Toptal Review (Hire mung TOP 3% saka freelancers, nanging iku worth iku?)

ditulis dening

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

Toptal mbantu perusahaan nyewa mung sing paling apik freelancers saka jaringan global sawijining bakat vetted. Tinjauan Toptal iki nliti kanthi luwih rinci babagan apa sing ditawakake, kanggo mbantu sampeyan mutusake apa pasar freelance sing cocog kanggo bisnis sampeyan.

Antarane $ 60- $ 200 + saben jam

Nyewa 3% paling dhuwur saka freelancerkanggo proyek sampeyan - biaya rekrutmen $ 0 lan uji coba gratis nol-risiko 2 minggu!

Ringkesan Review Toptal (Poin Utama)

❔ Babagan

Toptal mung ngidini sing paling apik freelancers gabung karo platforme, dadi yen sampeyan pengin nyewa ndhuwur 3% of freelancering donya mula iki papan sing kudu diupah.

💰 Tarif

Wargane nyewa a freelancer saka Toptal gumantung karo jinis peran, nanging sampeyan bisa ngarep-arep mbayar antarane $ 60- $ 200 + saben jam (ndeleng rega).

😍 Pro

Toptal gumunggung a 95% sukses sukses kanggo nyewa sukses, karo Ragad recruiting $ 0 kanggo 3% ndhuwur talentpool freelance global. Sampeyan bakal entuk dikenalake kanggo calon ing 24h saka ndhaptar, lan 90% klien nyalonake calon pisanan Toptal.

. Cons

Yen sampeyan mung mbutuhake pitulung sing luwih cilik, utawa isih ana ing sawijining budget ketat lan mung bisa ora duwe pengalaman lan murah freelancers - banjur Toptal dudu pasar freelance kanggo sampeyan.

💡 Putusan

Proses skrining ketat Toptal kanggo bakat jaminan sing sampeyan mung bakal nyewa paling apik freelancers sing disambi, dipercaya lan ahli ing desain, developmenent, keuangan, lan proyek- lan manajemen produk.
nelpon kanggo tumindak


Langsung menyang: Apa Toptal - Kepiye Pakaryan Toptal - Proses Screening - Cara ndhaptar (minangka klien) - Reregan - Kode Kupon Toptal - Untung lan rugine - FAQ - Summary

 

Nyewa karyawan full-time ora mesthi solusi sing paling apik, utamane nalika sampeyan mung kudu nyewa wong kanggo nggarap proyek jangka cendhak. Freelancers paling cocog kanggo jinis proyek kasebut ing ngendi sampeyan butuh ahli nanging ora pengin / kudu nyewa full-time.

Sanajan ana atusan pasar gratis ing kono, paling saka freelancers ing platform iki ora ahli.

Kanggo nemokake sing dipercaya freelancer sampeyan bisa nggarap macem-macem proyek sing kompleks, sampeyan kudu nyewa sawetara freelancers sadurunge sampeyan nemokake siji sing mathuk kabutuhan sampurna.

Malah banjur, sampeyan bisa ilang yen padha mutusaké kanggo mundhakaken tarif sing, metu saka bisnis, utawa mung ilang.

Iki kedadeyan Toptal mlebu. Platform kasebut mbantu sampeyan nyewa 3% paling dhuwur saka freelancers ing jagad saka luwih saka 100 negara, lan paling ana ing Amerika lan Eropa.

puncak ndhuwur telung persen

Nalika nggarap Toptal, Sampeyan bisa gampang golek ahli freelancer kanggo proyek sampeyan ing coba dhisik minangka kabeh freelancers vetted lan diwawancarai sadurunge padha diijini ing platform. Lan sampeyan ana ing tangan sing aman amarga Toptal kerja sama karo perusahaan kaya Airbnb, Skype, Hewlett Packard, Zendesk, Motorola, Bridgestone, Shopify, lan akeh liyane.

DEAL

Nyewa 3% paling dhuwur saka freelancerkanggo proyek sampeyan - biaya rekrutmen $ 0 lan uji coba gratis nol-risiko 2 minggu!

Antarane $ 60- $ 200 + saben jam

Apa Toptal.com?

review toptal 2022

Toptal minangka pasar lepas padha karo sing seneng ing Upwork. Apa mbedakake Toptal saka pasar liyane (kayata Upwork) iku menehi akses menyang paling apik sing paling apik freelancers saka sak ndonya.

Ora kaya jaringan / pasar lepas liyane, Toptal dokter hewan lan wawancara freelancers lan mung nampa ahli sing bisa mbuktekake awake dhewe.

Toptal bisa dadi partner sing mbantu sampeyan ngrampungake kabeh proyek sampeyan.

Apa sampeyan butuh wong kanggo ngrancang antarmuka pangguna kanggo aplikasi iPhone anyar, mburi aplikasi server web sing rumit, utawa CFO interim - Toptal bisa mbantu sampeyan nemokake pakar sing bener sing bisa ngrampungake tugas kasebut.

Jaringan kasebut kalebu manajer proyek, manajer produk, ahli keuangan, desainer, lan pangembang.

bakat topal
Nyewa bakat kelas donya kayata pangembang iOS, pangembang ngarep, pangembang piranti lunak, perancang UX, desainer UI, ahli keuangan, digital manajer proyek, manajer produk

Toptal duwe limang kategori umum bakat sing bisa direkrut:

  • Developers - pangembang ngarep, lan mburi mburi, insinyur piranti lunak, arsitek piranti lunak + liyane.
  • Desainer - UI, UX, visual, desainer interaktif, ilustrator, animator + liyane.
  • Manajer produk – AI/ecommerce/blockchain/cloud PM, CPO interim, pamilik produk, lan liya-liyane.
  • ahli keuangan - modeling / valuasi / prakiraan finansial, CFO interim, CPA, konsultan blockchain + liyane.
  • Manajer proyek - Asana, transformasi digital, PM digital lan teknis, master scrum, lan liya-liyane.
Nyewa 3% paling dhuwur saka freelancerkanggo proyek sampeyan - biaya rekrutmen $ 0 lan uji coba gratis nol-risiko 2 minggu!

Kepiye Pakaryan Toptal

Ora kaya pasar bebas liyane Tim Toptal pribadi mbantu sampeyan nemokake sing paling apik freelancer kanggo kabutuhan bisnis sampeyan.

Toptal mung ngidini sing paling apik freelancering jagad iki gabung karo platform sawise proses wawancara sing ketat sing bisa mbutuhake wektu pirang-pirang minggu. Kualitas bakat freelance sing kasedhiya ing platform iki minangka pembeda paling gedhe.

proses hiring

Nalika ndhaptar, sampeyan kudu isi survey sing prasaja, sing njupuk kurang saka rong menit. Iku mbantu Toptal ngerti kabutuhan proyek luwih apik.

Sawise sampeyan mlebu, sampeyan bakal ditugasake pakar sing bakal melu luwih apik karo sampeyan ngerti syarat proyek sampeyan. Langkah iki mbantu tim Toptal ngerti sejatine gedhe lan kompleks proyek sampeyan.

Tim Toptal banjur bakal nemokake a freelancer sing cocog karo sarat sampeyan. Sampeyan bakal entuk dikenalake kanggo calon ing 24h saka ndhaptar, lan 90% perusahaan nyewa calon pisanan Toptal ngenalake.

conto resume toptal
Saben calon ing Toptal duwe resume jero sing nampilake bio, pendidikan, katrampilan, sertifikasi, riwayat kerja, lokasi, lan sorotan kerja.

Proses Screening

Apa sing mbedakake Toptal saka pasar lepas liyane proses skrining kaku kang mung nampa 3% kabeh pelamar.

Alesan kanggo screening lan wawancara sing kuat yaiku kanggo ngilangi kualitas sing kurang freelancers sing ora duwe pengalaman cukup.

Toptal iku Proses screening nduwe 5 langkah lan mung duwe pengalaman lan ahli freelancers sing serius babagan kerjane akhire bisa ngrampungake.

proses screening toptal

The langkah pisanan proses kasebut kabeh nyoba katrampilan komunikasi lan kapribadhen. Pelamar kudu bisa komunikasi ing basa Inggris kanthi becik. Dheweke uga nyoba kanggo ndeleng manawa pelamar kasebut bener-bener semangat banget lan nindakake pakaryan sing ditindakake.

Mung 26.4% saka pelamar sing nggawe langkah iki.

The langkah kapindho iku sawijining review keahlian jero sing ngilangi kualitas sing murah freelancers sing ora ngédap ing pakaryan sing ditindakake. Langkah iki nyoba kemampuan ngatasi masalah lan kapinteran pemohon. Pelamar kudu ngrampungake macem-macem tugas kanggo mbuktekake katrampilane.

Mung 7.4% saka pelamar sing nggawe langkah iki.

The langkah katelu screening urip ing endi pelamar bakal layar dening pakar. Langkah iki padha karo wawancara siji-siji karo pakar ing domain keahlian utama pelamar.

Mung 3.6% saka pelamar sing nggawe langkah iki.

iki langkah kaping papat menehi pelamar karo proyek uji coba sing niru skenario nyata lan nyoba kemampuan ngatasi masalah nyata. Mung 3.2% saka pelamar sing nggawe langkah iki.

The langkah pungkasan iku sawijining tes terus kanggo keunggulan terus. Toptal ora njupuk kualitas kurang karya remot lan komunikasi kurang entheng. Langkah iki njamin mung sing paling apik saka sing paling apik freelancers tetep ing jaringan.

Mung 3.0% saka pelamar sing nggawe langkah iki lan diidini dadi a freelancer ing jaringan Toptal.

Cara ndhaptar (minangka klien / juragan)

Mlebu kanggo Toptal minangka klien / juragan gampang banget. Mung melu wangsulan sawetara pitakon kanggo menehi tim Toptal babagan syarat proyek sampeyan.

Nalika riko kaca mlebu kanggo Toptal, sampeyan bakal bisa ndeleng bentuk survey:

Proses signup toptal - 1

Pitakon pisanan sing kudu dijawab yaiku sampeyan pengin nyewa. Contone, ayo kerja sama karo Perancang. Sawise sampeyan milih jinis bakat sing pengin disewa, klik tombol Started.

Saiki, sampeyan kudu milih jinis proyek apa sing sampeyan butuhake:

Proses signup toptal - 2

Paling asring, sampeyan bakal nggarap proyek anyar, dadi ayo milih 'Proyek Anyar' minangka jinis proyek. Klik tombol biru Sabanjure amba ing sisih tengen ngisor formulir kanggo terus.

Saiki, sampeyan kudu milih apa sampeyan duwe spesifikasi sing jelas kanggo proyek kasebut. Intine iki ujar marang Toptal sejauh sampeyan wis entuk proses ideasi:

Proses signup toptal - 3

Umume proyek sampeyan bisa entuk manfaat saka input saka desainer utawa pangembang ahli. Kajaba sampeyan wis siyap spesifikasi sing jelas kanggo proyek sampeyan, pilih opsi "Aku duwe ide kasar babagan sing pengin dakbangun" banjur klik tombol Sabanjure.

Saiki, sampeyan kudu mutusake sepira suwene sampeyan kudu mbutuhake desainer:

Proses signup toptal - 4

Kanggo umume proyek, mung sawetara minggu, mula ayo milih “1 nganti 4 minggu”. Yen sampeyan durung yakin utawa pengin mbukak kanggo diskusi, pilih "Aku bakal mutusake mengko".

Saiki, sampeyan kudu milih sabaraha desainer sing dibutuhake:

Proses signup toptal - 5

Kanggo umume proyek, sampeyan ora mung butuh desainer utawa pangembang. Sampeyan mbutuhake wong ing tim sampeyan kanggo nangani bagean liyane ing proyek kasebut. Dadi, ayo milih "Tim lintas fungsi".

Yen sampeyan durung yakin utawa pengin mbukak kanggo diskusi, pilih "Aku bakal mutusake mengko". Klik Sabanjure kanggo nerusake.

Saiki, sampeyan kudu milih level komitmen proyek sing dibutuhake:

Proses signup toptal - 6

Kanggo proyek bisnis sing serius, iki bakal full-time utawa paling ora part-time, mula ayo milih Part-Time. Yen sampeyan durung yakin utawa pengin mbukak kanggo diskusi, pilih "Aku bakal mutusake mengko". Klik Sabanjure kanggo nerusake.

Saiki, pilih katrampilan calon sing cocog kanggo proyek iki bakal:

Proses signup toptal - 7

Kanggo proyek desain web, sampeyan kudu desain Web, Desain Web responsif, lan desain Interface Panganggo. Pilih katrampilan sing cocog lan klik tombol Sabanjure.

Saiki, pilih nomer karyawan sing makarya ing perusahaan:

Proses signup toptal - 8

Ayo milih Kurang saka 10 kanggo conto iki. Klik Sabanjure kanggo terus.

Saiki, pilih yen sampeyan kudu desainer kanggo miwiti nggarap sampeyan:

Proses signup toptal - 9

Kanggo umume proyek, paling ora kudu 1 minggu lan nganti 3 minggu. Yen sampeyan durung yakin utawa pengin mbukak kanggo diskusi, pilih "Aku bakal mutusake mengko". Klik tombol Sabanjure kanggo nerusake.

Saiki, sampeyan kudu mutusake apa sampeyan lagi mbukak kerja karo bakat adoh:

Proses signup toptal - 10

Kanggo umume jinis proyek, sanajan sing rumit, iki ora bakal dadi masalah, nanging yen sampeyan ora yakin, pilih "Aku ora yakin". Klik tombol Sabanjure kanggo nerusake.

Saiki, pilih anggaran sampeyan kanggo peran iki:

Proses signup toptal - 11

Aku nyaranake milih "$ 51 - $ 75 / jam" paling akeh freelancering pangisian daya platform paling sethithik $ 60 / jam. Klik Sabanjure kanggo nerusake.

Saiki, isi rincian kontak sampeyan kanggo ngrampungake ndhaptar:

Proses signup toptal - 13

Saiki, isi rincian kontak sampeyan, supaya tim Toptal bisa nelpon sampeyan kanggo miwiti proses:

Iku kabeh. Sampeyan wis ngrampungake proses pendaftaran. Saiki, sampeyan bakal nampa panggilan kickstart saka Toptal sing ahli bakal mangsuli kabeh pitakon lan njaluk rincian luwih lengkap kanggo proyek sampeyan supaya sampeyan bisa nyiyapake sampeyan kanthi sing paling cocog freelancer kanggo proyek sampeyan.

Golek ahli freelancersaiki ing Toptal

Nyewa Toptal sing paling apik freelancers kanggo proyek sampeyan - ragad rekrutmen $ 0 lan uji coba gratis nol-resiko 2 minggu!

Tarif & Rega Toptal

Kanggo nyewa dhisik freelancer ing Toptal, sampeyan kudu nggawe sepisan, simpenan sing bisa dibalekake $ 500. Yen sampeyan mutusake ora nyewa ing sembarang tahap proses, sampeyan bakal nampa mbalekaken.

Yen ora, $500 mengko bakal ditambahake minangka kredit kanggo akun lan bakal digunakake kanggo mbayar freelancers sing mbatalake bisa karo. Simpenan iki ngandhani Toptal sing serius babagan hiring a freelancer.

Ora kaya platform kaya Upwork, sampeyan ora bakal nemokake sing murah freelancers ing platform iki.

Sing paling apik freelancers teka karo rega sing larang. Paling freelancers ing jaringan iki ngisi paling ora $ 60 saben jam utawa luwih gumantung saka level keterampilan lan pengalaman.

Pira Regane Toptal?

Toptal nawakake rega fleksibel gumantung karo syarat klien lan lokasi geografis.

Ing ngisor iki tokoh biaya toptal.com bisa digunakake minangka pedoman:

Biaya pangembang:

  • Tarif Saben Jam: $60-$95+/jam
  • Part-wektu: $ 1,000- $ 1,600 + / minggu
  • Full-time: $ 2,000- $ 3,200 + / minggu

Biaya desainer:

  • Rate saben jam: $60-$150+ saben jam
  • Part-wektu: $ 1,200- $ 2,600 + saben minggu
  • Full-time: $ 2,400- $ 5,200 + saben minggu

Biaya ahli finansial:

  • Rate saben jam: $60-$200+ saben jam
  • Part-wektu: $ 2,000- $ 3,200 + saben minggu
  • Full-time: $ 4,000- $ 6,400 + saben minggu

Biaya manajer proyek:

  • Rate saben jam: $60-$150+ saben jam
  • Part-wektu: $ 1,300- $ 2,600 + saben minggu
  • Full-time: $ 2,600- $ 5,200 + saben minggu

Biaya manajer produk:

  • Rate saben jam: $60-$180+ saben jam
  • Part-wektu: $ 1,500- $ 2,800 + saben minggu
  • Full-time: $ 3,000- $ 5,600 + saben minggu
 
 

Kelingan. Yen sampeyan ora seneng karo kinerja sajrone rong minggu pertama, Toptal bakal mbalek maneh kalorone simpenan lan biaya kanggo freelancerkerjane

Kode Kupon Toptal

njaluk $ 150 kertu hadiah Amazon gratis nalika mlebu minangka majikan / klien lan miwiti nggunakake Toptal.

kode coupon toptal

Kanggo layak, sampeyan kudu nggunakake link mlebu iki lan sampeyan kudu terus nglanjutake wektu nyoba gratis.

Sawise sampeyan wis entuk upah sukses pisanan ing Toptal, Email kita lan njaluk kertu hadiah $ 150 $ sampeyan.

Toptal Pros lan Cons

The mupangat paling gedhe nyewa bakat lepas saka Toptal yaiku Proses screening sing kenceng metu suket sapa wae sing dudu ahli.

Yen sampeyan nyewa wong saka Toptal, sampeyan bisa yakin manawa dheweke ngerti carane ngatasi masalah sampeyan utawa mbantu proyek sampeyan.

Nanging uga ana salah sawijining kontra paling gedhe saka nggarap Toptal. Amarga dheweke mung menehi akses menyang paling apik freelancers, tarif kasebut bisa uga larang regane yen sampeyan lagi miwiti utawa kurang anggaran.

Yen sampeyan lagi ing a kurang anggaran utawa mung butuh pitulung karo sawijining proyek cilik, banjur nggawe pangerten kanggo pindhah menyang pasar lepas kayata Upwork.

Nanging arep karo pasar lepas situs kaya Upwork sing ngidini sapa wae melu dadi freelancer bakal ngadhepi masalah sing tepat Toptal mbantu sampeyan ngatasi. Ngrekrut sing sampurna freelancer bakal njupuk sawetara nyoba lan kesalahan.

Lan iki, ing pirang-pirang kasus, bisa uga tegese kelangan dhuwit (lan wektu) kanggo golek sing paling apik freelancer kanggo proyek sampeyan.

liyane entuk manfaat gedhe kanggo nggarap Toptal iku sampeyan ora dhewe. Beda karo platform lan pasar liyane sing menehi dhaptar dhaptar freelancers, Tim ahli Toptal bisa karo sampeyan kanggo nemokake bakat lepas sing sampurna kanggo proyek sampeyan adhedhasar kabutuhan.

DEAL

Nyewa 3% paling dhuwur saka freelancerkanggo proyek sampeyan - biaya rekrutmen $ 0 lan uji coba gratis nol-risiko 2 minggu!

Antarane $ 60- $ 200 + saben jam

Toptal FAQ

Apa Toptal sah?

Toptal minangka pasar bakat freelance global sing biso dipercoyo sing bisa digunakake karo merek terkenal kayata Airbnb, HP, Zendesk, lan Motorola.

Iki didegaké ing 2010 dening Taso Du Val (CEO) lan Breanden Beneschott lan markasé ing Silicon Valley.

Pira regane Toptal?

Wargane nyewa a freelancer ing Toptal gumantung karo jinis peran, nanging sampeyan ngarepake mbayar antara $ 60- $ 200 + saben jam kanggo freelancer.

Ana uga siji-wektu, simpenan mbalekaken $500. Yen sampeyan mutusake ora nyewa ing sembarang tahap proses, sampeyan bakal nampa mbalekaken. Yen ora, $500 mengko bakal ditambahake minangka kredit kanggo akun.

Sapa sing Toptal apik?

Toptal cocog kanggo bisnis sing golek mitra utama sing bisa njamin bakat ahli freelance ndhuwur, tanpa kudu nyewa wong kanthi full-time utawa ing omah kanggo proyek desain, pangembangan, lan layanan finansial sing rumit.

Apa alternatif Toptal sing paling apik?

Pesaing Toptal sing misuwur yaiku Upwork. kanthi Upwork, sampeyan kudu ngliwati proses vetting lan hiring dhewe.

Toptal mengkono kanggo sampeyan lan minangka asil, bisa njamin kualitas dhuwur saka freelancers sampeyan bisa karo.

Toptal vs. Upwork?

Ana akeh pesaing Toptal sing ana lan Upwork iku sing utama. Toptal utama vs Upwork beda iku proses screening Toptal lan kualitas freelancers.

Yen sampeyan pengin nyewa paling apik freelancersing duwe keahlian dipriksa sajrone jangka wektu sing cendhak, banjur milih Toptal. Yen sampeyan duwe wektu kanggo mbukak proses nyewa lan mriksa supaya bisa kepenak freelancers dhewe, banjur milih Upwork.

Apa cara pembayaran sing ditampa Toptal?

Toptal nampa pembayaran saka kabeh kertu kredit utama (Visa, Mastercard, Amex), transfer kabel bank, lan PayPal.

Apa periode nyoba Toptal lan jaminan dhuwit bali?

Toptal menehi klien 14 dina kanggo "nyoba a freelancer”, Gratis gratis. Mung yen sampeyan wis 100% wareg karo freelancer, mung banjur engagement karo Toptal diwiwiti.

Yen sampeyan ora 100% wareg karo freelanceryen wis ngenalake, sampeyan diijini mbaleni proses uji coba nganti 5 liyane freelancers.

Sing duwe kekayaan intelektual karya sing digawe dening freelancers?

Klien nindakake. Toptal mung duwe tugas kanggo nyambungake ahli lepas kanthi klien. Kabeh kontrak negesake manawa kabeh karya digawe dening Toptal freelancer duweke klien, dudu Toptal - dudu freelancer.

Apa tracker Toptal?

Toptal tracker (TopTracker) minangka piranti lunak pelacak wektu gratis. Bisa digunakake kanggo nglacak kemajuan lan laporan kanthi gampang.

Klien / karyawan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo nglacak kemajuan kanthi gampang saka piranti apa wae, kalebu aplikasi desktop kanggo Windows lan Mac.

Toptal Tracker fitur kalebu:
- Gambar wektu.
- Nelusuri tingkat aktivitas - input keyboard lan gerakan mouse.
- Nggawe proyek lan distribusi karyawan kanthi basis saben proyek.
- Kontrol privasi kanggo karyawan kanggo mriksa utawa nolak gambar.
- Laporan produktivitas sing rinci kanthi fungsi ekspor (csv lan pdf).
- Entri wektu manual lan otomatis.

Kepiye cara kerja Toptal?

Toptal nyedhiyakake pasar kanggo bisnis lan bakat freelance paling dhuwur kanggo nyambung lan kolaborasi ing basis proyek-proyek. Dheweke mbantu perusahaan nemokake bakat sing tepat ing wektu sing tepat, lan kanthi biaya sing tepat.

Toptal nglaporake USD$200+ yuta ing revenue taunan lan tuwuh luwih saka 40% saben taun.

Review Toptal 2022 – Ringkesan

Tinjauan Toptal iki wis nerangake Toptal minangka pasar bakat lepas sing hebat banget yen sampeyan pengin nyewa bakat lepas paling apik ing Internet.

Proses screening wawancara sing ketat mung ngidini 3% pelamar liwat lan ngilangi kabeh pelamar sing berkualitas rendah.

Iki luwih saka tikel kemungkinan kanggo nemokake bakat lepas ahli sing paling sampurna kanggo proyek sampeyan supaya ora maju. Boten kados pasar bebas liyane kayata Upwork, sampeyan ora kudu gumantung ing uji coba lan kesalahan nggunakake platform kasebut.

Sanajan Toptal nggawe nemokake apik freelancersa mlaku ing taman, ing freelancering platform regane luwih akeh tinimbang sing larang pabrik freelancers.

Yen sampeyan lagi miwiti utawa ing budget kurang, banjur aku ora nyaranake nggunakake Toptal.

DEAL

Nyewa 3% paling dhuwur saka freelancerkanggo proyek sampeyan - biaya rekrutmen $ 0 lan uji coba gratis nol-risiko 2 minggu!

Antarane $ 60- $ 200 + saben jam

Cathetan:

Home » produktivitas » Toptal Review (Hire mung TOP 3% saka freelancers, nanging iku worth iku?)

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.