Како да ангажирате Scrum Masters од Toptal

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Scrum Master е тренер кој им помага на тимовите да ја имплементираат рамката на Scrum. Мајсторите на Scrum се одговорни да обезбедат дека тимот правилно го следи процесот на Scrum, решава проблеми и постојано се подобрува. Во овој блог-пост, ќе објаснам како да ангажирате scrum мајстори од Toptal.

Помеѓу $60-$200+ на час

Рачно избран талент за вашиот проект

Toptal Scrum Masters се рачно избрани и проверени за нивните вештини и искуство, затоа можете да бидете сигурни дека го добивате најдобриот талент.

Scrum Masters: Факти и статистика

 • Побарувачката за Scrum Masters рапидно расте. Всушност, Бирото за статистика на трудот проектира дека вработувањето на развивачи на софтвер, вклучително и Scrum Masters, се предвидува да порасне за 22 проценти од 2020 до 2030 година, многу побрзо од просекот за сите професии.
 • Просечната плата за Scrum Master во Соединетите Американски Држави изнесуваат 86,329 долари. Сепак, платите може да варираат во зависност од искуството, локацијата и индустријата.
 • Најчестите индустрии за Scrum Masters се развој на софтвер, информатичка технологија и консалтинг.
 • Scrum Masters обично имаат a диплома по компјутерски науки, информатичка технологија или поврзана област. Сепак, некои Scrum Masters имаат магистерска диплома или сертификација во Scrum.
 • Scrum Masters мора да има силна комуникација, решавање проблеми и лидерски вештини. Тие исто така мора да бидат способни ефикасно да работат со тимови од сите големини.

Тука се и некои дополнителни трендови кои ја поттикнуваат побарувачката за Scrum Masters:

 • Зголеменото усвојување на методологиите за развој на Agile.
 • Зголемената потреба организациите да бидат поагилни и поуспешни на промените.
 • Зголемената сложеност на проектите за развој на софтвер.

Ако сте заинтересирани за кариера како Scrum Master, има неколку работи што можете да ги направите за да се подготвите:

 • Добијте диплома по компјутерски науки, информатичка технологија или поврзана област.
 • Добијте сертификација во Scrum.
 • Стекни искуство работејќи на проекти за развој на софтвер.
 • Развијте ги вашите вештини за комуникација, решавање проблеми и лидерство.

Scrum Masters играат витална улога во помагањето на тимовите да ги усвојат и имплементираат Agile развојните методологии. Тие се одговорни да обезбедат дека тимот го следи процесот на Scrum, решава проблеми и постојано се подобрува. Ако барате предизвикувачка и наградувачка кариера во развојот на софтвер, кариерата како Scrum Master може да ви одговара.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Топтал. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Зошто да ангажирате Scrum Masters од Toptal?

топтална почетна страница

toptal.com е широко познат и користен пазар за најдобрите Scrum Masters. Праведно е да се каже дека Топтал е една од најдобрите платформи за ангажирање таленти и freelancerи од.

Топтал (вработи врвни 3% таленти)
4.8

Топтал само им дозволува на апсолутните најдобри таленти да се приклучат на нивната платформа, па ако сакате ангажирајте ги првите 3% од freelancerи во светот, тогаш ова Топтал е ексклузивната мрежа од која ќе ги ангажирате.

Трошоците за вработување а freelancer од Топтал зависи од видот на улогата за која ја ангажирате, но можете да очекувате да платите помеѓу $60-$200+ на час.

Позитивни:
 • Топтал може да се пофали со стапка на успех од 95% од пробно до ангажирање, со такса за регрутирање од 0 долари за првите 3% од глобалниот хонорарен талент-пул. Ќе се запознаете со кандидатите во рок од 24 часа од пријавувањето, а 90% од клиентите го ангажираат првиот кандидат што Топтал ќе го претстави.
Конс:
 • Ако ви треба помош само за помал проект, или сте со мал буџет и можете да си дозволите само неискусни и евтини freelancers – тогаш Toptal не е хонорарен пазар за вас.
Пресуда: Строгиот процес на скрининг на Топтал за таленти гарантира дека ќе ги ангажирате само најдобрите freelancerкои се проверени, сигурни и експерти за дизајн, развој, финансии и управување со проекти и производи. За повеќе детали прочитајте нашиот преглед на Топтал овде.

Има многу причини зошто можеби сакате да ангажирате Scrum Master од Toptal. Еве неколку:

 • Пристап до врвни таленти: Процесот на проверка на Toptal гарантира дека само првите 3% од програмерите се прифатени на платформата. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека секој Scrum Master што ќе го ангажирате од Toptal ќе биде високо квалификуван и искусен.
 • Загарантирано задоволство: Топтал нуди гаранција за задоволство за сите негови freelancerс. Ова значи дека ако не сте задоволни со Scrum Master што го ангажирате, можете да побарате замена без дополнителни трошоци.
 • Намален ризик: Топтал има ригорозен процес на проверка што вклучува проверки на позадина, интервјуа и прегледи на кодови. Ова помага да се намали ризикот од ангажирање на Scrum Master кој не е квалификуван или искусен.

Покрај овие поволности, Топтал нуди и голем број други карактеристики што го прават одличен избор за ангажирање на Scrum Master. Овие карактеристики вклучуваат:

 • Достапност на барање: На Топтал freelancerсе достапни на барање, за да можете веднаш да започнете со вашиот проект.
 • Flexiblе-цена: Цените на Toptal се засноваат на freelancerвештините и искуството на, за да можете да најдете Scrum Master кој одговара на вашиот буџет.
 • Лесна соработка: Платформата на Toptal ја олеснува соработката со вашиот Scrum Master. Можете да комуницирате преку разговор, видео или е-пошта и можете да пристапите до работната историја и портфолиото на вашиот Scrum Master.

Scrum Masters вработува прашања за интервју

Тука се и некои примери на прашања што можете да ги поставите за време на интервју за вработување на Scrum Master:

 • Какво е вашето искуство со Scrum?
 • Кои се вашите размислувања за важноста на комуникацијата во Scrum?
 • Како би се справиле со ситуација кога член на тимот не ги исполнува очекувањата?
 • Кои се вашите размислувања за важноста од континуирано подобрување во Scrum?
 • Како би го измериле успехот на тимот на Scrum?
 • Кои се вашите размислувања за улогата на Scrum Master во олеснувањето на ретроспективите?
 • Како би се справиле со ситуација кога тимот се бори да ги исполни роковите?
 • Кои се вашите размислувања за важноста на довербата и транспарентноста во Scrum?
 • Како би се справиле со ситуација кога член на тимот е вознемирувачки или непочитуван?

Ова се само неколку примери и можеби ќе сакате да поставите други прашања кои се специфични за вашата организација и тим. Целта на интервјуто е да се запознае кандидатот и да се проценат неговите вештини, искуство и соодветни за улогата.

Тука се и некои дополнителни совети за спроведување на интервју за вработување на Scrum Master:

 • Биди подготвен: Пред интервјуто, одвојте малку време за да го истражите Scrum и улогата на Scrum Master. Ова ќе ви помогне да поставувате повеќе информирани прашања и да го оцените знаењето и искуството на кандидатот.
 • Бидете јасни за вашите очекувања: На почетокот на интервјуто, бидете јасни за вашите очекувања за улогата. Ова ги вклучува одговорностите, потребните вештини и искуство и посакуваниот исход.
 • Биди а Добар слушател: За време на интервјуто, внимателно слушајте ги одговорите на кандидатот. Обрнете внимание на нивното искуство, нивните вештини и нивната личност.
 • Поставете дополнителни прашања: Откако кандидатот ќе одговори на прашање, поставете дополнителни прашања за да добиете повеќе информации. Ова ќе ви помогне да го разберете нивното искуство и нивниот процес на размислување.
 • Донесете одлука: По интервјуто, одвојте малку време за да донесете одлука. Размислете за искуството на кандидатот, нивните вештини и нивната приспособливост за улогата.

Сите во сите, Топтал е одлична опција за оние кои сакаат да ангажираат Scrum Master за да му помогнат на вашиот тим да го усвои и имплементира Scrum. Имајќи широк избор на високо квалификувани и квалификувани Scrum Masters, Toptal може да ви помогне да го пронајдете совршеното совпаѓање за вашиот проект. Започнете со вработување од Топтал уште денес!

Како оценуваме Freelancer Пазари: нашата методологија

Ние ја разбираме критичката улога што freelancer пазарите за вработување играат во дигиталната и конфигурациската економија. За да се осигураме дека нашите прегледи се темелни, правични и корисни за нашите читатели, развивме методологија за оценување на овие платформи. Еве како го правиме тоа:

 • Процес на пријавување и кориснички интерфејс
  • Леснотија на регистрација: Проценуваме колку е лесен за користење процесот на пријавување. Дали е тоа брзо и јасно? Дали има непотребни пречки или верификации?
  • Навигација на платформа: Ние го оценуваме распоредот и дизајнот за интуитивност. Колку е лесно да се најдат основни карактеристики? Дали функционалноста за пребарување е ефикасна?
 • Разновидноста и квалитетот на Freelancerс/проекти
  • Freelancer Проценка: Го разгледуваме опсегот на достапни вештини и експертиза. Дали freelancerдали е проверен за квалитетот? Како платформата обезбедува разновидност на вештини?
  • Разновидност на проектот: Ние го анализираме опсегот на проекти. Дали има можности за freelancerна сите нивоа на вештини? Колку се разновидни категориите на проектот?
 • Цени и такси
  • Транспарентност: Испитуваме колку отворено платформата комуницира за нејзините такси. Дали има скриени обвиненија? Дали структурата на цените е лесна за разбирање?
  • Вредност за пари: Проценуваме дали надоместоците што се наплаќаат се разумни во споредба со понудените услуги. Дали клиентите и freelancerДали добивате добра вредност?
 • Поддршка и ресурси
  • Поддршка за корисници: Го тестираме системот за поддршка. Колку брзо реагираат? Дали дадените решенија се ефективни?
  • Ресурси за учење: Ја проверуваме достапноста и квалитетот на образовните ресурси. Дали има алатки или материјали за развој на вештини?
 • Безбедност и доверливост
  • Безбедност на плаќање: Ги испитуваме преземените мерки за да ги обезбедиме трансакциите. Дали начините на плаќање се сигурни и безбедни?
  • Решавање на спорови: Разгледуваме како платформата се справува со конфликтите. Дали постои фер и ефикасен процес за решавање спорови?
 • Заедница и вмрежување
  • Ангажман во заедницата: Го истражуваме присуството и квалитетот на форумите во заедницата или можностите за мрежно поврзување. Дали има активно учество?
  • Систем за повратни информации: Ние го проценуваме системот за преглед и повратни информации. Дали е тоа транспарентно и фер? Може freelancerС и клиентите веруваат во дадени повратни информации?
 • Специфични карактеристики на платформата
  • Уникатни понуди: Ги идентификуваме и истакнуваме уникатните карактеристики или услуги што ја разликуваат платформата. Што ја прави оваа платформа различна или подобра од другите?
 • Вистински кориснички препораки
  • Кориснички искуства: Ние собираме и анализираме препораки од вистинските корисници на платформата. Кои се вообичаените пофалби или поплаки? Како вистинските искуства се усогласуваат со ветувањата на платформата?
 • Континуирано следење и ажурирања
  • Редовна реевалуација: Се обврзуваме дека ќе ги преиспитаме нашите рецензии за да ги одржуваме актуелни и ажурирани. Како се развиле платформите? Воведивте нови функции? Дали се прават подобрувања или промени?

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...