pCloud Преглед (Најдоброто безбедно складирање во облак со доживотен пристап во 2023 година?)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Со своето силно шифрирање и напредни безбедносни карактеристики, pCloud ја осигурува приватноста и безбедноста на вашите податоци, истовремено овозможувајќи ви лесен пристап и споделување датотеки од каде било. Во ова pCloud прегледајте, ќе ги разгледаме неговите карактеристики, цените и корисничкото искуство за да ви помогнеме да одлучите дали тоа е вистинското решение за складирање облак за вашите потреби.

Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Главни преземања:

pCloud нуди одлична вредност за доживотните планови за складирање облак кои започнуваат од само 199 долари и обезбедува бесплатна сметка за складирање од 10 GB.

Со AES шифрирање и 30-дневна историја на датотеки преку pCloud Премотајте назад, корисниците можат да бидат сигурни дека нивните податоци се безбедни и лесно обновливи.

Иако pCloud нуди опција за складирање облак прифатлива за корисникот со инстант датотека syncхронизацијата и вградениот медиа плеер, дополнителните функции како шифрирање од страна на клиентот и едногодишната историја на датотеки бараат дополнителни трошоци, а бесплатниот план има ограничувања. Поддршката за разговор во живо исто така не е достапна.

pCloud Резиме на преглед (TL;DR)
Рејтинг
Номинален 3.7 од 5
(11)
Цена од
Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)
облак чување
10 GB - неограничено (10 GB бесплатен простор)
Јурисдикција
Швајцарија
Енкрипција
TLS/SSL. AES-256. Достапно е шифрирање од крај до крај. Двофакторна автентикација
е2ее
Да Шифрирање од крај до крај (E2EE)
поддршка на корисниците на
Телефонска поддршка и е-пошта
Поврат на средства
30-дневно пари гаранција за враќање на
Поддржани платформи
Windows, Mac, Linux, iOS, Android
Карактеристики
Евтини доживотни планови. Премотување/обновување на датотеката до 365 дена. Строги политики за приватност со седиште во Швајцарија. pCloud Додаток за шифрирање
Тековен договор
Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

reddit е одлично место за да дознаете повеќе pCloud. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

pCloud Добрите и лошите страни

Добрите

 • Обезбедувач за складирање облак со одлична вредност (доживотни планови од само 199 долари).
 • 10 GB бесплатно онлајн складирање (засекогаш бесплатна сметка).
 • AES клуч за шифрирање како стандард.
 • 30-дневна историја на датотеки - pCloud Премотајте назад за избришани датотеки и важни датотеки.
 • Опција за складирање во облак прифатлива за корисникот.
 • Инстант датотека syncхронизација (дури и за големи датотеки).
 • Вграден плеер за репродукција на медиумски датотеки.
 • pCloud резервната копија ви дава безбедна резервна копија во облак за компјутер и Mac.
 • Верзија на датотеки, враќање на избришани датотеки (датотека „премотување назад“ и споделување датотеки со споделени папки.

Конс

 • Шифрирањето од страна на клиентот (Crypto) и едногодишната историја на датотеки (Проширена историја на датотеки / EFH) чинат дополнително.
 • Бесплатниот план е ограничен.
 • Нема поддршка за разговор во живо.
ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)

Планови за цени

pCloud нуди годишно, месечно или доживотно складирање во облак планови за поединци. На семејствата им се нуди 2 ТБ животен план, додека на бизнисите им се дава можност за месечни или годишни претплати за неограничено складирање во облак.

Бесплатен план од 10 GB
 • пренос на податоци: 3 GB
 • Складирање: 10 GB
 • цена: БЕСПЛАТНО
Премиум план од 500 GB
 • пренос на податоци: 500 GB
 • Складирање: 500 GB
 • Цена годишно: $ 49.99
 • Доживотна цена: 199 долари (еднократно плаќање)
План за Premium Plus 2TB
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Цена годишно: $ 99.99
 • Доживотна цена: 399 долари (еднократно плаќање)
Прилагоден план од 10 ТБ
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Складирање: 10 TB (10,000 GB)
 • Доживотна цена: 1,190 долари (еднократно плаќање)
Семеен план од 2 ТБ
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Корисници:-1 5
 • Доживотна цена: 595 долари (еднократно плаќање)
Семеен план од 10 ТБ
 • пренос на податоци: 10 TB (10,000 GB)
 • Складирање: 10 TB (10,000 GB)
 • Корисници:-1 5
 • Доживотна цена: 1,499 долари (еднократно плаќање)
Бизнис План
 • пренос на податоци: Неограничено
 • Складирање: 1 ТБ по корисник
 • Корисници: 3 +
 • Цена месечно: 9.99 долари по корисник
 • Цена годишно: 7.99 долари по корисник
 • Вклучува pCloud шифрирање, 180 дена верзии на датотеки, контрола на пристап + повеќе
Професионален бизнис план
 • пренос на податоци: Неограничено
 • Складирање: Неограничено
 • Корисници: 3 +
 • Цена месечно: 19.98 долари по корисник
 • Цена годишно: 15.98 долари по корисник
 • Вклучува приоритетна поддршка, pCloud шифрирање, 180 дена верзии на датотеки, контрола на пристап + повеќе

ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)

За да ја тестираме водата, го имаме Основното pCloud сметка; овој план е потполно бесплатно за цел живот.

Постојат два вида на лични платени планови за избор; Премиум и Премиум Плус.

pcloud цените

Личен премиум план од 500 GB чини 49.99 долари. А Доживотен план од 500 GB чини одлични 199 долари трае 99 години или додека сопственикот на сметката не ја удри корпата, кое и да е прво.

Претплатата на Premium Plus ќе ви врати 99.99 долари. Цената на а Доживотен план од 2 ТБ е 399 УСД.

Доживотните претплати се одлична вредност во однос на годишната претплата ако идејата е да се искористи pCloud долгорочни. Доживотна сметка чини помалку од купување на годишен план во тек на четири години; цената е еднаква на приближно 44 месеци. 

pcloud планови за живот

Со нудење доживотен план, pCloud стана силен конкурент на пазарот за виртуелно складирање. Многу малку провајдери го нудат ова рентабилно, трајно решение. 

Меѓутоа, прашањето е дали ќе биде доволен животен простор од 2 ТБ? Големините на датотеките стануваат се поголеми поради повисоката резолуција и другите технологии за подобрување на сликата.

Ова ме тера да мислам дека можеби ќе треба да го зголемиме капацитетот за складирање во иднина. Но, реално, јас сум прилично сигурен дека повеќето корисници ќе го искористат својот еквивалент на четиригодишна употреба пред да се случи ова.

Сметките Premium, Premium Plus и Lifetime доаѓаат со a 14-дневно пари гаранција за враќање на. pCloud исто така прифаќа плаќања со BitCoin, но тие не се враќаат.

Семејниот план обезбедува 2 ТБ за целото семејство, но доаѓа само како доживотен план по цена од 595 долари. На некои можеби оваа понуда е примамлива, но недостатокот на месечна и годишна претплата може да ги одложи другите. Не секој може да си дозволи да откупува паушални суми.

pcloud цените на плановите за семеен животен век

на pCloud Бизнис план издвојува 1 ТБ складирање на облак за секој корисник по цена од 9.99 УСД/месечно. Годишниот план чини приближно 7.99 УСД за секој корисник месечно. Има и едномесечен бесплатен пробен период за најмногу пет корисници, за да можете да видите како се вклопува во вашиот бизнис.

pCloud Карактеристики

Карактеристики на соработка:

 • Споделете врски и барања за датотеки
 • Поканете ги корисниците во споделени папки
 • Добијте детална статистика за вашите врски
 • Брендирајте ги вашите споделени врски

Безбедносни карактеристики:

 • Заштита на каналот TLS/SSL
 • 256-битна AES шифрирање за сите датотеки (индустриски стандард 4096-битна RSA за приватни клучеви и 256-битна AES за клучеви по датотека и по папка)
 • 5 копии од датотеки на различни сервери
 • Приватност со нула знаење (клучевите за шифрирање не се поставуваат или складираат на нивните сервери)
 • Заштита на лозинка
 • Опција за дополнителен слој на шифрирање (pCloud Крипто додаток)

Пристап и Syncкарактеристики на хронизација:

 • Автоматско поставување на вашата ролна камера
 • Продолжување на HDD преку pCloud Диск (виртуелен хард диск)
 • Селективен офлајн пристап
 • Автоматски sync низ повеќе уреди

Медиуми и карактеристики на употребливост:

 • Вграден видео плеер
 • Видео стриминг
 • Вграден аудио плеер со плејлисти
 • Неограничена големина и брзина на датотеката

Бекап на податоци од:

 • Dropbox
 • Facebook
 • OneDrive
 • Google Вози
 • Google слики

Карактеристики за управување со датотеки:

 • Било кој формат на датотека; Документи, слики, аудио, видео и архиви
 • Вертификација на датотеки
 • Враќање податоци (За бесплатни планови овој период е 15 дена. Корисниците на Premium/Premium Plus/Lifetime добиваат 30 дена)
 • Далечинско поставување
 • Преглед на онлајн документ
 • Премотајте ја сметката (pCloud Rewind ви помага да се вратите назад во времето и да ги видите сите претходни верзии на вашата дигитална колекција од 15 дена (бесплатно) до 30 дена (Premium/Premium Plus/Lifetime)
 • Додаток за продолжена историја на датотеки (до 365 дена и лесно враќање на податоците во рок од една година од бришењето или уредувањето)

Леснотија на користење

Има огромно количество услуги за виртуелно складирање таму, а повеќето од нас само бараат нешто едноставно за користење.

Пријавување до pCloud е исклучително јасна, и нема досадни формулари за пополнување - само ја внесов мојата адреса за е-пошта и создадов лозинка.

Веднаш ми испратија е-пошта за да ја потврдам сметката. Алтернативно, можете да се регистрирате преку Фејсбук, Google, или сметка на Apple. 

pcloud преглед

Откако ќе се регистрирате, pCloud ве поттикнува да преземете pCloud Вози на вашиот десктоп. Без разлика дали користите лаптоп, десктоп, телефон или таблет, pCloud Диск ви дава пристап до вашите датотеки насекаде, благодарение на инстант датотека syncхронизација.

Сè што треба да направите за да се случи магијата е да ја инсталирате pCloud Возење. Потоа најавете се со истите детали за најавување на сите ваши уреди.

pCloud апликации

Има три pCloud достапни апликации; веб, мобилен и десктоп.

веб

pCloud за мрежата е достапен преку кој било прелистувач на кој било оперативен систем. Со веб-интерфејсот, можете да прегледувате, прикачувате и преземате датотеки. 

Споделувањето датотеки се врши со кликнување на копче. Можете да прелистувате папки и датотеки или да ги влечете и пуштите во Управувач со прикачување за пренос. Можете исто така да ги влечете датотеките од pCloud на вашиот десктоп за преземање.

веб-апликација

Мобилни

на pCloud апликацијата е достапна за Android и iOS. Ви дава можност да споделувате, прикачувате, прегледувате и преземате датотеки додека сте во движење. Мобилната апликација има функција за автоматско поставување што прави резервна копија на фотографии веднаш штом ќе фотографирате.

UI на мобилната апликација не е особено привлечен, но е едноставен за користење. Сите ваши папки се прикажуваат на екранот веднаш штом ќе ги отворите pCloud Мобилен. Допрете го менито за ќебапи на страната на датотеката што сакате да ја префрлите. Од списокот со опции, изберете што сакате да правите со датотеката.

pcloud апликацијата

Десктоп

pCloud Диск е достапен на Windows, macOS и Linux. Тоа е десктоп апликација која ви овозможува да правите промени во вашите поставки и сметка.

За да уредувате папки или документи, отворете ги во истражувачот на датотеки. pCloud Диск работи точно на ист начин како HDD, но тоа не зазема простор на вашиот компјутер.

pcloud вози

Лесно пребарување на датотеки

pCloud е исклучително лесен за навигација, а преземањето датотеки е брзо. Едноставно внесете го името на датотеката во полето за пребарување на горниот дел од прозорецот на апликацијата. 

Можам и да го филтрирам моето пребарување по формат на датотека, веднаш да го стеснам со кликнување на соодветна икона, како што се слики, аудио или видео.

табла

Управување со лозинка

Лозинките се првата безбедносна мерка што ја преземате кога сакате да блокирате неовластен пристап до вашата сметка. pCloud нуди неколку начини на кои можете да управувате и да ја зајакнете заштитата на вашата лозинка.

Всушност, тие лансираа свои именуван менаџер за лозинки pCloud Помине.

Двофакторска автентикација

Изборот на силна лозинка е првиот чекор за обезбедување на вашата сметка. pCloud ја зголемува вашата безбедност со тоа што ви дава опција за активирање Автентикација од 2 фактори. Ова го спречува пристапот до вашата сметка на сите недоверливи уреди.

Овој екстра pCloud безбедносниот слој бара шестцифрен код за да го потврди мојот идентитет при обиди за најавување. Овој код може да го испратите преку текстуални и системски известувања или google автентикатор. Кога ќе ја поставите оваа автентикација, ќе ви биде даден код за потврда за да го завршите поставувањето. Ќе добиете и кодови за враќање во случај да го изгубите вашиот уред.

Промена на вашата лозинка

Промената на лозинката е јасен процес. Прво, кликнете на аватарот на вашата сметка, потоа на поставките и безбедноста и пополнете ги старите и новите лозинки. 

Автоматско пополнување

Кога ќе се најавите, имате опција да дозволите pCloud за автоматско пополнување на вашите податоци. Активирањето автоматско пополнување создава брз и лесен пристап следниот пат кога ќе се најавите на личен уред.

Заклучување на лозинката

Заклучувањето со лозинка е дополнителна безбедносна карактеристика што можете да ја додадете во вашата мобилна апликација. Со овозможување Заклучување со лозинка, активирате дополнителен чекор за пристап до вашата сметка. Можете или да поставите безбедносен код што ќе треба да го внесувате секогаш кога ќе се најавувате или да додавате отпечаток од прст/идентификатор на лице.

заклучување со лозинка

Безбедност

Сите датотеки зачувани на pCloud се обезбеден со 256-битен Напреден систем за шифрирање (AES). AES е најшироко користен алгоритам за шифрирање за заштита на податоците; тоа е безбедно и брзо, шифрирајќи податоци за време и по преносот

Дополнително, откако ќе се пренесе, pCloud се однесува за заштита на каналот TLS/SSL. Тоа значи дека датотеките не само што се заштитени од потенцијални хакери, туку се заштитени и од хардверски дефекти. Пет копии од поставените податоци се зачувани на најмалку три различни сервери и се следат 24/7.

Ако ова не е доволна заштита, pCloud нуди и шифрирање од страна на клиентот со доплата. Ќе разговараме за Crypto подетално подоцна, во Extras.

pCloud Ви овозможува да изберете кои датотеки ќе ги шифрирате и кои датотеки ќе ги оставите такви какви што се. Можеби изгледа чудно да се нудат шифрирани и нешифрирани папки во истата сметка. Зошто едноставно не криптирате сè? Зарем ова не би било побезбедно? 

Па, проблемот со шифрирањето на сите датотеки е што ја ограничува помошта на серверот. На пример, серверите нема да можат да генерираат преглед на сликички за шифрирани слики или да конвертираат датотеки со шифриран медиа плеер.

Како дополнителна мерка на претпазливост, може да ја прегледате неодамнешната активност на вашата сметка со пристап до вашите безбедносни поставки во вашиот pCloud. Ова ви овозможува да проверите кога сте најавени и со кои уреди. Ако забележите какви било сомнителни уреди, можете веднаш да ја прекинете врската од вашата сметка.

ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)

Заштита на податоци

Кога ќе се регистрирате на pCloud, Можете да изберете каде се чуваат вашите податоци; САД или Европа.

Како швајцарска компанија, pCloud е во согласност со Швајцарските закони за приватност, кои се исклучително строги во однос на личните податоци.

Во мај 2018 година, Европската унија ја воведе Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR). pCloud центрите за податоци поднесуваат ригорозни проценки на ризик и ги преземаат потребните чекори за да осигурај се дека е БДП во согласност. Ова значи дека:

 • Веднаш ќе бидете известени за какви било прекршувања на податоците.
 • Имате право да потврдите како се обработуваат вашите информации, каде и за што.
 • Имате право да ги избришете сите лични податоци од услугата и да го спречите циркулирањето на вашите податоци. 

Автоматско поставување

Автоматско поставување е посебна карактеристика во рамките на мобилната апликација. Таа веднаш ги прикачува сите фотографии или видеа направени на вашиот телефон на вашиот pCloud складирање

Проверете како да ја користите оваа одлична функција во ова брзо видео.

Кога ќе го вклучите Автоматското поставување, тоа ви дава опција да прикачувате сè од ролетот на камерата или од тој ден наваму. Ако сакате вашите фотографии да се прикачуваат, но не ви пречат видеата, можете да ги филтрирате вашите параметри. 

Кога ќе заврши поставувањето, можете да дозволите pCloud за бришење фотографии и видеа од ролетот на камерата за да се ослободи простор на мобилниот уред. 

Откако ќе се подигне на pCloud, сите ваши слики и видеа се достапни од кој било уред во секое време или место. Тие се автоматски добро организирани, а прегледот е ист како и гледањето на сликата на вашиот паметен телефон.

pCloud Зачувај

pCloud Зачувај е екстензија на прелистувачот што ви овозможува зачувувајте слики, текстуална содржина и други датотеки директно од веб на вашиот pCloud.

Достапно е на Opera, Firefox и Chrome. Сепак, оваа функција не работи ако имате автентикација со 2 фактори или а Google автентикатор е активиран на вашата сметка.

pCloud Sync

Тоа е карактеристика на pCloud Возење што ви дозволува поврзувајте ги датотеките и папките што се складирани локално на вашиот компјутер на pCloud Возење. Лесно е sync датотека; се што треба да направите е да изберете Sync до pCloud, изберете локација и потврдете.

Кога ги уредувате или бришете податоците syncЕд со pCloud на вашиот компјутер, овие промени ќе се реплицираат pCloud Возење.

pcloud sync

Придобивките од Sync дали се тоа можете да работите со вашите документи офлајн.

Нема потреба да се грижите за прекини на електрична енергија или сервери кои се прекинуваат; штом вашата врска е обновена, pCloud Drive ќе ажурира сè.

Има и мир на умот што секогаш ја користите најновата верзија на вашата датотека.

бекап

pCloudФункцијата за резервна копија ви овозможува автоматски зачувува папки и датотеки од вашиот компјутер до вашиот pCloud. Сè што правите во Backup е syncед во реално време, безбедно и сигурно.

Кога ќе избришете датотека или папка од Бекап, тие ќе исчезнат од сите ваши уреди и ќе слетаат pCloudпапката Ѓубре на. 

pcloud резерви

Ако планирате да се префрлите од вашата тековна услуга за складирање, можете да направите резервна копија на податоците од Dropbox, Мајкрософт OneDriveили Google Вози. Можете исто така да поврзете го вашиот Google сметка за фотографии и сметки на социјалните медиуми како што се Фејсбук и Инстаграм.

Поврзувањето услуги е лесно откако ќе кликнете на картичката Резервна копија во менито, изберете која услуга сакате sync, кликнете на „Поврзување“ и најавете се на вашата сметка. Откако сметките ќе се поврзат, pCloud прави копии од сите ваши датотеки, папки и фотографии и ги складира во папка означена како „Резервни копии“. 

Јасно означената папка го олеснува пристапот до нив. Иако, може да завршите со многу случајни датотеки во една папка ако не ги организирате редовно вашите резервни копии. 

бекап
ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)

pCloud Плеер

pcloud медиа плеер

Со pCloud Плеер, можам да пристапам до мојата музика во движење користејќи го pCloud апликација за паметен телефон. Достапно е и преку pCloudвеб-интерфејс на. Можам да измешам содржина или да ги вртам моите плејлисти и албуми. Можам и јас преземете музика за офлајн репродукција со еден клик на копче, што е музика за моите уши. 

Додека ја користам апликацијата за паметни телефони, штом кликнав на Play, Можам да го префрлам Player во режим на позадина, намалувајќи ја употребата на батеријата. За време на репродукцијата во заднина, сè уште имам целосна контрола врз мојата музика. Можам да паузирам, прескокнувам и пуштам песни користејќи Bluetooth слушалки или кој било друг поврзан уред без да се вратам на главниот екран. 

pCloud Премотајте назад

Rewind ви овозможува да погледнете ја вашата сметка од одредена временска точка. Користењето на премотување е едноставно, кликнете на табулаторот за премотување во менито, изберете датум од паѓачкиот календар и време, а потоа кликнете на премотување назад. 

pcloud премотајте назад
pcloud премотајте назад

Оваа функција е ограничена на изминатите 15 дена со основната сметка. Сметките Premium и Premium Plus се помалку ограничени, што ви дава можност да гледате до 30 дена во минатото. Rewind ви овозможува да ги вратите или преземате избришаните датотеки сè додека тие сè уште се во папката за отпадоци. Тоа исто така ви овозможува да вратете и преземете корумпирани датотеки и претходно споделени датотеки со дозволи сега ограничени.

Кога обновувате датотеки, автоматски се креира папка со име Rewind. Ако обновувате значителен број датотеки, ова би можело да се покаже предизвик за реорганизација бидејќи тие се собираат во една папка. 

Ако сметате дека 30 дена едноставно не се доволни, можете да купите екстензија за Rewind за годишна исплата од 39 долари. Овој изборен додаток ги отклучува сите функции на Rewind на сите ваши уреди и овозможува пристап до историја на датотеки вредна една година.

Споделување и соработка

pCloud има неколку опции за споделување датотеки:

Генерирање на врска – Обезбедувањето врска за преземање на примателите им дава моментален преглед на споделената содржина дури и ако немаат pCloud сметка. Сопственикот на премиум сметка може да додаде лозинки или датуми на истекување на споделените врски. 

Барања за датотеки – Оваа функција им овозможува на луѓето да поставуваат датотеки на вашата сметка без да им даваат пристап до вашите податоци.

Јавната папка – Оваа папка е вклучена во сметките Premium и Premium plus. Можете да го користите за вградување слики, хостирање HTML веб-страници и генерирање директни врски. Сопствениците на основни сметки можат да ја пробаат Јавната папка бесплатно седум дена или да се претплатат за 3.99 УСД/месечно.

Покани – Функцијата за споделување „Покани во папка“ е одлична алатка за соработки. Тоа ми овозможува да го контролирам нивото на ограничување на папката со поставување на „view“ или „edit“ пред да ги поканам членовите на тимот да соработуваат.

споделување и соработка

„Преглед“ им дава на членовите пристап „само за читање“ до мојата папка. Пристапот за гледање е одличен ако, како мене, имате политики или договори што треба да ги прочита вашиот тим, но не сакате случајни уредувања. 

„Уреди“ им дава целосен пристап на членовите на мојот тим да работат на мојата споделена папка. Покрај читањето, пристапот за уредување им овозможува на соработниците:

 • Креирајте и прикачете дополнителна содржина.
 • Изменете ја содржината со уредување, копирање или преместување датотеки или папки.
 • Избришете ги податоците од споделената папка.

Оваа одлика вклучува „Fair Share“, што значи дека споделената папка зафаќа простор само на сметката на домаќинот.

За да ја користите оваа функција, мора да бидат сите членови што ги поканувате во вашата папка pCloud корисници. Вие исто така не можете да поканите pCloud членови од други податочни региони.

Уште еден одличен pCloud функцијата за споделување е способноста за производство на брендирани врски. Брендирањето ви овозможува да персонализирајте линкови за преземање, давајќи ви можност да оставите одличен прв впечаток кај вашата публика. Тоа исто така ви овозможува да се изразите во вашата работа.

Кога ќе го вклучите Брендирањето, се појавува приспособлива страница што ви овозможува да додадете слика, наслов и опис на вашата врска.

брендирани врски со бела ознака

Можете да креирате единствена брендирана врска ако сте на основен план. Ако имате премиум или деловна сметка, можете да создадете повеќе брендирани врски.

Брзини на прикачување и преземање

брзина на преземање

Проблем што го најдов со одредено складирање во облак е ограничувањето на датотеките и брзината на прикачувањата и преземањата. pCloud Ви овозможува да прикачете секаков тип на датотека без разлика на големината сè додека е во рамките на вашата квота за складирање - така што поставувањето на 4K промотивното видео на компанијата веќе не е проблем.

Без разлика дали сте бесплатен или премиум корисник, датотеката Брзините на преземање и испраќање се неограничени и зависи само од вашата интернет конекција. При користење pCloud Вози, syncбрзината на хронизација може да биде ограничена ако сакате да ги ограничите. Sync брзините се автоматски поставени на неограничени стандардно, но нивното ограничување помага кога сакате да преместите многу датотеки наоколу. 

Услуги на клиентите

pCloud има обемна онлајн Центар за помош да ве води низ се што треба да знаете. Тој е полн со често поставувани прашања под соодветни поднаслови, што го олеснува навигацијата.

услуги на клиентите

Ако не ги најдете одговорите што ги барате, имате можност да контактирате pCloud преку е-пошта. Постои и онлајн форма за контакт што можете да ја пополните, и pCloud ќе ви одговори преку е-пошта. Сепак, нема индикации за време на одговор на овие методи на контакт. 

За жал, за разлика од многу други даватели на складирање облак, pCloud нема опција за онлајн разговор. pCloud е, исто така, Компанија со седиште во Швајцарија со швајцарски телефонски број. Имајќи ги предвид различните временски зони и местото каде што се наоѓате, може да биде предизвик да стапите во контакт доколку ви треба моментален одговор.

pCloud планови

Основни

на Основни pCloud сметката нуди простор за складирање од 10 GB. Сепак, ова е поставено на 2 GB за почеток, а остатокот треба да се отклучи. Ова може да изгледа како трик, но чекорите за добивање на дополнителни гигабајти се прилично јасни. 

Чекорот што е можеби најпредизвикувачкиот е поканувањето пријатели бидејќи зависи од успешноста на поканата. Успешните покани заработуваат дополнителен простор од 1 GB. pCloud ви овозможува да заработите до 20 GB простор пред да ја максимизирате основната сметка

Ако ви треба повеќе од 20 GB простор, ќе треба да се надградите на платен план.

планови

Премиум

Напредокот од основната сметка е планот Premium. Премиум сметката обезбедува 500 GB простор за складирање, 500 GB сообраќај за споделени врски, и сите pCloud карактеристики за кои разговаравме. Со исклучок на дополнителни услуги како што е Crypto Folder и една година продолжена историја на датотеки.  

Премиум Плус

Сметката Premium Plus нуди 2TB простор за складирање и споделен сообраќај на врски. Исто така, ги обезбедува истите карактеристики како Premium.

pcloud премиум планови

Семејство

Ако барате сметка за складирање за целото семејство, pCloud го има само решението. Семејниот план ви дава 2 ТБ простор за складирање за споделување помеѓу пет лица. Сите членови на семејството ќе добијат а приватен простор со свои кориснички имиња. Сопственикот на планот може да управува со тоа колку простор добива секој член и може да ја контролира пристапноста.

Бизнис

pCloud за бизнис дава секој член на тимот НЕОГРАНИЧЕН простор и сообраќај на споделени врски/месец. Дополнителните нивоа на организација и пристап ви овозможуваат да ги организирате вашите вработени во тимови и да поставите групни или индивидуални дозволи за пристап. 

Можете да ја следите активноста на сметката, а тоа доаѓа со a 180-дневна историја на датотеки со Rewind. Тоа е заштитени со шифрирање на крајот на клиентот како стандард. Затоа искористете ја можноста да коментирате за датотеките без да се грижите дали информациите се несигурни. 

Бенефиции

pCloud Енкрипција

pcloud крипто нула знаење од крај до крај шифрирање

Crypto Folder ви овозможува да ги заштитите чувствителните информации, вклучувајќи видеа, слики и документи, користејќи шифрирање од страна на клиентот.

Ова значи дека вашиот датотеките се шифрираат на вашиот уред пред да ги префрлите, создавајќи безбедна папка во a средина со нула знаење. Дури и луѓето во pCloud никогаш нема да знае што е зачувано во вашата сметка.

Датотеките може да се шифрираат и дешифрираат со вашиот Crypto Pass. Crypto Pass е уникатен сет на букви и бројки што ги создавате за да го контролирате пристапот до содржината на вашата крипто папка. 

Сето ова звучи одлично! Сепак, за разлика од некои компании кои обезбедуваат складирање облак, како на пр Sync, кои обезбедуваат шифрирање со нула знаење како стандард, pCloud Енкрипцијата (Крипто) доаѓа со дополнителна цена. Можете да пробајте го 14 дена бесплатно, но месечната претплата на Crypto чини 49.99 долари годишно. За доживотна Crypto сметка, ќе ве чини 150 долари.

pCloud е многу уверен во Crypto, толку многу што тие предизвикани хакери од 613 организации за да добијат пристап. Ниту еден од 2860 учесници не успеа.

Најчесто поставувани прашања

Кои се главните карактеристики на pCloudплатформа за складирање облак на?

pCloud нуди низа функции што ја прават една од најдобрите достапни услуги за складирање облак. Тие вклучуваат технологија на виртуелен погон, безбедна датотека syncing и кориснички менаџер со лозинки. pCloud исто така нуди бесплатен план кој им обезбедува на корисниците простор од 10 GB, како и план за доживотна претплата и додатоци како што се sync можности за пренос на папки и датотеки.

Покрај тоа, pCloud има различни деловни планови кои обезбедуваат поголеми опции за складирање, кои се движат од 1TB до 10TB простор за складирање. Со своите робусни карактеристики и флексибилни опции за цени, pCloud е одличен избор за поединци и бизниси кои бараат сигурна платформа за складирање облак.

Како функционира pCloud обезбеди безбедност на податоците на своите корисници?

pCloud става силен акцент на безбедноста и применува неколку мерки за заштита на податоците на корисниците. Неговите сервери користат протоколи за шифрирање TLS/SSL за да ги заштитат корисничките податоци за време на преносот, а клучевите за шифрирање се складираат во контролата на корисникот за зголемена безбедност.

Покрај тоа, pCloud користи шифрирање од страна на серверот за да се осигура дека сите кориснички податоци се шифрирани во мирување. Нивните хард дискови се заштитени со безбедносни механизми како што се заштита на заштитен ѕид и антивирусен софтвер, а сите членови на персоналот мора да потпишат договори за доверливост.

pCloudПолитиката за приватност на компанијата јасно опишува како се собираат, користат и штитат податоците на корисниците, а компанијата е сертифицирана со ISO 27001 и има имплементирано системи за управување со квалитет за да обезбеди највисоко ниво на безбедност. Со овие мерки, корисниците можат да се чувствуваат сигурни дека нивните податоци се добро заштитени додека ги користат pCloudплатформа за складирање облак на.

Дали има ограничување на големината за споделени папки?

Не, нема ограничување за големината на датотеката што можете да ја споделите

Може ли да ги користам моите датотеки офлајн?

Да, датотеките може да бидат достапни офлајн. Ако користите Android, едноставно допрете го менито за повеќе опции, а потоа допрете „Направи достапно офлајн“. За iOS, можете долго да притискате датотека и потоа да допрете „Направи достапна офлајн“.

Ако си внатре pCloud Возете, изберете ја датотеката или папката што ви треба и кликнете со десното копче, потоа кликнете на „Офлајн пристап (Sync).' Потоа ќе можете да изберете локална папка и да кликнете „Додај“. sync".

Кои апликации и софтвер се достапни за пристап pCloudплатформа за складирање облак на?

pCloud нуди низа апликации и софтвер кои им олеснуваат на корисниците пристап до нивното складирање облак од каде било. За корисници на десктоп, pCloud нуди десктоп клиент кој обезбедува пристап до сите карактеристики на платформата, овозможувајќи им на корисниците да поставуваат, преземаат и управуваат датотеки директно од нивните работни површини. Овој клиент исто така нуди sync можности и функција за виртуелен диск што им овозможува на корисниците пристап до нивните датотеки како да се складирани локално.

Покрај тоа, pCloud нуди екстензии на прелистувачи кои им овозможуваат на корисниците пристап до нивните датотеки директно од нивниот веб-прелистувач, како и мобилни апликации за iOS и Android уредите кои нудат рационализиран интерфејс за прегледување и управување со датотеки. Со овие разновидни апликации и софтверски понуди, корисниците можат да пристапат до нивната платформа за складирање облак од кој било уред, што овозможува беспрекорна соработка и зголемена продуктивност.

Што се случува со моите датотеки ако го надминам лимитот за складирање?

Ако вашите датотеки го надминуваат лимитот за складирање, pCloud ви дава петдневен грејс период. Кога ќе заврши грејс периодот, датотеките што го надминуваат лимитот на вашата сметка по случаен избор ќе бидат преместени во папката за отпадоци. Избришаните датотеки се чуваат уште 15 дена и може да се вратат ако го надградите вашиот план.

Колку долго артиклите остануваат во папката за отпадоци?

Ако сте избришале датотеки од вашиот pCloud сметка, можеби сè уште ќе можете да ги најдете во вашата папка „Купата“. Должината на времето кога вашите датотеки остануваат во ѓубре зависи од типот на сметката што ја имате. За бесплатни планови, овој период е 15 дена. Корисниците на Premium, Premium Plus и Lifetime добиваат 30 дена. Додека ако сте на деловен план, ќе добиете 180 дена историја на ѓубре.

Колку уреди можам да поврзам со мојот pCloud?

pCloud препорачува да поврзете најмногу пет уреди.

Кои типови мултимедијални датотеки може да се репродуцираат со користење pCloudмедиа плеери на?

pCloudМедиа плеерите на 's поддржуваат широк спектар на типови датотеки, што го олеснува уживањето во вашата музика, видеа и фотографии во различни формати. Аудио плеерот може да репродуцира MP3, WAV и FLAC датотеки, додека видео плеерот поддржува MP4, AVI и FLV датотеки.

Корисниците исто така можат да ги гледаат своите фотографии и други датотеки со слики користејќи pCloudвградена апликација за слики, која поддржува популарни формати како JPEG, PNG, BMP и GIF. Со овие медиа плеери и формати поддржани, pCloud им нуди на корисниците сеопфатно решение за нивните потреби за складирање и репродукција на мултимедијални содржини.

На кои функции за споделување и соработка се достапни pCloudУслуга за складирање облак?

pCloud нуди неколку функции за споделување кои им олеснуваат на корисниците да споделуваат датотеки и папки со други. Корисниците можат да споделуваат датотеки со креирање на врска за споделување и обезбедување на други, или со поканување на други да соработуваат во одредени папки. pCloudСтруктурата на папки на исто така го олеснува организирањето и споделувањето датотеки, обезбедувајќи едноставен и интуитивен начин за соработка со другите.

Исто така, pCloud нуди дел за коментари каде што корисниците можат да разговараат за датотеки и папки, додека опцијата за барање датотеки од други го поедноставува процесот на добивање на потребните информации. Дополнително, pCloud нуди партнерски маркетинг програми преку кои корисниците можат да заработат придружна провизија со споделување врски до pCloud страница и охрабрување на другите да купуваат преку тие врски.

Со овие функции за споделување и соработка, pCloud нуди флексибилно и корисничко решение за споделување складирање облак и потреби за соработка.

Може ли да складирам податоци во повеќе региони?

Не, кога ќе ја поставите вашата сметка и ќе изберете кој регион сакате да ги зачувате вашите податоци, сето тоа ќе се зачува таму. Можете да ги промените вашите претпочитани региони во поставките за вашата сметка ако не сте задоволни од тоа каде се складирани вашите податоци моментално.

Дали Crypto ќе работи на мојата мобилна апликација?

Да, кога преземате pCloud Крипто, ги штити вашите датотеки на вашата мобилна апликација и на вашиот десктоп.

Колку често pCloud Да се ​​направат резервни копии?

Резервните копии за поврзаните сметки на социјалните медиуми се вршат на секои седум дена. За други компании кои обезбедуваат складирање облак поврзани со вашата сметка, резервната копија се прави на секои 28 дена.

Како функционира pCloud да одговори на правните проблеми и прашањата за приватност поврзани со нејзината услуга за складирање облак?

pCloud многу сериозно ги сфаќа правните прашања и грижите за приватноста и работи напорно за да ја заштити приватноста и безбедноста на податоците на своите корисници. pCloudПолитиката за приватност на 's јасно опишува како се собираат, користат и штитат податоците на корисниците, а компанијата е посветена на усогласување со законските барања само кога е неопходно и дозволено со закон.

Покрај тоа, pCloud презема мерки за заштита на податоците на корисниците од разузнавачките агенции, органите за спроведување на законот и други несакани страни со шифрирање на податоците за време на преносот и во мирување и со обезбедување на корисникот со клучевите за шифрирање. Конечно, pCloud не собира или споделува чувствителни кориснички податоци - како што се IP адреси или информации за уредот - со трети страни, осигурувајќи дека податоците на корисниците остануваат доверливи и безбедни.

Со овие мерки, корисниците можат да се чувствуваат сигурни дека нивните податоци се безбедни и безбедни при користење pCloudплатформа за складирање облак на.

Што е pCloud Доживотно?

Тоа е еднократна претплата за складирање облак. Без месечни или годишни плаќања, само еднократна исплата за да добиете доживотно складирање во облак

Кои се pCloudконкурентите на?

Најдобриот pCloud конкуренти во моментов се Dropbox (најпопуларна услуга за складирање облак), Ицедрив (слични и достапни доживотни претплати - видете го мојот Преглед на Icedrive овде), И Sync.com (слично шифрирање и безбедност - видете го мојот Sync преглед тука). Проверете го мојот pCloud vs Sync.com споредба, или прелистајте ја оваа листа на pCloud алтернативи.

Како функционира pCloudБрзината и перформансите на се споредуваат со другите даватели на складирање облак?

pCloud е познат по својата одлична брзина и перформанси, што го прави одличен избор за корисниците кои бараат сигурна платформа за складирање облак. Според тестовите за брзина извршени од независни рецензенти, pCloud има просечна брзина на преземање од 80 Mbps и брзина на испраќање од 35 Mbps.

Овие брзини се значително побрзи од некои од нивните конкуренти и го олеснуваат поставувањето и преземањето големи датотеки. Со нивните големи брзини, pCloud им нуди на корисниците ефикасна и сигурна опција за складирање облак за сите нивни потреби за складирање податоци.

За какви опции за поддршка се достапни pCloudплатформа за складирање облак на?

pCloud нуди неколку опции за поддршка за да се осигура дека неговите корисници ја имаат потребната помош при користењето на нејзината платформа за складирање облак. Корисниците можат да контактираат pCloudтим за поддршка директно преку поддршка за разговор, каде што може да добијат помош за технички прашања и други проблеми во реално време.

Покрај тоа, pCloud нуди сеопфатна техничка поддршка, вклучувајќи често поставувани прашања и кориснички водичи, за да им помогне на корисниците да ги решат вообичаените проблеми и да ги искористат максимално функциите на платформата. Со локации на сервери низ целиот свет, pCloud е во состојба да понуди одговорна и сигурна поддршка за корисниците ширум светот, помагајќи да се осигура дека нивното искуство со платформата е што е можно попречено и без стрес.

Резиме - pCloud Преглед за 2023 година

pCloud нуди бесплатен план за верзија и претплати со разумни цени со добра количина на простор. Неговиот кориснички интерфејс е лесен за навигација и достапен на сите уреди.

Сфатив дека има некои одлични карактеристики како на пр Премотување назад, pCloud Играч и безбедност со високи стандарди.

Сепак, некои карактеристики како што се продолжени Премотајте назад и pCloud Крипто дополнително чини, додавајќи ја конечната цена на производот.

Исто така, нема знаци на уредувач на документи, што значи дека секое уредување треба да се направи надвор од вашиот облак.

ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/годишно (доживотни планови од 199 долари)

Прегледи за веб-хостинг на InMotion

Разочарувачка услуга за клиенти

Номинален 2.0 од 5
Април 28, 2023

Имав лошо искуство со pCloudУслугата за клиенти кога наидов на проблем со мојата сметка. Беа потребни неколку обиди за да се добие одговор, а и тогаш претставникот не беше многу од помош во решавањето на проблемот. Дополнително, сфатив дека нивната веб-страница е збунувачка и тешка за навигација. Иако просторот за складирање и цените се пристојни, јас не би препорачал pCloud поради нивната лоша услуга за клиентите.

Аватар за Емили Нгуен
Емили Нгуен

Одлична услуга, но може да користи повеќе функции

Номинален 4.0 од 5
Март 28, 2023

Сум бил со користење pCloud веќе неколку месеци и задоволен сум од услугата. Лесно е за користење и можам да пристапам до моите датотеки од кој било уред. Брзините на прикачување и преземање се големи и ја ценам способноста да споделувам датотеки со други. Сепак, посакувам да имаат повеќе функции, како што се вградени алатки за уредување документи и фотографии. Генерално, јас би препорачал pCloud како солидна опција за складирање облак.

Аватар за Мајк Смит
Мајк Смит

Одлично решение за складирање облак!

Номинален 5.0 од 5
Февруари 28, 2023

Јас користам pCloud повеќе од една година и јас сум исклучително задоволен од нивната услуга. Нивниот интерфејс е многу лесен и интуитивен, а брзините на прикачување и преземање се многу брзи. Ги ценам и додадените безбедносни карактеристики како што се шифрирање од страна на клиентот и двофакторна автентикација. Можам да пристапам до моите датотеки од каде било, а нивната мобилна апликација го олеснува управувањето со моите датотеки во движење. Генерално, топло препорачувам pCloud како решение за складирање облак.

Аватар за Сара Томпсон
Сара Томпсон

Расипување на нашите пари

Номинален 1.0 од 5
Август 10, 2022

Не купувајте Pcloud доживотен план затоа што не можете да прикачувате/преземате датотеки како нивната демо сметка или годишен/месечен план.

Купив откако проверив многу прегледи на Pcloud. Но, сега разбрав дека си ги потрошив парите.

Купував 500 GB годишно pcloud планирам и можам да испраќам датотеки (околу 260 GB) во рок од 12 часа. По овој резултат, купив доживотен план од 2 ТБ. Потоа се обидов да подигнам податоци од 90 GB на мојот облак. Потребното време за прикачување се прикажува повеќе од 20 дена.

Користам план за интернет 5G и брзината на прикачување во Луксембург (кога ја контактирав нивната поддршка, тие предложија да ја проверат брзината до локацијата на нивниот центар за податоци) е 135-150mbps и брзината на преземање 800-850mbps. Дури и нивното само-тестирање (тест на брзина во pcloud веб-страница) исто така добив 116mbps, но нема корист. Се обидов да ги подигнам истите датотеки од мојот облак сервер кој се наоѓа во Мајами (достапен е посветен интернет од 1Gbps). Добив брзина на прикачување е 224 kbps на мојот pcloud сметка.

Добив конечен одговор од pcloud поддршка што сега го проучуваат ова прашање за брзина.. Убава шега во секој случај 🙂

Кога ги проверив старите прегледи на pcloud, ги видов сличните проблеми што ги пријавија и многу други корисници и проклето сум сигурен дека нема да го решат овој проблем. Тие ќе продолжат вака и ќе мамат и други клиенти.

Ако некој планира да купи pcloud доживотен план со нивните бесплатни/месечни/годишни повратни информации за перформансите на планот. 100% сигурен сум дека после тоа ќе зажалите.

Проверив речиси облак складишта и забележав дека Мега е еден од најдобрите избори.

Ice drive – Треба да се подобри ефикасноста на десктоп апликациите (апликацијата на работната површина автоматски се затвора, подолга патека/освен англискиот име на датотека ќе добие грешка при поставувањето).

Sync – Треба да се подобри брзината на прикачување/симнување. потребен е и месечен план.

Аватар за Василиј Куријакосе
Василиј Куријакосе

Подобро од Dropbox

Номинален 4.0 од 5
Може 25, 2022

Се префрлив на pCloud од Dropbox пред една година. Тоа е многу поевтино и работи добро. Нема да лажам, ми недостасуваат некои од прекрасните карактеристики Dropbox понуди. Но, ги заменив тие карактеристики за поевтини цени и задоволен сум со мојот избор. Го добив нивниот животен план од 2 ТБ. Значи, не можам баш да се пожалам таму. Тоа е најдобрата зделка во градот.

Аватар за Ноа
Ноа

Најдобар

Номинален 4.0 од 5
Април 19, 2022

pCloud е еден од најевтините даватели на облак складирање. Овде го добивате она што го плаќате. Добро ја врши работата, но не е без проблеми. На пример, понекогаш може да биде малку бавна во брзината на преземање.

Аватар за Фиера
Жесток

достават преглед

Референци

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...