Услови и правила, Политика за приватност и колачиња и обелоденување на партнери

  1. Услови
  2. Приватност
  3. Колачињата за приватност
  4. Филијалата Обелоденување

Правила и услови

Добредојдовте на веб-страницата websiterating.com обезбедена од Website Rating ("Website Rating”, „веб-страница“, „ние“ или „ние“).

Со користење на информациите собрани на Website Rating веб-страница, се согласувате да бидете обврзани со следните Услови и правила, вклучувајќи ја и нашата Политика за приватност. Ако не сакате да бидете обврзани со нашите Правила и услови или нашата Политика за приватност, единствената опција е да не користите Website Rating информации.

Користење на содржината на websiterating.com

Ние или нашите даватели на содржини ја поседуваме целата содржина на нашата веб-локација и нашите мобилни апликации (колективно „Услуги“). Информациите обезбедени од Website Rating е заштитена со Соединетите Американски Држави и меѓународните закони за авторски права и други закони. Дополнително, начинот на кој ја составивме, подредивме и составивме нашата содржина е заштитен со светските закони за авторски права и одредби од договорите.

Можете да ја користите содржината на нашите услуги само за ваши лични, некомерцијални цели за купување и информации. Копирање, објавување, емитување, измена, дистрибуција или пренос на кој било начин без претходна писмена согласност од Website Rating е строго забрането. Website Rating го задржува правото и целосните права на интелектуална сопственост за материјалите преземени или на друг начин добиени од овие услуги.

Со ова ви даваме дозвола да преземате, печатите и складирате избрани делови од нашата содржина (како што е дефинирано подолу). Сепак, копии мора да бидат за ваша лична и некомерцијална употреба, не можете да ја копирате или објавувате содржината на кој било мрежен компјутер или да ја емитувате на кој било медиум и не можете да ја менувате или менувате содржината на кој било начин. Исто така, не смеете да бришете или менувате известувања за авторски права или заштитни знаци.

на Website Rating име и поврзани ознаки, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на други имиња, икони на копчиња, текст, графика, логоа, слики, дизајни, наслови, зборови или фрази, аудио клипови, заглавија на страници и имиња на услуги што се користат на овие услуги се заштитни знаци, услуга ознаки, трговски имиња или друга заштитена интелектуална сопственост на Website Rating. Тие не смеат да се користат во врска со производи или услуги од трети страни. Сите други марки и имиња се сопственост на нивните сопственици.

Промени на нашите услови

Website Rating го задржува правото да ги промени нашите Услови и правила без најава или одговорност кон неговите посетители. Посетителите се обврзани со модификации на нашите Услови и правила. Бидејќи оваа страница може да се менува од време на време, препорачуваме посетителите периодично да ја прегледуваат оваа страница.

Одрекување од одговорност

Информации обезбедени од Website Rating е од општ карактер и не е наменет да биде замена за стручен совет. Ние обезбедуваме содржина на овие услуги како услуга за вас. Сите информации се обезбедени на основа „како што е“ без каква било гаранција, без разлика дали е експлицитна, имплицитна или законска. Ова одрекување вклучува, но не е ограничено на, сите и сите гаранции за прометливост, соодветност за одредена цел и непрекршување.

Додека се обидуваме да обезбедиме точни информации, не даваме никакви тврдења, ветувања или гаранции за точноста или комплетноста на информациите обезбедени од Website Rating. Информациите обезбедени од Website Rating може да се менува, ревидира или менува во секое време без претходна најава. Website Rating се оградува од секаква одговорност поврзана со општите информации што ги дава на која било од неговите страници.

Информациите дадени на веб-страницата и неговите компоненти се нудат само за информативни цели. Посетителите користат Website Rating содржина исклучиво на сопствен ризик. Оваа страница не е одговорна или одговорна за точноста, корисноста или достапноста на која било информација пренесена или достапна преку страницата. Во никој случај не треба Website Rating да биде одговорен пред која било трета страна за штетите поврзани со користење или некористење на нејзината содржина без разлика дали побарувањата се изнесени врз основа на договор, деликт или други правни теории.

Нашите услуги не можат, и не содржат информации за медицински состојби, дијагнози или третмани. Може да не ги содржи сите информации што се применливи за вашите лични околности. Содржината не е наменета за дијагноза и не треба да се користи како замена за консултација со вашиот лекар.

Website Rating ги презентира информациите содржани на оваа веб-страница само за целите на едукација на потрошувачите. Website Rating не е производител или продавач на кој било од производите опишани на оваа веб-локација. Website Rating не поддржува ниту еден производ, услуга, продавач или провајдер споменат во која било од неговите написи или поврзани реклами. Website Rating не гарантира дека описот на производот или другата содржина на страницата е точна, целосна, доверлива, актуелна или без грешки.

Со користењето на овие Услуги, вие признавате дека таквата употреба е на ваш единствен ризик, вклучувајќи ја одговорноста за сите трошоци поврзани со целото неопходно сервисирање или поправка на која било опрема што ја користите во врска со овие Услуги.

Како делумно разгледување за вашиот пристап до нашите услуги и користење на содржината, вие се согласувате со тоа Website Rating не е одговорен кон вас на кој било начин за одлуките што може да ги донесете или вашите постапки или недејства зависни од содржината. Ако не сте задоволни со нашите услуги или нивната содржина (вклучувајќи ги овие Услови и правила за користење), ваш единствен и ексклузивен лек е да престанете да ги користите нашите услуги.

Избор на закон

Сите правни прашања кои произлегуваат од или поврзани со употребата на Website Rating ќе се оценуваат според законите на државата Викторија, Австралија, без оглед на какви било принципи за судир на закони.

Ако судот со јурисдикција најде некој од овие Услови и правила за неважечки, таа одредба ќе биде прекината, но нема да влијае на валидноста на преостанатите одредби од овие Услови и правила.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со нашите политики, слободно контактирајте не.

Приватност

Ние ја сфаќаме приватноста на нашите корисници многу сериозно. Со користење на Website Rating содржина, ги прифаќате нашите Услови и правила кои ја вклучуваат оваа Политика за приватност. Ако не сакате да бидете обврзани со Website RatingПолитика за приватност или Услови и правила, единствениот ваш лек е да престанете да го користите Website Rating' содржина.

Размена на информации

Website Rating ја сфаќа приватноста на нашите посетители многу сериозно. Website Rating не ги споделува информациите што ги собира, без разлика дали се општи или лични, на кој било специфичен начин со трети страни без согласност од посетителите или како што поинаку се бара со закон.

Website Rating може да собере:

(1) лична or

(2) општо поврзани со посетителите информации

(1) Лични податоци (вклучувајќи и е-пошта адреси)

Website Rating никогаш нема да продава, изнајмува или споделува лични информации, вклучувајќи имиња и адреси на е-пошта, со трета страна.

Од посетителите нема да се бара да даваат лични податоци за општа употреба на страницата. Посетителите може да имаат можност да обезбедат Website Rating со нивните лични податоци како одговор на пријавувањето за Website Ratingбилтенот на. За да се регистрирате на билтенот, од посетителите може да се бара да дадат лични податоци како што се имиња и адреси на е-пошта.

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агент на прелистувачот за да помогнеме во откривањето на спам. Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да се обезбеди на услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

(2) Општи информации

Како и многу други веб-локации, Website Rating ги следи општите информации поврзани со нашите посетители за да ги подобри искуствата на нашите посетители преку анализирање на трендовите, администрирање на страницата, следење на движењето на корисниците низ страницата и собирање демографски информации. Оваа информација што се следи, исто така наречена датотеки за евиденција, вклучува, но не е ограничена на, адреси на интернет протокол (IP), типови на прелистувачи, даватели на интернет услуги (ISP), времиња на пристап, веб-локации за упатување, страници за излез и активност на кликнување. Оваа информација што се следи не го идентификува посетителот лично (на пример, по име).

Еден правец Website Rating ги собира овие општи информации преку колачиња, мала текстуална датотека со единствена идентификациона низа од знаци. Колачињата помагаат Website Rating складирајте информации за претпочитаните опции на посетителите, снимајте кориснички специфични информации за страниците на кои корисниците пристапуваат и приспособете ја веб-содржината врз основа на типот на прелистувачот на посетителот или други информации што посетителот ги испраќа преку нивниот прелистувач.

Можете да ги оневозможите колачињата во вашиот веб-прелистувач за да не се поставуваат колачиња без ваша дозвола. Имајте предвид дека оневозможувањето на колачињата може да ги ограничи функциите и услугите што ви се достапни. Колачињата кои Website Rating комплетите не се врзани за никакви лични податоци. Подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Други сајтови

Website RatingПолитиката за приватност на се однесува само на Website Rating содржина. Други веб-локации, вклучувајќи ги и оние на кои се рекламираат Website Rating, линк до Website Rating, или тоа Website Rating врски до, може да имаат свои политики.

Кога ќе кликнете на овие реклами или врски, овие огласувачи или сајтови од трети страни автоматски ја добиваат вашата IP адреса. Други технологии, како колачиња, JavaScript или веб-светилници, може да се користат и од рекламни мрежи на трети страни за да се измери ефективноста на нивните реклами и/или да се персонализира рекламната содржина што ја гледате.

Website Rating нема контрола и не е одговорен за начините на кои овие други веб-локации ги собираат или користат вашите информации. Треба да се консултирате со соодветните политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за повеќе информации за нивните практики, како и за упатства за тоа како да се откажете од одредени практики.

GoogleКолачињата со стрела со DoubleClick

Како трето лице продавач на реклами, Google ќе постави DART колаче на вашиот компјутер кога ќе посетите локација користејќи DoubleClick или Google Рекламирање на AdSense. Google го користи ова колаче за да опслужува реклами специфични за вас и вашите интереси. Прикажаните реклами може да бидат насочени врз основа на вашата претходна историја на прелистување. Колачињата DART користат само информации кои не се лични. Тие не следат лични информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, физичка адреса, телефонски број, броеви за социјално осигурување, броеви на банкарски сметки или броеви на кредитни картички. Може да спречите Google од користење на DART колачиња на вашиот компјутер со посета на Google Политика за приватност на мрежата за реклами и содржини.

Google Следење на конверзии на AdWords

Оваа веб-локација користи 'Google Програмата за онлајн рекламирање на AdWords, особено нејзината функција за следење на конверзии. Колачето за следење конверзии се поставува кога корисникот ќе кликне на реклама испорачана од Google. Овие колачиња ќе истечат по 30 дена и не даваат лична идентификација. Доколку корисникот посети одредени страници на оваа веб-локација и колачето не е истечено, ние и Google ќе открие дека корисникот кликнал на рекламата и дека е пренасочен на оваа страница.

Промени во политиката

Ве молиме имајте предвид дека од време на време може да ја менуваме нашата Политика за приватност. Корисниците можат да ја видат нашата најнова Политика за приватност во секое време со посета на оваа страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со нашите политики, слободно контактирајте не.

Колачињата за приватност

Ова е Политика за колачиња за websiterating.com т.е. (“Website Rating”, „веб-страница“, „ние“ или „ние“).

Заштитата на вашите лични податоци е навистина важна за нас и директно спаѓа во нашата стратегија да ви помогнеме вас, посетителот. Ви препорачуваме да ја прочитате нашата Политика за приватност која детално објаснува како ги собираме, користиме и заштитуваме вашите лични податоци.

Колаче е мала компјутерска датотека, која може да се преземе на хард дискот на вашиот компјутер кога посетувате веб-локација. Колачињата се безопасни датотеки што можат да помогнат во подобрувањето на вашето искуство со користење на веб-локација доколку тоа го дозволуваат преференциите на вашиот прелистувач. Веб-страницата може да ги прилагоди своите операции на вашите потреби, допаѓања и недопаѓања со собирање и запомнување на вашите онлајн преференции.

Повеќето колачиња се бришат веднаш штом ќе го затворите прелистувачот - тие се нарекуваат колачиња за сесија. Другите, познати како постојани колачиња, се складираат на вашиот компјутер додека не ги избришете или додека не истечат (видете го прашањето „Како можам да ги контролирам или избришам овие колачиња?“ подолу за тоа како да ги избришам колачињата).

Ние користиме колачиња за евиденција за сообраќај за да идентификуваме кои страници се користат. Ова ни помага да ги анализираме податоците за сообраќајот на веб-страниците и да ја подобриме нашата веб-страница за да ги приспособиме на потребите на корисниците. Овие информации ги користиме само за цели на статистичка анализа, а потоа податоците се отстрануваат од системот.

Ние, исто така, работиме со трети страни во обезбедувањето услуги преку нашата веб-локација и тие може да постават колаче на вашиот компјутер како дел од овој аранжман.

Како да користиме колачиња?

Општо земено, колачињата што ги користи websiterating.com спаѓаат во три групи:

Критички: Овие колачиња се неопходни за да ви овозможат да ја користите нашата веб-страница. Без овие колачиња, нашата веб-локација нема да работи правилно и можеби нема да можете да ја користите.

Кориснички интеракции и аналитика: Овие ни помагаат да видиме кои написи, алатки и зделки се од најголем интерес за вас. Сите информации се собираат анонимно - не знаеме кои луѓе што направиле.

Рекламирање или следење: Не дозволуваме рекламирање, но се промовираме на страници на трети страни и користиме колачиња за да ве известиме за она што мислиме дека ќе ве интересира, врз основа на вашите претходни посети на нашата веб-локација. Колачињата ни помагаат да разбереме колку ефикасно го правиме тоа и да го ограничиме бројот на пати кога ги гледате нашите промоции. Ние, исто така, вклучуваме врски до социјалните мрежи како што е Facebook, и ако комуницирате со оваа содржина, социјалните мрежи може да користат информации за вашите интеракции за да насочат реклами кон вас на нивните веб-локации.

Колачињата што не се користат за да го подобрат вашето искуство за пристап и користење на веб-локацијата само ни обезбедуваат статистика за начинот на кој корисниците, генерално, се движат на веб-локацијата. Ние не користиме никакви информации добиени од колачиња за да идентификуваме индивидуални корисници.

Ги ревидираме типовите на колачиња кои се користат на нашата веб-локација, но можно е услугите што ги користиме да направат промени во имињата и целите на нивните колачиња. Некои услуги, особено социјалните мрежи како Фејсбук и Твитер, редовно ги менуваат своите колачиња. Секогаш имаме за цел да ви покажеме ажурирани информации, но можеби нема да можеме веднаш да ги одразиме овие промени во нашата политика.

Како можам да ги контролирам или избришам овие колачиња?

Поголемиот дел од веб-прелистувачите автоматски ги овозможуваат колачињата како стандардна поставка. За да спречите складирање на колачиња на вашиот компјутер во иднина, ќе треба да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач. Можете да најдете инструкции за тоа како да го направите ова со кликнување на „Помош“ во лентата со мени или следејќи ги овие инструкции од прелистувач по прелистувач од AboutCookies.org.

на Google Колачињата за аналитика исто така можете да ги прекинете Google од собирање на вашите информации со преземање и инсталирање на Google Додаток за прелистувач за откажување од Analytics.

Ако сакате да ги избришете сите колачиња кои веќе се на вашиот компјутер, ќе треба да ја лоцирате датотеката или директориумот во кој ги складира вашиот компјутер - ова како да ги избришете колачињата информациите треба да помогнат.

Имајте предвид дека со бришење на нашите колачиња или оневозможување на идните колачиња можеби нема да можете да објавувате пораки на нашите форуми. Дополнителни информации за бришење или контролирање на колачиња се достапни на AboutCookies.org.

Колачиња што ги користиме

Овој дел ги детализира колачињата што ги користиме.

Се обидуваме да обезбедиме оваа листа да биде секогаш ажурирана, но можно е услугите што ги користиме да направат промени во имињата и целите на нивните колачиња и можеби нема да можеме веднаш да ги одразиме овие промени во оваа политика.

Колачиња за веб-страница

Известувања за колачиња: Кога сте нови на веб-локацијата, ќе видите порака за колачиња со која ќе знаете како и зошто користиме колачиња. Испуштаме колаче за да се погрижиме да ја видите оваа порака само еднаш. Испуштаме и колаче за да ве известиме доколку имаме проблеми со отфрлањето на колачињата што може да влијаат на вашето искуство.

анализатор: Овие Google Колачињата за аналитика ни помагаат да го разбереме и подобриме искуството на нашите корисници со нашата веб-страница. Ние користиме Google Анализа за следење на посетителите на оваа страница. Google Аналитиката користи колачиња за да ги собере овие податоци. Со цел да се усогласат со новата регулатива, Google вклучени а амандман за обработка на податоци.

коментари: Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса на е-пошта и веб-локација во колачиња. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година. Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да се обезбеди на услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Колачиња од трети лица

Кога ја користите нашата веб-страница, може да видите колачиња кои се испорачуваат од трети страни. Информациите подолу ги прикажуваат главните колачиња што може да ги видите и дава кратко објаснување за тоа што прави секое колаче.

Google анализатор: Го користиме ова за да разбереме како се користи и како се пристапува до веб-локацијата за да се подобри корисничкото искуство - податоците на корисниците се сите анонимни. Google ги складира информациите собрани од колачињата на серверите во Соединетите Американски Држави. Google може, исто така, да ги пренесе овие информации на трети страни кога тоа го бара со закон, или кога таквите трети страни ги обработуваат информациите за Googleво име на. Секоја информација генерирана од овие колачиња ќе се користи во согласност со нашата Политика за приватност, оваа Политика за колачиња и GoogleПолитика за приватност и политика за колачиња.

Facebook: Facebook користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Facebook. Ние, исто така, користиме Facebook Analytics за да разбереме како се користат нашата страница и веб-страница на Facebook и да ги оптимизираме активностите на корисниците на Facebook врз основа на интеракцијата на корисниците со нашата содржина на Facebook. Корисничките податоци се сите анонимни. Секоја информација генерирана од овие колачиња ќе се користи во согласност со нашата Политика за приватност, оваа Политика за колачиња и политиката за приватност и политиката за колачиња на Facebook.

Twitter: Twitter користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Twitter.

Скопје: Linkedin користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Linkedin.

Pinterest: Pinterest користи колачиња кога споделувате содржина од нашата веб-локација на Pinterest.

Други сајтови: Покрај тоа, кога ќе кликнете на некои врски до други веб-локации од нашата веб-локација, тие веб-локации може да користат колачиња. Колачињата би можеле да бидат поставени од трето лице кое ја обезбедува таа врска над која немаме контрола. Статиите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб-локации се однесува на ист начин како посетителот да ја посетил другата веб-локација. Овие веб-локации може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење од трета страна и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-локација.

Колку долго ќе ги задржиме вашите податоци

Google Колачето за анализа _ga се чува 2 години и се користи за разликување на корисниците. Google Колачето за анализа _gid се чува 24 часа и исто така се користи за разликување на корисниците. Google Колачето за аналитика _gat се чува 1 минута и се користи за намалување на брзината на барањата. Ако сакате да се откажете и да спречите користење на податоците од Google Посета на аналитика https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да одобруваме какви било понатамошни коментари, наместо да ги држиме во редот за умереност.

Кои права имате над вашите податоци

Ако сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Ако сакате да се откажете од Google Потоа посетете ги колачињата за аналитика https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Можете да ги побарате вашите лични податоци во секое време со контактирање на нас на [заштитена по е-пошта]

Како ги заштитуваме вашите податоци

Нашите сервери се безбедно хостирани во центрите за податоци од највисокото ниво и користиме протоколи за шифрирање и автентикација HTTPS (Безбеден протокол за пренос на хипертекст) и SSL (Secure Socket Layer).

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со нашите политики, слободно контактирајте не.

Филијалата Обелоденување

Ова е независна страница за прегледување која добива компензација од компаниите чии производи ги прегледуваме. На оваа веб-локација има надворешни врски кои се „придружни врски“ кои се врски што имаат посебен код за следење.

Ова значи дека може да добиеме мала провизија (без дополнителни трошоци за вас) ако купите нешто преку овие врски. Ние го тестираме секој производ темелно и даваме високи оценки само на најдобрите. Оваа страница е независна сопственост и мислењата изразени овде се наши.

За повеќе детали, прочитајте го обелоденувањето на нашата подружница

Прочитајте го нашиот процес на преглед

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...