Bisa Coding Dadi Hustle Sampingan?

ditulis dening

Dasawarsa kepungkur wis nggawa owah-owahan gedhe ing jagad tenaga kerja. Ana mundhake ekonomi manggung lan cenderung para pekerja milih pagawean sing ora teratur kanthi luwih fleksibel tinimbang pakaryan 9-kanggo-5 tradisional. Bagéyan saka alesan iki yaiku proyek tradisional kasebut ora mbayar maneh kaya biasane lan asring entuk keuntungan sing luwih sithik (utawa ora ana). 

Ing lanskap sing owah iki, wong tambah akeh milih dadi bos dhewe lan kerja keras kanggo nyukupi kebutuhan.

Mundhak saka ekonomi manggung wis bertepatan karo munggah saka industri tech. Saka Lembah Silikon nganti New Delhi, saka Shenzhen nganti Melbourne, jumlah wong sing dilatih ing coding lan program komputer saya tambah saben dina.

Yen sampeyan coder, sampeyan bisa nemokake macem-macem tradisional, full-time jobs kasedhiya. Nanging kepiye yen dudu gaya sampeyan? Apa coding minangka proyek sampingan sing apik?

Kabar apik yaiku coding ora kudu dadi proyek full-time sampeyan. Yen sampeyan ngerti carane kode, sampeyan pancene bisa nguripake menyang fun, hustle sisih lucrative.

Ing artikel iki, aku bakal njelajah sawetara opsi kanggo carane coding bisa dadi hustle sisih.

TL;DR: Coding minangka kesibukan?

Ana akeh cara kanggo ngowahi kawruh coding dadi manggung sisih sing nguntungake lan kepenak. Iki kalebu:

  1. Makarya minangka coder freelance
  2. Ajar coding kanggo wong liya
  3. Miwiti blog coding
  4. Miwiti saluran YouTube sing gegandhengan karo kode
  5. Njupuk nyewo minangka coder part-time kanggo perusahaan utawa grup

5 Cara Ngowahi Coding Dadi Hustle Sisih ing 2022

Ing survey anyar saka 1,000 Amerika, peneliti nemokake manawa 93% saka wong-wong mau duwe kesibukan tambahan saliyane kerja full-time utawa part-time. Kanggo luwih apik utawa luwih elek, ekonomi manggung kene kanggo tetep.

Yen sampeyan mikir babagan ngowahi coding dadi pertunjukan sisih, iki limang pilihan sing paling apik kanggo sampeyan.

1. Makarya minangka a Freelancer

kerja dadi a freelancer

Yen sampeyan lagi nggoleki sisih sing apik minangka coder, pilihan paling ketok iku kanggo adol katrampilanmu minangka a freelancer.

Saliyane entuk dhuwit ekstra, makarya minangka coder freelance nduweni mupangat tambahan kanggo mbantu ngembangake kemampuan coding, sinau katrampilan anyar, lan mbangun portofolio karya sing apik banget kanggo dituduhake menyang klien utawa majikan potensial liyane.

Ora kaget, jeblugan ekonomi manggung uga nggawe jeblugan situs web lepas kayata Fiverr, Upwork, Toptal, Lan Freelancer. 

Sampeyan bisa nggawe profil ing platform kasebut kanggo nampilake kredensial lan pengalaman kerja sing relevan lan meh langsung nyambung karo ewonan klien potensial.

Yen sampeyan wis nggawe profil dhewe, sampeyan uga bisa nggulung postingan proyek lan aplikasi apa wae sing cocog karo keahlian sampeyan. Pilihan populer kalebu:

  • Pengembangan web
  • Pangembangan aplikasi seluler
  • WordPress coding
  • optimasi situs web eCommerce
  • Pangembangan bot

Yen sampeyan duwe akeh pengalaman ing lapangan lan / utawa kualifikasi nyengsemaken, sampeyan bisa nglamar dadi a freelancer ing Toptal. 

topal

Ora kaya pasar bebas liyane Toptal nduweni proses vetting sing ketat sing kalebu wawancara lan tes katrampilan. Perusahaan brags sing mung nyewa "3% paling dhuwur saka bakat" ing saben lapangan, lan bisa njupuk nganti sasi kanggo ditampa. 

Kahanan kaya ngono Toptal ora cocog kanggo pamula utawa sapa wae sing lagi miwiti ing lapangan coding.

Nanging, yen sampeyan duwe kualifikasi kanggo ditampa, freelancers ing Toptal ateges dijamin kanggo njaluk nyewo lan bisa ngisi ragad saben jam luwih.

Pangembang web freelance bisa ngarep-arep entuk ing ngendi wae antarane $25-$80 saben jam, gumantung saka tingkat pengalaman lan kesulitan proyek kasebut.

Sing gaji cukup prayoga, considering sing uga bakal duwe keluwesan lan kebebasan kanggo kerja saka omah (utawa ngendi wae karo sambungan internet kuwat) lan kanggo nyetel jam dhewe.

2. Ajar Coding

Sampeyan wis ngupayakake sinau babagan kode, mula kenapa ora entuk dhuwit ekstra saka kawruh sing sampeyan menangake?

Nggarap programer liyane sing duwe cita-cita minangka tutor utawa mentor minangka cara sing apik kanggo nggawe kontak ing lapangan lan terus ngembangake keahlian sampeyan dhewe. - kaya sing dikandhakake, guru uga dadi murid seumur hidup.

Kanggo miwiti hustle sisih minangka a tutor coding, prayogane priksa dhisik kabisan dhewe kanthi jujur. 

Yen sampeyan ora yakin ing area coding utawa pemrograman tartamtu, luwih becik sampeyan jelasake yen sampeyan ora bisa menehi bimbingan ing wilayah kasebut.

Ing sisih liyane, milih ceruk sing sampeyan yakin lan ngiklanake dhewe minangka tutor ing wilayah kasebut minangka cara sing apik kanggo mesthekake yen siswa bakal kepenak karo pendhidhikan sing ditampa saka sampeyan.

Cekakipun, spesifik nalika marketing skills (contone, cetha yen sampeyan mulang Python lan HTML/CSS dhasar pengembangan web).

Iki minangka kesibukan coding liyane sing bisa ditindakake saka omah sampeyan dhewe, awit sampeyan bisa pasar Panjenengan layanan tutor ing platform lepas lan gunakake aplikasi video kaya Zoom kanggo nindakake pelajaran.

3. Nggawe Blog

gawe blog

Cara sing kurang konvensional (nanging bisa uga luwih nyenengake) kanggo nyepetake kawruh coding sampeyan yaiku kanggo miwiti blog khusus kanggo kabeh program komputer.

Iku bisa uga koyone ngageti, nanging blogger populer bisa entuk ewu dolar sasi mung saka monetizing blog sing kanthi penempatan iklan, pranala afiliasi, kemitraan merek, lan dodolan merchandise.

Saliyane dadi duweni potensi bathi, miwiti blog lan ngasilake konten sing informatif lan relevan kanggo pamirsa minangka cara sing apik kanggo nambah kawruh babagan jagad pemrograman komputer – ora kanggo sebutno iku mung kosong fun.

Iku uga cara sing apik kanggo nyambung karo coders lan pangembang web liyane ing lapangan lan nggedhekake jaringan sampeyan, Uga narik kawigaten klien potensial (yen sampeyan kasengsem ing freelance coding, iku).

Sanajan iki bisa dadi kerumitan sisih sing akeh wektu, ing pungkasan, apa sing sampeyan lakoni yaiku nggawe dhuwit saka nulis babagan topik sing sampeyan minati, lan Sapa sing ora pengin dibayar kanggo ngomong babagan sing disenengi?

4. Miwiti Saluran YouTube

miwiti saluran youtube

Kaya miwiti blog utawa situs web, miwiti saluran YouTube minangka cara liya sing bisa nguntungake kanggo ngowahi kawruh babagan coding dadi kesibukan.

Ana pirang-pirang saluran YouTube sing apik banget sing dikhususake kanggo topik wiwit saka coding pamula nganti cybersecurity, lan kompetisi kanggo views bisa sengit. 

Dadi, kaya karo blog utawa situs web, paling apik kanggo miwiti kanthi nggawe konten sing ana gandhengane karo niche tartamtu sing sampeyan pakar.

Sawetara panyipta konten bakal nggawe film dhewe ngrembug macem-macem topik utawa wilayah sing ana gandhengane karo coding, dene liyane bakal ngirim demonstrasi langkah-langkah kanthi nggunakake alat rekaman layar.

Nduwe niche tartamtu mbantu pamirsa nemokake sampeyan - lan aja padha sumelang, sampeyan bisa tansah nggedhekake orane katrangan mengko.

Sanajan ana sawetara cara kanggo entuk dhuwit minangka produser konten YouTube, akeh panyipta konten monetisasi saluran kanthi gabung karo Program Mitra YouTube lan entuk iklan ing video.

Nanging sadurunge sampeyan bungah banget, penting kanggo dicathet yen YouTube duwe syarat ketat kanggo tampilan lan keterlibatan sing kudu sampeyan lakoni sadurunge sampeyan bisa ditampa ing program kasebut.

Kanthi tembung liyane, yen sampeyan pengin entuk dhuwit kanthi cepet, mula saluran YouTube dudu cara kanggo nindakake.

Nanging, yen sampeyan gelem nglampahi wektu lan gaweyan, nggawe konten sing gegandhengan karo coding ing YouTube bisa dadi kesibukan sing nyenengake, nyenengake, lan nguntungake.

5. Goleki Lowongan Kerja Part-Time

golek kerja part time

Ya, part-wektu proyek bisa dadi hustle sisih, banget - anggere jam fleksibel lan ngidini sampeyan nyetel jadwal sampeyan dhewe!

Ana akeh perusahaan lan organisasi ing kana sing mbutuhake pangembangan web utawa karya pemrograman, nanging ora cukup kanggo mbenerake butuh karyawan full-time.

Kanggo nyukupi kabutuhan, umume bakal nggoleki coders part-time kanggo kontrak.

Ditambahake, amarga perusahaan tambah akeh ngidini karyawan bisa kerja saka omah, sampeyan bisa uga bisa nemokake proyek coding remot sing bisa dadi kesibukan sampeyan.

Priksa situs kerja kaya Indeed utawa Glassdoor, ing ngendi sampeyan bisa nyetel spesifikasi telusuran proyek dadi "part-time" lan "Remot. "

Yen sampeyan nemokake proyek sing katon menarik, priksa manawa resume lan / utawa CV wis polesan lan up-to-date, lan aja ragu-ragu kanggo nglamar cepet!

Ana akeh coders metu ana, lan kompetisi kanggo apik, manggung part-wektu bisa sengit.

Ringkesan: Apa Sampeyan Bisa Nggawe Coding minangka Proyek Sampingan?

Mungkin proyek tradisional, 9-kanggo-5 ora pas kanggo gaya urip sampeyan. Utawa mungkin sampeyan wis duwe proyek full-time ing lapangan sing beda lan pengin ngembangake katrampilan lan portofolio minangka coder.

Apapun alasanmu, ana akeh cara sing bisa ngowahi katrampilan coding dadi proyek sampingan, saka freelancing nganti tutor kanggo ngasilake konten tulisan utawa video.

Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen coding ora mung siji-sijine pilihan ing kana. Iku skill gedhe kanggo duwe ing kothak piranti, nanging ana ton saka kemungkinan hustle sisih liyane sing kudu ditliti sadurunge nggawe keputusan.

Lan hey, sapa sing ngomong sampeyan kudu milih mung siji? Yen sampeyan duwe wektu lan tekad, langit minangka watesan.

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.

Aku pancene seneng kursus iki! Umume perkara sing wis sampeyan krungu sadurunge, nanging sawetara sing anyar utawa dikirim kanthi cara mikir sing anyar. Iku luwih saka worth iku - Tracey McKinney
Sinau carane nggawe revenue kanthi miwiti 40+ gagasan kanggo hustles sisih.
Miwiti Kanthi Side Hustle (Fiverr Sinau Kursus)