Како да креирате веб-страница за образование или обука со Divi

in Градежни веб-страници

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Диви е многу популарен моќник WordPress тема која се користи за креирање убави и професионални веб-страници. Посебно е добро прилагоден за креирање веб-страници за образование или обука, бидејќи нуди различни функции што може да се користат за создавање привлечна и информативна содржина. Во овој блог пост, ќе објаснам како да креирате веб-страница за образование или обука со Divi.

со Divi, можете лесно и без никакво искуство со кодирање да креирате веб-страници за професионално образование или обука.

Добијте 10% денес
Диви - Најпопуларниот WordPress Тема во светот

Диви од ElegantThemes е број 1 WordPress градител на теми и визуелни страници за креирање прекрасни веб-страници без претходно знаење за кодирање. Неверојатно е лесен за користење и ќе ја отворите секоја веб-страница за кратко време. Divi е целосно приспособлив и нуди пристап до стотици претходно направени сајтови, распореди и приклучоци. Добијте 30-дневна гаранција за враќање на парите за сите купувања.

Добијте 10% попуст ДЕНЕС $89 80 долари годишно или долари249 224 $ животен векКако да креирате веб-страница за образование или обука со Divi?

 1. Изберете детска тема

Првиот чекор е да изберете детска тема за вашата веб-страница. Детските теми се одличен начин за приспособување на изгледот и чувството на Divi без потреба од менување на основните датотеки со теми. Има многу детски теми достапни за веб-локации за образование или обука, така што треба да можете да најдете една што одговара на вашите потреби.

Еве неколку детски теми што ги препорачуваме:

 • Диви Еду – Оваа детска тема е дизајнирана специјално за образовни веб-страници. Вклучува голем број претходно направени страници и делови што можете да ги користите за да ја изградите вашата веб-страница.
 • AbstrakLMS – Оваа детска тема е одлична опција за креирање веб-страница за систем за управување со учење (LMS). Вклучува голем број функции што го олеснуваат креирањето и управувањето со онлајн курсеви.
 • Елегантно образование – Оваа детска тема е разноврсна опција што може да се користи за создавање на различни веб-страници за образование или обука. Вклучува голем број претходно направени страници и делови, како и голем број опции за прилагодување.

2. Инсталирајте ја детската тема

Откако ќе изберете детска тема, можете да ја инсталирате во вашата WordPress контролна табла. За да го направите ова, одете до Изглед > Теми > Додај ново. Потоа, побарајте ја детската тема што сакате да ја инсталирате. Откако ќе го пронајдете, кликнете на копчето Инсталирај.

3. Увезете го пакетот за распоред

Многу детски теми доаѓаат со пакет со распоред кој вклучува претходно направени страници и делови што можете да ги користите за да ја изградите вашата веб-страница. За да го увезете пакетот за распоред, одете до Divi > Library > Import. Потоа, изберете го пакетот за распоред што сакате да го увезете и кликнете на копчето Увоз.

4. Приспособете го пакетот за распоред

Пакетот за распоред ќе ви даде добра почетна точка, но најверојатно ќе треба да го приспособите за да одговара на вашите специфични потреби. За да го направите ова, можете да ги промените боите, фонтовите и сликите за да одговараат на вашиот бренд. Можете исто така да додавате или отстранувате содржина по потреба.

Еве неколку совети за прилагодување на пакетот за распоред:

 • Користење на Диви градител на теми за да ги приспособите заглавието, подножјето и другите делови на вашата веб-локација.
 • Користење на Градител на Диви да креирате сопствени страници и секции.
 • Користење на Библиотека Диви за да ги зачувате вашите сопствени страници и секции за да можете повторно да ги користите подоцна.

5. Додадете своја сопствена содржина

Откако ќе го прилагодите пакетот за распоред, можете да почнете да додавате своја сопствена содржина. Ова може да вклучува објави на блогови, курсеви, лекции или други видови содржина.

Еве неколку совети за додавање своја сопствена содржина:

 • Користење на Градител на Диви да креирате убава и привлечна содржина.
 • Користење на Диви блог модул да се создаде убав и информативен блог.
 • Користење на Модул за курсеви за Divi за креирање и управување со онлајн курсеви.

6. Промовирајте ја вашата веб-страница

Откако вашата веб-страница е завршена, треба да ја промовирате за да можат луѓето да ја најдат. За да го направите ова, можете да користите социјални медиуми, оптимизација на пребарувачите и други маркетинг методи.

Еве ги неколку совети за промовирање на вашата веб-страница:

 • Споделете ја вашата веб-страница на социјалните медиуми.
 • Оптимизирајте ја вашата веб-страница за пребарувачите.
 • Напишете ги објавите на блогот за гости.
 • Присуствувајте на настани во индустријата.

Што е Диви?

изградете ја вашата веб-страница со Divi

Диви е а WordPress градител на теми и визуелни страници развиен од Elegant Themes. Тоа е моќна алатка која го олеснува создавањето убави и професионални веб-страници без никакво знаење за кодирање. Divi доаѓа со влечење и спушти градител, библиотека со претходно направени распореди и широк спектар на функции што го прават идеален за креирање веб-страници за образование или обука.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ElegantThemes/Divi. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Еве некои од нив карактеристики на Divi што го прават идеален за веб-страници за образование или обука:

 • Модул на курсот Divi: Овој модул го олеснува креирањето и управувањето со онлајн курсеви. Можете да го користите модулот Divi Course за да креирате различни формати на курсеви, вклучувајќи видео курсеви, курсеви за текст и интерактивни курсеви.
 • Диви блог модул: Овој модул го олеснува создавањето убав и информативен блог. Можете да го користите модулот Divi Blog за прикажување на објавите на вашите блогови на различни начини, вклучувајќи листа, решетка или распоред на ѕидање.
 • Градител на теми Divi: Оваа функција ви овозможува да ги приспособите заглавието, подножјето и другите делови на вашата веб-локација. Можете да го користите Divi Theme Builder за да креирате сопствена веб-локација што одговара на вашиот бренд и вашите цели за образование или обука.
 • За целосен список на функции на Divi, проверете го овој обемен Диви Преглед

Зошто да користите Divi за да изградите веб-страница за образование или обука?

Divi е одличен избор за креирање веб-страница за образование или обука. Лесен е за користење, моќен, убав, оптимизиран, скалабилен и добро поддржан. Ако барате тема што може да ви помогне да креирате успешна веб-страница за образование или обука, тогаш Divi е одлична опција.

Постојат многу причини зошто треба да го користите Divi за креирање веб-страница за образование или обука. Еве неколку од најважните причини:

 • Леснотија на користење: Divi е многу прифатлива тема, дури и за оние кои не се запознаени WordPress. Градителот со влечење и спушти го олеснува креирањето и приспособувањето на вашата веб-страница без никакво знаење за кодирање.
 • Моќни карактеристики: Divi доаѓа со широк спектар на функции кои се специјално дизајнирани за веб-страници за образование или обука. Овие карактеристики го вклучуваат модулот Divi Course, Divi Blog модулот и Divi Theme Builder.
 • Прекрасни дизајни: Divi доаѓа со библиотека со претходно направени распореди кои можете да ги користите за да креирате убава и професионална веб-страница. Можете исто така да ги приспособите овие распореди за да одговараат на вашите специфични потреби.
 • Пријателски за оптимизација: Divi е изграден со оптимизација на ум. Ова значи дека вашата веб-страница ќе биде добро оптимизирана за пребарувачите, што ќе ви помогне да привлечете повеќе посетители.
 • Приспособливост: Divi е многу скалабилна тема, што значи дека лесно можете да додавате нова содржина и страници како што расте вашата веб-страница.
 • Поддршка: Диви доаѓа со одлична поддршка од тимот на Elegant Themes. Ако некогаш имате какви било проблеми со Divi, можете лесно да добиете помош од тимот за поддршка.

Тука се и некои дополнителни придобивки од користењето на Divi за создавање веб-страница за образование или обука:

 • Привлечна содржина: Divi го олеснува создавањето привлечна содржина што ќе ги задржи вашите посетители да се враќаат за повеќе. Можете да го користите Divi Builder за да креирате интерактивни елементи, како што се квизови, анкети и калкулатори. Можете исто така да го користите модулот Divi Blog за да креирате убав и информативен блог кој ќе ви помогне да привлечете нови посетители.
 • Лесно за управување: Divi е многу лесна за управување тема. Можете лесно да додавате нова содржина, страници и делови без никакво знаење за кодирање. Можете исто така да го користите Divi Theme Builder за да ги приспособите заглавието, подножјето и другите делови на вашата веб-локација.
 • Рентабилно: Divi е многу исплатлива тема. Можете да купите доживотно членство во Elegant Themes за еднократна такса. Ова значи дека доживотно ќе имате пристап до Divi и сите други теми и приклучоци за Elegant Themes.

Еве неколку дополнителни Divi теми кои се најпогодни за веб-локација за образование или обука:

 • Академија Про: Оваа детска тема е наменета за креаторите на онлајн курсеви. Вклучува голем број функции што го олеснуваат креирањето и управувањето со онлајн курсеви, како што се каталог на курсеви, следење на напредокот на курсевите и форум за дискусија.
 • Училиште: Оваа детска тема е наменета за училишта и универзитети. Вклучува голем број функции што го олеснуваат прикажувањето на понудите на вашето училиште, како што се каталог на курсеви, директориум на факултет и дел за вести и настани.

Тука се и некои дополнителни фактори што треба да се земат предвид при изборот на тема Divi за вашата веб-страница за образование или обука:

 • Вид на содржина што ќе ја креирате: Ако креирате онлајн курсеви, ќе ви треба тема која вклучува карактеристики за креирање и управување со курсеви. Ако креирате блог, ќе ви треба тема која вклучува функции за креирање и управување со објави на блогови.
 • Дизајнот на вашата веб-страница: Ќе сакате да изберете тема што има дизајн што одговара на вашиот бренд и вашите цели за образование или обука.
 • Ниво на приспособување: Ќе сакате да изберете тема што ви овозможува да го прилагодите дизајнот и функционалноста на вашата веб-страница.

Сè на сè, едно е јасно - создавањето веб-страница за образование или обука со Divi е одличен начин да го споделите вашето знаење со светот. Divi го олеснува создавањето убави и професионални веб-локации со само малку труд. Па што чекаш? Пробајте го Divi бесплатно 30 дена!

Референци

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...