Home » Cara Miwiti Blog ing taun 2021 (Pandhuan Wiwitan Langkah-Langkah)

Cara Miwiti Blog ing taun 2021 (Pandhuan Wiwitan Langkah-Langkah)

Pengungkapan afiliasi: Kita bisa entuk komisi afiliasi yen sampeyan tuku liwat link ing situs iki. Selengkapnya.

Amarga ngerti kepiye miwiti blog ing taun 2021? Apik Sampeyan wis teka ing panggonan sing bener. Ing kene aku bakal ngeterake sampeyan liwat proses langkah demi langkah kanggo mbantu miwiti blogging; saka milih jeneng domain lan hosting web, nginstal WordPress, ngluncurake blog kanggo nuduhake sampeyan cara nambah pandhuan!

Miwiti blog ⇣ bisa ngganti urip sampeyan.

Sampeyan bisa mbantu sampeyan nolak tugas dina lan kerja ing ngendi sampeyan pengin lan ing ngendi wae pengin.

Lan iku mung awal dhaptar dawa saka keuntungan blogging sing kudu ditawakake.

Iki bisa mbantu sampeyan entuk penghasilan sampingan utawa malah ngganti pegawean full-time.

Lan ora mbutuhake akeh wektu utawa dhuwit kanggo njaga lan supaya blog tetep aktif.

carane miwiti blog

Keputusan kanggo miwiti blogging yaiku amarga kepengin golek dhuwit kanggo gaweyan sedina. Aku ora ngerti apa sing kudu aku lakoni, nanging aku mutusake arep miwiti, cokotan peluru lan sinau babagan miwiti blog WordPress lan mung entuk posting. Aku mikir, apa sing kudu aku kalah?

tweet

Klik kene kanggo langsung mlumpat langkah # 1 lan miwiti saiki

Boten kados nalika miwiti, dina iki luwih gampang tinimbang miwiti blog amarga biyen dadi rasa lara kudu ngerteni cara nginstal lan nyiyapake WordPress, ngatur hosting web, jeneng domain, lan liya-liyane.

Nanging ing kene masalah:

Miwiti blog isih bisa angel yen sampeyan ora duwe ide ngerti apa sing mestine bakal ditindakake.

Ana akeh perkara sing kudu disinaoni kalebu web hosting, WordPress, Jeneng domain gratis, lan liyane.

Kasunyatane, umume wong kepunjulen mung sawetara langkah pertama lan nyuda impen kabeh.

Nalika miwiti, butuh wulan luwih kanggo mbangun blog pertama.

Nanging berkat teknologi saiki sampeyan ora kudu kuwatir babagan rincian teknis nggawe blog. Amarga kanggo kurang saka $ 10 saben wulan sampeyan bisa nggawe blog sampeyan wis diinstal, dikonfigurasi lan siap digawa!

Lan yen sampeyan nglampahi 45 detik saiki lan ndhaptar jeneng domain gratis lan hosting blog kanthi Bluehost supaya blog sampeyan wis siyap lan siyap, sampeyan bakal bisa tumindak ing saben langkah ing tutorial iki.

Kanggo mbantu sampeyan supaya puluhan jam narik lan frustasi, aku wis nggawe prasaja iki pandhuan langkah-langkah kanggo mbantu sampeyan miwiti blog sampeyan.

Nyakup kabeh saka milih jeneng nggawe konten kanggo ngasilake dhuwit.

Yen iki sampeyan sepisanan miwiti blog, mula kanggo menehi tetenger kaca iki (amarga wis akeh lan akeh informasi) banjur baleni mengko utawa kapan sampeyan macet.

Amarga ing kene aku arep mulang sampeyan kabeh sing sampeyan kudu ngerti (informasi sing dakkarepake nalika diwiwiti) nalika sinau babagan kepiye miwiti blog wiwit wiwitan.

📗 Download postingan blog tembung epik iki 30,000+ minangka ebook

Saiki, ambegan jero, santai, lan ayo miwiti ...

📗 Download postingan blog tembung epik iki 30,000+ minangka ebook

Sadurunge nyilem pandhuan iki, aku rumangsa penting kanggo ngatasi salah sawijining pitakon sing paling umum, yaiku: sepira regane kanggo miwiti blog?

Biaya miwiti, lan mlaku, blog sampeyan

Umume wong salah nganggep manawa entuk biaya ewu dolar kanggo nyetel blog.

Nanging dheweke ora bisa salah maneh.

Biaya blog mung tuwuh nalika blog sampeyan tuwuh.

Miwiti blog ora kudu regane luwih saka $ 100.

Nanging kabeh wis dingerteni faktor-faktor kayata tingkat pengalaman lan gedhene pamirsa blog sampeyan.

Yen sampeyan mung miwiti, blog sampeyan ora bakal ana para penonton kajaba sampeyan dadi selebriti ing industri sampeyan.

Kanggo umume wong sing lagi wae miwiti, biaya kasebut bisa dirusak kayata:

  • Jeneng domain: $ 15 / taun
  • Hosting Web: ~ $ 10 / wulan
  • WordPress tema: ~ $ 50 (siji-wektu)
Yen sampeyan ora ngerti apa tegese istilah kasebut, aja padha sumelang. Sampeyan bakal ngerti kabeh babagan kasebut ing bagean sabanjure pandhuan iki.

Nalika sampeyan bisa ndeleng ing risak ndhuwur, ora regane luwih saka $ 100 kanggo miwiti blog.

Gumantung saka kebutuhan lan kabutuhan, bisa regane munggah $ 1,000. Contone, yen sampeyan pengin nyewa desainer web kanggo nggawe desain khusus kanggo blog sampeyan, paling larang regane $ 500.

Kajaba iku, yen sampeyan pengin nyewa wong (kayata editor lepas utawa panulis) kanggo mbantu nulis tulisan blog sampeyan, bakal nambah biaya sing sampeyan lakoni.

Yen sampeyan mung miwiti lan prihatin babagan anggaran, ora kudu biaya luwih saka $ 100.

Elinga, iki mung biaya wiwitan kanggo blog sampeyan.

Sawise blog sampeyan wis aktif lan saiki, sampeyan regane kurang saka $ 15 saben wulan kanggo terus. Kuwi kaya 3 cangkir kopi sewulan. Aku yakin sampeyan bisa nambah kekarepan kanggo nyerah.

Saiki, sing kudu sampeyan eling yaiku biaya mbukak blog sampeyan bakal tambah saya gedhe nalika pamirsa blog sampeyan saya tambah.

Iki prakiraan sing kudu dielingi:

  • Nganti 10,000 Pamaca: ~ $ 15 / wulan
  • 10,001 - 25,000 Waca: $ 15 - $ 40 / wulan
  • 25,001 - 50,000 Waca: $ 50 - $ 80 / wulan

Biaya blog sampeyan bakal tambah kanthi ukuran pamirsa.

Nanging biaya sing mundhak iki ora nguwatirake sampeyan amarga jumlah dhuwit sing dipikolehi saka blog sampeyan uga bakal mundhak kanthi ukuran pamirsa.

Kaya sing wis dijanjekake ing introduksi, aku uga bakal mulang carane bisa nggawe dhuwit saka blog ing pandhuan iki.

1. Pilih jeneng lan domain blog sampeyan

Iki minangka bagean sing nyenengake supaya sampeyan bisa milih jeneng blog lan jeneng domain.

Jeneng domain blog sampeyan minangka jeneng sing diketik wong ing browser (kayata JohnDoe.com) kanggo mbukak situs web / blog sampeyan.

Iki minangka langkah penting amarga yen blog sampeyan entuk daya tarik, bisa angel banget ngganti jeneng kasebut dadi beda.

Dadi, penting banget kanggo milih lan milih jeneng sing paling apik kanggo blog wiwit wiwitan blogging.

Yen sampeyan miwiti blog pribadi, sampeyan bisa milih nggawe blog miturut jeneng sampeyan dhewe.

Nanging aku ora nyaranake amarga matesi kesempatan kanggo blog sampeyan.

Apa tegese karo sing?

Yen sampeyan miwiti blog sing diarani JohnDoe.com, bakal aneh lan lucu yen ngidini wong liya nulis kanggo blog sampeyan, yaiku blog pribadi sampeyan.

Masalah liyane yaiku sampeyan ora bakal bisa ngowahi dadi bisnis nyata yen sampeyan ngarep-arep. Adol produk ing jeneng domain pribadi rasane rada ganjil.

Yen sampeyan ora bisa nggawe jeneng sing apik kanggo blog sampeyan, mula aja disalahake. Malah angel kanggo pro blog.

Ana sawetara macem-macem cara sampeyan bisa jeneng apik kanggo blog sampeyan:

Sampeyan arep nggawe blog apa?

Apa sampeyan kepengin miwiti blog blog?
Utawa sampeyan pengin ngajar pelajaran gitar kanthi online?
Utawa sampeyan miwiti blog masak pisanan?

Apa wae topik sing sampeyan pilih kanggo blog babagan kontes sing apik kanggo kalebu jeneng ing blog sampeyan.

Cara paling gampang kanggo nindakake iki yaiku masang jeneng sampeyan ing wiwitan utawa pungkasan topik blog sampeyan. Ing ngisor iki sawetara conto:

  • TimTravelsWonggo.com
  • GuitarLessonsWithJohn.com
  • NomadicMatt.com

Sing terakhir yaiku blog nyata dening blogger pelancongan sing jenenge Matt.

Apa mupangat?

Apa gunane kanggo topik blog sampeyan?

Maca blog meh mesthi nyebabake soko. Bisa uga informasi, warta, kepiye ilmu, utawa hiburan.

Apa wae keuntungan sing ditawakake blog sampeyan, mainake sawetara kombinasi tembung sing kalebu bathi blog.

Kene sawetara conto:

Kabeh limang conto ing ndhuwur yaiku blog nyata.

Yen sampeyan blog babagan produk, mula ana mupangat kanggo menehi komentar kanggo maca sadurunge tuku produk.

Mangkene sawetara blog sing nggawe review:

Apa komponen sing jenenge apik?

Rusak topik blog sampeyan menyang subtopik lan pikirake babagan topik kasebut sakabehe.

Tuladhane, Nat Eliason jenenge blog teh Piala & Godhong sing pas nerangake babagan blog lan apike jeneng merek sing padha.

Yen sampeyan miwiti blog keuangan pribadi, mula pikirake apa tembung keuangan sing asring digunakake kayata Lembaran Imbangan, Penganggaran, Tabungan, lsp.

Coba gawe dhaptar tembung sing ana gandhengane karo topik blog sampeyan. Banjur, campuran lan cocog tembung nganti sampeyan nemokake sing sampeyan seneng.

Isih ora bisa jeneng apik?

Yen sampeyan isih ora bisa nemokake jeneng sing apik kanggo blog sampeyan, iki sawetara alat generator jeneng kanggo mbantu sampeyan:

Generator jeneng domain iki bakal mbantu sampeyan nggawe jeneng blog brainstorm sing uga duwe jeneng domain miturut jeneng sing padha.

Sawetara tips milih jeneng domain sing cocog kanggo blog sampeyan:

  • Terusake ringkes lan ringkes: Tindakake jeneng domain blog sampeyan secepat mungkin. Sampeyan kudu gampang ngelingi lan ngetik browser kasebut.
  • Priksa manawa gampang eling: Yen jeneng sampeyan mboseni utawa dawa banget kaya jenengku, coba pikirake jeneng blog sing gampang dielingi lan narik kawigaten. Contone sing apik yaiku NomadicMatt.com. Blog lelungan sing dikelola dening blogger sing jenenge Matt.
  • Aja jeneng kelangan / kreatif: Aja nyoba kelangan nganggo jeneng domain. Umume kita ora cukup beruntung duwe jeneng keren nanging ora ateges sampeyan kudu nyoba swara apik ing jeneng domain sampeyan. Yen jeneng domain sing disenengi ora kasedhiya, aja nyoba ngganti huruf nganggo nomer lan sing paling ala, aja ngeculake karakter. Yen JohnDoe.com ora kasedhiya, aja golek JohnDoe.com
  • Bukak jeneng domain .com: Umume wong ora percaya situs web sampeyan yen dudu domain .com. Sanajan ana macem-macem ekstensi jeneng domain sing kasedhiya kayata .io, .co, .online, lan liya-liyane, dheweke ora nggawa cincin sing padha karo domain .com. Saiki, sing penting dieling-eling yaiku iki ora bisa digantungake. Yen versi .com jeneng domain favorit sampeyan ora kasedhiya, aja bebas golek ekstensi domain liyane. Nanging pilihan pertama sampeyan kudu jeneng domain .com.

Ndhaptar jeneng domain blog sadurunge wong liya nyolong

Saiki yen sampeyan duwe jeneng ing blog, saiki wayahe ndhaptar jeneng domain sadurunge ana wong liya.

Ana registrar domain sing akeh ana sing nawakake registrasi jeneng domain kaya GoDaddy lan Namecheap.

Nanging sampeyan ngerti apa ngalahake sing murah? A jeneng domain gratis!

Tinimbang mbayar $ 15 saben taun kanggo nganyari domain, sampeyan kudu tuku web hosting saka panyedhiya sing nawakake domain gratis kayata Bluehostsitus.

Priksa sandi pandhuan babagan cara miwiti Bluehost lan nggawe blog sampeyan digawe.

Ing langkah sabanjure, sampeyan bakal sinau cara ndhaptar jeneng domain kanthi gratis nalika tuku hosting web murah.

2. Temokake panyedhiya hosting web

Saben situs web dianakake ing server web. Nalika mbukak situs web, browser sampeyan nyambung menyang webserver sing dadi host lan njupuk konten kaca saka kaca sing sampeyan jaluk.

Nalika miwiti blog, sampeyan kudu tuku layanan hosting situs web saka panyedhiya hosting web. Panyedhiya hosting web mung menehi sawetara papan kanggo situs web sampeyan ing server kanthi biaya sithik.

Yen ana wong sing nyoba mbukak blog sampeyan, browser kudu nyambung karo webserver kanggo ndownload konten.

Ing bagean sabanjure, sampeyan bakal sinau apa sing kudu digoleki ing host web:

Apa sing kudu digoleki ing host web

  • keamanan - Miturut Succuri, rata-rata 30,000 situs web diretas saben dina. Lan jumlah kasebut saya mundhak saben taun. Yen sampeyan peduli cybersecurity lan ora pengin situs web sampeyan disusupi, mung host situs web sampeyan kanthi host web sing wis misuwur ing industri kasebut.
  • kacepetan - Yen server situs web sampeyan di-host ing nyedhot, mula kecepatan muat situs web sampeyan bakal nandhang sangsara. Elinga, ora ana sing pengin ngenteni situs web bakal dimuat. Mung host situs web sampeyan karo host web sing ngoptimalake server supaya cepet.
  • linuwih - Yen server situs web mudhun sanalika ana wong gedhe ing industri sampeyan nuduhake artikel ing Twitter, sampeyan bisa uga bakal kelangan wayahe tuwuh. Host web sing wis mantep ngawasi server web 24/7 lan ndandani sanalika ana kesalahan.
  • Ease saka nggunakake - Host web sing apik kudu gampang digunakake lan kudu luwih gampang dipasang lan diwiwiti WordPress.
  • dhukungan - Kajaba sampeyan seneng ngobrol karo perwakilan dhukungan outsourcing ing India sing butuh wektu sakjam kanggo ngerteni masalah sampeyan, bukak panyedhiya hosting web sing misuwur kanthi kinerja tim dhukungan.

Saiki, aku ngerti kudu ndeleng nalika menehi panyedhiya hosting web.

Dadi, kanggo mbantu sampeyan ngindhari kebingungan lan mbusak blokir dalan iki ing dalan sampeyan menyang stardom blogging, Aku wis ngrampungake dhaptar kasebut mung kanggo host web siji.

Bluehostsitus

bluehost
  • Nguatake luwih saka 2 yuta situs web & blog.
  • Rekam munggah wektu (+ 99.99%).
  • Kaping beban kanthi cepet.
  • Dhukungan pelanggan sing apik, mbiyantu lan cepet.
  • Disaranake dening WordPress.org.
  • Blog sampeyan wis diinstal, diatur & siap mbukak.
  • Jeneng domain gratis kalebu.
  • Rega saben wulan murah (lan jaminan dhuwit 30 dina).
  • Kanggo informasi luwih lengkap maca review saka Bluehost.
Aku menehi saran supaya sampeyan melu Bluehost minangka panyedhiya hosting web blog sampeyan. Dheweke dikenal ing industri kanggo tim dhukungan sing luar biasa. Sampeyan bisa tekan tim dhukungan ing omah 24/7 liwat email, telpon, lan live chat.

Ora mung kuwi, nanging jasa uga dipercaya banget lan dipercaya dening sawetara blogger paling populer ing planet iki. Bluehost dilaporake tuan rumah luwih saka 2 yuta situs web ing servere.

bluehost homepage

Bluehost uga ing # 1 host web sing disaranake dening WordPresssitus. (Swara 30% situs web ing Internet aktif WordPress.)

Sisih paling apik babagan tindak Bluehost yaiku rencana sing terjangkau banget kanggo wong sing lagi wae miwiti. Sing rencana diwiwiti mung $ 2.95 / wulan. Sing salah siji saka paling apik hosting web tawaran sampeyan bisa entuk.

Alesan utama aku nyaranake Bluehost yaiku dheweke bubar ngluncurake layanan sing diarani Lampu kilat Biru. Gratis kanggo kabeh pelanggan anyar.

bluehost lampu kilat biru
Lampu kilat Biru - Gratis WordPress pitulung ahli & WordPress layanan persiyapan

Sawise sampeyan miwiti mbayar rencana hosting web, BluehostTim bakal nuntun sampeyan sajrone proses ngluncurake blog. Dheweke bakal mangsuli pitakon lan pitakon sampeyan. Dheweke uga nawakake tutorial lan informasi kanggo para pamula sing lagi wae miwiti.

Sawise mlebu karo Bluehost, sampeyan bisa nggunakake layanan Blue Flash gratis kanggo nyiyapake blog sajrone sawetara detik sing wis dikonfigurasi kanthi lengkap.

kanthi BluehostLayanan Blue Flash, sampeyan bisa miwiti blog ing sawetara menit tanpa ngerti babagan teknis. Sampeyan mung kudu ngisi sawetara wujud lan klik sawetara tombol supaya blog sampeyan wis diinstal lan dikonfigurasi kurang saka 5 menit.

Bluehost minangka pilihan hosting web sing apik banget, nanging yen sampeyan pengin riset pesaing, mula ana akeh pilihan sawetara alternatif paling apik kanggo Bluehost.

3. Pilih piranti lunak blog (CMS)

Nalika miwiti blog sampeyan, sampeyan kudu mutusake piranti lunak blog (uga diarani sistem manajemen konten - CMS) kanggo blog sampeyan. CMS ing ngendi sampeyan ngatur situs web lan konten sing ditampilake ing ndhuwur.

Cukup, CMS sing sampeyan pilih bakal mbantu nulis, nggawe draf, lan nerbitake postingan blog ing blog sampeyan. A CMS meh padha karo Microsoft Word nanging kanggo nerbitake konten ing Internet.

Cara blog sampeyan bisa lan apa sing katon bakal gumantung saka piranti lunak CMS sing digunakake kanggo mbukak blog sampeyan.

Ana secara harfiah ewu platform piranti lunak / blog CMS ing njaba. Sawetara wong pancen bebas (kayata WordPress), wong liya regane regane ewonan dolar saben wulan.

Sanajan milih piranti lunak CMS bisa uga dadi tugas sing angel, pancen ora angel yen sampeyan ngerti pro lan kontra saka macem-macem platform sing kasedhiya.

Yen sampeyan lagi wae miwiti, aku nyaranake ora mbuwang wektu mbandhingake platform blog sing beda. Ana akeh sing metu ing kono lan nemokake sing sampurna bakal mbutuhake pirang-pirang jam sinau babagan cara kerjane.

pangsa pasar cms

WordPress minangka sistem manajemen konten (CMS) sing paling populer ing donya. WordPress kakuwasan 40% saka kabeh situs ing web. Lan yen sampeyan matesi data menyang situs web mung nggunakake CMS, mula WordPresspangsa pasar 64.7%.

Aku menehi saran supaya WordPress. Lan ana akeh alasan. Ing ngisor iki, aku bakal nyritakake alasan utama kenapa sampeyan kudu miwiti WordPress blog.

apa WordPress lan ngapa platform blogging paling apik

WordPress minangka sistem manajemen konten dirancang kanggo digunakake dening sapa wae lan kabeh wong. Kanggo nggunakake WordPress, sampeyan ora butuh Gelar Magister Algoritma Komputer.

kanthi WordPress, sampeyan bisa nggawe blog bisa aktif lan mung sawetara menit.

Kanggo mbukak blog ing jeneng domain, sampeyan kudu nginstal CMS ing server situs web. CMS banjur ngidini sampeyan nggawe lan ngatur konten kanthi gampang sing pengin diterbitake ing situs web.

CMS kayata WordPress minangka syarat pra blog sampeyan.

Ora kaya umume sistem manajemen konten ing pasar, WordPress sumber terbuka Iki tegese, sampeyan bisa nindakake apa wae sing dikarepake. Umume piranti lunak CMS mbatesi apa sing sampeyan ora bisa lan ora bisa.

Sisih paling apik babagan milih WordPress dudu kuwi gratis banget nanging digunakake luwih saka 30% situs web ing Internet nggawe salah sawijining piranti lunak blog paling populer ing Internet.

WordPress didhukung lan dikembangake kanthi aktif dening komunitas programer lan desainer.

Saiki sampeyan ngerti apa WordPress yaiku, ing ngisor iki sawetara saka alesan kenapa sampeyan kudu lunga WordPress lan kenapa aku seneng:

Digawe kanthi pamula

WordPress dirancang kanggo digunakake dening kabeh wong wiwit wiwitan nganti programer ahli. Iki tegese gampang banget digunakake lan ngatur ora mbutuhake akeh ilmu.

Ora mung iku, nanging uga ana akeh informasi ing Internet babagan WordPress.

Yen sampeyan duwe pitakon babagan konfigurasi WordPress utawa ngatur, kemungkinan ana pitakon sing wis dijawab kaping satus ing Internet lan wangsulane mung nggoleki Google.

Keamanan lan linuwih

WordPress minangka piranti lunak open-source sing dikembangake dening programer ing saindenging jagad. Yen komunitas nemokake cidra keamanan ing piranti lunak, piranti kasebut tetep sajrone dina utawa rong dina.

amarga WordPress minangka platform blogging sing paling akeh digunakake ing Internet, perusahaan gedhe (kayata New York Times, BBC America & Sony Music) nggunakake lan sawetara wong nyumbang sumber daya kanggo ngrampungake lan nambah piranti lunak kasebut.

Extensibility

WordPress komunitas duwe akeh plugin sing bisa nyedhiyakake fungsi situs web sampeyan kanthi mung sawetara klik.

Plugin kasebut bisa mbantu sampeyan nindakake apa wae sing dikarepake WordPress blog.

Pengin nambah bagean e-commerce ing situs web / blog sampeyan? Instal plugin WooCommerce gratis lan sampeyan bisa nindakake sajrone menit utawa rong. (Yen 100% e-commerce Shopify minangka pilihan paling apik).

Kudu formulir kontak ing situs web sampeyan? Pasang gratis Plugin Formulir 7 lan sampeyan bisa nindakake sak sekedhik.

Sanajan wis kasedhiya ewonan plugin WordPress, sampeyan bisa nyewa pangembang kanggo nggawe plugin khusus kanggo situs web sampeyan.

WordPress sumber terbuka lan ngidini sampeyan ngatur fungsine kaya sing dikarepake.

Napa sampeyan kudu dadi tuan rumah WordPress (ngindhari WordPress.com)

Sawise sampeyan mutusake kanggo pindhah WordPress minangka sistem manajemen konten, sampeyan kudu milih antarane WordPress.org lan WordPresssitus.

Loro-lorone digawe dening perusahaan sing padha sing diarani Automattic lan kalorone nggunakake sing padha WordPress Piranti lunak.

Bedane loro yaiku WordPress.org minangka situs sing bisa didownload WordPress lan instal ing server sampeyan.

WordPresscom, ing sisih liyane, ngidini sampeyan nggawe lan dadi host a WordPress blog ing WordPressplatform com. Sampeyan kudu ngurus hosting web lan registrasi domain.

Alesan kenapa aku nyaranake hosting sampeyan WordPress blog ing server sampeyan dhewe (aka dadi tuan rumah WordPress or WordPresssitus) yaiku menehi kontrol lengkap babagan situs web sampeyan.

Yen sampeyan dadi host situs web WordPress. com, sampeyan ora diidini nginstal plugin khusus. WordPress.com matesi sampeyan mung kanggo plugin sing disetujoni dening perusahaan.

Tegese, yen plugin pihak katelu ora disetujoni dening WordPressTim com, sampeyan ora bisa nginstal lan kalebu plugin sing digawe kanggo situs web sampeyan dhewe.

wordpress.org vs. wordpresssitus
WordPress.org:

 

  • Open source lan gratis - sampeyan duwe!
  • Sampeyan duwe situs web lan kabeh datane (yaiku situs sampeyan ora bakal dipateni amarga ana sing mutusake yen ora cocog karo Ketentuan Layanan).
  • Desain blog kanthi pilihan plugin, tanpa watesan, lan ora ana merek.
  • Sampeyan ana ing kontrol total babagan upaya monetisasi sampeyan dhewe.
  • Fitur SEO sing kuat (saengga bisa nemokake situs sampeyan ing Google).
  • Sampeyan bisa miwiti utawa nambah toko eKommer utawa situs keahlian.
  • Biaya saben wulan cilik (sekitar $ 50 - $ 100 / taun + web hosting).
WordPress.com:

 

  • Ora ngidini sampeyan milih jeneng domain khusus (yaiku kaya situs sampeyan.wordpresssitus).
  • Situs sampeyan bisa ilang kapan wae yen mikir yen nglanggar Ketentuan Layanan.
  • Ndhaptar pilihan monetisasi sing winates (sampeyan ora diijini iklan panggonan ing situs sampeyan).
  • Apa ora bakal ngunggah plugins (kanggo njupuk email, SEO lan liyane).
  • Nduwe dhukungan tema sing winates supaya sampeyan macet karo desain dhasar banget.
  • Sampeyan kudu mbayar kanggo nyopot WordPress branding
  • SEO lan analytics sing winates banget, yaiku sampeyan ora bisa nambah Google Analytics.
 

Pilihan kasebut mesthi sampeyan tanggung, nanging yen sampeyan pengin njupuk kauntungan saka blog sampeyan WordPress.org minangka cara sing disaranake nalika miwiti blog.

Ditambahake, entuk hosting blog murah saka Bluehost, sampeyan bisa siyap lan mlaku kanthi WordPress nginstal lan nguatake situs sampeyan mung sawetara menit nggunakake otomatis WordPress instalasi sawise tondo asto munggah.

Napa sampeyan ora kudu dadi host blog ing platform kayata Wix lan Squarespace

Ana sawetara platform ing kana sing nawakake Situs web seret lan selehake kayata Wix lan Squarespace.

Sanajan platform kasebut apik kanggo pamula, dheweke mbatesi sampeyan kanthi akeh cara lan saya kuwat nyaranake sampeyan supaya adoh saka iki.

Apa?

Amarga yen sampeyan dadi tuan rumah situs web nganggo piranti lunak kayata Wix utawa Squarespace, sampeyan ilang ngontrol situs web.

Yen Wix mutusake manawa konten blog sampeyan ora bisa menehi kabijakan, dheweke bisa ngilangi platform lan mbusak blog tanpa kabar sadurunge. Sampeyan bakal ilang kabeh data lan konten yen kedadeyan iki.

Kabeh platform kalebu Wix, Weebly, lan Squarespace njupuk kendhali saka tangan sampeyan.

Nalika sampeyan lunga karo WordPress, ing sisih liyane, sampeyan bisa ngatur situs web kaya sing dikarepake lan nindakake apa wae sing sampeyan penginake kanthi piranti lunak tanpa watesan.

Platform kaya Squarespace lan Wix (lan pesaing Wix) matesi apa sing bisa sampeyan lakoni karo situs web lan kepiye sampeyan bisa nambah. Ora preduli, dheweke bisa mbusak blog lan kabeh isine kapan wae dikarepake.

Iki alesan sing padha kenapa aku nyaranake sampeyan supaya ora WordPresssitus.

Yen kabeh iki krasa rumit utawa mbingungake, aja nganti hosting situs web sampeyan WordPress. com lan pindhah karo Bluehost. Rencana hosting web kasedhiya WordPress wis diinstal, diatur lan kabeh siyap-siyap. Priksa metu guide sandi carane miwiti Bluehost.

Miwiti WordPress

Pengin cepet-cepet lunga WordPress nanging ora ngerti tenan wiwit ngendi?

WP101 iku salah siji saka paling populer WordPress video tutorial ing jagad iki, lan wis akeh dipuji minangka standar emas kanggo WordPress video tutorial

Tutorial WP101 wis mbantu luwih saka rong yuta pamula ing saindenging jagad sinau babagan cara nggunakake WordPress kanggo nggawe lan ngatur situs web dhewe.

Mangkene sawetara tutorial video kanggo mbantu sampeyan miwiti WordPress:

WP101 nyedhiyakake tutorial video paling anyar kanggo sinau lan tetep dianyari WordPress salawas-lawase kanthi ragad tuku siji-sijine. Priksa WP101 kanggo kabeh paling anyar WordPress tutorial video.

4. Cara miwiti blog (nyiyapake blog karo Bluehost)

Kanggo nggawe blog sampeyan siap lan siap, sampeyan mung mbutuhake rong perkara:

  • Jeneng domain - Alamat web saka blog sampeyan (mine yaiku www.launchablog.com).
  • Web hosting - Server kanggo nyimpen file blog lan tetep online supaya wong liya bisa browsing lan maca kabeh.
Lan amarga aku bakal nuduhake sampeyan ing ngisor iki kanthi mung sawetara klik cepet, sampeyan bisa tuku lan nyiyapake kalorone perkara gampang kaya 1-2-3 karo Bluehostsitus.

Kaping pisanan, wektu kanggo ndhaptar jeneng domain kanggo blog sampeyan, pilih platform blog lan hosting sing bakal digunakake lan supaya blog sampeyan manggon kanthi online.

Kombinasi saka jeneng domain lan hosting aku nyaranake kanggo kabeh blogger sing aku ngerti iku blog tuan rumah dening Bluehost. Dheweke pancen gampang banget kanggo diwiwiti lan ana jaminan dhuwit bali yen ana perkara sing ora direncanakake.

bluehost homepage

➡️ Klik ing kene kanggo dituju Bluehostsitus lan klik ijo "Miwiti Saiki" tombol.

rencana hosting

Sabanjure sampeyan milih rencana hosting kanthi ngeklik ijo Tombol "Pilih". Rencana dhasar apik diwiwiti, lan sampeyan bisa nambah upgrade mengko.

ketik jeneng domain

Saiki wayahe kanggo njaluk jeneng domain sampeyan.

Ndhaptar jeneng domain (gratis kanggo taun kapisan kanthi Bluehost) utawa gunakake jeneng domain sampeyan dhewe sing wis sampeyan dhaptar ing papan liya. Yen sampeyan wis ndhaptar jeneng domain ing jaman kepungkur sing pengin digunakake kanggo blog anyar iki, lebokake ing "Aku duwe jeneng domain" kothak.

Aja kuwatir, yen nglakoni ora bakal ngrusak yen saiki digunakake ing papan liya. Mlebu ing kene mung supaya Bluehost bisa ngenali akun sampeyan.

Yen sampeyan durung yakin babagan domain? Cukup klik ing "Milih mengko!" link ing sisih ngisor kaca (butuh wektu kanggo link iki katon), utawa, tikar tikus ing tombol mburi browser sampeyan kanggo micu popup.

bluehost ndaftar

Saiki wayahe kanggo ndhaptar akun hosting sampeyan. Pilih rencana akun adhedhasar sepira sadurunge sampeyan pengin mbayar. Bluehost tagihan 1, 2, 3 utawa 5 taun wiwitan.

Dheweke ora nawakake pilihan pambayaran saben wulan (host sing mbayar luwih akeh). Kaya sing sampeyan ngerteni, kerjane dadi jumlah bulanan sing cukup. Ora samesthine kanggo blog utawa situs web sampeyan dhewe, ta? Kasedhiya apik.

Nglirwakake kabeh tambahan / nambah (kajaba sampeyan pengin njupuk).

Jumlah total sing bakal sampeyan bayar saiki. Sampeyan ora kudu mbayar maneh sajrone 12, 24, 36 utawa 60 wulan, gumantung karo paket sing dipilih. Elinga, ana uga jaminan dhuwit bali 30 dina.

Iseni informasi tagihan, pilih yen sampeyan pengin mbayar nganggo kertu kredit utawa PayPal, lan konfirmasi manawa sampeyan setuju karo cetakan lan klik Kirim.

konfirmasi pesenan

Saiki sampeyan bakal digawa menyang konfirmasi pesenan kaca Sawise tuku rampung, sampeyan bakal dijaluk nyetel sandhi kanggo sampeyan Bluehost akun hosting

nggawe sandi

Cukup klik "Gawe sandhi" tombol. Sampeyan uga bakal dikirim email kanthi konfirmasi pesenan, uga informasi login.

Iki sandhi kanggo sampeyan Bluehost akun, dudu duweke sampeyan WordPress blog (sampeyan bakal entuk informasi login iki ing langkah sabanjure).

bluehost otomatis wordpress masang

Sabanjure Bluehost bakal nginstal WordPress lan nggawe blog sampeyan

Bluehost bakal nggawe blog sampeyan adhedhasar wangsulan sampeyan (elinga sampeyan bakal bisa ngowahi mengko mengko yen ora ana wangsulan sing bener / salah).

wordpress instalasi

Bluehost bakal nginstal dianjurake WordPress Plugins (elinga sampeyan mesthi bisa nggawe pangowahan mengko, yen ora ana jawaban sing bener / salah ing kene).

Instal tema - utawa pilih mengko. Bluehost menehi pilihan kanggo milih sing gratis WordPress tema langsung. Aku nyaranake sampeyan klik "Liwati langkah iki" ing sisih ngisor layar. Nopo nopo

Amarga akeh tema gratis sing ora dianyari. Tema sing wis kadaluwarsa kompromi keamanan blog sing bisa dimanfaatake peretas. Ora kena regane.

Tema sing wis diinstal sadurunge bakal saiki ora apa-apa. Aku nyaranake sampeyan ganti menyang tema StudioPress mengko yen sampeyan wis siyap lan luwih ngerti WordPress.

bluehost dashboard hosting

saiki WordPress wis diinstal lan siyap kanggo mbukak, lan sampeyan bakal digawa menyang Bluehost dashboard hosting.

Iki minangka portal hosting blog sing bisa diakses WordPress situs (link langsung menyang situs lan dashboard). Sampeyan uga bisa ngakses BluehostPasar (addon premium lan layanan pro), Email & Kantor (alat premium lan produktivitas premium), Domain (manajer jeneng domain) lan setelan Lanjutan (cPanel).

wordpress dashboard

Akses Bluehost WordPress dashboard. Ing sisih ndhuwur layar sabanjure, sampeyan bakal weruh kabar sing nuduhake situs sampeyan saiki ana ing domain sementara.

Iki normal dadi aja kuwatir yen domain (utawa URL) ing alamat alamat browser katon lucu, utawa ora cocog karo domain sing sampeyan lebokake ing ndhuwur.

Yen sampeyan ndhaptar jeneng domain gratis ing wiwitan, biasane butuh 2-24 jam supaya bisa kadaptar kabeh. Yen wis siyap, Bluehost bakal ngalih kanthi otomatis.

Yen sampeyan nggunakake domain sing wis ana utawa milih milih domain mengko, sampeyan bisa nyiyapake yen wis siyap. (Yen sampeyan ora yakin kepiye carane nggawe, hubungi Bluehost dhukungan, utawa lunga mrene ing endi dak lakoni langkah gampang.)

Ya wis, sampeyan wis rampung. Coba tampil ing sisih mburi amarga saiki sampeyan wis ndhaptar jeneng domain, entuk hosting blog lan duwe WordPress blog kabeh wis diinstal, diatur lan siyap kanggo mbukak!

Yen sampeyan durung nindakake, bukak jeneng domain lan hosting blog saka Bluehost, banjur bali maneh lan ayo ngrampungake langkah sabanjure.

5. Pilih a WordPress tema lan nggawe blog sampeyan dhewe

Sawise sampeyan mikir babagan topik blog, sampeyan kudu milih desain blog sing bakal katon apik ing situs web lan cocog karo ceruk.

Amarga ana pirang-pirang ewonan tema lan pangembang tema, aku mutusake nggawe dhaptar barang sing kudu digoleki kanthi tema:

Cara milih tema paling apik kanggo blog sampeyan

Mangkene sawetara perkara sing kudu digoleki nalika milih tema kanggo blog sampeyan:

Desain sing apik lan profesional sing nglengkapi topik blog sampeyan

Iki minangka bagéan sing paling penting kanggo milih tema kanggo blog sampeyan.

tema studiopress

Yen desain blog sampeyan katon aneh utawa ora cocog karo topik blog sampeyan, mula wong-wong bakal angel percaya karo sampeyan utawa malah nggawe sampeyan serius.

Nalika milih tema, goleki sing menehi desain minimalis kanthi unsur sing ora ngganggu. Sampeyan ora pengin blog sampeyan rame-rame karo ewonan elemen.

Nggawe tema nganggo a Desain blog sing prasaja, paling ora minangka pilihan sing paling apik. Bakal nggawe konten blog sampeyan ing tengah panggung lan ora bakal ngganggu pembaca nalika maca.

Optimized kanggo kacepetan

Umume tema dilengkapi puluhan fitur sing ora bakal sampeyan butuhake. Fitur kasebut mengaruhi kecepatan blog sampeyan. Yen sampeyan pengin blog sampeyan cepet, mung tema karo optimis kanggo kacepetan.

loading cepet wordpress tema

Iki ngilangi tema sing kasedhiya WordPress amarga umume pangembang tema ora ngetutake praktik paling apik kanggo ngrancang tema. Malah akeh tema sing ujar manawa dioptimalake kanthi cepet bakal nyepetake situs sampeyan.

Dadi, disaranake banget kanggo sampeyan go karo pangembang tema sing dipercaya.

responsif desain

Umume tema ing pasar ora dioptimalake kanggo piranti seluler. Dheweke katon apik ing desktop nanging nggunakake piranti seluler lan tablet. Yen sampeyan durung ngerti, umume wong sing bakal ngunjungi situs web sampeyan bakal ngunjungi situs web kanthi nggunakake ponsel.

mobile responsif wordpress tema

Swara 70% pengunjung sampeyan bakal dadi pengunjung mobile supaya nggawe pangerten sampurna goleki tema sing nawakake desain responsif.

Minangka jeneng kasebut, desain responsif nanggapi kanthi beda karo piranti sing beda lan gampang nyetel kabeh ukuran layar supaya situs web katon apik ing kabeh piranti.

Nggolek tema sing nawakake desain profesional, responsif seluler, lan dioptimalake kanggo kacepetan kaya tugas sing ora mungkin.

Kanggo supaya gampang kanggo sampeyan, aku menehi saran kanggo tuku tema mung saka salah sawijine panyedhiya kasebut:

  • StudioPress - StudioPress nawakake sawetara tema paling apik ing pasar. Kerangka Tema Genesis digunakake dening sawetara blogger paling populer ing Internet lan nawakake kustomisasi ing ndhuwur lan ngluwihi sing bisa ditindakake kanthi tema pangembang liyane ing pasar. Tema kasebut cocog kanggo para blogger.

     

    Blog iki dipersembahake kanthi tema StudioPress (diarani Pro Pro). Pramila aku nyaranake tema StudioPress.
  • ThemeForest - ThemeForest rada beda tinimbang StudioPress. Beda karo StudioPress, ThemeForest minangka pasar WordPress tema Ing ThemeForest, sampeyan bisa milih saka ewu macem-macem tema sing dikembangake dening ewu pangembang tema individu. Sanajan ThemeForest minangka pasar, ora ateges padha milih kualitase. ThemeForest kanthi tliti mriksa saben tema sadurunge ditawakake ing pasar.

Alesan kenapa aku nyaranake loro kasebut amarga padha duwe standar sing cocog kanggo kabeh tema.

Yen sampeyan tuku tema saka panyedhiya kasebut, utamane StudioPress, sampeyan bisa yakin manawa entuk tema sing paling apik kanggo blog sampeyan.

Aku menehi saran karo tema sing nglengkapi topik blog sampeyan. Sanajan sampeyan ora bisa nemokake tema sing sampurna kanggo topik blog sampeyan, paling ora sampeyan golek topik sing ora cocog kanggo topik blog sampeyan.

Aku nyaranake tema StudioPress

Aku penggemar tenan StudioPress, amarga tema kasebut dibangun ing Framework Purba, sing nggawe situs sampeyan luwih cepet, luwih aman, lan luwih mesra SEO.

Wiwit taun 2010, StudioPress nawakake tema kelas donya sing luwih apik ing desain lan infrastruktur, lan tema dheweke luwih saka 500k situs web lan blog ing Internet.

Kepala liwat menyang Situs web studioPress lan telusuran tema Welasan Purwaning Dumadi kanggo nemokake siji sing bakal bisa kanggo kabutuhan tartamtu.

tema studiopress

Aku nyaranake milih salah sawijining tema sing luwih anyar amarga nggunakake kabeh fitur-fitur anyar ing WordPress, lan cenderung duwe installer demo siji klik (luwih akeh babagan ing ngisor iki).

Ing kene aku nuduhake sampeyan carane nggunakake Tema Revolusi Pro, iki minangka salah sawijining tema Genesis sing paling anyar (lan aku uga minangka salah sawijining tema sing paling apik).

Nginstall tema

Sawise milih tema lan tuku saka StudioPress, sampeyan kudu duwe rong file: siji kanggo kerangka tema Genesis, lan siji kanggo tema anak sampeyan (eg Revolusi Pro).

nginstall tema

Ing WordPress situs web, bukak Katon> Tema banjur klik tombol "Add New" ing sisih ndhuwur:

ngunggahake tema

Banjur klik tombol "Upload" lan upload file zip Genesis. Tindakake perkara sing padha karo file zip tema anak sampeyan. Sawise ngunggah tema bocah, klik "Aktifake".

Dadi pisanan sampeyan nginstal lan aktifake Framework Purba, banjur sampeyan nginstal lan ngaktifake tema bocah. Iki langkah-langkah sing tepat:

Langkah 1: Instal Rangka Purba

 

  • Ketik WordPress dashboard
  • Navigasi menyang Penampilan -> Tema
  • Klik ing tombol Tambah Anyar menyang sisih ndhuwur layar
  • Klik ing tombol Upload Tema menyang sisih ndhuwur layar
  • Klik ing tombol Pilih File
  • Pilih file pos Genesis saka mesin lokal sampeyan
  • Klik ing tombol Pasang Saiki
  • Banjur klik Aktifake
Langkah 2: Instal tema bocah Genesis

 

  • Ketik WordPress dashboard
  • Navigasi menyang Penampilan -> Tema
  • Klik ing tombol Tambah Anyar menyang sisih ndhuwur layar
  • Klik ing tombol Upload Tema menyang sisih ndhuwur layar
  • Klik ing tombol Pilih File
  • Pilih file zip tema bocah saka komputer lokal
  • Klik ing tombol Pasang Saiki
  • Banjur klik Aktifake
 

Installer demo siji-klik

Yen sampeyan tuku salah sawijining tema sing luwih anyar, saiki kudu ditampilake layar ing ngisor iki. Iki nginstal demo siji-klik. Bakal nginstal otomatis plugin sing digunakake ing situs demo, lan nganyari konten supaya cocog karo demo.

installer demo siji-klik
Yen sampeyan wis nggunakake WordPress sadurunge, sampeyan ngerti butuh pirang-pirang taun kanggo nyiyapake tema, nanging kanthi Instal demo siji klik studio fungsionalitas nginstall tema anyar nyuda wektu kanggo mbukak konten demo lan plugins sing gumantung saka jam, dina, utawa minggu nganti sawetara menit.

Tema StudioPress iki dikonfirmasi bakal teka kanthi alat "installer demo siji-klik":

  • Revolusi Pro
  • Monochrome Pro
  • Projek Corporate
  • Halo Pro

Iku kabeh! Sampeyan saiki kudu dienggo kanthi lengkap WordPress blog sing cocog karo situs demo, saiki sampeyan bisa miwiti ngatur konten blog sampeyan.

Temenan sampeyan ora kudu lunga karo Tema studioPress. Sembarang WordPress tema bakal bisa digunakake. Alesan aku seneng StudioPress amarga tema mbukak kanthi cepet lan ramah SEO. Panginstal demo siji klik StudioPress bakal nggawe urip sampeyan luwih gampang amarga bakal nginstal plugin sing digunakake ing situs demo kanthi otomatis, lan nganyari konten supaya cocog karo demo tema.

6. Plugin penting sing sampeyan butuhake WordPress blog

Senajan WordPress nawakake akeh fungsi, ora duwe sawetara fitur penting. Fitur kasebut bisa ditambahake liwat plugin. WordPress kurang fitur kasebut supaya tetep entheng.

Nginstal a WordPress plugin ora bisa luwih gampang:

  1. Ing WordPress menu sisih kiwa dashboard
  2. menyang Plugins -> Tambah New
  3. Goleki plugin sing pengin diinstal
  4. Instal lan aktifake plugin kasebut
instal a wordpress plugin

Kene sawetara plugin penting sing disaranake sampeyan nginstal ing WordPress Blog:

Contact Formulir 7

kontak kontak 7

Sawetara pembaca pengin ngubungi sampeyan sawise maca blog sampeyan lan nindakake sing mbutuhake wangun kontak. Iki ngendi Contact Formulir 7 rawuh ing.

Plugin gratis sing mbantu sampeyan nggawe kaca kontak kanthi gampang tanpa nutul baris kode. Sampeyan kudu nginstal plugin iki ing blog sampeyan kanggo bagean sabanjure.

Yoast SEO

yoo seo

Yen sampeyan pengin Google nampilake blog sampeyan ing asil telusuran, sampeyan kudu ngoptimalake kanggo SEO. Yoast SEO menehi alat sing kudu sampeyan butuhake ing bulls eye karo Search Engine Optimization (SEO).

Yen sampeyan pengin bisa ngontrol kaya situs web sampeyan ing Google, sampeyan butuh plugin SEO iki.

Saham sosial Sassy

Saham sosial Sassy

Nuduhake sosial ndadekake pengunjung blog bisa nuduhake konten ing jaringan sosial. Sampeyan pengin nyurung wong supaya nuduhake konten karo para pandhereke kanthi gampang.

Saham sosial Sassy minangka media sosial sing gampang digunakake lan entheng WordPress plugin sing isa dikempalken karo opsi. Nerangake karo support kanggo kabeh situs media sosial utama, lan sampeyan bisa nambah tombol ing isi kirim uga minangka ngambang menu sosial caket.

Backup Buddy

konco serep

Yen ana kedadeyan ing blog, sampeyan bisa uga bakal ilang kabeh konten. Yen situs web sampeyan bakal disusupi utawa yen sampeyan wis ngrusak, sampeyan bakal ilang kabeh konfigurasi lan kabeh kerja keras. Iki ngendi Backup Buddy rawuh kanggo ngluwari.

Nggawe serep rutin saka WordPress situs sing sampeyan bisa mulihake kapan wae sing dikepengini kanthi mung klik. Ngrusak soko? Klik tombol banjur bali menyang versi lawas saka situs web.

Backup Buddy uga migunani nalika sampeyan mindhah situs web saka host web menyang host liyane. Nanging ngidini sampeyan kanggo gampang pindhah situs saka siji server liyane tanpa bejat apa karo mung sawetara klik.

Akismet

aksimet

Sawise blog sampeyan miwiti entuk doyo tarik, sampeyan bakal bisa nampa akeh spam ing komentar blog sampeyan. Peretas lan spammer bakal ninggalake komentar ing blog sampeyan kanggo njaluk link bali menyang situs web.

Akismet mriksa komentar kanggo spam lan ngirit sampeyan saben jam saben wulan kanthi ngilangi kabeh spam.

WP Cache paling cepet

cache sing luwih cepet

WP Cache paling cepet minangka plugin gratis kanggo WordPress sing mbantu ningkatake kacepetan muatan situs web sampeyan. Iki bisa ngiris wektu mbukak situs web sampeyan yen ditrapake kanthi bener.

Yen sampeyan pengin situs web mbukak kanthi cepet lan ora ngerti babagan desain situs web, instal plugin iki minangka cara paling apik kanggo nambah kacepetan situs web sampeyan. Gampang banget digunakake lan dikonfigurasi. Sawise sampeyan nyiyapake, sampeyan ora kudu mriksa maneh.

Yen sampeyan pengin plugin caching premium WP Rocket minangka plugin caching paling apik. Mangkene pandhuan roket WPku babagan cara ngoptimalake kinerja kacepetan situs utawa blog WP sampeyan.

WP Smush

wp smush

Yen gambar sing sampeyan upload menyang blog sampeyan ora dioptimalake kanggo web, mula bakal nyepetake situs web sampeyan. Sanajan sampeyan bisa ngompres gambar kanthi individu lan ngoptimalake kanggo web, sampeyan bakal ngirit puluhan jam saben wulan yen sampeyan kanthi otomatis nggawe kabeh proses ngoptimalake gambar.

Iki ngendi WP Smush rawuh kanggo ngluwari. Iki compresses lan ngoptimalake kabeh gambar sing diunggah nalika sampeyan upload. Bakal menehi situs sampeyan minangka ranging nyata yen situs web sampeyan duwe akeh gambar. Plugin iki disaranake utamane yen blog sampeyan abot-gambar kayata Blog Travel.

Google Analytics dening MonsterInsights

wawasan google analytics

Nalika mbukak blog, sampeyan kudu ngerti pirang-pirang wong sing ngunjungi. Google Analytics minangka cara sampeyan nindakake. Alat gratis dening Google sing bisa sampeyan instal ing situs web kanthi menehi potongan kode JavaScript cilik.

Sampeyan ngidini sampeyan nganalisa lalu lintas lan nambah konversi situs web. Apa sampeyan pengin nambah penghasilan situs web utawa pengin ngerti pirang-pirang wong sing maca artikel pungkasan, sampeyan butuh Google Analytics.

Saiki, Google Analytics minangka alat sing canggih lan bisa angel banget yen sampeyan miwiti.

Iki ngendi Plugin MonsterInsights ' mlebu. Dadi gampang banget ngerti data sing disedhiyakake Google Analytics langsung saka WordPress dashboard.

7. Gawe kaca kudu blog sampeyan

Nalika nggawe blog, sampeyan ora butuh kaca "blog". Nanging ana sawetara kaca sing kudu digawe ing blog sampeyan.

kudu duwe kaca blog

Sawetara alesan legal lan liyane amarga nggawe blog sampeyan luwih ramah lan disenengi.

Babagan kaca

Babagan sampeyan babagan kaca yaiku pamiarsa sing bakal dibukak yen seneng konten sampeyan. Yen ana wong sing seneng blog sampeyan, dheweke bakal pengin ngerti luwih lengkap babagan sampeyan. Kaping pisanan bakal dipriksa yaiku babagan kaca (iki mine).

Bab sing ana babagan kaca menehi kasempatan kanggo ngrampungake hubungan nyata karo para pamaca kanthi nglanjutake urip nyata.

Apa sing sampeyan butuhake ing kaca sampeyan:

Crita mburi sampeyan (Napa sampeyan miwiti blog sampeyan)

Kita, manungsa, crita seneng. Yen sampeyan pengin nggawe ikatan karo para pamaca, sampeyan kudu crita.

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sampeyan butuhake latar mburi sampeyan. Crita kenapa sampeyan miwiti blog. Ora kudu apikan kaya Warga Kane.

mung mbukak lan jujur ​​babagan kenapa sampeyan miwiti blog.

Yen sampeyan kurang sehat kanggo menehi informasi babagan keuangan pribadi, banjur tulis kenapa sampeyan mikir ngono.

Yen sampeyan nulis babagan bantu dhewe lan sengit kabeh sing ana gandhengane kaya ngene pitulung Mark Manson , banjur nulis babagan sebabe sampeyan mikir.

Tekan ambegan kanthi jero banjur miwiti nulis kenapa sampeyan miwiti blog sampeyan.

Apa sing sampeyan tulisake ing blog sampeyan

Yen sampeyan pengin supaya para pamaca kudu terus bali, mula sampeyan kudu nyritakake apa sing kudu diarepake ing blog sampeyan. Iki bakal menehi pitunjuk marang wong apa blog sampeyan cocog karo dheweke.

Kene sawetara conto:

  • Tips lan trick ukuran ukuran cekak ing Topic X.
  • Potongan pendapat sing diteliti kanthi Topik X.
  • Wawancara karo wong penting ing industri Topic X.
  • Ulasan produk sing jujur ​​ing industri Topic X.

Apa sing sampeyan tulis babagan sampeyan dhewe. Yen sampeyan ora pengin ngetutake apa sing ditindakake wong liya ing industri sampeyan, mula ora prelu.

Nyebutake topik apa sing sampeyan tulis ing blog babagan blog pancen penting yen sampeyan pengin nggawe pamirsa sing setya.

Napa wong kudu maca blog sampeyan

Apa sing sampeyan lakoni ing tabel sing wong liya ing kekurangan industri?

Iki ora kudu super unik. Sampeyan mung kudu dadi prekara sing ora ditawakake wong liya ing industri sampeyan.

Contone, yen sampeyan minangka blog mommy sing ngobrol babagan freelance nalika ngurus bocah-bocah, mula sampeyan kudu ngelingake babagan kaca.

Apa sampeyan duwe sawetara keahlian ing topik sampeyan sing ora duwe? Yen mangkono banjur ngobrol babagan iki.

Iki kalebu gelar sarjana babagan topik, sertifikasi, kerja sama karo wong sing gedhe ing industri sampeyan, penghargaan, lsp.

Yen sampeyan duwe PhD. ing algoritma komputer lan sampeyan nulis blog babagan program, saiki bisa dadi wektu sing pas kanggo ngobrol babagan pendhidhikan.

Tujuane mung kanggo sampeyan mung adoh saka bridge liyane ing industri sampeyan, dudu kabeh liya.

Napa wong kudu dipercaya sampeyan? (Opsional)

Yen sampeyan wis ditampilake ing blog liyane ing industri sampeyan utawa wis diwawancarai sadurunge, iki wektu kanggo ngobrol babagan iki.

Wis ditampilake ing situs ing industri sampeyan?
Apa sampeyan wis ngomong ing konferensi ing industri sampeyan?
Sampeyan wis kasebut ing buku sing ana gandhengane karo industri sampeyan?
Sampeyan wis nulis buku?
Apa sampeyan kekancan karo pemain gedhe ing industri sampeyan?

Sanajan sampeyan nganggep ora pantes disebutake, sampeyan kudu nyebutake prestasi kaya mengkene. Bakal aturake sampeyan minangka pakar lan wong-wong bakal dipercaya sampeyan liyane amarga saka iku.

Apa rencana kanggo blog (Opsional)

Apa rencana mbesuk kanggo blog sampeyan?

Tulisen dheweke, sanajan dheweke katon adoh banget.

Aku ora ngomong babagan target mokal sing mokal kaya "miwiti koloni kebon ing Mars."

Aku ngomong babagan target sing bisa migunani para pamaca ing mangsa ngarep.

Apa sampeyan pengin miwiti konferensi babagan topik sampeyan?
Apa sampeyan pengin nulis buku babagan topik sampeyan?
Apa sampeyan pengin miwiti perusahaan pelatihan kanggo topik sampeyan?
Apa sampeyan pengin miwiti komunitas rapat taunan kanggo topik sampeyan?

Sebutake kabeh ing kaca iki. Ora mung bakal ngandhani para pamirsa yen sampeyan serius karo blog sampeyan, nanging uga bakal menehi tekanan sing sithik kanggo sampeyan kanggo nindakake perkara kasebut ing ngarep.

Selehake profil media sosial sampeyan

Wong sing ngunjungi blog babagan kaca pengin sesambungan karo sampeyan lan luwih ngerti sampeyan.

Apa sing luwih apik tinimbang nyambung karo sampeyan ing media sosial?

Ing pungkasan kaca sampeyan minangka papan sing cocog kanggo nyelehake tautan ing profil media sosial.

Kaca layanan (Opsional)

Yen sampeyan nyedhiyakake sawetara layanan sing ana gandhengane karo topik blog sampeyan, mula sampeyan rumangsa nggawe kaca sing rinci babagan layanan sing sampeyan tawarkan.

Yen sampeyan minangka Planner Financial sing Disertifikasi lan blog sampeyan babagan Keuangan Pribadi, banjur bisa mbantu entuk atusan klien anyar kanggo bisnis lepas.

Sawise blog wiwit entuk daya tarik, sampeyan bakal entuk akeh tawaran kanggo layanan sampeyan.

Ora saben wong sing maca blog bakal pengin nggarap sampeyan utawa butuh pitulung nanging 1 ing saben 10 wong sing ngunjungi blog sampeyan bisa uga pengin sampeyan.

Yen sampeyan pengin tuwuh bisnis, sampeyan butuh kaca layanan.

Saiki, sampeyan ora kudu ngarani kaca layanan sampeyan. Sampeyan bisa nelpon "Nyewa Aku" or "Bisa karo Aku" utawa apa wae sing ngandhani wong sampeyan nawakake sawetara jinis layanan.

Apa sing sampeyan butuhake ing halaman layanan:

Layanan apa sing sampeyan tawarkan

Duh!

Katon jelas nanging akeh wong sing lali nyebutake kanthi rinci babagan layanan sing ditawakake freelancer utawa konsultan.

Yen sampeyan nawakake Manajemen Media Sosial minangka layanan, aja mung sebutno; nulis persis apa sing sampeyan tawakake minangka bagean saka layanan iki.

Apa sampeyan nggawe grafis khusus kanggo platform media sosial?
Apa sampeyan nawakake audit media sosial gratis kanggo saben klien?

Sebutake kabeh sing diwenehake minangka bagean saka layanan sampeyan.

Kasedhiya pelanggan

Yen sampeyan duwe testimoni klien saka karya sadurunge, dadi kudu nyelehake testimoni kasebut ing kaca iki.

Iki bakal mbantu sampeyan mbangun kapercayan karo calon klien lan uga bakal nggawe sampeyan bisa dipercaya.

Pakaryan sadurunge (Portopolio)

Yen sampeyan minangka desainer grafis utawa desainer web, iki sampeyan kudu nampilake karya sadurunge.

Wong sing mriksa kaca layanan sampeyan mbutuhake layanan sampeyan. Tampilake karya sadurunge nuduhake manawa sampeyan pancen bisa ngupayakake kerja.

cilik pasinaon

Yen karya sampeyan mbutuhake konsultasi (SEO, Facebook Ads, Arsitektur), sampeyan bisa uga pengin nuduhake sawetara studi kasus ing kaca iki.

Saben sinau kasus kudu nyakup proses sampeyan nggarap klien lan apa tantangan sing dituju klien lan carane mbantu ngatasi.

Pira sing mbayar (Opsional)

Yen sampeyan nyebutake sepira biaya kanggo layanan sampeyan, sampeyan bakal bisa nyaring calon klien sing ora bisa mbayar sampeyan.

Nanging nglakoni kasebut bakal nyebabake masalah nalika nambah tarif sampeyan. Yen sampeyan ngisi saben jam tetep utawa produk produkisasi tetep, sebutake ing kaca layanan.

Yen sampeyan pengin bisa nambah rega ing saben klien anyar, mula aja kakehan mbayar biaya.

Langkah-langkah sabanjure

Kepiye sampeyan miwiti nggarap klien?

Apa sampeyan pengin dheweke ngirim pembayaran luwih dhisik sadurunge malah ngomong?

Aku menehi saran nggawe formulir kontak ing sisih ngisor kaca Layanan. Iki nggawe manawa klien bisa ngerti apa langkah sabanjure kanggo nggarap sampeyan (yaiku ngubungi sampeyan).

Yen sampeyan butuh katrangan saka klien, mula sampeyan bisa takon ing wangun kasebut. Hubungi Formulir 7, plugin sing dijaluk sampeyan nginstal, ngidini sampeyan nindakake iki.

Kaca kontak

Iki siji sing jelas. Sampeyan butuh cara kanggo wong ngubungi sampeyan.

Praktik paling apik yaiku nyipta wangun kontak ing kaca kontak nggunakake plugin kayata Contact Formulir 7.

Nggunakake formulir kontak tinimbang mbukak alamat email sampeyan ndhelikake alamat email nyata saka spammer lan peretas.

Mesthi sampeyan sebutno asring sampeyan mriksa email lan kapan kudu ngarepake tanggapan.

Kaca privasi lan kaca legal liyane

WordPress dilengkapi tuntunan Kebijakan Privasi sing gampang sing bisa diakses Setelan> Kebijakan:

Klik tombol Gawe Kaca ing ngisor kanggo nggawe kaca kebijakan privasi sampeyan:

kaca privasi

WordPress saiki bakal nuntun sampeyan babagan apa sing kudu ditulis ing kaca kasebut. Iki minangka generator kabijakan privasi sing mbutuhake input sithik saka mburi sampeyan.

Yen sampeyan butuh pitulung lan inspirasi, ana akeh plugins gratis sing nggawe kaca kebijakan otomatis.

Saiki, iki dudu saran legal lan nggunakake alat nggawe kabijakan privasi kaya sing ditawakake WordPress dudu praktik sing paling apik. Nanging yen sampeyan lagi wae miwiti, ora masalah apa-apa.

Sawise bisnis wiwit entuk doyo tarik lan wiwit nggawe dhuwit, sampeyan bisa uga pengin nandur modal kanggo nyewa pengacara kanggo nggawe privasi lan syarat kaca layanan sampeyan.

8. Temokake ceruk blogging (mutusake apa sing bakal sampeyan blog)

Yen sampeyan pengin blog sampeyan bisa sukses, sampeyan kudu mutusake topik blog lan nempel.

Sampeyan ora bakal bisa nemu sukses yen sampeyan blog babagan apa wae lan apa wae sangisore sunar srengenge, nanging yen sampeyan pengin nggawe pamirsa lan nggawe blogging dadi pilihan karir ing urip sampeyan, sampeyan kudu milih topik sing bisa digoleki blog.

kepiye nemokake niche blog sampeyan

Blog babagan pirang-pirang topik minangka perkara sing biyen. 10 taun kepungkur, bisa uga sampeyan bisa lolos tanpa milih topik blogging. Nanging dina iki, ora ngono.

Apa sampeyan kelingan About.com?

Nganti 5 taun kepungkur, saben sampeyan nggoleki ing Google, 5 saka 10 kaping kaca ing About.com muncul. Nanging wis ora kedadeyane.

Situs kasebut ora ditemokake. Dheweke wrote konten bab apa wae lan kabeh.

Ana sawetara blog sing misuwur sanajan luwih saka siji topik, nanging arang banget lan sing sukses luwih gumantung marang luck tinimbang kerja keras.

Yen sampeyan pengin njamin sukses blog, sampeyan kudu milih topik lan tetep tetep.

Ing ngisor iki sawetara conto blog sukses sing ora bisa didelok ing siji topik:

  • IWillTeachYouToBeRich.com - Ramit Sethiblog babagan keuangan pribadi minangka salah sawijining blog finansial pribadi sing paling populer ing Internet. Alesan sukses blog -e yaiku Ramit tetep ana siji topik wiwit wiwitan.
  • NomadicMatt.com - Blog lelungan sing diwiwiti karo wong lanang sing jenenge Matt Kepnes. Alesan kenapa blog iki minangka salah sawijining blog ndhuwur yaiku dheweke macet karo Travel Blogging wiwit awal.
  • Nang endi wae.com - Blog lelungan liyane sing misuwur dening Geraldine DeRuiter. Blog dheweke sukses amarga dheweke macet karo siji topik, lelungan.
Nalika nulis kanggo kabeh wong, sampeyan ora nulis sapa wae. Kanggo nggawe pamirsa ing blog sampeyan, sampeyan kudu nulis menyang pamirsa ceruk sing bisa nggawe sambungan.

Yen sampeyan ora milih ceruk, sampeyan bakal angel nggawe pamirsa lan luwih angel entuk dhuwit saka blog sampeyan.

Mangkene telung latihan sing gampang kanggo mbantu sampeyan nemtokake tujuan lan nemokake ceruk ing blog sampeyan:

Latihan cepet # 1: tulisake target sampeyan

Napa sampeyan pengin miwiti blog?

Penting kanggo nyetel target dhewe lan blog sadurunge miwiti nerbitake kiriman. Kanthi cara iki, sampeyan bakal tanggung jawab lan bisa entuk kemajuan.

Nanging supaya bisa nemtokake tujuane, sampeyan kudu ngerti alasan kenapa sampeyan miwiti blog ing wiwitan.

Apa dadi pakar industri?
Apa promosi, utawa produk / layanan sampeyan?
Apa kanggo nyambungake karo wong sing duwe semangat lan kapentingan sampeyan?
.. Apa kanggo ngganti jagad iki?

Sampeyan kudu nulis:

  • Pira wong anyar sing bakal sampeyan tekan blog?
  • Sepira sampeyan bakal nerbitake postingan?
  • Pira dhuwit sing bakal digawe saka blog sampeyan?
  • Pira lalu lintas sing bakal sampeyan narik kawigaten blog sampeyan?

Apa wae tujuan sampeyan kudu mesthekake SMART

S - Khusus.
M - Bisa diukur.
A - bisa digayuh.
R - Wigati.
T - adhedhasar basis.

Tuladhane:
Tujuanku yaiku nerbitake 3 kiriman anyar saben minggu.
Tujuanku yaiku entuk 100 kunjungan saben dina ing pungkasan taun iki.
Tujuanku yaiku nggawe $ 100 saben wulan.

Terusake lan tulisake target blog sampeyan. Dadi nyata nanging ambisi, amarga sampeyan bisa ngganti lan nyetel target mengko.

Olahraga kanthi cepet # 2: tulisake minat sampeyan

Gawe dhaptar kabeh hobi lan barang sing sampeyan minat.

Kalebu kabeh sing ditindakake minangka hobi lan kabeh sing pengin disinaoni sedina.

Yen sampeyan pengin masak luwih apik ing sawijining dina, tambahake menyang dhaptar sampeyan.

Yen sampeyan apik ngatur kauangan, tambahake kauangan pribadi ing dhaptar sampeyan.

Yen wong muji sampeyan babagan gaya klamben, tambahake mode ing dhaptar sampeyan.

Intine saka latihan iki yaiku tulisake pirang-pirang ide sampeyan banjur pilih salah sawijining saka dhaptar.

Tulis topik sanajan sampeyan mikir ora ana sing kepengin weruh.

Yen sampeyan nindakake kaya-kaya minangka hobi, kemungkinan ana akeh wong uga seneng.

Olahraga kanthi cepet # 3: nduwe tampilan AllTop.com

AllTop.com yaiku salah sawijining koleksi situs web sing paling populer ing Internet:

Daftar kasebut kalebu akeh situs web sing beda ing macem-macem kategori.

Yen sampeyan ora duwe pikiran sing apik utawa ora butuh ide kanggo dhaptar ceruk, priksa kaca ngarep AllTop.com utawa goleki kategori ing sisih ndhuwur kanggo nemokake ceruk sing disenengi sampeyan.
kabeh

Bebas bae kanggo mbukak tautan kategori sing njaluk sampeyan narik kawigaten lan dhaptar dhaptar blog ing kategori kasebut kanggo njaluk ide khusus.

Saiki sampeyan duwe dhaptar topik blog sing kasengsem, mula sampeyan bakal mangsuli sawetara pitakon angel kanggo nemokake ceruk sing paling apik kanggo sampeyan.

Aku nyaranake nggawe dhaptar pirang-pirang ceruk sing beda-beda lan banjur golek pitakon ing ngisor iki kanggo nemokake ceruk sing cocog:

Apa sampeyan peduli karo topik sing sampeyan blogging?

Yen sampeyan ora peduli karo topik kasebut, sampeyan bakal nyerah sanalika wiwit angel banget.

Topik kasebut ora kudu dadi semangat sampeyan. Bisa uga sampeyan seneng minangka hobi utawa uga sing pengin dingerteni luwih lengkap.

Luwih becik sampeyan nulis babagan topik sing sampeyan minat tinimbang topik sing sampeyan ora duwe kapentingan sanajan sampeyan mikir manawa bakal mbayar luwih akeh.

Umume wong nyerah ing wulan kapisan kanggo miwiti blog.

kepiye miwiti blog sing sukses

Blogging mbutuhake kerja keras lan yen sampeyan ora seneng karo topik sing sampeyan tulis, sampeyan bakal nyerah kanthi cepet.

Sampeyan bakal nglampahi akeh wektu ing blog iki utamane nalika miwiti entuk doyo tarik. Apa sampeyan pancene pengin nglampahi wektu nindakake perkara sing sampeyan sengit mung golek dhuwit?

Pilih topik sing sampeyan minat.

Napa wong liya kudu ngrungokake omongane sampeyan?

Sanajan sampeyan ora ahli babagan topik sing sampeyan pengin blog, sampeyan kudu dadi sebab kenapa wong kudu ngrungokake sampeyan tinimbang ewu blogger liyane sing ngobrol babagan topik sing padha.

Cara paling apik kanggo mbedakake dhewe saka wong akeh yaiku nggawa sesuatu sing unik kanggo meja.

Saiki, iki ora mesthi pantes dadi Pulitzer Prize. Bisa uga gampang banget yen nyedhak topik saka sudut sing anyar.

Contone, yen sampeyan minangka pengusaha lan pengin nggawe blog babagan keuangan pribadi, sampeyan bisa nulis artikel babagan keuangan pribadi kanggo Usahawan. Utawa finansial pribadi kanggo ibu yen sampeyan ibu dhewe.

Sampeyan bisa tansah mbedakake dhewe kanthi mbukak babagan dadi pemula ing topik kasebut. Kabeh wong liya sing nulis babagan topik sampeyan nyoba posisi minangka ahli.

Nanging yen kanthi terbuka ngakoni ing blog sampeyan mung nuduhake apa sing sampeyan tresnani, sampeyan bakal gampang mbedakake dhewe.

Napa topik iki sing bisa nambah nilai?

Iki pitakonan liyane sing kudu sampeyan jawab.

Yen sampeyan mung arep nyalin wong liya, mula ora ana blog sing kudu disedhiyakake lan ora ana insentif kanggo wong milih sampeyan dadi liyane.

Nggawe ceruk sing sampeyan wis ahli kanggo menehi keuntungan gedhe.

Yen sampeyan minangka rencana finansial sing disertifikasi, mula luwih migunani sampeyan miwiti blog kauangan pribadi tinimbang blog babagan kebon kebon sing ngerti ora ana apa-apa.

Saiki, iki ora ateges sampeyan kudu miwiti blog babagan topik sing dadi ahli sampeyan. Sampeyan mung kudu bisa nambah sawetara nilai ing ceruk yen pengin blog dadi sukses.

Umume wong malah ora ngrampungake siji buku saben taun. Yen sampeyan maca malah sawetara buku babagan topik sampeyan, sampeyan bakal mbedakake dhewe saka umume blogger liyane ing ceruk kanthi cepet.

Apa wong golek lan ngrawat babagan topik blog sampeyan?

Nalika miwiti blog kanggo ngasilake dhuwit, sampeyan kudu ngrancang luwih dhisik lan milih ceruk sing cocog kanggo sampeyan, lan ceruk sing populer lan sampeyan bisa monetisasi.

Kanggo menonjol, sampeyan kudu golek ceruk sing dikarepake.

Sawise sampeyan duwe pikirane, sampeyan rumangsa gandrung, sampeyan kudu ngerteni apa ana pamirsa metu kanthi semangat utawa kepengin banget karo topik sampeyan.

Kepiye carane?

Ora angel ngerti apa wong seneng karo topik sampeyan sadurunge nggawe blog sampeyan, nanging riset tembung kunci minangka cara sing apik kanggo ngerteni sepira wong sing nggoleki topik Google.

Piranti kayata Google AdWords lan Google Trends bisa ngomong babagan volume telusuran (umpamane pinten sing nggoleki ceruk ing Google)

miwiti blog kanggo nggawe dhuwit

Kaya sing sampeyan ngerteni ing blog paling akeh sing digoleki ing Google yaiku: blog fashion (18k search / mo), blog panganan (12k search / mo) lan blog lelungan (10k nelusuri / mo).

Kanggo riset tembung kunci aku nyaranake Ubersuggest. Iki minangka alat paneliten tembung kunci gratis sing bakal menehi katrangan babagan telusuran tembung kunci utawa topik ing Google.

Ing bagean sabanjure ing ngisor iki, aku bakal ngiringan babagan carane sampeyan miwiti blog fashion, panganan utawa lelungan.

BONUS: Kit cepet blog kit (blog travel / pangan / fashion / kaendahan)

Sampeyan mung perlu nalika miwiti blog yaiku telung perkara: jeneng domain, hosting web, lan WordPress.

Bluehost apa kabeh mau. Rencana hosting web dilengkapi jeneng domain + gratis WordPress wis diinstal, diatur lan kabeh siyap-siyap.

Nanging iku mung wiwitan. Saiki sampeyan wis nggawe blog pertama, sampeyan kudu nggawe desain blog sing cocog karo topik blog sampeyan.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu golek tema sing nawakake desain sing cocog karo topik blog sampeyan. Sampeyan uga bakal butuh sawetara plugin khusus gumantung karo topik apa sing sampeyan wes blog.

Amarga ana pirang-pirang tema lan plugin, aku mutusake nggawe kit wiwitan cepet kanggo sawetara topik sing populer. Ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake dhaptar tema sing paling apik lan plugin sing perlu kanggo sawetara topik blog sing beda:

Apa sing sampeyan butuhake nalika miwiti blog lelungan

Yen kowe miwiti blog lelungan, banjur ana sawetara perkara sing kudu digoleki ing sawijining tema. Pisanan yaiku kudu dioptimalake kanthi cepet.

Amarga blog sampeyan bakal abot-gambar, pancen penting banget yen tema sing digunakake optimized kanggo kacepetan Yen ora, sampeyan bakal alon-alon situs web sampeyan.

Sabanjure, sampeyan kudu nggawe manawa tema dioptimalake kanggo situs gambar sing abot. Iki tegese tata letak tema sampeyan kudu menehi perhatian marang gambar lan kudu dioptimalake kanggo nampilake gambar kanthi ukuran lengkap.

Mangkene tema lelungan sawetara sing cocog karo tagihan sing sampeyan pilih:

Hobo WordPress tema

lelungan hobo wordpress tema

Hobo minangka tema lelungan responsif sing gampang diatur lan katon apik kanggo kabeh ukuran layar.

Sampeyan ngidini sampeyan ngowahi lan ngatur meh kabeh unsur. Sisih paling apik babagan tema iki yaiku tata letak kasebut saestu wiyar lan paling tithik. Iku bakal mbantu sampeyan ngadeg.

  • 100% Nanggapi.
  • WPBakery Page Builder Gratis.
  • Siap WooCommerce.
  • Desain Minimal, Resik.
  • 750+ pilihan pangaturan dhewe.

Vagabonds WordPress tema

tema lelungan vagabonds

Vagabonds iku tema sing apik lan profesional sing dirancang kanggo blogger perjalanan.

Nerangake kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe blog lelungan lan mlaku. Nawakake desain tithik lan gaya tipografi sing paling apik kanggo mbedakake sampeyan saka pesaing sampeyan. Lan kanggo mbantu sampeyan miwiti blog, nawakake akeh desain halaman sing beda kaya About, Hubungi, lan kaca liyane.

  • 100% Nanggapi.
  • WPBakery Page Builder Gratis.
  • Saka Cithakan Halaman Premade
  • Siap WooCommerce.

Klub fishing lan mburu WordPress tema

tema blog fishing lan mburu tema

Sanajan ora digawe kanggo blog lelungan, Klub fishing lan mburu minangka salah sawijining tema paling apik ing pasar kanggo blogger perjalanan. Yen sampeyan pengin bisa nampilake petualangan perjalanan kanthi cara sing apik, iki minangka tema kanggo sampeyan.

Nawakake desain sing resik lan minimal kanthi tipografi sing apik. Tipografi lan desain bisa digandhengake kanggo musatake perhatian pamaca ing konten.

  • 100% Nanggapi.
  • Opsi tata letak macem-macem.
  • Dhukungan kanggo WPBakery Page Builder.
  • Siap WooCommerce.
  • Desain sing resik.

Kajaba iku, sampeyan butuh plugin kanggo kompres gambar sing sampeyan upload ing blog sampeyan:

Amarga blog lelungan sampeyan bakal dadi gambar gedhe, sampeyan kudu gambar bisa dioptimalake kanggo web. Sampeyan nindakake iki kanthi nginstal plugin gratis iki Optimizer Gambar Shortpixel or WP Smush.

Loro-lorone nawakake fungsi sing padha lan loro gratis.

Apa sing sampeyan butuhake nalika miwiti blog panganan

Blog panganan bakal jelas dadi gambar abot lan mbutuhake tema sing dioptimalake kanthi cepet. Ora mung iki, nanging sampeyan uga kudu nggolek gambar sing nyengkuyung video yen sampeyan mikir nggawe video YouTube.

Pungkasane, desain tema sampeyan kudu cukup resik supaya ora ngganggu pembaca nalika maca konten blog sampeyan.

Kene sawetara tema kanggo miwiti blog panganan sing ngrampungake kritéria kasebut:

Foodie Pro WordPress tema

tema pro foodie

Foodie Pro yaiku tema minimal sing nawakake tata letak sing resik. Nerangake responsif lan katon apik ing kabeh piranti. Iki minangka tema bocah adhedhasar Framework Purba, dadi sampeyan butuh Framework GenesisPress Genesis supaya nggunakake tema iki.

  • 100% Nanggapi.
  • Desain sing resik lan sithik.
  • Dhukungan kanggo WooCommerce.

Lahanna WordPress tema

tema panganan lahanna

Lahanna minangka tema sing dirancang kanggo Blogger Pangan. Tema sing resik sing nawakake desain profesional sing unik sing bisa mbantu sampeyan misahake ing ceruk.

Nawakake puluhan elemen interaktif kaya Link Timer sing miwiti wektu sing katon kanggo pangguna nalika klik link kasebut. Uga dilengkapi dhaptar dhaptar gaya-gaya todo kanthi kothak centhang.

  • 100% Nanggapi.
  • Welasan unsur interaktif.
  • Desain sing apik banget.
  • Dhukungan lengkap kanggo WooCommerce.

Narya WordPress tema

panganan narya wordpress tema

Narya nawakake tata letak sing resik kanthi responsif mobile. Nerangake karo panggeser layar lengkap ing homepage. Uga nawakake 6 pilihan tata letak sing beda kanggo homepage lan blog sing kudu dipilih.

  • 100% Nanggapi.
  • 6 macem-macem pilihan tata letak kanggo homepage lan blog.
  • Slider revolusi gratis.

Sampeyan uga mbutuhake plugin resep kanggo blog panganan:

WP Resep nggampangake sampeyan nggawe lan nampilake resep ing kiriman sampeyan.

tukang nggawe resep wp wordpress plugin

Sampeyan kudu ngurus data struktural teknis kanggo SEO lan ngidini sampeyan nggawe resep tanpa nulis kode siji baris.

Apa sing dibutuhake nalika miwiti blog fashion utawa kaendahan

Yen sampeyan miwiti blog ing ceruk Fashion utawa ceruk Kecantikan, sampeyan kudu nggoleki tema sing nawakake desain paling sithik lan dioptimalake kanggo kecepatan lan bisa ngatasi konten sing abot gambar.

Goleki tema sing asipat "feminin". Kudu katon minimal lan fokusake perhatian pangguna ing konten kasebut. Tema apa wae sing sampeyan pilih, sampeyan kudu eling yen sampeyan bisa ngganti warna supaya pas karo gaya / merek sampeyan.

Saiki, sampeyan mung kudu fokus yaiku nemokake tema sing resik, minimal, lan mbantu sampeyan ngadeg metu saka akeh.

Kanggo nggawe gampang nggawe keputusan, sawetara sawetara tema sing cocog kanggo blog fashion / kaendahan:

S.King WordPress tema

Tema fashion / kecantikan S.King

S.King yaiku tema sing profesional kanggo nawakake desain sing resik, minimal.

Sisih paling apik babagan tema iki yaiku gampang nggabungake karo alat sing populer sing umume digunakake para blogger profesional kayata MailChimp, Komposer Visual, Grid Penting, lan liya-liyane.

Desain tema iki responsif lan katon apik ing kabeh piranti ora preduli ukuran layar. Yen sampeyan mutusake arep adol produk dhewe ing situs web, sampeyan bisa kanthi gampang nggunakake tema iki amarga wis kompatibel karo WooCommerce.

Tegese sampeyan bisa miwiti adol apa wae lan kabeh babagan situs web kanthi minimal gaweyan kanthi sawetara klik.

  • 100% responsif seluler.
  • Desain sing resik lan sithik.
  • Seret lan selehake kaca sing nggawe.

Kloe WordPress tema

tema kloe / tema kaendahan

Kloe minangka tema responsif kanggo WordPress sing dirancang kanggo blog mode lan kecantikan.

Apa sing dak tresnani babagan tema iki yaiku sing nggawe desain tikel macem-macem atus beda. Apa wae gaya sampeyan, tema iki bisa gampang dicocogake.

Iki kompatibel karo WooCommerce, saengga sampeyan bisa miwiti adol produk sampeyan tanpa kudu ngalih menyang tema anyar. Tema iki dilengkapi atusan pilihan pangaturan lan ngidini sampeyan ngatur meh kabeh aspek desain tanpa ndemek baris kode siji.

  • 100% desain responsif.
  • Swara rolas pilihan desain blog kanggo milih.
  • Dhukungan penuh kanggo WooCommerce lan akeh plugin populer liyane.

Audrey WordPress tema

tema fashion / kecantikan audrey

Audrey yaiku tema sing apik sing dibangun kanggo situs web ing industri Fesyen.

Apa sampeyan dadi blogger utawa agensi, tema iki bisa gampang disesuaikan karo kabutuhan desain blog sampeyan. Nawakake pirang-pirang tikel sing wis dirancang sadurunge katon profesional.

Tema iki responsif seluler lan katon apik ing kabeh ukuran layar. Kasedhiya dhukungan kanggo kabeh sing populer WordPress plugin kayata WooCommerce lan Visual Composer.

  • Katon gedhe kabeh ukuran layar.
  • Welasan kaca penting kaya FAQ wis dirancang.
  • Rencana blog sing resik lan sithik.

Plugins sing disaranake

Nalika mbukak blog kanthi gaya / gaya kaendahan, umume kaca bakal ditampilake akeh gambar. Yen sampeyan ora pengin gambar iki nyepetake situs web, sampeyan kudu ngoptimalake gambar kanggo web.

Aku nyaranake nggunakake Optimizer Gambar Shortpixel or WP Smush.

Plugins iki bakal ngoptimalake lan kompres kabeh gambar sing diunggah menyang situs web kanthi otomatis lan uga bakal ngoptimalake gambar sing wis diunggah.

Sisih paling apik? Kaloro plugin kasebut gratis.

9. Endi golek foto stok gratis & grafis liyane kanggo Blog sampeyan

Yen sampeyan pengin sukses blog sampeyan, sampeyan kudu ngadeg saka wong akeh. Umume nutu sing duwe bathi wis kompetitif.

Yen sampeyan pengin tumpukan rintangan sing dikarepake, sampeyan kudu priksa manawa blog sampeyan ora lali kaya kabeh blog liyane ing ceruk sampeyan.

Cara paling gampang lan paling cepet kanggo nindakake iki yaiku kanthi desain blog sampeyan. Yen desain blog sampeyan misuwur ing ceruk, blog sampeyan bakal tampil lan gampang dielingake kanggo para pamiarsa.

Sanajan tema sing digunakake kanggo blog sampeyan penting, sampeyan uga kudu nggawe konten sampeyan visual.

Tema sing digunakake ing blog sampeyan bakal mbantu desain situs web sampeyan supaya misuwur nanging nambah gambar menyang konten sampeyan bakal mbantu konten sampeyan tampil lan dadi kenangan kanggo para nonton.

Jinis gambar sampeyan kudu mbukak blog

Sadurunge nylametake alat lan tips babagan ngrancang gambar, sawetara jinis gambar sing dibutuhake kanggo blog sampeyan.

lifeofpix

Saiki, sampeyan bisa nyewa desainer kanggo ngrancang gambar kasebut kanggo sampeyan. Nanging yen sampeyan kurang anggaran utawa wiwit diwiwiti, aku saranake supaya tangane dadi reged lan sinau carane nggawe grafis kasebut dhewe.

Ing bagean sing mèlu, aku nyaranake sawetara situs lan alat sing mbantu sampeyan nggawe grafis kanthi profesional kanthi profesional.

Gambar Pasang Blog

Iki bakal ndeleng wong ing media sosial nalika kiriman blog sampeyan. Gambar cilik bakal mbantu sampeyan ngadeg kanthi nggawe konten sampeyan luwih visual.

canva blog desain

Aku menehi saran supaya sampeyan nggawe gambar cilik blog kanggo kabeh gambar yen sampeyan pengin blog sampeyan metu.

Aku nyaranake Canva kanggo nggawe gambar post blog. Priksa sandi pandhuan nggunakake Canva ⇣ ing kana aku nuduhake sampeyan carane nggawe gambar gambar cilik blog.

Saiki, sawetara blogger seneng ngrancang gambar cilik blog kanthi typografi lan ikon sing apik.

Aku saranake yen sampeyan lagi wae miwiti, sampeyan mung kudu ngunggah foto saham sing paling cocog karo blog sampeyan.

Contone, yen sampeyan nulis artikel ing "13 Tips Mlaku" nggunakake foto saham saka wong sing mlaku minangka gambar cilik sampeyan.

Sawise sampeyan miwiti nggunakake blog, sampeyan bisa nggawe grafis khusus sing mbantu blog sampeyan metu.

Gambar Media Sosial

Apa sampeyan pengin ngirim kutipan utawa tip kanggo para pengikut sampeyan ing akun media sosial, sampeyan kudu priksa manawa dirancang kanthi apik lan mbantu sampeyan ngadeg.

Yen sampeyan pengin mbangun ngarsane ing situs media sosial kanggo blog sampeyan, sampeyan kudu ngirim akeh konten.

Cara paling gampang kanggo nggawe konten kanggo media sosial yaiku nggawe "Media sugih" konten kayata gambar lan video.

Ora mung gampang digawe, nanging uga gampang ngonsumsi lan nambah kemungkinan para pamirsa bener-bener ngombe konten.

Aku nyaranake Canva kanggo nggawe gambar lan spanduk media sosial. Priksa sandi pandhuan nggunakake Canva ⇣ kanggo mangerteni sing luwih lengkap.

Infographics

Infografis nggawe gampang kanggo nerangake babagan pamirsa. Luwih gampang maca grafis sing dirancang kanthi apik tinimbang blok teks.

Panaliten saka WishPond nemokake manawa blogger sing nggunakake infografis ndeleng lalu lintas tuwuh rata-rata 12% tinimbang sing ora.

Infografis bisa mbantu entuk luwih akeh saham lan njaga khalayak sampeyan konten.

Aku nyaranake Canva kanggo nggawe infografis khusus. Priksa sandi pandhuan nggunakake Canva ⇣ kanggo mangerteni sing luwih lengkap.

Cathetan babagan lisensi lan syarat panggunaan

Umume gambar ing Internet dilindhungi undhang-undhang hak cipta lan kayata, ora bisa digunakake tanpa idin. Nggunakake gambar sing ora dilisensi kanthi gratis, panggunaan sing ora diwatesi tanpa idin saka penulis gambar kasebut ora sah.

Nanging, akeh foto saham gratis sing bisa digunakake tanpa njaluk ijin marang penulis.

Umume foto saham kasebut dilisensi ing lisensi CC0 utawa dirilis ing domain umum. Gambar kasebut bisa digunakake lan diowahi Nanging sing disenengi.

Saiki, kudu eling, sampeyan mesthi bisa tuku hak kanggo foto stock premium. Situs sing kasebut ing bagean sing bakal teka ngidini sampeyan tuku hak-hak kanggo foto stock supaya sampeyan bisa digunakake kanthi sah.

Cathetan: Sadurunge nggunakake gambar apa wae sing ditemokake ing Internet ing blog sampeyan dhewe, coba priksa manawa gambar kasebut dilisensi.

Ing endi golek foto stock gratis kanggo blog sampeyan

Dina-dina iku wis entek nalika sampeyan kudu mbayar ewu dolar kanggo entuk foto saham. Ana akeh tukang foto lan desainer ing Internet sing seneng nuduhake gaweyan karo wong liya ing komunitas kasebut.

Iki tukang foto lisensi gambar ing sangisore Lisensi Creative Commons Zero sing ngidini sampeyan nggunakake lan nyunting gambar Nanging sing disenengi tanpa njaluk ijin panulis.

Situs web ing ngisor iki kabeh menehi gambar sing gratis lan umume gambar sing ditawakake ing situs web kasebut dilisensi ing lisensi Creative Commons Zero. Nanging kudu mriksa lisensi kanggo saben gambar sing didownload sadurunge miwiti nggunakake.

Aku wis curate a dhaftar ageng free sumber stockphoto lan video, nanging iki sawetara situs web foto stock favoritku:

Pixabay

pixabay

Pixabay minangka omah kanthi luwih saka yuta foto, video, ilustrasi, lan vektor. Apa sampeyan nggoleki gambar kanggo blog panganan utawa blog babagan fitness, situs iki wis dijamin. Dheweke nawakake puluhan kategori gambar sing kudu dipilih.

Kabeh gambar ing Pixabay gratis lan dilisensi ing lisensi Creative Commons Zero. Tegese, sampeyan bisa ndownload, ngowahi, lan nggunakake gambar ing situs iki, nanging sampeyan seneng.

Peksel

kupu

Peksel nawakake ewu foto saham sing apik banget lan resolusi kanthi gratis. Sampeyan bisa ndownload lan nggunakake aplikasi kasebut nanging sing disenengi. Meh kabeh gambar kasebut dilisensi ing lisensi adat sing ngidini sampeyan nggunakake gambar kasebut kanggo panggunaan pribadi lan komersial.

Nanging, ana sawetara watesan sing gampang sampeyan kudu eling nalika nggunakake gambar saka situs iki. Sampeyan uga bisa nemokake ewonan video gratis ing situs iki sing dilisensi ing lisensi sing padha karo foto saham.

Pixabay lan Peksel yaiku loro situs sing dakkirim nalika aku butuh foto saham sing bermutu (lan gratis).

Unsplash

unsplash

Unsplash nawakake atusan ewu foto saham resolusi dhuwur sing bisa digunakake ing blog tanpa njaluk ijin.

Situs iki nawakake gambar ing kabeh kategori lan industri sing bisa dibayangake. Sampeyan bisa nemokake gambar kanggo kabeh jinis blog blog kalebu kesehatan, kaendahan, fashion, perjalanan, lsp.

Mesin telusuran ing situs iki ngidini sampeyan nggoleki gambar adhedhasar tag kayata 'Sad', 'Interior', 'Natal' lsp.

Stokpic

stokpic

Tim konco Stokpic nambah 10 foto anyar saben 2 minggu menyang situs web. Sanajan ora bisa uga muni, nanging sampeyan kudu eling yen situs iki wis suwe banget.

Situs iki nawakake atusan gambar profesional profesional sing pengin dipilih. Yen sampeyan pengin fotografi saham premium gratis, gambar ing situs iki sing paling cedhak sampeyan bisa entuk.

Simpenan Lawas Anyar

sengkang

Nggolek gambar lawas? Simpenan Lawas Anyar bisa uga dadi pilihan sing cocog kanggo sampeyan. Nawakake foto vintage saka arsip umum. Amarga gambar-gambar kasebut pancen wis tuwa, umume kalebu ing domain publik lan bisa digunakake tanpa watesan nanging isih ora rumangsa mriksa lisensi luwih dhisik.

Situs foto stock premium nalika sampeyan pengin munggah game

Yen sampeyan pengin ngadeg metu saka kompetisi, sampeyan bisa uga mikir nggunakake foto stock premium. Foto-foto saham iki direkam dening fotografer profesional lan bebas royalti. Sawise sampeyan tuku lisensi menyang foto stock premium, panggunaan gratis kanggo panggunaan pribadi lan komersial.

Mangkene sawetara situs foto saham premium sing aku nyaranake:

Adobe Stock

foto stock adobe

Adobe Stock ora diwatesi mung kanggo foto stok. Dheweke nawakake kabeh jinis aset saham kayata Cithakan Desain Grafis, Video, template Video, Vektor lan ilustrasi, lan foto stok.

Sisih paling apik babagan Adobe Stock yaiku nawakake langganan saben wulan sing ngidini sampeyan ndownload sawetara gambar gratis saben wulan. Rencana wiwitan ing $ 29 / wulan ngidini sampeyan ndownload 10 foto saham saben wulan.

Shutterstock

shutterstock

Shutterstock nawakake kabeh jinis aset saham kalebu Video, Gambar, ilustrasi, Vektor, Ikon, lan Musik. Apa wae proyek kreatif sing sampeyan lakoni, situs iki duwe kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe karya sampeyan katon apik lan katon apik banget.

Rencanan saben wulan diwiwiti $ 29 / wulan lan ngidini sampeyan ndownload 10 gambar saben wulan. Dheweke uga nawakake paket prabayar sing diwiwiti $ 49 kanggo 5 gambar.

iStock

istock

iStock wis suwe banget lan saiki dadi bagian saka GettyImages. Dheweke nawakake aset saham kalebu gambar, video, vektor, lan ilustrasi.

Sanajan nawakake rencana langganan saben wulan, uga ngidini sampeyan tuku kridit sampeyan bisa nebus kanggo aset saham ing situs kasebut.

10. Gunakake Canva kanggo nggawe grafis khusus kanggo blog sampeyan

Canva minangka alat gratis sing ngidini sampeyan nggawe grafis khusus sing katon profesional ing sawetara menit tinimbang jam.

Sisih paling apik babagan Canva yaiku ora mbutuhake kawruh khusus kanggo digunakake.

Apa sampeyan minangka desainer web, desainer grafis utawa wong anyar sing lengkap, Canva minangka salah sawijining alat sing paling gampang kanggo sampeyan nggawe desain, karya seni visual lan visual kanggo blog sampeyan.

Napa aku nyaranake Canva

canva

Canva minangka alat desain grafis gratis sing dirancang kanggo pemula.

Sanajan dirancang karo pemula, ora ateges ora bisa digunakake dening para profesional.

Canva nggawe desain apik banget kanggo kabeh wong, lan profesional uga pamula bisa nggunakake kanggo nggawe grafis sing apik tenan sajrone sawetara detik.

Sisih paling apik babagan Canva yaiku nawakake atusan template sing beda kanggo macem-macem tujuan. Apa sampeyan butuh gambar cilik kanggo kiriman blog paling anyar utawa pengin ngrancang petik kanggo dikirim ing Instagram, Canva wis entuk sampeyan sidhang.

Sampeyan ngidini sampeyan milih saka atusan template sing wis digawe. Lan yen sampeyan wis siyap nggawe tangan reged, sampeyan bisa miwiti kanthi wiwitan lan nggawe dhewe.

I Canva lan nggunakake kabeh wektu! (FYI paling grafis ing blog iki digawe nganggo Canva.) Aku saranake nggunakake alat iki kanggo ngrancang grafis kanggo blog sampeyan amarga iki gratis lan gampang digunakake kanggo pamula.

Yen sampeyan ngrancang grafis dhewe, sampeyan kudu ngerti ukuran apa sing dibutuhake kanggo grafis adhedhasar platform kasebut.

Contone, ukuran grafis sing dibutuhake kanggo Instagram beda karo Facebook lan kalorone beda karo gambar cilik blog.

Nanging nalika sampeyan nggunakake Canva, sampeyan ora perlu khawatir amarga padha menehi template gratis kanggo kabeh jinis desain lan template iki ukuran adhedhasar platform sing dituju.

Ayo ngrancang gambar cilik blog (AKA kepiye nggunakake Canva)

Kanggo nggawe gambar cilik blog, pilih cithakan spanduk blog saka layar ngarep:

pandhuan canva

Saiki, pilih cithakan kanggo gambar cilik blog sampeyan saka sidebar kiwa (kajaba sampeyan pengin nggawe awal):

Sawise template dimuat klik Heading Teks kanggo milih:

Saiki, klik tombol ungroup ing garis ndhuwur supaya bisa ngowahi teks:

Saiki, klik kaping pindho teks kanggo ngowahi banjur ketik judhul lan Subtitle kanggo kiriman sampeyan:

Sawise sampeyan seneng karo apa sing sampeyan deleng, klik tombol download kanggo ngundhuh file grafis supaya sampeyan bisa ngunggah menyang blog utawa ing jaringan sosial:

download desain kanva sampeyan

Lan iki video sing nuduhake sampeyan carane nindakake:

Yen sampeyan mbutuhake pitulung luwih lengkap, Canva duwe kabeh bagean dikempalken karo tutorial kanggo mbantu sampeyan nggawe spanduk blog lan media sosial, lembar kerja, ebook panutup, infographics, gambar latar mburi lan liya-liyane. Yen luwih seneng video, priksa saluran YouTube.

Saiki sampeyan luwih ngerti babagan nggawe gambar lan grafis khusus kanggo blog sampeyan, nanging apa karo ikon?

Gunakake Proyek Noun kanggo nemokake lambang

Nalika nyoba njlentrehake prekara, luwih becik dakkandhakake. Mangkono pangandikane "Gambar regane sewu tembung."

Salah sawijining cara sing paling gampang kanggo nggawe blog sampeyan kanthi nyata gunakake lambang ing blog sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake lambang kanggo njlèntrèhaké konsèp utawa supaya headings katon luwih nyenengake.

Kajaba sampeyan desainer, sampeyan bisa uga ora bisa nggawe lambang dhewe. Kanggo mbantu sampeyan nglintasi alangan iki, kabari aku Proyek Tembung:

proyek nama

Proyek Tembung yaiku koleksi mlengkung saka 2 yuta lambang sing bisa didownload lan digunakake ing blog sampeyan.

Sembarang lambang sing dibutuhake kanggo blog sampeyan, aku njamin sampeyan bisa nemokake ing situs web Project Noun Project.

Sisih paling apik babagan Proyek Noun yaiku kabeh lambang kasedhiya gratis yen sampeyan menehi kredit marang panyipta lambang kasebut.

download lambang gratis

Ikon ing situs iki dirancang dening ewu perancang individu ing saindenging jagad.

Kajaba iku, yen sampeyan ora kepengin kredensial karo penulis, sampeyan bisa tuku langganan utawa tuku kridit sampeyan bisa nebus kanggo ndownload lan nggunakake ikon tanpa royalti tanpa menehi kritik marang penulis nyata.

The Langganan Noun Pro mung biaya $ 39 saben taun. Yen sampeyan siyap game munggah ing blog sampeyan, mula sampeyan bakal prelu bakal pro.

BONUS: Outsource tugas blogging - ngirit wektu & golek dhuwit luwih akeh

Malah pro blogging ora bisa nggawe kabeh. Apa sampeyan butuh ahli supaya bisa rampung utawa mung pengin ngilangi pundhak, sampeyan mesthi bisa giliran ekonomi ekonomi lepas kanggo mbantu sampeyan tuwuh blog luwih cepet.

Ana akeh tugas kayata nyedhaki blogger liyane utawa nggawe grafis dhasar kaya gambar cilik sing mbutuhake akeh wektu lan ora cocog karo wektu sampeyan.

Sampeyan bisa, lan yen sampeyan bisa, ngrekrut wong liya (aka freelancers) rampung tugas iki kanggo sampeyan.

Apa sampeyan pengin mung ngetrapake tugas sing sampeyan sengit nindakake utawa sampeyan pengin nyewa profesional sing bisa menehi keterampilan kanggo mbantu nggawe konten sing paling apik.

Ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake saran babagan endi sing kudu digoleki freelancerkanggo ngeterake bagean proses blogging sampeyan.

Apa sing sampeyan bisa entuk outsource

Nalika nerangake babagan blogging, ora akeh sing ora bisa outsource karo wong liya. Watesan mung kepiye dhuwit sampeyan ing akun bank.

Aja seneng nulis? Sampeyan bisa nyewa panulis sing takon pitakon lan banjur wangsulan dadi artikel.

Apa ora yakin karo sampeyan toto wicoro katrampilan? Sampeyan bisa nyewa editor lepas sing mriksa kiriman sampeyan sadurunge diterbitake.

Ora ngerti carane nggawe grafis? sampeyan bisa nyewa freelance desainer web kanggo nggawe logo, spanduk, infografis, lsp.

Sampeyan bisa nggunakake outsource meh kabeh sing ora seneng karo awake dhewe utawa pengin nyepetake proses.

Mangkene sawetara perkara sing sampeyan kudu dianggep babagan outsourcing:

Panulis Konten:

Umume wong ora panulis lan sengit sanajan mikir nulis artikel. Yen sampeyan minangka salah sawijining wong, sampeyan bisa nyewa penulis sing nulis artikel sing cocog karo nada lan swara sampeyan.

Sanajan sampeyan seneng nulis, mesthi dadi apike kanggo nyewa tangan bantuan kanggo ngundhakake kemampuan produksi.

Desain Grafis:

Grafis desain bisa nyenengake lan bisa dadi alam liya kanggo sawetara wong. Nanging kanggo kita sing ora trampil, iku luwih becik nyewa profesional kanggo nindakake.

Desainer grafis profesional bakal mbantu sampeyan nggawe apa wae saka postingan Media Sosial sing gampang menyang infographic kompleks sing ngringkes postingan blog sampeyan.

Aku nyaranake Canva. Alat iki gampang digawe desain web lan grafis. Deleng pandhuanku kanggo nggunakake Canva ⇣.

Desain Situs web:

Apa sampeyan mbutuhake desain khusus kanggo kaca babagan utawa pengin ngrancang desain blog sampeyan, sampeyan kudu nimbang nyewa profesional yen anggaran sampeyan ngidini.

Perancang profesional bakal mbantu sampeyan ngrancang desain sing cocog karo gaya pribadi lan bisa mbantu sampeyan ngatasi wong akeh.

Tugas Cilik:

Sampeyan kudu miwiti ngetrapake tugas-tugas cilik sing bakal ngasilake bathi murah wektu.

Tugas kasebut entuk akeh wektu lan nyedhot nyenengake ing blogging lan wektu sampeyan adoh saka tugas sing paling penting ing perjalanan blog sampeyan, nulis artikel.

Situs kanggo kabeh kabutuhan outsourcing

Mangkene telung pasar gratis sing aku digunakake nalika mbutuhake pitulung:

Fiverrsitus

fiverrsitus

Fiverr punika pasar lepas ngendi freelancers saka saindenging jagad nawakake layanan kanthi rega murah banget. Yen sampeyan pengin ngrampungake profesional tanpa kudu ngilangi bank, mula Fiverr iku pilihan sing apik.

Senajan Fiverr misuwur amarga layanan rangkep, sampeyan bisa nyewa freelancerkanggo karya kustom kanthi ngirim postingan lowongan kerja ing situs web. Sawise ngirim proyek, freelancering situs web bisa ngubungi sampeyan lan ngirim proposal.

fiverr pesenan
Kaya sing sampeyan ngerteni ing ndhuwur, aku nggunakake Fiverr akeh. Regane sithik $ 5 (ie fiverr) Aku nggunakake kanggo nggawe logo, pitulung karo sing cilik WordPress pangembangan lan kode HTML / CSS, grafis, desain lan liya-liyane.

Apa perlu Graphic Designer utawa sampeyan pengin wong kanggo ngatur profil media sosial kanggo sampeyan, Fiverr duwe hak freelancers kanggo sampeyan.

The bagean paling apik babagan Fiverr yaiku rega nanging ana apik Fiverr alternatif banget. Meh kabeh kategori ing platform duwe layanan sing regane premium, nanging umume layanan sing dikirim dening freelancers regane ngisor standar industri.

Dadi, yen sampeyan pengin ngrampungake gaweyan kanthi murah, Fiverr pilihan sing paling apik.

Upwork

upworksitus

Upwork minangka pasar lepas sing bisa ngirim dhaptar proyek kanggo proyek freelance sampeyan. Sawise ngirim deskripsi proyek, atusan freelancers saka saindenging jagad bakal ngirim proposal kanthi tawaran.

Sampeyan bisa milih nggarap apa wae freelancer sampeyan pengin saka sing ngirim proposal. Upwork ngijini sampeyan kanggo ngrekrut wong adhedhasar reviews karya sing kepungkur ing platform. Iki nggawe manawa sampeyan mung nyewa wong sing nduweni kualifikasi ing pegawean kasebut.

The bagean paling apik babagan Upwork iku platform sing nawakake kabeh sing perlu makarya karo freelancers sampeyan nyewa. nawakake platform sing sistem olahpesen prasaja sing ngijini sampeyan kanggo Dhiskusi menyang freelancer kapan sampeyan pengin. Mriksa metu iki Upwork alternatif.

Dheweke uga nawakake layanan escrow sing nambah kepercayaan kanggo pihak katelu sing melu. Lan sisih paling apik yaiku tim resolusi musuhan sing tansah ana kanggo njaga kepentingan kaloro pihak kasebut.

Freelancersitus

freelancersitus

Freelancer cukup padha karo Upwork lan makarya kanthi cara sing padha. Sampeyan ngirimake deskripsi proyek lan banjur wong bakal menehi usulan adhedhasar sarat tugas sampeyan. Dheweke nawakake pilihan sing luwih gedhe freelancering platform lan luwih akeh pangguna freelancers tinimbang platform liyane ing Internet.

Dheweke nawakake meh kabeh fitur Upwork wis nawakake. Bedane utama antarane rong platform yaiku Freelancers ing Freelancer. com ngisi luwih sithik lan luwih mumpuni. Yen pengin apik karya kualitas, pindhah karo Freelancersitus.

Situs kanggo nyewa asisten virtual (VA)

Asisten Virtual bisa mbantu ngirit jam saben dinane. Tugas cilik kaya nyedhaki blogger liyane utawa nuduhake blog sampeyan ing media sosial utawa nggawe grafis kanggo media sosial ora cocog karo wektu sampeyan.

Kanthi nggunakake outsourcing, sampeyan bisa mbebasake wektu kanggo ngerjakake tugas-tugas sing menehi ngasilake investasi sing luwih apik.

Ing ngisor iki sawetara situs lan pasar sing bisa ngupayakake asisten virtual gratis:

Zirtual

zirtual

Zirtual minangka layanan langganan kanggo nyewa lan makarya karo asisten virtual. Karo Zirtual, tinimbang nyewa lan nggarap individu freelancer, sampeyan ngirim tugas ing platform banjur platform menehi tugas menyang asisten virtual.

Kabeh asisten virtual ing Zirtual yaiku basis AS lan kuliah.

Asisten virtual ing platform iki bisa nindakake kabeh saka Research to scheduling to Social Media management. Apa sampeyan butuh wong kanggo nggoleki artikel utawa ngatur kampanye media sosial, asisten Zirtual sampeyan bisa rampung.

Biaya virtual sampeyan adhedhasar Jam. Rencanané diwiwiti udakara $ 398 saben wulan. Rencana wiwitan menehi 12 Jam Tugas saben wulan lan ngidini akun pangguna. Sampeyan bisa ngubungi asisten liwat email, SMS utawa langsung liwat telpon.

Nulungi Aku

Nulungi Aku

UAssist yaiku layanan langganan kaya Zirtual. Dheweke nawakake rencana saben wulan lan biaya adhedhasar jam kerja. Nalika mlebu lan miwiti lengganan, sampeyan bakal dijaluk ngisi gambaran proyek sing nggambarake asisten virtual sing cocog. Sejatine, sampeyan kudu dhaptar pilihan sampeyan babagan katrampilan lan kawruh piranti lunak asisten.

The Sisih paling apik babagan UAssist yaiku, rencana sing rada murah tinimbang platform liyane sing ana. Nganggo $ 1600 saben wulan, sampeyan bisa njaluk asisten full time sing kasedhiya 6-8 jam saben dinane. Bentenane paling gedhe antarane Zirtual lan UAssist yaiku Zirtual mung nawakake asisten virtual adhedhasar AS sing lulusan kuliah.

Outsourced Filipina

outsourcing philippines

Sanajan nyewa wong saka negara-negara donya kaping 3 kaya Filipina lan India mesthi luwih murah, sampeyan entuk salib antarane kualitas lan biaya. Saiki ora ujar manawa asisten jaban rangkah ala. Dheweke bisa nindakake meh kabeh tugas sing bisa ditindakake dening mitra AS.

Bedane paling gedhe yaiku alangan budaya lan basa. Yen sampeyan nyewa asisten saka Filipina, sampeyan bisa uga nyoba kanggo nerangake apa sing dikarepake supaya bisa ditindakake kanthi awal yen ora kabeh wektu.

Iki kaya platform sing disenengi Outsourced Filipina rawuh kanggo ngluwari. Dheweke ngidini sampeyan nyewa lan kerjo karo para pekerja terpencil sing wis dilindhungi lan mbuwang saka Filipina. Iki ngilangi tes lan wawancara sing biasane dibutuhake nalika nyewa asisten virtual saka negara nomer telu.

Situs kanggo nulis konten lan nggawe konten

Ing ngisor iki sawetara situs lan pasar sing bisa nyewa penulis lan editor konten:

TextBroker

tekstil

TextBroker minangka pasar sing sampeyan kirimi syarat lan banjur panulis lepas njupuk tugas lan wiwit nulis konten sampeyan. Sing apik babagan Textbroker yaiku dudu layanan langganan kaya sing ana ing pasar liyane. Ora ana kontrak utawa lengganan lan sampeyan bisa mungkasi wektu sampeyan pengin.

Platform kasebut menehi sampeyan akses menyang luwih saka 100,000 panulis sing wis diverifikasi AS. Entuk konten sing ditulis nganggo TextBroker minangka prasaja minangka ngirim katrangan proyek lan ngenteni tatanan sampeyan.

Dheweke duwe luwih saka 53 ewu pelanggan lan wis ngladeni luwih saka 10 yuta pesan konten. Rega munggah karo pengalaman penulis sing sampeyan lakoni kanthi pas. Dheweke ngidini sampeyan ngirim tawaran terbuka sing bisa ditrapake saka 100,000 penulis.

iWriter

iwriter

iWriter minangka platform sing dikenal kanggo ngasilake konten sing murah. Sanajan wis duwe panulis apik ing platform kasebut, umume kontene mung cukup. Yen sampeyan pengin konten kualitas paling apik, mula iWriter bisa uga ora dadi platform sing paling apik kanggo sampeyan.

Yen sampeyan pengin nerbitake akeh konten ing situs sampeyan kanthi cepet lan ora peduli karo kualitas, banjur iWriter minangka cara sing bisa ditindakake. Panyerat undakan paling murah sing kasedhiya kanggo disewa ing $ 3.30 kanggo 500 tembung. Mangkene babagan sing paling murah sampeyan bisa mlebu ing pasar nulis konten.

Sisih paling apik babagan layanan iki yaiku bisa mbantu sampeyan ngasilake meh kabeh jinis konten kalebu eBook, eBook, Kindle Blog, Artikel, Rilis Pers, dll.

TembungAgents

tembung tembung

Ora kaya platform platform nulis konten liyane ing Internet, TembungAgents mung dianggo karo panulis Amerika. Yen sampeyan pengin konten sampeyan bisa ditulis dening para pamicara basa Inggris asli, iki minangka platform sing bakal ditindakake.

Amarga platform iki nawakake konten saka panulis Amerika, luwih murah sampeyan bakal sithik supaya konten sampeyan diprodhuksi ing platform iki ora kaya wong liya ing dhaptar iki. Yen sampeyan nyoba nggayuh demografi sing mung menehi panjaluk konten sing ditulis dening penutur ing basa Inggris asli, WordAgents bisa uga dadi pilihan sing paling apik kanggo sampeyan. Dheweke bakal mbantu sampeyan ngasilake konten kanthi cepet.

Godot Media

media godot

Godot Media nawakake layanan nulis konten kanthi basis siji lan langganan. Yen sampeyan pengin nerbitake konten sing berkualitas ing blog sampeyan, mula layanan langganane cocog kanggo sampeyan. Kanthi layanan langganan, sampeyan bisa entuk konten sing dikirim menyang kothak mlebu saben minggu.

Padha duwe 4 undakan panulis beda, Elite, Standard, Premium, lan Dasar lan reregan diwiwiti $ 1.6 saben 100 tembung. Kualitas beda-beda ing antarane level iki kaya sing diucapake. Yen sampeyan pengin konten paling apik sing ditawakake, sampeyan bisa melu undhangan Elite. Dheweke uga nawakake layanan liyane kayata Copywriting, eBook, lan kiriman Social Media. Dheweke uga nindakake karya adat yen sampeyan pengin apa wae sing ora kadhaptar.

Priksa artikel iki saka Authority Hacker ing ngendi padha mrentahake artikel sing padha saka 5 macem-macem layanan nggawe konten lan ditetepake asil.

Kudu desain khusus kanggo blog sampeyan?

Yen sampeyan pengin narik kawigaten wong menyang konten sampeyan lan manawa para pamaca tancep lan bali, sampeyan kudu nggawe konten sampeyan luwih visual. Konten visual ora mung gampang dicerna tinimbang teks kosong, nanging uga nambah jumlah saham media sosial sing sampeyan entuk.

99Designs

99designs

99Designs yaiku pasar desain sing ngidini sampeyan mbukak kontes desain. Ora kaya platform liyane sing milih desainer, kanthi 99Design, sampeyan bisa dadi kontes ing ngendi desainer saka saindenging jagad ing platform kasebut bakal ngirim desain.

Sampeyan banjur bisa milih lan menehi ganjaran kanggo desain sing paling disenengi. Yen sampeyan pengin desain kreatif khusus, iki minangka platform kanggo sampeyan.

sampeyan bisa kirim kontes desain kanggo apa wae kalebu Kertu Bisnis, Logos, iOS lan Aplikasi Android, Mockup situs web, lan liya-liyane. Yen sampeyan pengin nggarap desainer khusus ing platform, sampeyan uga bisa nindakake. 99Design ngidini sampeyan nggarap perancang individu uga ing platform kasebut.

DesignCrowd

desainer

DesignCrowd minangka platform padha karo 99Design. Dheweke ngidini sampeyan kirim kompetisi desain ing endi wae lan kabeh desainer ing platform saka saindenging jagad bisa bersaing. Iki nambah kreatifitas lan nambah kemungkinan sepuluh kali sampeyan mulih kanthi desain sing sampeyan tresnani banget.

Yen sampeyan ora puas karo desain sing ditampa ing kompetisi, sampeyan bakal nampa mbalekaken lengkap, dadi ora ana sing kelangan. Dheweke ngidini kompetisi lomba kanggo kabeh jinis desain kalebu Infografis, Gambar cilik YouTube, KTP, Kartu Jemputan, Logos, Tombol Situs Web, Branding, lan liya-liyane sampeyan bisa mikir.

Desain Pickle

Desain Pickle

Desain Pickle yaiku layanan langganan nawakake desain grafis sampeyan tanpa wates. Kanggo $ 370 saben wulan, sampeyan bisa entuk desainer profesional khusus kanggo akun. Sampeyan bisa njaluk desain kaya sing disenengi lan minangka révisi sing dikepengini. Sampeyan bakal nampa file sumber (PSD, AI) file desain supaya sampeyan bisa ngowahi mengko yen sampeyan pengin.

Dheweke nawakake a siji wektu ganti wektu kanggo paling grafis sing sampeyan kirim nanging bisa uga butuh wektu liyane adhedhasar kerumitan panjalukan desain grafis sampeyan. Apa sampeyan kudu ngerti babagan layanan iki yaiku ora desain grafis kompleks. Yen sampeyan nggoleki wong sing ngrancang / nggambarake rinci infographic sing kompleks, mula iki dudu layanan sing cocog kanggo sampeyan.

Dheweke mung ngrancang grafis prasaja. Nanging ora ateges sampeyan kudu ngindhari layanan iki. Desain Pickle apik nalika sampeyan pengin wong ngilangi grafis (kayata Gambar Thumbnails Blog, Social Media Post, lan liya-liyane) yen kualitas ora minangka faktor sing paling penting.

Situs kanggo outsourcing SEO

Yen sampeyan pengin blog sampeyan duwe lalu lintas gratis saka Google, sampeyan kudu ngoptimalake situs kanggo mesin telusuran (aka Search Engine Optimization utawa SEO cendhak.) Saiki, SEO rumit lan akeh bagean sing pindah.

Yen sampeyan lagi miwiti utawa ora pengin nggunakake pirang-pirang jam saben dina nyoba kanggo ngerti apa sing dianggo lan apa sing ora, mula sampeyan nggawe pangerten kanggo entuk SEO sampeyan.

SanjeMama

polah ibu seo

SanjeMama nawakake Blogger Outreach layanan kanggo bisnis gedhe lan cilik. Layanan sing mbantu sampeyan mbangun link menyang situs web sampeyan. Apa sampeyan pengin promosi potongan konten sing sampeyan tulis lan entuk sawetara backlink, utawa sampeyan pengin potongan isi sing ditulis lan dipromosikake, layanan kasebut wis entuk sampeyan.

OutreachMama nawakake uga layanan kiriman tamu. Dheweke nulis lan ngamanake a kirim tamu ing situs web liyane ing ceruk sampeyan. Sampeyan mbantu sampeyan entuk luwih akeh pajanan lan backlink sing relevan karo industri sampeyan. Lan ora mung iku. Dheweke nawakake akeh layanan liyane sing bakal mbantu sampeyan ing perjalanan blogging kalebu nulis konten lan nggawe konten Skyscraper.

Hoth

hoth seo

Hoth nawakake Welasan layanan bangunan link. Dhaptar kabeh kudu mbutuhake artikel ing awake dhewe. Layanan sing cocog kanggo para pamula lan blogger sing maju. Apa sampeyan mung mbutuhake sawetara tautan utawa pengin nggawe roda link maju, The Hoth nawakake layanan kanggo mbantu sampeyan entuk target.

Sing apik babagan The Hoth yaiku dheweke nawakake loro-lorone layanan bangunan sing ngatur lan nglayani dhewe. Yen sampeyan wis ngerti tembung kunci sing pengin ditargetake lan teks jangkar sing pengin digunakake, sampeyan mung bisa dikirimake nalika tuku paket bangunan link. Ing sisih liya, sampeyan uga bisa tuku paket sing ngatur sing bisa audit situs lan syarat sampeyan banjur nggawe rencana serangan sing disesuaikan.

The Hoth nawakake kaloro Layanan Kiriman Tamu lan layanan Outreach Blogger kanggo mbantu sampeyan entuk backlink menyang situs web. Layanan jangkauan blogger sing mbantu mbantu entuk link saka blog liyane ing ceruk sampeyan kanthi promosi blog sampeyan.

Kanthi The Hoth, situs web sampeyan ana ing tangan sing apik banget. Perusahaan kasebut minangka salah sawijining perusahaan sing paling cepet berkembang ing Amerika lan malah nggawe ing Inc 5000. Dheweke uga nawakake layanan siaran pers kanggo menehi kapercayan.

Backlinko

backlinko

Backlinko dudu layanan. Iki blog SEO. Backlinko minangka sumber daya SEO gratis sing luar biasa, supaya sampeyan bisa ngakses latihan SEO level sabanjure lan strategi bangunan link.

Brian Dean, pangadeg Backlinko, minangka salah sawijining ahli utama ing SEO lan bangunan link. Backlinko minangka sumber go kanggo sumber SEO sing bisa ditindakake lan saran babagan pemasaran konten.

11. Gawe strategi konten blog sampeyan

Ing kene aku bakal nerangake sebabe duwe strategi tembung kunci penting banget, lan aku bakal ngliwati sawetara alat kanggo mbantu sampeyan ngembangake strategi konten ing blog sampeyan.

Apa Strategi Konten lan Napa Sampeyan Butuh

A strategi isi nyelehake visi babagan apa sing pengin digayuh karo upaya marketing / blogging konten lan mbantu nuntun langkah-langkah sabanjure sing sampeyan butuhake.

Tanpa strategi konten, sampeyan bakal njupuk panah kanthi peteng kanggo nyoba mripat bantheng.

Yen sampeyan pengin konten sampeyan bisa digunakake lan nggawe asil sing dikarepake blog sampeyan, mula sampeyan kudu duwe strategi konten ing papan sing mbantu nuntun sampeyan ing lelungan blog sampeyan.

Iki bakal mbantu sampeyan nggawe keputusan penting babagan nggawe konten. Mangkono uga mbantu sampeyan mutusake gaya nulis apa sing kudu sampeyan gunakake lan carane sampeyan kudu promosi konten sampeyan. Blogger sing sukses ing game kasebut ngerti sapa sing maca bener.

Yen sampeyan ora duwe strategi konten, sampeyan bakal mbuwang akeh wektu kanggo nggawe lan nyoba kanggo ngerti jinis konten sing bisa digunakake lan apa sing ora cocog karo sampeyan ing ceruk.

Netepake Gol Sampeyan Konten

Nalika nggawe konten blog anyar, sampeyan kudu duwe target ing atine.

Apa sing sampeyan lakoni karo konten sampeyan? Apa sampeyan nyoba entuk luwih akeh klien kanggo bisnis lepas sampeyan? Apa sampeyan nyoba ngedol salinan eBook liyane? Apa sampeyan pengin wong buku luwih akeh pelatihan kanggo sampeyan?

Ngerti saka wiwitan apa tujuan sampeyan kanthi konten sing sampeyan produksi bakal mbantu sampeyan mbuang-buang wektu kanggo konten sing ora nyebabake target sing dikarepake.

Yen sampeyan pengin wong tuku salinan blog liyane, sampeyan ora bisa nulis artikel kepemimpinan sing dipikirake ing industri sampeyan amarga iki bakal diwaca dening pesaing sampeyan. Sampeyan pengin nulis artikel sing bisa nggayuh target target.

Yen sampeyan pengin promosi produk afiliasi menyang pamirsa, mula entuk pangerten kanggo nulis ulasan babagan produk kasebut.

Temokake Sapa Penonton Target Sampeyan

Iki minangka kesalahan sing dakdeleng dening para blogger. Dheweke mung nganggep manawa dheweke nulis menyang pamirsa sing bener lan upayane bakal narik kawigaten jinis wong sing bener ing blog. Nanging iki ora bisa adoh saka kasunyatan.

Yen sampeyan ora cetha wiwit wiwitan target para pamirsa, mula sampeyan bakal tetep ngambah panah ing peteng kanggo nyoba nyaring target.

Cara paling apik kanggo ngerteni sapa pamirsa lan sing disenengi yaiku nulis sapa sing maca becik. Iki bakal luwih gampang kanggo wong sing wis duwe ide babagan pamiarsa sing ideal.

Nanging kanggo sampeyan sing ora ngerti manawa sampeyan kudu ngirim utawa ngirim tulisan, pikirake avatar wong sing pengin narik kawigaten.

Banjur takon pitakon marang awake dhewe kayata:

  • Wong iki nganggo Internet?
  • Apa jinis konten sing disenengi? Video? Podcast? Blog?
  • Nada nulis apa sing bakal nyambungake? Formal utawa Informal?

Takon minangka pirang-pirang pitakonan sing bisa ngewangi sampeyan ngerteni sapa sing maca. Kanthi cara iki, ora bakal ana kejutan nalika sampeyan nggawe konten kanggo blog sampeyan. Sampeyan bakal ngerti apa sing pengin diwaca sing maca.

Maca sing cocog sing sampeyan tulisake yaiku sampeyan bakal narik kawigaten. Dadi, yen sampeyan pengin narik kawigaten para siswa kuliah sing nembe entuk kerja lan utang, banjur tulisake rincian sing bisa kanggo wong iki. Apa sing disenengi? Ngendi padha metu?

Yen sampeyan luwih ngerti pamaca / target pamirsa sing ideal, mula bakal luwih gampang sampeyan ngasilake konten sing cocog karo mripat utawa paling ora target kasebut.

Apa Kanggo Blog About (aka Cara Golek Topik Pos Blog)

Sawise sampeyan ngerti target target sampeyan, saiki wis ana golek ide postingan blog sing pamaca sing becik bakal kasengsem maca.

Mangkene sawetara cara kanggo nemokake ide konten sing paling apik kanggo blog sampeyan:

Gunakake Quora Kanggo Temokake Pitakon Kamu sing Cepet

Yen sampeyan durung ngerti, Quora minangka situs web Pitakonan lan Jawaban ing endi sing bisa takon pitakon babagan topik apa wae ing srengenge lan sapa wae sing bisa mangsuli pitakon sing dikirim ing situs kasebut.

Alesan kenapa Quora ndhuwur dhaptar kita yaiku ngidini sampeyan nemokake pitakon wong sing takon babagan ceruk utawa niche sampeyan.

Sawise sampeyan ngerti apa sing ditakokake wong, nggawe konten dadi gampang kaya nalika nulis wangsulan ing blog sampeyan.

Mangkene conto cara nggunakake Quora kanggo nemokake ide konten:

Langkah #1: Tik Ketik ing kothak Panelusuran banjur Pilih Topik

topik quora

Langkah #2: Mesthi Melu Topik Supaya Tetep Dianyari Kanthi Pitakonan Anyar (Gagasan Konten):

tindakake topik ing quora

Langkah #3: Gulung Pertanyaan kanggo Nemokake Wong sing Bener Bisa Wangsulan:

pitakon babagan quora

Akeh pitakonan sing dikirim ing Quora uga akeh banget utawa ora serius kaya pitakonan pisanan ing gambar iki.

Langkah #4: Gawe dhaptar Kabeh Pitakon apik sing Sampeyan Bisa Coba Sampeyan Bisa Wangsulan ing Blog Sampeyan:

quora

Pro Tip: Nalika nggawe konten kanggo blog sampeyan saka pitakonan sing ditemokake ing Quora, dadi manawa kanggo maca jawaban ing pitakonan nalika sampeyan sinau babagan artikel. Bakal ngilangi wektu riset ing setengah lan bisa menehi sawetara ide sing menarik kanggo blog sampeyan.

Keyword Research

Keyword Keyword minangka cara sekolah lawas sing digunakake kanggo para profesional profesional golek tembung kunci apa (query telusuran) sing digunakake ing Google ing ceruk kasebut.

Yen sampeyan pengin Google ngirim lalu lintas gratis menyang blog sampeyan, sampeyan kudu nggawe manawa postingan blog sampeyan ngemot lan target tembung kunci kasebut.

Yen sampeyan pengin ing kaca pisanan kanggo carane miwiti blog kaendahan banjur sampeyan kudu nggawe kaca / kirim ing blog sampeyan kanthi tembung kasebut ing judhul.

Iki diarani Search Engine Optimization (SEO) lan iki carane sampeyan entuk lalu lintas saka Google.

Saiki, ana akeh liyane babagan SEO tinimbang mung nemokake lan nargetake tembung kunci karo konten blog, iki kabeh sing kudu sampeyan ngerteni nalika lagi miwiti.

Saben tembung kunci sing pengin target kudu duwe postingan dhewe. Luwih akeh tembung kunci sing sampeyan target ing blog sampeyan, lalu lintas mesin telusuran sing bakal sampeyan tampa.

Kanggo nemokake tembung kunci kanggo target ing blog, riko Google Keyword Planner. Alat gratis sing mbantu sampeyan nemokake tembung kunci sing bisa target liwat blog:

Langkah #1: Pilih Temokake Opsi Kata Kunci Anyar:

Planner tembung kunci google

Langkah #2: Ketik Sawetara Kata Kunci Utama ing Sampeyan lan Klik Miwiti:

Keyword Planner

Langkah #3: Temokake Kunci sing Sampeyan Kaya Target:

riset tembung kunci google

Ing sisih kiwa meja iki, sampeyan bakal bisa ndeleng tembung kunci sing digunakake ing ceruk sampeyan lan ing sisih tengen sampeyan, sampeyan bakal bisa ngira babagan jumlah rata-rata saben wulan nggoleki tembung kunci iki.

Sing luwih akeh nggoleki tembung kunci dadi saya angel kanggo rangking ing kaca pisanan.

Dadi, luwih gampang pangkat kanggo tembung kunci sing mung duwe 100 - 500 telusuran tinimbang target tembung kunci sing nampa 10k - 50k telusuran. Gawe dhaptar tembung kunci sing ora kompetitif.

Sampeyan bisa uga kudu nggulung sawetara kaping sadurunge sampeyan nemokake tembung kunci sing apik sing bisa diowahi dadi kaca blog utawa kiriman.

Jawab Umum

Wangsulan ing bebrayan minangka alat gratis (karo wong sing nggumunake ing homepage) sing mbantu golek pitakonan sing ditlusuri wong ing Google.

Langkah #1: Ketik Kata Kunci Utama ing Kothak Telusuri lan Klik Tombol Pitakon:

wangsulane masarakat

Langkah #2: Gulung mudhun banjur klik Tab Data kanggo Deleng Pitakon Wong sing Nggoleki ing Google:

riset kunci

Langkah #3: Nggawe Dhaptar Pitakonan Sing Sampeyan Bisa Nggoleki Entuk Blog

Akeh pitakon sing sampeyan tingali ing asil ora bakal bisa dadi postingan blog. Pilih tembung kunci sing sampeyan bisa lan gunakake strategi konten kanggo nuntun keputusan sampeyan.

Ubersuggest

Neil Patel iku Ubersuggest minangka alat gratis sing mbantu sampeyan golek tembung kunci buntut sing ana gandhengane karo tembung kunci utama sampeyan.

Mung ngunjungi Situs web Ubersuggest lan ketik tembung kunci sampeyan:

ubersuggest

Saiki, gulung mudhun banjur klik tombol View All Keywords ing sisih ngisor:

tembung kunci ubersuggest

Saiki, nyusun dhaptar tembung kunci adhedhasar Sukatan SD sampeyan ndeleng ing sisih tengen meja. Metrik sing ngisor iki, bakal luwih gampang sampeyan rangking ing kaca pisanan Google kanggo tembung kunci:

alat riset tembung kunci gratis

Priksa Blog liyane ing Kasile

Iki minangka salah sawijining cara paling gampang kanggo golek ide kirim blog sing bakal bisa digunakake kanggo blog sampeyan.

Langkah #1: search Ndhuwur X Blog Ing Google:

Google search

Langkah #2: Mbukak Saben Blog Pribadi lan Goleki Widget Kirim Sing Paling populer ing Sidebar:

artikel populer

Iki minangka artikel sing paling populer ing blog iki. Iki tegese artikel iki entuk paling saham. Yen sampeyan mung nulis artikel babagan topik kasebut, sampeyan bakal nambah kemungkinan konten sampeyan nyepetake omah kanthi cepet.

12. Nerbit lan promosi blog sampeyan supaya entuk lalu lintas

Umume blogger njupuk "Nerbitake lan ndedonga" rute menyang blogging. Dheweke mikir yen mung nulis konten sing apik, mula wong bakal teka.

Dheweke nerbitake artikel blog anyar saben minggu banjur ngarep-arep manawa ana wong sing bisa nemokake lan maca. Blogger iki ora bisa urip ing game blog ing jangka panjang.

"Mbangun, lan dheweke bakal teka" ora bisa dipotong ing game blogging. Sampeyan kudu lunga menyang target sing maca kanggo promosi konten sampeyan.

Ngunculake tombol penerbitan ing WordPress editor kirim kurang saka separo kerja. Separuh kerja liyane utawa apa sing kudu kita sebut minangka bagean sing paling penting kanggo kerja metu lan promosi konten sampeyan.

Alesan kenapa promosi konten luwih penting tinimbang nulis konten sing apik yaiku sanajan sampeyan Hemingway sabanjure, apa konten sampeyan yen ora ana sing bisa nemokake?

Kunci sukses (lan nggawe dhuwit) nganggo blog yaiku promosi saben postingan anyar sing diterbitake ing blog sampeyan.

Tandha pandhuan iki lan gunakake saben sampeyan nerbitake konten anyar.

Sadurunge bisa miwiti promosi postingan anyar, sampeyan kudu priksa manawa wis polesan kanggo promosi.

Nulis konten anyar pancen angel. Sawise sampeyan ngrampungake nulis post, kasenengan kanggo nerbitake sing dibutuhake.

Nanging sadurunge sampeyan mencet tombol penerbitan, ana sawetara perkara sing kudu diurus.

Mangkene dhaptar priksa sing daklanjakake sadurunge nerbitake bagean isi blog anyar:

1. Gawe Deskriptif Headline lan Catchy

Yen judhul postingan blog sampeyan ora narik kawigaten para pamaca, mula ora bakal maca konten liyane.

Sampeyan kudu priksa manawa judhul sampeyan deskriptif lan narik kawigaten kanggo wong sing pengin diklik.

Iki minangka alat sing gampang sampeyan bisa nggunakake CoSchedule Headline Analyzer:

analyzer judhul

Alat gratis iki bakal nganalisa lan menehi judhul utama sampeyan:

skor analyzer judhul

Yen sampeyan nggulung sethithik kaca, sampeyan bakal nemokake tips babagan carane bisa ningkatake judhul iki lan apa sing bakal katon ing macem-macem papan kaya asil Panelusuran Google, lan Email Subject Line.

2. Proofread Lan Ndandani Kesalahan

Sawise sampeyan wis rampung nulis postingan blog, priksa manawa sampeyan nembus dhisik golek kesalahan lan typo sampeyan bisa uga wis ngiwa.

Nggoleki kesalahane dhewe ing konten sampeyan dhewe sing wis rampung nulis bisa dadi angel.

Yen sampeyan bisa nyewa a proofreader, iku pilihan sing paling apik. Pambaca ora nulis konten sampeyan supaya otak ora nglirwakake kesalahan sampeyan.

Nanging yen sampeyan kudu nindakake dhewe, sawetara tips kanggo mbantu sampeyan nemokake kesalahane:

  • Enteni Posting Blog Sampeyan 24 Jam: Yen sampeyan wis ngrampungake nulis postingan blog sampeyan, mula isih tetep anyar. Yen sampeyan nyoba nemokake kesalahane saiki, bakal angel. Nilar tulisan sampeyan mung 24 jam ora bisa dibatalake. Luwih suwe sampeyan tinggalake sadurunge nyunting, luwih becik.
  • Nambah Ukuran Font: Ngganti tampilan teks ing layar sampeyan bakal nggawe otak sampeyan luwih angel kanggo maca lan nganalisa teks kasebut.
  • Waca Kanthi Seru: Cara iki muni rada bodho ing kawitan nanging bisa mbantu ngerteni akeh kesalahan sing ora bisa ditemokake yen sampeyan mung maca konten sampeyan.
  • Gunakake Checker Ejaan: Umume pamriksa ejaan ora bisa dipercaya. Kadhangkala dheweke nggarap kekarepan, nanging nalika semana dheweke uga ora bisa digunakake. Nanging priksa manawa mbukak konten sampeyan liwat priksa mantra.

3. Priksa Posting Blog Sampeyan nargetake Kunci Tunggal

Yen sampeyan pengin nampa lalu lintas gratis saka mesin telusuran kaya Google, priksa manawa postingan blog sampeyan target tembung kunci sing digoleki wong ing ceruk sampeyan.

Yen sampeyan ora ngerti cara nemokake tembung kunci, mula priksa bagean sadurunge kanggo nemokake ide konten kanggo blog sampeyan.

Ana sawetara perkara sing dibutuhake kanggo mriksa:

  1. Pos sampeyan mung kudu target siji tembung kunci. Yen kiriman sampeyan babagan "Buku Keto Diet Terbaik" mula aja nyoba nggunakake kiriman sing padha iki kanggo target tembung kunci sing padha kayata "Kursus Online Keto Diet Terbaik"
  2. Saben kiriman kudu target paling ora siji lan siji tembung kunci.
  3. Slug / URL postingan blog sampeyan kudune ngemot tembung kunci. Yen slug post blog sampeyan ora ngemot tembung kunci, klik tombol slug ganti ing sangisore editor Judhul ing WordPress kirim editor.

4. Nambah Sawetara Gambar Kanggo Nggawe Visual Konten

Yen sampeyan pengin entuk papan ing saingan saingan sing kompetitif, mula sampeyan kudu mbedakake blog sampeyan saka wong akeh.

Cara paling gampang kanggo nindakake iki yaiku nggawe konten sampeyan luwih visual. Ora mung bakal mbantu sampeyan ngadeg saka wong akeh, nanging uga bakal mbantu sampeyan narik para pamaca menyang konten lan priksa manawa maca.

Cara paling apik kanggo nggawe gambar kasebut kanggo postingan blog sampeyan nggunakake Canva. Yen sampeyan pengin tutorial babagan kerjane, priksa ing bagean ing sisih ndhuwur carane nggunakake Canva.

Gunakake Canva kanggo nggawe grafis khusus sing ngringkes apa sing sampeyan coba ucapake. Sampeyan uga bisa nggunakake kanggo nggawe header kanggo bagean ing postingan blog sampeyan.

Sanajan sampeyan ora bisa nggawe grafis khusus kanggo postingan blog, priksa manawa nambah sawetara foto stok gratis menyang campuran kasebut.

Priksa dhaptar Pendhaftaran ing foto stock gratis ndhuwur ing ndhuwur pandhuan golek gambar sing paling apik kanggo postingan blog sampeyan.

5. Tambah Gambar Miniatur menyang Blog Sampeyan

Gambar cilik Blog Post yaiku apa sing bakal bisa dideleng nalika postingan blog sampeyan. Gambar cilik kasebut uga bisa katon ing kiriman utawa kaca.

Aku nyaranake nambah gambar cilik menyang saben postingan blog sing nerbitake kaya sing dikarepake nggawe konten sampeyan luwih visual lan mbantu sampeyan ngadeg.

Nalika nggawe Miniatur Kiriman, sampeyan duwe rong pilihan:

  • Gawe gambar cilik kiriman khusus karo Canva.
  • Gunakake foto stock gratis saka situs kaya Pexels.

Yen sampeyan ora duwe wektu utawa ilmu desain sing bisa ditindakake nggawe grafis profesional karo Canva, manawa paling ora nggunakake foto saham kanggo gambar cilik kiriman blog sampeyan.

6. Link menyang Kiriman Blog sing gegandhengan Ing Blog Sampeyan

Yen iki kirim pertama sing sampeyan nerbitake, sampeyan bisa ngliwati langkah iki.

Yen ora, telusuran blog sampeyan kanggo kiriman sing ana gandhengane karo postingan blog sing bakal sampeyan nerbitake banjur sijine tautan menyang postingan blog sing gegandhengan karo papan ing blog iki.

Link menyang postingan blog liyane bakal mbantu sampeyan supaya bisa maca luwih akeh lan nambah regane situs web ing mripat Google.

Wong sing luwih suwe tetep ing situs web sampeyan luwih apik, lan nambah sawetara tautan internal ing postingan blog sampeyan minangka salah sawijining cara paling gampang kanggo nindakake.

Backlink minangka bagean penting saka SEO lan sawetara bakal mbantah bagean SEO paling penting. Pranala menyang kaca liyane ing situs web sampeyan saka siji kaca ngandhani Google kaca kasebut ana hubungane topikal.

Manfaat liyane yaiku yen kaca sing sampeyan sambungake saka nampa backlink, kaca sing sampeyan nyambungake uga bakal entuk manfaat saka backlink.

7. Tambah Nelpon-Kanggo-Tumindak

Nambah telpon kanggo tumindak kabeh postingan blog sampeyan penting banget. Yen wis rampung maca postingan blog sampeyan, dheweke bakal bisa njupuk tindakan sing disaranake.

Yen sampeyan pengin wong lengganan ing dhaptar email utawa ngetutake sampeyan ing Twitter, kudu dingerteni manawa ing pungkasan postingan blog sampeyan.

Saben postingan blog bisa uga duwe target sing beda sing bisa ditindakake kanthi pungkasan ing pungkasan. Yen sampeyan ora bisa mikir apa-apa, coba kirim kiriman kasebut karo kanca ing Facebook utawa Twitter.

Ndhaptar bareng minangka telpon kanggo tumindak ing mburi kiriman blog sampeyan bisa nambah kemungkinan wong liya nuduhake postingan kasebut.

8. Priksa Link sampeyan

Ana kalane sampeyan nyambung menyang kaca ing situs web sampeyan dhewe utawa situs web eksternal nanging kaca kasebut ora bisa digunakake utawa sampeyan wis nyambung menyang kaca sing salah.

Sadurunge mencet tombol penerbitan, pilih bukak saben link lan priksa manawa lagi digunakake.

9. Pratinjau Pos Sadurunge Sampeyan Publish

Bisa uga ana wektu nalika sampeyan nerbitake postingan lan format ora katon apik ing desain utawa tata letak situs web.

Gumantung saka tema sing sampeyan gunakake, sawetara paragraf utawa dhaptar peluru utawa gambar bisa uga katon kaya ing papan sing aneh amarga ora ana kesalahan sampeyan. Kadhangkala apa sing sampeyan tingali ing WordPress editor dudu sing sampeyan tingali ing kaca kasebut.

Dadi, dadi pratinjau kiriman sadurunge mencet tombol penerbitan.

Cara Nggawe Konten Sampeyan

Kaya sing dakkandhakake ing wiwitan bagean iki, "nerbitake lan ndedonga" ora bisa digunakake.

Yen sampeyan ora dadi selebriti, sampeyan kudu metu saka zona comfort lan ningkataké kiriman blog. Aku ngerti swarane angel nanging ora mbutuhake wektu lan saben menit yen sampeyan nandur modhal bakal lunas.

Yen sampeyan pengin blog sukses, sampeyan ora bisa njupuk pendekatan pasif lan ngenteni nasib bisa sukses. Yen sampeyan pengin nambah kasempatan supaya kiriman diwaca lan blog bisa sukses, sampeyan kudu ningkatake saben postingan blog sing bisa ditulis.

Yen sampeyan isih mikir manawa kasus sampeyan bakal beda lan sampeyan ora perlu nglampahi wektu kanggo promosi kiriman blog, coba dakcritakake:

miturut sinau dening Ahrefs, 90.88% kaca, kiriman blog, ing internet ora entuk lalu lintas telusuran saka Google. Ie ora katon.

Yen sampeyan ora pengin kiriman blog lan blog sampeyan ora dingerteni, promosi kiriman blog nggunakake taktik kasebut:

Media sosial

Ngirim postingan blog sampeyan ing media sosial kayane gampang banget, bisu malah ora bisa ngobrol. Nanging sampeyan bakal kaget ngerti manawa akeh wong sing ora nate nuduhake kiriman blog ing media sosial.

Sawetara nundha kanggo dina nalika bakal duwe ewonan pengikut media sosial. Aja padha kaya dheweke.

Saben sampeyan nerbitake blog, mula nuduhake ing Facebook, Twitter lan Pinterest lan platform liyane sing bisa uga kasedhiya. Ora bakal menehi istirahat sing begja nanging bakal mbantu sampeyan nggawe pamirsa.

Duwe ngarsane media sosial penting banget yen sampeyan pengin blog sampeyan bisa sukses.

Sanajan sampeyan ora duwe pengikut saiki, sampeyan kudu ngirim ing media sosial kanthi rutin kanggo nambah kehadiran media sosial.

Klompok Facebook

Ana Klompok Facebook kanggo kabeh. Sawetara ana pribadi lan sawetara rahasia uga disimpen.

Apa wae ceruk sampeyan, bisa uga ana klompok ing Facebook sing ngobrol babagan sedina muput. Ana ewonan klompok ing Facebook sing duwe ewu lan ewu anggota. Iki kalebu niche sampeyan.

Apa yen sampeyan bisa nutul sumber iki lan ningkatake postingan blog sampeyan?

Sampeyan bisa. Lan pancen gampang banget.

Sampeyan mung kudu menyang Facebook, goleki klompok ing ceruk sampeyan banjur gabung.

Mangkene carane sampeyan nindakake:

Langkah #1: Ketik Kesalahan ing kotak telusuran banjur pencet Tombol Telusuri

klompok facebook

Ing sisih ndhuwur, sampeyan bakal bisa ndeleng grup lan kaca babagan ceruk sampeyan. Klik tombol Waca Kabeh ing sisih ndhuwur wadhah grup kanggo ndeleng kabeh klompok ing ceruk sampeyan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh duwe paling ora ana ewu anggota. Iku akeh wong sing bisa promosi kiriman blog sampeyan.

Langkah #2: Gabung Kabeh Grup sing gegandhengan

Langkah iki prasaja. Cukup klik tombol Gabung.

Umume klompok mbutuhake admin grup kanggo nyetujoni sadurunge sampeyan bisa miwiti ngirim. Sampeyan bakal nampa kabar yen sampeyan disetujoni supaya dikirim ing grup.

Nalika nggulung dhaptar grup iki, aja ngilangi grup sing ora duwe ewonan anggota.

Klompok sing ora duwe akeh anggota biasane sing paling melu lan bakal menehi respons paling apik kanggo promosi konten sampeyan.

Langkah #3: Nggawe Sawetara Equity

Yen sampeyan nembe gabung karo grup, aja ngirim link blog menyang blog kasebut langsung saka cepet. Ngenalke dhewe, wangsulan pitakon lan kenal karo masarakat.

Sing penting dieling-eling yaiku umume klompok sing ora seneng karo spam, mula luwih becik nambahake sawetara nilai menyang klompok kanthi mangsuli pitakon banjur nuduhake tautan menyang kiriman blog ing grup kasebut.

Umume klompok bakal nglarang sampeyan yen sampeyan nuduhake kiriman blog sampeyan tanpa nambah nilai ing grup kasebut.

Forum online

Forum kaya grup Facebook. Sanajan sawetara wong bakal ujar yen Forum wis seda, dheweke ora bakal salah. Forum saiki duwe anggota sing luwih sithik tinimbang sadurunge, nanging luwih melu luwih dhisik tinimbang sadurunge.

Komunitas online iki ora mung mbantu sampeyan golek pamirsa kanggo blog sampeyan, nanging uga bakal mbantu sampeyan nggawe sambungan sing migunani lan sinau luwih akeh babagan ceruk lan ningkatake keterampilan.

Bab sing paling apik babagan Forum yaiku Google dipercaya banget. Umume forum ing Internet wis lawas lan dipercaya dening Google. Dheweke uga duwe profil backlink sing apik lan entuk tautan saka dheweke gampang kaya ngirim link menyang blog sampeyan.

Nanging sing kudu dieling-eling babagan komunitas kasebut dheweke pancen gething karo spammer.

Yen sampeyan mikir babagan ngirim link menyang blog nalika sampeyan gabung, luwih becik sampeyan ora melu kabeh. Forum nglarang pangguna kanthi cepet sing ora nambah nilai diskusi kasebut.

Yen sampeyan pengin nampa lalu lintas menyang blog saka forum kasebut tanpa dilarang, aja lali nggawe ekuitas hubungan karo anggota liyane sadurunge miwiti ngirim babagan blog sampeyan.

Nggoleki forum pancen gampang, cukup golek "Forum NICHE ANDA" ing Google:

asil telusuran google

Delengen? Telung kiriman pisanan yaiku dhaptar forum online sing gegandhengan karo keuangan pribadi.

Gabung kabeh forum sing bisa sampeyan temokake lan coba coba bareng postingan blog kanthi cara promosi sing paling ora. Coba nyelehake link sampeyan menyang diskusi sing relevan ing ngendi nambah nilai kasebut.

Quora

Quora minangka situs web ing endi sing bisa takon, lan ana sing kalebu sapa wae sing bisa mangsuli.

Apa sampeyan kudu ngerti babagan Quora yaiku nampa jutaan pengunjung gratis saben wulan saka Google lan duwe jutaan wong sing ngunjungi platform kasebut saben dina.

Njawab pitakon babagan Quora bisa mbantu sampeyan ngiyatake platform nanging ora babagan iki. Kita pengin nyopir lalu lintas saka Quora menyang postingan blog kita.

Lan luwih gampang tinimbang swarane.

Sampeyan mung kudu mangsuli pitakon sing dikirim wong lan nyambung menyang postingan blog ing blog sing cocog karo pitakon kasebut. Nanging aja mung link menyang kiriman blog sampeyan.

Cara paling apik kanggo nyopir lalu lintas menyang blog sampeyan saka Quora yaiku mangsuli separo pitakon ing jawaban sampeyan banjur tinggal tautan ing ngisor jawaban ing kiriman blog ing blog sampeyan ing ngendi wong bisa nemokake informasi luwih lengkap.

Quora ngidini kabeh wong kanggo mangsuli pitakon. Dadi, akeh jawaban kanggo saben pitakon babagan Quora. Yen sampeyan pengin jawaban ing ndhuwur, sampeyan kudu nulis jawaban sing paling apik.

Apa jawaban sing ditampilake ing sisih ndhuwur gumantung saka pirang-pirang faktor kalebu pira-pira upvotes sing ana lan kepiye njawab wangsulan sadurunge menyang pitakonan liyane babagan topik kasebut.

Sanajan cara kanggo ngapusi algoritma durung ditemokake, iki ana sawetara tips kanggo ngapikake Jawaban Quora lan priksa manawa wis tampil:

  • Tambah sawetara gambar menyang konten sampeyan lan banjur visual. Konten visual bakal luwih akeh upvotes. Lan upvotes liyane tegese jawaban sampeyan ditampilake ing ndhuwur liyane.
  • Gunakake format sing luwih apik. Yen wangsulan sampeyan katon kaya blok teks saka tulisan sing umur sewu taun, ora ana sing pengin maca utawa ngupayakake. Priksa manawa sampeyan nggunakake titik pluru, lan pilihan format liyane ing ngendi wae bisa.
  • Tampilake teks dadi potongan cilik. Ngindhari paragraf gedhe.
  • Nuduhake sawise sampeyan ngirim. Njupuk sawetara upvotes ing sawetara jam kiriman jawaban sampeyan mbantu nambah kemungkinan nyedhaki ndhuwur.

Mangkene carane nemokake pitakon sing paling apik kanggo dijawab:

Langkah #1: Telusuri Topik Blog Sampeyan:

topik quora

Langkah #2: Goleki Pitakonan ing endi sing Sampeyan Sebut

quora

Umume pitakon bakal amba banget lan bakal ewonan wangsulan. Sampeyan ora duwe kasempatan kanggo njawab pitakon kasebut lan entuk akeh tampilan. Dakkandhakake supaya ora nglokro sampeyan.

Nalika lagi miwiti, wiwiti wangsulan pitakon sing rada spesifik lan ora akeh wangsulan.

Sawise nggawe profil, sampeyan bisa miwiti mangsuli pitakon sing wiyar sing akeh wangsulan.

Reddit

Tagline Reddit yaiku Halaman utama Internet. Yen sampeyan durung ngerti, Reddit minangka omah kanggo luwih saka sayuta komunitas online.

Ana komunitas ing Reddit sing kabeh tegese, wiwit Golf nganti Senjata Bersenjata.

Apa wae niche sampeyan, sampeyan bisa nemokake puluhan subreddit (komunitas) kanthi gampang ing Reddit.

Kanggo nemokake subreddet sing ana gandhengane karo niche blog sampeyan, bukak Reddit banjur ketik niche sampeyan ing kothak telusuran banjur tekan enter:

reddit

Sampeyan bakal weruh akeh komunitas Reddit ing kaca telusuran:

sub suntingan

Apa sampeyan ndeleng kepiye pelanggan sing duwe subreditor iki? Kaloro wong iki duwe sejuta yuta.

Lengganan ing kabeh subprote sing bisa ditemokake sing ana gandhengane karo ceruk sampeyan.

Reddit minangka komunitas kaya liyane ing Internet.

Yen sampeyan pengin promosi blog sampeyan ing Reddit, sampeyan kudu luwih dhisik nambahake sawetara nilai kanggo diskusi. Yen sampeyan promosi blog kanthi akeh, sampeyan bakal entuk kesempatan nglarang Reddit.
Redditor, kaya sing diarani, ora seneng promosi mandiri lan padha sengit para pemasar.

Yen sampeyan pengin entuk lalu lintas saka Reddit, tambahake nilai menyang komunitas lan bisa uga nuduhake sawetara kirim blog saka blog liyane sing disenengi.

Nalika ngirim link ing Reddit, sampeyan bisa uga entuk cukup lalu lintas supaya server mati utawa mung sawetara pengunjung sing nampa. Algoritma Reddit rada aneh. Kadhangkala bakal ngukum sampeyan, kadang bakal menehi sampeyan hadiah kanthi cara sing ora dikarepake.

Blogger Outreach

Blogger Outreach minangka trick paling tuwa ing buku nanging ora ana blogger ahli sing seneng ngomong babagan iki. Bisa uga amarga mlaku kanthi apik.

Yen sampeyan pengin blog sampeyan sukses, sampeyan kudu mbangun hubungan karo blogger liyane ing ceruk sampeyan.

Umume blogger profesional ing ceruk sampeyan saiki sing nggawe ewu dolar saka bloge wis nggawe hubungan karo blogger pro liyane ing ceruk kasebut.

Kaping pisanan nggawe hubungan bisa uga katon angel banget. Nanging iku ora angel.

Pikirake kaya nggawe kanca nanging ing Internet.

Sawise sampeyan duwe hubungan karo blogger paling ndhuwur ing ceruk sampeyan, saben postingan blog sing sampeyan tulis bakal nampa ewonan saham tanpa wektu. Sampeyan mung kudu nggayuh wong-wong mau.

Blogger Jangkauan sederhana nyedhak menyang blog liyane lan njaluk supaya bisa nuduhake kiriman blog paling anyar karo para pamirsa.

Napa dheweke bakal nindakake?

Amarga sapa wae sing duwe penonton online kudu umpan para pamirsa kanthi rutin babagan konten supaya relevan.

Yen blogger ing industri sampeyan ora pengin para pamirsa lali, dheweke kudu ngirim akeh konten ing Media Sosial. Lan mung cukup isi sing bisa digawe siji wong utawa uga tim.

Yen sampeyan takon supaya nuduhake konten sampeyan, diwenehake iku apik, sampeyan bener-bener nulungi wong-wong mau tinimbang ngewangi sampeyan.

Punika cara kerjane:

Langkah #1: Telusuri "Blogger X Top" Ing Google

google

Iki minangka cara paling gampang kanggo nemokake blogger ing ceruk sampeyan. Sampeyan bisa kanthi gampang nemokake atusan blogger kanthi cara iki. Gawe dhaptar kabeh blogger iki.

Langkah #2: Nyambung menyang wong-wong mau

Waca Aku wis ngomong marang kowe gampang. Mung rong langkah sederhana.

Sawise sampeyan duwe dhaptar blogger sing bisa ditrapake, sampeyan kudu hubungi dheweke lan njaluk bareng.

Aku saranake ngirim email amarga bisa nambah kemungkinan wong maca lan nanggapi.

Kanggo nemokake email blogger, priksa kaca lan kaca kontake. Umume sampeyan bakal bisa nemokake kanthi cepet. (Utawa, sampeyan bisa nggunakake alat kaya hunter.io nemokake meh kabeh alamat email sapa wae)

Yen sampeyan ora bisa nemokake alamat email, wenehi kontak karo formulir kontak ing situs web kasebut.

Mangkene conto email jangkauan (akeh template liyane ing kene) sing bisa dikirim:

Hei [Jeneng]
Aku nembe tekan blog sampeyan [Jeneng Blog]. Aku seneng konten.
Aku bubar miwiti blog dhewe ing topik kasebut.
Mangkene kiriman blog pungkasan sing dakkira bakal seneng:
[Link menyang postingan blog sampeyan]
Ayo kula ngerti apa sing sampeyan pikirake lan rasakna gratis kanggo ditonton karo para pamirsa yen sampeyan mikir yen dheweke bakal seneng. 🙂
Tansah munggah karya becik!
Penggemar anyar sampeyan,
[Jenengmu]

Sanajan conto ing ndhuwur minangka email, ora ateges sampeyan mung bisa nyedhak liwat email. Bisa uga yen sampeyan ngirim pesen email iki minangka Pesen Langsung ing Twitter ing Facebook.

Kaya prekara liya ing urip, sampeyan bakal nampa sawetara larangan lan bakal ana kalane sampeyan ora bakal nampa wangsulan babar pisan.

Elinga yen sampeyan mung nyoba nggawe hubungan karo blogger kasebut ing ceruk sampeyan. Ora prelu meksa banget utawa meksa supaya bisa nuduhake konten sampeyan.

Yen sampeyan bisa menehi nilai luwih dhisik, mula kudu dilakoni.

Nuduhake kiriman blog saka blog lan menehi tag kasebut ing Twitter utawa Facebook minangka cara sing apik kanggo entuk perhatian sadurunge sampeyan tekan.

13. Kepiye miwiti blog kanggo ngasilake dhuwit (Cara kanggo monetisasi blog sampeyan)

Ana pirang-pirang cara blogger golek dhuwit. Ing ngisor iki sawetara cara sing paling umum kanggo monetize blog sampeyan.

carane nggawe dhuwit blogging

Sawetara cara ngasilake dhuwit karo blog sampeyan luwih gampang tinimbang sing liyane. Sawetara cara mbutuhake sampeyan sinau sawetara katrampilan nanging bayaran kasebut bakal saya gedhe.

Luwih akeh wektu lan usaha sampeyan investasi ing bisnis, luwih akeh dhuwit sing bakal bathi. Blog sampeyan bisnis sampeyan. Iki minangka aset.

Yen sampeyan lagi wae miwiti, aja kuwatir golek dhuwit saka pamulangan cepet, yen saya suwe nandur modhal ing blog, luwih akeh aset iki bakal tuwuh.

affiliate marketing

Pemasaran afiliasi minangka salah sawijining cara sing paling populer lan nguntungake kanggo ngetrapake blog.

Pemasaran afiliasi yaiku yen sampeyan entuk pahala kanggo promosi produk utawa layanan wong liya. Sampeyan nyambung menyang produk utawa layanan kanthi nggunakake link pelacakan afiliasi. Yen ana wong sing ngeklik link kasebut lan tuku, mula sampeyan entuk komisi.

Ana pirang-pirang program afiliasi sing sejatine bisa melu. Mangkene sawetara aku nyaranake:

  • Amazon Associates - Entuk mbayar nalika pengunjung blog tuku produk ing Amazon liwat link afiliasi ing blog sampeyan.
  • Bluehost - iku host web sing disaranake lan padha duwe salah sawijining program afiliasi perusahaan hosting web sing paling populer ing njaba.
  • Komisi Junction lan Shareasale - Jaringan pemasaran afiliasi sing akeh banget karo ewonan pengecer produk lan layanan sing bisa dipromosikake ing blog.

Tampilan iklan

Nuduhake iklan ing situs web sampeyan minangka salah sawijining cara sing paling gampang lan cepet kanggo nggawe dhuwit karo blog sampeyan. Rasane kaya kuwasa. Sampeyan melu jaringan pariwara kaya Google Adsense lan nyelehake kode JavaScript ing situs web sampeyan sing pengin nampilake iklan kasebut.

nampilake conto iklan

Jumlah dhuwit sing sampeyan entuk saka iklan bakal gumantung karo pirang-pirang faktor. Salah siji sing paling penting yaiku sepira pariwara sing pengin mbayar demografi sing maca. Yen umume pamaca sampeyan saka negara kaping 3, mula aja nganti pengiklan mbayar sampeyan dolar paling dhuwur.

Faktor paling penting nalika entuk penghasilan iklan yaiku ceruk lan apa sing sampeyan tulis.

Yen sampeyan nulis babagan industri sing angel entuk pelanggan anyar lan regane saben pelanggan menyang bisnis gedhe, mula sampeyan bisa ngarep-arep entuk dhuwit.

Ana macem-macem model iklan blog sing bisa digunakake kanggo ngasilake penghasilan. Ing ngisor iki mung sawetara:

Biaya Saben Klik (CPC)

Sawise sampeyan nggawe iklan ing situs web, sampeyan bakal mbayar saben-saben wong ngeklik. Iki diarani Iklan CPC (utawa biaya saben klik). Iki minangka model sing paling nguntungake. Sampeyan entuk mbayar saben klik.

Pira sing dibayar kanggo saben klik gumantung saka industri apa ing blog. Ing industri kompetitif ing ngendi biaya kanggo entuk pelanggan anyar, sampeyan bisa ngarep-arep entuk tarif sing luwih dhuwur.

Yen blog sampeyan ana ing industri asuransi, sampeyan bisa kanthi gampang entuk CPC $ 10 - $ 50. Iki tegese sampeyan bakal nampa $ 10 - $ 50 saben klik.

Kanggo umume relung liyane kanthi panjaluk medium, sampeyan bisa entuk tarif nominal $ 1 - $ 2 CPC. Nanging yen sampeyan ana ing ceruk sing gampang entuk pelanggan utawa ing endi pelanggan ora ngentekake akeh dhuwit, mula sampeyan bisa uga entuk bayaran sing luwih murah.

Jumlah dhuwit sing sampeyan entuk saka Ads gumantung ing industri utawa ceruk sing ana. Sawetara industri mbayar luwih akeh, lan liyane mbayar luwih murah. Iku mung cara kerjane lan ora bisa ditindakake.

Yen sampeyan lagi nimbang pariwara CPC, ing ngisor iki ana rong jaringan sing disaranake:

Google Adsense minangka platform pariwara publisher dening Google. Wis suwe banget, wis suwe lan akeh blogger pro sing nggawe bathi saka jaringan iklan iki. Amarga iku perusahaan Google, iki minangka salah sawijining platform pariwara paling dipercaya ing Internet.

Dheweke nawakake macem-macem jinis iklan kalebu Ads Responsif sing adaptasi karo ukuran layar pangguna. Dheweke ngidini sampeyan ngontrol jinis iklan sing ditampilake ing situs web lan ngidini sampeyan mateni iklan kanthi individual yen pengin. Iklan kasebut gampang dicampur karo desain situs web sampeyan tanpa ngrusak pengalaman pangguna.

Media.net minangka raksasa ing industri Advertising. Dheweke wis suwe lan dadi salah sawijining pemain sing bisa dipercaya ing game kasebut. Dheweke nawakake macem-macem jinis iklan kalebu Ads Native, Adsual Ads, lan mesthi, Ads Ads. Iklan kasebut katon apik lan campuran karo konten sampeyan.

Beda karo jaringan iklan sing paling akeh, Media.net nampilake iklan sing apik sing ora mung katon apik nanging bisa dicampur karo konten situs web sampeyan. Sadurunge miwiti nampilake pariwara ing situs web, luwih dhisik kudu ngisi aplikasi. Jaringan iki nduweni kualitas tinggi amarga proses penghapusan liwat formulir aplikasi.

Biaya Per Mille (Ewonan)

CPM (utawa Biaya Per Mille) minangka model pariwara sing sampeyan mbayar saben 1000 tampilan iklan. Pira bayaran sampeyan gumantung saka industri sing ana ing blog. Ana sawetara beda suntingan antarane CPC lan CPM. Lan gumantung karo ceruk blog sampeyan, sampeyan bisa uga entuk luwih akeh dhuwit nganggo CPC tinimbang karo CPM utawa kosok balene. Caranya yaiku nyoba nganggo rong jinis iklan.

BuySellAds minangka pasar sing ngidini sampeyan tuku lan adol papan iklan adhedhasar kesan. Iki minangka platform sing ngidini tuku lan adol akeh kesan ing ruang iklan. Dheweke dipercaya karo sawetara publikasi gedhe banget kalebu NPR lan VentureBeat.

Masalah karo BuySellAds yaiku dheweke nyoba njaga kualitas pasar lan kanthi standar duwe situs web lan situs sing ditampa. Yen sampeyan pengin nggarap BuySellAds, aku nyaranake mung ngetrapake yen sampeyan entuk entuk traksi.

Sade Langsung

Sade iklan langsung menyang pariwara minangka cara sing apik ngasilake penghasilan lan njaga aliran awis sing positif. Yen sampeyan pengin mbayar luwih dhisik kanggo iklan sing ditampilake ing situs web, adol panemu langsung minangka cara paling apik.

Ana sawetara cara supaya bisa adol langsung. Sampeyan bisa uga ngupayakake bisnis ing ceruk sampeyan lan adolake persediaan utawa sampeyan bisa ngiklanake ing blog sampeyan yen adol papan iklan.

Tembung peringatan babagan jaringan pariwara sing luwih misuwur

Ana akeh jaringan pariwara ing kana, nanging ana sawetara saran: akeh padha apus-apus. Ora umum keprungu blogger sing sambat babagan jaringan iklan sing mung ngilangi ewonan dolar bathi.

Yen sampeyan pengin rute pariwara, mung bisa melu jaringan iklan sing wis dingerteni lan dipercaya ing industri kasebut. Maca ulasan babagan jaringan iklan sadurunge nglebokake iklan ing situs sampeyan minangka langkah sing tepat.

Jual layanan

Layanan penjual sing ana hubungane karo ceruk sampeyan iku cara sing apik kanggo ngasilake penghasilan saka blog sampeyan. Sanajan wiwitan, sampeyan ora bakal ngasilake dhuwit kanthi akeh, amarga lalu lintas sampeyan mundhak, sampeyan bisa ngupayakake sisih pinggiran dadi bisnis lepas. Lan yen ceruk sampeyan cukup gedhe, sampeyan bisa uga bisa dadi layanan lepas dadi agensi full time.

Nalika mutusake apa sing bisa sampeyan adol menyang sing maca, gawe dhaptar barang sing biasane diwajibake para pamaca banjur ilang saka barang sing sampeyan ora yakin.

Yen sampeyan nglakokake blog fitness, bisa uga sampeyan bisa adol rencana diet sing disesuaikan yen sampeyan ahli dietis utawa praktisi medis sing disertifikasi. Yen sampeyan nglakokake blog keuangan pribadi, sampeyan bisa menehi saran finansial pribadi minangka layanan.

Cara Nggawe Layanan Sampeyan

Sawise duwe layanan sing pengin sampeyan adol menyang sing maca, sampeyan kudu promosi menyang wong sing maca blog. Yen ora ana sing ngerti sampeyan adol layanan, dheweke ora bakal bisa tuku.

Kaca Layanan

Panggonan sing paling gampang kanggo diwiwiti yaiku nggawe kaca layanan / nyewa kula kanggo blog sampeyan. Sampeyan mung mbutuhake sawetara perkara ing kaca iki. Sing paling penting yaiku dhaptar layanan sing diwenehake lan katrangan lengkap babagan apa sing ditawakake.

Aku uga menehi saran babagan nulis cara proses sampeyan kanthi rinci. Iki bakal ngidini para klien sampeyan ngerti apa sing bakal dikarepake.

Liyane bab sing bisa ditambahake menyang kaca layanan yaiku dhaptar studi kasus utawa portofolio. Yen sampeyan minangka konsultan pemasaran, wong bakal pengin ngerti kepiye sampeyan wis nulungi bisnis liyane ing jaman kepungkur.

Tampilake a sinau kasus rinci saka karya sadurunge mbantu mbantah calon pelanggan sing sejatine bisa netepi layanan sampeyan. Yen sampeyan minangka desainer web utawa nindakake sawetara karya visual kaya Desain Grafis, sampeyan bisa uga pengin nuduhake portofolio sampeyan ing kaca iki.

Sabanjure, sampeyan bisa uga nuduhake bisnis liyane ing ceruk sing wis digunakake. Umume wong ora nuduhake sapa sing kerjane, kajaba dheweke kerja karo perusahaan gedhe kaya Microsoft.

Nanging nalika sampeyan adol layanan menyang ceruk, nduduhake dhaptar bisnis, nanging cilik sing saiki wis kerja bisa mbantu nggawe kredibilitas.

Pungkasan, sampeyan bisa uga pengin dhaptar informasi rega sampeyan ing kaca layanan sampeyan. Paling freelancers luwih seneng ora nindakake iki supaya bisa ngunggahake rega kanggo saben pelanggan anyar.

Gunakake sidebar

Yen sampeyan pengin wong ngerti yen sampeyan adol layanan, sampeyan kudu promosi kanthi aktif. Cara sing prasaja kanggo nindakake iki yaiku selehake spanduk / grafis ing sidebar blog sampeyan sing nyambung menyang kaca layanan sampeyan.

Bakal narik kawigaten lan priksa manawa kaca layanan sampeyan durung diwaca.

Promosi Layanan Sampeyan ing Blog Sampeyan

Umume wong ragu-ragu kanggo promosi awake dhewe utawa layanan sing kuwatir dheweke bakal entuk spam utawa "sopan". Nanging iku ora bisa adoh saka kasunyatan. Nalika wong maca blog kanthi rutin, mula dheweke bakal percaya karo sampeyan.

Lan nalika butuh layanan ing ceruk sampeyan, ora ana sing dipercaya luwih saka sampeyan. Dadi, promosi layanan ing kiriman blog sampeyan ing ngendi iku cocog minangka cara sing apik kanggo ndharat sawetara pelanggan sing sepisanan.

Produk Informasi

Produk Informasi ora anyar. Produk informasi yaiku barang sing adol informasi rangkep kayata eBook utawa kursus online.

produk informasi
Umume ahli blog babagan produk informasi lan nelpon jinis produk sing paling apik sing bisa dipromosikake ing blog sampeyan.

Lan ana sawetara sebab kanggo:

Kasedhiya investasi

Nulis eBook utawa nggawe kursus online bisa njupuk sawetara wektu nanging ora mbutuhake dhuwit akeh lan yen sampeyan siyap nindakake gaweyan ekstra, ora mbutuhake dhuwit apa-apa. Kosok baline, yen sampeyan arep nggawe produk piranti lunak, sampeyan bakal regane luwih saka ewonan dolar.

Pangopènan sithik

Sawise nggawe produk informasi, dadi kursus online utawa eBook, ora akeh kudu tetep nganyari. Sampeyan bisa uga kudu nganyari babagan course ing saben sawetara wulan, nanging biaya perawatan produk luwih murah tinimbang jinis produk liyane.

Gampang Kanggo Skala

Produk informasi minangka produk digital lan bisa disalin kaping pirang-pirang sing disenengi. Ora kaya produk fisik, sampeyan ora prelu ngenteni kiriman produk teka saka negara liya supaya bisa miwiti adol. Sampeyan bisa adol produk informasi menyang 100 wong lan sejuta wong tanpa nambah biaya produksi.

Bathi Dhuwur

Ora kaya Produk Fisik utawa Piranti Lunak, ora ana biaya pangopènan utawa biaya pembangunan sing isih ana. Sawise nggawe produk informasi, biaya wis ana. Kabeh sing digawe sawise iku mung bathi.

Yen sampeyan mung miwiti lan ora nate golek dhuwit sadurunge, aku menehi saran supaya sampeyan miwiti miwiti pariwara lan yen sampeyan wis teles sikil, pindhah menyang produk informasi.

Saiki, nggawe lan ngirim produk informasi sampeyan kudu sinau macem-macem katrampilan lan bagean ing artikel ora bisa ditindakake. Malah nulis buku kabeh ora bakal nggawe topik nggawe lan adol kursus keadilan.

Mangkene sawetara sumber daya kanggo mbantu miwiti:

Coaching

Yen sampeyan nglakokake blog ing ceruk sing bisa Coaching, mula Pelatih klien sampeyan bisa dadi pilihan sing apik banget kanggo golek dhuwit karo blog sampeyan. Pembaca rutin dipercaya karo sampeyan lan pengin sinau saka para ahli.

Yen sampeyan ngerti carane nglatih wong ing ceruk utawa mikir yen sampeyan bisa sinau babagan cara, mula sampeyan kudu nganggep pelatih minangka cara ngasilake penghasilan saka blog sampeyan.

Sepira sampeyan bisa nggawe minangka pelatih bakal gumantung ing ceruk sing sampeyan lebokake. Contone, yen sampeyan nggawe pangembang piranti lunak nggawe algoritma sing kompleks kanggo perusahaan-perusahaan, mula sampeyan bisa ngarep-arep bisa ngasilake luwih saka $ 10,000 saben wulan, sanajan sawetara klien . Nanging ing sisih liya, yen sampeyan dadi pelatih pacaran sing nganakake para siswa kuliah, mula sampeyan bisa uga ora ngasilake dhuwit akeh.

14. Sering takon babagan miwiti blog

Aku nampa email saka pembaca blog iki meh saben dina lan aku terus takon karo pitakonan sing padha. Ing ngisor iki aku nyoba mangsuli kaya kekarepane.

Cathetan: Pandhuan ing ndhuwur sing sampeyan waca ngemot kabeh informasi sing dibutuhake kanggo miwiti lan mbukak blog sing sukses. Yen sampeyan mbukak bagean iki utawa sawetara pitakon ing ngisor iki, sampeyan ora bakal entuk informasi kritis apa wae. Aja nganti kliwat pitakon sing ora dingerteni.

Dadi, apa blog kasebut?

Istilah "blog" pisanan digawe ing taun 1997 dening John Barger nalika nyebut situs Robot Wisdom minangka "weblog".

Blog banget padha karo situs web. Aku bakal ujar ngono blog minangka jinis situs web, lan bedane utama situs web lan blog yaiku konten blog (utawa postingan blog) ditampilake kanthi urutan kronologis (konten sing luwih anyar katon dhisik).

Bedane liyane yaiku blog biasane diupdate luwih asring (sedina sepisan, seminggu sepisan, sewulan sepisan), dene konten situs web luwih 'statis'.

Apa aku kudu dadi jenius komputer kanggo sinau carane miwiti blog?

Umume wong wedi yen miwiti blog butuh ilmu khusus lan kerja keras. Yen sampeyan miwiti blog ing taun 2002, sampeyan kudu nyewa pangembang web utawa ngerti cara nulis kode. Nanging wis ora ana maneh.

Miwiti blog dadi gampang banget, amarga bocah umur 10 taun bisa nindakake. WordPressContent Management System (CMS) piranti lunak sing digunakake kanggo nggawe blog sampeyan, minangka salah sawijining sing paling gampang. Iki dirancang kanggo wiwitan.

Sinau babagan cara nggunakake WordPress gampang sinau babagan ngirim gambar ing Instagram.

Diwenehi, saya suwe yen sampeyan nandur modal kanggo alat iki, luwih akeh pilihan sing bakal sampeyan miliki blog lan konten sampeyan. Nanging sanajan sampeyan lagi wae miwiti, sampeyan bisa sinau tali ing sawetara menit.

Setel 45 detik ing sisih saiki lan ndhaptar jeneng domain gratis lan hosting blog kanthi Bluehost supaya blog sampeyan dhewe kabeh siyap lan siyap

Yen sampeyan mung pengin nulis postingan blog, mula ora ana sing wedi.

Lan mbesuk, yen sampeyan pengin nindakake luwih akeh, pancen gampang nambah fungsi liyane WordPress. Sampeyan mung prelu instal plugins.

Hosting web apa sing kudu aku lakoni?

Ana ewonan host web ing Internet. Sawetara premi lan sing liyane regane kurang saka paket permen karet. Masalah karo host web paling akeh yaiku ora nyedhiyakake apa sing dijanjekake.

Apa tegese?

Umume panyedhiya hosting sing nuduhake yen nawakake bandwidth sing ora ana watesan menehi tutup sing ora katon ing jumlah wong sing bisa ngunjungi situs web sampeyan. Yen akeh wong sing ngunjungi situs web sampeyan ing wektu sing cendhak, host bakal nggantungake akun sampeyan.

Lan iku mung salah sawijining trik sing digunakake host web kanggo ngapusi sampeyan mbayar taun sadurunge.

Yen sampeyan pengin layanan lan linuwih sing paling apik, lunga karo Bluehost. Dheweke dadi host web sing paling dipercaya lan dipercaya ing Internet. Dheweke dadi tuan rumah situs web saka sawetara blogger sing populer banget.

Paling apik babagan Bluehost yaiku tim dhukungan yaiku salah siji sing paling apik ing industri. Dadi, yen situs web sampeyan mudhun, sampeyan bisa nyedhaki tim dhukungan pelanggan nalika saben dinane lan njaluk bantuan saka pakar.

Liyane bab apik babagan Bluehost yaiku layanan Blue Flash, sampeyan bisa miwiti blog ing sawetara menit tanpa ngerti babagan teknis. Sampeyan mung kudu ngisi sawetara wujud lan klik sawetara tombol supaya blog sampeyan wis diinstal lan dikonfigurasi kurang saka 5 menit.

Mesthi wae apik alternatif kanggo Bluehost. Salah sijine yaiku SiteGround (review ing kene). Priksa sandi SiteGround vs. Bluehost comparison.

Apa aku kudu nyewa agensi marketing kanggo mbantu ngembangake blogku?

Whoa Whoa alon banget!

Umume pamula nggawe kesalahan cepet-cepet lan nyoba nindakake kabeh sekaligus.

Yen iki minangka blog pertama, aku menehi saran supaya sampeyan nangani kaya proyek hobi sisih nganti sampeyan ndeleng sawetara traction.

Mbuwang ewu dolar saben wulan ing pemasaran ora ono gunane yen sampeyan isih durung ngerti carane golek dhuwit utawa yen bisa ngasilake dhuwit ing ceruk blog sampeyan.

Apa VPS luwih apik tinimbang Shared Hosting?

Ya nanging nalika sampeyan lagi wae miwiti, Aku nyaranake lunga karo perusahaan hosting kaya Bluehost.

A Virtual Private Server (VPS) nawakake server semi-khusus virtualisasi kanggo situs web sampeyan. Kayane entuk irisan pie sing luwih gedhe. Hosting bareng nawakake potongan sepotong kue sing apik. Lan server khusus kayata tuku pie.

Slice pai sing sampeyan duwe luwih akeh, luwih akeh pengunjung sing bisa ditangani karo situs web. Yen sampeyan lagi wae miwiti, sampeyan bakal nampa kurang saka sawetara ewu pengunjung saben wulan lan amarga sing dituduhake hosting kasebut bakal dadi kabeh sing dibutuhake. Nanging nalika pamirsa tuwuh, situs web sampeyan mbutuhake sumber daya server (potongan pie sing luwih gedhe.)

Apa aku kudu nggawe serep situs web kanthi rutin?

Sampeyan wis krungu ukum Murphy bener? Yaiku "apa wae sing bisa salah bakal salah".

Yen sampeyan nggawe pangowahan menyang desain situs web lan ora sengaja ngilangi apa-apa sing bakal sampeyan kunci saka sistem kasebut, kepiye sampeyan bakal bisa ndandani? Sampeyan bakal kaget ngerti yen kedadeyan kaping pirang-pirang blogger iki.

Utawa luwih elek, apa sing bakal sampeyan lakoni yen situs web sampeyan disusupi?

Kabeh konten sing sampeyan wis nggawe pirang-pirang jam bakal ilang.

Iki manawa serep biasa uga migunani.

Broke situs web sampeyan nyoba ngatur setelan warna? Cukup maneh situs sampeyan menyang serep lawas.

Yen sampeyan pengin rekomendasi kanggo plugin serep, priksa ing bagean ing plugin sing disaranake.

Kepiye carane dadi blogger lan dibayar?

Kasunyatan sing angel yaiku umume para blogger ora entuk penghasilan saka blog. Nanging iku bisa, percaya marang aku.

Telung prekara sing kudu dilakoni supaya sampeyan bisa dadi blogger lan entuk mbayar.

First, sampeyan kudu nggawe blog (duh!).

Kapindho, sampeyan kudu monetize blog sampeyan, sawetara cara paling apik kanggo entuk mbayar saka blog yaiku liwat marketing afiliasi, nampilake iklan lan adol produk fisik utawa digital sampeyan dhewe.

Katelu lan pungkasan (lan uga sing paling angel), sampeyan kudu njaluk pengunjung / lalu lintas menyang blog sampeyan. Blog sampeyan butuh lalu lintas lan pengunjung blog kudu ngeklik pariwara, mlebu liwat tautan afiliasi, tuku produk - amarga blog sampeyan bakal entuk dhuwit, lan sampeyan minangka blogger kudu dibayar.

Pira dhuwit sing aku bisa realistis saka blogku?

Jumlah dhuwit sing bisa sampeyan lakoni karo blog sampeyan meh ora ana watesan. Ana blogger kaya Ramit Sethi sing nggawe jutaan dolar ing saben minggu saben padha nganakake kursus online sing anyar.

Banjur, ana panulis kaya Tim Ferriss, sing break web nalika nerbitake buku kanthi nggunakake blog.

Nanging aku dudu genius kaya Ramit Sethi utawa Tim Ferrissujar sampeyan.

Saiki, iki bisa diarani luwih unggul, nanging nggawe penghasilan ewu dolar saka blog cukup umum ing komunitas blogging.

Senajan sampeyan ora bakal entuk yuta pertama ing taun blogging kaping pisanan, sampeyan bisa nggawe blog dadi bisnis amarga wiwit entuk daya tarik lan sawise blog sampeyan wiwit tuwuh, penghasilan bakal tuwuh.

Jumlah dhuwit sing bisa sampeyan lakoni saka blog sampeyan gumantung ing kepiye marketing ing pamasaran lan sepira wektu sampeyan nandur modal.

Apa aku kudu miwiti blog gratis ing platform kaya Wix, Weebly, Blogger utawa SquareSpace?

Nalika miwiti blog, sampeyan bisa uga mikir babagan kudu miwiti blog gratis ing platform kaya Wix utawa Squarespace. Ana akeh platform blogging ing Internet sing ngidini sampeyan miwiti blog kanthi gratis.

Platform blog gratis gratis minangka papan sing apik kanggo nguji, nanging yen tujuane yaiku ngasilake penghasilan saka blogging, utawa pungkasane nggawe bisnis ing saindenging blog, mula aku nyaranake supaya platform blog gratis. Kanggo ngganti lunga karo perusahaan kaya Bluehost. Bakal nggawe blog sampeyan diinstal, dikonfigurasi lan kabeh siyap.

Mangkene sawetara sebab kenapa aku nyaranake:

  • Ora ana kustomisasi utawa angel kanggo ngatur: Umume platform gratis sing ora menehi pilihan pangaturan dhewe. Dheweke ngunci konco mbuwang. Yen sampeyan pengin ngatur luwih saka jeneng blog, sampeyan kudu mbayar.
  • Ora ana dhukungan: Platform blogging ora bakal menehi dhukungan (yen ana) yen situs web sampeyan ora aktif. Umume njaluk sampeyan upgrade akun yen pengin akses dhukungan.
  • Dheweke sijine iklan ing blog sampeyan: Ora jarang platform blogging gratis masang pariwara ing blog sampeyan. Kanggo mbusak iklan kasebut, sampeyan kudu nganyari akun.
  • Umume mbutuhake upgrade yen sampeyan pengin golek dhuwit: Yen sampeyan pengin nggawe dhuwit blog ing platform gratis, sampeyan kudu miwiti mbayar sadurunge ngidini sampeyan nyelehake iklan dhewe ing situs web.
  • Ngalih menyang platform liyane, mengko, bakal akeh dhuwit: Sawise blog sampeyan wiwit entuk daya tarik, sampeyan bakal pengin nambah luwih akeh fungsi utawa mung duwe kontrol luwih saka situs sampeyan. Yen sampeyan mindhah situs saka platform gratis kanggo WordPress ing host bareng, sampeyan bisa mbayar akeh dhuwit amarga sampeyan kudu nyewa pangembang kanggo nindakake.
  • Platform blog gratis bisa mbusak blog lan kabeh konten ing sembarang wektu: Platform sing dudu sampeyan ora menehi kontrol ing data situs web sampeyan. Yen sampeyan kanthi ora sengaja nglanggar syarat-syarat kasebut, dheweke bisa mungkasi akun lan mbusak data kapan wae dikarepake tanpa kabar sadurunge.
  • Kurang kendali: Yen sampeyan pengin nggedhekake situs web lan bisa uga nambah komponen e-commerce, sampeyan ora bakal bisa mbukak platform gratis. Nanging karo WordPress, iku gampang kaya ngeklik sawetara tombol kanggo nginstal plugin.

Jam pira wektu sadurunge miwiti ndeleng dhuwit saka blogku?

Blogging minangka proyek sing angel lan butuh wektu sing akeh. Yen sampeyan pengin blog bisa sukses, sampeyan kudu nyambut gawe paling ora sawetara wulan. Sawise blog sampeyan wiwit entuk daya tarik, tuwuh kaya salju salju mudhun.

Sepira cepet sampeyan blog wiwit entuk daya tarik gumantung saka kepenak sampeyan ing marketing lan promosi blog sampeyan. Yen sampeyan wis dadi pemasar sing berpengalaman, sampeyan bisa miwiti ngasilake dhuwit saka blog sampeyan sajrone minggu pisanan. Nanging yen sampeyan lagi wae miwiti, bisa entuk sawetara wulan wiwit miwiti golek dhuwit saka blog sampeyan.

Sampeyan uga gumantung kepiye sampeyan milih golek dhuwit saka blog sampeyan. Yen sampeyan arep nggawe produk informasi, sampeyan kudu ngupayakake pamirsa lan banjur kudu nandur wektu lan usaha kanggo nggawe produk informasi.

Sanajan sampeyan arep outsource nggawe produk informasi menyang freelancer, sampeyan isih kudu ngenteni nganti produk informasi wis siyap didol.

Saliyane, Yen sampeyan mutusake ngasilake dhuwit liwat pariwara, sampeyan kudu ngenteni nganti situs web disetujoni dening Jaringan Iklan. Umume jaringan iklan nolak situs web cilik sing ora akeh lalu lintas.

Dadi, sampeyan kudu luwih dhisik nggarap blog sadurunge bisa ndhaptar menyang jaringan iklan kanggo golek dhuwit. Yen ditolak dening sawetara jaringan iklan, aja kesusu. Mengkono kabeh blogger.

Kepiye yen aku ora bisa mutusake babagan blog apa?

Yen sampeyan ora bisa mutusake babagan blog apa, wiwiti blog babagan urip pribadi lan pengalaman urip sampeyan. Akeh blogger profesional sing sukses miwiti kanthi cara iki lan saiki blogane dadi bisnis sing sukses.

Blogging bisa dadi cara sing apik kanggo sinau sing anyar utawa nambah katrampilan sing ana. Yen sampeyan minangka desainer web lan sampeyan blog babagan trik utawa tutorial desain web, sampeyan bakal bisa sinau babagan anyar lan bisa nambah kemampuan sampeyan kanthi luwih cepet. Lan yen sampeyan nindakake kanthi bener, sampeyan bisa uga nggawe khalayak kanggo blog sampeyan.

Sanajan blog pertama sampeyan gagal, sampeyan bakal sinau babagan nggawe blog lan kudu menehi kawruh supaya sukses blog sampeyan sabanjure. Luwih becik gagal lan sinau tinimbang ora diwiwiti.

Kaca vs Tulisan, Apa bedane?

Secara pusaka, ora ana bedane antarane kiriman lan kaca. Secara teknis, kiriman lan kaca padha-padha. Bentenane paling gedhe ing antarane yaiku ditampilake lan ing endi ditampilake.

Saben postingan sing diterbitake ing situs web sampeyan bakal ditampilake ing kaca blog blogroll / homepage situs web kanthi otomatis. Saliyane, kaca ora ditampilake menyang pelanggan kajaba sampeyan ngubungake.

Tegese, yen sampeyan nerbitake kaca kanthi irah-irahan Kaca Paling Dhuwur ing situs web sampeyan banjur aja nyambung saka kaca liya ing situs web sampeyan, mula ora ana cara sing bisa ditemokake.

Yen nggawe kaca, sampeyan kudu menehi link menyang endi wae ing situs web yen sampeyan pengin wong bisa nemokake. Umume wektu sampeyan bakal nyambung menyang kaca saka menu header situs web utawa saka sidebar.

Yen sampeyan isih bingung, tututi konvensi iki: Kepiye Aku Nggawe Posting Blog Pisanan kudune dadi postingan lan Babaging kula kudu dadi kaca. Sejatine nggunakake format kanggo apa sing dikepengini.

Nanging, ora ana bedane antarane carane mesin telusuran ndeleng kaca lan kiriman. Google ndeleng kiriman lan kaca sampeyan minangka kaca ing situs web sampeyan.

Dadi, pancen ora masalah manawa sampeyan nggunakake kiriman utawa kaca. Nanging aku menehi saran supaya sampeyan tetep gampang lan nggunakake kiriman lan kaca kepiye carane digunakake.

Apa aku kudu nyewa desainer web?

Yen sampeyan nggunakake blog minangka proyek jangka panjang lan aja nyingkirake kerja keras, mula ngrekrut desainer bisa uga cocog karo sampeyan.

Nyewa desainer bisa mbantu nggawe desain khusus ing ceruk sing unik lan mbantu sampeyan ngadeg. Nggarap desainer bakal nggawe manawa merek online sampeyan nyedhiyakake identitas lan gaya nyata. Sanajan nyewa desainer bisa dadi kauntungan gedhe ing ceruk sing rame, sampeyan kudu eling yen bisa mbayar dhuwit akeh.

Yen sampeyan lagi wae miwiti lan pengin sinau babagan carane miwiti blog minangka hobi sampingan utawa ora yakin manawa sampeyan bisa nandur modal akeh dhuwit ing desain web, mula luwih becik aku tuku tema premium tinimbang ngrekrut desainer.

Tema Gratis vs Tema Gratis, apa sing kudu dakkarepake?

Yen sampeyan lagi wae miwiti, nggunakake tema gratis ing blog sampeyan apike nanging apike masalah paling gedhe kanthi nggunakake tema gratis yaiku yen lan yen sampeyan pindhah menyang tema (premium) anyar ing mangsa ngarep, sampeyan bakal ilang kabeh pangaturan dhewe lan bisa ngilangi kepiye carane tumindak ing situs web.

Aku tresna Tema studioPress. Amarga temane aman, loading cepet lan ramah SEO. Panginstal demo siji klik StudioPress bakal nggawe urip sampeyan luwih gampang amarga bakal instal plugin kanthi otomatis ing situs demo, lan nganyari konten supaya cocog karo demo tema.

Mangkene beda paling gedhe antarane tema gratis lan premium:

Tema Gratis:

  • Nyokong: Tema gratis biasane dikembangake dening pangarang individu sing ora duwe wektu kanggo nanggapi pitakon dhukungan sedina muput lan umume, supaya kabeh ora padha njawab pitakon dhukungan.
  • Pilihan kustomisasi: Umume tema gratis dikembangake kanthi cepet lan ora menehi pilihan pangaturan dhewe (yen ana).
  • keamanan: Panulis tema gratis ora bisa nglampahi wektu kanggo nyoba kualitas tema. Lan tema kasebut bisa uga ora aman kaya tema premium sing dituku saka studio tema sing dipercaya.

Tema Tema:

  • Nyokong: Yen sampeyan tuku tema premium saka studio tema terkenal, sampeyan entuk dhukungan langsung saka tim sing nggawe tema kasebut. Umume studio tema nawakake dhukungan paling sethithik 1 taun kanthi tema premium.
  • Pilihan kustomisasi: Tema premium dilengkapi atusan opsi kanggo mbantu sampeyan ngatur meh kabeh aspek desain situs sampeyan. Umume tema premium teka karo plugin pembangun kaca premium sing ngidini sampeyan ngatur desain situs web kanthi ngeklik sawetara tombol.
  • keamanan: Studios tema populer nyewa coder paling apik lan bisa nandur modal kanggo nguji tema kanggo celah keamanan. Dheweke uga nyoba ndandani keamanan keamanan sanalika bisa ditemokake.

Aku menehi saran supaya sampeyan miwiti Tema Premium amarga yen sampeyan duwe tema premium, sampeyan bisa yakin manawa ana sing mandheg, sampeyan bisa hubungi tim dhukungan.

Apa sing kudu daklakoni yen ana sing ngrusak?

Kita kabeh nggawe kesalahan. Kadhangkala situs web sampeyan bakal rusak amarga ana sawetara pangowahan utawa amarga ana kedadeyan acak kaya nganyari. Sing pertama ditindakake yaiku nggoleki kesalahan Google. Paling WordPress kesalahan gampang banget kanggo ngatasi lan ora mbutuhake wektu kanggo ndandani.

Nanging amarga sawetara kasalahan, sampeyan kudu nggawa sawetara pitulung profesional amarga yen sampeyan ora dadi pangembang web, sampeyan bisa uga angel ngrampungake kesalahan sing katon ing situs web sampeyan.

Ing ngisor iki ana sawetara papan sing bisa nemokake pitulung:

  • Hubungi pangembang tema / plugin: Yen kesalahan sing diadhepi mung diwiwiti sawise nginstal tema utawa plugin anyar, sing paling apik yaiku mateni plugin lan golek alternatif ing Google. Yen sampeyan wis tuku plugin kasebut, sampeyan kudu ngubungi pangembang lan njaluk tulung. (FYI iki sebab liyane kenapa sampeyan kudu nggunakake tema premium - sampeyan entuk dhukungan.
  • WP Kurva: yaiku layanan langganan sing nawakake kanggo ndandani kabeh WordPress masalah rega murah saben wulan. Nyewa pangembang paling murah 5 kali luwih saka langganan WP Curve. Dheweke bakal mbantu ndandani masalah cilik karo situs sampeyan lan nggawe perubahan cilik. Dheweke ngidini panjaluk kerja cilik tanpa winates ing kabeh rencana.
  • Fiverr: minangka pasar sing sapa bisa nawakake layanan. Miwiti minangka platform sing nyedhiyakake layanan murah mung $ 5. Sanajan Fiverr saiki ngidini freelancerkanggo ngisi biaya luwih saka mung $ 5 sing asli, sampeyan bisa kanthi gampang nemokake kanthi murah freelancering platform iki sing siyap ngatasi masalah sampeyan.
  • Upwork: yaiku pamilik bisnis sing serius yen kudu nyewa freelancer. Apa sampeyan kudu mbenake desain utawa butuh WordPress situs tetep, Upwork bisa mbantu golek hak freelancer kanthi anggaran. Aku kira sing paling apik babagan Upwork.

Sepira wektu sadurunge lalu lintas SEO gratis?

Sepira lalu lintas sing bisa sampeyan tampa saka Google utawa mesin telusuran liyane gumantung saka akeh faktor sing ora ana kendhali sampeyan.

Google sejatine sate algoritma komputer sing mutusake situs web apa sing kudu ditampilake ing ndhuwur 10 asil. Amarga ana atusan algoritma sing nggawe Google lan mutusake peringkat situs web, angel kanggo ngramal kapan situs web sampeyan bakal miwiti nampa lalu lintas saka Google.

Yen sampeyan lagi wae miwiti, bisa uga paling ora sawetara wulan sadurunge ndeleng lalu lintas saka mesin telusuran. Umume situs web paling ora 6 wulan sadurunge ditampilake ing endi wae ing asil telusuran Google.

Efek iki diarani efek Sandbox dening Pakar SEO. Nanging ora ateges situs web sampeyan butuh 6 wulan kanggo miwiti lalu lintas. Sawetara situs web wiwit entuk lalu lintas wiwit wulan kapindho.

Uga bakal gumantung ing jumlah backlink situs web sampeyan. Yen situs web sampeyan ora duwe backlink, Google bakal pangkat luwih murah tinimbang situs web liyane.

Nalika situs web menehi link menyang blog sampeyan, bisa dadi sinyal kepercayaan marang Google. Sampeyan padha karo situs web sing ngandhani Google manawa situs web sampeyan bisa dipercaya.

Cara nggawe domain sampeyan bisa digunakake Bluehost?

Apa sampeyan milih domain anyar nalika sampeyan ndhaptar Bluehost? Yen ngono, priksa kothak mlebu email kanggo nemokake email pengaktifan domain. Klik tombol ing email kanggo ngrampungake proses aktifitas.

Apa sampeyan milih nggunakake domain sing wis ana? Menyang endi domain kasebut kadaptar (eg GoDaddy utawa Namecheap) lan nganyari nameservers kanggo domain kasebut:

Jeneng Server 1: ns1.bluehostsitus
Jeneng Server 2: ns2.bluehostsitus

Yen sampeyan ora yakin kepiye carane, tekan Bluehost lan supaya dheweke ngeterake sampeyan carane nindakake iki.

Apa sampeyan milih entuk domain mengko nalika sampeyan ndhaptar Bluehost? Banjur akun sampeyan aken duwe jumlah jeneng domain gratis.

bluehost persiyapan domain

Yen wis siyap entuk jeneng domain, cukup login menyang Bluehost akun banjur menyang bagean "Domain" lan goleki domain sing sampeyan pengin.

Ing pamrih, imbangan bakal $ 0 amarga kredit gratis wis ditrapake kanthi otomatis.

Yen domain wis didaftar, bakal didaftar ing bagean "Domain" ing akun sampeyan.

Ing panel sisih tengen kaca ing sangisore tab kanthi irah-irahan "Main" gulung mudhun menyang "jinis cPanel" banjur klik "Assign".

Blog sampeyan saiki bakal dianyari kanggo nggunakake jeneng domain anyar. Nanging, elinga manawa proses iki bisa udakara 4 jam.

Carane mlebu WordPress yen wis metu log?

Kanggo njaluk menyang WordPress kaca login blog, ketik jeneng domain (utawa jeneng domain sementara) + wp-admin menyang browser web sampeyan.

Contone, ujar jeneng domain sampeyan wordpressblog.org banjur sampeyan ngetik https://wordpressblog.org/wp-admin/kanggo njaluk menyang WordPress kaca mlebu

wordpress mlebu

Yen sampeyan ora ngelingi sampeyan WordPress jeneng pangguna lan sandhi mlebu, rincian mlebu ana ing email sambutan sing dikirim menyang sampeyan sawise nggawe blog. Utawa, sampeyan uga bisa mlebu WordPress kanthi mlebu dhisik menyang Bluehost akun.

Carane miwiti WordPress yen sampeyan pamula?

Aku ngerteni manawa YouTube minangka sumber kanggo sinau WordPress. Bluehostsaluran YouTube iku senggol dikempalken karo tutorial video sing apik ditrapake kanggo pamula lengkap.

carane miwiti wordpress

Pilihan sing apik yaiku WP101. Sing gampang diikuti WordPress tutorial video wis mbantu luwih saka rong yuta pamula sinau babagan cara nggunakake WordPress.

Kepiye miwiti blog: langkah-langkah?

 
langkah 1
langkah 2
langkah 3
 
langkah 4
langkah 5
langkah 6
 
langkah 7
langkah 8
langkah 9
 
langkah 10
langkah 11
langkah 12
 

BONUS: Kepiye miwiti blog [infographic]

Mangkene ringkesan infographic babagan carane miwiti blog (mbukak ing jendela anyar). Sampeyan bisa nuduhake infographic ing situs sampeyan nggunakake kode embed sing kasedhiya ing kothak ing ngisor gambar.

carane miwiti blog - infographic

Bungkus

Yen sampeyan maca iki, mula ucapan! 🎉

Sampeyan minangka salah sawijining banget sawetara wong sing ngrampungake apa sing diwiwiti.

Saiki yen sampeyan ngerti carane miwiti blog, sampeyan bisa uga duwe akeh pitakonan sing bakal dipikirake babagan carane sampeyan bakal nggedhekake blog lan dadi bisnis utawa apa sampeyan kudu nulis buku utawa nggawe kursus online.

STOP!

Sampeyan ora kudu kuwatir bab iki.

Saiki, kabeh sing dakkarepake sampeyan kuwatir yaiku nyetel blog sampeyan karo Bluehostsitus.

PS Black Friday bakal teka lan sampeyan bisa ngetung kanthi apik Hosting web Black Friday, WordPress lan kesepakatan blogging.

Entuk kabeh langkah siji lan sampeyan bakal dadi blogger sing sukses ing wektu wae.

Saiki, tetenger mark postingan blog iki lan baleni kapan wae sampeyan kudu mriksa maneh babagan blogging. Lan manawa kanggo nuduhake kiriman iki karo kanca-kanca. Blogging luwih apik nalika kanca-kanca uga melu. 😄

Yen sampeyan macet utawa duwe pitakon babagan aku kanggo miwiti blog ing 2021, hubungi kula lan aku bakal nanggapi email sampeyan.

Kirim iki ngemot tautan afiliasi. Kanggo info liyane maca pambocoran sandi kene

Bab lan Paragraf

bluehost

Bluehost rencana hosting blog dilengkapi domain gratis, lan WordPress wis diinstal, diatur lan siyap-siyap!

Dolan maring Bluehost