Дали ClickFunnels работи за продавници за е-трговија?

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Глобалната продажба на е-трговија достигна 2.8 трилиони долари во 2018 година и се предвидува да достигне 4.9 трилиони долари до 2022 година. Со таква огромна можност за раст, се повеќе луѓе бараат да основаат сопствена онлајн продавница. Но, останува прашањето, дали ClickFunnels работи за е-трговија?

Од 127 долари/месечно. Откажи во секое време

Започнете го вашиот бесплатен ClickFunnels 14-дневен пробен период сега

Кога станува збор за е-трговија, ClickFunnels е исклучително моќна алатка која може да ви помогне да ја зголемите стапката на конверзија и да ја зголемите продажбата. Всушност, многу успешни онлајн бизниси користат ClickFunnels за да им помогнат да ги водат и растат своите бизниси.

Значи, дали Clickfunnels работи за бизниси за е-трговија? Апсолутно!

Ако водите бизнис со е-трговија, ClickFunnels може да ви помогне на повеќе начини.

 1. Ви помага да креирате продажни страници со професионален изглед кои се дизајнирани да конвертираат.
 2. Ви овозможува да додавате формулари за нарачки и допродавање/намалување на вашите продажни страници.
 3. Ви дава можност да креирате и водите ефективни кампањи за е-пошта маркетинг.
 4. Ви овозможува да ги следите вашите резултати и да ги анализирате вашите податоци за да можете постојано да ги подобрувате вашите метрики.
ДЕЛ

Започнете го вашиот бесплатен ClickFunnels 14-дневен пробен период сега

Од 127 долари/месечно. Откажи во секое време

Накратко, ClickFunnels е исклучително моќна алатка која може да ви помогне да го подигнете вашиот бизнис со е-трговија на следното ниво. Ако сè уште не користите ClickFunnels во вашиот бизнис, дефинитивно пропуштате многу потенцијална продажба и раст.

Проверете го мојот преглед на ClickFunnels за да дознаете повеќе за сите негови карактеристики на инка и градител на страници, како и добрите и лошите страни.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ClickFunnels. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Како работи ClickFunnels за е-трговија?

Како сопственик на бизнис, секогаш барате начини да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис. ClickFunnels е една алатка која може да ви помогне да го направите токму тоа.

clickfunnels доаѓаат со вградена е-трговија и количка за купување

Но, како функционира? Еве брз преглед.

ClickFunnels е софтверска платформа која ви овозможува да креирате продажни инки. Продажната инка е серија од страници кои го водат клиентот од свесност до купување.

Можете да го користите ClickFunnels за да креирате различни видови на продажни инки, Вклучувајќи:

 • Инка за фаќање потенцијали што ќе ви помогне да фатите потенцијални клиенти и да добиете информации за контакт.
 • Инка за продажна страница која ќе ви помогне да продавате производи или услуги.
 • Инка за вебинари што ќе ви помогне да промовирате и продавате вебинари.
 • Инка за членство што ќе ви помогне да ги промовирате и продавате членствата.

Можете исто така да користите ClickFunnels за да креирате различни други типови на страници како што се:

 • Страници за благодарност
 • Ги препродава страниците
 • Додавање страници
 • Нарачајте страници
 • Страници за плаќање
 • Страници со еднократна понуда (OTO).

ClickFunnels го олеснува креирањето и приспособувањето на вашите продажни инки и страници. Можете да го користите уредувачот за влечење и спуштање за да преместувате елементи наоколу, да додавате или отстранувате секции и многу повеќе.

Плус, достапни се различни шаблони кои ќе ви помогнат да започнете.

Откако ќе ја креирате вашата продажна инка, можете започнете да возите сообраќај за тоа.

clickfunnels работат за е-трговија

ClickFunnels го олеснува додавањето формулари за пријавување, копчиња за купување и други елементи на вашите страници за да можете да започнете да собирате потенцијални клиенти и да продавате.

Можете исто така да користите ClickFunnels за да се интегрирате со различни други софтверски платформи.

ClickFunnels е моќна алатка која може да ви помогне да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис за е-трговија. Ако не го користите, пропуштате многу потенцијален приход.

Клучни преземања: ClickFunnels може да ви помогне да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис за е-трговија преку создавање продажни инки и интегрирање со други софтверски платформи.

Зошто да користите ClickFunnels за вашиот бизнис за е-трговија?

Ако водите бизнис со е-трговија, тогаш знаете дека генерирањето сообраќај и претворањето на тој сообраќај во продажба е од суштинско значење за вашиот успех.

Но, што ако можете да ги направите и двете работи без да потрошите многу време и пари на маркетинг и рекламирање?

ClickFunnels е моќен создавач на продажни инка што може да ви помогне да го направите токму тоа.

Со ClickFunnels, можете да креирате прекрасни продажни инки кои се оптимизирани за конверзија.

Плус, ClickFunnels се интегрира со главните платформи за е-трговија како Shopify, така што можете лесно да додавате производи во вашите продажни инки и да почнете да заработувате пари.

Придобивките од ClickFunnels за е-трговија

Ако сте сопственик на бизнис за е-трговија, знаете дека генерирањето сообраќај и конверзии може да биде вистински предизвик. Знаете и дека ефективната продажна инка е од суштинско значење за вашиот успех.

Значи, можеби се прашувате, дали ClickFunnels работи за бизниси за е-трговија?

Одговорот е убедливо да! ClickFunnels е неверојатно моќна алатка која може да ви помогне да започнете, водите и да го развивате вашиот онлајн бизнис.

Еве само неколку од придобивките од користењето ClickFunnels за е-трговија бизниси.

1. Зголемен сообраќај и конверзии

ClickFunnels ви овозможува да креирате продажни инки со висока конверзија што ќе ви помогнат да го зголемите сообраќајот и конверзиите. Со ClickFunnels, можете да креирате прекрасни целни страници, формулари за пријавување и формулари за нарачки кои се оптимизирани за конверзија.

2. Заштедете време и пари

ClickFunnels е исплатливо решение кое ќе ви заштеди време и пари. Со ClickFunnels, не треба да ангажирате посебен веб-дизајнер и писател за пишување.

ClickFunnels вклучува сè што ви треба за да креирате продажни инки со висока конверзија.

3. Поедноставете го вашиот процес на продажба

ClickFunnels го поедноставува процесот на продажба со тоа што ви овозможува да ги следите вашите потенцијални клиенти и клиенти на едно место. Со ClickFunnels, можете да видите кои потенцијални клиенти се заинтересирани за вашите производи и услуги и соодветно да ги следите.

4. Растете го вашиот бизнис

Со ClickFunnels, можете брзо и лесно да го зголемите вашиот бизнис. ClickFunnels ви овозможува да додавате нови производи и услуги, како и нови членови во вашиот тим, со само неколку кликања.

Ако сте подготвени да го подигнете вашиот бизнис со е-трговија на следното ниво, ClickFunnels е совршено решение. Со ClickFunnels, можете да го зголемите сообраќајот, конверзиите и продажбата.

Клучни преземања: ClickFunnels е ефикасна алатка за продажба за бизниси во е-трговија која помага при зголемен сообраќај, конверзии и продажба.

Започнување со ClickFunnel за е-трговија

И ако сè уште не користите Clickfunnels, пропуштате една од најмоќните алатки достапни за онлајн бизнисите.

Значи, дали ClickFunnels работи за е-трговија?

Едноставниот одговор е да – Clickfunnels може да биде менувач на играта за вашиот бизнис со е-трговија.

Еве зошто:

1. Лесно се создаваат продажни инки со висока конверзија

Една од најголемите предности на користењето ClickFunnels за вашиот бизнис за е-трговија е тоа што го олеснува создавањето продажни инки со висока конверзија.

Ако не сте запознаени со продажните инки, тие во основа се серија од страници кои ги водат вашите посетители низ процесот на купување.

Целта на продажната инка е да ги убеди вашите посетители да ја преземат посакуваната акција, како што е купување на производ или пријавување за билтен. Создавањето ефективна продажна инка може да биде предизвик, особено ако не сте дизајнер или развивач.

Но, со ClickFunnels, можете лесно да креирате убави и ефективни продажни инки без никакво искуство во кодирање или дизајн. Плус, ClickFunnels доаѓа со низа претходно изградени шаблони што можете да ги користите за да започнете, за да не мора да започнувате од нула.

2. Се интегрира со сите главни платформи за е-трговија

Друга одлична работа за Clickfunnels е тоа што се интегрира со сите главни платформи за е-трговија, вклучувајќи ги Shopify, BigCommerce и WooCommerce.

Ова значи дека можете да го користите Clickfunnels за да ги креирате вашите продажни инки и потоа беспрекорно да ги интегрирате со вашата продавница за е-трговија.

Ова е огромна заштеда на време и го олеснува започнувањето со користење на ClickFunnels за вашиот бизнис за е-трговија.

3. Моќни карактеристики за е-трговија

Покрај тоа што може да креирате продажни инки со висока конверзија, ClickFunnels доаѓа и со моќни функции за е-трговија кои ќе ви помогнат да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис.

На пример, ClickFunnels доаѓа со штедач на напуштени колички што ви овозможува да ги вратите изгубените продажби со испраќање автоматизирани е-пошта до клиентите кои ги напуштаат своите колички.

Плус, ClickFunnels исто така има вградена придружна програма (наречен ранец) што можете да ги користите за регрутирање филијали и партнери за промовирање на вашите производи.

4. Одлична поддршка за корисници

Ако некогаш ви треба помош при користење на ClickFunnels, можете да бидете сигурни дека ќе можете да ја добиете потребната помош. ClickFunnels нуди одлична корисничка поддршка, со тим од информирани и пријателски претставници за поддршка кои секогаш со задоволство помагаат.

Клучни преземања: Clickfunnels е одлична алатка за бизниси за е-трговија, бидејќи го олеснува создавањето на продажни инки со висока конверзија и доаѓа со моќни карактеристики за е-трговија.

Заклучок

Значи, дали ClickFunnels работи за е-трговија? Ако сакате да започнете и да го развивате вашиот бизнис за е-трговија, ClickFunnels е одлична алатка која ќе ви помогне да го направите токму тоа.

Со своите лесни за користење продажни инки, ClickFunnels може да ви помогне да ја зголемите вашата онлајн продажба и конверзии.

ДЕЛ

Започнете го вашиот бесплатен ClickFunnels 14-дневен пробен период сега

Од 127 долари/месечно. Откажи во секое време

Повеќе читање:

https://www.clickfunnels.com/features/global-products

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...