Станете препишувач (Идеја за работа од страна на гужвата за 2023 година)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Препишувањето странични гужви е една од најпопуларните онлајн странични гужви. Има многу странични работи за транскрипција достапни на интернет, затоа, ако сте добри во слушање и пишување, тогаш оваа странична гужва е за вас. Можете да заработите дополнителна готовина користејќи ги вашите вештини во обезбедувањето услуги за препишување на луѓето!

Луѓето секогаш бараат некој да напише секакви работи. Без разлика дали се работи за титл на видео или транскрипција на подкаст, можете да најдете онлајн гужва за транскрипција ако вашите вештини за пишување се во висина на задачата!

Луѓето сакаат ова да се направи брзо и професионално за да не мора долго да чекаат помеѓу белешките од различни клиенти, што значи дека има многу работа да се оди наоколу, без разлика на вашето искуство. 

Идеја за странична гужва: станете препишувач

Добрите страни за препишување на страничната гужва

 • Достапни се многу можности за работа.
 • Може да се направи после часови, што го прави совршен страничната гужва да започне во 2023 година.
 • Искусните препишувачи добиваат многу добра плата. 
 • Може да се направи секаде, ако имате лаптоп и интернет конекција.
 • Можност да ги подобрите вашите вештини за пишување и слушање. 
 • Некои работи се едноставни како препишување титли за видеа. 

Недостатоци на транскрипција странична гужва

 • Неконзистентен приход ако не продолжите да работите.
 • Може да има рокови за исполнување на одредени задачи.
 • Очекувајте ниска плата на почетокот ако сте неискусни.
 • Можеби ќе биде досадно ако добиете свирка што не ве интересира.

Еве 4 врвни совети и трикови кои ќе ви помогнат кога станувате препишувач

 1. Практиката прави совршена. Добар репер е да можете да напишете 65 до 80 зборови во минута. На тој начин можете да добиете подобри свирки.
 2. Најдете место за работа каде што е мирно и помалку ви го одвлекува вниманието бидејќи ќе треба да се фокусирате кога работите. 
 3. Добијте пар добри слушалки кои ќе ви помогнат да слушате подобро за вашите транскрипции да бидат попрецизни.
 4. Обидете се да ја испорачате вашата работа што е можно поточно. На тој начин се подготвувате за повеќе свирки и во иднина. 

Потенцијал за заработка од транскриптор

Колку побрзо пишувате, толку повеќе пари треба да се заработат. Повеќето места плаќаат со стапка на аудио по минута, така што ќе треба побрзо да ги завршувате задачите за поголема заработка. Ако можете да напишете помеѓу 60-80 зборови во минута, очекувајте стапки од околу 15 до 20 долари на час. 

Сајтови кои треба да се користат за да станете препишувач

Мојот список на најдобри странични идеи за гужва за 2023 година што ќе ви донесе дополнителен приход

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Навистина уживав во овој курс! Повеќето работи можеби сте ги слушнале претходно, но некои биле нови или испорачани на нов начин на размислување. Тоа е повеќе од вредно - Трејси Мекини
Научете како да креирате приходи со тоа што ќе започнете 40+ идеи за странични гужви.
Започнете со вашата странична гужва (Fiverr Научете го курсот)
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...