HTML, CSS lan PHP: Lembar Cheat Ultimate

ditulis dening

📥 Unduh my Lembar cheat HTML, CSS lan PHP, lengkap karo kabeh sing sampeyan kudu ngerti lan eling babagan telung basa kode kasebut.

Seni coding bisa mbutuhake wektu pirang-pirang taun kanggo bisa nguwasani kabeh tag, sintaksis, lan unsur basa pamrograman liyane sing asring ana gandhengane.

Malah pangembang sing luwih berpengalaman bisa mlebu ing jebule lali sintaks sing bener kanggo tugas tartamtu. Kaya ngono, ora nyata yen ngarep-arep luwih ijo web developer duwe pemahaman seni sing tanpa cacat.

Iki kok sheet cheat kanggo HTML, CSS, lan PHP migunani banget, preduli suwene sampeyan wis latihan. Iki minangka pandhuan cepet kanggo nemokake prentah lan sintaksis sing bener, saéngga sampeyan fokus ing pangembangan web nyata.

Ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake sheet cheat sing cenderung visual sing didhisiki dening refresh cepet kanggo mbantu sampeyan ngupayakake ngode. Aku uga wis nggawe bookmark, disimpen, utawa dicithak kanthi gampang supaya sampeyan kepenak.

Apa sing diarani HTML?

HTML tegese Hypertext Markup Language - kode sing digunakake kanggo nggawe struktur kaca web lan isine.

Basa markup iki kalebu pirang-pirang elemen sing digunakake kanggo nggawe konten ditampilake utawa dienggo kanthi cara tartamtu lan minangka bagean utama saka kode ngarep ing saben situs web.

HTML minangka basa kanggo njlentrehake babagan struktur kaca Web ... Kanthi HTML, panganggit nggambarake struktur kaca kanthi nggunakake markup. Unsur-unsur potongan label basa kayata paragraf, dhaptar, tabel, lan liya-liyane. - saka W3.org

Contone, sampeyan bisa nutupi utawa mbungkus macem-macem bagean konten - ing endi tag sing terlampir bisa nggawe tembung utawa gambar dadi hyperlink menyang kaca liyane. Sampeyan uga bisa nggunakake iki kanggo miring tembung lan nggawe fon sing luwih gedhe utawa luwih cilik, lan liya-liyane.

Minangka nyatet dening W3, sawetara perkara HTML sing ngidini sampeyan kalebu:

  • Nerbitake dokumen online karo judhul, teks, tabel, dhaptar, foto, Etc.
  • Nggawe informasi online kanthi ngeklik tombol liwat link hiperteks.
  • designing Wangun kanggo nindakake transaksi karo layanan jarak jauh menyang nelusuri informasi, nggawe reservasi, utawa supaya produk, ing antarane fungsi liyane.
  • Kalebu spreadsheet, klip video, lan media liyane lan aplikasi sing wis ana ing dokumen sampeyan.

Dadi yen sampeyan kudu nggawe garis kasebut "Anjingku manis banget" sampeyan dhewe, sampeyan bisa nemtokake manawa minangka paragraf kanthi nutupi tag paragraf (luwih akeh mengko), sing bakal katon kaya: Anjingku manis banget

Apa bedane HTML lan HTML5?

Minangka jeneng tabet, HTML5 minangka versi kaping lima standar HTML. Ndhukung integrasi video lan audio menyang basa, sing nyuda kebutuhan kanggo plugin lan elemen pihak katelu.

Ing ngisor iki ana bedane utama antarane HTML lan HTML5:

HTML

  • Ora ndhukung audio lan video tanpa dhukungan pemain flash.
  • Nggunakake cookie kanggo nyimpen data sementara.
  • Ora ngidini JavaScipt mbukak ing browser.
  • Ngidini grafis vektor kanthi nggunakake teknologi sing beda kaya VML, Silver-light, lan Flash, lan liya-liyane.
  • Ora ngidini efek seret lan culake.
  • Bisa digunakake karo kabeh browser lawas.
  • Kurang ramah seluler.
  • Pranyatan jinis dokumen dawa lan rumit.
  • Ora duwe unsur kaya nav lan header, uga atribut kaya charset, async, lan ping.
  • Nemen angel entuk pangguna GeoLocation sejatine kanthi nggunakake browser.
  • Ora bisa ngatasi sintaks sing ora akurat.

HTML5

  • Ndhukung kontrol audio lan video kanthi nggunakake lan tags
  • Nggunakake database SQL lan cache aplikasi kanggo nyimpen data offline.
  • Ngidini JavaScript bisa digunakake ing latar mburi kanthi nggunakake JS Web worker API.
  • Grafis vektor minangka bagean dhasar saka HTML5, kayata SVG lan kanvas.
  • Ngidini efek seret lan selehake.
  • Supaya bisa nggambar gambar.
  • Ndhukung kabeh browser anyar kayata Firefox, Mozilla, Chrome, lan Safari.
  • Luwih ramah seluler.
  • Pranyatan jinis dokumen iku gampang lan gampang.
  • Nduwe unsur anyar kanggo struktur web kaya nav, header, lan footer, lan liya-liyane, lan uga nduweni atribut charset, async, lan ping.
  • Nggawe enkoding karakter sing gampang lan gampang.
  • Ngidini nglacak GeoLocation pangguna kanthi nggunakake JS GeoLocation API.
  • Sanggup nangani sintaks sing ora akurat.
 

Kajaba iku, ana akeh elemen HTML sing wis dimodifikasi utawa dicopot saka HTML5. Iki kalebu:

  • - Owahi dadi
  • - Owahi dadi
  • - Owahi dadi
  • - Dibusak
  • - Dibusak
  • - Dibusak
  • - Ora ana tag anyar. Nggunakake CSS.
  • - Ora ana tag anyar. Nggunakake CSS.
  • - Ora ana tag anyar. Nggunakake CSS.
  • - Ora ana tag anyar. Nggunakake CSS.
  • - Ora ana tag anyar. Nggunakake CSS.

Kangge, HTML5 uga nyakup sawetara elemen sing nembe ditambah. Iki kalebu:

 

Tuladha HTML5 (PlayGround Code)

Tuladha Struktur Semantik

Ing HTML5 ana sawetara elemen semantik sing bisa digunakake kanggo netepake macem-macem bagean saka kaca web. Ing ngisor iki sing paling umum:

 

Header

<header>
  <h1>Guide to Search Engines</h1>
</header>

Nav

<nav>
  <ul>
    <li><a href="#">Home</a></li>
    <li><a href="#">Blog</a></li>
    <li><a href="#">Contact</a></li>
  </ul>
</nav>
 

Bagean

<section>
  <h2>Internet Browsers</h2>
  <p>Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari and Opera dominate the browser market.</p>
</section>

Artikel

<article>
  <h3>Google Chrome</h3>
  <p>Google Chrome is a web browser developed by Google, released in 2008. Chrome is the world's most popular web browser today!</p>
</article>
 

Aside (sidebar)

<p>Google Chrome is a cross-platform web browser developed by Google.</p>

<aside>
  <h4>History of Mozilla</h4>
  <p>Mozilla is a free software community founded in 1998.</p>
</aside>

Footer

<footer>
  <p>Copyright Example.com. Read our <a href="#">privacy policy</a>.</p>
</footer>
 

Tuladha Pemformatan Teks Dhasar

Judhul kanggo

<h1>Heading level 1</h1>
 <h2>Heading level 2</h2>
  <h3>Heading level 3</h3>
   <h4>Heading level 4</h4>
    <h5>Heading level 5</h5>
     <h6>Heading level 6</h6>

Paragraf ( & )

<p>Paragraph of text with a sentence of words.</p>

<p>Paragraph of text with a word that has <em>emphasis</em>.</p>

<p>Paragraph of text with a word that has <strong>importance</strong>.</p>
 

Ora diatur lan dhaptar pesenan

<ul>
  <li>HTML5</li>
  <li>CSS3</li>
  <li>PHP</li>
</ul>

<ol>
  <li>HTML5</li>
  <li>CSS3</li>
  <li>PHP</li>
</ol>

Blockquote lan ngutip

<blockquote cite="https://www.huxley.net/bnw/four.html">
  <p>Words can be like X-rays, if you use them properly – they'll go through anything. You read and you're pierced.</p>
</blockquote>
  <cite>– Aldous Huxley, Brave New World</cite>
 

Link

<p>Search for it on <a href="https://www.google.com/" title="Google search engine">Google</a>

Tombol

<button name="button">I am a Button. Click me!</button>
 

Putus garis

<p>The line break tag produces a<br> line break in<br> text (carriage-return)</p>

Garis horisontal

<p>This is the first paragraph of text.</p><hr><p>This is second paragraph of text.</p>
 

Alamat

<address>
Acme Inc<br>
PO Box 555, New York, USA<br>
Call us: <a href="tel:+1-555-555-555">+1-555-555-555</a><br>
Email us: <a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>
</address>

Langganan & superscript

<p>The chemical formula of water is H<sub>2</sub>O</p>

<p>This text is <sup>superscripted</sup></p>
 

Singkatan

<p><abbr title="Hypertext Markup Language">HTML</abbr> is easy to learn.</p>

Kode

<p>This is normal text. <code>This is code.</code> This is normal text.</p>
 

Wektu

<p>The movie starts at <time>20:00</time>.</p>

Mbusak

<p>I am <del>wrong</del> right, you are <del>right</del> wrong.</p>
 

Tuladha Tabel

Tuladha sirah, awak lan sikil

<table>
<thead>
     <tr> ...table header... </tr>
</thead>
<tfoot>
     <tr> ...table footer... </tr>
</tfoot>
<tbody>
     <tr> ...first row... </tr>
     <tr> ...second row... </tr>
</tbody>
<tbody>
     <tr> ...first row... </tr>
     <tr> ...second row... </tr>
     <tr> ...third row... </tr>
</tbody>
</table>

Judhul tabel, baris lan conto data

<table>
  <tr>
    <th>Firstname</th>
    <th>Lastname</th> 
    <th>Age</th>
  </tr>
  <tr>
    <td>John</td>
    <td>Doe</td>
    <td>50</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Jane</td>
    <td>Doe</td>
    <td>34</td>
  </tr>
</table>
 

Tuladha Media

Gambar

<img src="images/dinosaur.png" 
     alt="The head and torso of a dinosaur skeleton;it has a large head with long sharp teeth"/>

Gambar

<picture>
  <source type="image/svg+xml" srcset="pyramid.svg">
  <source type="image/webp" srcset="pyramid.webp">
  <img src="pyramid.png" alt="regular pyramid built from four equilateral triangles">
</picture>
 

Gambar

<figure>
    <img src="/images/frog.png" alt="Tree frog" />
    <figcaption>Tree frog by David Clode on Unsplash</figcaption>
</figure>

Video

<video controls width="400" height="400" autoplay loop muted poster="poster.png">
  <source src="rabbit.mp4" type="video/mp4">
  <source src="rabbit.webm" type="video/webm">
  <source src="rabbit.ogg" type="video/ogg"> 
  <source src="rabbit.mov" type="video/quicktime">
  <p>Your browser doesn't support HTML5 video. Here is a <a href="rabbit.mp4">link to the video</a> instead.</p>
</video>
 

Lembar Cheat HTML lengkap

Apa sampeyan pangembang trampil utawa wong sing pengin udan ing industri, mesthi mbantu Lembar ngapusi HTML gampang Lan aku wis ngrancang sing bisa mbantu sampeyan saben langkah.

lembar cheat html

 

Download Lembar Cheat HTML

 

Apa sing diarani CSS?

Lembar Gaya Cascading utawa CSS nggambarake kepiye elemen HTML bakal ditampilake ing layar. Amarga bisa ngontrol tata letak pirang-pirang kaca sekaligus, sampeyan bisa ngirit akeh wektu lan gaweyan.

CSS minangka basa kanggo njlentrehake presentasi kaca Web, kalebu warna, tata letak, lan font. Ngidini supaya adaptasi bisa dituduhake menyang macem-macem jinis piranti, kayata layar gedhe, layar cilik, utawa printer. - saka W3.org

Apa Bedane HTML lan CSS?

Nalika HTML lan CSS kalorone basa sing digunakake kanggo nggawe kaca web lan aplikasi, duwe fungsi sing beda.

HTML minangka sing sampeyan gunakake kanggo ndhikte struktur lan konten sing bakal ditampilake ing kaca web.

CSS, ing tangan liyane, digunakake kanggo modifikasi desain web elemen HTML ing kaca web (kalebu tata letak, efek visual, lan warna latar mburi).

HTML nggawe struktur lan konten, CSS nggawe desain utawa gaya. Bareng, HTML lan CSS nggawe antarmuka kaca web.

Apa Sintaksis CSS?

Sintaks CSS digawe saka pamilih lan blok deklarasi.

Pamilih nemtokake elemen HTML kanggo ditata nalika blok deklarasi ngemot siji utawa luwih deklarasi utawa pasangan CSS jeneng properti lan nilai kanthi titik loro ing antarane.

Deklarasi dipisahake karo titik koma lan blok deklarasi mesthi ditutup ing kurung kriting.

Contone, yen sampeyan pengin ngowahi tampilan judhul 1, sintaks CSS bakal katon kaya iki: h1 {color: red; ukuran font: 16pc;}

Lembar Cheat CSS Lengkap

CSS cukup gampang digunakake. Tantangane yaiku manawa ana akeh pamilih lan deklarasi yen ngeling-eling kabeh angel yen ora mokal. Sampeyan ora kudu apal.

Mangkene a sheet cheat kanggo CSS lan CSS3 sing bisa digunakake kapan wae.

Lembar Cheat CSS

 

Download Lembar Cheat CSS

 

Apa sing diarani PHP?

PHP minangka akronim kanggo Hypertext Preprocessor, basa skrip open-source populer, HTML sing populer digunakake kanggo nggawe situs web dinamis, aplikasi web, utawa situs web statis.

wiwit PHP minangka basa sisih server, skrip kasebut dileksanakake ing server (ora ana ing browser), lan output minangka HTML biasa ing browser.

PHP minangka basa skrip tujuan umum sing digunakake umum sing cocog banget kanggo pangembangan web lan bisa dilebokake ing HTML. - saka PHP.net

Basa skrip sisih server iki mbukak macem-macem sistem operasi, kalebu Windows, Mac OS, Linux, lan Unix. Iki uga kompatibel karo umume server kayata Apache lan IIS.

Yen dibandhingake karo basa liyane kaya ASP lan JSP, PHP gampang dingerteni kanggo para pamula. PHP uga nawakake akeh fitur sing dibutuhake para pangembang tingkat lanjut.

Apa Bedane PHP lan HTML?

Sanajan kaloro basa kasebut penting banget pembangunan, PHP lan HTML beda-beda ing pirang-pirang cara.

Bedane utamane yaiku apa sing digunakake kanggo rong basa kasebut.

HTML digunakake kanggo sisih klien (utawa front-end) pangembangan, nalika PHP digunakake kanggo sisih server pangembangan.

HTML minangka pangembang basa sing digunakake kanggo ngatur konten ing situs web, kayata masang teks, gambar, tabel, lan hyperlink, format teks, lan nemtokake warna.

Kangge, PHP digunakake kanggo nyimpen lan njupuk data saka basis data, nindakake operasi logis, ngirim lan mbales email, ngunggah lan ndownload file, ngembangake aplikasi desktop, lan liya-liyane.

Ing babagan jinis kode, HTML statis nalika PHP dinamis. Kode HTML mesthi padha saben dibukak, dene asil PHP beda-beda gumantung karo browser pangguna.

Kanggo pangembang anyar, kaloro basa kasebut gampang dipelajari, sanajan kurva sinau luwih cekak karo HTML tinimbang PHP.

Lembar Cheat PHP lengkap

Yen sampeyan programmer wong anyar sing pengin luwih trampil ing PHP utawa nggedhekake sampeyan, iki minangka Lembar cheat PHP sampeyan bisa ngrujuk kanthi cepet.

Lembar cheat iki kalebu fungsi PHP - sing trabasan kanggo kode sing digunakake - sing dibangun ing basa skrip.

Lembar Cheat PHP

 

Download Lembar Cheat PHP

 

Lembar Cheat HTML, CSS lan PHP Ultimate

Apa sampeyan pangembang trampil utawa mung miwiti coding, luwih becik sampeyan duwe referensi utawa mung ngelingake memori sampeyan.

Lan minangka hadiah kanggo pangembang sing juggle HTML, CSS, lan PHP, ing ngisor iki minangka sheet cheat ULTIMATE, lengkap karo kabeh sing sampeyan kudu ngerti lan eling babagan telung basa kode kasebut:

 

Download Lembar Cheat HTML, CSS & PHP Gabungan

 

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.