Tawaran Black Friday / Cyber ​​Monday paling apik kanggo 2022 Klik kene 🤑

Lembar Cheat Code Status HTTP + Download PDF

ditulis dening

Gunakake iki HTTP status kode sheet sheet sheet minangka referensi kanggo saben status HTTP lan kode kesalahan HTTP, apa tegese saben kode, ngapa kedadeyan kasebut, nalika kode bisa dadi masalah, lan cara ngatasi masalah kasebut. Download Kode Status HTTP iki Mbusak Sheet ⇣

Internet dumadi saka rong perkara dhasar nanging beda banget: klien lan server. Hubungane ing antarane pelanggan (kaya Chrome, Firefox, lsp) lan server (kaya situs web, database, email, aplikasi, lsp), diarani model klien-server.

Klien nggawe panjaluk menyang server lan server menehi respons.

Kode status HTTP supaya bisa ngerti status panjaluk menyang server kasebut, yen sukses, ana kesalahan, utawa ana ing antarane.

Kode status HTTP minangka nomer sing ngringkes tanggapan sing ana gandhengane - Fernando Doglio, saka bukune "REST API Development with NodeJS".

Kode Status HTTP Nipis Lembaran

Kode status tanggapan HTTP diklompokake dadi limang kelas:

  • 1XX kode status: Panjaluk Informasi
  • 2XX kode status: Panjaluk Sukses
  • 3XX kode status: pangalihan
  • 4XX kode status: Kesalahan Pelanggan
  • 5XX kode status: Server Kesalahan

Kode status 1xx: Panjaluk informasi

Kode status 1xx minangka panjaluk informasi. Dheweke nuduhake manawa server nampa lan ngerti panjaluk kasebut lan browser kudu ngenteni luwih suwe supaya server bisa ngolah informasi. Kode status iki kurang umum lan ora langsung mengaruhi SEO sampeyan.

  • 100 Terusake: Kabeh nganti saiki OK lan klien kudu nerusake panjaluk utawa ora preduli yen wis rampung.
  • 101 Ngalih Protokol: Protokol sing diowahi server kaya sing dijaluk dening klien sing ngirim pesen kalebu header panjaluk upgrade
  • 102 Ngolah: Server wis nampa panjaluk lengkap, nanging isih diproses.
  • 103 Petunjuk Awal: Ngidini agen pangguna kanggo miwiti preloading sumber nalika server isih nyiapake tanggepan.

Kode status 2xx: Panjaluk sing sukses

Iki minangka panjaluk sing sukses. Tegese, panjaluk sampeyan ngakses file wis sukses. Contone, sampeyan nyoba ngakses Facebook.com, banjur kasedhiya. Salah sijine kode status iki digunakake. Nyana bisa ndeleng jinis tanggapan kasebut kanthi asring nalika nggunakake web.

  • 200 OK: Panjaluk sing sukses.
  • 201 Digawe: Server ngakoni sumber sing digawe. 
  • 202 Ditampa: Panjaluk klien wis ditampa nanging server isih ngolah.
  • 203 Informasi Non-Resmi: Tanggepan sing dikirim server menyang klien ora padha karo nalika server ngirim.
  • 204 Ora Ana Konten: Server ngolah panjaluk nanging ora menehi konten.
  • 205 Reset Konten: Klien kudu nganyari conto dokumen.
  • 206 Konten Sebagean: Server mung ngirim bagean sumber daya.
  • 207 Multi-Status: Badan pesen ing ngisor iki minangka pesen XML kanthi standar lan bisa ngemot sawetara kode tanggepan sing kapisah.
  • 208 Wis Kacarita: Anggota a WebDAV naleni wis enumerated ing bagean sadurunge (multistatus) respon, lan ora kalebu maneh.

Kode status 3xx: Pangalihan

Kode status HTTP 3xx nuduhake pangalihan. Nalika pangguna utawa mesin telusuran nemokake kode status 3xx, kode kasebut bakal dialihake menyang URL sing beda saka dhisikan. Yen SEO penting kanggo sukses bisnis sampeyan, mula sampeyan kudu sinau babagan kode kasebut lan cara nggunakake kanthi bener.

  • 300 Pilihan Multiple: Panjaluk sing digawe klien duwe sawetara tanggapan.
  • 301 Dipindhah kanthi permanen: Server ngandhani klien yen sumber sing digoleki wis dipindhah permanen menyang URL liyane. Kabeh pangguna lan bot bakal dialihake menyang URL anyar. Iki kode status sing penting banget kanggo SEO.
  • 302 Ditemokake: Situs web utawa kaca wis dipindhah menyang URL liyane kanthi sementara. Kode status liyane sing relevan karo SEO.
  • 303 Deleng Liyane: Kode iki ngandhani klien manawa server ora pangalihan menyang sumber sing dijaluk nanging menyang kaca liyane.
  • 304 Ora Diowahi: Sumber sing dijaluk durung diganti wiwit transmisi sadurunge.
  • 305 Gunakake Proxy: Klien mung bisa ngakses sumber sing dijaluk liwat proksi sing diwenehake nalika nanggepi.
  • 307 Pangalihan Sementara: Server ngandhani klien manawa sumber sing digoleki wis dialihake sementara menyang URL liyane. Iki cocog karo kinerja SEO.
  • 308 Pangalihan permanen: Server ngandhani klien manawa sumber sing digoleki wis dialihake sementara menyang URL liyane. 

Kode status 4xx: Kesalahan klien

Kode status 4xx yaiku kesalahan klien. Iki kalebu kode status HTTP, kayata "403 dilarang" lan "407 otentikasi proksi sing dibutuhake". Iki tegese kaca ora ditemokake, lan ana panjaluk sing salah. Ana prekara sing kedadeyan ing sisih klien yaiku masalah. Sampeyan bisa uga format data sing salah, akses sing ora sah, utawa kesalahan ing panjaluk. 

  • 400 Panyuwunan Salah: Klien ngirim panjaluk kanthi data sing ora lengkap, data sing kurang dibangun, utawa data sing ora valid.
  • 401 Ora sah: Otorisasi dibutuhake kanggo klien ngakses sumber sing dijaluk.
  • 403 Dilarang: Sumber daya sing nyoba diakses klien dilarang.
  • 404 Ora ditemokake: Server bisa diakses, nanging kaca tartamtu sing digoleki klien ora.
  • 405 Cara Ora Diidini: Server wis nampa lan ngakoni panjaluk kasebut, nanging nolak cara panjaluk tartamtu.
  • 406 Ora Ditampa: Situs web utawa aplikasi web ora ndhukung panjaluk klien kanthi protokol tartamtu.
  • 407 Otentikasi Proxy sing Dipilih: Kode status iki padha karo 401 Ora Resmi. Bedane mung otorisasi kudu ditindakake dening proksi.
  • 408 Wektu Minta Panjaluk: Panjaluk klien sing dikirim menyang server situs web wis kadaluwarsa.
  • 409 Konflik: Panjaluk supaya dikirim konflik karo operasi internal server.
  • 410 Ical: Sumber daya sing pengin diakses klien wis dihapus kanthi permanen.

Kode status HTTP 4xx liyane sing kurang umum kalebu:

  • 402 Mbayar dibutuhake
  • 412 Prasyarat Gagal
  • 415 Jinis Media sing Ora Didhukung
  • 416 Range sing Dituntut Ora Eneng
  • 417 Pengarepan Gagal
  • 422 Entitas sing ora bisa diproses
  • 423 dikunci
  • 424 Dependensi Gagal
  • 426 Upgrade dibutuhake
  • 429 Akeh banget Panjaluk
  • 431 Nyuwun Bidang Header Gedhe Banget
  • 451 Ora kasedhiya amarga Alesan Hukum

Kode status 5xx: Kesalahan server

Kode status HTTP 5xx kesalahan server. Kesalahan kasebut dudu kesalahan klien nanging menehi saran yen ana kesalahan ing sisih server. Panjaluk klien digawe apik, nanging server ora bisa ngasilake sumber sing dijaluk.

  • 500 Kesalahan Server Internal: Server ngalami kahanan sing ora bisa ditindakake nalika ngolah panjaluk klien.
  • 501 Ora Dileksanakake: Server ora ngerti utawa bisa ngrampungake cara panjaluk sing dikirim dening klien.
  • 502 Bad Gateway: Server tumindak minangka gateway utawa proxy lan nampa pesen sing ora valid saka server mlebu.
  • 503 Layanan Ora kasedhiya: Ing server bisa uga ora aktif lan ora bisa ngolah panjaluk klien. Kode status HTTP iki minangka salah sawijining masalah server sing paling umum sing bisa ditemokake ing web.
  • 511 Dibutuhake Otentikasi Jaringan: Klien kudu bisa diotentikasi ing jaringan sadurunge bisa ngakses sumber.

Kode status HTTP 5xx liyane sing kurang umum kalebu:

  • 504 Wektu Mati Gateway
  • 505 Versi HTTP Ora Didhukung
  • 506 Varian Uga Negosiasi
  • 507 Panyimpenan ora cukup
  • 508 Loop Dideteksi
  • 510 Ora Ditambahi

Summary

Sampeyan bisa nggunakake iki Lembar ngapusi kode status HTTP minangka referensi kanggo kabeh status HTTP lan kode kesalahan HTTP, apa tegese kabeh kode, kenapa bisa digawe nalika kode bisa dadi masalah, lan cara ngatasi masalah kasebut.

Klik ing kene kanggo ndownload kode status HTTP iki ngapusi lembar cheat lan tetep cedhak minangka referensi cepet kabeh kode status.

Kanggo nyilikake:

  • 1XX Kode status HTTP minangka panjaluk informasi informal.
  • 2XX Kode status HTTP yaiku panjaluk sukses. Kode tanggap status sukses HTTP 200 OK nuduhake panjaluk kasebut wis sukses.
  • 3XX Kode status HTTP nuduhake pangalihan. Kode status HTTP 3xx sing paling umum kalebu kode status "301 dipindhah permanen", "302 ditemokake", lan "307 pangalihan sementara" kode status HTTP.
  • 4XX kode status minangka kesalahan klien. Kode status 4xx sing paling umum yaiku "404 ora ditemokake" lan kode status HTTP "410 ical".
  • 5XX Kode status HTTP minangka kesalahan server. Kode status HTTP 5xx sing paling umum yaiku kode status "503 layanan ora kasedhiya".

Cathetan Suku

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Status
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes
https://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.