lan akses terus-terusan menyang bahan sing disimpen ing ngendi wae ing donya. Iki minangka ruang kerja cerdas pertama ing donya. Dropbox ngijini sampeyan kanggo fokus ing bab sing penting.

Dropbox dirancang kanggo nggawe pangguna tetep diatur. Owah-owahan sing digawe saka siji piranti bakal synced ing kabeh piranti, ngilangi kabutuhan kanggo nindakake piranti utawa file.

Dropbox nawakake Dropbox dokumen kertas sing ngidini pangguna nggawe lan ngowahi dokumen - Microsoft Office lan format liyane langsung ing Dropbox akun. Iki nyuda wektu sing bisa digunakake kanggo nggoleki utawa ngalih ing antarane aplikasi sajrone kerja. Fitur iki uga ngidini kolaborasi sing apik, tegese loro utawa luwih bisa nyunting dokumen.

Dropbox nganalisa aktivitas pangguna kanggo nggawe pengalaman desktop sing cerdas, menehi saran konten kanggo sampeyan, lan mbantu sampeyan tetep teratur. Saran cerdas uga ngidini sampeyan mlumpat menyang file sing sampeyan butuhake, kanthi tetep kabeh siap kanggo sampeyan.

Dropbox's free rencana nawakake 2GB saka free panyimpenan lan mung bisa synced ing telung piranti. Rencana profesional diwiwiti $ 9.99 saben wulan kanthi ruang panyimpenan 2TB.

Dropbox Untung lan rugine

Pro utama nggunakake Dropbox yaiku nduweni fitur kanggo nggawe lan nyunting dokumen sing ngidini kolaborasi lancar ing dokumen. DropboxTanggalan 's uga cerdas nyaranake isi rapat karo cithakan cathetan-njupuk sing nggawe proses hosting rapat gampang.

The cons saka nggunakake Dropbox iku ora minangka mirah minangka pCloud. Iku uga kurang aman saka pCloud. Nawakake mung 2GB panyimpenan gratis.

Apa Dropbox iku luwih apik tinimbang pCloud

Dropbox minangka alternatif sing apik kanggo pCloud amarga ngidini pangguna nggawe lan ngowahi dokumen bebarengan. Uga, senadyan akeh fitur, Dropbox tetep gampang banget kanggo digunakake, sing apik kanggo para siswa sing luwih seneng sinau sing gampang.

3. Icedrive (Pilihan aman paling apik)

icedrive

es drive didegake ing 2019 nanging sanajan anyar ing pasar, dheweke wis nggawe kesan pertama sing apik banget. Icedrive dilengkapi fitur sing apik kayata file syncopsi hronization, desain antarmuka intuisi, keamanan Fort Knox-kaya, lan prices mirah.

fitur icedrive

Salah sawijining fitur paling apik ing Icedrive yaiku panyimpenan maya lan integrasi hard drive fisik. Iki ndadekake maya panyimpenan rasane kaya a fisik hard drive, ngendi ora syncing dibutuhake utawa bandwidth ora digunakake.

Masang maya + panyimpenan fisik iku gampang. Sampeyan ndownload piranti lunak desktop (ing Windows, Mac & Linux), banjur akses lan atur ruang panyimpenan cloud kaya hard disk fisik utawa USB stick langsung ing sistem operasi sampeyan.

Fitur Icedrive:

  • Enkripsi sisih klien, nol-kawruh
  • Panyimpenan maya mulus + integrasi hard drive fisik
  • Enkripsi twofish (luwih aman tinimbang AES / Rijndael)
  • Enkripsi sisih klien, nol-kawruh
  • Kanggo kabeh fitur mriksa rinci iki Review Icedrive

Rencana Icedrive:

Icedrive nawakake rencana gratis 10 GB gratis, lan telung rencana premium; Lite, Pro, lan Pro +. Kajaba iku, ana telung rencana umur: LITE, PRO III, lan PROX.

Rencana Gratis
  • Lumbung: 10 GB
  • biaya: GRATIS
Rencana Lite
  • Lumbung: 150 GB
  • Rencana saben wulan: ora kasedhiya
  • Rencana tahunan: $6/wulan ($19.99 ditagih saben taun)
  • Rencana seumur hidup: $189 (pambayaran sapisan)
Rencana Pro
  • Lumbung: 1 TB (1,000 GB)
  • Rencana saben wulan: $ 59 / taun
  • Rencana tahunan: $4.17/wulan ($49.99 ditagih saben taun)
Pro + Rencana
  • Lumbung: 5 TB (5,000 GB)
  • Rencana saben wulan: $ 17.99 saben sasi
  • Rencana tahunan: $15/wulan ($179.99 ditagih saben taun)
Pro III (mung seumur hidup)
  • Lumbung: 3 TB (3,000 GB)
  • Rencana seumur hidup: $399 (pambayaran sapisan)
Pro X (mung seumur hidup)
  • Lumbung: 10 TB (10,000 GB)
  • Rencana seumur hidup: $999 (pambayaran sapisan)

4. NordLocker

homepage nordlocker

Waca rangkeng- minangka layanan panyimpenan maya ndhelik saka mburi nganti kasedhiya ing Windows lan macOS. NordLocker dikembangake dening Nord Security (perusahaan ing mburi NordVPN).

fitur nordlocker

NordLocker nggunakake sing ketat kabijakan nol-kawruh lan didhukung dening enkripsi canggih. Kanggo njamin keamanan data sampeyan, mung cipher paling canggih lan kriptografi kurva eliptik (ECC) sing digunakake karo XChaCha20, EdDSA, lan Poly1305, ditambah Argon2, lan AES256.

Fitur NordLocker:

  • Waca rangkeng- syncs file liwat maya pribadi, supaya bisa diakses saka ngendi wae.
  • NordLocker ndhelik lan gawe serep data lemari maya kanthi otomatis.
  • Algoritma enkripsi sing paling dipercaya lan cipher canggih (AES256, Argon2, ECC).
  • Kebijakan nul-ilmu sing ketat, ora ana logging.
  • Kanggo kabeh fitur mriksa rinci iki Review NordLocker

Rencana NordLocker:

The rencana gratis nawakake 3 GB saka papan panyimpenan. Rega taunan $ 2.99 / wulan kanggo 500 GB saka panyimpenan, utawa $6.99 / sasi yen sampeyan ora seneng tundhuk kanggo setaun.

5. Kothak.com

kothak

Kothak.com minangka manajemen konten awan, panyimpenan file, lan layanan enggo bareng file kanggo bisnis. Box nawakake papan siji kanggo ngamanake, ngatur lan nuduhake konten. Fitur proteksi data end-to-end, kanthi 2FA lan watermarking kanggo nyegah data bocor.

Box uga ndhukung kolaborasi. Kanthi Box, sampeyan bisa nggawe ruang kerja tengah ing ngendi file disimpen, lan tim bisa kanthi gampang nyunting, menehi komentar, lan nuduhake file uga menehi tugas.

Aliran kerja Box menehi pangguna kanggo ngotomatisasi ulang tugas ing sawetara menit. Iki mbebasake pangguna supaya mbuwang luwih akeh babagan sing paling penting. Kothak uga nyedhiyakake macem-macem integrasi ing luwih saka 1,400 aplikasi.

Box.com duwe 2 kategori rencana - Individu lan Tim, Lan Rencana Bisnis. Rencana gratis kasebut kasedhiya nganti 30 GB Panyimpenan lan watesan upload file 250 MB nalika Pro Pribadi nawakake 100GB.

Minangka kanggo Rencana Bisnis Cilik, ana Wiwitan Bisnis, Bisnis, Bisnis Plus, Enterprise, Lan Perusahaan Plus lengganan.

Pros lan Kontra Box.com

Pro paling gedhe nggunakake Kothak yaiku macem-macem integrasi. Iki tegese apa wae sumber dokumen sampeyan, sampeyan bisa nggabungake kanthi becik ing kothak kasebut. Konsep utama nggunakake Box yaiku sing larang amarga dirancang kanggo bisnis.

Napa Box.com luwih apik pCloud

Box.com minangka alternatif sing apik kanggo pCloud amarga nawakake macem-macem integrasi sing ora bisa ditemokake pCloud. Yen sampeyan bakal nggarap macem-macem dokumen, banjur Box bakal dituju. Bukak kene kanggo maca rincianku Ulasan Box.com

6. Google drive

google drive ngarep

Google drive iku layanan panyimpenan maya sing diwenehake dening Google. Saben uwong sing duwe akun Gmail kanthi otomatis duwe, kanthi ruang panyimpenan 15GB. Kajaba iku, Google bakal nyimpen gambar kanggo sampeyan kanthi gratis, sanajan kualitase ora bakal dadi sing paling apik.

Google uga nawakake panyuntingan dokumen online, liwat Docs kanggo kolaborasi langsung. Iki uga nawakake integrasi karo Microsoft Office kanggo antarmuka sing lancar saka Office lan Google dokumen.

GoogleRencana premium diwiwiti $1.95 saben wulan kanthi panyimpenan 100GB.

Untung lan rugine

Pro paling gedhe yaiku sampeyan entuk panyimpenan gratis 15GB gratis. Uga ngidini akses offline. Salajengipun, nggunakake Google Drive menehi alat enggo bareng lan kolaborasi sing apik banget.

Utama con saka nggunakake Google drive yaiku watesan ukuran file. Gambar semat ing dokumen liyane ora kudu ngluwihi 2MB, lan karakter ing dokumen teks diwatesi dadi 1,024,000.

Apa Google Drive luwih apik tinimbang pCloud

Google Drive minangka alternatif sing apik kanggo pCloud amarga menehi collaboration luwih liwat Google Docs saka pCloud. Uga luwih murah tinimbang pCloud.

7. Microsoft OneDrive

siji drive homepage

OneDrive diduweni lan dilakokno dening Microsoft. Layanan maya apik banget, lan akun gratis kasebut dilengkapi panyimpenan gratis 5GB. OneDrive Rencana premium uga menehi langganan gratis kanggo Microsoft Office.

Microsoft OneDrive uga nawakake integrasi gedhe ing macem-macem aplikasi. Aplikasi kasebut uga kasedhiya ing kabeh platform, kalebu Android, iOS, lan Mac. Rencana premium diwiwiti $ 1.99 saben wulan kanthi panyimpenan gratis 100GB.

Keuntungan lan Kekurangan saka OneDrive

A pro utama saka OneDrive iku sing murah. Uga, rencana premium menehi langganan gratis kanggo Microsoft Office. Conto saka nggunakake OneDrive iku ora nawakake enkripsi end-to-end.

Apa OneDrive iku luwih apik tinimbang pCloud

OneDrive luwih saka pCloud amarga luwih murah. Iki uga nawakake integrasi lancar karo MS Office.

8. Mega.io

mega.io

Layanan awan Mega teka karo enkripsi end to end nggunakake AES 128 kanggo kabeh file. Dheweke nyedhiyakake panyimpenan maya, organisasi konten, kolaborasi, lan enggo bareng. Aplikasi kasebut kasedhiya ing platform Android, iOS, Windows, lan Linux. Akun gratis Mega kasedhiya karo panyimpenan gratis 20GB nanging kanthi kuota transfer winates saben wulan.

Pros lan Cons

Mega nyedhiyakake enkripsi end-to-end kanggo transfer file. A con utama iku ana watesan ing transfer saben sasi.

Apa Mega luwih saka pCloud

Mega alternatif gedhe kanggo pCloud amarga nawakake enkripsi end-to-end déné pCloudCrypto kang mung kasedhiya minangka tambahan mbayar.

Bukak kene kanggo maca rincianku Mega.io review.

9. Idrive

idrive

Layanan awan IDrive fokus ing perusahaan, profesional, lan bisnis. Rencana gratis kasebut dilengkapi panyimpenan gratis 10GB nalika rencana mbayar diwiwiti $ 2.95 / taun kanthi panyimpenan 100 GB. Dheweke nawakake alat kolaborasi lan opsi pemulihan kanggo file sampeyan. Aplikasi kasebut kasedhiya ing kabeh platform.

IDrive Pros lan Cons

iDrive murah nimbang panyimpenan gedhe 5 TB kanggo $59.62 setaun. Kerugian utama iDrive yaiku ora duwe panyimpenan tanpa wates.

Napa IDrive luwih apik tinimbang pCloud

iDrive minangka alternatif sing apik kanggo pCloud amarga iku luwih murah considering panyimpenan gedhe saka papan 5TB kasedhiya kanggo $59.62.

Bukak kene kanggo maca rincianku review IDrive.

apa pCloud?

pCloud iku panyedhiya layanan panyimpenan basis maya sing ngidini sampeyan nyimpen data digital ing awan.

pcloud homepage

pCloud nyedhiyakake panyimpenan pribadi ing ngendi kabeh file lan folder sampeyan bisa disimpen. Layanan kasebut bisa diakses liwat piranti lunak arupa aplikasi desktop lan seluler.

pCloud kasedhiya kanggo iOS, Android, Windows, MacOSX, lan Linux. Ruang panyimpenan bisa diakses ing kabeh piranti, tegese yen aku ngunggah file nggunakake komputer, file bakal kasedhiya ing telpon utawa tablet.

pCloud uga nyedhiyakake keamanan kanggo file sing diunggah. Padha mesthekake yen file aman saka peretas lan cybercriminals liyane. Kanthi fitur keamanan paling anyar, diarani pCloud Crypto, file ndhelik ing komputer sampeyan malah sadurunge padha diunggahaké.

Enkripsi rampung nggunakake kunci pribadi sing digawe lan mung dikenal dening komputer sampeyan. Iki tegese malah pCloud ora ngerti jinis file sing sampeyan upload. Enkripsi iku end-to-end.

pCloud fitur

pCloud nyedhiyakake pangguna kanthi kemampuan kanggo nyimpen file ing méga, kanthi jaminan manawa file kasebut bakal tetep utuh lan aman.

File-file kasebut bisa diakses saka ngendi wae ing donya, kanthi mung mlebu menyang file pCloud akun. enggal synchronisasi mesthekake yen file sing diunggah ing siji komputer kasedhiya ing kabeh komputer liyane kanggo digunakake.

pcloud antarmuka

pCloud ngidini enggo bareng file lan kolaborasi. Nuduhake file biasane bisa ditindakake kanthi telung cara, pisanan kanthi nggawe link lan nuduhake karo sapa wae sing bisa nggunakake link kasebut kanggo ngundhuh file kasebut.

Cara liya kanggo nuduhake file yaiku ngundang wong liya pCloud pangguna menyang folder. Kontrol folder sing dienggo bareng mung ana ing tangan sing ngajak. Pengundang bisa menehi akses suntingan kanggo ngidini kolaborasi ing dokumen.

pCloud Untung lan rugine

Kauntungan paling gedhe saka nggunakake pCloud iku sing njaluk 10GB ruang panyimpenan gratis kanggo mlebu. Sampeyan uga bisa nambah panyimpenan gratis kanthi nginstal aplikasi seluler lan ngrujuk kanca lan kulawarga. Iku salah siji saka panyimpenan maya paling murah panyedhiya Sawijining rencana premium miwiti ing $49.99 saben taun kanthi 500GB.

pCloud nawakake rencana akses seumur hidup ing $199. Iki uga nawakake integrasi karo Facebook, Instagram, OneDrive, lan liya-liyane supaya file sing diunggah ing kana bisa langsung digawe serep pCloud. pCloud uga nawakake enkripsi kelas militer kanggo keamanan. pCloud uga nduweni antarmuka sing gampang lan intuisi kanggo digunakake.

Kontra saka pCloud kalebu ora ana fitur editing online kaya Google Docs. Uga, iku Crypto, fitur enkripsi end-to-end, mung kasedhiya minangka mbayar nambah. Nganyari sing terus-terusan bisa dadi akeh banget lan akeh data kanggo pangguna. alternatif gedhe kanggo pCloud sing dibahas ing ngisor iki.

Kanggo rincian liyane, deleng detilku pCloud.com review.

Pitakon & Wangsulan

Putusan Kita

Awan minangka istilah sing wiyar sing umume nuduhake akses lan panggunaan layanan komputer sing adoh liwat Internet. Iki kalebu sesambungan karo piranti lunak komputer fisik ing lokasi sing adoh liwat piranti lunak khusus liwat Internet.

Yen sampeyan ngunggah file menyang layanan panyimpenan awan kaya pCloud vs Sync.com, file kasebut disimpen ing lokasi fisik ing pusat data ing saindenging jagad.

Lokasi pusat data ora relevan amarga kabeh pusat data gegandhengan karo internet lan bisa diakses saka endi wae ing jagad iki.

pCloudsitus nawakake layanan panyimpenan maya sing apik, nanging panyedhiya panyimpenan maya liyane saingan karo dheweke. Yen sampeyan nggoleki panyimpenan gratis lan prasaja, banjur goleki Google drive, kanthi panyimpenan gratis 15GB.

Yen sampeyan anyar lan pengin sesuatu sing gampang banget kanggo digunakake Dropbox karo antarmuka panganggo sawijining simplified. Kanggo panyimpenan maya enkripsi end-to-end sing aman kanggo karya lan bisnis, Aku menehi saran Sync.com kanggo fitur ekstensif lan kesederhanaan.

Babagan Panganggit

Matt Ahgren

Mathias Ahlgren minangka CEO lan pangadeg Website Rating, kemudi tim editor lan panulis global. Dheweke duwe gelar master ing ilmu informasi lan manajemen. Karir dheweke dadi SEO sawise pengalaman pangembangan web awal nalika universitas. Kanthi luwih saka 15 taun ing SEO, pemasaran digital, lan pangembang web. Fokuse uga kalebu keamanan situs web, dibuktekake kanthi sertifikat Keamanan Siber. Keahlian macem-macem iki ndhukung kepemimpinane ing Website Rating.

Tim WSR

"Tim WSR" minangka klompok kolektif editor lan panulis ahli sing duwe spesialisasi ing teknologi, keamanan internet, pemasaran digital, lan pangembangan web. Semangat babagan jagad digital, dheweke ngasilake konten sing diteliti kanthi apik, wawasan, lan bisa diakses. Komitmen kanggo akurasi lan kajelasan ndadekake Website Rating sumber dipercaya kanggo tetep informed ing donya digital dinamis.

Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Nuduhake ...