Може ли да користам ClickFunnels со Shopify?

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Може ли да користам ClickFunnels со Shopify? Краткиот одговор е да, но има некои работи што треба да ги имате на ум пред да ги користите двете платформи заедно. 

Од 127 долари/месечно. Откажи во секое време

Започнете го вашиот бесплатен ClickFunnels 14-дневен пробен период сега

Ако си водење бизнис преку Интернет, веројатно е дека секогаш барате начини да ги насочите вашите процеси и да направите работите да се одвиваат понепречено. Еден начин да го направите ова е да ги интегрирате вашите различни софтверски платформи за да работат заедно беспрекорно.

Една популарна софтверска интеграција е ClickFunnels и Shopify. Како можам да користам ClickFunnels со Shopify?

Во овој водич, ќе разговараме за сè што треба да знаете за интегрирањето на ClickFunnels со Shopify, вклучувајќи ги добрите и лошите страни.

ДЕЛ

Започнете го вашиот бесплатен ClickFunnels 14-дневен пробен период сега

Од 127 долари/месечно. Откажи во секое време

Од 1 ноември 2022 година, ClickFunnels повеќе не поддржува интеграција со Shopify. Но, сепак можете да ги интегрирате Shopify и ClickFunnels преку апликација од трета страна како Zapier.

Што е ClickFunnels?

ClickFunnels е софтвер кој ви овозможува да креирате продажни инки за да ви помогнат да ги пласирате, продавате и испорачате вашите производи или услуги. Можете да ги користите ClickFunnels со Shopify за да креирате и управувате со вашите продажни инки.

што е clickfunnels

Постојат неколку клучни причини зошто можеби сакате да ги интегрирате ClickFunnels со Shopify.

Прво, ClickFunnels може да ви помогне да креирате поефективни продажни инки кои можат да ја зголемат вашата стапка на конверзија и вкупната продажба.

Дополнително, ClickFunnels може да ви обезбеди моќни маркетинг алатки и функции кои можат да ви помогнат подобро да ја промовирате вашата продавница Shopify на вашата целна публика.

Конечно, интегрирањето на ClickFunnels со Shopify може да ви помогне да заштедите време и пари со поедноставување на вашите процеси на продажба и маркетинг.

Проверете го мојот преглед на ClickFunnels за да дознаете повеќе за сите негови карактеристики на инка и градител на страници, како и добрите и лошите страни.

ClickFunnels и Shopify

Како сопственик на продавницата Shopify, можеби се прашувате како можам да користам Shopify со ClickFunnels.

продавница

Со интегрирање на ClickFunnels со Shopify, можете да го поедноставите вашиот процес на испорака со пренесување на информации за нарачката директно од формуларот за нарачка ClickFunnels на вашата сметка на Shopify. Оваа интеграција е особено корисна ако имате голем број производи во вашата продавница на Shopify.

Не постои решение со еден клик за додавање производи на Shopify во ClickFunnels, но има неколку решенија што може да се искористат за да се постигне ова.

Една од нив е да го користите ClickFunnels API за да додадете производи на вашата сметка на ClickFunnels, а потоа да го користите Shopify API за да ги додадете тие производи во вашата продавница Shopify.

Друго решение е да користите апликација Shopify што се интегрира со ClickFunnels како што е Funnel Buildr 2.0.

clickfunnels со shopify

Интеграција на ClickFunnels и Shopify: Што треба да знаете

ClickFunnels е моќен градител на продажна инка што може да ви помогне да ги зголемите стапките на конверзија и да ја зголемите продажбата.

Shopify, од друга страна, е популарна платформа за е-трговија која ви овозможува да креирате онлајн продавница и да продавате производи.

Значи, дали можам да користам ClickFunnels со Shopify? Да ти можеш!

Всушност, ClickFunnels има вградена интеграција со Shopify што го прави супер лесно поврзувањето на двете платформи.

Откако ќе ја поврзете вашата сметка на ClickFunnels со вашата продавница на Shopify, ќе можете да ги користите сите моќни карактеристики на продажната инка на ClickFunnels за да го придвижите сообраќајот до вашата продавница на Shopify и да остварите поголема продажба.

Ако барате начин да го подигнете вашиот онлајн бизнис на следното ниво, тогаш интегрирањето на ClickFunnels со Shopify е одлична опција за разгледување.

совети: ClickFunnels исто така се интегрира и со Wix и со Squarespace.

Клучни преземања: Можете да ги користите ClickFunnels со Shopify за да ги зголемите вашите стапки на конверзија и да ја зголемите продажбата.

Како можам да користам ClickFunnels со Shopify?

Ако водите онлајн бизнис, има добри шанси да користите Shopify како ваша платформа за е-трговија.

И ако користите Shopify, можеби се прашувате дали можете да го користите ClickFunnels како ваш градител на продажни инка.

Дознајте повеќе за Shopify во мојот преглед овде.

Добрата вест е дека можете апсолутно да користите ClickFunnels со Shopify! Всушност, тоа е прилично лесен процес за поставување.

Еве брз преглед за тоа како да ги поврзете ClickFunnels со Shopify.

  1. Најавете се на вашата сметка на ClickFunnels и одете на табулаторот „Интеграции“.
  2. Скролувајте надолу до интеграцијата „Shopify“ и кликнете „Поврзи се“.
  3. Внесете ја вашата URL-адреса на продавницата Shopify и кликнете „Поврзи се“.

Тоа е тоа! Вашите сметки на ClickFunnels и Shopify сега се поврзани.

Сега кога знаете како да ги поврзете ClickFunnels со Shopify, можеби се прашувате што можете да направите со оваа интеграција.

Еве неколку идеи:

  • Создадете страница за вклучување за да ја изградите вашата листа со е-пошта Shopify.
  • Направете страница за продажба за производ на Shopify.
  • Водете натпревар или подароци на Shopify.
  • Направете страница за благодарност за нарачки на Shopify.

Ова се само неколку идеи - можностите се навистина бескрајни!

Ако барате начин да го подигнете вашиот Shopify бизнис на следното ниво, ClickFunnels е одлична опција. Со способноста да се создадат продажни инки со висока конверзија, тоа е моќна алатка која може да ви помогне да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис.

Недостатоци на интегрирањето на ClickFunnels со Shopify

Ако размислувате да користите ClickFunnels со Shopify, има неколку работи што треба да ги знаете.

Прво, ClickFunnels не е софтвер за количка, така што ќе треба да користите решение од трета страна за тоа.

Второ, ClickFunnels е дизајниран за маркетинг инки, а не за е-трговија, така што може да ви биде тешко да го користите за вашата продавница Shopify.

И, конечно, ClickFunnels е услуга базирана на претплата, така што ќе треба да го вклучите тоа во вашиот буџет.

Дали е достоен за тоа?

Интегрирање Clickfunnels со решенија за е-трговија како што е Shopify е одличен начин да ја зголемите вашата стапка на конверзија и да остварите поголема продажба.

Еве зошто.

Кога користите ClickFunnels со Shopify, можете да креирате сопствени целни страници што се дизајнирани да конвертираат. Ова значи дека можете да испратите насочен сообраќај до одредени страници на вашата веб-страница кои се дизајнирани да го натераат посетителот да преземе акција.

На пример, да речеме дека водите продажба на вашата продавница на Shopify. Наместо само да испраќате сообраќај до вашата почетна страница, можете да ги испратите на целна страница која има специјална понуда и е дизајнирана да конвертира. Ова може да направи голема разлика во вашата стапка на конверзија и вкупната продажба.

Друга причина за користење на ClickFunnels со Shopify е тоа што ClickFunnels има моќни вградени функции кои можат да ви помогнат да ја зголемите продажбата.

На пример, ClickFunnels има функција за нарачка која ви овозможува да им понудите дополнителни производи на вашите клиенти при наплатата. Ова е одличен начин да ја зголемите просечната вредност на нарачката и да остварите поголема продажба.

Генерално, користењето на ClickFunnels со Shopify е одличен начин да ја зголемите вашата стапка на конверзија и да остварите поголема продажба.

Ако не користите ClickFunnels со Shopify, пропуштате многу потенцијални продажби.

Клучни преземања: Можете да ги користите Clickfunnels со Shopify за да креирате сопствени целни страници и да ја зголемите вашата стапка на конверзија.

Заклучок

Од 1 ноември 2022 година, ClickFunnels повеќе не поддржува интеграција со Shopify. Но, сепак можете да ги интегрирате Shopify и ClickFunnels преку апликација од трета страна како Zapier.

Shopify наспроти ClickFunnels: кој треба да го користите за да го водите вашиот онлајн бизнис?

Одговорот: зависи од тоа што продавате и кои се вашите цели.

Ако продавате физички производи, Shopify е очигледниот избор. Тоа е платформа за е-трговија која е дизајнирана за продажба на производи.

ClickFunnels, од друга страна, е дизајниран за продажба на дигитални производи и услуги. Тој навистина не е изграден за продажба на физички производи.

Сега, постојат некои бизниси кои продаваат и физички и дигитални производи. Во тој случај, можете да ги користите и Shopify и ClickFunnels.

Всушност, тие работат заедно доста добро.

На пример, можете да го користите Shopify за да ги продавате вашите физички производи и ClickFunnels за да ги продавате вашите дигитални производи. 

Заклучокот е дека зависи од тоа што продавате и кои се вашите цели.

Ако продавате физички производи, користете Shopify. Ако продавате дигитални производи или услуги, користете ClickFunnels. И ако ги продавате двете, можете да ги користите и двете.

ДЕЛ

Започнете го вашиот бесплатен ClickFunnels 14-дневен пробен период сега

Од 127 долари/месечно. Откажи во секое време

Повеќе читање:

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.