Најдобрата Shopify Контакт страница со нас и Примери за страница за нас

Ако сте ја прочитале мојата Преглед на Shopify тогаш знаете дека тоа е најдобриот најлесен начин да започнете онлајн продавница. На нивната платформа и веруваат милиони бизниси ширум светот. Иако започнувањето е лесно, растењето на вашиот онлајн бизнис може да биде тешко ако не знаете од каде да започнете. Во тој случај, секогаш е одлична идеја да се види што прават другите успешни бизниси.

Овде ќе ви покажам некои од најдобрите примери на страници Контакт со нас и страници За нас за онлајн продавници. Ќе ви покажам и зошто работат и што можете да научите од нив.

Зошто е важна вашата страница за контакт со нас

Ако сакате да водите успешен бизнис, треба да ги одржувате трошоците на ниско ниво.

Дали знаете една од најголемите трошоци за водење на онлајн бизнис? Поддршка за корисници.

Вашата страница за контакт со нас не треба едноставно да наведе неколку начини за контакт со вас. Треба да ги реши проблемите на луѓето или барем да ги стави во вистинската насока. Добрата страница за контакт може да ги намали вашите барања за поддршка на клиентите и да ви помогне побрзо да им помогнете на вашите клиенти.

Зошто вашата страница за информации е една од најважните страници на вашата веб-страница

Страницата за вашата веб-локација игра важна улога во градењето доверба со вашите клиенти. Ако вашите клиенти не знаат од кого купуваат, тешко ќе ви веруваат.

Сите наидовме на оние веб-локации кои имаат основен корпоративен жаргон на нивната страница за за тоа кога започнале и што прават. Тоа не кажува ништо за луѓето зад бизнисот. И во некои случаи, може да направи да се чувствувате како сопствениците на веб-страницата да прават нешто сомнително и да се обидуваат да го сокријат својот идентитет.

Друга причина зошто треба да потрошите извесно време за создавање добра за страница е тоа Добрата страница е вашата шанса да се разликувате од сите други на интернет. Ставањето лице или неколку лица на вашиот бренд ве разликува од сите други големи компании без лице во вашата индустрија.

Топ 5 Shopify Контактирајте со нас Примери за страница

Еве некои од најдобрите формулари за контакт на Shopify и најдобрите примери на страници за контакт со нас:

Јети

Yeti

За разлика од повеќето веб-локации кои нудат основна форма за контакт, Контакт страница на Јети ви дава повеќе опции за избор врз основа на она за што ви треба помош. За да го намалат бројот на барања за поддршка со кои треба да се справат, тие се поврзуваат со нивната политика за испорака и гаранција директно од нивната контакт страница.

Тие исто така ги нудат своите информации за контакт ако скролувате надолу во случај да не можете да го најдете тоа што го барате:

јети контакт

Страница за контакт што ги насочува клиентите до различни одделенија или страници за помош може да ги намали барањата за поддршка на клиентите. Исто така, ги испраќа клиентите директно до вистинските претставници за поддршка.

MeUndies

meundies

MeUndies' продстраницата за дејствување е целосен центар за помош со одговори на речиси сè за што би можеле да прашаат нивните клиенти. Повеќето луѓе не сакаат да чекаат на повик за да разговараат со претставник за услуги на клиентите. Ако можете да ги дадете одговорите на нивните прашања на вашата веб-страница, тоа може да го намали бројот на барања за поддршка што ги добивате.

MeUndies одговара на скоро сите нивни клиенти најчести прашања на страниците на нивниот Центар за помош:

мендумски прашања

Ако клиентот не може да го најде своето барање во делот за популарни прашања, може да ја користи лентата за пребарување на врвот на страницата:

центар за помош на meundies

… или тие можат да се обратат до поддршката за MeUndies од дното на страницата:

meundies контакт страница со нас

Клуб на долар бричење

Бричење на долар Контакт страницата на клубот е минимална форма која едноставно го прашува клиентот за што бара помош:

долар клуб за бричење

Тоа е паѓачко мени кое ги наведува популарните прашања:

Она што ја прави оваа страница за контакт одлична е тоа што наместо директно да ве поврзе со претставник за поддршка на клиенти за овие прашања, таа прво нуди одговор:

И ако вашето прашање не е одговорено со ЧПП, тогаш можете да контактирате со поддршката за корисници.

Dollar Shave Club се обидува да одговори на најчестите прашања што ги имаат клиентите директно на страницата за контакт за да ги зачува барањата за поддршка.

Месечево

месечина

Moonpie's страницата за контакт ја прикажува локацијата на нивната пекара веднаш на врвот. Значи, сите клиенти кои можеби прво сакаат да видат што купуваат, можат да ја посетат нивната физичка локација.

Ако имате физичка канцеларија или продавница за тули и малтер за вашиот бренд, не заборавајте да ставите a Google мапа на вашата страница за контакт за да ги известите луѓето каде е.

Пу Пури

Пу Пури

Причината зошто ми се допаѓа Пу Истуретет.е. страницата за контакт е дека е толку едноставна. Наместо да понудат форма за контакт, тие едноставно ви ги даваат нивните податоци за контакт за секој оддел, од поддршка на клиентите до маркетинг.

Имајќи специфични оддел информациите за контакт може да помогнат да се намали бројот на барања за поддршка на клиентите што треба да се пренасочат.

Топ 5 Shopify За нас Примери на страница

Страницата „За нас“ на Shopify е суштинска компонента за секоја онлајн продавница. Тоа служи како можност за бизнисите да го воспостават својот бренд идентитет и да изградат доверба со потенцијалните клиенти. Страница за нас Shopify ги нуди веројатно најдобрите страници за е-трговија За нас.

Кети

келести

Страницата за Келти не се чита како вашиот вообичаен корпоративен жаргон за страницата. Се чита како да е напишано од вистинско човечко суштество.

Нивната страница За ви дава идеја за видот на културата што ја имаат во нивната компанија:

Тие, исто така, ги наведуваат вредностите на нивната компанија на нивната страница за да ве известат во што веруваат:

Добрата страница има карактер. Ако сакате вашата страница за за да се истакне во морето на истоветност, тогаш треба да бидете сигурни дека таа има карактер.

Келти ја покажува и забавната страна на нивниот тим:

kelty за нас страница

Покажувањето дека вашиот тим е поврзан и човечки на вашата страница за информации оди многу далеку. Ако немате слики од вашиот тим на вашата страница за информации, треба да додадете некои. Ќе направи да изгледате почовечно и подоверливо:

Ларк

Најдобар дел за Страната за Larq е за е тоа што го става лицето на брендот веднаш на врвот на страницата:

ајкула

Главната работа на добрата страница за информации е да изгради доверба. Ако скролувате надолу за страницата за Larq, тие се поврзуваат со нивната страница за нивната технологија:

Нивната технолошка страница ја наведува науката зад нивните производи:

Тие ги користат нивните врска страница за да изградат доверба со нивните клиенти.

Tattly

Татли е за страницата ја раскажува приказната за тоа како настанал производот и го става лицето зад брендот:

тесно

Раскажувањето приказна за вашата компанија и вашиот бренд на вашата страница за информации е најбрзиот начин да изградите доверба со вашите клиенти. Тоа им кажува на вашите клиенти дека сте повеќе од обичен корпоративен бренд без лице. Тоа ви помага да се истакнете.

Tattly, исто така, прави добра работа покажувајќи го нивниот производ во употреба веднаш на врвот на страницата:

Исто така, ви кажува што мислат медиумите за нивниот производ.

Страницата за Tattly исто така наведува некои од нивните членови на тимот:

И најдобро од сè, ви кажува каде можете да го земете производот:

Блаженство

Блаженство ја користи нивната страница за да изгради доверба со своите клиенти одговарајќи на нивните најважни прашања за производот:

блаженство

Нивните клиенти се грижат за веганството и правата на животните, па зборуваат за тоа како нивните производи се без суровост и вегани.

Тие исто така знаат дека нивните клиенти не сакаат производи за нега на кожа базирани на хемикалии, па зборуваат за тоа како сите производи на Bliss немаат ниту една од лошите хемикалии кои можат да и наштетат на вашата кожа:

Тоа им помага да се разликуваат од големите брендови кои дефинитивно ги користат овие многу од овие наведени состојки.

Вашата страница за информации е вашата шанса да го разликувате вашиот бизнис од големите брендови во вашата ниша. Дали има нешто што го правите поинаку од другите бизниси во вашата ниша? Дали вашиот процес се разликува од другите бизниси? Дали вашите производи не содржат хемикалии? Зборувајте за тоа на вашата страница за информации.

Друга работа што можеме да ја научиме од страницата за Bliss е како таа ги наведува некои од најпопуларните производи на компанијата на дното:

Блиндиран

Coff отпорен на куршумиee's about страницата има за цел да го разликува брендот од сите останати во нивната индустрија. Тие го прават тоа зборувајќи за тоа што го прави нивниот бренд и нивните производи различни:

кафеав кафе

Тие знаат дека нивните клиенти се фитнес изроди и не сакаат соја, глутен и ГМО. Значи, тие зборуваат за тоа како нивните производи немаат ниту една од овие состојки:

На тој начин им даваат до знаење на своите клиенти дека се грижат за нивните потреби.

Тие, исто така, зборуваат за Дејв Аспреј, основачот на „Bulletproof Coffee“, накратко на нивната страница за да го стават лицето зад брендот:

Една од работите што сите можеме да ги научиме од нивната за страница е тоа што тие се поврзуваат со нивната најдобра и најважна содржина насекаде на страницата:

Нивниот дел „наша приказна“ се поврзува со нивната страница со рецепти за кафе отпорни на куршуми, која ако го знаете брендот е најважната страница на нивната веб-страница.

Тие исто така имаат дел за почеток на дното на страницата што се поврзува со страниците за кои знаат дека ќе ги натераат луѓето да ги пробаат нивните производи:

Резиме

Се надевам дека овие примери ги развија вашите креативни сокови. Ако немате добра страница за информации или добра страница за контакт на вашата веб-страница на Shopify, земете инспирација од овие одлични примери и научете како да креирате страница за нас на Shopify денес. Тоа ќе ви помогне да ги намалите барањата за поддршка на клиентите и да изградите доверба со вашите клиенти.

Мохит е Управен уредник во Website Rating, каде што ја користи својата експертиза во дигиталните платформи и алтернативните работни начини на живот. Неговата работа првенствено се врти околу теми како што се градители на веб-страници, WordPress, и дигиталниот номадски начин на живот, обезбедувајќи им на читателите проникливи и практични насоки во овие области.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...