Може ли да користам ClickFunnels со Squarespace и Wix?

in Продажни инка Градежни

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Може ли да користам ClickFunnels со Squarespace и Wix? Одговорот е убедливо ДА! Всушност, користењето на ClickFunnels со овие две платформи е одличен начин да се создадат убави, професионални целни страници и инки без да се бара никакво кодирање.

Што е ClickFunnels?

ClickFunnels е софтверска апликација која ви овозможува да креирате продажни инки со цел да пазарите, продавате и испорачувате производи или услуги. Може ли да користам ClickFunnels со Squarespace и Wix?

што е clickfunnels

Можете да ги користите ClickFunnels со голем број различни создавачи на веб-страници, вклучувајќи Squarespace и Wix.

Ако барате започнете бизнис преку Интернет, или дури и ако само барате да ја зголемите продажбата за вашиот постоечки бизнис, ClickFunnels дефинитивно вреди да се размисли. Тоа е една од најпопуларните софтверски платформи за продажни инки на пазарот, и има добра причина.

Не само што ClickFunnels го олеснува создавањето на продажни инки, туку исто така им обезбедува на корисниците широк спектар на функции и интеграции кои можат да го однесат вашиот бизнис на следното ниво.

Проверете го мојот преглед на ClickFunnels за да дознаете повеќе за сите негови карактеристики на инка и градител на страници, како и добрите и лошите страни.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ClickFunnels. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Може ли да користам Clickfunnels со Wix?

Исто како и кај Squarespace, одговорот на ова прашање е и да и не.

Да, можете да користите ClickFunnels со Wix, но ќе бидете ограничени во она што можете да го направите.

Тоа е затоа што Wix, како и Squarespace, не е дизајниран да биде интегриран со продажните инки.

Wix е одлична платформа за градење едноставни веб-страници. Сепак, тој не е дизајниран за посложени маркетинг кампањи кои бараат повеќе страници и интеграции.

Значи, иако технички можете да користите ClickFunnels со Wix, ќе бидете сериозно ограничени во она што можете да го направите.

Исто така, вреди да се напомене дека Wix има свое вградено решение за е-трговија. Значи, ако барате да продавате производи или услуги преку Интернет, подобро е да ги користите алатките за е-трговија на Wix наместо да се обидувате да ги интегрирате ClickFunnels.

Сепак, ClickFunnels 2.0 има вградена е-трговија и количка за купување способности.

Што е Squarespace?

Squarespace е платформа за креирање веб-страници и хостирање која им овозможува на корисниците да креираат и одржуваат веб-страници со професионален изглед.

квадратен простор

Тоа е популарен избор за бизниси и поединци кои сакаат лесен начин за креирање веб-страница без да мора да научите да кодирате или да ангажирате веб-развивач.

Иако Squarespace не нуди вградено решение за е-трговија, може да се користи со платформи за е-трговија од трети страни, како што е ClickFunnels.

Дознајте повеќе во мојот преглед на Squarespace овде.

Што е Wix?

Wix е градител на веб-страници што им овозможува на корисниците да креираат веб-страница без да мора да кодираат. Тоа е платформа за влечење и спуштање која е лесна за употреба и не бара никакви технички вештини.

Можете да го користите Wix за да креирате веб-страница за вашиот бизнис, блог или личен бренд.

Wix

Дознајте повеќе во мојот преглед на Wix овде.

Може ли да користам ClickFunnels со Squarespace и Wix?

Ако водите онлајн бизнис, алатките што ги користите за управување со вашата веб-страница и маркетинг кампањите се клучни за вашиот успех. ClickFunnels е моќна маркетинг алатка која може да ви помогне да ја автоматизирате продажната инка и да го развиете вашиот бизнис.

Може ли да користам ClickFunnels со Squarespace или Wix?

Теоретски, да, можете да користите ClickFunnels со Squarespace.

Сепак, во пракса, не е толку едноставно.

Главниот проблем на кој ќе наидете ако се обидете да користите ClickFunnels со Squarespace е тоа што Squarespace не е изграден за да биде интегриран со продажните инки.

Squarespace е одлична платформа за градење едноставни веб-страници. Сепак, тој не е дизајниран за посложени маркетинг кампањи кои бараат повеќе страници и интеграции.

Тука влегува ClickFunnels.

ClickFunnels е дизајниран специјално за изградба на продажни инки. Доаѓа со широк спектар на функции и интеграции кои едноставно не се достапни на Squarespace.

Значи, иако технички можете да користите ClickFunnels со Squarespace, ќе бидете строго ограничени во она што можете да го направите.

Исто така, вреди да се напомене дека Squarespace има свое вградено решение за е-трговија. Значи, ако барате да продавате производи или услуги преку Интернет, подобро е да ги користите алатките за е-трговија на Squarespace наместо да се обидувате да ги интегрирате ClickFunnels.

Squarespace е популарен градител на веб-страници што ви овозможува да креирате прекрасни веб-страници без никакво знаење за кодирање. ClickFunnels се интегрира со Squarespace, така што можете да ги користите истите алатки за да ја изградите вашата веб-страница на Squarespace и вашата продажна инка ClickFunnels.

Wix е уште еден популарен градител на веб-страници што добро работи со ClickFunnels. Можете да го користите Wix за да изградите професионална веб-локација за вашиот бизнис, а потоа да користите ClickFunnels за да додадете моќни маркетинг функции како продажна инка, маркетинг преку е-пошта и многу повеќе.

Ако сакате да користите ClickFunnels со Squarespace или Wix, ќе треба да ги интегрирате заедно. За да го направите ова, ќе треба да користите услуга од трета страна како Zapier или Integromat. Откако ќе ја поставите интеграцијата, ќе можете да користите ClickFunnels со Squarespace или Wix.

Ако користите Squarespace или Wix за да ја изградите вашата веб-страница, можете да користите ClickFunnels за да го развиете вашиот бизнис. ClickFunnels ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да ги пласирате, продавате и испорачате вашите производи или услуги преку Интернет.

Клучни преземања: Можете да ги користите ClickFunnels со Squarespace или Wix за да ја изградите вашата веб-страница и продажна инка.

Како можам да користам ClickFunnels со Squarespace и Wix?

Ако не сте запознаени со ClickFunnels, тоа е моќен софтвер кој ви овозможува да креирате продажни инки и целни страници за да го развиете вашиот бизнис.

И додека е дизајниран да работи со WordPress, можете да користите и ClickFunnels со Squarespace и Wix.

Еве брз преглед на тоа како работи ClickFunnels.

Прво, ќе треба регистрирајте се за сметка на ClickFunnels. Откако ќе се најавите, ќе можете да ја креирате вашата прва инка.

Можете да креирате два типа на инки: инка за фаќање олово и инка за продажба.

Инките за фаќање олово се дизајнирани да ја зголемат вашата листа на е-пошта. Тие обично се состојат од целна страница со формулар за пријавување, каде што посетителите можат да се пријават за да го добијат вашиот бесплатен во замена за нивната адреса за е-пошта.

Продажните инки, од друга страна, се дизајнирани да ги натераат посетителите да го купат вашиот производ или услуга. Тие обично се состојат од целна страница со страница за продажба и формулар за нарачка.

Откако ќе ја креирате вашата инка, ќе треба да ја додадете на вашата веб-локација.

Еве чекор-по-чекор водич за тоа како да се изгради продажна инка со ClickFunnels, Squarespace и Wix, и можете да користите ClickFunnels и со Shopify.

1. Изберете тип на инка

Првиот чекор е да изберете тип на инка.

Инките за фаќање олово се дизајнирани да зафаќаат потенцијални води. Тие обично се користат за создавање листа на е-пошта.

Продажните инки се дизајнирани да продаваат производи. Тие обично имаат количка и процесор за плаќање.

Ако не сте сигурни кој тип на инка да изберете, препорачувам да започнете со инка за фаќање олово. Тие се поедноставни за изградба и не бараат процесор за плаќање.

2. Изберете Шаблон

Следниот чекор е да изберете шаблон. ClickFunnels има многу шаблони за избор. И сите тие се дизајнирани за различни типови на бизниси.

Ако не сте сигурни кој шаблон да го изберете, препорачувам да започнете со шаблонот Lead Capture Funnel.

3. Поврзете го вашиот домен

Следниот чекор е да го поврзете вашиот домен. За да го направите тоа, ќе треба да додадете запис CNAME во поставките за DNS.

Ако не сте сигурни како да го направите тоа, ClickFunnels има одличен водич на својата страница за поддршка.

4. Изградете ја вашата инка

Следниот чекор е да ја изградите вашата инка. За да го направите тоа, ќе го користите уредникот ClickFunnels.

Уредникот ClickFunnels е многу лесен за користење. И ако заглавите, ClickFunnels има одлична поддршка.

5. Поврзете го вашиот процесор за плаќање

Ако градите инка за продажба, следниот чекор е да го поврзете вашиот процесор за плаќање. ClickFunnels се интегрира со сите главни процесори за плаќање.

6. Објавете ја вашата инка

Последниот чекор е да ја објавите вашата инка. Откако ќе ја објавите вашата инка, таа ќе биде во живо и луѓето ќе можат да ја најдат на интернет.

Тоа е тоа! Сега изградивте продажна инка со ClickFunnels, Squarespace и Wix.

Клучни преземања: Можете да ги користите ClickFunnels со Squarespace или Wix за да го подигнете вашиот онлајн бизнис на следното ниво!

Заклучок

ClickFunnels е моќна, сè-во-едно маркетинг платформа која ви овозможува лесно да креирате продажни инки и целни страници.

Со ClickFunnels, можете брзо и лесно да креирате целни страници со професионален изглед кои се дизајнирани да ги претворат посетителите во потенцијални клиенти или клиенти.

Можете исто така да користите ClickFunnels за да креирате високо ефективни продажни инки кои ќе ви помогнат да затворите повеќе зделки и да ги зголемите приходите.

Повеќе читање:

Споделете на...