Toptal vs. Upwork - Pasar Bakat Sing Paling Apik kanggo Direkrut Freelancers?

ditulis dening

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

Yen sampeyan duwe proyek utawa proyek sing kudu ditindakake dening profesional lan sampeyan ora pengin nyewa karyawan full-time, kemungkinan sampeyan lagi looking kanggo bisa karo a freelancer.

Kanthi nambah eksponensial ing jumlah wong sing kerja saka omah lan mundhake industri hustle sisih online, ora ana wektu sing luwih apik kanggo golek bakat lan kualitas dhuwur freelancers online.

Toptal lan Upwork iku loro saka akeh freelancer pasar sing wis muncul ing taun-taun pungkasan kanggo njupuk keuntungan saka industri sing berkembang iki lan nggampangake para klien nyambungake freelancers.

Lan sanajan loro platform kasebut nduweni fungsi sing padha, nanging beda-beda ing pirang-pirang cara. Dadi, endi pilihan sing paling apik kanggo perusahaan sampeyan?

Ing artikel iki, aku bakal nindakake nyilem ing-ambane apa Toptal lan Upwork kudu nawakake lan mbantu sampeyan mutusake endi sing paling cocog kanggo kabutuhan sampeyan.

Ringkesan: Sing luwih apik kanggo perusahaan, Toptal vs Upwork?

  • Toptal iku pilihan sing luwih apik sakabèhé kanggo perusahaan gedhe lan agêng-ukuran looking for Highly-qualified freelancers.
  • Upwork iku luwih pas kanggo perusahaan cilik looking kanggo golek freelancers cepet lan murah.

RereganFeesSeleksi CalondhukunganKlien sing misuwurPaling Cocok kanggo:
Toptal- Saben dina
- Saben jam
- Saben proyek
- Ragad tetep
simpenan $ 500 dibutuhakeReview katrampilan lengkap & proses vetting sing ketat kanggo kabeh freelancersBantuan nemokake a freelancer saka anggota tim Toptal; manager akun kanggo perusahaan gedhe; email lan chatting support kanggo perusahaan cilikDuolingo, Bridgestone, USC, Shopify, KraftHeinzPerusahaan gedhe lan medium sing bisa mbayar sing paling apik, paling qualified freelancers.
Upwork- Saben dina
- Saben jam
- Ragad tetep
Ora ana ragad sing dibutuhake kanggo panggunaan umum; Ragad saben wulan $ 50 kanggo paket BisnisOra ana proses vetting wajib (tes katrampilan opsional kasedhiya)Dhukungan email yen ana masalah; yen ora sampeyan dhewe.Microsoft, Airbnb, GoDaddy, Bissel, NasdaqPerusahaan cilik sing pengin mriksa dhewe freelancers lan njaluk proyek rampung cepet.

Kepiye Cara Toptal? 

topal

Toptal (singkatan saka "bakat paling dhuwur") yaiku a freelancer pasar sing gumunggung nggarap "mung ndhuwur 3%" saka freelancers.

Senajan Toptal fitur freelancers makili macem-macem saka sudhut layanan, latar mburi, lan skills, sawetara sing paling umum desainer grafis, pangembang web, pakar UX/UI, manajer proyek, lan ahli keuangan.

Yen sampeyan perusahaan utawa individu looking kanggo nyewa a freelancer ing Toptal, sampeyan kudu nggawe proyek utawa deskripsi proyek sing jelas nuduhake tujuan lan pangarepan sampeyan kanggo proyek kasebut.

Sawise sampeyan nindakake iki, anggota tim Toptal bakal mriksa aplikasi sampeyan. Sing bener - kaya wong-wong mau freelancers, klien sing uga kudu nyukupi standar sadurunge diidini nggunakake platform kasebut.

Pungkasan, yen proyek utawa proposal proyek sampeyan wis ditampa, sampeyan bisa mriksa freelancer profil dhewe lan tekan metu kanggo wong-wong mau utawa bisa karo recruiter Toptal kanggo golek sing paling apik freelancer kanggo kabutuhan tartamtu.

Amarga proses vetting lan review Toptal sing ketat, bisa nganti telung minggu kanggo ditugasake (utawa nemokake) freelancer lan nggawe kesepakatan. 

Iki minangka kekurangan sing jelas yen sampeyan nyewa kanthi cepet, nanging jangkah relatif alon proses cocog sing sengaja dirancang kanggo mesthekake asil paling apik kanggo loro perusahaan lan sing freelancers.

Yen sampeyan pengin sinau luwih akeh, mriksa metu review Toptal lengkap.

Carane Upwork Nggawe?

upwork

Kaya Toptal, Upwork iku sawijining platform online nyambungake freelancers karo wong lan perusahaan sing perlu skills sing.

Nganggo Upwork, pisanan sampeyan kudu nggawe profil ing platform. Iki gratis, lan sampeyan bisa mlebu minangka salah siji klien, a freelancer, utawa loro mau.

Sawise nggawe profil klien, sampeyan bisa browsing freelancers miturut kategori. Sawetara kategori populer kalebu Pangembangan & IT, Desain & Kreatif, Penjualan & Pemasaran, lan Nulis & Terjemahan.

Nalika sampeyan nemokake a freelancer sing sampeyan mikir bisa cocog karo kabutuhan perusahaan, sampeyan bisa langsung hubungi wong-wong mau. Utawa, alternatif, sampeyan bisa ngirim deskripsi proyek sampeyan ing UpworkPasar Talent lan supaya bakat teka kanggo sampeyan.

Yen sampeyan ora ngerti ngendi arep miwiti, sampeyan uga bisa milih kanggo bisa karo salah siji Upwork's Talent Scout recruiters lan supaya wong-wong mau mbantu sampeyan nemokake partner freelance sing cocog kanggo proyek sampeyan.

Kanggo perusahaan gedhe sing pengin nyewa pirang-pirang freelancers minangka pengganti staf normal, Upwork uga nawakake platform sing rada beda, Upwork Perusahaan.

Nanging, pilihan iki ora perlu kanggo umume perusahaan cilik lan/utawa perusahaan sing pengin nyewa wong siji kanggo proyek utawa proyek tartamtu.

Toptal vs. Upwork: Risak Lengkap

Nalika sampeyan bisa ndeleng, Toptal lan Upwork padha ing pirang-pirang cara. Nanging, ana akeh bedane tombol antarane loro iki freelancer pasar sing bisa nggawe prabédan wigati nalika sampeyan nyoba kanggo milih endi sing cocok kanggo sampeyan.

Kahanan kaya ngono ayo dideleng kanthi jero babagan sawetara aspek penting saka platform kasebut lan deleng kepiye dibandhingake.

Freelancer Talent Comparison

toptal vs upwork freelancer comparison

Kanggo sapa looking kanggo ngrekrut a freelancer, kualitas karya sing bakal diasilake minangka salah sawijining masalah sing paling penting. Dadi, carane Toptal lan Upwork tumpukan munggah nalika nerangake bakat?

Ayo ndeleng Toptal dhisik. Kanggo ngedol tenaga kerja ing Toptal, sampeyan kudu ngliwati proses review katrampilan sing ketat sing bisa nganti limang minggu.

Proses iki kalebu sawetara langkah ing ngendi macem-macem faktor dievaluasi, kalebu kemampuan basa lan screening pribadine, review skill lengkap, wawancara langsung, proyek tes, lan liyane.

Ing tembung liyane, Toptal mesthekake yen kabeh sawijining freelancers bener apik minangka padha ngaku. Tingkat vetting ati-ati iki unik kanggo Toptal lan ora soko Upwork Nawakake.

kanthi Upwork, mlebu minangka freelancer gratis lan relatif cepet. Sampeyan mung ndhaptar, nggawe akun, lan sampeyan wis siyap - ora perlu verifikasi. 

Iki ora ateges ora ana akeh individu sing duwe bakat lan mumpuni sing nawakake layanan kasebut Upwork.

Nyatane, Upwork'S relatif luwih gampang mlebu-up lan proses aplikasi tegese ana liyane freelancers ing Upwork ing wektu tartamtu, asil ing blumbang luwih gedhe saka bakat kanggo sampeyan milih saka.

Upwork nawakake testing skills opsional kanggo freelancers, sing banjur bisa nambah asil tes iki kanggo profil kanggo ngedongkrak kasempatan nemokake klien.

Kabeh ing kabeh, wiwit Upwork ora nindakake vetting kanggo sampeyan (kajaba sampeyan nggunakake Upwork Enterprise), iku nganti sampeyan (klien) kanggo layar potensial freelancers dhewe lan nemtokake apa lagi qualified lan pas kanggo project.

Freelance Marketplace/Platform Comparison

Loro Toptal lan Upwork teka karo nyedhaki intuisi, platform pangguna-loropaken sing wis prasaja lan suta golek a freelancer.

Nalika nggawe akun karo Toptal, sampeyan bakal bisa ngatur kabeh proyèk aktif liwat ramping, polesan-looking dashboard. Toptal nggunakake algoritma canggih plus tim ahli kanggo cocog sampeyan karo tengen freelancers.

Tata letak pasar platform diatur lan langsung, lan thanks kanggo layanan pelanggan top-notch lan desain prasaja Toptal, iku gampang kanggo golek bakat tengen pas kabutuhan.

Upwork uga dilengkapi dashboard sing gampang digunakake kanggo ngatur proyek lan panjaluk sampeyan.

Navigasi situs iki umume cukup gampang, nanging amarga jumlah gedhine freelancers, iku bisa dadi akeh banget ing kawitan kanggo Ngurutake liwat lan ngatur panjalukan karya.

Kabeh ing kabeh, nalika nerangake desain pasar lan pengalaman pangguna, Toptal lan Upwork luwih utawa kurang dibandhingake, sanajan pendekatan tangan Toptal kanggo layanan pelanggan ora njupuk akèh karya saka piring.

Biaya & Tarif Comparison

carane nyewa freelancers

Salah siji sing paling ngelingke beda antarane Upwork lan Toptal minangka tag regane.

Ayo ndeleng Toptal dhisik. Toptal mbutuhake simpenan $ 500, ora preduli apa biaya pungkasan proyek sampeyan. Simpenan iki bakal dibalekake yen sampeyan ora bisa nggarap apa wae freelancers, supaya iku relatif resiko-free.

Toptal ngidini klien negosiasi tawaran kanggo mbayar tarif saben jam, tarif saben dina, ragad tetep, utawa ragad adhedhasar proyek.

Fees saben jam sing freelancers ing pangisian daya Toptal relatif luwih dhuwur tinimbang ing Upwork, karo Toptal freelancers daya ngendi wae saka $ 40 - $ 120 dolar saben jam ing rata-rata.

Sawise sampeyan mutusake a freelancer kanggo nggarap, sampeyan bakal nampa penawaran rega siji sing kalebu biaya layanan Toptal (dheweke ora njupuk komisi saka dheweke freelancers, supaya biaya iki metu saka sisih klien).

Kabeh ing kabeh, sampeyan kudu pancen nyana kanggo mbayar luwih karo Toptal saka karo Upwork.

Upwork iku pilihan kabeh-mubeng murah, karo sawetara freelancers nawakake tarif saben jam minangka kurang saka $10. Upwork njupuk ragad komisi saka ing freelancer's sisih, dudu klien, supaya ora ana biaya sing ora dikarepke.

Klien lan freelancers bisa setuju kanggo tarif saben jam, ragad tetep, utawa kanggo mbayar dening project.

Upwork uga nawakake pilihan sing luwih cocog kanggo bisnis sing luwih gedhe, Upwork Enterprise, sing dilengkapi manajer akun, layanan sumber bakat, Diary Kerja kanggo nglacak jam sing bisa ditagih, lan pilihan kanggo nggunakake Upwork Gajih. 

Unsurprisingly, Upwork Perusahaan ora gratis. Kanggo ndhaptar, sampeyan kudu ngubungi perusahaan lan entuk penawaran rega khusus.

Nalika teka wektu kanggo mbayar, Upwork setya kanggo nglindhungi loro klien lan freelancer. Sawise sampeyan wis mbayar jumlah sarujuk-marang, dhuwit dadi menyang akun beku sing freelancer bisa ndeleng nanging ora langsung ngakses. 

Yen sampeyan ora seneng karo kualitas karya utawa rumangsa yen ing sawetara cara nglanggar syarat persetujuan sampeyan, sampeyan duwe sepuluh dina kanggo ngajokake complaint karo Upwork's tim layanan pelanggan lan duwe masalah ditangani sadurunge dhuwit sampeyan ilang.

Dhukungan Comparison

upwork bantuan lan dhukungan

Kaya umume platform pasar lepas, loro-lorone Upwork lan Toptal nawakake dhukungan pelanggan. Nanging, ing ngendi persamaan kasebut rampung: nalika nerangake layanan customer, Toptal temtunipun duwe tangan ndhuwur.

Toptal nawakake pendekatan langsung saka wiwitan, mbantu sampeyan nemokake sing bener freelancer kanggo proyek sampeyan lan njamin pertandhingan sing apik. Yen sampeyan duwe pitakon utawa masalah ing dalan, dhukungan pelanggan kasedhiya liwat email lan live chat.

Upwork nawakake dhukungan email lan obrolan langsung, lan situs web nduweni forum sing migunani kanthi saran ngatasi masalah lan jawaban kanggo akeh pitakonan sing umum. Klien perusahaan duwe dhukungan telpon, nanging pilihan iki ora kasedhiya kanggo klien biasa.

Akeh klien sing ngeluh UpworkLayanan pelanggan alon lan asring ora responsif, lan sanajan perusahaan kasebut wis ngupayakake perbaikan ing wilayah iki, nanging isih aman kanggo ujar manawa. Toptal minangka pilihan sing luwih apik nalika nerangake dhukungan pelanggan.

Bentenipun Key Antarane Upwork lan Toptal

Dadi apa bedane sing paling penting ing antarane Upwork lan Toptal? Ana rong faktor: vetting lan biaya.

Upwork njupuk pendekatan liyane tangan-mati, tegese sampeyan (klien) kudu nindakake kabeh vetting lan hiring. 

Toptal, ing tangan liyane, ngelawan persis: platform njupuk pendekatan rampung tangan-on, nindakake kabeh vetting, Interviewing, lan nyewa kanggo sampeyan. 

Kanggo alasan iki, ana bedane biaya sing luar biasa.

Finding Upwork freelancers dingerteni luwih murah, nanging luwih hit-lan-miss. Toptal njupuk meh kabeh resiko metu saka persamaan, nanging ease lan tentrem atine teka karo tag rega luwih.

Toptal Pros lan Cons

toptal pro cons

Pros:

  • Kabeh freelancers ing platform wis kasebut kanthi teliti, vetted lan layar, asil ing blumbang eksklusif saka profesional Highly peringkat.
  • Dashboard klien relatif gampang pangguna lan nggawe gampang golek lan nyewa bakat.
  • Anggota tim Toptal bakal mbantu sampeyan nemokake sing bener freelancer lan tumindak minangka penghubung.
  • Matur nuwun kanthi teliti Toptal, loro klien lan freelancers dilindhungi saka scammers.
  • Pilihan sing apik kanggo perusahaan utawa individu sing butuh proyek skala gedhe lan khusus sing dirampungake dening profesional sing berkualitas.

cons:

  • Bisa njupuk wektu cukup (nganti telung minggu) kanggo dicocogake karo a freelancer.
  • Sampeyan njaluk apa sing mbayar, lan Toptal iku undeniably adoh luwih larang saka Upwork.
  • Ora paling pas kanggo proyek cilik (utawa perusahaan cilik sing nggarap anggaran sing sithik.)

Upwork Untung lan rugine

upwork pro cons

Pros:

  • Minangka salah sawijining pasar freelance sing paling populer, Upwork pamer nomer genuinely ageng saka aktif freelancer akun ing platform (udakara 12 yuta).
  • iku cepet lan gampang kanggo mlebu lan golek a freelancer.
  • Skills bisa digoleki kanthi jembar utawa sempit.
  • UpworkFitur penawaran mbantu sampeyan entuk rega sing paling murah.
  • Yen ana masalah, sampeyan duwe sepuluh dina kanggo ngajokake keluhan Upwork sadurunge klien nampa dhuwit sampeyan.

cons:

  • Upwork's nomer akeh aktif freelancers bisa dadi pro, nanging uga bisa dadi con. Iki amarga Upwork ora kasebut kanthi teliti, vet sawijining freelancers, tegese sampeyan kudu ngliwati sawetara wong sing ora duwe pengalaman, kurang kualifikasi, utawa mung kualitas sing kurang apik. freelancers.
  • Amarga (maneh) proses vetting sing longgar, platform kasebut wis ngatasi penipuan ing jaman kepungkur.
  • Ora apik nalika nerangake dhukungan pelanggan

FAQs

Apa Toptal utawa Upwork luwih apik kanggo perusahaan?

Iki umume gumantung saka jinis perusahaan, uga jinis proyek utawa proyek sing kudu ditindakake.

Toptal mesthine luwih cocog kanggo perusahaan gedhe lan medium sing duwe anggaran kanggo mbayar tenaga kerja sing paling apik.

Nanging, yen sampeyan perusahaan cilik utawa individu looking kanggo nyewa a freelancer cepet lan kanthi rega sing luwih terjangkau, Upwork mbokmenawa luwih cocok kanggo sampeyan.

Sampeyan bisa nemokake Highly qualified freelancers ing loro Toptal lan Upwork. Bentenipun biasane sampeyan kudu ngurutake luwih akeh opsi Upwork, uga calon dokter kewan dhewe, dene Toptal nindakake pakaryan iki kanggo sampeyan.

Apa Toptal utawa Upwork luwih apik kanggo freelancers?

Iki umume gumantung apa sing sampeyan goleki.

Iku Ngartekno luwih gampang kanggo ndhaptar Upwork lan nyambung langsung karo klien potensial. A blumbang luwih gedhe saka freelancers tegese sampeyan bakal duwe liyane kompetisi, nanging yen sampeyan duwe pengalaman lan resume / portofolio kanggo gawe serep kapercayan, sampeyan kudu ora masalah njupuk nyewo.

Kanggo Toptal, platform kasebut mbutuhake proses vetting lan wawancara sing cukup ketat sing bisa bertahan sawetara minggu. Dadi, mesthine dudu pilihan sing paling cepet utawa paling gampang, lan yen sampeyan pamula ing lapangan, mesthine sampeyan ora bakal direkrut.

Nanging, yen sampeyan duwe pengalaman lan gelem nglampahi wektu, adol layanan sampeyan ing Toptal bakal luwih nguntungake.

Boten kados Upwork, Toptal ora njupuk potongan saka pembayaran sampeyan, lan tingkat umum sing luwih dhuwur saka bakat qualified ing platform tegese sampeyan bisa ngisi ragad sing luwih dhuwur.

Apa ana alternatif kanggo Toptal lan Upwork?

Pancen! Kanthi nambah popularitas saka hustles sisih online, wis ana bledosan saka freelancer pasar kanggo mbantu qualified freelancers golek klien lan kosok balene (lan, mesthi, kanggo njaluk Motong saka tumindak dhewe).

Salah sawijining alternatif sing populer yaiku Fiverr, kang iso dibandhingke ing akeh cara kanggo Upwork. Fiverr entuk jeneng saka model bisnis pisanan, kang freelancers didol tugas cilik lan proyek cepet kanggo $5.

Perusahaan wis wiwit ngganti model sawijining, karo freelancers saiki bisa kanggo nyetel prices dhewe, nanging biaya tetep relatif kurang.

liyane Upwork alternatif kalebu Freelancer.com lan YouTeam.

Summary: Upwork vs Toptal ing 2022?

Toptal lan Upwork beda-beda ing pirang-pirang cara, lan loro platform kasebut duwe pro lan kontra.

Upwork diarahake menyang perusahaan cilik utawa wiwitan sing pengin ngrampungake karya kanthi cepet lan murah, lan ana ton saka reviews customer wareg kanggo gawe serep model bisnis iki.

Toptal, ing tangan liyane, dirancang kanggo perusahaan gedhe lan agêng-ukuran looking kanggo mbayar kanggo paling freelance talent watara. Nduwe blumbang tenaga kerja sing trampil lan nawakake pitulungan lan tuntunan saka wiwitan nganti rampung kanggo mesthekake yen sampeyan seneng karo kualitas karya lan produk sing wis rampung.

Singkat, yen ing budget sampeyan, banjur Toptal minangka pasar bakat sing luwih apik kanggo perusahaan sing pengin nyewa freelancers.

Cathetan:

Home » produktivitas » Toptal vs. Upwork - Pasar Bakat Sing Paling Apik kanggo Direkrut Freelancers?

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.