Surfshark vs ExpressVPN (VPN endi sing luwih apik?)

ditulis dening

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

Kita kabeh wis nemoni puluhan iklan beda saka layanan sing ngaku minangka VPN paling apik. Ya, kabeh wong ora bisa dadi sing paling apik, lan nalika nerangake Surfshark lan ExpressVPN, dadi luwih angel kanggo milih sing luwih apik.

Matur nuwun sanget, aku wis nyoba loro panyedhiya VPN, lan aku bakal mbantu kanggo nemtokake kang unggul ing iki ExpressVPN vs Surfshark review comparison.

Saka pengalaman karo loro VPN, aku bakal mbandhingake lan mbandhingake:

  • fitur utama
  • Keamanan lan privasi sambungan
  • Reregan
  • Dhukungan pelanggan
  • Tambahan

Yen sampeyan ora duwe cukup wektu kanggo maca kabeh artikel, ing ngisor iki ringkesan cepet kanggo mbantu sampeyan nggawe keputusan sing cepet lan efisien:

Surfshark menehi keamanan luwih saka ExpressVPN kanggo kurang dhuwit. Ing sisih liya, ExpressVPN nawakake luwih cepet, migunani, lan aksesibilitas.

Yen sampeyan butuh VPN premium sing terjangkau kanthi keamanan sing apik, coba layanan Surfshark. Nanging yen sing dikarepake yaiku VPN sing luwih cepet lan luwih efisien kanggo hiburan, coba ExpressVPN.

Surfshark vs ExpressVPN: Fitur Utama

 SurfsharkExpressVPN
kacepetanDownload: 14mbps - 22mbps
Unggahan: 6mbps – 19mbpsPing: 90ms – 170ms
Download: 54mbps - 65mbps
Unggahan: 4mbps – 6mbpsPing: 7ms – 70ms
stabilitasStabil bangetStabil
kompatibilitasAplikasi kanggo: Windows, Linux, macOS, iOS, Android, Firestick & FireTV

Ekstensi kanggo: Chrome, Edge, Firefox
Aplikasi kanggo: Windows, Linux, macOS, iOS, Android, router, Chromebook, Amazon Fire

Ekstensi kanggo: Chrome, Edge, Firefox

Layanan winates kanggo:● TV cerdas (Apple, Android, Chromecast, Firestick, Roku)● konsol game (PlayStation, Xbox, Nintendo)
KonektivitasPiranti tanpa watesMaks. saka 5 piranti
Caps DataUnlimitedUnlimited
Nomer LokasiNegara 65Negara 94
Antarmuka PanganggoGampang kanggo nggunakakeArang banget kanggo digunakake
situswww.surfshark.comwww.expressvpn.com

Aku bakal miwiti kanthi nganalisa fitur kinerja utama loro layanan VPN.

Surfshark

fitur surfshark

kacepetan

Internet sampeyan mesthi luwih cepet tanpa sambungan VPN tinimbang karo siji. VPN kanthi kacepetan sing luwih alon yaiku sing mbutuhake akeh tol ing internet sampeyan.

Aku nglakokake tes kacepetan ing Surfshark kaping pirang-pirang lan ing macem-macem server lan kahanan. Iki aku nemokake:

●  Download: 14mbps - 22mbps

●  Unggahan: 6mbps - 19mbps

●  Ping: 90ms – 170ms

Kacepetan download Surfshark mung cukup apik kanggo download file lan stream musik. Muter game lan video streaming rada frustasi kanggo aku.

Kacepetan unggahan pancen luar biasa. Aku gampang streaming langsung ing macem-macem saluran kanthi sambungan VPN aktif.

Yen sampeyan ora ngerti, ping nuduhake wektu sing dibutuhake kanggo piranti entuk respon saka server sawise njaluk. Saenipun, sampeyan pengin ping sampeyan mlebu ing ngisor tandha 50ms. Pingku dhuwur banget karo Surfshark.

Cepet tip:

Aku seneng kacepetan paling cepet sawise ngalih menyang protokol IKEv2. Sampeyan kudu nyoba yen sampeyan pengin luwih "jus".

stabilitas

Kaping pirang-pirang sambungan VPN mudhun saben sesi nggambarake stabilitas. Ing pengalamanku karo VPN, mung sawetara sing apik banget kaya Surfshark. aku tau ngalami sembarang gulung ing sambungan ing saindenging.

Uga, tingkat kacepetan saya relatif konstan, mung fluktuasi sapisan. Aku weruh kacepetan paling stabil nalika aku mbukak ing protokol OpenVPN UDP.

Kompatibilitas Piranti

Aku duwe macem-macem piranti ing omah, mula aku seneng nemokake aplikasi Surfshark iOS, Windows, Linux, macOS, lan Linux. Surfshark kang Android app uga kasedhiya kanggo download ing Google Dolanan. Senajan aku ora duwe, Aku ketemu liyane app kanggo Firestick & FireTV.

Ing babagan ekstensi browser, ana dhukungan kanggo Chrome, Edge, lan Firefox.

Konektivitas

Aku ora nate percaya VPN premium kudu mbatesi jumlah piranti sing bisa disambungake menyang akun VPN bebarengan. Matur nuwun, Surfshark sarujuk.

Piranti lunak VPN nawakake sambungan simultaneous Unlimited saben akun.

Caps Data

Praktek liyane sing aku ora seneng ing industri VPN yaiku tutup data. Untunge, umume panyedhiya premium ora menehi watesan kanggo pelanggan sing mbayar.

ana ora ana watesan data karo Surfshark. Aku browsing kaya sing dakkarepake.

Lokasi Server

The Surfshark infrastruktur server nyengsemaken. Perusahaan wis 3200+ server ing luwih saka 65 negara.

Antarmuka Panganggo

Kepiye VPN ngrancang piranti lunak bisa nduwe pengaruh gedhe ing pengalaman pangguna. Aku seneng tata letak Surfshark minangka app lan ekstensi gampang kanggo nggunakake.

ExpressVPN

express-vpn-fitur

kacepetan

Nalika aku mbukak test kacepetan sambungan internet padha ing ExpressVPN, Aku entuk asil ing ngisor iki:

●  Download: 54mbps - 65mbps

●  Unggahan: 4mbps - 6mbps

●  Ping: 7ms – 70ms

Kita bisa ndeleng kanthi jelas manawa download kasebut luwih apik tinimbang Surfshark. Aku duwe wektu swell game lan streaming ing 4K.

Ping uga apik, sanajan fluktuasi banget. Siji-sijine bagean sing aku ora seneng babagan kinerja internet ExpressVPN yaiku kecepatan unggahan, sing ora apik kanggo streaming langsung. Iku bakal mbantu yen tekan ing kacepetan dianjurake kanggo live streaming.

Cepet tip:

Kanggo kacepetan sambungan internet paling cepet, aku nyaranake sampeyan mbukak protokol Lightway. Iki menehi asil sing luwih apik tinimbang OpenVPN UDP lan liya-liyane.

stabilitas

Ing babagan sambungan VPN mudhun, ExpressVPN ana Stabil, sanajan ora kaya Surfshark. Aku ngalami sawetara pedhot, utamané nalika laptop ing mode turu.

Kompatibilitas Piranti

Saka download lan riset ing situs web, aku bisa konfirmasi manawa ana ExpressVPN aplikasi kanggo iOS, Windows, macOS, Linux, Android, Chromebook, lan Amazon Kindle Fire. Aku uga nginstal app router darmabakti lan digunakake kanggo nyambungake piranti liyane.

ExpressVPN nawakake ekstensi browser kanggo Chrome, Edge, lan Firefox. Nanging ana liyane: MediaStreamer. Fitur iki ngidini aku mbukak blokir konten sing diwatesi geo ing akeh layanan streaming sanajan tanpa sambungan VPN langsung.

MediaStreamer dianggo uga kanggo TV sing cerdas (contone Android TV) lan game nyenengake (contone PlayStation). Kakurangan kasebut yaiku saben piranti sing digunakake minangka salah sawijining piranti sing disambungake bebarengan.

Konektivitas

Kanthi ExpressVPN, aku entuk limang sambungan simultaneous kanggo akun sandi. Iku ora banget ala, nanging aku rada pegel karo watesan.

Caps Data

Ana ora ana watesan data karo ExpressVPN.

Lokasi Server

ExpressVPN duwe infrastruktur server sing rada apik tinimbang Surfshark. karo 3000+ server berkualitas tinggi sing ana ing 94 negara, ana akeh liyane sing bisa sampeyan lakoni karo sawetara kuwi.

Antarmuka Panganggo

Kualitas unik saka piranti lunak ExpressVPN yaiku sampeyan bisa ngrasakake sapa wae bisa navigasi antarmuka. Iku gampang banget digunakake – malah luwih apik tinimbang Surfshark kang.

Pemenang yaiku: ExpressVPN

Sanajan nawakake sambungan simultan tanpa wates, Surfshark kurang saka ExpressVPN ing babak iki. Lokasi server unggul sing terakhir, kompatibilitas, lan gampang digunakake menehi menang.

Surfshark vs ExpressVPN: Keamanan Sambungan VPN & Privasi

 SurfsharkExpressVPN
Teknologi Enkripsistandar AES
Protokol: IKEv2/IPsec, OpenVPN, WireGuard®
Standar AES - Campuran Lalu Lintas
Protokol: Lightway, OpenVPN, L2TP/IPsec, lan IKEv2
Kebijakan Tanpa LogOra 100% - log ing ngisor iki

Data Pribadi: alamat email, sandhi sing dienkripsi, info tagihan, riwayat pesenan

Data Anonim: kinerja, frekuensi panggunaan, laporan kacilakan, lan upaya sambungan gagal.
Ora 100% - log ing ngisor iki: 

Data Pribadi: alamat email, info pembayaran, lan riwayat pesenan

Data Anonim: Versi aplikasi sing digunakake, lokasi server sing digunakake, tanggal sambungan, jumlah data sing digunakake, laporan kacilakan, lan diagnostik sambungan 
IP MaskingYaYa
Kill SwitchSistem-wideSistem-wide
Blok-adBrowser lan appAna
Proteksi MalwareSitus web mungAna

Industri VPN dibangun kanthi janji privasi lan keamanan luwih akeh kanggo pangguna internet. Mula, bagean iki minangka salah sawijining sing paling penting ing review.

Surfshark

privasi surfshark

Teknologi Enkripsi

Kabeh layanan VPN sing penting duwe teknologi enkripsi, lan iki kepiye cara kerjane:

  1. Pangguna nyambungake piranti menyang VPN
  2. VPN ngembangake trowongan sing dienkripsi
  3. Lalu lintas jaringan pangguna liwat trowongan sing dienkripsi
  4. Server VPN bisa napsirake enkripsi kasebut, nanging pihak katelu ora bisa

Sawetara VPN nawakake enkripsi internet sing luwih aman kanthi ngirim lalu lintas liwat rong server VPN sing beda. Fitur keamanan kasebut diarani Double VPN.

Surfshark claims kanggo nggunakake Teknologi enkripsi standar AES 256-bit, sing minangka standar paling dhuwur ing industri VPN. Aku sawetara riset lan dikonfirmasi padha duwe a audit pihak katelu bubar. Dadi, pratelan kasebut sah.

Kebijakan Tanpa Log

Salah gaya umum aku ngeweruhi antarane panyedhiya VPN iku kabeh ningkataké a kabijakan no-log. Kabijakan iki nyatakake yen dheweke ora nyimpen data pribadhi pangguna kayata log sambungan, situs sing dibukak, alamat IP, lsp.

Sayange, ora nyimpen log luwih gampang tinimbang ditindakake amarga akeh perusahaan teknologi kepeksa nyimpen informasi tartamtu dening pemerintah.

Surfshark ujar manawa dheweke ora nyimpen log informasi pribadhi. Meh mokal kanggo ngonfirmasi iki saka backend, mula aku nyilem jero babagan kabijakan privasi.

Minangka ternyata, dheweke tetep ing ngisor iki:

Padha njaga:

● Data Pribadi: alamat email, sandhi sing dienkripsi, info tagihan, riwayat pesenan

● Data Anonim: kinerja, frekuensi panggunaan, laporan kacilakan, lan upaya sambungan gagal

Sanajan duweke ora ana kebijakan log ora 100%, data sing diklumpukake ngirim ora dadi ancaman.

IP Masking

VPN standar njamin sampeyan ora nggunakake alamat IP sing padha nalika sampeyan nyambung menyang piranti lunak. Surfshark ndhelikake alamat IP kabeh pangguna.

Kill Switch

Nalika sambungan VPN mudhun, switch mateni diaktifake kanggo mblokir kabeh aktivitas internet ing piranti sampeyan. Fitur keamanan kasebut mbantu njaga keamanan lan privasi sampeyan.

Surfshark nawakake sistem-wide mateni switch.

Waca rangkeng-

Fitur CleanWeb ing Surfshark VPN berfungsi minangka malware lan pamblokiran iklan. Minangka wong sing ora peduli karo iklan, iki minangka fitur sing paling nyenengake. Aku ngaktifake lan ngerteni ana sing menarik…

Ora ana iklan ing browser lan aplikasiku. Iki ngidini kula nyimpen data liyane lan seneng kacepetan internet rada ndongkrak.

Kanggo nyoba proteksi malware CleanWeb, aku sengaja nyoba ngetik sawetara situs sing aku wis ngerti dadi sketchy (dudu praktik sing disaranake). Matur nuwun, ing fitur pangayoman kicked ing langsung.

ExpressVPN

express-vpn-encryption-technology

Teknologi Enkripsi

Enkripsi standar AES 256-bit uga kasedhiya ing ExpressVPN. Nduwe sistem sing nyampur lalu lintas jaringan karo pangguna liyane malah layanan VPN ora bisa nemtokake data sing sampeyan duwe.

Kebijakan Tanpa Log

ExpressVPN uga ujar manawa dheweke duwe kabijakan ora ana log, sanajan duwe basis ing Kepulauan Virgin Inggris.

Aku nliti kabijakan privasi lan nemokake ing ngisor iki:

Padha tetep:

● Data Pribadi: alamat email, info pembayaran, lan riwayat pesenan

● Data Anonim: Versi aplikasi sing digunakake, lokasi server sing digunakake, tanggal sambungan, jumlah data sing digunakake, laporan kacilakan, lan diagnostik sambungan

sing kabijakan ora ana log ora 100% salah siji, nanging sampeyan bisa aran aman browsing sembarang mesin telusur pribadi utawa situs web sensitif.

IP Masking

ExpressVPN mbantu ndhelikake alamat IP sampeyan.

Mateni-Switch

Kabeh aplikasi ExpressVPN duwe a sistem-wide mateni switch.

Pamblokir iklan & Proteksi Malware

Sanajan aku nyoba golek siji, ExpressVPN ora duwe pamblokiran iklan. Uga, dheweke ora nawakake alat keamanan kanggo proteksi malware.

Pemenang yaiku: Surfshark

Duwe proteksi iklan lan malware menehi Surfshark menang ngalangi.

Surfshark vs ExpressVPN: Rencana Rega

 SurfsharkExpressVPN
Rencana GratisOra AnaOra Ana
Durasi LanggananSewulan, Setaun, Rong TaunSewulan, Nem Wulan, Setaun
Plan paling murah$ 2.49 / sasi$ 8.32 / sasi
Rencana Bulanan Paling Larang$ 12.95 / sasi$ 12.95 / sasi
Kesepakatan paling apik$ 59.76 sajrone rong taun (81% tabungan)$99.84 kanggo SATU taun (ngirit 35%)
Diskon paling apik15% diskon mahasiswaRencana Bayar 12 Sasi + 3 Sasi Gratis
Privasi mbalekakendina 30dina 30

Ayo dipriksa sepira aku mbuwang VPN kasebut.

Surfshark

Rencana rega Surfshark

Dheweke duwe telung rencana rega:

● 1 Sasi ing $12.95 / sasi

● 12 Sasi ing $3.99 / sasi

● 24 Sasi ing $2.49 / sasi

Aku mutusake kanggo ngirit 81% kanthi mbayar rencana 24 wulan.

Diskon mung sing kasedhiya ing situs web yaiku tawaran diskon 15% mung kanggo siswa.

ExpressVPN

ExpressVPN-rega-rencana

Layanan uga nawakake telung rencana rega:

● 1 Sasi ing $12.95 / sasi

● 6 Sasi ing $9.99 / sasi

● 12 Sasi ing $8.32 / sasi

Ing dina normal, aku bakal milih Rencana 12 wulan langsung saka kaca rega kanggo ngirit 35%. Nanging matur nuwun, aku mriksa diskon dhisik ...

ExpressVPN nawakake coupon kanggo ekstra 3 free sasi nalika aku tuku rencana 12 sasi. Senajan iki ana tawaran winates, sampeyan bisa mriksa yen isih kasedhiya ing Kaca kupon ExpressVPN.

Pemenang yaiku: Surfshark

Iki menang liyane cetha kanggo Surfshark lagi kurban plans maneh-tahan kanggo kurang.

Surfshark vs ExpressVPN: Dhukungan Pelanggan

 SurfsharkExpressVPN
Live Chatkasedhiyakasedhiya
emailkasedhiyakasedhiya
Dhukungan telponAnaAna
FAQkasedhiyakasedhiya
tutorialkasedhiyakasedhiya
Dhukungan Kualitas Timbangetbanget

Penting nggunakake panyedhiya VPN sing cukup peduli kanggo mbantu ngatasi masalah kanthi menehi tim dhukungan sing dipercaya. Dadi, aku nguji tingkat layanan pelanggan ing loro platform kasebut.

Surfshark

Dhukungan Surfshark

Dheweke nyedhiyakake Dhukungan lan dhukungan email 24/7. Ora ana dhukungan telpon. Wektu nanggepi oke lan aku entuk umpan balik sajrone 24 jam.

Ing situs web, aku nemokake FAQ artikel lan tutorial. Materi-materi bantuan mandhiri iki pancen apik banget amarga katon sejatine ngakoni lan ngatasi masalah umum sing diadhepi wong karo piranti lunak.

Pengalamanku ora cukup bukti, mula aku golek liyane. Sawise ngumpulake 20 review dhukungan pelanggan lan layanan Trustpilot paling anyar, aku nemokake 19 reviews padha banget lan mung 1 sing ala.

ExpressVPN

ExpressVPN-support

Dheweke uga nyedhiyakake Dhukungan lan dhukungan email 24/7. Agen kasebut duwe wektu respon sing padha karo Surfshark tanpa dhukungan telpon. Situs web wis cukup FAQ artikel lan tutorial.

Nanging, masalahku karo bagean self-help yaiku akeh informasi sing ana kaya artikel babagan carane. Sanajan ana sawetara konten sing migunani, umume ora asli kaya Surfshark.

Pemenang yaiku: Surfshark

Surfshark iku sumber daya poto-help asli menehi pinggiran tipis ing babak iki.

Surfshark vs ExpressVPN: Ekstra

 SurfsharkExpressVPN
Mecah TunnelingYaYa
Nyambung PirantirouterAplikasi Router lan MediaStreamer
Layanan Streaming sing Bisa Dikunci20+ layanan, kalebu Netflix, Amazon Prime, Disney+, BBC iplayer, lan Hulu20+ layanan, kalebu Netflix, Amazon Prime, Disney+, BBC iplayer, lan Hulu
Alamat IP DedicatedOra AnaOra Ana

Ekstra bisa nemtokake manawa VPN larang regane. Pramila aku njelajah lan nganalisa keuntungan tambahan saka ExpressVPN lan Surfshark.

Surfshark

Kabeh aplikasi Surfshark nawakake fitur pamisah tunneling, sing ngidini aku ngliwati sambungan VPN kanggo aplikasi tartamtu. Aplikasi bank selulerku disambungake langsung menyang internet liwat ISPku amarga ora bisa digunakake kanthi apik karo IP saka negara manca.

Nggunakake iki Kiriman Surfshark, Aku bisa nyambungake konsol game menyang VPN liwat router.

Thanks kanggo server obfuscated, aku bisa mbukak kunci 20+ layanan streaming sing diwatesi geografis, kalebu Netflix, Amazon Prime, Disney+, BBC iplayer, lan Hulu.

Sayange, aku ora bisa nemokake pilihan kanggo tuku alamat IP khusus lan macet karo nuduhake akses menyang alamat IP sing padha karo pangguna Surfshark liyane.

ExpressVPN

ExpressVPN uga kasedhiya karo fitur pamisah tunneling. Aku nyoba ing 20+ layanan streaming sing diwatesi geografis, kalebu Netflix, Amazon Prime, Disney+, BBC iplayer, lan Hulu. Thanks kanggo server siluman ExpressVPN, aku mbukak kunci kabeh konten sing dibutuhake.

Piranti lunak ngidini sampeyan nyambungake piranti liwat app router darmabakti utawa MediaStreamer. Loro-lorone gampang kanggo nyiyapake, nanging aku nyaranake app amarga ngidini sampeyan nyambungake piranti tanpa watesan menyang VPN router sampeyan, ngliwati 5 maks. aturan.

Ora ana pilihan IP khusus.

Pemenang yaiku: ExpressVPN

Aplikasi router darmabakti lan MediaStreamer luwih apik tinimbang sing ditawakake Surfshark.

Yen sampeyan isih bingung, sampeyan bisa maca kita Surfshark lan ExpressVPN review rinci utawa mriksa Alternatif ExpressVPN.

Pitakonan Paling Sering

Endi sing luwih apik: NordVPN, ExpressVPN, utawa Surfshark?

Saka pengalamanku karo telung piranti lunak, Surfshark luwih apik tinimbang ExpressVPN lan NordVPN babagan menehi rega premium kanggo dhuwit sampeyan.

Apa Surfshark lan ExpressVPN adhedhasar ing Kepulauan Virgin Inggris?

Ya, Surfshark lan ExpressVPN adhedhasar ing British Virgin Islands, lan diatur dening hukum wilayah kasebut. Nanging, kontrak apa wae sing sampeyan duwe karo Surfshark sadurunge tanggal 1 Oktober 2021 bakal ana ing sangisore Surfshark Ltd., entitas British Virgin Island; lan kontrak apa wae sawise iku bakal ana ing Surfshark BV., perusahaan Netherland.

Apa Surfshark utawa ExpressVPN diduweni dening China?

Loro Surfshark lan ExpressVPN minangka perusahaan swasta sing ora ana hubungane karo pamrentah China.

Apa Netflix ngalangi sambungan Surfshark VPN?

Surfshark duwe server siluman sing Netflix lan layanan streaming sing diwatesi geografis ora bisa diblokir. Mula, sampeyan bisa ngakses film lan acara TV saka negara apa wae sing sampeyan pilih.

Summary

Wektu kanggo ngumumake pemenang sakabèhé. Sawise mbandhingake loro VPN, aku bakal ujar Surfshark minangka pilihan sing luwih apik. Kanthi dhuwit sing luwih murah, sampeyan bisa entuk proteksi VPN premium amarga Surfshark, nanging ExpressVPN nawakake proteksi sing kurang kanggo dhuwit luwih akeh.

Nanging, yen sampeyan luwih peduli babagan kacepetan lan aksesibilitas tinimbang liyane, coba ExpressVPN.

Lan yen sampeyan mung butuh pengalaman VPN lengkap kanthi rega terjangkau, coba Surfshark. Kaloro platform kasebut menehi jaminan dhuwit bali 30 dina, mula ora ana risiko.

Kanggo informasi luwih jero ndeleng sandi ExpressVPN review kene, lan Pendhaftaran Surfshark review kene.

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.