Што е ClickFunnels Actionetics и како функционира?

in Продажни инка Градежни

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Проблемот е што многу бизниси не ги користат овие алатки бидејќи или не знаат за нив или ги сметаат за премногу комплицирани за употреба. Таму доаѓаме! Во овој пост, ќе ви покажеме што е ClickFunnels Actionetics и колку лесно може да му помогне на вашиот бизнис да расте.

Проверете го мојот преглед на ClickFunnels за да дознаете повеќе за сите негови карактеристики на инка и градител на страници, како и добрите и лошите страни.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ClickFunnels. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Што е ClickFunnels Actionetics?

ClickFunnel е моќна алатка која ви овозможува да креирате прекрасни продажни инки кои ќе ви помогнат да конвертирате повеќе потенцијални клиенти во клиенти.

Акционистика (сега се нарекува Инки за следење) е алатка за автоматизација која се користи за креирање, следење и управување со кампањи за маркетинг автоматизација. Вклучува функции како што се маркетинг преку е-пошта, фаќање олово и CRM интеграција.

clickfunnels actionetics следење инки

Не само тоа, туку со Actionetics, ќе можете да го автоматизирате процесот на продажба, заштедувајќи ви време и пари.

Едноставно кажано, тоа е алатка која ќе ви помогне да го подигнете вашиот бизнис на следното ниво. Ако сте сериозни за развој на вашиот бизнис, треба да започнете со користење на Actionetics уште денес.

За да разбереме што е ClickFunnel's Actionetics, прво мора да разбереме што е инка. Инката е едноставно процес низ кој поминуваат потенцијалните клиенти за да станат клиенти.

Идејата зад ClickFunnel's Actionetics е да им обезбеди на корисниците алатка која ќе им помогне да ја автоматизираат нивната продажна инка. Со други зборови, тоа е алатка која ќе им помогне на корисниците да ја зголемат стапката на конверзија преку автоматизирање на процесот на пребарување, генерирање на потенцијални клиенти и следење.

Една од клучните карактеристики на Actionetics MD е неговата способност да се интегрира со голем број различни платформи. Ова ги вклучува популарните CRM како што се Salesforce, Infusionsoft и HubSpot. Ова значи дека корисниците можат да управуваат со нивните контакти, потенцијални клиенти и клиенти од една платформа.

Друга клучна карактеристика на Actionetics е неговата способност да сегментира контакти. Ова значи дека корисниците можат да ги насочат своите пораки кон одредени групи луѓе. Ова е многу моќна карактеристика бидејќи им овозможува на корисниците да ги персонализираат своите пораки и да се уверат дека испраќаат само релевантни информации до нивната целна публика.

Actionetics вклучува и голем број вградени шаблони. Овие шаблони може да се користат за креирање сопствени е-пошта, целни страници и страници за благодарност. Ова значи дека корисниците можат да заштедат многу време кога станува збор за креирање на нивните маркетинг материјали.

Како акцијатиката на ClickFunnel може да му помогне на вашиот бизнис

Ако сте сопственик на онлајн бизнис, секогаш барате начини да го подобрите вашиот бизнис. Еден начин да го направите ова е да користите ClickFunnel's Actionetics.

Actionetics е моќна алатка за маркетинг автоматизација која ви овозможува да креирате високо персонализирани и насочени е-мејл маркетинг кампањи. Исто така, обезбедува детално следење и известување за да можете да видите како функционираат вашите кампањи.

Овој софтвер може да ви помогне на многу начини.

На пример, може да ви помогне да креирате подобри продажни инки.

Исто така, може да ви помогне да ги следите вашите резултати за да можете да видите што работи, а што не.

Дополнително, Actionetics може да ви помогне автоматизирајте го вашиот бизнис.

Ова значи дека можете да потрошите помалку време на секојдневните задачи за водење на вашиот бизнис, а повеќе време на работите кои се најважни.

Карактеристики на ClickFunnel Actionetics

Еве некои од карактеристиките на ClickFunnel's Actionetics.

 1. Можете лесно да ги следите вашите клиенти и потенцијални клиенти.
 2. Лесен е за користење и многу ви го олеснува животот.
 3. Можете лесно да ја сегментирате вашата листа на контакти.
 4. Можете лесно да креирате и управувате со вашите кампањи за е-пошта.
 5. Можете лесно да ги следите вашите резултати и да ја видите вашата рентабилност.
 6. Можете лесно да се интегрирате со друг софтвер и системи.
 7. Можете лесно да го зголемите вашиот бизнис.

Започнување со акционетика

Ако сте како повеќето сопственици на бизниси, знаете дека е-пошта маркетингот е важен, но можеби не сте сигурни како да започнете.

Платформата Actionetics на ClickFunnels може да ви помогне да го подигнете вашиот е-пошта маркетинг на следното ниво, со пакет моќни алатки кои го олеснуваат сегментирањето на вашата листа, автоматизирањето на вашите комуникации и следењето на вашите резултати.

Еве чекор-по-чекор водич за тоа како да започнете со Actionetics за да можете да започнете да ја користите оваа моќна платформа за да го развиете вашиот бизнис.

 1. Креирајте сметка на ClickFunnels. Ако сè уште немате, можете да се регистрирате за бесплатен пробен период од 14 дена.
 2. Откако ќе се најавите на вашата сметка на ClickFunnels, одете на табулаторот Actionetics и кликнете на копчето „Додај нова акција“.
 3. На следната страница, ќе можете да изберете од различни различни дејства, вклучително и испраќање е-пошта, СМС или веб-кука. Ајде да избереме „Испрати е-пошта“.
 4. На следната страница, ќе можете да ги внесете деталите за вашата е-пошта. Задолжително пополнете го полето „до“, како и полињата „предмет“ и „од“. Можете да изберете од еден од шаблоните за е-пошта на ClickFunnels или да креирате свој.
 5. Откако ќе ги внесете сите потребни информации, скролувајте надолу и кликнете на копчето „Следно“.
 6. На следната страница, ќе можете да ја прегледате вашата е-пошта и да ги направите сите неопходни промени. Откако ќе бидете задоволни со вашата е-пошта, кликнете на копчето „Зачувај и излези“.

Тоа е тоа! Сега ја создадовте вашата прва е-пошта на Actionetics.

За да го испратите до вашата листа, едноставно одете во јазичето Контакти и изберете ги контактите што сакате да ги добивате вашата е-пошта. Потоа, кликнете на копчето „Испрати е-пошта“.

ClickFunnels Actionetics е моќна платформа која може да ви помогне да го подигнете вашиот е-пошта маркетинг на следното ниво. Следејќи ги чекорите погоре, можете да започнете со Actionetics и да започнете да го развивате вашиот бизнис уште денес.

Поставување на вашата прва акциона инка

Ако сте нешто како мене, секогаш барате начини да го автоматизирате вашиот бизнис. И ако барате начин да го автоматизирате вашиот е-маил маркетинг, ClickFunnel's Actionetics е начин да се оди.

Actionetics е алатка која ви овозможува да креирате акциони инки, кои се серија на е-пошта што се активираат врз основа на одредени дејства што ги преземаат вашите контакти.

На пример, можете да креирате акциона инка што се активира кога некој ќе се претплати на вашата мејлинг листа. Првата е-пошта во инката може да биде е-пошта за добредојде, а втората е-пошта може да биде код за попуст за вашите производи или услуги.

Можете исто така да користите Actionetics за да креирате сопствени групи, кои се групи на контакти кои можете да ги сегментирате врз основа на одредени критериуми.

На пример, можете да креирате сопствена група за сите луѓе кои го купиле вашиот производ или за сите луѓе кои се претплатиле на вашата мејлинг листа.

И најдобриот дел за Actionetics е тоа што е дел од ClickFunnels, па ако веќе користите ClickFunnels, не треба да се регистрирате за посебна сметка.

Карактеристики на акционетика на ClickFunnels

Сега кога знаете што е Actionetics и што може да направи, ајде да погледнеме како да го користиме.

Прво, ќе треба креирајте сметка со ClickFunnels. Ако веќе немате, можете да се регистрирате за бесплатен пробен период од 14 дена.

Откако ќе ја креирате вашата сметка и ќе се најавите, кликнете на табулаторот Actionetics во лентата за навигација.

На страницата Actionetics, ќе видите преглед на сите акциски инки што сте ги создале. За да креирате нова акциона инка, кликнете на копчето Креирај нова акциона инка.

На следната страница, ќе треба да и дадете име на вашата акциона инка и да изберете активирач. Активирањето е настан што ќе предизвика активирање на акциската инка. На пример, ако го изберете активирањето Subscribed to List, акциската инка ќе се активира кога некој ќе се претплати на вашата мејлинг листа.

Откако ќе изберете активирач, ќе треба да изберете дејство. Дејството е е-пошта што ќе се испрати кога активирањето ќе се активира. На пример, ако го изберете дејството Испрати е-пошта за добредојде, ќе биде испратена е-пошта за добредојде до контактот кога ќе се претплати на вашата мејлинг листа.

Можете исто така да изберете да додадете одложување на вашето дејство. Доцнењето е времето што ќе помине помеѓу активирањето на активирањето и извршувањето на дејството. На пример, можете да додадете доцнење од 24 часа, така што е-поштата за добредојде ќе биде испратена 24 часа откако лицето ќе се претплати на вашата мејлинг листа.

Откако ќе ја конфигурирате вашата акциона инка, кликнете на копчето Зачувај и излез.

И тоа е тоа! Сега ја создадовте вашата прва акциона инка.

Градење на вашиот прв автоматски одговор

Добредојдовте во возбудливиот свет на автоодговори! Овие моќни алатки можат да го подигнат вашиот онлајн бизнис на следното ниво со автоматско поврзување и испраќање пораки до вашите клиенти.

Дозволете ми да ве проучам низ основите за поставување на вашиот прв автоматско одговор.

Првиот чекор е да ги креирате вашите списоци со е-пошта. Ова е местото каде што ќе ги зачувате сите контакти што сакате да ги добивате вашите автоодговори.

Можете да креирате списоци колку што ви треба и да ги сегментирате како што сакате. На пример, може да имате листа на клиенти кои купиле, и друг од оние кои не направиле.

Откако ќе ги поставите вашите списоци, време е да ги креирате вашите е-пошта. Најдобрите автоодговори се многу релевантни и персонализирани. Тие исто така даваат вредност, без разлика дали се работи за корисни информации или код за купон.

За да започнете, размислете за тоа кое дејство сакате да го активира вашиот автоматски одговор. Ова може да биде нешто како купување, регистрирање или преземање. Откако ќе знаете каква акција сакате да го активирате вашиот автоматско одговор, соодветно направете ја вашата е-пошта.

Вклучете силна тема и јасен повик за акција. Персонализирајте ја пораката со името на примачот и користете слики за да го разделите текстот. Што е најважно, проверете дали вашата порака е релевантна и дава вредност.

Тоа е тоа! Сега сте подготвени да започнете со градење на вашиот прв автоматски одговор. Само не заборавајте да ги одржувате вашите пораки релевантни и лични, и сигурно ќе видите успех.

Заклучок

Сега кога знаете што е ClickFunnel's Actionetics (Follow-Up Funnels), подготвени сте да го подигнете вашиот бизнис на следното ниво.

Генерално, Actionetics е многу моќна алатка која може да им помогне на корисниците да ја зголемат стапката на конверзија. Тоа е програма која е многу лесна за користење и нуди голем број функции кои не се достапни со друг софтвер.

Референци

https://goto.clickfunnels.com/actioneticsmd-features

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...