pCloud vs Sync (Споредба на складирање во облак)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

pCloud Sync и двајцата се одлични даватели на шифрирање со нула знаење (шифрирање од крај до крај), карактеристика што нема да ја најдете со Google Вози и Dropbox. Но, како овие два провајдери за складирање облак се собираат еден против друг? Тоа е што ова pCloud vs Sync.com споредба има за цел да дознае.

облак складирање ги промени начините на кои светот ги доловува податоците. Тој го презеде главниот метод за складирање податоци - заборавете на просториите полни со кабинети за поднесување документи, денес информациите се складираат, од далечина и безбедно, во облакот.

Во ова pCloud vs Sync.com споредба, два од најфокусираните даватели на облак за складирање на податоци за приватност и безбедност се соочуваат едни со други.

КарактеристикиpCloudSync.com
pcloud логотоsync.com логото
РезимеНема да се разочарате ниту од едното ниту од едното, затоа што и двете pCloud Sync.com се одлични даватели на облак складирање. Во однос на целокупната карактеристики, доживотна цена и леснотија на користење, pCloud излегува како победник. Сепак, кога станува збор за безбедноста, Sync.com Подобро е бидејќи шифрирањето со нула знаење е вклучено бесплатно, со pCloud треба да платите дополнително за тоа.
Веб-страницаwww.pcloud. Соwww.sync.com
ЦенаОд 4.99 долари месечно (или 200 долари за живот!)Од 8 долари месечно
Шифрирање со нула знаењеПлатен додаток (pCloud Крипто)Вклучено бесплатно
Бесплатно складирањеБесплатно складирање од 10 GB5 GB бесплатен простор (но можете да заработите до 25 GB со упатување на семејството и пријателите
ПовеќеНе подлежи на Законот за патриоти на САД. 30-дневна гаранција за враќање на парите. Одлично syncОпции за вчитување, споделување и преземање датотеки. Неограничен пропусен опсег.Неверојатни syncрешенија. Неограничени брзини на пренос. Неограничени големини на датотеки. Доживотни планови. 30-дневна гаранција за враќање на парите.
Леснотија на користење⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐
Безбедност⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇
Вредност за пари⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐
Посетете pCloud. СоПосетете Sync.com

Овие денови, луѓето се потпираат на облак складирање за да ги задржи нивните податоци, без разлика дали се тоа слики, важни документи или работни датотеки. Згора на тоа, луѓето бараат достапно складирање во облак тоа е доверливо и лесно за користење.

Тоа е местото каде што играчите за складирање облак сакаат pCloud Sync.com влезе во игра.

pCloud е сеопфатно и лесно за користење решение за складирање облак што ги задоволува потребите и на поединците и на бизнисите. Тимот зад себе pCloud верува дека повеќето услуги за складирање облак се премногу технички за просечниот корисник и затоа се фокусираат на тоа да бидат прифатливи за корисниците. И додека бесплатниот план е навидум ограничен, слободно може да се каже дека има многу вредност ако инвестирате во доживотен премиум план.

Од друга страна, Sync.com е решение за складирање облак freemium кое има за цел да ја стави приватноста на корисниците на прво и основно со шифрирање од крај до крај. Доаѓа со израмнети нивоа, комплетирани со дополнителен простор за складирање, како и можност за складирање, споделување и пристап до датотеки од каде било. И само во случај да наидете на проблеми со складирањето во облак, Sync.com обезбедува приоритетна домашна поддршка за да ви помогне со се што ви треба.

Се разбира, ова не се доволни информации за да донесете информирана одлука кога станува збор за складирање во облак. Затоа денес, ќе го разгледаме подетално pCloud vs Sync.com и видете што има да понуди секое решение.

Значи, ајде да започнете!

1. Планови за цени

Како и со сè во животот, цената секогаш ќе биде фактор кога станува збор за донесување одлука за услугата што сакате да ја користите. Значи, ајде да погледнеме како и двете pCloud Sync.com поклопуваат.

pCloud

pCloud доаѓа со иницијал Бесплатно складирање од 10 GB простор за секој што ќе се пријави. Покрај тоа, pCloud доаѓа со предноста да плаќате за премиум планови на основа од месец до месец. Ако ви треба само мала количина на облак складирање и можете да си дозволите однапред да платите за целата година, pCloud ќе ве чини $ 49.99 / година за 500 GB на просторот за складирање.

pcloud доживотна цена
Бесплатен план од 10 GB
 • пренос на податоци: 3 GB
 • Складирање: 10 GB
 • цена: БЕСПЛАТНО
Премиум план од 500 GB
 • пренос на податоци: 500 GB
 • Складирање: 500 GB
 • Цена месечно: $ 4.99
 • Цена годишно: $ 49.99
 • Доживотна цена: 200 долари (еднократно плаќање)
План за Premium Plus 2TB
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Цена месечно: $ 9.99
 • Цена годишно: $ 99.99
 • Доживотна цена: 400 долари (еднократно плаќање)
Прилагоден план од 10 ТБ
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Складирање: 10 TB (10,000 GB)
 • Доживотна цена: 1,200 долари (еднократно плаќање)
Семеен план од 2 ТБ
 • пренос на податоци: 2 TB (2,000 GB)
 • Складирање: 2 TB (2,000 GB)
 • Корисници:-1 5
 • Доживотна цена: 600 долари (еднократно плаќање)
Семеен план од 10 ТБ
 • пренос на податоци: 10 TB (10,000 GB)
 • Складирање: 10 TB (10,000 GB)
 • Корисници:-1 5
 • Доживотна цена: 1,500 долари (еднократно плаќање)
Бизнис план за неограничено складирање
 • пренос на податоци: Неограничено
 • Складирање: Неограничено
 • Корисници: 3 +
 • Цена месечно: 9.99 долари по корисник
 • Цена годишно: 7.99 долари по корисник
 • Вклучува pCloud шифрирање, 180 дена верзии на датотеки, контрола на пристап + повеќе
Business Pro неограничен план за складирање
 • пренос на податоци: Неограничено
 • Складирање: Неограничено
 • Корисници: 3 +
 • Цена месечно: 19.98 долари по корисник
 • Цена годишно: 15.98 долари по корисник
 • Вклучува приоритетна поддршка, pCloud шифрирање, 180 дена верзии на датотеки, контрола на пристап + повеќе

И ако ви треба уште малку, можете да станете до 2 ТБ простор за складирање на а разумни 99.99 долари годишно. Имајте на ум дека pCloud доаѓа и со семејни и деловни планови кои ви дозволуваат да споделувате и да соработувате со повеќе корисници.

Најдобро од сè, сепак, е pCloudживотен план на, што добро функционира за оние кои ја сакаат компанијата и сакаат да продолжат да ги користат нејзините услуги за складирање. Добијте 500 GB доживотен простор за складирање еднократна исплата од 200 долари или 2 ТБ доживотен простор за складирање за a еднократна исплата од 400 долари.

Sync.com

Од друга страна, Sync.com не нуди опција за плаќање од месец во месец. И за разлика од pCloud, секој што ќе се пријави за користење Sync.com за бесплатно добива само 5 GB простор за складирање.

sync.com цените
Личен бесплатен план

 

 • 5 GB чување
 • Пренос од 5 GB
Засекогаш слободен
Личен мини план

 

 • 200 GB чување
 • Пренос од 200 GB
$ 5 / месец (60 долари годишно)
Pro Solo Основен план

 

 • Складирање на 2 ТБ
 • Неограничен трансфер
$ 8 / месец (96 долари годишно)
Про соло стандарден план

 

 • Складирање на 3 ТБ
 • Неограничен трансфер
$ 10 / месец (120 долари годишно)
План Pro Solo Plus

 

 • Складирање на 4 ТБ
 • Неограничен трансфер
$ 15 / месец (180 долари годишно)
Стандарден план на Pro Teams

 

 • Складирање од 1 ТБ по корисник
 • Неограничен трансфер
$ 5 / месец (60 долари годишно)
План на Pro Teams Plus

 

 • Складирање од 4 ТБ по корисник
 • Неограничен трансфер
$ 8 / месец (96 долари годишно)
Напреден план на Pro Teams

 

 • Складирање од 10 ТБ по корисник
 • Неограничен трансфер
$ 15 / месец (180 долари годишно)

Тоа, рече, не е потребна кредитна картичка, може да заработите до 25 GB дополнителен бесплатен простор простор со референци за пријатели и ги добивате истите одлични карактеристики Sync.com ги нуди своите премиум корисници. За оние на кои им треба повеќе простор за складирање, можете да добиете 2 ТБ, 3 ТБ, па дури и 4 ТБ на простор за складирање за $8/$10/$15 месечно, соодветно, фактурирана годишно.

🏆 Победник: pCloud

Двете pCloud Sync.com нудат простор за складирање облак со конкурентни цени. Тоа рече, pCloud нуди повеќе слободен простор има опција за месечна исплата и доаѓа со опција за плаќање еднократна такса (што е одлично!) за доживотен пристап до просторот за складирање.

2. карактеристики

Решенијата за простор за складирање доаѓаат со различни функции што го олеснуваат складирањето и пристапот до датотеките, проблемите со приватноста не загрижуваат и многу повеќе. Затоа е многу важно внимателно да ја погледнете услугата што ќе ја изберете да ја користите и да ја споредите со вашите потреби.

pCloud

со pCloud, имаш повеќе опции за споделување достапни директно од лесните за употреба pCloud интерфејс. Можете да споделувате и да соработувате со оние што користат pCloud или не, изборот е ваш.

pcloud интерфејс

Покрај тоа, имате можност да:

 • Контролирајте ги нивоата на пристап, вклучувајќи ги и дозволите „Преглед“ и „Уреди“.
 • Управувајте со споделените датотеки од pCloud Вози, pCloud за мобилни или веб платформи
 • Споделете големи датотеки со пријателите и семејството со испраќање лесни за користење врски „Преземи“ преку е-пошта
 • Поставете датуми на истекување или линкови за преземање заштитени со лозинка за дополнителна безбедност
 • Користете го вашиот pCloud Сметка како услуга за хостирање до креирајте HTML веб-страници, вметнете слики или споделете ги вашите датотеки со други

Откако ќе ги поставите вашите датотеки на pCloud, податоци ќе sync кај сите типови уреди и преку pCloud веб-апликација. Има и дополнително датотека syncопција за хронизација што ќе ви овозможи да ги поврзете локалните датотеки на вашиот компјутер со pCloud Возење. Можете дури и да направите резервна копија на целиот мобилен уред фотографии и видеа со еден клик.

Sync.com

со Sync.com, можете да ги користите апликациите за Windows, Mac, iPhone, iPad, Android и веб пристап до вашите датотеки од каде било во секое време. И благодарение на автоматско syncИНГ, пристапот до вашите податоци на повеќе уреди е проблем.

sync споделување и соработка

Покрај тоа, Sync.com дозволува за неограничен трансфер на акцииs, споделување и соработка со други, па дури и ви дозволува архивирајте ги зачуваните датотеки само во облакот, за да можете да ослободите простор на вашите компјутери и уреди. Немате пристап до Интернет? Тоа е во ред, со Sync.com можете да пристап до вашите датотеки офлајн премногу.

🏆 Победник: pCloud

повторно, pCloud турка напред благодарение на малите нешта како истекување на врските и заштитата со лозинка, можноста за користење pCloud како домаќин и достапни повеќе опции за споделување. Тоа рече, Sync.com го држи своето и е прилично споредливо кога станува збор за главните карактеристики како споделување и syncхронизација.

3. Безбедност

Последното нешто за кое сакате да се грижите кога складирате важни датотеки во облакот се работи како безбедност и приватност. Со тоа, ајде да видиме што е ова pCloud vs Sync.com пресметката открива во однос на безбедноста.

pCloud

pCloud употреба TLS/SSL шифрирање за да ја гарантирате безбедноста на вашите датотеки. Со други зборови, вашите податоци се заштитени кога се пренесуваат од вашите уреди на pCloud сервери, што значи дека никој не може да ги пресретне податоците во секое време. Покрај тоа, вашите датотеки се зачувуваат на 3 локации на сервери, за секој случај, серверот да се сруши.

со pCloud, вашиот датотеките се шифрирани од страна на клиентот, што значи дека никој освен вас нема да ги има клучевите за дешифрирање на датотеки. И за разлика од другите решенија за складирање облак, pCloud е еден од првите што нуди и шифрирани и нешифрирани папки во истата сметка.

pcloud Крипто

Ова ви дава слобода да одлучите кои датотеки да ги шифрирате и заклучите и кои датотеки да ги чувате во нивната природна состојба и да ги применувате операциите со датотеките. И најдобриот дел од сето ова е тоа што е многу лесен за шифрирање и обезбедување на вашите датотеки.

Единствениот недостаток на сето ова е тоа треба да платите дополнително за тоа. Всушност, pCloud Крипто ќе ве чини дополнителни 47.88 долари годишно (или 125 долари за живот) за шифрирање од страна на клиентот, приватност со нула знаење и повеќеслојна заштита.

Кога станува збор за усогласеноста со GDPR, pCloud нуди:

 • Известувања во реално време во случај на нарушување на безбедноста
 • Потврда за тоа како ќе се обработуваат вашите лични информации и зошто
 • Право да се избришат сите ваши лични информации од услугата во секое време

Sync.com

Исто како и pCloud, Sync.com нуди шифрирање со нула знаење. Сепак, оваа функција е бесплатна и дел од која било Sync.com план. Со други зборови, не треба да плаќате за дополнителна безбедност. Сето ова е дел од тоа како Sync.com ја сфаќа приватноста и безбедноста на корисникот многу сериозно.

sync.com безбедност

Доаѓа и со безбедносни карактеристики како што се:

 • HIPAA, GDPR и Усогласеност со PIPEDA
 • Автентикација од 2 фактори
 • Далечински заклучувања на уредот
 • Заштита со лозинка на линкови
 • Ограничувања за преземање
 • Премотување на сметката (се враќа резервната копија)

🏆 Победник: Sync.com

Sync.com излегува како јасен победник во овој круг бидејќи не наплаќа за дополнителни безбедносни мерки како pCloud. И за надополнување, има автентикација од 2 фактори, за разлика од pCloud, што гарантира дека вашите датотеки се дополнително безбедни во секое време.

4. Добрите и лошите страни

Еве еден поглед на двете pCloud Sync.comдобрите и лошите страни, така што ја донесувате најдобрата можна одлука за вашите потреби за складирање облак.

pCloud Добрите

 • Лесен за користење интерфејс
 • Поддршка (телефон, е-пошта и билет) на 4 јазици - англиски, француски, германски и турски
 • Планови за доживотен пристап
 • Дарежлива количина на слободен простор за складирање
 • Опции за шифрирана и нешифрирана датотека
 • Лесна функција за врска за преземање и поставување
 • Опции за месечна исплата

pCloud Конс

 • pCloud Крипто е платен додаток (за шифрирање од страна на клиентот, приватност со нула знаење и повеќеслојна заштита)

Sync.com Добрите

 • Стандардно шифрирање од страна на клиентот, приватност со нула знаење и повеќеслојна заштита, плус автентикација со 2 фактори
 • Нема ограничувања за пренос на датотеки
 • Селективен synching опција
 • Архивирање на датотеки во облак за ослободување простор на уредите
 • Повеќе апликации за пристап до датотеки насекаде

Sync.com Конс

 • Автоматското шифрирање може да го забави процесот на гледање
 • Нема доживотни планови за плаќање
 • Ограничен бесплатен простор
 

🏆 Победник: pCloud

pCloud повторно стиска минатото Sync.com во конкуренција на добрите и лошите страни. Иако и двете решенија за складирање облак нудат многу одлични карактеристики, pCloudДобрите страни ги надминуваат неговите недостатоци.

Најчесто поставувани прашања

Кои се pCloud.com и Sync.com?

pCloud Sync и двајцата се одлични провајдери за складирање облак дизајнирани имајќи ја предвид приватноста. Тие нудат шифрирање со нула знаење, што значи дека не можат да ги читаат вашите датотеки (за разлика од Dropbox Google Возење).

Кое е подобро, pCloud or Sync.com?

И двајцата се одлични провајдери, pCloud е само малку подобро. Полесно е за користење и доаѓа со иновативни доживотни планови. Меѓутоа, кога станува збор за безбедноста Sync.com е многу напред, бидејќи шифрирањето со нула знаење (енкрипција од крај до крај) доаѓа стандардно, но со pCloud, тоа е платен додаток.

Do pCloud Sync доаѓа со бесплатен простор?

pCloud ви дава 10 GB бесплатно складирање во облак. Sync.com ви дава само 5 GB бесплатен простор (сепак, можете да заработите до 25 GB со упатување на семејството и пријателите).

pCloud vs Sync.com: Резиме

Веројатно сте слушнале некој да зборува за „облакот“ неодамна. Всушност, можеби и самите сте се повикале на облакот и веројатно го користите на некој начин во моментов (на пример Google Вози). Тоа, рече, вашето разбирање за облак складирање може да биде минимално, и покрај тоа колку го користите во вашиот секојдневен живот.

Во техничка смисла, облак складирање е мрежа од центри за податоци што складираат податоци за вас. Не можете физички да го допрете хардверот што ви ги чува податоците, но можете да му пристапите преку интернет во секое време и од кој било уред. Поедноставно кажано, складирањето во облак е само уште еден начин за складирање на големи количини на податоци без да мора да пополнувате флеш-дискови и да се грижите за нивно губење.

Избор на вистинското решение за складирање облак за вашите лични или деловни потреби ќе биде потребно мало истражување. И тоа ќе зависи од вашите индивидуални потреби дали услугата сака pCloud or Sync.com ќе биде најдоброто решение за вас.

Ако безбедноста и приватноста се вашата примарна грижа, тогаш Sync.com најдобро е за тебе, бидејќи е вклучено шифрирање со нула знаење и тие не подлежат на Законот за патриоти на САД.

Тоа, рече, pCloud доаѓа со малку повеќе придобивки од неговиот конкурент Sync.com. Благодарение на функциите како опции за месечни плаќања, доживотни планови, опционално шифрирање на датотеки, дарежлива поддршка и 10 GB бесплатен простор за сите корисници, pCloud ќе го има она што ви треба за безбедно складирање на вашите важни датотеки во облакот без грижи. Па, зошто да не го пробате сега?

Придружи се на нашиот билтен

Претплатете се на нашиот неделен прегледен билтен и добијте ги најновите вести и трендови од индустријата

Со кликнување на „претплати“ се согласувате со нашите условите за користење и политиката за приватност.