Kepiye Nduwe Pangurus Media Sosial Side Hustle?

ditulis dening

Apa sampeyan manggon kanggo Gram? Apa sampeyan duwe mripat kanggo konten seger lan bakat kanggo nggawe kiriman media sosial kanthi kinerja dhuwur? Yen mangkono, dadi manajer media sosial bisa dadi pamindhahan karir sing tepat kanggo sampeyan. Kemungkinan sampeyan wis dianggep njupuk terjun nanging dingerteni gugup babagan ninggalake stabilitas proyek sampeyan saiki. 

Yen iki muni kaya sampeyan, banjur cara sing apik kanggo nyoba banyu lan ndeleng yen iki minangka pamindhahan karir sing tepat kanggo sampeyan yaiku kanthi miwiti hustle minangka manajer media sosial.

Kanthi cara iki, sampeyan bisa entuk sing paling apik ing jagad iki: njamin kerja sepenuh wektu lan semangat kanggo usaha anyar minangka manajer media sosial.

Nanging kepiye carane sampeyan bisa miwiti? Iku tansah nggegirisi kanggo miwiti saka ngeruk ing lapangan anyar, supaya supaya artikel iki dadi pandhuan mbiyantu kanggo miwiti anyar sosial media management hustle sisih.

TL; DR: Miwiti kesibukan minangka manajer media sosial?

  • Sawise sampeyan mutusake yen sampeyan pengin miwiti kesibukan minangka manajer media sosial, sampeyan bisa miwiti kanthi rong cara:
  • salah siji dening nglamar kanggo manggung part-time karo agensi utawa perusahaan
  • utawa dening iklan dhewe minangka a freelancer lan nggoleki klien sampeyan dhewe.

Apa Dadi Manajer Media Sosial minangka Hustle Sisih Tengen kanggo Sampeyan?

Sadurunge miwiti nggolek kerja, coba pikirake manawa manajemen media sosial minangka kesibukan sing pas kanggo sampeyan.

Manajer media sosial ngatur lan ngatur kehadiran online organisasi, perusahaan, utawa klompok, biasane ing macem-macem platform.

Iki tegese sampeyan bakal tanggung jawab ngembangake strategi, terus-terusan ngasilake konten sing menarik, on-brand, nganalisa dampak, ngatur kabeh kampanye lan proyek sing gegandhengan karo media sosial, lan liya-liyane.

Sanajan iki bisa dadi kesibukan sing bisa ditindakake yen sampeyan kerja ing organisasi cilik, manajer media sosial kanggo perusahaan gedhe duwe akèh saka karya ing piring sing - umume kakehan kanggo nangani minangka part-wektu proyek utawa sisih hustle.

Kahanan kaya ngono Yen sampeyan pengin nyemplungake jempol menyang lapangan, luwih becik diwiwiti kanthi cilik, nanging luwih ing mengko.

Kajaba iku, iki bisa uga tanpa diomongake, nanging manajemen media sosial jelas dudu kerumitan sisih tengen kanggo sapa wae sing nyoba mbatesi wektu layar! 

Sampeyan kudu nglampahi akeh wektu nganalisa tren ing macem-macem platform media sosial, dadi yen iki ora nyenengake sampeyan, sampeyan luwih apik considering hustle sisih beda.

Kanthi ujar kasebut, miwiti hustle minangka manajer media sosial bisa mbantu sampeyan:

  • Temokake yen iki minangka karir sing cocog kanggo sampeyan (sadurunge sampeyan mandheg kerja);
  • Gawe portofolio karya lan gawe resume;
  • Entuk awis ekstra sethitik ing sisih;
  • Ngembangake katrampilan sing cocog karo macem-macem karir, kayata manajemen wektu lan hubungan pelanggan.

Yen iki muni apik kanggo sampeyan, banjur ayo nyilem menyang carane sampeyan bisa miwiti.

Carane Miwiti Social Media Manager Side Hustle

sosial media manager sisih hustle

Yen sampeyan wis mutusake sampeyan pengin miwiti kerja keras minangka manajer media sosial, ana rong cara sing bisa ditindakake: kanthi kerja ing perusahaan utawa miwiti dadi manajer media sosial. freelancer.

Makarya ing Perusahaan utawa Agensi

Miwiti kerja ing perusahaan manajemen media sosial (utawa perusahaan liyane sing pengin nyewa manajer media sosial) mesthi dadi cara paling cepet kanggo miwiti karir ngatur media sosial.

Sampeyan bisa nggoleki proyek ing situs telusuran lapangan kerja sing populer kaya Indeed utawa mriksa perusahaan lan merek favorit kanggo ndeleng manawa bisa nyewa. 

Sampeyan uga bisa nglamar kerja ing agensi manajemen media sosial. Minangka industri manajemen media sosial skyrockets, jumlah agensi sing ajeg nyewa bakat anyar mundhak uga. 

Keuntungan sing jelas ing kene yaiku sampeyan ora perlu nyedhaki klien potensial dhewe, utawa kuwatir yen ora duwe pengalaman cukup ing resume. 

Sampeyan uga bakal duwe gaji dijamin lan kesempatan kanggo sinau industri saka njero lan ngembangake portofolio sampeyan. Singkatipun, kerja minangka bagian saka tim bisa ningkatake kemungkinan sampeyan bisa nyerang dhewe ing sawijining dina, utawa malah miwiti agensi dhewe.

Nanging, ana uga kekurangan. Makarya kanggo perusahaan utawa agensi kamungkinan tegese sampeyan kudu nglebokake luwih akeh jam lan bisa uga ora duwe keluwesan karo jadwal sampeyan. 

Iki dudu perkara sing ala, nanging yen sampeyan nyoba njaga kerja full-time nalika njelajah karir ing manajemen media sosial, jadwal sampeyan bisa dadi sibuk. 

Singkat, kajaba proyek sing wis diterapake kanthi jelas nemtokake manawa sampeyan bisa kerja part-time lan nyetel jadwal sampeyan dhewe, sampeyan kudu ngati-ati supaya ora bisa ngunyah.

freelancing

Minangka manajer media sosial lepas, sampeyan tanggung jawab kanggo nemokake klien sampeyan dhewe.

Salah sawijining cara sing paling apik kanggo nindakake iki yaiku polish munggah resume / CV lan ngiklanake layanan sampeyan ing a platform freelancing kaya Upwork, Toptal, Fiverr, utawa Freelancersitus.

Sanajan kabeh platform kasebut nyuda bathi sampeyan, iku gratis kanggo ndaftar, lan iku rega cukup kanggo mbayar kanggo kang langsung disambungake menyang blumbang ewu klien potensial.

Mesthi wae, kompetisi ing platform kasebut bisa dadi kaku, mula sampeyan kudu kerja keras supaya sampeyan bisa metu saka wong akeh. 

Nalika iki minangka kekurangan potensial freelancing minangka manajer media sosial, sing paling apik yaiku sampeyan bisa njupuk minangka akeh utawa minangka sethitik karya sing pengin lan umume nyetel jadwal dhewe kanggo cocog gaya urip.

Yen sampeyan lagi kerja minangka a freelancer, sampeyan bisa nyetel ragad dhewe. Iki umume gumantung saka pengalaman, nanging minangka aturan umum, sampeyan bisa ngarep-arep ngisi:

  • $10-$20/jam (pengalaman 0-2 taun)
  • $40-$75/jam (pengalaman 3-5 taun)
  • $ 80-100 / jam (pengalaman 5-10 taun)
  • $100-$250/jam (10+ taun pengalaman)

Nalika nggawe profil ing pasar freelance minangka cara sing apik kanggo nyambungake karo klien, dudu siji-sijine pilihan.

Yen sampeyan rumangsa kendel, sampeyan bisa uga tekan perusahaan lan merek cilik kanggo ndeleng manawa bisa uga kasengsem nambah manajer media sosial (yaiku, sampeyan) menyang tim.

Yen sampeyan ngliwati dalan iki, sampeyan kudu duwe portofolio sing disiapake kanthi conto karya lan strategi media sosial hipotetis sing disiapake khusus kanggo merek sing pengin digarap.

Tansah nyiapake rapat apa wae karo klien potensial, lan coba proyèk profesionalisme lan kapercayan (sanajan iki manggung pisanan!).

FAQs

Napa miwiti hustle minangka manajer media sosial?

Saliyane entuk pengalaman ing lapangan lan mbangun resume / portofolio, kanthi kesibukan minangka manajer media sosial, sampeyan bisa:

Setel jam dhewe (biasane);
Entuk dhuwit ekstra;
Makarya ing platform sing sampeyan tresnani;
Entuk katrampilan penting sing bisa ditrapake ing pirang-pirang industri.

Apa manajemen media sosial minangka hustle sisih sing nguntungake?

Kaya akeh hustles sisih, manajemen media sosial bisa dadi Highly duwe bathi if sampeyan sijine wektu lan gaweyan kanggo nggawe

Kanthi mundhake media sosial minangka salah sawijining cara utama merek nyambungake karo pelanggan potensial, panjaluk manajer media sosial mundhak saben dina.

Minangka pamula freelancer, sampeyan bisa cukup ngisi antarane $10-$20 saben jam.

Nalika sampeyan ngembangake portofolio lan entuk pengalaman ing lapangan, sampeyan bisa ngunggahake tarif - Managers media sosial ahli karo sawetara taun pengalaman bisa entuk uga liwat $100 saben jam!

Kepiye carane bisa nyewa dadi manajer media sosial?

Ana rong cara utama kanggo nyewa manajer media sosial: kanthi nglamar kerja ing perusahaan utawa agensi manajemen media sosial utawa kanthi nggawe dhewe minangka freelancer.

Yen sampeyan milih sing terakhir, sampeyan bisa ngiklanake dhewe ing platform freelancing kaya Fiverr utawa liyane utawa ing saluran media sosial sampeyan dhewe.

Ringkesan - Pekerjaan sisih manajer media sosial

Yen sampeyan nimbang nggawe transisi menyang karir ing manajemen media sosial, miwiti hustle sisih minangka manager media sosial iku cara sing apik kanggo nyoba banyu lan ndeleng apa iku cocok kanggo sampeyan.

Ora mung sampeyan bakal entuk kesempatan kanggo nggarap jadwal dhewe, nanging sampeyan uga bisa entuk dhuwit ekstra, kabeh nalika entuk pengalaman ing lapangan kreatif lan terus ganti.

Sanadyan katon angel diwiwiti saka ngeruk, aja nganti ngganggu sampeyan: kabeh wong kudu miwiti ing endi wae, lan ing industri kanthi cepet kaya marketing media sosial, ana akeh kesempatan – sampeyan mung kudu sijine ing wektu lan gaweyan kanggo nemokake wong.

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.

Aku pancene seneng kursus iki! Umume perkara sing wis sampeyan krungu sadurunge, nanging sawetara sing anyar utawa dikirim kanthi cara mikir sing anyar. Iku luwih saka worth iku - Tracey McKinney
Sinau carane nggawe revenue kanthi miwiti 40+ gagasan kanggo hustles sisih.
Miwiti Kanthi Side Hustle (Fiverr Sinau Kursus)