WordPress наспроти градители на веб-страници (која треба да ја изберат почетниците?)

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Изборот на вистинската платформа за изградба на вашата веб-страница може да биде застрашувачка задача. Во ова WordPress Споредба со веб-страници, ќе го пресечеме жаргонот и ќе се фокусираме на клучните разлики помеѓу WordPress и други создавачи на веб-страници.

Од 16 долари месечно

Пробајте го Wix БЕСПЛАТНО. Не е потребна кредитна картичка

Решивте дека ви треба веб-локација, но во моментов, не знаеш во која насока да свртиш.

Се разбира, имаш слушнав одлични работи за WordPress. На крајот на краиштата, тоа е најдобро, нели? Но дали ти навистина ми треба? Или градител на веб-страници ќе ја заврши работата исто толку добро?

Можеби сте ја заглавиле главата и не може да се утврди зошто WordPress се разликува од градители на веб-страници. Или едноставно е истото?

Ако неодамна сте поставиле некое од овие прашања, Ја чувствувам твојата болка. Градење на веб-страница е збунувачки

И не помага тоа што има а bazillion платформи таму, тврдејќи дека ќе произведе сјајна, професионална веб-страница за вас во моменти.

Значи, ако сте почетник и сакате веб-страница, започнете овде 

Во оваа статија, Ќе се погрижам да ја разбереш разликата помеѓу WordPress и градители на веб-страници, плус дајте некои препораки за која платформа да изберете.

TL;DR: Изработувачите на веб-страници секако полесно се совладуваат, но WordPress ви дава целосна контрола над сè што правите. Еве ги моите врвни препораки за двете:

Најдобри создавачи на веб-страници:

 • 1. Wix: Најдобар целокупен градител на веб-страници во 2024 година
 • 2. Squarespace: Најдобрата разновидност на шаблони
 • 3. Shopify: Најдобро за е-трговија
 • 4. Site123: Најевтина опција

Најдобрите хостинг провајдери за WordPress:

 • 1. SiteGround: Најдобро WordPress хостинг услуга во 2024 година
 • 2. A2 Хостинг: Најдобро за брзина
 • 3. Hostinger: Најевтин веб хостинг
 • 4. Bluehost: Најдобро за сопствени теми

Изработувачи на веб-страници и WordPress: Дали тие се исто?

Изработувачи на веб-страници и WordPress: Дали тие се исто?

Ова е местото каде што многу луѓе се збунуваат, а лесно е да се види зошто.

Креатори на веб-страници и WordPress и двете креираат веб-страници. Така, на површината, тие се истото, но и двете работат многу поинаку.

Во суштина, градителите на веб-страници ви дозволуваат да направите една работа - изгради веб-сајт. WordPress, од друга страна, е целина систем за управување со содржини со многу поголема флексибилност.

За да го објаснам ова подобро, имам една аналогија за вас.

Да речеме дека сакате да изградите нов кревет. Сега, можете или да одите во одредена продавница за мебел во сина и жолта боја и купете пакет кој ги содржи сите потребни парчиња за да го наместите вашиот кревет.

Или, можете да отидете во продавница за хардвер и да ги разгледате различните материјали и да купите што сакате за да го креирате вашиот кревет.

Упатувањето до продавницата за мебел е полесно затоа што не ви се потребни технички вештини за всушност да го креирате секое парче - тоа е веќе направено за вас. Едноставно го купувате пакетот и ги следите упатствата. Така е со градители на веб-страници.

WordPress, од друга страна, е како да ја посетите продавницата за железарија и да изградите кревет од нула. Софтверот е со отворен код и обезбедува стабилна платформа врз која може да се изгради вашиот сајт. Потоа имате бескрајни теми и додатоци за да го приспособите.

Исто како што ви требаат технички вештини за да изградите кревет од суровини, ви треба малку повеќе техничко знаење за користење WordPress.

Што е Градител на веб-страници?

Што е Градител на веб-страници?

Градител на веб-страници го прави токму она што го пишува на калајот. Тоа е софтверска алатка која се користи исклучиво за целите на креирање веб-страници. 

Целата идеја зад овие платформи е да дозволете некој да изгради и лансира веб-локација без да бара никакви вештини за кодирање или техничко знаење. 

Како такви, овие алатки обично се карактеризираат лесни за употреба интерфејси како што се алатките за уредување влечење и пушти и обично ќе има a збир на упатства или проодни водичи да ви помогне во процесот на градење веб-страници.

Какви карактеристики има градител на веб-страници?

Изработувачите на веб-страници доаѓаат во сите облици и големини. Некои се основни, некои се богати со функции, некои се за блогови, други за е-трговија, и така натаму. Но, без разлика на нејзината цел, секоја веб-платформа за градење генерално ги вклучува следните карактеристики:

 • Шаблони или теми: Задолжителен елемент за градење на вашата прва веб-страница. Шаблонот е локација „надвор од кутијата“ што можете да ја приспособите. 
 • Интерфејс за влечење и спуштање: Сите добри создавачи на веб-страници ќе имаат интерфејс за влечење и спуштање за да овозможат лесно уредување.
 • Персонализација: Изработувачите на веб-локации ќе ви овозможат да ги приспособите повеќето аспекти на веб-локацијата, како што се боите, фонтовите, распоредот, елементите итн. Сепак, оваа функција е поограничена кај основните создавачи на веб-локации.
 • Прилагодени домени: Доменот е адресата „www“ што ја внесувате во лентата за пребарување за да ја поставите веб-страницата на екранот. Сите создавачи на веб-страници ќе ви овозможат да користите некој што сте го купиле на друго место.
 • Динамична содржина: Ова се забавни работи како што се лизгање паралакса, анимации и движења на страници (многу основни создавачи на веб-страници можеби ја немаат оваа функција).
 • Оптимизација на уредот: Веб-страниците изгледаат различно во зависност од тоа дали користите десктоп или мобилен. Пристојните создавачи на веб-страници ќе вклучат алатки за оптимизација за да се осигураат дека изгледа одлично на сите екрани.
 • Алатки за оптимизација: Оптимизацијата на пребарувачот (SEO) е задолжителна ако сакате вашата веб-страница да се појавува во резултатите од пребарувањето.
 • Анализа: Повеќето создавачи на сајтови ќе имаат барем основна аналитика што ви прикажува статистика за сообраќајот и перформансите.

Придобивките од градителите на веб-страници

Придобивките од градителите на веб-страници

Има многу големи придобивки од користењето на градители на веб-страници:

 • Софтверот е идеален за почетници и оние со мало или никакво техничко знаење
 • Тие се многу достапни
 • Платформата, исто така, обично вклучува веб хостинг како дел од пакетот
 • Ти добиваш многу шаблони да изберете од
 • Обично, можете да воспоставите веб-локација и да работи Во рок од неколку часа
 • Пристојните платформи имаат упатства да ве научи како да ги користите сите алатки
 • Подршка на купувачот има тенденција да биде добро

Што е WordPress?

Што е WordPress?

WordPress е софтвер за управување со содржина (CMS) и првично беше создадена како платформа за блогирање. Порасна експоненцијално и сега е одговорен за 40% од веб-страниците ширум светот.

Софтверот е отворен извор. Ова значи дека неговиот изворен код е достапен за секого и секој може да го измени.

Поради поставувањето со отворен код, постои а огромен опсег на теми и додатоци што можете да ги користите за да ја приспособите секоја веб-локација:

 • Темите во суштина делуваат како шаблони за веб-страници и се одговорни за изгледот и изгледот на веб-локацијата. Не можете да имате а WordPress сајт без користејќи тема.
 • Приклучоците додаваат функционалност на страницата, како што се SEO, безбедност, подобри брзини и многу повеќе. На пример, страницата за е-трговија ќе има додатоци за списоци на производи, управување со залихи и наплата.

Поради тоа високи можности за прилагодување, WordPress бара повеќе технички вештини отколку градител на веб-страници. Тоа, рече, всушност не бара од вас да знаете јазици за кодирање. Но неговиот интерфејс може да биде сложен за навигација, и тешко е да се разберат кои приклучоци ви се потребни – и кои не ви се потребни.

WordPress е самодомаќин, што значи дека имате слобода да изберете кој хостинг провајдер ќе го користите за ваш WordPress сајтови.

Разликата помеѓу Wordpress.com и WordPress. Организации

Разликата помеѓу Wordpress.com и WordPress. Организации

Оние со остри очи ќе забележале дека постои а WordPress.org и а WordPress.com во постоење. 

 • WordPress.org е само-домаќин софтвер со отворен код кои ги користите за да ја изградите вашата веб-страница. Меѓутоа, за да го користите, ви треба име на домен и сервер за хостирање. Дополнително, инсталацијата, одржувањето и безбедноста на локацијата се ваша одговорност.
 • WordPress.com е хостинг провајдер и обезбедува платформа каде што можете да ја користите WordPress. Орг. Тука се грижи за инсталацијата, одржувањето и безбедноста WordPress. Ком.

Важно е, не ти треба WordPress.com за користење WordPress. Орг. Можете да ги изберете давателите на хостинг (SiteGround, Bluehost, итн.) и најдете некој што одговара на вашата потреба.

Што ги прави карактеристиките WordPress Има?

Што ги прави карактеристиките WordPress Има?

Еве зошто би сакале да го користите WordPress.org на местото на градител на веб-страници:

 • Управување со содржина: Софтверот обезбедува кориснички интерфејс за креирање, уредување и управување со целата содржина на вашата веб-локација.
 • Уредник WYSIWYG (Она што го гледате е она што го добивате): Ова е еден вид алатка за уредување што ви овозможува да ги видите промените додека ги правите. 
 • Теми: Темите дејствуваат како шаблони и затоа го одредуваат изгледот и распоредот на вашата веб-страница. Достапни се и бесплатни теми и теми кои се плаќаат.
 • Приклучоци: Приклучоците ја подобруваат функционалноста на вашата веб-страница. Постојат илјадници бесплатни и премиум приклучоци достапни за додавање функции на вашата веб-страница.
 • Персонализација: WordPress.org нуди неограничена слобода за прилагодување на вашата страница, вклучително и директно менување на PHP кодот и базата на податоци.
 • Приспособливост и флексибилност: WordPress може да ракува со веб-страници од која било големина, тип и сложеност. Како што го зголемувате и развивате вашиот бизнис, вашиот WordPress страницата може да се обликува за да одговара на вашите потреби.
 • Оптимизација на оптимизација: Од WordPress е добро познат, Google го идентификува како доверлив извор и на тој начин места WordPress сајтови повисоки во резултатите од пребарувањето. Дополнително, WordPress има одлични карактеристики за оптимизација што ви овозможуваат целосно да ја оптимизирате вашата веб-страница.

Предности на WordPress

Многу придобивки од WordPress.org. Еве ги клучните предности:

 • WordPress.org е бесплатен да се користи
 • Платформата е високо робустен и од светска класа
 • Ти добиваш 100% контрола над секој аспект на вашата страница
 • на опции за прилагодување се бескрајни
 • на SEO за WordPress Подобро е од онаа на веб-страниците
 • WordPress има високо активна и енергична заедница можете да се вклучите со

WordPress наспроти Изградувачи на веб-страници: добрите и лошите страни

ДобритеКонс
WordPress100% контрола на секој аспект
Бесконечни можности за скалирање.

Може да го користи бесплатно.

Избор на кој сакате да го користите за хостирање.

Може да се користи за секаков вид веб-страница.

Активни WordPress заедница за поддршка.
Бара техничко знаење.

Голема крива на учење за учење WordPress.

Лесно е да го „скршиш“ твоето WordPress сајт.

Интерфејсот не е најпријателски за корисниците.

Тешко е да се разберат кои приклучоци ви се потребни.
Градежни веб-странициЛесно „надвор од кутијата“ решение.

Пријателски за почетници.

Тони шаблони.

Достапен.

Многу поддршка и услуги на клиентите.

Брз и удобен.
Функциите и прилагодувањето може да се ограничени.

SEO не е оценет како високо како WordPress.

Ограничувања за тоа колку големи можете да ги размерите.

Немате целосна контрола врз вашиот сајт.

Најдобрите градители на веб-страници за почетници

1. Wix: Најдобар целокупен Градител на веб-страници 2024 година

почетната страница на wix

Wix е долгогодишен градител на веб-страници што постои од 2006 година. Порано беше прилично непријатно, но успеа да го достигне времето и сега е навистина солиден избор во светот на градење веб-страници.

Одликувајќи се над 800 шаблони за сите видови намени, Wix ви обезбедува план за брзо активирање на вашата веб-страница. Дополнително, добивате а тон карактеристики и алатки кои можете да ги користите за да ја дотерате и усовршите вашата страница додека не одговара на вашите барања.

Без разлика дали барате решение за креирање блог, бизнис или веб-страница за е-трговија со целосен обем, Wix има планови да одговара на сите нивоа до скалата на претпријатието.

Со 99.9% uptime guarantee и услуга за резервна копија на податоци, Wix исто така обезбедува сигурна хостинг инфраструктура за да обезбеди непречено функционирање на вашата страница.

Карактеристики на Wix на прв поглед

 • Ограничен бесплатен план достапни
 • Седум платени планови достапни чини од $ 16 / месец плус нарачани деловни планови
 • Бесплатен приспособен домен (само првата година)
 • слободен Google Рекламни ваучери
 • Бесплатен засилувач на страницата, аналитика на посетители и апликации за календар (само прва година)
 • 14-дневно пари гаранција за враќање на
 • Целосни можности за е-трговија
 • Пријателски за почетници
 • Интерфејс што е лесен за корисниците
 • 800 + шаблони
 • Алатка за уредување влечење и пушти
 • Сеопфатен центар за помош и водичи
 • 24 / 7 разговор во живо грижа за корисници

Проверете ги плановите на Wix овде. Имам и јас целосен преглед на Wix достапни за читање.

2. Squarespace: Најдобри модерни шаблони

почетна страница на Squarespace

Squarespace е другото големо име во создавачите на веб-страници и го нуди целосниот пакет. Иако нема толку многу шаблони како Wix, се погрижи да се сите исклучително квалитетен и визуелно привлечен. Како таква, ова е одлична платформа за сите дизајнери или креативци кои треба да имаат влијание.

Добивате пристоен опсег на функции - особено кога станува збор за е-трговија – и вашата веб-страница брзо се гради со користење на интуитивен интерфејс и алатка за влечење и спуштање.

Има четири понудени планови, од лична до напредна е-трговија што ви дава широк простор за зголемување на вашиот бизнис. 

Разочарувачки, бесплатен план не е достапен, но вие имате а 14-ден судењето за да видите дали ви се допаѓа софтверот.

Карактеристики на Squarespace на прв поглед

 • 14-дена бесплатен пробен период
 • Достапни четири планови кои чинат од $ 16 / месец
 • Бесплатен сопствен домен (само прва година)
 • Бесплатен професионален Gmail (само прва година)
 • 14-дневно пари гаранција за враќање на 
 • 100 + шаблони 
 • Алатка за уредување влечење и пушти
 • Шаблони за производители на видео
 • Целосни можности за е-трговија
 • Наменет кон дизајнери и креативци
 • Одличен дел за помош и поддршка на заедницата
 • 24/7 за разговор на социјалните медиуми и поддршка за купување билети преку е-пошта. 
 • Разговор во живо достапен од понеделник до петок

Овозможете го бесплатниот пробен период на Squarespace овде, или мојот целосен преглед на Squarespace има многу информации кои ќе ви помогнат да одлучите.

3. Shopify: Најдобро за е-трговија

почетната страница на shopify

Shopify е мама/тато на е-трговијата и платформата што треба да ја изберете дали сакате да создадете неверојатна онлајн продавница и да ја зголемите до граница. Ттој гигант поседува 26% удел од страниците за е-трговија, па знаеш дека си во добри раце.

Платформата е масивна и има бескрајни карактеристики и алатки, вклучувајќи цел товар на способности за автоматизација. Како таква, постои крива за учење и можеби не е најдобриот избор за оние кои се помалку технички наклонети. 

Тоа, рече, ако сакате опцијата да ја зголемите вашата онлајн продавница без проблем, Shopify ќе биде најдобриот избор (настрана од WooCommerce - WordPressПонуда за е-трговија).

Shopify обезбедува можности за продажба преку мноштво канали, како на пр социјалните медиуми и онлајн рекламирањето, и има шаблони за сите видови онлајн продавници.

Иако не постои бесплатен план, Shopify нуди a многу дарежлива воведна понуда дозволувајќи ви да испробајте ја платформата повеќе од два месеци за само 1 долар.

Карактеристики на Shopify на прв поглед

 • Започнете бесплатен пробен период и добијте три месеци за 1 $/месечно
 • Достапни се четири планови од $ 29 / месец плус опции нарачана
 • Многу основен план е достапен за 5 долари/месечно, но ова е само за продажба на социјалните мрежи
 • 30-дневно пари гаранција за враќање на 
 • Нема бесплатен домен, но можете да поврзете сопствен домен
 • 12 бесплатни теми (шаблони) плус достапни платени
 • Погоден само за е-трговија
 • Повлечете и спуштете градител
 • Има сопствена каса
 • Може да ги автоматизира повеќето администраторски задачи
 • Центарот за учење е огромен, но воопшто не е лесен за користење
 • 24/7 разговор во живо, е-пошта билети и телефонски повици

Кликнете овде за вашиот бесплатен пробен период на Shopify, и проверете го мојот целосен Преглед на Shopify овде.

4. Site123: Најдобро за хобисти

почетната страница на сајтот123

Понекогаш само сакате да го натопите палецот во вода без никаков (или многу мал) финансиски ангажман. Ова е местото каде што Site123 е одличен избор.

Има целосен бесплатен план, додека еден платен план на платформите е многу прифатлив. Сепак, нема да добиете свет на функции за оваа цена. Затоа, тоа е добра опција за технофоби или оние кои сакаат само основна опција.

Сајтот 123 има Решенија за е-трговија, и тие се сосема соодветни за продажба на неколку производи. Но, ако сакате да размерите, ќе заглавите и ќе го најдете премногу ограничено во целина.

Сè на сè, ова е а супер лесна платформа за разбирање и употреба. И покрај тоа што е најосновната од сите опции во оваа статија, таа работи изненадувачки добро и им овозможува на посетителите на страницата непречено и брзо искуство.

Site123 Карактеристики на прв поглед

 • Слободен план е достапен 
 • Платениот план трошоци $ 12.80 / месец
 • 14-дневно пари гаранција за враќање на 
 • Free прилагоден домен (само прва година)
 • Бесплатни шаблони
 • Алатка за уредување влечење и пушти
 • Вклучени алатки за е-трговија
 • Пристоен центар за помош и водичи
 • 24/7 поддршка за разговор во живо

Регистрирајте се овде за да ја користите Site123 бесплатно. Не заборавајте да го прочитате мојот целосен преглед на Site123 исто така!

најдобрите WordPress Хостинг за почетници

1. SiteGround: Најдобро WordPress Севкупно хостинг

siteground Главна страница

SiteGround е давател на хостинг со исклучително добра вредност и нуди голем број решенија за хостирање, вклучувајќи WordPress и WooCommerce. 

Нејзините WordPress се управува со хостинг, што значи дека се грижат за безбедноста, одржувањето и ажурирањата, со што се отстранува условот да го направите тоа сами.

SiteGroundинфраструктурата на е особено одлична и го користи Google Облак платформа. Плус, има голем број на стрнеслободни технологии за изведба, вклучувајќи го и SuperCacher, што ја обезбедува вашата WordPress страниците на сајтот се сервираат што е можно побрзо. 

Дополнително, добивате две бесплатни WordPress додатоци – еден за оптимизација и еден за безбедност. 

На крајот на краиштата, SiteGround ви носи а висококвалитетна платформа и услуга по една од најдобрите достапни цени.

SiteGround Карактеристики на прв поглед

 • Достапни се три планови, кои чинат од $ 2.99 / месец
 • 30-дневно пари гаранција за враќање на
 • Google Облак инфраструктура
 • слободен WordPress инсталација и миграција
 • слободен SiteGRound WordPress приклучок за оптимизатор
 • слободен WordPress додаток за безбедност
 • Автоматски WordPress надградби
 • Успеа WordPress услуги
 • Бесплатен мигратор за е-пошта
 • Woo-Commerce е овозможено
 • Подобрена безбедност
 • Дневни бекап
 • Напредно кеширање
 • 24 / 7 поддршка на корисниците

Искористува SiteGroundОвде има одлични промотивни цени. Плус, можете да го прочитате мојот сеопфатен SiteGround преглед.

2. A2 Хостинг: Најдобро за перформанси и брзина

a2 хостинг почетна страница

A2 Hosting е провајдер кој нуди голем опсег на решенија за хостирање. Се грижи за своите клиенти преку обезбедување врвна LiteSpeed ​​инфраструктура и кеширање. Ова резултира со неверојатни брзини, врвна доверливост и a 99.9% гаранција за време на работа.

Таа има четири различни планови за успеа WordPress услуги кои се движат од поединечни сајтови до големи продавници на WooCommerce, а секој план доаѓа со посветен WordPress комплет алатки.

Добивате еден тон карактеристики за стврднување за да ја одржите вашата локација безбедна. WordPress сајтови може да се инсталираат со еден клик, или ако сакате да добиете повеќе технички, можете да се одлучите за a прилагодена инсталација.

Бесплатниот додаток A2 Optimized ја обезбедува вашата страница одржува оптимално ниво на работа и им овозможува на вашите посетители одлично искуство со прелистување. Плус, на бесплатен приклучок Jetpack ќе ја одржи вашата страница што е можно побезбедна.

Иако не е толку ефтин како SiteGround, добиваш малку повеќе функции и поголеми брзини.

Карактеристики на хостинг A2 на прв поглед

 • Достапни се четири планови, кои чинат од $ 2.99 / месец
 • 30-дневно пари гаранција за враќање на
 • Турбо LiteSpeed ​​веб-сервери
 • слободен WordPress инсталација и миграција
 • слободен А2 оптимизиран WordPress додаток за оптимизација
 • Бесплатен приклучок JetPack
 • Автоматски WordPress надградби
 • Успеа WordPress крпење
 • Управување со приклучоци и теми
 • Индивидуализира WordPress инсталација
 • Неограничени адреси за е-пошта
 • Woo-Commerce е овозможено
 • Безбедност „Imunify360“ од претпријатие
 • Автоматизирани дневни бекап
 • LiteSpeed ​​кеш
 • 24/7 Гуру поддршка на екипажот

Посетете го хостинг А2 сега. Плус, можете да го прочитате мојот Преглед на веб хостинг А2.

3. Hostinger: Најевтин целокупен веб-домаќин

почетната страница на хостингер

Hostinger е уште една високо почитувана платформа што им обезбедува на своите клиенти голем пакет на функции. WordPress корисниците имаат исклучителна среќа како што има многу дополнителни добрите за уживање.

Сепак, многу од најдобрите WordPress карактеристики се достапни само на плановите од повисоко ниво. Тоа, рече, сепак е одлична опција за WordPress хостинг и е всушност најевтиниот во целина кога ќе ги погледнете стандардните цени. Затоа, тоа е солидна опција ако буџетот е грижа, но сепак сакате да дадете WordPress оди (плус, секогаш можете да го надградите вашиот план кога е потребно).

Хостингер има а целосно управуван WordPress пакет, вклучувајќи го и сопствен приклучок за забрзување на брзината за да им донесе на вашите корисници елегантно искуство. Дополнително, WordPress поддржан е мултисајт, ажурирањата се автоматски. 

Карактеристики на Hostinger на прв поглед

 • Четири планови се достапни од $ 2.99 / месец
 • 30-дневно пари гаранција за враќање на
 • Бесплатен домен (само прва година)
 • слободен WordPress миграција
 • Бесплатна е-пошта
 • слободен WordPress приклучок за забрзување на брзината
 • Успеа WordPress Сервис
 • Автоматски WordPress надградби
 • WordPress повеќе локации
 • WordPress алатка за поставување на сцена и кеш на објекти
 • Cloudflare безбедност
 • Неделни или дневни бекап
 • Прилагодено кеширање
 • 99.9% uptime guarantee
 • Поддршка во живо од 24 / 7

Пријавете се за Hostinger овде или да добиете lowdown на платформата со проверка на мојот целосен преглед на Hostinger.com.

4. Bluehost: Најдобро за приспособени теми

bluehost

Bluehost е почитувана платформа која обезбедува сигурни перформанси и брзини за различни решенија за хостирање. Обезбедува робусна мрежа на сервери, вклучувајќи го и Cloudflare CDN – најдобрата технологија во класата која гарантира дека брзините на страницата се, добро, брзи и сигурни.

Bluehost е беспрекорно интегриран со WordPress (Всушност, WordPress самиот одобрува Bluehost), и има навистина уредно алатка за градење влечење и спуштање тоа го прави создавањето на вашето WordPress сајт екстра лесно.

Згора на тоа, добивате а опсег на сопствени теми да изберете од (платено и бесплатно), што го прави овој еден од најдобрите хостинг провајдери за да се направи прекрасен изглед WordPress сајт со најмало техничко знаење.

Bluehost Карактеристики на прв поглед

 • Препорачано од WordPress. Организации
 • Достапни четири планови кои чинат од $ 2.95 / месец
 • 30-дневно пари гаранција за враќање на
 • Бесплатен домен (само прва година)
 • Бесплатни SSL сертификати
 • Прилагодено WordPress теми
 • Автоматски WordPress инсталација
 • WooCommerce е овозможен
 • Повлечи и пушти WordPress сајт градител
 • Автоматски WordPress надградби
 • Обезбедување WordPress ингеренциите за најава
 • Безбедносни карактеристики на SiteLock
 • Cloudflare CDN
 • Поддршка за хостирање 24/7

Зафатете BlueHostпонудата овде. Проверете го мојот целосен Bluehost.com преглед овде.

Најчесто поставувани прашања

Дали треба да ја изградам мојата веб-страница со WordPress.org или WordPress.со?

Во зависност од вашите потреби, WordPress. Организации or WordPress.com ќе биде посоодветен. Избери WordPress.org ако сакате да имате избор каде е хостирана вашата веб-страница. Избери WordPress.com ако сакате се-во-едно решение за градење и хостирање веб-страници.

Дали вредат градители на веб-страници?

Изработувачите на веб-страници се одличен избор доколку сакате едноставно, но ефективно решение за кое не се потребни никакви технички вештини или знаење за кодирање. Тие се удобна, достапна и заштеда на време опција за креирање веб-локации.

Is WordPress вреди?

WordPress дефинитивно вреди ако сте спремни да одвоите време за да научите како тоа функционира. Откако ќе ја совладате, вашата веб-страница ќе има супериорни карактеристики и функционалност во однос на страницата создадена со градител на веб-страници.

Може ли почетник да изгради веб-страница со WordPress?

Почетник може да изгради веб-страница со WordPress. Меѓутоа, бидејќи софтверот има остра крива на учење и бара одредена техничка вештина, тој не е решение за „брза поправка“. Сепак, учењето на софтверот е поволно на долг рок, бидејќи ќе завршите со a висококвалитетна страница приспособена целосно за да одговара на вашите потреби.

Зошто да користите WordPress а не градители на веб-страници?

WordPress ви дава целосна контрола над секој поединечен аспект и детал од вашата веб-страница и е способен за бесконечно скалирање. Градителите на веб-страници, од друга страна, имаат тенденција да имаат помалку функции, помалку опции за прилагодување и ограничени ограничувања на плановите.

Резиме - WordPress Споредба на градители на веб-страници 2024 година

Има многу што да се земе овде, и може да биде огромно за почетниот корисник. Сепак, важно е да одвоите време за да ги разберете информациите за да можете да направите информиран избор.

Што препорачувам генерално?

Па, навистина зависи од тоа колку време сакате да посветите на градењето веб-страници и за каква цел го сакате вашиот сајт. На крајот:

 • Изберете веб-страница како градител Wix.com ако не сте технички настроени и сакате најбрзиот начин да ја активирате вашата нова страница. Идеален за хобисти, freelancerи малите бизниси.
 • Изберете WordPress домаќин како SiteGround. Со ако приспособувањето, контролата и флексибилноста се од суштинско значење за вас и не ви пречи кривата на учење. Идеален за веб-дизајнери и бизниси кои планираат да се размерат.

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Почетна » Градежни веб-страници » WordPress наспроти градители на веб-страници (која треба да ја изберат почетниците?)

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...