Станете мистериозен купувач (Идеја за работа со гужва за 2023 година)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

За да станете таинствен купувач, треба да бидете малку повеќе практични и вклучени, сепак, оваа странична гужва има потенцијал да биде многу исплатлива. Канализирајте го вашиот внатрешен Џејмс Бонд, но без опасност, претставувајќи се како нормален купувач и пријавете ги вашите наоди назад во бизнисот. Активно придонесувате да им помогнете на бизнисите да ги подобрат различните области на нивното искуство со клиентите преку нивниот процес на купување.

Тајните купувачи купуваат производ, услуга или повторно создаваат сценарио како што е барање помош или поднесување жалба; и пријавете ги наодите и искуството назад до компанијата.

Многу бизниси го прават тоа, од ресторани до продавници за малопродажба, така што потенцијалот/наградите за приход може да се движат од готовина, бесплатни производи, картички за подароци или бесплатен оброк. Продажбата преку Интернет расте, а исто така и побарувачката за мистериозни купувачи, така што ова е одлично време да започнете!

Идеја за странична гужва: станете мистериозен купувач

Предности да се биде таен купувач

 • Земете плата за да пазарувате, кому тоа не му се допаѓа?!
 • Ниту една работа не е исто така што не е досадно.
 • Потенцијал да добиете бесплатни работи (производи/услуги/оброци итн.).
 • Огромен потенцијал за приход. 
 • Високо флексибилно работно време, работете кога сакате.
 • Задачите се за викенди, можност за дополнителни приходи.

Недостатоци да се биде таен купувач

 • Протокот на приходи не е многу стабилен.
 • Пазете се од веб-страниците за измама.
 • Бидете подготвени да пишувате повратни информации и извештаи во детали.
 • Можеби нема да добиете плата ако не ја завршите задачата.
 •  Не е најидеален за работници со полно работно време и може да одземе доста време.

Еве 4 врвни совети и трикови кои ќе ви помогнат кога ќе станете мистериозен купувач

 1. Пазете се од веб-локациите за измама и секогаш проверувајте кој ви ја нуди работата. (Проверете кој ја испратил е-поштата, дали е од спам-мејл адреса? Дали е правилно напишана? Можете ли да контактирате со нив?)
 2. Да се ​​стане таен купувач е БЕСПЛАТНО, па ако некој бара од вас плаќање (банкарски трансфери и налози), веројатно е измама.
 3. Вашиот телефон е вашиот најдобар пријател кога сте таинствен купувач (Користете ја камерата и апликациите како Quick Voice Pro за да ги снимите вашите наоди).
 4. Пријавете ги вашите наоди колку што можете (слики од екранот за време на влез и излез, дополнителни наоди итн.)

Мистериозен потенцијал за приход од купување

Во зависност од тоа колку ќе се вклучите, мистеричните купувачи добиваат плата помеѓу 200 и 400 долари за 8-часовен ден на посета на продавници (помеѓу 5-10).

Колку повеќе сте вклучени во работата, како на пример користење на скриена видео камера за снимање на нивното искуство, толку поголема плата може да добиете.

Некои компании нудат дури и дополнителни поволности како што се надоместок за користење на бензин и автомобил, престој во хотел и друго, па затоа секогаш вреди да се провери дали е понудено. 

Сајтови што треба да ги користите за да станете таен купувач

Мојот список на најдобри странични идеи за гужва за 2023 година што ќе ви донесе дополнителен приход

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Навистина уживав во овој курс! Повеќето работи можеби сте ги слушнале претходно, но некои биле нови или испорачани на нов начин на размислување. Тоа е повеќе од вредно - Трејси Мекини
Научете како да креирате приходи со тоа што ќе започнете 40+ идеи за странични гужви.
Започнете со вашата странична гужва (Fiverr Научете го курсот)
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...