Најдобар iCloud Алтернативи

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

iCloud складирањето обезбедува пригоден начин за складирање, правење резервни копии и споделување датотеки и медиуми. Ефикасно делува како виртуелен диск до кој можете да пристапите од кој било од вашите уреди на Apple. Но, постојат и други услуги за складирање облак кои нудат слична функционалност, а понекогаш дури и поголем простор за складирање (и за поевтина цена). Еве ги најдобро iCloud алтернативи ⇣ во моментов.

Од 49.99 долари/год. (доживотни планови од 199 долари)

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Еве резиме на најдобрите алтернативи моментално достапни за iPhone, iPad и Mac, а јас ќе ги проценам нивните перформанси, употребливост и безбедносни акредитиви.

Врв iCloud Алтернативи и конкуренти во 2024 година

Кога станува збор за пронаоѓање на најдоброто iCloud алтернативите, облак услугите и складирањето се клучни фактори што треба да се земат предвид. Една популарна алтернатива е pCloud, кој нуди и облак складирање и безбедни функции за споделување. Може да се пофали со подобра безбедност од iCloud Возете и нуди шифрирање од страна на клиентот, така што вашите датотеки се заштитени од неовластен пристап. pCloud исто така има веб-интерфејс богат со функции и нуди веб-хостинг, што го прави разноврсна алтернатива за iCloud Возење.

pCloud облак чување
Од 49.99 $/год. (доживотни планови од 199 $) (бесплатен план од 10 GB)

pCloud е една од најдобрите услуги за складирање облак поради ниските цени, одличните безбедносни карактеристики како што се шифрирање од страна на клиентот и приватноста со нула знаење и МНОГУ прифатливи доживотни планови.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе iCloud складирање. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Друга алтернатива е Sync.com, шифрирана облак услуга која нуди резервни копии на облак и безбедно споделување датотеки. Со нивниот систем со нула знаење, само вие и избраниот примач можете да пристапите до вашите податоци.

Двете pCloud Sync.com се одлични алтернативи кои можат да ги задоволат вашите потреби за облак услуга и складирање, притоа нудејќи подобра безбедност и приватност од iCloud.

И така, без дополнително одлагање, еве го мојот куриран преглед на најдобриот Apple iCloud алтернативи во моментов кои ви даваат повеќе и подобри карактеристики и за поевтина цена.

Исто така. На крајот од оваа листа, вклучив два од најлошите даватели на складирање облак во моментов што препорачувам никогаш да не ги користите.

ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/год. (доживотни планови од 199 долари)

1. pCloud

Главни карактеристики

 • TLS/SSL шифрирање
 • Уникатно шифрирање од страна на клиентот
 • Нулта знаење
 • Швајцарска заштита на податоци
 • 10 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со iOS и macOS
 • Веб-страница: www.pcloud. Со
pcloud е еден од најдобрите icloud алтернативи

pCloud облак складирањето тврди дека го обезбедува најбезбедното складирање на облак во Европа.

Одликувајќи се pCloud Крипто, единствена функционалност за шифрирање со нула знаење од страна на клиентот, тоа може да биде случај. За дополнително зајакнување на безбедноста на вашите податоци, pCloud ги складира вашите датотеки на најмалку три локации на серверот.

pcloud табла

Во однос на употребливоста и интеграцијата, pCloud е достапен преку повеќето уреди и канали, почнувајќи од веб до мобилниот телефон, што значи дека можете да пристапите до вашите датотеки секаде и во секое време.

Опциите за споделување вклучуваат споделени врски, покани за споделени папки и барања за датотеки. Има дури и јавна папка која ви овозможува да креирате директни врски до датотеки и папки. Одличен начин да го претворите вашето складирање во облак во услуга за хостирање за статични веб-локации, вградени слики итн.

pcloud споделени врски

Добрите

 • Употреба на повеќе уреди
 • Највисоко „Крипто“ шифрирање
 • Обезбедете ги локациите на серверот
 • Верзија на датотеки
 • Бесплатно складирање

Конс

 • На бесплатниот план му недостасуваат некои главни карактеристики
 • pCloud Crypto е платен додаток
 • добар pCloud алтернативи да се разгледа

Планови и цени

pCloud нуди три платени iCloud планови за складирање: Индивидуални, Семејни и деловни.

Индивидуалниот план доаѓа во два вида: Premium 500 GB и Premium Plus 2 TB во годишни/доживотни плаќања почнувајќи од $199.

 • pCloud Семејството има складирање од 2 ТБ и овозможува до 5 корисници. Претплатите се прават со еднократна доживотна исплата.
 • pCloud Бизнисот нуди 1 ТБ по корисник и е достапен во годишни или месечни претплати.
 • Основни pCloud сметките се „Бесплатни засекогаш“ и доаѓаат со до 10 GB слободен простор.

Зошто pCloud е подобар од iCloud

pCloud е сериозно безбедна услуга за складирање облак која може да се пофали со многу опции за споделување. Достапно преку секој уред и со генијална јавна папка за хостирање на датотеки, pCloud ги има ингеренциите да се натпреварува со секое складирање во облак таму.

Дознај повеќе за pCloud и како нивните облак услуги може да ви користат. 

… или прочитајте ги моите детални pCloud преглед овде

Силно препорачано
Обезбедете го вашиот дигитален живот денес со pCloud

Безбеден, ефикасен и лесен за корисникот - pCloud го нуди најдоброто во складирањето облак. Денес, можете да заштедите 50% или повеќе на доживотни планови. Не ја пропуштајте оваа понуда со ограничено време за да го заштитите вашиот дигитален живот за помалку!

2. Sync.com

Главни карактеристики

 • Неограничен пренос на податоци
 • Целосна поддршка за Microsoft Office
 • Шифрирање од крај до крај (E2EE)
 • 5 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со iOS и macOS
 • Веб-страница: www.sync.com
sync.com

Sync.com е решение за складирање податоци во облак што ви овозможува да складирате, споделувате и пристапувате до вашите датотеки со целосна слобода.

Фали шифрирање од крај до крај и неограничен пренос на податоци, Sync нуди 100 проценти приватност во комбинација со можност за испраќање датотеки од која било големина, до секој што сакате, дури и ако тие немаат Sync сметка – што обезбедува вистински поттик за соработка.

sync табла

Како што сугерира името, Sync облак услугата навистина доаѓа сама по себе кога syncги користи своите услуги на сите ваши уреди, што ви овозможува не само пристап до вашите датотеки и папки од каде било, туку и автоматски да правите резервна копија од нив.

Други карактеристики, вклучувајќи заштита со лозинка, известувања и датуми на истекување гарантирате дека секогаш имате контрола врз тоа како вашите податоци се пренесуваат и примаат.

sync споделување папки

Добрите

 • Неограничен трансфер на податоци
 • одличен syncing и резервна копија на датотеки
 • Алатки за соработка со повеќе корисници
 • Здравствена заштита Согласност со ХИПАА

Конс

 • Се наплаќа годишно, без месечни опции

Планови и цени

Плановите за цени за поединци вклучуваат бесплатно, Pro Solo Basic и Pro Solo Professional, почнувајќи од 8 УСД/месец, фактурирана годишно.

Додека деловните планови вклучуваат Pro Teams Standard, Pro Teams Unlimited и Enterprise, почнувајќи од 6 $ месечно, наплатени годишно.

Во однос на просторот за складирање, бесплатниот план ви дава 5 GB, Solo Basic 2 TB, Solo Professional 6 TB, Teams Standard 1 TB и Teams Unlimited како што сугерира името неограничено.

Наместо да нудите бесплатен пробен период, Sync наместо тоа, може да се пофали со бесплатна верзија, позната како Стартер план, која ги вклучува сите основни карактеристики, никогаш не истекува и не бара активирање на кредитна картичка.

Зошто Sync е подобар од iCloud

Sync е импресивен сеопфатен изведувач во светот на складирањето облак. Со силни безбедносни ингеренции и неограничени трансфери, тој е веродостоен кандидат за iCloud и вреди сериозно да се разгледа како алтернатива.

Дознај повеќе за Sync и како неговите услуги можат да ви користат. 

… или прочитајте ги моите детални Sync.com преглед овде

Обезбедете го вашиот дигитален живот денес со Sync.com
Од 8 долари месечно (бесплатен план од 5 GB)

Сигурно, од крај до крај, шифрирано решение за складирање облак на кое веруваат над 1.8 милиони бизниси и поединци на глобално ниво. Уживајте во одлични карактеристики за споделување и тимска соработка и приватност и безбедност со нула знаење.


3. Ицедрив

Главни карактеристики

 • Двојадната енкрипција
 • Виртуелен диск
 • Интелигентна контрола на кешот
 • 10 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со iOS и macOS
 • Веб-страница: www.icedrive.net
почетната страница на icedrive

Ицедрив е целосно опремено решение за складирање облак што ви овозможува да „споделувате“, „изложувате“ и „соработувате“ преку веб, компјутер и мобилни уреди. 

Ништо необично во тоа, може да се каже? Тоа е она што го очекувате од услугата за складирање облак. Но, Icedrive вклучува единствена карактеристика за да се издвои од другите услуги.

icedrive табла

Ајсдрајв единствена „монтажа на погон“ софтверот ви овозможува да пристапите до вашиот простор за складирање од вашата работна површина, како да е физички хард диск или USB. На тој начин се спојуваат сите карактеристики и чувство на вашиот оперативен систем, со сите придобивки од складирањето во облак - т.е. вашите датотеки не заземаат физички простор на вашиот компјутер.

Друга придобивката од овој виртуелен диск е тоа што нема syncе потребно, со што се искорени секое заостанување. Комбинирањето на ова со интелигентната контрола на кешот на Icedrives значи дека уредувањето, поставувањето, бришењето и отворањето датотеки никогаш не се чувствувало толку без триење.

И ако се прашувате за некој безбедносен проблем, Icedrive ви го врати грбот. Тврди дека е единствената облак услуга што е вградена Двојадната енкрипција - еден од најбезбедните протоколи за шифрирање таму. 

icedrive шифрирана папка

Добрите

Конс

 • Функцијата за виртуелен диск е достапна само за Windows

Планови и цени

Icedrive е достапен во 3 планови, Лајт, Про и Про +. Плановите започнуваат од 6 УСД/месечно.

Lite ви дава 150 GB простор, додека Pro -1 TB и Pro + 5 TB. Бесплатната верзија ви дава простор од 10 GB.

Зошто Icedrive е подобар од Apple iCloud

Услугите за складирање во облак имаат потреба од најмалку еден диференцијатор за да ги издвојат од конкуренцијата. Со виртуелен погон и шифрирање Twofish, Icedrive има два.

Дознајте повеќе за Icedrive и како нивните услуги можат да ви користат. 

… или прочитајте ги моите детални Преглед на Icedrive овде

Обезбедете го вашиот дигитален живот денес со Icedrive

Добијте складирање во облак од највисоко ниво со силна безбедност, дарежливи карактеристики и кориснички интерфејс на хард диск. Откријте ги различните планови на Icedrive, прилагодени за лична употреба и мали групи.

4. Google Вози

Главни карактеристики

 • Google интеграција на алатки
 • Технологија за пребарување со вештачка интелигенција
 • Шифрирање на диск
 • Приоритет – за брз пристап до датотеки
 • 15 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со iOS и macOS
 • Веб-страница: www.google.com/drive
google вози

Нудејќи ги истите функции „продавница“ и „сподели“ како и другите услуги за складирање облак и хостирање датотеки, Google Drive навистина постигнува резултати во областите на соработка и интеграција.

Беспрекорно интегрирање со плејада од Google алатки, вклучувајќи Документи, листови, Слајдови и Google Форми, Drive ви овозможува да одите директно на работа без потреба да мигрирате од постоечките алатки за продуктивност.

Во однос на безбедноста, Drive шифрира, скенира и проактивно отстранува малициозен софтвер, спам, откуп и фишинг.

Комбинирајте го ова со GoogleВИ и технологијата за пребарување, која е вградена во Drive, а вие имате моќен сојузник во услугите за складирање облак. 

Пример за ова е Google Приоритетна карактеристика на Drive. Priority користи вештачка интелигенција за да предвиди што барате, помагајќи ви да најдете датотеки значително побрзо отколку што инаку би било можно.

google контролна табла за возење

Уште една алтернатива за iCloud Погонот кој стана сè попопуларен е Google Фотографии. Иако првенствено се користи за складирање фотографии, ви овозможува да складирате различни типови датотеки и обезбедува бесплатно неограничено складирање за висококвалитетни фотографии и видеа.

Google Фотографиите овозможуваат и лесно споделување со саканите, бидејќи можете да ги поканите другите да ги прегледуваат вашите фотографии и албуми. Ако барате остварлива iCloud Алтернатива за возење што нуди доверливи функции за управување со датотеки и складирање, Google Фотографиите би можеле да бидат совршен избор за вас.

Добрите

 • Пристап секаде
 • Одлична компатибилност
 • Едноставни алатки за соработка
 • Голем кориснички интерфејс
 • Содржината никогаш не се користи за персонализација на реклами

Конс

 • Не е најдобрата безбедност и приватност
 • Ограничувања на големината на датотеката
 • Апликациите од трета страна може да бидат проблематични
 • Еве подобро Google Возете алтернативи да се разгледа

Планови и цени

Google Drive нуди три планови од кои корисниците можат да изберат. На Основен план доаѓа со 15 GB бесплатен простор за кој било Google сметка.

на Google Еден план обезбедува зголемен капацитет за складирање до 100 GB и други ексклузивни функции како 24/7 поддршка за телефон и разговор за 1.99 долари месечно.

Исто така има Google One планира со повисоки опции за складирање кои нудат повеќе простор за корисници на кои им треба повеќе простор - 200 GB, 2 TB или 30 TB.

iCloud vs Google Возење - кој е подобар?

Со мноштвото апликации од облакот и неговата способност да се интегрира со постоечките алатки, како што е MS Office, тешко е да се расправаме со Google Возење. Иако не поседува дел од херметичката безбедност на другите складишта во облак, тој е исклучително лесен за користење и се интегрира со речиси сè.

И само поради таа причина му е достоен конкурент iCloud.

5 Box.com

Главни карактеристики

 • AES 256-битна шифрирање
 • Штит напојуван со вештачка интелигенција
 • Функција KeySafe и Box Sign
 • 10 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со iOS и macOS
 • Веб-страница: www.box.com
ПОЧЕТНА СТРАНИЦА КУТИЈА

Box може да се пофали со безбедност без триење и соработка за да ви го даде најдоброто во деловното складирање облак.

Како и AES 256-битна енкрипција, Box се одликува со Штит напојуван со вештачка интелигенција. Благодарение на способностите за машинско учење на Shield, тој е во состојба да управува со безбедносните политики, па дури и да открива закани. Додека KeySafe се грижи за потенцијално оптоварениот бизнис со клучевите за шифрирање.

кутија контролна табла

кутија.com е многу наменета за деловниот корисник кој сака да ги насочи работните текови и со алатки за автоматизација како што е Relay за забрзување на задачите како што се управување со договори или одобрувања на средства - потенцијалот на Box е јасен.

Всушност, Box тврди дека може да се интегрира со повеќе од 1,500 алатки за беспрекорно да ги спои неговите услуги со вашите. Идејата е да ја поврзете вашата зачувана содржина со остатокот од вашиот „технолошки куп“ на кохерентен и работен начин.

кутија споделување датотеки

Добрите

 • Одлична безбедност и приватност
 • Office 365 и Google Интеграција на работниот простор
 • Во согласност со HiPAA
 • Најдобра интеграција на ОС во класата

Конс

 • Може да биде скапо
 • Премногу бизнис-центрични, не идеални за поединци.

Планови и цени

Box.com нуди неколку планови за своите корисници, кои вклучуваат бесплатен план што доаѓа со простор за складирање од 10 GB, лиценца за еден корисник и алатки за споделување датотеки и соработка. Почетниот план вклучува 100 GB простор за складирање, мобилен пристап и сеопфатни безбедносни контроли.

Потоа, постои деловен план кој вклучува неограничено складирање, напредна безбедност и административни контроли, како и опција за сопствено брендирање. И планот на претпријатието кој е приспособен за да ги задоволи потребите на големите организации и цените се одредуваат од случај до случај. 

Цените започнуваат од 5 долари/месечно по корисник. Сите цитирани цени се по корисник, месечно на годишна основа на претплата.

Зошто Box.com е подобар од iCloud

Иако Box нуди индивидуален план, неговиот фокус е многу на деловниот корисник. Функцијата како Box Sign, која овозможува безбедни е-потписи, е доказ за овој пристап. И тоа би била нашата единствена резерва: дали ја има истата универзална привлечност како iCloud?

Дознајте повеќе за Box.com и како неговите услуги можат да ви користат. 

… или прочитајте ги моите детални Преглед на Box.com овде

Обезбедете го вашиот дигитален живот денес со Box.com

Искусете ја удобноста на неограничено складирање облак со Box.com. Со силни безбедносни карактеристики, интуитивен интерфејс и беспрекорна интеграција со апликации како Microsoft 365, Google Workspace и Slack, можете да ја рационализирате вашата работа и соработки. Започнете го вашето патување со Box.com денес.

6. NordLocker

Главни карактеристики

 • Најсовремени шифри
 • Шифрирање со нула знаење
 • Автоматски syncинг и резервна копија
 • Шифрирајте кој било број на датотеки
 • 3 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со iOS и macOS
 • Веб-страница: www.nordlocker.com
почетната страница на nordlocker

НордЛокер складирањето во облак вклучува некои прилично импресивни безбедносни карактеристики и функции за соработка со тешки задачи.

Функционалноста за влечење и спуштање значи шифрирање на вашите датотеки со најсовремени шифри. AES 256, Argon2 и ECC не може да бидат полесни.

Додека споделувањето датотеки со пријателите, семејството и колегите е исто толку безбедно, што ви овозможува да поставите дозволи за пристап.

Други карактеристики вклучуваат автоматско syncправење и правење резервна копија на сите ваши уреди, за да се осигурате дека можете да работите со целосен мир, каде и да сте.

нордлокер табла

Добрите

 • Исклучително безбеден
 • Лесна за употреба, функционалност за влечење и пуштање
 • Безбедно споделување датотеки со дозволи
 • NordVPN Норд премин интеграција

Конс

 • Нема разговор во живо за бесплатни корисници
 • Нема автентикација со два фактори

Планови и цени

NordLocker нуди два ценовни планови. Личниот план обезбедува простор за складирање од 500 GB, додека Бизнис планот обезбедува пристап до 1000 GB простор по корисник.

Треба да се напомене дека бизнис планот е дизајниран за тимови и вклучува подобрени алатки за соработка како што се напредни поставки за дозволи, ревизија на користење и централизирано управување со наплатата.

Двата планови нудат крос-платформска поддршка за компјутери со Windows и Mac OS. NordLocker нуди и бесплатен пробен план од 5 GB за нови корисници, што им овозможува да ја тестираат услугата пред да се претплатат на некој план.

Генерално, плановите и цените на NordLocker се достапни (почнувајќи од 2.99 $/месец/корисник) и се грижат за личните и деловните потреби.

Зошто NordLocker е подобар од iCloud

Nordlocker нуди одлична безбедност и леснотија на користење. Почетната бесплатна верзија доаѓа со 3 GB простор за складирање, кој иако не е толку добар како некои од конкуренцијата, сепак служи како порта за многу способна услуга за складирање облак.

Дознајте повеќе за NordLocker и како нивните услуги можат да ви користат. 

… или прочитајте ги моите детални Преглед на NordLocker овде

NordLocker Cloud Storage

Искусете ја врвната безбедност со најсовремените шифри на NordLocker и шифрирањето со нула знаење. Уживајте во автоматскиот syncинг, резервна копија и лесно споделување датотеки со дозволи. Започнете со бесплатен план од 3 GB или истражете повеќе опции за складирање почнувајќи од 2.99 $/месец/корисник.

7. Мајкрософт OneDrive

Главни карактеристики

 • Датотека на барање
 • Личен трезор
 • OneDrive интеграција
 • 5 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со macOS и iOS уреди
 • Веб-страница: www.microsoft.com/onedrive
onedrive

И сега за упадот на Мајкрософт на територијата за складирање на лични облак - OneDrive.

OneDrive ги нуди сите функции за пристап „секаде“, резервна копија, заштита и споделување што би ги очекувале од таквите како Microsoft, како и целосна интеграција со Word, Excel и други апликации на Office.

Microsoft onedrive табла

Иновативните карактеристики вклучуваат Датотека на барање, кој ви овозможува да пристапите до датотеките во Windows 10 како што би правеле локално, но со дополнителна придобивка да не зазема простор, и Personal Vault кој ги складира вашите најскапоцени датотеки и фотографии зад дополнителен слој на безбедност.

Уште повеќе, а OneDrive Мобилната апликација ви ја дава целата флексибилност да испраќате и складирате датотеки со бариери.

onedrive vs icloud

Добрите

 • Интеграција со Microsoft Office 365
 • Лесна организација
 • Одличен интерфејс

Конс

Планови и цени

Мајкрософт OneDrive нуди различни планови за лична и деловна употреба.

За лична употреба, постојат два планови за избор: на oneDrive самостоен план кој им обезбедува на корисниците 5 GB бесплатен простор, и Личен план на Microsoft 365 кој на корисниците им обезбедува капацитет за складирање од 1 ТБ во OneDrive.

За деловна употреба, достапни се три планови: BusinessBasic (1 ТБ), Бизнис стандард (1TB + повеќе функции) и Бизнис премиум (1TB + понапредни функции.

Цените за деловните планови се разликуваат во зависност од видот на карактеристиките што им се потребни на бизнисите, но тие обично започнуваат од 5 долари по корисник месечно.

iCloud vs OneDrive – Која е подобра?

Би било примамливо директно да се споредуваат OneDrive со iCloud. На крајот на краиштата, ривалството Мајкрософт и Епл е прастара. И точно е дека и во двата случаи жалбата е партиска отколку независна. Како и да е, OneDrive има доволно функции и бесплатна верзија за да ги искушува оние со помал удел во лојалноста да ја користат нивната облак услуга.

8. Mega.io

Главни карактеристики

 • Корисничко контролирано шифрирање од крај до крај
 • Двофакторска автентикација
 • Функција MegaDrop
 • 20 GB бесплатно складирање
 • Компатибилен со macOS и iOS уреди
 • Веб-страница: www.mega.io
почетната страница на mega.io

МЕГА е исклучително дарежлива услуга за складирање облак која може да се пофали со врвна безбедност со нула знаење.

Контролирани од корисникот шифрирањето од крај до крај на MEGA е поддржано со двофакторна автентикација, дозволи за врски, и анти-рансомвер функција, која ви овозможува да се вратите назад на неинфицирани верзии на датотеки.

мега.нз контролна табла

Карактеристики на соработка како MEGAdrop, што му овозможува на секое овластено лице да прикачува датотеки на вашата сметка на Мега, го зголемува ангажманот. Додека апликацијата MEGA Desktop одржува сè совршено sync - на сите ваши уреди.

Како и мобилните апликации, MEGA исто така се одликува MEGAcmd, платформа за командна линија за оние кои сакаат поголема интеграција и контрола и не се плашат од користење на терминални потсетници.

Постојат дури и наставки на прелистувачот за да се намали времето на вчитување и да се подобрат перформансите за преземање – нешто што вообичаено не се поврзува со прелистувачите и големите датотеки.

споделување мега врски

Добрите

 • Бесплатен простор од 20 GB
 • Безбедност од највисоко ниво
 • Корисничко контролирано шифрирање од крај до крај
 • Двофакторска автентикација
 • Опции на командната линија
 • Екстензии на прелистувач

Конс

 • Не е најдобар во однос на алатките за соработка

Планови и цени

Плановите доаѓаат како индивидуални или тимски. Поединецот е достапен во Pro I (2 TB), Pro II (8 TB) и Pro 3 (16 TB).

Додека деловниот план е 10.93 $/месец по корисник (минимум 3 корисници) и обезбедува база на складирање и трансфер од 3 TB.

Мега нуди и бесплатна верзија која доаѓа со многу дарежлив простор од 20 GB, без прикачени жици.

Зошто Mega.io е добра алтернатива

Ако безбедноста и просторот за складирање се карактеристиките што ги барате во складирањето облак, тогаш тешко е да се види надвор од MEGA.

Со бесплатна верзија која има добар дел од функционалноста на платените верзии и дарежливиот простор од 20 GB, навистина е остварлива алтернатива за iCloud и другите претенденти на оваа листа.

Дознајте повеќе за Mega.io и како нивните услуги за складирање може да ви користат. 

… или прочитајте ги моите детални Преглед на Mega.io овде

Обезбедете го вашиот дигитален живот денес со Mega.io

Уживајте во 20 GB бесплатен простор со Mega.io, поддржан од шифрирање од крај до крај контролирано од корисникот и автентикација со два фактори. Искористете ги придобивките од функциите како MEGAdrop и MegaCMD опциите на командната линија.

9. Backblaze B2

Backblaze B2 Cloud Storage е оптимизиран за програмери кои сакаат да ги интегрираат придобивките од складирањето облак во нивните постоечки деловни системи.

Backblaze B2 ви овозможува беспрекорно да се поврзете со складирање компатибилно со S3 преку API, CLI и мноштво интеграции од трети страни, за да ви го даде најдоброто во приспособливост, цена и доверливост.

backblaze табла

Иновативни карактеристики како што се Кофите ви дозволуваат да прикачувате која било големина, тип, и кој било број на датотеки, додека Snapshots го олеснува преземањето на повеќе датотеки во еден zip.

Други бизнис-специфични иновации вклучуваат Капчиња и предупредувања, за да се дозволи ограничување на податоците и Извештаите да помогнат да се заштити таа крајна линија со сите потребни сознанија. 

Одликувајќи се со едноставен кориснички интерфејс, Backblaze B2 може да пренесува датотеки преку вашиот постоечки интернет пропусен опсег со мулти-нишки, Cloud-to-Cloud или преку уредот Fireball на Backblaze - во серии до 70 TB.

backblaze извештаи

Добрите

 • Исклучителни интеграции од трети страни
 • Детално известување
 • Неограничено складирање
 • Нема скриени трошоци
 • За повеќе карактеристики видете мојот преглед на Backblaze B2

Конс

 • Нема карактеристики за прилагодување

Планови и цени

Цените на Backblaze се гордеат со својата директност: 7 долари/ТБ/месечно.

Зошто Backblaze е подобар од iCloud

Backblaze е опција за складирање облак што одговара на посебните барања на бизнисите. Значи, тој е силен во однос на интеграциите и цената, но му недостасува нешто во целокупната употребливост на другите алтернативи на оваа листа. Тоа, рече, со бесплатна верзија која дава 10 GB простор за складирање, нема причина да не го дадете.

Обезбедете го вашиот дигитален живот денес со Backblaze

Влезете во светот на неограниченото складирање и беспрекорните интеграции со Backblaze B2. Уживајте во детално известување, исклучителна приспособливост и без скриени надоместоци. Започнете со Backblaze B2 за 7 $/TB/месец.

Најлошото складирање во облак (чисто страшно и оптоварено со проблеми со приватноста и безбедноста)

Има многу услуги за складирање облак таму, и може да биде тешко да се знае на кои да им верувате на вашите податоци. За жал, не сите од нив се создадени еднакви. Некои од нив се сосема ужасни и зафатени со приватност и безбедносни прашања, и треба да ги избегнувате по секоја цена. Еве две од најлошите услуги за складирање облак таму:

1. JustCloud

justcloud

Во споредба со неговите конкуренти за складирање облак, Цените на JustCloud се едноставно смешни. Нема друг провајдер за складирање облак кој толку нема карактеристики додека поседува доволно храброст наплаќајте 10 долари месечно за таква основна услуга тоа не функционира ни половина од времето.

JustCloud продава едноставна услуга за складирање облак што ви овозможува да направите резервна копија од вашите датотеки на облакот и sync нив помеѓу повеќе уреди. Тоа е тоа. Секоја друга услуга за складирање облак има нешто што ја разликува од своите конкуренти, но JustCloud нуди само складирање и syncИНГ.

Една добра работа за JustCloud е тоа што доаѓа со апликации за скоро сите оперативни системи вклучувајќи ги Windows, MacOS, Android и iOS.

на JustCloud sync за вашиот компјутер е само страшно. Не е компатибилен со архитектурата на папката на вашиот оперативен систем. За разлика од другите облак складирање и sync решенија, со JustCloud, ќе потрошите многу време за поправање syncпрашања. Со други провајдери, само треба да ги инсталирате нивните sync апликација еднаш, а потоа никогаш повеќе не треба да ја допирате.

Друга работа што ја мразев кај апликацијата JustCloud беше тоа што таа нема можност директно да поставува папки. Значи, треба да креирате папка во JustCloud's страшен интерфејс а потоа поставете ги датотеките еден по еден. И ако има десетици папки со уште десетици внатре што сакате да ги поставите, гледате да потрошите најмалку половина час само за создавање папки и рачно поставување датотеки.

Ако мислите дека JustCloud можеби вреди да се проба, само Google нивното име и ќе видите Илјадници лоши критики со 1-ѕвезда излепени низ целиот интернет. Некои рецензенти ќе ви кажат како нивните датотеки се оштетени, други ќе ви кажат колку е лоша поддршката, а повеќето само се жалат на неверојатно скапите цени.

Има стотици прегледи на JustCloud кои се жалат на тоа колку грешки има оваа услуга. Оваа апликација има толку многу грешки што би помислиле дека е кодирана од дете од училиште, а не од тим софтверски инженери во регистрирана компанија.

Видете, не велам дека не постои случај каде што JustCloud би можел да го направи сечењето, но нема ништо што можам да замислам за себе.

Ги пробав и тестирав скоро сите популарни услуги за складирање облак и бесплатно и платено. Некои од нив беа навистина лоши. Но, сè уште нема шанси да се сликам себеси како користам JustCloud. Едноставно не ги нуди сите функции што ми се потребни во услугата за складирање облак за да биде остварлива опција за мене. Не само тоа, цената е премногу скапа во споредба со други слични услуги.

2. FlipDrive

flipdrive

Плановите за цени на FlipDrive можеби не се најскапите, но тие се таму. Тие нудат само 1 ТБ складирање за 10 долари месечно. Нивните конкуренти нудат двојно повеќе простор и десетици корисни функции за оваа цена.

Ако погледнете малку наоколу, лесно можете да најдете услуга за складирање облак што има повеќе функции, подобра безбедност, подобра поддршка за клиентите, има апликации за сите ваши уреди и е изградена со професионалци на ум. И не треба да барате далеку!

Сакам да навивам за аутсајдерот. Секогаш препорачувам алатки изградени од помали тимови и стартапи. Но, мислам дека не можам никому да го препорачам FlipDrive. Нема ништо што го прави да се истакнува. Освен, се разбира, сите карактеристики што недостасуваат.

Како прво, нема десктоп апликација за macOS уреди. Ако сте на macOS, можете да прикачувате и преземате датотеки на FlipDrive користејќи ја веб-апликацијата, но нема автоматска датотека syncза тебе!

Друга причина зошто не ми се допаѓа FlipDrive е бидејќи нема верзии на датотеки. Ова е прилично важно за мене професионално и е нешто што го прекинува договорот. Ако направите промена на датотека и ја поставите новата верзија на FlipDrive, нема начин да се вратите на последната верзија.

Други даватели на облак складирање нудат верзии на датотеки бесплатно. Можете да направите промени во вашите датотеки и потоа да се вратите на старата верзија ако не сте задоволни со промените. Тоа е како поништување и повторување за датотеки. Но, FlipDrive не го нуди ни во платените планови.

Друга пречка е безбедноста. Мислам дека FlipDrive воопшто не се грижи за безбедноста. Без оглед на услугата за складирање облак што ќе ја изберете, проверете дали има автентикација со 2 фактори; и овозможете го! Ги штити хакерите од пристап до вашата сметка.

Со 2FA, дури и ако хакер некако добие пристап до вашата лозинка, тој не може да се најави на вашата сметка без еднократната лозинка што е испратена до вашиот уред поврзан со 2FA (најверојатно вашиот телефон). FlipDrive нема ни автентикација со 2 фактори. Исто така, не нуди приватност со нула знаење, што е вообичаено со повеќето други услуги за складирање облак.

Препорачувам услуги за складирање облак врз основа на нивната најдобра употреба. На пример, ако водите онлајн бизнис, ви препорачувам да одите Dropbox or Google Вози или нешто слично со најдобрите функции за споделување тим во класата.

Ако сте некој кој длабоко се грижи за приватноста, ќе сакате да се обратите за услуга која има шифрирање од крај до крај, како на пр. Sync.com or Ицедрив. Но, не можам да замислам ниту еден случај за употреба во реалниот свет каде што би го препорачал FlipDrive. Ако сакате страшна (речиси непостоечка) корисничка поддршка, без верзии на датотеки и кориснички интерфејси со грешки, тогаш би можел да ви препорачам FlipDrive.

Ако размислувате да го пробате FlipDrive, Ви препорачувам да пробате некоја друга услуга за складирање облак. Тоа е поскапо од повеќето од нивните конкуренти, додека не нуди речиси ниту една од карактеристиките што ги нудат нивните конкуренти. По ѓаволите е кабриолет и нема апликација за macOS.

Ако се занимавате со приватност и безбедност, нема да најдете тука. Исто така, поддршката е страшна бидејќи речиси и да ја нема. Пред да направите грешка да купите премиум план, само пробајте го нивниот бесплатен план за да видите колку е страшно.

Што е iCloud?

icloud алтернативи

Толку за алтернативите. Сега да го свртиме нашето внимание на iCloud себе.

iCloud е услугата за складирање облак на Apple, и како што знае секој корисник на Apple, тој е вграден во секој уред.

Епл iCloud може да се пофали 5 GB бесплатна меморија и ги обезбедува податоците со автентикација од два фактори. Овој дополнителен слој на безбедност значи дека вашата сметка може да се пристапи само на доверливи уреди, како што се вашиот iPhone, iPad или iMac.

Иновативни карактеристики како iCloud Фотографии и споделени албуми, ви дозволуваат да складирате, прелистувате, пребарувате и споделувате фотографии и видеа на високо куриран и одбран начин. За возврат, оние што се споделени можат да гледаат, коментираат и додаваат свои фотографии и видеа.

icloud карактеристики

Кога станува збор за соработка iCloud Drive дава се од себе за да ја направи брза и лесна работа со други од каде било. iWorks Апликациите како Страници, Броеви и Keynote се сите интегрирани. Додека Приватните врски значат дека примателите ќе добијат моментален пристап до папките и датотеките што сте избрале да ги споделувате. 

iCloud им овозможува на корисниците на Apple да ги складираат, прелистуваат и споделуваат нивните датотеки на сите нивни уреди.

Па, сето тоа е многу добро за сопственикот на уредот на Apple, може да се каже. Но, што е со нас останатите?

јаболко icloud

Тоа е каде iCloud+ доаѓа во.

iCloud+

Не само што iCloud Плус нудат поголем простор за складирање – 50 GB, 200 GB и 2 TB – но и подобрена функционалност.

icloud Плус

Дополнителни функции како што се iCloud Private Relay обезбедува подобрена веб-приватност, додека Hide My Email го прави токму тоа, прикривајќи ја вашата вистинска е-пошта од љубопитните очи.

Има дури и нешто наречено HomeKit Secure Video за да ви ја даде врвната безбедност на паметниот дом – овозможувајќи ви да снимате, анализирате и гледате безбедносна снимка од вашиот дом од каде било.

icloud безбедност

iCloud Главни карактеристики

 • iCloud Фото библиотека
 • Заеднички албуми
 • Приватно реле (iCloud+)
 • Безбедно видео на HomeKit (iCloud+)

iCloud Добрите и лошите страни

Добрите

 • Пристапете до фотографии, видеа, датотеки и папки на сите ваши уреди
 • Уредете фотографии од кој било уред
 • Одлично за споделување фотографии и видеа
 • Пристап до пакетот за продуктивност iWork

Конс

 • Недостига селективен syncинг. Сè или ништо
 • Јаболко-центричен

iCloud Планови и цени

iCloud+ е достапен во 3 планови: iCloud+ 50 GB, iCloud+ 200 GB, iCloud+ 2 ТБ. Цените се 0.99 УСД, 2.99 УСД и 9.99 УСД, месечно, соодветно.

Бесплатната верзија на iCloud доаѓа со простор за складирање од 5 GB.

Прашања и Одговори

Што е најдобро iCloud алтернатива?

Одговорот на прашањето – која е најдобрата алтернатива iCloud складирањето многу зависи од тоа што очекувате од складирањето во облак. 

Ако тоа е слободен простор и безбедност, на пример, тогаш МЕГА.io може да биде најдобрата резервна алтернатива за вас. Меѓутоа, ако бизнис интеграцијата е она што го барате тогаш Backblaze B2 би бил добар избор.

Како сеопфатен кандидат, избрав Sync.com затоа што ги штиклира сите полиња со инкорпорирање на шифрирање од крај до крај, неограничен пренос на податоци и интерфејс лесен за користење.

Is Google Вози подобро од iCloud?

Сите споредби од глава до глава на крајот зависат од тоа како имате намера да го користите складирањето во облак. iCloud наспроти Google Drive споделува многу заеднички карактеристики. Тие вклучуваат интеграција со апликации за продуктивност, резервна копија на уредот и sync, семејно споделување, верзии на датотеки и прилагодени врски со датотеки и папки. 

Во однос на соработката и севкупната компатибилност, Google Диск може да има предност. Но, кога станува збор за поднесување безбедност, iCloud е подобар од двете. Многу малку може да се разликуваат кога станува збор за цената.

Дали Мајкрософт OneDrive подобро отколку iCloud?

Во суштина и двајцата им проповедаат на преобратените - корисникот на Apple и Microsoft. И двете нудат иста количина на слободен простор, додека OneDrive syncе подобро и iCloud е посигурен. Нема да ве изненади да слушнете OneDrive е пријателски за Office 360 ​​и iCloud сака да се спојува со iWork.

Is iCloud бесплатно?

Секој уред на Apple ви дава пристап до целосниот сет на iCloud карактеристики и 5 GB бесплатен простор. За повеќе складирање и пристап до премиум функции, ќе треба да се надградите на iCloud+. iCloud+ не е бесплатен и е достапен во ценовен план со 3 нивоа.

Што е iCloud+?

iCloud Плус е надградбата за Apple iCloud складирање. на Apple iCloud+ е достапен во три различни планови за складирање, 50 GB, 200 GB и 2 TB. Како и дополнителен простор, вклучува и премиум функции како Private Relay и Hide My Email, за зголемена заштита на податоците и приватност.

Може ли да користам iCloud ако немам производ на Apple?

Да, дури и ако немате iPhone, iPad, iPod touch или iMac, сепак можете да користите iCloud Апликациите Drive и iWork, како што се Страници, Броеви, Keynote, Контакти и Белешки, со сметка „само на веб“. Вреди да се напомене дека сметките само на веб ви даваат ограничен пристап до iCloud и доаѓа со само 1 GB бесплатен простор.

Дали има iCloud алтернативи кои нудат подобра услуга за резервна копија и безбедносни карактеристики на податоците?

е, има неколку iCloud алтернативи кои нудат подобра услуга за резервна копија и безбедносни карактеристики на податоците отколку iCloud.

На пример, pCloud е одлично iCloud алтернатива за складирање што нуди автоматска услуга за резервна копија и напредни безбедносни карактеристики како што се шифрирање од страна на клиентот, автентикација со два фактори и приватност со нула знаење. Ова значи дека вашите податоци се целосно заштитени од безбедносни проблеми и неовластен пристап, што ви дава мир на умот.

Други алтернативи за резервна копија на iPhone на iCloud како Sync.com исто така нудат слични безбедносни карактеристики и шифрирање, што ги прави одличен избор за оние кои бараат подобра безбедност на податоците во нивната услуга за резервна копија на облак.

Што е најдобро iCloud алтернатива за iPhone?

Некои популарни апликации како iCloud вклучуваат Google Вози, Dropbox, Мајкрософт OneDrive, и Amazon Drive, кои нудат конкурентни капацитети за складирање, беспрекорна интеграција со различни апликации и уреди и силни безбедносни мерки.

Кои се главните iCloud услуги?

iCloud услугите, обезбедени од Apple Inc., се пакет решенија базирани на облак, чија цел е подобрување на корисничките искуства на различни уреди на Apple. Меѓу најпопуларните iCloud опции, корисниците можат беспрекорно да складираат, syncхронизирајте и пристапувајте до нивните лични податоци, вклучувајќи фотографии, видеа, документи и музика, преку повеќе уреди како што се iPhone, iPad, Mac, па дури и компјутери со Windows. 

Нашата пресуда ⭐

pCloud облак чување
Од 49.99 $/год. (доживотни планови од 199 $) (бесплатен план од 10 GB)

pCloud е една од најдобрите услуги за складирање облак поради ниските цени, одличните безбедносни карактеристики како што се шифрирање од страна на клиентот и приватноста со нула знаење и МНОГУ прифатливи доживотни планови.

Ако сте корисник на Apple, веројатноста е дека вашите симпатии веќе лежат во таа насока - од очигледни причини за интеграција и леснотија на користење.

Но, тие не треба.

Оваа статија покажува дека постојат остварливи алтернативи за користење iCloud, кои во некои случаи нудат поголем простор за складирање и безбедност, како и одлична компатибилност со сите ваши уреди и апликации на Apple.

ДЕЛ

Добијте 65% ПОПУСТ од 2 TB доживотно складирање во облак

Од 49.99 долари/год. (доживотни планови од 199 долари)

Како го разгледуваме складирањето во облак: нашата методологија

Изборот на вистинското складирање во облак не е само следење на трендовите; се работи за наоѓање на она што навистина функционира за вас. Еве ја нашата практична, без бесмислена методологија за прегледување на услугите за складирање облак:

Регистрирање сами

 • Искуство од прва рака: Ние создаваме свои сметки, поминувајќи низ истиот процес каков што би сакале да ги разберете поставувањето на секоја услуга и пријатноста за почетници.

Тестирање на перформанси: The Nitty-Gritty

 • Брзини на прикачување/симнување: Ги тестираме во различни услови за да ги оцениме перформансите во реалниот свет.
 • Брзини на споделување датотеки: Проценуваме колку брзо и ефикасно секоја услуга споделува датотеки меѓу корисниците, што често се занемарува, но клучен аспект.
 • Ракување со различни типови датотеки: Ние поставуваме и преземаме различни типови и големини на датотеки за да ја измериме разновидноста на услугата.

Поддршка на клиентите: Интеракција во реалниот свет

 • Одговор и ефективност на тестирањето: Ние се занимаваме со поддршка на клиентите, поставувајќи реални проблеми за да ги оцениме нивните способности за решавање проблеми и времето потребно за да добиеме одговор.

Безбедност: Навлегуваме подлабоко

 • Шифрирање и заштита на податоци: Ја испитуваме нивната употреба на шифрирање, фокусирајќи се на опциите на клиентската страна за подобрена безбедност.
 • Политики за приватност: Нашата анализа вклучува преглед на нивните практики за приватност, особено во врска со евиденцијата на податоците.
 • Опции за обновување податоци: Ние тестираме колку се ефективни нивните функции за обновување во случај на губење податоци.

Анализа на трошоци: вредност за парите

 • Структура на цени: Ги споредуваме трошоците со понудените функции, оценувајќи ги и месечните и годишните планови.
 • Доживотни зделки за складирање во облак: Ние конкретно ја бараме и проценуваме вредноста на опциите за доживотно складирање, значаен фактор за долгорочно планирање.
 • Оценување на бесплатното складирање: Ги истражуваме одржливоста и ограничувањата на понудите за бесплатно складирање, разбирајќи ја нивната улога во севкупната понуда за вредност.

Функција Deep-Dive: Откривање на додатоци

 • Единствени карактеристики: Бараме функции што ја издвојуваат секоја услуга, фокусирајќи се на функционалноста и корисничките придобивки.
 • Компатибилност и интеграција: Колку добро услугата се интегрира со различни платформи и екосистеми?
 • Истражување на опциите за бесплатно складирање: Ние го оценуваме квалитетот и ограничувањата на нивните понуди за бесплатно складирање.

Корисничко искуство: Практична употребливост

 • Интерфејс и навигација: Навлегуваме во тоа колку се интуитивни и кориснички нивните интерфејси.
 • Пристапност на уредот: Ние тестираме на различни уреди за да ја процениме пристапноста и функционалноста.

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...