Is pCloudДали вреди да се добијат плановите за доживотно складирање во облак?

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

pCloud е услуга за складирање облак што се прослави со тоа што е една од најприфатливите услуги во категоријата. Тие неодамна почнаа да нудат многу дарежливи планови за животен век на складирање. Ова се еднократни планови за плаќање кои ви даваат доживотен пристап. Прочитајте за да дознаете дали pCloudДоживотното складирање на облакот вреди да се добие, или не.

Од 199 $ (еднократна исплата)

Без мака и нема повеќе периодични претплати

Ако размислувате да купите некој од нивните животни планови, има некои работи што треба да ги земете во предвид. Иако доживотните планови ви помагаат да заштедите многу пари на долг рок, тие можеби не се соодветни за сите случаи на употреба.

Кратко резиме

 • pCloud е една од најдобрите, најбезбедните и најприфатливите доживотни услуги за складирање облак во 2023 година.
 • Добијте безбедно шифрирано складирање во облак, каде што можете да ги складирате вашите лични датотеки или да направите резервна копија на вашиот компјутер, да добивате заштита со лозинка, да контролирате пристап, соработка и тимски пристап + многу повеќе.
 • Од 500 GB (199 $ еднократно плаќање), 2 TB (399 $ еднократно плаќање) до 10 TB (1,190 $ еднократно плаќање).

Продолжете да читате за да дознаете дали а pCloud доживотна претплата вреди за вас.

pCloud Карактеристики

pCloud Карактеристики

Апликации за сите ваши уреди

pCloud има апликации за сите ваши уреди вклучувајќи Windows, macOS, Linux, iOS и Android. Има и веб-апликација што можете да ја користите за да управувате со вашите датотеки.

Најдобриот дел од апликациите за компјутер е тоа што тие се интегрираат со менаџерот на датотеки на вашиот оперативен систем. Тоа значи дека не треба да се најавите во апликацијата за да ги видите вашите датотеки. Тие се прикажани директно во вашиот менаџер на датотеки како виртуелен хард диск.

Секогаш кога додавате нови датотеки во папките што се поврзани со вашиот pCloud вози, тие се поставуваат автоматски. Не само тоа, секогаш кога ќе ажурирате a synced датотека на вашиот компјутер, таа автоматски се ажурира во вашиот pCloud возење. И таа нова промена или нова датотека ќе биде synced на сите ваши поврзани уреди.

Сметам дека оваа функција е навистина корисна. Ова не само што ги прави достапни за вас сите важни лични документи во секое време на сите ваши уреди, туку исто така ви дава пристап до вашите работни датотеки каде и да сте.

Затоа што сите мои датотеки се syncна сите мои уреди, не треба да чекам да одам дома за да пристапам до работната датотека. Можам само да го отворам на мојот телефон и сите промени што ќе ги направам ќе бидат syncед на мојот pCloud вози автоматски.

ДЕЛ

Без мака и нема повеќе периодични претплати

Од 199 $ (еднократна исплата)

Вертификација на датотеки

Секој пат кога правите промени во датотека во pCloud, се зачувува и постарата верзија на датотеката. Ова се нарекува Вертификација на датотеки. На овој начин, секогаш можете да се вратите на постара верзија на датотеката кога и да посакате.

Верзиите на датотеките може да се покажат навистина важни во случај да направите промена, но треба да се вратите на постара верзија на датотеката. Не можете да го направите ова со многу други провајдери.

Верзиите на датотеките се чуваат до 30 дена pCloud. Ова е одлично ако работите многу креативна работа која бара брзи промени. Како писател, верзијата на датотеки ми помогна повеќе пати во животот отколку што сакам да признаам. Тоа е Божји дар за креативните професионалци. Тоа е како функција за враќање, но за датотеки.

Нема ограничување на големината на датотеката

Повеќето услуги за складирање облак поставуваат ограничување за тоа колку голема датотека може да биде. Повеќето услуги дозволуваат само поставување датотеки помали од 500 MB. pCloud нема никакви ограничувања за големината на датотеката.

Ако често работите со големи датотеки, оваа услуга може одлично да ви одговара како и повеќето други облак складирање услуги поставете сериозни ограничувања на големината на датотеката.

Направете резервна копија од податоците на вашиот компјутер

pCloud го прави навистина лесно правењето резервна копија од податоците на вашиот компјутер. Само инсталирајте го pCloud десктоп апликација и изберете ги папките од кои сакате да направите резервна копија на облакот.

Папките за кои ќе изберете да направите резервна копија автоматски ќе се добијат syncед со вашиот pCloud возење. Тоа значи дека секогаш кога додавате нова датотека во овие папки, автоматски ќе се прави резервна копија во облакот.

ДЕЛ

Без мака и нема повеќе периодични претплати

Од 199 $ (еднократна исплата)

Лесно споделете ги вашите датотеки со други

pCloud ви дава навистина лесен начин да ги споделите вашите датотеки со други луѓе. Може да добиете врска што може да се сподели за секоја датотека што ја поставувате на вашата pCloud сметка.

За да ги задржите вашите споделени датотеки приватни, можете да поставите лозинка за врската. Секој што ќе ја отвори врската ќе треба да ја внесе лозинката за да ја преземе датотеката.

Најдобриот дел од функциите за споделување е тоа што можете да споделувате цели папки. Можете дури и да дадете пристап за уредување до папките во вашиот диск. На тој начин, луѓето можат директно да уредуваат датотеки и папки во таа папка. Ова е одлично кога работите со клиенти или соработници.

Добијте 10 GB бесплатно складирање кога ќе се регистрирате

pCloud нуди бесплатна сметка која ви дава простор од 10 GB да ви дозволам да ја испробате услугата. Овој простор е доволен ако сакате да добиете вкус на она што услугата ви нуди. Има некои ограничувања, но тоа е добро место за почеток.

Ако сте заинтересирани pCloud но не сте сигурни дали е добро одговара на вашите потреби, прочитајте го моето во длабочина преглед на pCloud овде за да дознаете дали е добра инвестиција.

ДЕЛ

Без мака и нема повеќе периодични претплати

Од 199 $ (еднократна исплата)

pCloud Планови за доживотни цени

pCloud нуди два вида доживотни планови: Индивидуални планови и семејни планови. Главната разлика помеѓу двете е тоа што семејните планови вклучуваат 5 кориснички сметки што можете да ги споделите со вашето семејство.

Индивидуални планови

pcloud индивидуални планови

Индивидуалните планови почнуваат од само 199 долари. Овој план ви дава простор од 500 GB, што е доволно за повеќето професионалци. Ако сте писател, шансите се дека никогаш нема да останете без 500 GB простор ако користите само pCloud за работа.

Планот од 2 ТБ може да биде посоодветен за професионалци кои работат во креативни области како што е графичкиот дизајн. Дури и ако дизајнирате 10 логоа дневно, ќе ви требаат најмалку неколку години за да пополните 2 ТБ простор.

Ако сте Јутјубер или некој што работи со содржини базирани на видео, планот од 10 TB можеби ќе ви биде посоодветен. Можеби нема да можете да ги зачувате сите ваши необработени снимки овде, но може да дејствува како резервна копија за сите ваши рендерирани видеа. Доволно е да ви трае долго.

Најдобриот дел од овие доживотни планови е колку се достапни. Почетниот план е само 199 долари. Повеќето други даватели на складирање облак ќе ви ја наплатат оваа цена секоја година за половина од просторот за складирање.

ДЕЛ

Без мака и нема повеќе периодични претплати

Од 199 $ (еднократна исплата)

Семејни планови

pcloud семејни планови

Семејните планови дозволуваат до 5 корисници да го споделат просторот за складирање. Овие планови се совршени за семејства. Почетокот Планот од 595 долари ви дава 2 ТБ простор за складирање, што е доволно за повеќето од вашите семејни фотографии.

Веројатно никогаш нема да останете без толку простор, особено ако вашето семејство сте само вие и вашиот партнер/сопружник.

Ако членовите на вашето семејство снимаат многу слики и видеа, тогаш можеби ќе сакате да одите на планот од 10 ТБ. Најдобриот дел од овие планови е тоа што тие нудат посебни сметки за секој член на семејството. Еден член може да ги споделува своите датотеки со друг, но никој не може да ги гледа датотеките на другите членови без нивна дозвола.

Постојат неколку други услуги кои исто така нудат доживотни планови. Пред да се регистрирате за pCloud, Силно препорачувам да ја проверите нашата листа на најдобри доживотни добавувачи за складирање облак.

pCloud Добрите и лошите страни на доживотна претплата

Ако не можете да одлучите дали pCloud е за вас или не, еве брз преглед на добрите и лошите страни:

Позитивни:

 • Ќе заштедите многу пари ако платите за доживотна претплата. Плановите Lifetime чинат 4 пати повеќе од нивните годишни колеги. Но, тоа е како да платите четири години однапред и да добиете доживотна претплата како бонус. Доколку планирате да користите pCloud секој ден во текот на следните неколку години, тогаш животните планови се бесмислени.
 • Апликации за сите ваши уреди за чување на вашите податоци syncед помеѓу сите ваши уреди.
 • Бекап од други даватели на складирање облак, како на пр Dropbox, Мајкрософт OneDrive, и Google Вози.
 • Верзијата на датотеки ви овозможува да се вратите назад на постарите верзии на вашите датотеки.
 • Содржината на вашиот облак диск се прикажува како виртуелен хард диск на вашиот компјутер. Можете директно да ги видите сите ваши датотеки без да треба да ја отворите апликацијата. Ова го прави навистина лесно да се работи со вашите датотеки.
 • Лесно споделете ги вашите датотеки и папки со вашите пријатели, семејство и соработници. Само внесете ги нивните адреси на е-пошта и тие ќе добијат пристап до датотеките што сакате да ги споделите со нив.
 • Нема ограничување на големината на датотеките што можете да ги прикачите.

Конс:

 • Вреди само ако веќе сте користеле pCloud многу. Можеби е добар производ со евтини цени, но секако не е најдобар за секој тип на корисници. Ако сè уште не сте се одлучиле, можеби ќе сакате да погледнете некои од нивните конкуренти и што тие имаат да понудат.
 • Веб-апликацијата нема можност за додавање документи. Ова можеби не е голема работа за секого. Сè уште можете да ги уредувате датотеките на вашите уреди и тие ќе се ажурираат кога ќе ги зачувате. Но, недостатокот на оваа функција е некако непријатен за мене.
 • Има поевтини доживотни добавувачи за складирање облак таму, како на пр Ицедрив и нивните попристапни доживотни планови.

Резиме: Дали pCloud Дали вреди доживотна претплата?

pCloudДоживотна претплата не е за секого, но за некои луѓе можеби е совршена. Ако сте некој кој работи многу со локални датотеки, pCloudВреди да се проверат плановите за доживотна претплата.

Освен ако не размислувате за промена на кариерата, веројатно ќе работите со локални датотеки долго време. Во тој случај, можете да заштедите многу пари со доживотни планови.

Ако сакате лесен, евтин начин да направите резервна копија и sync вашите работни датотеки, pCloud е начин да се оди. За 199 долари, можете да добиете 500 GB простор за складирање. Со други даватели на складирање облак, тоа ќе ви донесе само две години и четвртина од просторот за складирање. pCloud има апликации за сите ваши уреди, така што вашите датотеки ќе бидат внатре sync, и достапни за пристап кога и каде и да сте.

Ако сакате платформа која ви овозможува да работите со вашите датотеки директно во облакот, pCloud не е најдобрата опција за вас. Поради тоа колку е прифатлива pCloud е, тие немаат огромен тим зад производот. pCloud не нуди функции што ви дозволуваат директно да ги уредувате вашите датотеки во облакот. Ова е услуга понудена од други провајдери како на пр Sync.com, Google Вози и Dropbox. Но иако Google Drive нуди комплетен пакет апликации за да му се спротивстави на Microsoft Office, не е толку достапен како pCloud. И еј, секогаш можете да ги уредувате датотеките на вашиот телефон или компјутер и промените ќе бидат syncед на облакот автоматски.

Ако сакате простор за сите членови на вашето семејство без да се грижите дека ќе останете без простор, потоа pCloud Доживотните семејни планови се совршени за вас. Нивните семејни планови ви дозволуваат да го споделите просторот за складирање со 5 други корисници. Почетниот план е 595 долари и нуди простор од 2 ТБ за цел живот, што е доволно за повеќето семејства. И ако вашето семејство навистина сака да прави селфи и да снима секоја роденденска забава, можете да го добиете нивниот план од 10 TB за 1499 долари. Овие цени можеби изгледаат смешно на прв поглед, но размислете колку би требало да платите Google or Dropbox за истата услуга над 3-4 години. Тие платформи би ве чинеле најмалку двојно повеќе од овие цени во следните 4 години.

pCloudДоживотните претплати на го прават складирањето во облак смешно прифатливо. Ако користите услуга за складирање облак во моментов, шансите се дека ќе користите еден начин и во иднина. pCloudДоживотните планови на се 4 пати повеќе од нивната годишна цена. Ова значи дека ги плаќате првите четири години однапред, а потоа никогаш повеќе не треба да плаќате.

ДЕЛ

Без мака и нема повеќе периодични претплати

Од 199 $ (еднократна исплата)

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.