Како да ангажирате инженери за ОК од Топтал

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Инженер за ОК (Инженер за обезбедување квалитет), е одговорен за обезбедување на квалитетот на софтверските производи. Тие го тестираат софтверот за различни грешки и дефекти и ги идентификуваат и пријавуваат сите потенцијални проблеми. Инженерите за ОК се од суштинско значење во процесот на развој на софтвер. Тие помагаат да се осигура дека производите се пуштаат навреме и во рамките на буџетот. Во овој блог пост, ќе објаснам како да ангажирам QA Engineers од Toptal.

Помеѓу $60-$200+ на час

Рачно избран талент за вашиот проект

Топтал е пазар за врвни хонорарни таленти. Инженерите на Toptal QA се едни од најдобрите во бизнисот, со искуство во широк спектар на индустрии и технологии. 

Инженери за ОК: факти и статистика

 • Побарувачката за инженери за QA рапидно расте. Бирото за статистика на трудот (BLS) проектира дека вработувањето на аналитичари и тестери за обезбедување квалитет ќе порасне за 17 проценти од 2020 до 2030 година, многу побрзо од просекот за сите професии.
 • Просечната плата за инженер за QA во САД е $ 82,215 годишно.
 • на најбарани вештини за инженерите за ОК вклучуваат:
  • Тестирање на софтвер за грешки и дефекти
  • Идентификување и известување за потенцијални проблеми
  • Пишување планови и процедури за тестирање
  • Автоматизирање на тестови
  • Анализирање на резултатите од тестот
  • Комуникација со програмери и други засегнати страни
 • инженери за ОК работа во различни индустрии, Вклучувајќи:
  • технологија
  • Здравствена заштита
  • Финансиски услуги
  • Трговија на мало
  • производство
 • Инженерите за ОК играат витална улога во процесот на развој на софтвер. Тие помагаат да се осигури дека софтверските производи се објавуваат навреме и во рамките на буџетот и ги задоволуваат потребите на корисниците.

Ако сте заинтересирани за кариера во инженерството за ОК, постојат а неколку работи што можете да ги направите за да се подготвите:

 • Заработете диплома по компјутерски науки, софтверско инженерство или поврзана област.
 • Стекнат искуство во тестирање на софтвер преку стажирање или работни места на почетно ниво.
 • Развијте ги вашите вештини за тестирање на софтвер, анализирање на резултатите од тестот и комуникација со програмерите и другите засегнати страни.
 • Останете актуелни на најновите алатки и техники за тестирање.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Топтал. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Зошто да ангажирате QA Engineers од Toptal?

топтална почетна страница

toptal.com е одлична платформа за ангажирање на најталентираните инженери за QA. Ангажирањето инженери за QA од Toptal може да биде одличен начин да го добиете професионалецот што ви треба за да го завршите вашиот проект.

Топтал (вработи врвни 3% таленти)
4.8

Топтал само им дозволува на апсолутните најдобри таленти да се приклучат на нивната платформа, па ако сакате ангажирајте ги првите 3% од freelancerи во светот, тогаш ова Топтал е ексклузивната мрежа од која ќе ги ангажирате.

Трошоците за вработување а freelancer од Топтал зависи од видот на улогата за која ја ангажирате, но можете да очекувате да платите помеѓу $60-$200+ на час.

Позитивни:
 • Топтал може да се пофали со стапка на успех од 95% од пробно до ангажирање, со такса за регрутирање од 0 долари за првите 3% од глобалниот хонорарен талент-пул. Ќе се запознаете со кандидатите во рок од 24 часа од пријавувањето, а 90% од клиентите го ангажираат првиот кандидат што Топтал ќе го претстави.
Конс:
 • Ако ви треба помош само за помал проект, или сте со мал буџет и можете да си дозволите само неискусни и евтини freelancers – тогаш Toptal не е хонорарен пазар за вас.
Пресуда: Строгиот процес на скрининг на Топтал за таленти гарантира дека ќе ги ангажирате само најдобрите freelancerкои се проверени, сигурни и експерти за дизајн, развој, финансии и управување со проекти и производи. За повеќе детали прочитајте нашиот преглед на Топтал овде.

Има многу причини зошто треба да размислите за вработување инженери за QA од Toptal. Еве неколку од најважните:

 • Инженерите за QA на Toptal се високо квалификувани и искусни. Тие имаат работено на широк спектар на проекти во различни индустрии и имаат длабоко разбирање за процесот на развој на софтвер.
 • Инженерите на Toptal QA се посветени на квалитетот. Тие се страстни за наоѓање и поправање на дефекти и секогаш бараат начини да го подобрат квалитетот на софтверските производи.
 • Инженерите на Toptal QA се достапни кога ви се потребни. Можете да ангажирате инженер за QA на Toptal на основа проект по проект, или можете да го вработите со полно работно време.
 • Инженерите на Toptal QA се достапни. Трошоците за ангажирање инженер за QA на Toptal често се пониски од трошоците за ангажирање вработен со полно работно време.

Тука се и некои дополнителни придобивки од ангажирање инженери за QA од Toptal:

 • Побрзо време за пазар. Со ангажирање на инженер за QA на Toptal, можете побрзо да го пласирате вашиот софтверски производ на пазарот. Тоа е затоа што инженерите на Toptal QA можат брзо да ги идентификуваат и поправат дефектите, што може да ви заштеди време и пари на долг рок.
 • Подобрено задоволство на клиентите. Со обезбедување дека вашиот софтверски производ нема дефекти, можете да го подобрите задоволството на клиентите. Тоа е затоа што клиентите се со поголема веројатност да користат и да препорачаат софтверски производи кои се без грешки.
 • Зголемена репутација на брендот. Имајќи репутација за производство на висококвалитетни софтверски производи, можете да ја зголемите репутацијата на вашиот бренд. Ова може да доведе до зголемена продажба и удел на пазарот.

QA Engineers вработуваат прашања за интервју

Тука се и некои примери на прашања што можете да ги поставите на инженер за QA во интервју за вработување:

 • Какво е вашето искуство со различни типови на тестирање на софтвер?
 • Можете ли да го опишете вашиот процес за креирање тест планови и случаи?
 • Кои се вашите размислувања за тестирањето на автоматизацијата?
 • Како се справувате со пријавувањето и тријагот за грешки?
 • Како комуницирате со програмерите и другите засегнати страни?
 • Кои се вашите размислувања за важноста на обезбедувањето квалитет?
 • Кои се твоите цели во кариерата?
 • Кои се вашите силни и слаби страни како инженер за QA?
 • Зошто сте заинтересирани за оваа позиција?

Ова се само неколку примери и можеби ќе сакате да поставувате дополнителни прашања во зависност од специфичните потреби на вашата компанија и улогата за која се ангажирате. Од суштинско значење е да поставувате прашања кои ќе ви помогнат да ги процените вештините, искуството и соодветниот кандидат на кандидатот за улогата.

Тука се и некои дополнителни совети за интервјуирање на инженери за QA:

 • Бидете подготвени. Пред интервјуто, одвојте малку време за да ја истражите компанијата и улогата за која ја ангажирате. Ова ќе ви помогне да поставувате повеќе информирани прашања и да оставите подобар впечаток кај кандидатот.
 • Бидете јасни за вашите очекувања. На почетокот на интервјуто, одвојте малку време за да ги објасните очекувањата на компанијата за улогата инженер за QA. Ова ќе му помогне на кандидатот да разбере што се бара од нив и дали тие се добро погодни за позицијата.
 • Бидете отворени за повратни информации. По интервјуто, одвојте малку време за да размислите за одговорите на кандидатот и вашиот целокупен впечаток. Ако имате какви било прашања или грижи, не двоумете се да контактирате со кандидатот за појаснување.

Ако барате да ангажирате хонорарен инженер за QA - Топтал е одлична опција. Инженерите на Toptal QA се едни од најдобрите во бизнисот, бидејќи тие се внимателно избрани пред да бидат одобрени. Пробајте го Топтал денес и почнете да вработувате!

Референци

Споделете на...