Pira Wong Gunakake VPN? (Statistik Panggunaan Kanggo 2022)

ditulis dening
in VPN

Nalika pisanan ditemokake ing pungkasan taun 1990-an, VPN (jaringan pribadi virtual) minangka alat khusus sing mung sawetara bisnis (lan kanca kutu buku, komputer geek) sing ngerti. Nanging, kabeh iki wiwit owah ing pertengahan 2010s nalika popularitas VPN wiwit ilang. Iki kabeh statistik panggunaan VPN paling anyar kanggo 2022

Saiki, jumlah wong sing nggunakake VPN ing saindenging jagad saya mundhak, lan tren kasebut ora nuduhake tandha-tandha saya mudhun.

Kanggo alasan sing jelas, jumlah wong sing nggunakake VPN luwih gampang diukur nalika lapangan didominasi mung sawetara perusahaan cilik. 

Nanging, amarga popularitas sing saya tambah akeh, saiki ana macem-macem panyedhiya VPN sing beda-beda, dadi luwih angel kanggo nemtokake jumlah wong ing saindenging jagad sing nggunakake VPN ing taun 2022.

Nanging iki ora ateges ora bisa ngira. Pisanan, ayo deleng apa sing kita ngerti babagan VPN, sapa sing nggunakake, lan kanggo tujuan apa.

Ringkesan: Pira wong nggunakake VPN?

Panggunaan VPN saya tambah kanthi cepet ing saindenging jagad, sanajan kenaikan iki luwih drastis ing sawetara negara lan wilayah tinimbang liyane. 

Thanks kanggo macem-macem lan ukuran pasar panyedhiya VPN, angel entuk jumlah sing tepat babagan jumlah wong sing nggunakake VPN ing saindenging jagad. Nanging, iku kira-kira sing metu saka 5 milyar pangguna internet ing donya, babagan 1.2 milyar wong-wong mau nggunakake VPN ing taun 2022.

2022 Tren Panggunaan VPN

Data kasebut ora ngapusi: jelas yen VPN wis dadi alat sing mung digunakake dening segelintir geeks komputer lan bisnis dadi solusi standar sing digunakake kanggo macem-macem masalah.

Ing taun 2020, pangguna saka 85 negara ndownload produk VPN luwih saka 277 yuta kaping. Ing taun 2021 - mung setaun sabanjure - jumlah kasebut mundhak dadi 785 yuta unduhan.

Sumber: Atlas VPN ^

Lan tren munggah ora nuduhake tandha mandheg. Pasar kanggo VPN bisa dipérang dadi rong kategori umum: VPN konsumen sing digunakake dening individu lan VPN bisnis sing digunakake dening perusahaan.

Saiki, pasar VPN gabungan VPN konsumen lan bisnis dikira paling sethithik $43 milyar ing saindenging jagad.

Sumber: Surfshark ^

Lan tren wutah iki kamungkinan kanggo nyepetake kanthi cepet. Kajaba ana kedadeyan sing ora dikarepake, kira-kira regane total konsumen lan bisnis Gabungan pasar VPN bakal dadi $ 92.6 milyar ing taun 2027.

Nalika akeh bathi iki dikira dening pasar VPN bisnis, pasar kanggo VPN konsumen mung kira-kira regane $834 yuta sanalika taun 2024.

Sumber: Riset Grand View ^

Kanthi tembung liyane, ujar manawa pasar VPN minangka industri wutah bakal dadi understatement. Iki minangka industri sing njeblug, lan ora nggumunake yen akeh panyedhiya VPN anyar wis mbanjiri pasar sing pengin entuk bagean saka tumindak kasebut.

Sapa sing Gunakake VPN?

Statistik panggunaan vpn AS 2022

Amerika Utara nduwe bagean paling gedhe saka total pasar VPN global, kanthi 35% ing taun 2021.

Sumber: Statista ^

Ngelingi sing 41% pangguna VPN ing AS lan Inggris nglaporake manawa nggunakake VPN paling ora sepisan seminggu, aman yen panggunaan VPN wis digabungake karo panggunaan internet umum kanggo akeh wong.

Nanging, tingkat wutah ing AS lan Eropa umume saya suda (sawise lonjakan ing taun 2020 sing disebabake dening pandemik Covid-19), lan dadi saya jelas manawa masa depan wutah ing pasar VPN pindhah menyang sisih wétan.

Salah siji cara kanggo ngukur wutah popularitas VPN yaiku metrik sing dikenal minangka tingkat adopsi, persentase sing nuduhake pirang-pirang undhuhan VPN individu sing kedadeyan ing sawijining negara ing taun tartamtu sing disesuaikan karo ukuran populasi.

Ing taun 2021, negara kanthi tingkat adopsi paling dhuwur yaiku Qatar, kanthi kenaikan 69.69% ing adopsi. Sing nomer loro yaiku Uni Emirat Arab, sing duwe tingkat adopsi 59.52% ing taun 2021.

Sumber: Statista ^

Panggonan katelu menyang Singapura, kanthi tingkat adopsi 49.14% ing 2021.

Apike, 7 saka 10 negara paling dhuwur kanthi tingkat adopsi paling dhuwur ing taun 2021 yaiku negara-negara Timur Tengah, tren sing katon bakal terus ing 2022.

Ing sisih liyane, ing telung negara kanthi tingkat adopsi paling murah yaiku Afrika Kidul (3.96%), Jepang (1.56%), lan Madagaskar (0.79%).

Yen kita mung ndeleng nomer kasebut (ora disesuaikan karo ukuran populasi), mula negara sing paling akeh pangguna VPN ing taun 2021 yaiku India (45 yuta pangguna) lan Indonesia (42 yuta pangguna).

Sumber: Atlas VPN ^

statistik pasar vpn paling gedhe 2022

3 pasar paling gedhe kanggo VPN ing taun 2022 yaiku India, Indonesia, lan China, sing bisa uga ana hubungane karo ukuran populasi sing akeh ing telung negara kasebut digabungake karo faktor politik kayata penyensoran pemerintah. 

Sumber: Surfshark ^

Nanging sapa sejatine pangguna individu kasebut? Apa kita bisa njaluk sing luwih spesifik?

Ing kabeh negara, Indeks Web Global nemokake manawa mayoritas pangguna VPN isih enom (antarane umur 16 lan 24), ing pertengahan 50% penghasilan rumah tangga, lan biasane lanang (62%, pangguna wanita mung 38 taun). %).

Sumber: Global Web Index ^

Napa Wong Nggunakake VPN?

VPN duwe macem-macem panggunaan lan fungsi, mula mula ana alesan yen wong nggunakake macem-macem alasan. Kajaba iku, alasan kasebut bisa uga owah gumantung saka kahanan politik negara sing dienggoni pangguna tartamtu.

49% pangguna VPN Amerika sing aktif milih "keamanan" minangka alasan utama kanggo nggunakake VPN, diterusake kanthi "privasi" (40%) lan "nggunakake WiFi umum" (31%). 

Sumber: Security.org ^

Sisa 30% nyatakake yen dheweke kudu nggunakake VPN dening majikane.

Cetha yen kanggo pangguna Amerika Utara (kalebu Kanada), alasan utama dheweke milih nggunakake VPN yaiku kanggo nglindhungi privasi utawa keamanan piranti nalika browsing.

Panggunaan vpn ing saindenging jagad 2022

Nanging ing njaba AS, statistik katon rada beda. 

Mayoritas pangguna VPN ing njaba AS (nganti 50%) nglaporake manawa entuk akses menyang hiburan kayata layanan streaming lan konten video liyane minangka alasan utama nggunakake VPN.

34% nglaporake yen nggunakake VPN kanggo ngakses media sosial lan/utawa konten warta sing diblokir ing negarane, lan 30% ujar manawa nggunakake VPN kanggo nglindhungi identitas lan tetep anonim nalika browsing online.

Sumber: Global Web Index ^

Alasan liya sing dicathet wong kalebu ngakses situs lan file ing kantor (30%), torrent lan ndownload file liyane sing diwatesi (27%), komunikasi karo kanca lan kulawarga ing luar negeri (25%), ndhelikake aktivitas internet saka pemerintah (18%) , lan ngakses browser tor (17%).

Ing negara-negara sing warta lan media sosial asring diblokir, disensor, utawa dipantau, nggunakake VPN minangka cara sing gampang lan populer kanggo ngatasi watesan pamrentah lan tetep anonim identitas sampeyan.

Pira Wong sing Nggunakake VPN ing 2022?

Cekakipun, a akèh saka wong nggunakake VPN.

Panyedhiya VPN populer Surfshark ngira yen ana udakara 1.2 milyar wong nggunakake VPN ing taun 2022.

Kanggo menehi gambaran babagan sepira gedhene jumlah kasebut, pikirake kanthi cara iki: ana sekitar 8 milyar wong ing bumi. Saka 8 milyar kasebut, mung luwih saka 5 milyar pangguna internet. 

Yen 1.2 milyar wong nggunakake VPN, tegese udakara ⅓ (utawa 33%) kabeh pangguna internet nggunakake VPN.

Sumber: Surfshark ^

Nanging, prakiraan iki kamungkinan rada kurang saka jumlah nyata pangguna VPN, amarga statistik kasebut mung kalebu pangguna ing negara kanthi penetrasi pasar (pangukuran sepira utawa sepira kerepe layanan digunakake relatif marang pasar sing dikira-kira) 10% utawa luwih.

Apa babagan ing AS khusus?

Miturut security.org, rong pertiga saka kabeh wong Amerika nglaporake yen dheweke wis nggunakake VPN ing sawetara wektu kepungkur. 

Sumber: Security.org ^

Tegese (teoretis) udakara 142 yuta wong Amerika sing kenal karo teknologi kasebut, sanajan jumlah pangguna VPN aktif saiki luwih murah - watara 38 yuta wong Amerika.

Ringkesan - Statistik Panggunaan VPN 2022

Kabeh statistik panggunaan VPN iki nggambarake gambar sing jelas: pasar VPN saya maju lan ora ana tandha-tandha saya mudhun. Sanajan Amerika Serikat isih dadi pangsa pasar paling gedhe, tingkat adopsi paling cepet katon ing negara-negara Timur Tengah.

Wong ing saindenging jagad nggunakake VPN kanggo macem-macem alasan, saka ngakses hiburan lan ngliwati sensor pemerintah sing sial lan pamblokiran geografis kanggo nglindhungi privasi lan anonimitas kanthi online.

Sanajan VPN biyen digunakake utamane dening bisnis, panjaluk konsumen individu saya tambah luwih cepet. Lan amarga panjaluk iki terus saya tambah, uga jumlah panyedhiya VPN.

Yen sampeyan ana ing pasar kanggo VPN, iku penting kanggo nimbang opsi kasebut kanthi teliti, lan pilih panyedhiya VPN sing aman lan dipercaya.

Cathetan Suku

  1. https://gadgetwise.blogs.nytimes.com/2011/05/17/vpn-for-the-masses/?searchResultPosition=1
  2. https://atlasvpn.com/vpn-adoption-index
  3. https://surfshark.com/blog/vpn-users
  4. https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/virtual-private-network-market
  5. https://www.statista.com/statistics/1219770/virtual-private-network-use-frequency-us-uk/
  6. https://insight.gwi.com/hubfs/VPN-Usage-Around-the-World-Infographic.pdf
  7. https://www.security.org/resources/vpn-consumer-report-annual/

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.