ClickFunnels Share Funnels (Како да користите готови инки)

in Продажни инка Градежни

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Функцијата ClickFunnels Share Funnels е одличен начин да го промовирате вашиот бизнис и да ги заинтересирате луѓето за она што го нудите. Со споделување инки, можете со 1 клик да увезувате клонирани инки, како и да ги споделувате вашите инки со други.

Кога некој ќе кликне на врската што сте ја споделиле, ќе биде однесен на целната страница каде што може да дознае повеќе за тоа што имате да го понудите.

Ајде да разложиме што се ClickFunnels Share Funnels и како тие можат да помогнат да се подобри вашата стапка на конверзија.

Проверете го мојот преглед на ClickFunnels за да дознаете повеќе за сите негови карактеристики на инка и градител на страници, како и добрите и лошите страни.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ClickFunnels. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Што е функцијата „Сподели инки“ на ClickFunnels?

Ако водите онлајн бизнис, голема е веројатноста дека сте слушнале за ClickFunnels. ClickFunnels е легален софтвер кој ви овозможува да креирате и управувате со вашите продажни инки.

Продажната инка е процес на претворање на олово во клиент.

ClickFunnels го олеснува креирањето и управувањето со вашите продажни инки. Има уредник за влечење и спуштање и претходно направени шаблони што можете да ги користите за да ја креирате вашата инка.

ClickFunnels исто така има функција наречена Сподели Инки. Со Share Funnels, можете да ја споделите вашата инка со други корисници на ClickFunnels. Ова е одличен начин да започнете со ClickFunnels или да добиете помош од заедницата ClickFunnels.

Ако барате начин да започнете со ClickFunnels или да добиете помош од други корисници на ClickFunnels, Share Funnels е одлична опција.

Како функционираат инките за споделување?

Ако сте онлајн претприемач, тогаш секогаш барате нови начини да го зголемите вашиот бизнис. А ако не си, треба да бидеш.

Еден начин да го направите ова е со користење на Сподели инки.

клонираат и споделуваат инки

Сподели инка е начин да ја споделите целата ваша инка со некој друг. Ова значи дека тие добиваат пристап до целата ваша инка, вклучувајќи ја страницата за пријавување, страницата за благодарност и сите е-пораки помеѓу нив.

Можете исто така да споделувате одредени страници од вашата инка, како што се страницата за продажба или формуларот за нарачка.

Зошто би сакал да ја споделам мојата инка?

Постојат неколку причини зошто можеби сакате да ја споделите вашата инка со некој друг.

Прво, тоа е одличен начин да добиете повратни информации за вашата инка. Можете да видите како луѓето комуницираат со вашата инка и соодветно да направите промени.

Второ, тоа е одличен начин за градење односи со други онлајн претприемачи. Ако ја споделите вашата инка со некого, поверојатно е дека тој ќе ви возврати.

И кога имате силна врска со некого, поверојатно е дека тој ќе ги промовира вашите производи и услуги.

Последно, но не и најмалку важно, тоа е одличен начин да направите пасивен приход. Ако имате инка што добро конвертира, можете да наплаќате од други луѓе месечна претплата за да ја користат.

споделување инки

Сега кога знаете што е ClickFunnels Share Funnels, ајде да разговараме за тоа како функционира.

Сподели инка функционира така што ви дава можност да ја споделите целата ваша инка со некој друг. Ова значи дека тие добиваат пристап до целата ваша инка, вклучувајќи ја страницата за пријавување, страницата за благодарност и сите е-пораки помеѓу нив.

Можете исто така да споделувате одредени страници од вашата инка, како што се страницата за продажба или формуларот за нарачка.

За да ја споделите вашата инка, се што ви треба е URL-то на инката. Потоа, можете да го споделите преку е-пошта, социјални медиуми или дури и линк на вашата веб-страница.

Кога некој ќе кликне на врската, ќе биде однесен на страницата што ја споделувате.

Клучни преземања: Инките за споделување се моќна алатка која може да ви помогне да го подигнете вашиот бизнис на следното ниво.

Придобивки од користење на споделени инки

Ако сте онлајн претприемач, тогаш секогаш барате начини да го рационализирате вашиот бизнис и да го направите поефикасен. Еден начин да го направите ова е да користите Сподели инки.

што е clickfunnels

Сподели инки се одличен начин да заштедите време и пари кога станува збор за вашиот онлајн бизнис. Со користење на Сподели инки, можете да ги споделите вашите инки со други претприемачи, за да можат да ги користат за свој бизнис.

Еве некои од придобивките од користењето Сподели инки.

1. Заштедете време

Со користење на Сподели инки, можете да заштедите многу време затоа што не морате креирајте сопствени инки од нула. Наместо тоа, можете едноставно да користите туѓа инка и да ја приспособите за да одговара на вашиот сопствен бизнис.

2. Заштедете пари

Создавањето сопствени инки може да биде прилично скапо, особено ако ангажирате дизајнер да го направи тоа наместо вас. Со Share Funnels, можете да заштедите многу пари бидејќи можете бесплатно да користите туѓа инка.

3. Добијте повеќе води

Кога ќе ги споделите вашите инки со други претприемачи, ќе добиете повеќе потенцијални клиенти бидејќи тие ќе можат да ги видат вашите инки и да одлучат дали сакаат да ги користат за свој бизнис.

4. Зголемете ги конверзиите

Со користење на Сподели инки, можете зголемете ја вашата стапка на конверзија затоа што ќе можете да допрете повеќе луѓе со вашата порака.

5. Изградба на врски

Кога ќе ги споделите вашите инки со други претприемачи, ќе можете да изградите односи со нив и да научите од нивните искуства.

Клучни преземања: Сподели инки се одличен начин да заштедите време и пари кога станува збор за вашиот онлајн бизнис.

Започнување со споделени инки

Сподели инки се во суштина однапред направени целни страници и продажни инки што можете да ги користите за сопствен бизнис.

Тие се совршени за оние кои штотуку почнуваат или за оние кои сакаат да заштедат време со тоа што нема да мораат да создаваат свои инки од нула.

Достапни се еден тон различни Сподели инки и можете да ги најдете на веб-страницата ClickFunnels.

За да користите инка за споделување, едноставно изберете ја онаа што сакате да ја користите и потоа кликнете на копчето „Користете ја оваа инка“.

Откако ќе го направите тоа, ќе можете да ја приспособите инката за да одговара на вашите потреби. Можете да ги менувате боите, текстот, сликите, па дури и редоследот на страниците.

Откако ќе бидете задоволни со вашата инка, тогаш можете да ја зачувате и да ја користите кога сакате. Сè што треба да направите е да ја споделите врската со секој што мислите дека е заинтересиран да го користи.

Клучни преземања: Сподели инки се одличен начин да заштедите време и пари кога креирате целни страници и продажни инки.

Кој треба да користи споделени инки?

  1. Бизниси кои бараат нови начини за зголемување на продажбата и развој на нивниот бизнис.
  2. Бизнисите кои се борат да генерираат потенцијални клиенти и да ги претворат во клиенти.
  3. Бизниси кои сакаат да заштедат време и пари со споделување на нивните продажни инки со други бизниси.
  4. Бизниси кои сакаат да создадат пасивен прилив на приход преку споделување на нивните продажни инки со други бизниси.

Ако спаѓате во некоја од горенаведените категории, тогаш дефинитивно треба да размислите за користење на функцијата ClickFunnels Share Funnels.

Тоа е одличен начин да го подигнете вашиот бизнис на следното ниво и да почнете да гледате неверојатни резултати.

Список на бесплатни инки за споделување (Можете да поминете и да увезете)

Слободни членови на заедницата за споделување инки

Заврши

Со ClickFunnels Share Funnels можете да креирате целна страница која вклучува информации за вашиот производ или услуга, а потоа да ги споделите со други.

Кога некој ќе кликне на врската што сте ја споделиле, ќе биде однесен на целната страница каде што може да дознае повеќе за тоа што имате да го понудите.

Како ги разгледуваме ClickFunnels: нашата методологија

Кога се нурнуваме во тестирање на градителите на продажни инки, не само што ја прелистуваме површината. Ги валкаме рацете, го истражуваме секое ќоше и пукнатина за да разбереме како овие алатки можат навистина да влијаат на крајната линија на бизнисот. Нашата методологија не е само за штиклирање полиња; се работи за искусување на алатката исто како што тоа би го направил вистинскиот корисник.

Број на први впечатоци: Нашата евалуација започнува со процесот на пријавување. Дали е лесно како неделно утро или се чувствува како понеделник наутро? Бараме едноставност и јасност. Комплицираниот почеток може да биде големо исклучување и сакаме да знаеме дали овие градители го разбираат тоа.

Изградба на инка: Откако сите ќе се поставиме и ќе влеземе, време е да ги засукаме ракавите и да почнеме да градиме. Колку е интуитивен интерфејсот? Може ли почетник да се движи во него толку непречено како професионалец? Ние градиме инки од нула, обрнувајќи големо внимание на разновидноста на шаблони и опции за прилагодување. Бараме флексибилност и креативност, но и ефикасност – бидејќи во светот на продажбата, времето е навистина пари.

Интеграции и компатибилност: Во денешниот меѓусебно поврзан дигитален свет, производителот на продажна инка треба да биде тимски играч. Ние тестираме интеграции со популарни CRM-и, алатки за е-пошта маркетинг, процесори за плаќање и многу повеќе. Беспрекорната интеграција може да биде фактор за создавање или прекин во употребливоста на градител на инка.

Изведба под притисок: Што е инка со одличен изглед ако не работи? Ги ставивме овие градители на ригорозни тестирања. Времето на вчитување, мобилната реакција и целокупната стабилност се под нашиот микроскоп. Ние, исто така, истражуваме во аналитиката - колку добро овие алатки можат да го следат однесувањето на корисниците, стапките на конверзија и другите критични метрики?

Поддршка и ресурси: Дури и најинтуитивните алатки можат да ве остават со прашања. Ја оценуваме обезбедената поддршка: Дали има корисни водичи, одговорна услуга за клиенти и форуми во заедницата? Поставуваме прашања, бараме решенија и проценуваме колку брзо и ефикасно реагира тимот за поддршка.

Цена наспроти вредност: На крајот, ги оценуваме ценовните структури. Ги мериме карактеристиките наспроти трошоците, барајќи вредност за парите. Не станува збор само за најевтината опција; се работи за тоа што добивате за вашата инвестиција.

За повеќе информации за нашиот процес на преглед, Кликни тука.

Повеќе читање

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...