Recenzja hostingu Scala (zarządzany VPS w chmurze w cenie hostingu współdzielonego!)

Scenariusz

Nasze treści są obsługiwane przez czytelników. Jeśli klikniesz na nasze linki, możemy otrzymać prowizję. Jak oceniamy.

Scala Hosting zapewnia doskonałe funkcje hostingu, wysoką wydajność i bezpieczeństwo. Jeśli szukasz wysokiej jakości, niezawodnego, w pełni zarządzanego hostingu VPS w chmurze, który nie zrujnuje Twojego budżetu, zdecydowanie powinieneś rozważyć tego hosta VPS w chmurze. Ta recenzja Scala Hosting wyjaśni, dlaczego.

Od $ 14.95 miesięcznie

Normalna cena to 31.95 USD/mies. ZAOSZCZĘDŹ 50%

Podsumowanie recenzji hostingu Scala VPS (TL; DR)
Ocena
Oceniono 4.5 z 5
cennik
Od $ 14.95 miesięcznie
Rodzaje hostingu
Cloud VPS, współdzielony, WordPress
Szybkość i wydajność
LiteSpeed, buforowanie LSCache, HTTP/2, PHP7
WordPress
zarządzane WordPress hosting VPS w chmurze. WordPress jest preinstalowany
Serwery
Dysk SSD LiteSpeed. Centra danych DigitalOcean i AWS
Bezpieczeństwo
Bezpłatny SSL. Ochrona bezpieczeństwa SShield
panel sterowania
SWordpress Menedżer, Panel sterowania SPpanel
Extras
Bezpłatna migracja strony internetowej. Bezpłatna nazwa domeny. Dedykowany adres IP
Regulamin Zwrotów
30-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy
Właściciel
Własność prywatna (Dallas, Teksas)
Aktualna oferta
Normalna cena to 31.95 USD/mies. ZAOSZCZĘDŹ 50%

Przeanalizowałem i przetestowałem niezliczonych dostawców usług hostingowych oferujących niezwykle atrakcyjne oferty i pozornie bezkonkurencyjne usługi.

Jednak bardzo niewielu z nich faktycznie zapewnia poziom usług, do którego się podaje, co może być bardzo frustrujące. Zwłaszcza jeśli zapłaciłeś więcej za coś, co ma być rozwiązaniem z najwyższej półki.

Pierwszy raz się zetknąłem Scala Hosting, Myślałem, że to samo oszustwo będzie miało zastosowanie. Ale pod wieloma względami myliłem się.

Ponieważ Scala Hosting zapewnia zarządzany hosting VPS w chmurze w cenie hostingu współdzielonego!

A w ta recenzja hostingu Scala, pokażę ci dlaczego. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej o głównych usługach tego dostawcy plusy i minusywraz z informacjami o jego plany i cenyi dlaczego jest jednym z moje najlepsze typy dla najlepiej zarządzanego hostingu VPS w chmurze.

Zalety i wady hostingu Scala VPS

ZALETY

  • Pełne zarządzanie VPS, w tym wsparcie 24/7/365 oraz regularna konserwacja serwera i migawki
  • Automatyczne codzienne kopie zapasowe na zdalnym serwerze
  • Ochrona bezpieczeństwa Shield, SWordpress Manager, panel sterowania „wszystko w jednym” SPanel
  • Serwer WWW LiteSpeed, dyski SSD, bezpłatny SSL i CDN
  • Bezpłatne i nieograniczone migracje stron internetowych
  • Bezpłatna nazwa domeny na jeden rok
  • Dedykowany adres IP i dedykowane zasoby procesora/RAM
  • Wybierz spośród centrów danych ScalaHosting, DigitalOcean i AWS
  • Wsparcie ekspertów 24/7/365

Wady

  • Ograniczone lokalizacje serwerów (tylko Stany Zjednoczone / Europa)
  • Dysk SSD tylko w planach VPS
OFERTA

Normalna cena to 31.95 USD/mies. ZAOSZCZĘDŹ 50%

Od $ 14.95 miesięcznie

Oto jak przegląd naszego hostingu internetowego proces działa:

1. Zapisujemy się do planu hostingowego i instalujemy pusty WordPress strona.
2. Monitorujemy wydajność witryny, czas pracy i szybkość ładowania strony.
3. Analizujemy dobre/złe funkcje hostingu A2, ceny i obsługę klienta.
4. Publikujemy świetną recenzję (i aktualizuj przez cały rok).

W tym przeglądzie VPS Scala Hosting omówię najważniejsze funkcje, jakie są zalety i wady oraz jakie są plany i ceny są jak.

Po przeczytaniu tego dowiesz się, czy Scala Hosting jest właściwym (lub złym) hostingiem dla Ciebie.

Strona główna Scala Hosting

Scala Hosting Plusy

1. Niedrogi zarządzany hosting VPS w chmurze

Scala Hosting oferuje jedne z najbardziej konkurencyjnych cenowo hostingu VPS w chmurze, jakie kiedykolwiek widziałem.

Ceny zaczynają się od bardzo niskich 9.95 USD miesięcznie za w pełni zarządzany VPS or 10.00 USD miesięcznie za samodzielnie zarządzany VPS plany i bardzo hojna ilość zasobów.

Oprócz tego, nawet najtańsze plany zawierają pakiet dodatków aby usprawnić hosting. Obejmuje to wszystko, od bezpłatnych domen i certyfikatów SSL po imponujące narzędzia bezpieczeństwa i automatyczne kopie zapasowe.

Kopie zapasowe wszystkich danych są przechowywane na co najmniej trzech różnych serwerach, aby zapobiec przestojom w przypadku awarii sprzętu, a alokację zasobów można skalować w górę lub w dół zgodnie z wymaganiami.

Hosting Scala oferuje konkurencyjne cenowo rozwiązania VPS w chmurze

Przy tak dużym wyborze hostingu VPS w chmurze, co wyróżnia Scala Hosting na tle konkurencji?

ikona scalahosting

Duża różnica między ScalaHosting a resztą firm wynika z platformy do zarządzania chmurą SPanel i możliwości, jakie daje właścicielom witryn.

Zasadniczo każdy właściciel witryny może teraz wybierać między dobrym planem hostingu współdzielonego a w pełni zarządzanym VPS z panelem sterowania, systemem cyberbezpieczeństwa i kopiami zapasowymi w tej samej cenie ($ 9.95 / mc). Dobrze znane są zalety hostingu VPS w porównaniu z hostingiem współdzielonym.

Zakończyliśmy integrację platformy zarządzania chmurą SPanel w środowiskach chmurowych czołowych dostawców infrastruktury takich jak AWS, Google Cloud, DigitalOcean, Linode i Vultr, które ogłosimy klientom w ciągu najbliższych 2 miesięcy. Każdy właściciel witryny będzie mógł wybrać spośród ponad 50 lokalizacji centrów danych dla swojego w pełni zarządzanego serwera VPS SPanel.

Tradycyjne firmy hostingowe nie mogą tego zaoferować i dla nas nie ma znaczenia, który jest dostawcą infrastruktury (serwerów), o ile ludzie korzystają z najbezpieczniejszego, niezawodnego i skalowalnego środowiska VPS w chmurze zamiast współdzielonego.

Vlad G. - CEO i współzałożyciel firmy Scala Hosting

2. Natywny panel sterowania SPanel

Zamiast zmuszać użytkowników do płacenia za cPanel lub podobną licencję przy zakupie zarządzanego planu hostingu VPS w chmurze, Scala zawiera własny, rodzimy SPanel. Jest to niezwykle potężne narzędzie z narzędziami i funkcjami, które są porównywalne z powszechnie używanym panelem sterowania cPanel.

A co najlepsze? Jest w 100% darmowy, na zawsze! W przeciwieństwie do cPanel nie ma dodatkowych kosztów dodatkowych.

W skrócie, interfejs SPanel został zaprojektowany specjalnie do hostingu VPS w chmurze. Obejmuje wybór narzędzi do zarządzania, a także wbudowane zabezpieczenia, nieograniczone bezpłatne migracje stron internetowych oraz pełne wsparcie zarządzania 24/7/365 ze strony zespołu Scala.

Oprócz tego, interfejs SPanel jest bardzo intuicyjny i przyjazny dla użytkownika. Przydatne moduły zarządzania są uporządkowane w logicznych nagłówkach, a ogólne informacje o serwerze i długoterminowym wykorzystaniu zasobów są prezentowane na pasku bocznym po prawej stronie ekranu.

Interfejs SPanel jest przejrzysty i intuicyjny

Co to jest SPanel i co sprawia, że ​​jest inny i lepszy od cPanel?

ikona scalahosting

SPanel to kompleksowa platforma do zarządzania chmurą, obejmująca panel sterowania, system cyberbezpieczeństwa, system kopii zapasowych oraz mnóstwo narzędzi i funkcji, których właściciele witryn internetowych potrzebują do efektywnego zarządzania swoimi witrynami.

SPanel jest lekki i nie zużywa dużo zasobów procesora/RAM, które mogą być prawie w 100% wykorzystane do obsługi odwiedzających witrynę, dlatego właściciel witryny zapłaci mniej za hosting. Nowe funkcje w SPanel są rozwijane w oparciu o zapotrzebowanie użytkowników. cPanel woli dodawać funkcje, gdy przynoszą więcej pieniędzy.

Dobrym tego przykładem jest integracja serwera WWW Nginx, o którą prosili użytkownicy cPanel 7 lat temu i nadal nie jest ona wdrożona. Zamiast tego zintegrowali LiteSpeed ​​Enterprise, który kosztuje dodatkowo.

SPanel obsługuje wszystkie główne serwery internetowe, takie jak Apache, Nginx, LiteSpeed ​​Enterprise i OpenLiteSpeed, które są równie szybkie jak wersja dla przedsiębiorstw, ale są bezpłatne. SPanel umożliwia użytkownikowi tworzenie i hostowanie nieograniczonej liczby kont / witryn internetowych, podczas gdy cPanel pobiera dodatkowe opłaty, jeśli chcesz utworzyć więcej niż 5 kont. 20% naszych klientów cPanel już migrowało do SPanel.

Vlad G. - CEO i współzałożyciel firmy Scala Hosting

3. Liczne gratisy zawarte

Jestem frajerem, aby uzyskać najlepszą możliwą wartość przy zakupie planu hostingowego i Uwielbiam liczbę darmowe funkcje zawiera Scala Hosting z zarządzanym VPS w chmurze. Obejmują one:

  • Nieograniczona liczba bezpłatnych migracji stron internetowych wykonywanych ręcznie przez zespół Scala.
  • Dedykowany adres IP, aby zapewnić, że Twoja witryna nie zostanie umieszczona na czarnej liście przez wyszukiwarki.
  • Migawki i codzienne automatyczne kopie zapasowe, dzięki czemu w razie potrzeby możesz przywrócić witrynę.
  • Bezpłatna nazwa domeny przez rok, bezpłatny SSL i bezpłatna integracja z Cloudflare CDN.

Ale to dopiero początek. Będziesz mieć również dostęp do szerokiej gamy zabezpieczeń i innych narzędzi który normalnie kosztowałby ponad 84 dolary miesięcznie z cPanel.

spanel vs cpanel

4. Automatyczne codzienne kopie zapasowe

Jedną z moich ulubionych rzeczy w Scali jest to, że oferuje automatyczne codzienne kopie zapasowe wszystkich zarządzanych planów VPS w chmurze.

Krótko mówiąc, oznacza to, że kopia zapasowa Twojej witryny zostanie utworzona na zdalnym serwerze, dzięki czemu zawsze będziesz mieć dostęp do najnowszej kopii swoich danych, plików, wiadomości e-mail, baz danych i wszystkich innych ważnych informacji na wypadek, gdyby coś poszło nie tak.

Oprócz tego, w razie potrzeby bardzo łatwo jest przywrócić kopię zapasową. Po prostu zaloguj się do swojego SPanel i przejdź do modułu Przywróć kopie zapasowe na dole strony.

Tutaj znajdziesz listę kopii zapasowych, a jednym kliknięciem możesz przywrócić całość lub część swojej witryny i jej informacji.

Scala oferuje automatyczne codzienne kopie zapasowe

5. Imponujący czas pracy

Kolejną imponującą cechą usługi Scala Hosting jest to, że korzysta z wysoce redundantnej sieci w chmurze, która zapewnia niemal 100% czasu sprawności. Twoje zasoby VPS są pobierane z puli zasobów, więc jeśli w sieci wystąpi awaria sprzętu, Twoja witryna nie zostanie naruszona.

Oznacza to, że możesz wygodnie hostować swoją witrynę, nie martwiąc się o przestoje. Oczywiście zawsze istnieje niewielkie ryzyko, że możesz być offline przez krótki czas, ale Scala robi wszystko, co możliwe, aby tak się nie stało.

W ciągu ostatnich kilku miesięcy mam monitorował i analizował czas działania, szybkość i ogólną wydajność mojej witryny testowej hostowanej na ScalaHosting.com.

Powyższy zrzut ekranu pokazuje tylko ostatnie 30 dni, możesz wyświetlić historyczne dane o czasie pracy i czasie odpowiedzi serwera o godzinie ta strona monitora czasu pracy.

6. Szybkie czasy ładowania

Wszyscy wiemy, że jeśli chodzi o strony internetowe, szybkość jest wszystkim. Krótki czas ładowania strony nie tylko koreluje z wyższymi współczynnikami konwersji, ale także wpływa na SEO.

Badanie od Google stwierdził, że jednosekundowe opóźnienie w czasie ładowania strony mobilnej może wpłynąć na współczynniki konwersji nawet o 20%.

Posiadanie witryny szybkiego ładowania jest w dzisiejszych czasach niezbędne. Z jakiego stosu technologii korzysta Scala Hosting?

ikona scalahosting

Szybkość jest ogromnym czynnikiem nie tylko dla SEO, ale także dla sprzedaży, jaką uzyska Twój sklep e-commerce. Jeśli Twoja witryna nie załaduje się w czasie krótszym niż 3 sekundy, tracisz wielu odwiedzających i sprzedaż. Jeśli mówimy o szybkości, należy wziąć pod uwagę wiele ważnych czynników – od optymalizacji strony internetowej po specyfikacje sprzętowe serwera, zainstalowane oprogramowanie i sposób jego konfiguracji.

SPanel dba o oprogramowanie, jego konfigurację i zarządzanie. SPanel obsługuje wszystkie główne serwery internetowe - Apache, Nginx, OpenLiteSpeed ​​i LiteSpeed ​​Enterprise. OpenLiteSpeed ​​jest najbardziej interesujący, ponieważ jest najszybszym serwerem WWW na świecie do przetwarzania zarówno statycznej, jak i dynamicznej zawartości (PHP).

Pozwala każdemu używać WordPress, Joomla, Prestashop, OpenCart, aby również korzystać z najbardziej wydajnych i najszybszych wtyczek buforujących opracowanych przez programistów LiteSpeed, które mogą być używane tylko na serwerach LiteSpeed ​​Enterprise (płatne) i OpenLiteSpeed ​​(bezpłatne).

OpenLiteSpeed ​​pozwala właścicielowi witryny na szybszą witrynę i obsługę 12-15x więcej odwiedzających przy takich samych specyfikacjach sprzętowych serwera. OpenLiteSpeed ​​nie jest obsługiwany przez większość dostawców hostingu, głównie dlatego, że używają cPanel, który 6-7 lat temu zaczął dodawać wsparcie głównie dla oprogramowania, które przynosi więcej pieniędzy na stół i sprawia, że ​​klient więcej płaci.

Mogę opowiedzieć zabawną historię, którą mieliśmy 2-3 tygodnie temu z założycielem Joomla. Postanowił przetestować SPanel i porównał prędkość z Sitegroundnajdroższy wspólny plan hostingowy. W rezultacie strona internetowa na SPanel VPS była 2x szybsza, chociaż VPS kosztował mniej. Powiedział też, że nigdy nie widział witryny Joomla, która ładowałaby się tak szybko.

Vlad G. - CEO i współzałożyciel firmy Scala Hosting

Jak szybki jest hosting VPS w chmurze od Scala Hosting?

Stworzyłem testową stronę internetową hostowaną na zarządzanym serwerze VPS Scala w chmurze (plan Start za 9.95 USD / mies). Następnie zainstalowałem WordPress używając motywu Twenty Twenty i stworzyłem fikcyjne posty i strony lorem ipsum.

Wyniki?

prędkość scalahosting gtmetrix

Do Twojej wiadomości moja strona testowa nie wykorzystuje CDN, technologii buforowania ani żadnych innych optymalizacji szybkości w celu skrócenia czasu ładowania strony.

Jednak nawet bez żadnych optymalizacji w każdym razie wszystkie ważne wskaźniki prędkości są zaznaczone. Ostateczna prędkość pełnego ładowania 1.1 sekund jest też całkiem fantastyczny.

Następnie chciałem zobaczyć, jak witryna testowa poradzi sobie z odbieraniem 1000 wizyt w ciągu zaledwie 1 minutyza pomocą bezpłatnego narzędzia do testów warunków skrajnych Loader.io.

czasy ładowania testu warunków skrajnych

Cloud VPS Scala radził sobie doskonale. Zalanie strony testowej 1000 żądań w ciągu zaledwie 1 minuty spowodowało 0% poziom błędu oraz średni czas odpowiedzi zaledwie 86 ms.

Bardzo dobrze! To jeden z powodów Scala Hosting to mój najlepszy wybór do zarządzania hostingiem VPS w chmurze.

7. Bezpłatne migracje stron internetowych

Osoby z istniejącymi witrynami, które chcą przenieść się do nowego hosta, pokochają Nieograniczone bezpłatne migracje witryn Scala.

W zasadzie oznacza to zespół Scala ręcznie przeniesie wszystkie istniejące witryny z poprzedniego hosta na nowy serwer. Aby rozpocząć proces, wystarczy podać dane logowania do starego hosta.

Wiele hostów internetowych oferuje tylko bezpłatne migracje (ale zrób to sam, tj. Za pośrednictwem wtyczki) lub płatne migracje witryn, a te mogą wahać się od kilku dolarów za witrynę do setek dolarów.

To nie jest hosting Scala! Ich specjaliści bezpłatnie przeprowadzą migrację dowolnej liczby witryn internetowych. Nie będzie przestojów, a także zapewnią prawidłowe działanie na nowym serwerze.

Dobra robota Scala!

darmowa migracja strony

8. Natywne narzędzie do cyberbezpieczeństwa SShield

Bezpieczeństwo to podstawowa kwestia, jeśli chodzi o hosting. Bez odpowiedniej ochrony Twoja witryna może być narażona na ataki hakerów, złodziei danych i stron, które z jakiegoś powodu po prostu chcą, abyś był offline.

Z natywną wersją Scala Hosting Narzędzie do cyberbezpieczeństwa SShieldTwoja witryna będzie bardzo bezpieczna.

Wykorzystuje sztuczną inteligencję do wykrywania potencjalnie szkodliwych zachowań, udowodniono, że blokuje ponad 99.998% wszystkich ataków i zawiera automatyczne powiadomienia, jeśli coś pójdzie nie tak.

Program bezpieczeństwa cybernetycznego SShield ma na celu ochronę Twojej witryny

9. Wysokiej jakości obsługa klienta

Każdy, kto w przeszłości próbował hostować stronę internetową, wie, że nie zawsze jest to gładka żegluga. Czasami będziesz musiał skontaktować się z pomocą techniczną, aby wyjaśnić sprawę lub uzyskać pomoc techniczną, i na szczęście Scala Hosting wyróżnia się tutaj.

Na początek, zespół wsparcia jest niezwykle przyjazny, kompetentny i elastyczny. Przetestowałem czat na żywo i otrzymałem odpowiedź w ciągu kilku minut. Kiedy agent, z którym rozmawiałem, nie był czegoś pewien, powiedzieli mi to i odeszli i sprawdzili.

Dodatkowo, dostępne są również opcje obsługi klienta za pośrednictwem poczty elektronicznej, a także obszerna baza wiedzy zawierający imponujący wybór zasobów samopomocy.

Scala oferuje szereg usług wsparcia klienta

Wady hostingu Scala

1. Ograniczone lokalizacje serwerów

Jedną z głównych wad Scala Hosting jest ograniczona lokalizacja centrów danych. Dostępne są tylko trzy opcje z serwery zlokalizowane w Dallas w Nowym Jorku i Sofii w Bułgarii.

Może to budzić niepokój tych, których większość słuchaczy znajduje się w Azji, Afryce lub Ameryce Południowej.

W skrócie, im bliżej Twoich odbiorców znajduje się Twoje centrum danych, tym lepsza będzie wydajność Twojej witryny. W przeciwnym razie możesz cierpieć z powodu niskich prędkości ładowania, długich czasów odpowiedzi serwera i słabej ogólnej wydajności. Może to nawet wpłynąć na Twój wynik SEO i ranking w wyszukiwarkach.

Niedawno firma Scala Hosting współpracował z DigitalOcean i AWS, co oznacza, że ​​możesz teraz wybierać spośród 3 dostawców hostingu w chmurze i globalnych centrów danych, w tym Nowego Jorku i San Francisco (Stany Zjednoczone), Toronto (Kanada), Londyn (Wielka Brytania), Frankfurt (Niemcy), Amsterdam (Holandia), Singapur (Singapur) , Bangalore (Indie).

Lokalizacje centrów danych Scala Hosting

2. Pamięć SSD jest dostępna tylko z planami VPS

Innym problemem jest korzystanie przez Scala Hosting z przestarzałego dysku twardego (HDD) ze współdzielonymi i WordPress plany hostingowe.

Ogólnie rzecz biorąc, pamięć HDD jest znacznie wolniejsza niż nowoczesna pamięć masowa na dysku półprzewodnikowym (SSD), co może wpływać na wydajność Twojej witryny.

Teraz firma jest trochę podstępna. W rzeczywistości reklamował „serwery z dyskami SSD” ze swoimi wspólnymi planami hostingowymi, co jest trochę mylące.

W rzeczywistości tylko system operacyjny i bazy danych są przechowywane na dyskach SSD, podczas gdy reszta plików i informacji witryny jest przechowywana na dyskach HDD.

Nie jest to duży problem, ale upewnij się, że jesteś tego świadomy. Na szczęście, wszystkie zarządzane i samodzielnie zarządzane plany VPS w chmurze wykorzystują w 100% pamięć SSD.

Scala używa wolnego miejsca na dysku twardym z udostępnionymi i WordPress rozwiązania

3. Wzrost opłat za odnowienie niektórych planów

Jedną z rzeczy, których nie lubię w strukturze cen Scala Hosting, jest fakt, że jest opłaty rosną przy przedłużeniu. Jednak w ich obronie prawie każdy inny host internetowy również to robi (z wyjątki).

Chociaż reklamowanie niższych cen początkowych, które rosną po pierwszym okresie subskrypcji, jest powszechną praktyką w branży hostingu internetowego, nadal jest to frustrujące.

Jednak na szczęście Ceny odnowienia Scala Hosting nie są śmiesznie wyższe niż te wprowadzające.

Na przykład najtańszy plan VPS zarządzany w chmurze Start kosztuje 9.95 USD za początkowy okres i 13.95 USD za odnowienie. To wzrost o 29% w porównaniu ze wzrostem o 100-200%, z którym uderzy Cię wiele innych hostów.

Ceny Scali rosną wraz z odnowieniem

Ceny i plany hostingu Scala

Scala Hosting oferuje szeroki wybór rozwiązań hostingowych, w tym Shared, WordPressi opcje sprzedawcy.

Jednak to, co naprawdę kocham, to ten dostawca hosting VPS w chmurze. Wyróżnia się na tle konkurencji niezwykle konkurencyjnymi cenami oraz bogactwem oferowanych funkcji.

Dostępne są zarówno zarządzane, jak i samodzielnie zarządzane opcje VPS w chmurze, a ceny zaczynają się od zaledwie 9.95 USD miesięcznie za początkowy plan.

Zarządzany hosting VPS w chmurze

Scala Hosting ma cztery zarządzane plany VPS w chmurzeZ ceny wahają się od 9.95 do 63.95 dolarów miesięcznie za pierwszą subskrypcję na pierwszy okres. Wszystkie cztery plany obejmują szereg zaawansowanych funkcji, w tym:

  • Pełne zarządzanie, w tym wsparcie 24/7/365 i regularna konserwacja serwerów.
  • Automatyczne codzienne kopie zapasowe na zdalnym serwerze.
  • Udowodniono, że ochrona bezpieczeństwa SShield blokuje ponad 99.998% wszystkich ataków internetowych.
  • Bezpłatne migracje stron internetowych.
  • Dedykowany adres IP.
  • Bezpłatna nazwa domeny na rok.
  • i wiele więcej!

Oprócz tego, będziesz mógł kontrolować swoją witrynę za pomocą bezpłatnego, natywnego panelu sterowania SPanel firmy Scala Hosting. Jest to bardzo podobne do popularnego oprogramowania panelu sterowania cPanel i zawiera wszystkie narzędzia potrzebne do konfigurowania i zarządzania serwerem i witryną.

Scala Hosting zarządzanych planów VPS w chmurze

Najtańszy plan Start kosztuje 9.95 USD miesięcznie na początkową 36-miesięczną subskrypcję (13.95 USD przy odnowieniu) i obejmuje jeden rdzeń procesora, 2 GB pamięci RAM i 20 GB pamięci SSD. Subskrypcja Advanced zaczyna się od 21.95 USD miesięcznie i obejmuje dwa rdzenie procesora, 4 GB pamięci RAM i 30 GB pamięci SSD.

Dalsze uaktualnienie do planu biznesowego kosztuje 41.95 USD miesięcznie i zapewnia cztery rdzenie procesora, 6 GB pamięci RAM i 50 GB pamięci SSD. I wreszcie plan Enterprise (63.95 USD miesięcznie) obejmuje sześć rdzeni procesora, 8 GB pamięci RAM i 80 GB pamięci SSD.

Jedna rzecz, która mi się tutaj szczególnie podobała, to to te plany są w pełni konfigurowalne. Dodatkowe zasoby można dodawać (lub usuwać) po następujących stawkach:

  • Pamięć SSD za 2 USD za 10 GB (maksymalnie 500 GB).
  • Rdzenie procesora w cenie 6 USD za dodatkowy rdzeń (maksymalnie 24 rdzenie).
  • RAM za 2 USD za GB (maksymalnie 128 GB).

W razie potrzeby można również wybrać jedno z centrów danych w USA i Europie.

Ogólnie rzecz biorąc, wśród zarządzanych planów VPS w chmurze Scala Hosting znajdują się najbardziej konkurencyjna cena, jaką widziałem. Naprawdę polecam dać im szansę, jeśli szukasz wysokiej jakości, niezawodnego rozwiązania hostingowego, które nie rozbije banku.

Samodzielnie zarządzany hosting VPS w chmurze

Oprócz w pełni zarządzanych rozwiązań, Scala Hosting oferuje wybór samodzielnie zarządzanych planów VPS w chmurze. Ceny zaczynają się już od 10 USD miesięczniei możesz dostosować serwer do swoich potrzeb.

Podstawowy plan obejmuje jeden rdzeń procesora, 2 GB pamięci RAM, 50 GB pamięci SSD i 3000 GB przepustowości. Możesz wybierać spośród europejskich i amerykańskich centrów danych oraz dostępnych jest wiele systemów operacyjnych Windows i Linux.

Dodatkowe zasoby można dodać do swojego planu za następującą opłatą:

  • Rdzenie procesora za 6 USD za rdzeń.
  • RAM w cenie 2 USD za GB.
  • Miejsce na dane w cenie 2 USD za 10 GB.
  • Przepustowość za 10 USD za 1000 GB.

Istnieje również wiele innych dodatków, które można kupić, aby usprawnić hosting, w tym proaktywne monitorowanie 24/7 (5 USD) i nie tylko. SPanel zapewnia bezpłatną wersję Premium Softaculous, umożliwiającą automatyczną konfigurację dla ponad 420 aplikacji, takich jak WordPress, Joomla, Drupal, Magento - i setki innych.

Scala oferuje wysoce konfigurowalne, samodzielnie zarządzane rozwiązania VPS w chmurze

Jedną z rzeczy, które uwielbiam w samozarządzających się serwerach Scali, jest to, że nadal je zachowują bezpłatne migawki danych w przypadku awarii sprzętu.

Jeśli szukasz potężny, bogaty w funkcje, niezarządzany serwer VPS w chmurze, nie musisz szukać dalej.

Udostępnione /WordPress hosting

Wraz z doskonałymi rozwiązaniami VPS w chmurze, Scala ma wybór shared, WordPressoraz opcje hostingu dla sprzedawców przeznaczone dla różnych użytkowników. Reprezentują one również świetny stosunek jakości do ceny i omówiłem je pokrótce poniżej.

Na początek, podstawowy hosting współdzielony zaczyna się od 3.95 USD miesięcznie w planie Mini, co pozwala na podłączenie jednej strony internetowej z pamięcią do 50 GB, niezmierzoną przepustowością oraz bezpłatnym certyfikatem SSL i domeną.

Aktualizacja do planu Start (od 5.95 USD miesięcznie) umożliwia łączenie nieograniczonej liczby stron internetowych z nieograniczoną pamięcią masową i cyberbezpieczeństwem SShield, podczas gdy plan Zaawansowany (od 9.95 USD miesięcznie) zapewnia priorytetowe wsparcie i Pro Spam Protection.

Scala oferuje wybór wspólnych planów hostingowych

Chociaż Scala Hosting reklamuje swój WordPress plany osobno, są w rzeczywistości identyczne z opcjami hostingu współdzielonego. Nie ma dużo WordPress-specyficzne funkcje tutaj, więc polecam szukać gdzie indziej, jeśli chcesz mieć potężny zarządzany WordPress rozwiązanie.

Scala's WordPress hosting jest identyczny z jego współdzielonymi opcjami

Często zadawane pytania

Co to jest hosting Scala?

Scala Hosting jest dostawcą usług hostingowych, który działa w branży od 2007 roku. Pomimo tego, że nie jest jednym z najpopularniejszych hostów na świecie, oferuje niedrogie rozwiązania hostingowe, w tym jedne z najlepiej zarządzanych i samozarządzających się hostingu VPS w chmurze, jakie I'm jakie kiedykolwiek widziałem.

ikona scalahosting ScalaHosting to firma, której misją jest poprowadzenie branży hostingowej do następnego kroku w jej ewolucji i które sprawiają, że internet jest bezpieczniejszym miejscem dla wszystkich. Przestarzały model hostingu współdzielonego jest z natury łamany. Dzisiejszy świat i firmy internetowe mają inne wymagania, których hosting współdzielony nie może spełnić. Coraz więcej osób prowadzi sprzedaż online, administrując wrażliwymi danymi osobowymi, takimi jak karty kredytowe, i potrzebuje większego bezpieczeństwa.

Jedynym rozwiązaniem jest posiadanie własnego serwera dla każdej witryny. Wraz z ciągłym spadkiem kosztów IPv6 i sprzętu, rozwiązanie to stało się możliwe. Jedynym problemem był koszt, ponieważ podczas gdy dobry plan hostingu współdzielonego kosztuje ~ 10 USD, zarządzany VPS od najlepszych dostawców kosztuje ponad 50 USD.

Dlatego ScalaHosting zaczął budować platformę do zarządzania chmurą typu all-in-one SPanel oraz system ochrony cyberbezpieczeństwa SShield. Pozwalają każdemu właścicielowi witryny mieć własny, w pełni zarządzany VPS w tej samej cenie, co hosting współdzielony, zwiększający bezpieczeństwo, skalowalność i szybkość.

Vlad G. - CEO i współzałożyciel firmy Scala Hosting

Ile kosztuje hosting Scala?

Oferty hostingu Scala zarządzany hosting VPS w chmurze od 9.95 USD miesięcznie, samodzielnie zarządzane rozwiązania VPS w chmurze od 10 USD miesięcznie oraz potężny hosting współdzielony i WordPress hosting od 3.95 USD miesięcznie. Ceny odnowienia są nieco wyższe niż podane w reklamie, ale różnica jest niewielka.

Jaka jest różnica między samodzielnie zarządzanym VPS w chmurze (10 USD / miesiąc) a zarządzanym VPS w chmurze (9.95 USD / miesiąc)?

Główną różnicą między samozarządzanymi i zarządzanymi planami VPS w chmurze jest kontrola nad serwerem. W przypadku opcji Managed technicznymi aspektami Twojego serwera zajmie się zespół Scala.

Z drugiej strony serwer samozarządzający zapewnia czystą instalację systemu operacyjnego, którą można skonfigurować w razie potrzeby. Obie opcje wykorzystują hosting w chmurze i pamięć SSD.

Co to jest SPanel, SShield i SWordPress?

SPanel to kompleksowa platforma hostingowa i alternatywa cPanel do zarządzania usługami VPS w chmurze. SSShield to innowacyjny system bezpieczeństwa, który chroni Twoje strony internetowe w czasie rzeczywistym i blokuje 99.998% ataków. SWordPress sprawia, że ​​zarządzanie WordPress strony internetowe są znacznie łatwiejsze i dodaje wiele warstw zabezpieczeń.

Czy Scala Hosting jest wyposażony w cPanel?

Scala Hosting wspólne plany hostingowe są dostarczane z cPanel. Ale Plany VPS są dostarczane z SPanel który jest zastrzeżonym panelem sterowania i uniwersalną alternatywą cPanel.

Czy hosting Scala jest dobry?

Scala Hosting oferuje doskonałe funkcje hostingu internetowego o dużej wydajności i bezpieczeństwie. Ale hosting VPS w chmurze to miejsce, w którym Scala Hosting naprawdę błyszczy. Scala VPS Hosting zapewnia w pełni zarządzany hosting VPS w chmurze w cenie hostingu współdzielonego.

Recenzja hostingu Scala VPS 2022 – Podsumowanie

recenzje hostingu scala

Pomimo świadczenia doskonałych usług przez ponad dekadę, Scala Hosting nadal znajduje się pod radarem To jeden z moich ulubionych dostawców hostingu VPSi Scala Hosting zarządzane i samodzielnie zarządzane rozwiązania VPS w chmurze wyróżniają się jako jedne z najlepszych, jakie widziałem.

wspierane przez niezwykle konkurencyjne ceny, zawierają hojne zasoby serwerowe i korzystają z rodzimego panelu sterowania SPanel Scala, narzędzia SShield Cybersecurity i SWordPress menedżer. A na dodatek wszystkie plany VPS są w pełni konfigurowalne, co oznacza, że ​​będziesz płacić tylko za potrzebne zasoby.

Należy mieć na uwadze kilka drobnych problemów, takich jak ograniczone lokalizacje centrów danych, wysokie ceny odnowień oraz wykorzystanie pamięci masowej HDD ze wspólnymi i WordPress plany. Ale ogólnie Scala Hosting zasługuje na to, by być znacznie bardziej popularnym niż jest.

Najważniejsze: Jeśli szukasz wysokiej jakości, niezawodnego hostingu VPS w chmurze, który nie nadszarpnie Twojego budżetu, zdecydowanie powinieneś rozważyć Scala Hosting.

OFERTA

Normalna cena to 31.95 USD/mies. ZAOSZCZĘDŹ 50%

Od $ 14.95 miesięcznie

Opinie użytkowników

Najtańszy VPS

Oceniono 4 z 5
23 maja 2022 r.

Poza ceną nie mam na co narzekać. Panel/SPpanel Scala Hosting jest naprawdę prosty i łatwy w użyciu. Nawet moi klienci uważają, że jest to łatwe do nauczenia. Ich serwery zapewniają 100% czasu działania przez większość miesięcy i nigdy nie miałem dnia, w którym którakolwiek z witryn klienckich zwolniłaby.

Awatar dla Lovisy
Lovisa

Brak przestojów

Oceniono 5 z 5
28 kwietnia 2022 r.

Moja strona internetowa spadała, gdy tylko odnotowałem niewielki wzrost ruchu. Kiedy przeprowadziłem się do ScalaHosting, ich zespół wsparcia był dla mnie bardzo pomocny i cierpliwy. Nie znam się na stronach internetowych i hostingu, ale były one naprawdę pomocne. Sprawili, że proces przenoszenia moich witryn był bezbolesny i prosty. Gorąco polecam Scala każdemu, kto szuka hosta internetowego, który rzeczywiście dba o swoich klientów.

Awatar dla Shyla
Szyła

Love it

Oceniono 5 z 5
2 marca 2022 r.

Scala Hosting to najlepszy hosting, jakiego znalazłem przez wszystkie lata prowadzenia biznesu online. Ich serwery są naprawdę szybkie, a ich zespół wsparcia zawsze szybko pomaga mi rozwiązać moje problemy. Ceny są również bardzo przystępne, jak na tak wysoki poziom usług.

Awatar dla Samanthy Miami
Samantha Miami

Najlepszy ze wszystkimi gratisami

Oceniono 5 z 5
4 października 2021 r.

Scala Hosting to najtańszy zarządzany hosting VPS w chmurze. Jednak to jest najlepsze, jakie mam ze wszystkimi załadowanymi gratisami. Mogę powiedzieć, że mam szczęście, że go mam!

Awatar dla Davida M
David M

Lokalizacja serwera to duży problem

Oceniono 1 z 5
9 września 2021 r.

Mój kraj/region nie znajduje się w lokalizacjach serwerów Scala Hosting. Uważam, że to duży problem przy wyborze dostawcy hostingu. Więc wolę trzymać się od tego z daleka.

Awatar dla Tricii J.
Tricia J.

Niedrogie

Oceniono 5 z 5
9 września 2021 r.

Scala Hosting jest najtańszy, jeśli chodzi o w pełni zarządzany hosting VPS w chmurze. Dzięki dedykowanemu adresowi IP, bezpłatnej nazwie domeny i bezpłatnej migracji strony internetowej koszt planu początkowego jest rzeczywiście bardzo przystępny.

Awatar dla Keitha Marxa
Keith Marks

Świetnie, ale z kilkoma wadami

Oceniono 4 z 5
14 marca 2021 r.

Chciałbym, żeby ich lojalni klienci mogli podążać za pierwotnie subskrybowanymi cenami. Myślę, że dzieje się tak często w przypadku dostawców, u których ceny subskrypcji gwałtownie rosną. Czy nie ma sposobu, aby utrzymać podobne ceny dla już istniejących klientów? Ale może mają ku temu dobry powód.

Awatar dla Dylana J
Dylan J.

10/10 wystarczyłoby na to

Oceniono 5 z 5
1 lutego 2021 r.

Scala VPS jest świetna. Przeszedłem przez wielu dostawców usług hostingowych i ci faceci pomagają w sprawach, które inni dostawcy powiedzieliby, że moim zadaniem jest wiedzieć, jak to zrobić bla, bla, bla. Nie chcę spędzać z tobą więcej czasu. Jeśli jesteś początkującym, powinieneś rozważyć wybranie Scali.

Awatar dla Williego
Willie

Bez żalu

Oceniono 5 z 5
14 stycznia 2021 r.

Jeśli szukasz dostawcy usług hostingowych, nie możesz sobie pozwolić na współpracę z żadną firmą gorszą niż najlepsza. Scala Hosting to jeden z najlepszych dostawców, z którymi współpracowałem. Myślę, że istnieją już od dobrych 10 lat, jeśli się nie mylę? Są tu weterani, są tutaj, aby pomóc. Jestem po prostu jednym szczęśliwym klientem. Dzięki chłopaki

Awatar dla Scotta Wrighta
Scott Wright

Scala Hosting ma najlepszy VPS

Oceniono 5 z 5
14 grudnia 2020 r.

Scala Hosting oferuje najlepszy hosting VPS w bardzo dobrej cenie. Założę się, że nigdzie indziej nie znajdziesz tańszego zarządzanego hostingu VPS.

Awatar dla Johnyego
Johny

Dzięki Scala Hosting!

Oceniono 5 z 5
11 września 2020 r.

Właśnie zdałem 3 miesiące w Scala Hosting po tym, jak byłem klientem hostingowym firmy Bluehost przez 8 lat. Nie mogę powiedzieć, o ile lepiej działa moja witryna. Szybkie czasy ładowania i świetna obsługa klienta. Cieszę się, że mogę odnowić na kolejny okres. Dzięki Scala Hosting!

Awatar dla Tima Olsena
Tim Olsen

W ScalaHosting jestem od 2019 roku

Oceniono 4 z 5
30 sierpnia 2020 r.

Jestem ze ScalaHosting od 2019 roku i stwierdziłem, że to ogromna poprawa w ciągu moich 5 lat z GoDaddy. Doceniam osobiste wsparcie, szybkość i łatwość instalacji WordPress. Dla mnie był to wspaniały gospodarz. Jedynym minusem, jakiego doświadczyłem, jest wsparcie, a także brak podnoszenia telefonu i dzwonienia do nich.

Awatar dla The Web Guy
Facet z sieci

Tak tani zarządzany hosting VPS!

Oceniono 5 z 5
11 czerwca 2020 r.

Scala jest najlepszym dostawcą usług hostingowych, z jakiego kiedykolwiek korzystałem. Ich zarządzany VPS to prezent dla każdej firmy. Przenieśli moją witrynę ręcznie do planu VPS. Witryna ładuje się szybko, a pomoc jest zawsze szybka, profesjonalna i pomaga w praktycznie wszystkim.

Awatar dla Laury NYC
Laura Nowy Jork

Dodaj recenzję

â € <

Przejrzyj aktualizacje

  • 23 – Dodano funkcje Cloud VPS
  • 14 – Obsługa HTTP/06
  • 22 - dodano centra danych DigitalOcean i AWS
  • 30 - Bezpłatna premia Softaculous we wszystkich planach
  • 14 - Nowe centrum danych w Nowym Jorku
  • 01 - Edycja ceny Scala Hosting
  • 25/08/2020 - opublikowano recenzję

Dołącz do naszego biuletynu

Zapisz się do naszego cotygodniowego biuletynu podsumowującego i otrzymuj najnowsze wiadomości i trendy w branży

Klikając „subskrybuj”, zgadzasz się na nasze warunki użytkowania i polityka prywatności.