Преглед на хостинг Scala (најдобар евтин управуван Cloud VPS во 2023 година?)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Скала Хостинг обезбедува одлични карактеристики за хостирање, силни перформанси и безбедност. Ако барате висококвалитетен, сигурен и целосно управуван облак VPS хостинг што нема да го наруши вашиот буџет, дефинитивно треба да размислите за оваа компанија за облак. Овој преглед на Scala Hosting ќе објасни зошто.

Од 29.95 долари месечно

Заштедете до 57% (без такса за поставување)

Главни преземања:

Scala VPS Hosting нуди целосно управуван VPS со 24/7 поддршка, автоматски дневни резервни копии и неопходни безбедносни карактеристики.

Нивните планови доаѓаат со LiteSpeed ​​веб-сервер, SSD NVMe дискови за складирање, бесплатен SSL и CDN и бесплатно име на домен за една година.

Некои недостатоци вклучуваат ограничени локации на серверот, ограничување за складирање на SSD за VPS планови и бесплатно автоматско складирање за само една верзија на резервна копија/обновување.

Анализирав и тестирав безброј провајдери на веб-хостинг кои нудат исклучително атрактивни зделки и навидум непобедливи услуги.

Сепак, многу малку од нив всушност го обезбедуваат нивото на услуга за кое тврдат, што може да биде крајно фрустрирачко. Особено ако сте платиле повеќе за нешто што очекувате да биде врвно решение.

Првиот пат кога наидов Скала Хостинг, мислев дека ќе важи истата измама. Но, на многу начини погрешив.

Бидејќи Scala Hosting ви дава управуван облак VPS хостинг, речиси по иста цена на заедничкиот хостинг!

И во овој преглед на Scala Hosting, ќе ви покажам зошто. Продолжете да читате за да дознаете повеќе за главните на овој провајдер добрите и лошите страни, заедно со информации за него планови и цени, и зошто е еден од моите најдобри избори за најдобро управуван облак VPS хостинг.

Добрите и лошите страни на Scala VPS хостинг

Добрите

 • Целосно управуван VPS хостинг, вклучувајќи поддршка 24/7/365 и редовно одржување на серверот и снимки
 • Автоматски дневни резервни копии на локација на оддалечен сервер
 • Безбедносна заштита SSShield, СWordpress Менаџер, контролен панел „сè-во-едно“ на Spanel
 • Сервер за веб-локација LiteSpeed, дискови за складирање SSD NVMe, бесплатен SSL и CDN
 • Бесплатни и неограничени миграции на сајтови
 • Бесплатно име на домен за една година
 • Посветена IP адреса и посветени ресурси на процесорот/RAM
 • Можност за избор од центри за податоци ScalaHosting, DigitalOcean или AWS
 • 24/7/365 експертска поддршка

Конс

 • Ограничени локации на сервери (само во САД/Европа)
 • Складирање SSD само на VPS планови
 • Бесплатна автоматска резервна копија (но складира само една верзија на резервна копија/обновување, за дополнителните е потребна надградба)
ДЕЛ

Заштедете до 57% (без такса за поставување)

Од 29.95 долари месечно

Еве како го прегледуваме нашиот веб хостинг процесот работи:

1. Се регистрираме за веб-хостинг план и инсталираме празно WordPress сајт.
2. Ги следиме перформансите на страницата, времето на работа и брзината на вчитување на страницата.
3. Ги анализираме добрите/лошите карактеристики на хостинг, цените и поддршката за клиентите.
4. Ја објавуваме одличната рецензија (и ажурирајте го во текот на годината).

Во овој преглед на Scala Hosting VPS, ќе ги истражам најважните карактеристики, кои се добрите и лошите страни и кои се планови и цени се како.

Откако ќе го прочитате ова, ќе знаете дали Scala Hosting е вистинскиот (или погрешен) веб-домаќин за вас.

почетната страница за хостирање на скала

Скала хостинг добрите

1. Буџет-пријателски управуван Cloud VPS хостинг

Скала Хостинг нуди некои од најконкурентните цени на облак хостинг што некогаш сум ги видел.

Цените почнуваат од многу ниско ниво 29.95 УСД/месечно за целосно управуван VPS or 59 долари месечно за самоуправуван VPS планови и се вклучени многу дарежливи ресурси.

Згора на се, дури и најевтините планови доаѓаат со пакет додатоци да го насочите искуството со хостинг. Тие вклучуваат сè, од бесплатни домени и SSL сертификати до импресивни безбедносни алатки и автоматски резервни копии.

Резервните копии на сите податоци се чуваат на најмалку три различни сервери за да се спречи прекин во случај на дефект на хардверот и можете да ги зголемите или намалите вашите алокации на ресурси по потреба.

управуван vps скала хостинг

Со толку многу избор кога станува збор за облак VPS хостинг, што го издвојува Scala Hosting од конкуренцијата?

скалахостинг икона

Големата разлика помеѓу ScalaHosting и останатите компании доаѓа од платформата за управување со облак Spanel и можностите што им ги носи на сопствениците на веб-страниците.

Во основа, секој сопственик на веб-локација сега може да избира помеѓу добар заеднички хостинг план и целосно управуван VPS со контролен панел, систем за сајбер безбедност и резервни копии по иста цена ($ 29.95 / месец). Предностите на VPS хостинг во споредба со споделениот хостинг се добро познати.

Ја завршивме интеграцијата на платформата за управување со облак Spanel во облак околините на врвните даватели на инфраструктура, како што е AWS, Google Cloud, DigitalOcean, Linode и Vultr кои ќе ги објавиме на клиентите во следните 2 месеци. Секој сопственик на веб-локација ќе може да избере помеѓу 50+ локации на центри за податоци за нивниот целосно управуван Spanel VPS.

Традиционалните хостинг компании не можат да го понудат тоа и за нас не е важно кој е давателот на инфраструктурата (vps сервери) се додека луѓето ја користат најбезбедната, доверлива и најскалабилна облак VPS околина наместо споделена.

Влад Г. – извршен директор и ко-основач на Scala Hosting

 • Опција за плаќање од месец во месец
 • Гаранција за заклучување на цената
 • Домаќин на неограничени сметки/веб-страници
 • 400+ скрипти Инсталатор со 1 клик
 • Подкорисници и соработници
 • Заштита од малициозен софтвер во реално време
 • Следење и отстранување на црните листи
 • Моќно кеширање со OpenLiteSpeed
 • Заштита од надворешен SPAM
 • Лесен и моментален пристап до поддршка
 • Развивање на политика за нови функции
 • Месечна цена
 • Леснотија на користење
 • Користење на ресурси
 • Гаранција за заклучување на цената
 • Систем за безбедност
 • WordPress Менаџер
 • Менаџер на NodeJS
 • Joomla менаџер
 • 2FA автентикација
 • Креирајте неограничени сметки
 • Брендирање
 • Повеќе PHP верзии
 • Автоматизирани бекап
 • Заштита од брутална сила
 • Додадете политика на нови функции
 • Поддршка за Apache
 • Поддршка на Nginx
 • Поддршка за OpenLiteSpeed
 • Поддршка на LiteSpeed ​​Enterprise
 • Cloudflare CDN
 • Зачуван
 • Redis
 • Компресија на статичка содржина
 • Поддршка за HTTP/2 и поддршка за HTTP/3
 • Поддршка за PHP-FPM
 • MySQL бази на податоци
 • phpMyAdmin
 • Далечински MySQL пристап
 • Бесплатно ајде да шифрираме SSL
 • Поддршка за SMTP/POP3/IMAP
 • SpamAssassin
 • Поддршка за DNS
 • Поддршка за FTP
 • Webmail
 • Моќен API
 • Додај/отстрани сметки за е-пошта
 • Променете ја лозинката за е-пошта
 • Додај/отстрани шпедитери за е-пошта
 • Додај/отстрани автоматско одговарање
 • Е-пошта Catch-all
 • Квоти за дискови за е-пошта
 • Додај/Отстрани Addon домени
 • Додај/отстрани поддомени
 • Уредувач на DNS
 • Додај/отстрани FTP сметки
 • Создадете резервна копија на целосна сметка
 • Враќање на датотеки и бази на податоци
 • Менаџер на датотеки
 • Cron Jobs Management
 • Менаџер на PHP верзија
 • Прилагоден уредник PHP.ini
 • Направи сметка
 • Прекини сметка
 • Изменете/надградете сметка
 • Суспендирање/одуспендирање на сметка
 • Управувајте со SSH пристап
 • Наведете ги сметките
 • Променете го корисничкото име
 • Променете го главниот домен
 • Прикажи информации за серверот
 • Прикажи статус на серверот
 • Прикажи прашања што се извршуваат на MySQL
 • Рестартирајте услуга
 • Рестартирајте сервер
 • Локации на центри за податоци
 • Оперативен систем
 • Најновиот софтвер
 • PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 8.0, 8.1
 • Поддршка на Пајтон
 • Пристап до дневници на Apache
 • Mod_security заштита
 • Поддршка за GIT и SVN
 • WordPress Клонирање и инсценирање
 • Поддршка за WP CLI
 • Поддршка за NodeJS
 • WHMCS интеграција
 • SSH пристап

2. Контролна табла на оригиналниот Spanel

Наместо да ги принудувате корисниците да платат за cPanel или слична лиценца кога купуваат управуван план за хостирање на облак VPS, Скала вклучува свој мајчин Spanel. Ова е исклучително моќно, со алатки и карактеристики кои се споредливи со широко користениот контролен панел cPanel.

И најдоброто нешто? Тоа е 100% бесплатно, засекогаш! За разлика од cPanel, нема дополнителни трошоци.

Накратко, интерфејсот Spanel е дизајниран специјално за облак VPS. Вклучува избор на алатки за управување, како и вградена безбедност, неограничени бесплатни миграции и целосна 24/7/365 поддршка за управување од тимот на Scala.

Згора на се, интерфејсот Spanel е многу интуитивен и лесен за користење. Корисните модули за управување се организирани под логички наслови, додека општите информации за вашиот сервер и долгорочното користење на ресурсите се претставени во страничната лента на десната страна на екранот.

Интерфејсот Spanel е уреден и интуитивен

Што е Spanel, и што го прави различен и подобар од cPanel?

скалахостинг икона

Spanel е сè-во-едно платформа за управување со облак, која содржи контролен панел, систем за сајбер безбедност, систем за резервна копија и тони алатки и карактеристики што им се потребни на сопствениците на веб-локациите за ефикасно управување со нивните веб-локации.

Spanel е лесен и не јаде многу CPU/RAM ресурси кои може да се користат речиси 100% за да им служи на посетителите на веб-страницата, па оттука сопственикот на веб-страницата ќе плати помалку за хостирање. Новите функции во Spanel се развиваат врз основа на побарувачката на корисниците. cPanel претпочита да додава функции кога ќе донесат повеќе пари.

Добар пример за ова е интеграцијата на веб-серверот Nginx кој корисниците на cPanel го побараа пред 7 години и сè уште не е имплементиран. Наместо тоа, тие го интегрираа LiteSpeed ​​Enterprise што чини дополнително.

Spanel ги поддржува сите главни веб-сервери како што се Apache, Nginx, LiteSpeed ​​Enterprise и OpenLiteSpeed ​​што е исто толку брзо како и верзијата на претпријатието, но е бесплатна. Spanel му овозможува на корисникот да креира и хостира неограничени сметки/веб-страници, додека cPanel ќе наплаќа дополнително ако сакате да креирате повеќе од 5 сметки. 20% од нашите cPanel клиенти веќе мигрирале во Spanel.

Влад Г. – извршен директор и ко-основач на Scala Hosting

3. Вклучени се бројни бесплатни услуги

Јас сум морон за добивање на најдобра можна вредност кога купувам веб-хостинг план, и Го сакам бројот на бесплатни функции Скала хостинг вклучува со својот облак управуван VPS. Тие вклучуваат:

 • Неограничен број бесплатни миграции на веб-локации се комплетираат рачно од тимот на Скала.
 • Посебна IP-адреса која ќе помогне да се осигурате дека вашиот сајт не е на црната листа на пребарувачите.
 • Снимки и дневни автоматски резервни копии за да можете да ја вратите вашата страница доколку е потребно.
 • Бесплатно име на домен за една година, бесплатен SSL и бесплатна интеграција на Cloudflare CDN.

Но, ова се само почеток. Исто така, ќе имате пристап до широк спектар на безбедносни и други алатки тоа обично би чинело над 84 долари месечно со cPanel.

spanel vs cpanel

4. Автоматски дневни бекап

Една од моите омилени работи за Скала е фактот дека нуди автоматски дневни резервни копии со сите VPS планови управувани од облак.

Накратко, ова значи дека вашата страница ќе биде поддржана на оддалечен сервер, така што секогаш ќе имате пристап до неодамнешна копија од вашите податоци, датотеки, е-пошта, бази на податоци и сите други важни информации во случај нешто да тргне наопаку.

Згора на се, Исклучително е лесно да се врати резервната копија кога е потребно. Едноставно најавете се на вашиот Spanel и одете до модулот Restore Backups на дното на страницата.

Овде ќе најдете листа на резервни копии и можете да ја вратите целата или дел од вашата веб-страница и нејзините информации со кликнување на копче.

Scala нуди автоматски дневни резервни копии

5. Импресивно време на работа

Друга импресивна карактеристика на услугата на Scala Hosting е тоа користи многу непотребна облак мрежа што му овозможува да понуди скоро 100% време на работа. Вашите VPS ресурси се извлечени од базен на ресурси, па ако има дефект на хардверот каде било во мрежата, вашата страница нема да биде засегната.

Ова значи дека можете удобно да го хостирате вашиот сајт без да се грижите за одредено време на застој. Се разбира, секогаш постои мал ризик да бидете офлајн за краток период, но Scala прави се што е можно за да се осигура дека тоа нема да се случи.

Во последните неколку месеци имам ги следеше и анализираше времето на работа, брзината и севкупните перформанси на мојата тест-страница хостирана на ScalaHosting.com.

Горенаведената слика од екранот ги прикажува само изминатите 30 дена, можете да ги видите историските податоци за времето на работа и времето на одговор на серверот оваа страница за монитор за време на работа.

6. Брзи времиња на вчитување

Сите знаеме, што се однесува до веб-локациите, брзината е сè. Брзото време на вчитување на страницата не само што корелира со повисоки стапки на конверзија, туку влијае и на SEO.

Студија од Google откри дека доцнењето од една секунда во времето на вчитување на мобилните страници може да влијае на стапките на конверзија до 20%.

Да имате веб-локација за брзо вчитување е од суштинско значење овие денови, каква брзина технологија оџак користи Scala Hosting?

скалахостинг икона

Брзината е огромен фактор не само за оптимизација, туку и за продажбата што ќе ја добие вашата продавница за е-трговија. Ако вашата веб-страница не се вчита за помалку од 3 секунди, губите многу посетители и продажба. Има повеќе важни фактори што треба да ги имаме на ум кога зборуваме за брзината - од оптимизација на веб-локацијата до хардверските спецификации на серверот, инсталираниот софтвер и како е конфигуриран.

Spanel се грижи за софтверот, неговата конфигурација и неговото управување. Spanel ги поддржува сите главни веб-сервери - Apache, Nginx, OpenLiteSpeed ​​и LiteSpeed ​​Enterprise. OpenLiteSpeed ​​е најинтересниот бидејќи е најбрзиот веб-сервер во светот за обработка на статичка и динамичка содржина (PHP).

Тоа им овозможува на сите да користат WordPress, Joomla, Prestashop, OpenCart за да ги користат и најефикасните и најбрзите приклучоци за кеширање развиени од развивачите на LiteSpeed ​​кои можат да се користат само на LiteSpeed ​​Enterprise (платено) и OpenLiteSpeed ​​(бесплатно) серверите.

OpenLiteSpeed ​​му овозможува на сопственикот на веб-локацијата да има побрза веб-страница и да опслужува 12-15 пати повеќе посетители со истите хардверски спецификации на серверот. OpenLiteSpeed ​​не е поддржан од повеќето хостинг провајдери главно затоа што користат cPanel кој пред 6-7 години почна да додава поддршка главно за софтвер кој носи повеќе пари на маса и го тера клиентот да плати повеќе.

Можам да ви кажам за една смешна приказна што ја имавме пред 2-3 недели со основачот на Joomla. Тој одлучи да го тестира Spanel и ја спореди брзината со Sitegroundнајскапиот заеднички хостинг план. Резултатот беше дека веб-страницата на Spanel VPS беше 2 пати побрза иако VPS чинеше помалку. Тој исто така рече дека никогаш не видел веб-страница на Joomla да се вчита толку брзо.

Влад Г. – извршен директор и ко-основач на Scala Hosting

Колку брзо е хостирањето на облак VPS од Scala Hosting?

Создадов тест веб-локација хостирана на VPS на Scala управуван од облак (Почетен план од 29.95 УСД/месец. Потоа инсталирав WordPress користејќи ја темата Twenty Twenty, и создадов лажни објави и страници за lorem ipsum.

Резултатите?

брзина на скалахостинг gtmetrix

FYI мојата тест страница не користи CDN, технологии за кеширање или какви било други оптимизации за брзина за да го подобри времето на вчитување на веб-страницата.

Сепак, дури и без никакви оптимизации како и да е, сите важни индикатори за брзина се штиклирани. Конечната целосна брзина на вчитување на 1.1 секунди исто така е прилично фантастично.

Следно, сакав да видам како местото за тестирање ќе се справи со примањето 1000 посети за само 1 минута, користејќи ја бесплатната алатка за стрес-тестирање Loader.io.

времиња на оптоварување на стрес тест

Скала одлично се справи со работите. Поплавувањето на полигонот со 1000 барања за само 1 минута резултираше со а 0% стапка на грешка и просечно време на одговор од само 86 ms.

Многу добро! Ова е една од причините зошто Скала хостинг е мојот најдобар избор за VPS хостинг управуван од облак.

7. Бесплатни миграции на веб-страници

Оние со постоечки веб-локации кои сакаат да се преселат на нов домаќин ќе сакаат Неограничени бесплатни миграции на сајтови на Scala.

Во основа, ова значи дека тимот на Scala рачно ќе ги префрли сите постоечки сајтови од вашиот претходен домаќин на вашиот нов сервер. За да го започнете процесот, едноставно наведете детали за најава за вашиот стар домаќин.

Многу веб-домаќини нудат само бесплатни миграции (но направете го сам, т.е. направено преку приклучок) или платени миграции на сајтови, и тие може да се движат од неколку долари по веб-локација до стотици долари.

Не Скала хостинг! Нивните специјалисти ќе мигрираат онолку веб-локации колку што ќе побарате, бесплатно. Нема да има прекини, а исто така ќе се погрижат да работат правилно на новиот сервер.

Браво Скала!

бесплатна миграција на веб-страница

8. Индивидуална алатка за сајбер-безбедност на SSShield

Безбедноста е суштинско значење кога станува збор за веб хостинг. Без соодветна заштита, вашата веб-страница може да биде ранлива на напади од хакери, крадци на податоци и страни кои едноставно ве сакаат офлајн поради некоја или друга причина.

Со мајчин Scala Hosting Алатка за сајбер безбедност SSHield, вашиот сајт ќе биде високо безбеден.

Користи вештачка интелигенција за откривање на потенцијално штетно однесување, докажано е дека блокира над 99.998% од сите напади и вклучува автоматски известувања доколку нешто тргне наопаку.

Програмата за сајбер безбедност SShield е дизајнирана да ја заштити вашата страница

9. Висококвалитетна поддршка за корисници

Секој што се обидел да биде домаќин на веб-страница во минатото ќе знае дека не е секогаш непречено пловидба. Понекогаш, ќе треба да контактирате со поддршката за да ги расчистите работите или за техничка помош, и, за среќа, Скала Хостинг се истакнува овде.

За почеток, тимот за поддршка е исклучително пријателски расположен, информиран и реагира. Го тестирав разговорот во живо и добив одговор за неколку минути. Кога агентот со кој разговарав не беше сигурен за нешто, ми кажаа така и отидоа и проверија.

Покрај тоа, има и опции за поддршка на клиентите преку е-пошта, како и сеопфатна база на знаење кои содржат импресивен избор на ресурси за самопомош.

Скала нуди избор на услуги за поддршка на клиентите

Лошите страни на хостинг Scala

1. Ограничени локации на сервери

Еден од главните недостатоци на Scala Hosting е неговите ограничени локации на центри за податоци. Достапни се само три избори, со сервери лоцирани во Далас, Њујорк и Софија, Бугарија.

Ова може да биде грижа за оние со мнозинство од нивната публика во Азија, Африка или Јужна Америка.

Накратко, колку е поблиску вашиот центар за податоци до вашата публика, толку подобри ќе бидат перформансите на вашата страница. Во спротивно, може да страдате од бавни брзини на оптоварување, бавно време на одговор на серверот и лоши вкупни перформанси. И, ова дури може да влијае на вашиот резултат за оптимизација и рангирање на пребарувачот.

Скала хостинг неодамна во партнерство со DigitalOcean и AWS, што значи дека сега можете да изберете од 3 даватели на облак хостинг и глобални центри за податоци, вклучувајќи ги Њујорк и Сан Франциско (САД), Торонто (Канада), Лондон (Велика Британија), Франкфурт (Германија), Амстердам (Холандија), Сингапур (Сингапур) , Бангалор (Индија).

Локации на центри за податоци на Scala Hosting

2. Складирањето на SSD е достапно само со VPS планови

Друга загриженост е употребата на Scala Hosting на застарено складирање на хард диск (HDD) со негово споделување и WordPress планови за хостирање.

Општо земено, складирањето на HDD е многу побавно од модерното складирање со цврста состојба (SSD), што може да влијае на перформансите на вашата веб-локација.

Сега, компанијата е малку подла тука. Тој всушност рекламираше „сервери напојувани со SSD“ со своите заеднички планови за хостирање, што е малку залажувачко.

Во реалноста, само вашиот оперативен систем и бази на податоци се зачувани на SSD-дискови, додека остатокот од датотеките и информациите на вашата страница се зачувани на HDD-дискови.

Ова не е голем проблем, но бидете сигурни дека сте свесни за тоа. За среќа, сите управувани и самоуправувани облак VPS планираат да користат 100% складирање на SSD.

Scala користи бавно складирање на HDD со своите споделени и WordPress решенија

3. Надоместоците се зголемуваат при обновување за некои планови

Едно нешто што не ми се допаѓа во структурата на цените на Scala Hosting е фактот дека е таксите се зголемуваат при обновување. Сепак, во нивна одбрана, речиси секој друг веб-домаќин исто така го прави ова (со исклучоци).

Иако рекламирањето пониски воведни цени кои се зголемуваат по вашиот прв термин за претплата е вообичаена практика во индустријата за веб-хостинг, сепак е фрустрирачки.

Сепак, за среќа, Цените за обновување на Scala Hosting не се смешно повисоки од воведните.

На пример, најевтиниот Start план за хостирање VPS управуван со облак, чини 29.95 $/месец за вашиот почетен мандат и 29.95 $/месец при обновување. Ова е зголемување од 0%, во споредба со зголемувањето од 100-200% со кое ќе ве погодат многу други хостови.

Започнете со управуван облак VPS

Цени и планови за хостинг Scala

Scala Hosting нуди избор на решенија за веб хостинг, вклучувајќи споделени, WordPress, и опции за препродавач.

Сепак, она што навистина го сакам е овој провајдер облак VPS хостинг. Се издвојува од конкуренцијата поради исклучително конкурентните цени и изобилството на понудени функции.

Достапни се и управувани и неуправувани опции за VPS (облак), со цени кои започнуваат од само 29.95 долари месечно за првичен план.

Управуван Cloud VPS хостинг

Scala Hosting има четири облак VPS планови (управувано), со цени кои се движат од 29.95 $/месечно до 179.95 $/месечно за почетна претплата за прв пат. Сите четири планови доаѓаат со низа напредни функции, вклучувајќи:

 • Целосно управување, вклучувајќи 24/7/365 поддршка и редовно одржување на серверот.
 • Автоматски дневни бекап на оддалечен сервер.
 • Безбедносната заштита на SShield се покажа дека блокира повеќе од 99.998% од сите веб-напади.
 • Бесплатни миграции на веб-локации.
 • Посебна IP адреса.
 • Бесплатно име на домен за една година.
 • и многу повеќе!

Згора на се, ќе можете да ја контролирате вашата страница преку бесплатниот мајчин Spanel на Scala Hosting. Ова е многу слично на популарниот софтвер за контролен панел cPanel и ги вклучува сите алатки што ви се потребни за конфигурирање и управување со вашиот сервер и веб-локација.

Scala хостинг управувани VPS хостинг планови

Најевтиниот Почетен план чини 29.95 УСД/месечно за почетна 36-месечна претплата и вклучува две јадра на процесорот, 4 GB RAM и 50 GB SSD NVMe складирање.

Понатамошната надградба на Напредниот план чини 63.95 долари месечно и ќе ви даде четири јадра на процесорот, 8 GB RAM и 100 GB складирање на SSD NVMe. И, конечно, планот на Enterprise (179.95 УСД/месец) доаѓа со дванаесет јадра на процесорот, 24 GB RAM и 200 GB SSD NVMe складирање.

Едно нешто што особено ми се допадна овде е тоа сите овие планови се целосно конфигурирани. Дополнителни ресурси може да се додадат (или отстранат) по следните стапки:

 • Складирање SSD NVMe за 2 долари на 10 GB (максимум 500 GB).
 • Јадра на процесорот по цена од 6 долари по дополнително јадро (максимум 24 јадра).
 • RAM меморија за 2 долари по GB (максимум 128 GB).

По потреба, можете да изберете и од центрите за податоци во САД и Европа.

Генерално, плановите за облак виртуелни приватни сервери (управувани) на Scala Hosting се меѓу најконкурентна цена што сум ја видел. Навистина би им препорачал да им се обратите ако барате висококвалитетно, сигурно решение за хостирање кое нема да ги уништи парите.

Самоуправуван Cloud VPS хостинг

Покрај целосно управуваните решенија, Scala Hosting нуди избор на самоуправувани планови за облак VPS. Цените започнуваат од само 59 долари месечно, и можете да го прилагодите вашиот сервер за да ги задоволи вашите точни потреби.

Основниот план доаѓа со едно јадро на процесорот, 2 GB RAM, 50 GB SSD складирање и 3000 GB пропусен опсег. Можете да изберете од европските и американските центри за податоци и достапни се бројни оперативни системи Виндоус и Линукс.

Дополнителни ресурси може да се додадат во вашиот план по следната цена:

 • Јадрата на процесорот по цена од 6 долари по јадро.
 • RAM меморија од 2 долари за GB.
 • Складирање од 2 долари за 10 GB.
 • Пропусен опсег од 10 долари на 1000 GB.

Исто така, постојат разни други додатоци кои може да се купат за да се насочи искуството на хостинг, вклучувајќи проактивен мониторинг 24/7 (5$) и повеќе. Spanel ви дава бесплатен Premium Softaculous што ви дава автоматско поставување за преку 420 апликации како WordPress, Joomla, Drupal и Magento - плус уште стотици.

Scala нуди високо конфигурабилни самоуправувани решенија за облак VPS

Едно нешто што ми се допаѓа кај самоуправуваните сервери на Scala е тоа што тие сè уште чуваат бесплатни снимки од податоци во случај на дефект на хардверот.

Ако барате А. моќен неуправуван облак VPS сервер богат со функции, не треба да барате подалеку од ова.

Споделени/WordPress хостинг

Заедно со неговите одлични VPS решенија базирани на облак, Скала има избор на дели, WordPress, и опции за хостирање на препродавачи насочени кон различни корисници. Овие исто така претставуваат одлична вредност за парите, а јас накратко ги опфатив подолу.

За почеток, основниот заеднички хостинг започнува од 2.95 УСД месечно со планот Мини, кој ви овозможува да поврзете една веб-локација со простор за складирање до 50 GB, неизмерен пропусен опсег и бесплатен SSL сертификат и домен.

Надградбата до планот за почеток (од 5.95 долари месечно) ви овозможува да поврзувате неограничени веб-локации со неограничен простор за складирање и сајбер-безбедност на SShield, додека Напредниот план (од 9.95 долари месечно) додава приоритетна поддршка и Професионална заштита од спам.

Скала хостинг заеднички планови за хостирање

Иако Scala Hosting го рекламира своето WordPress планови одделно, тие се всушност идентични со опциите за заеднички хостинг. Нема многу WordPress- специфични карактеристики овде, па затоа би препорачал да барате на друго место ако сакате моќно управувано WordPress решение.

скала хостинг wordpress планови

Најчесто поставувани прашања

Што е Скала хостинг?

Скала Хостинг е веб-хостинг провајдер кој работи во индустријата од 2007 година. И покрај тоа што не е еден од најпопуларните хостови во светот, тој нуди високо достапни решенија за хостирање, вклучувајќи некои од најдобро управуваните и самоуправуваните облак хостинг (VPS ) Сум видел.

скалахостинг икона ScalaHosting е компанија со мисија да ја води хостинг индустријата до следниот чекор во нејзината еволуција и направи интернетот побезбедно место за секого. Застарениот модел на заеднички хостинг е скршен по природа. Денешниот свет и онлајн бизнисите имаат различни барања кои споделениот хостинг не може да ги исполни. Сè повеќе луѓе продаваат онлајн и администрираат чувствителни лични податоци како што се кредитни картички и имаат потреба од поголема безбедност.

Единственото решение е секоја веб-страница да има свој сервер. Со IPv6 и трошоците за хардвер се намалуваа цело време тоа решение стана возможно. Единствениот проблем беше цената, бидејќи додека добар заеднички хостинг план чини ~ 10 долари, управуваниот VPS од врвните провајдери чини 50+ долари.

Затоа ScalaHosting започна да ја гради платформата за управување со облак се-во-едно Spanel и системот за заштита на сајбер безбедноста SShield. Тие му дозволуваат на секој сопственик на веб-локација да има свој целосно управуван VPS по иста цена како и заедничкиот хостинг што ја зголемува безбедноста, приспособливоста и брзината.

Влад Г. – извршен директор и ко-основач на Scala Hosting

Каков тип на хостинг нуди Scala Hosting?

Scala Hosting обезбедува управуван хостинг (VPS) користејќи облак сервери, што обезбедува висока достапност на серверот и брзо време на вчитување. Овој тип на хостинг обезбедува виртуелна приватна серверска околина со посветени ресурси кои не се споделуваат со други корисници.

Дополнително, Scala Hosting нуди опции за облак хостинг кои им овозможуваат на корисниците да ги размерат ресурсите врз основа на нивните потреби. Компанијата, исто така, обезбедува услуги за веб-хостинг, хостирање на е-пошта и сметки за хостирање, од кои сите може да се управуваат преку нивниот панел за хостирање кој е лесен за корисниците. Како доверлива веб-хостинг компанија, Scala Hosting гарантира 99.9% uptime и обезбедува одлична корисничка поддршка за да се осигура дека нејзините клиенти ја добиваат најдобрата можна веб-хостинг услуга.

Кои се врвните функции за хостирање што ги нуди Scala Hosting?

Scala Hosting нуди низа врвни функции кои ги задоволуваат потребите на сопствениците на веб-страниците. Нивните управувани VPS планови доаѓаат со 99.9% гаранција за време на работа, осигурувајќи дека вашата веб-страница останува онлајн во секое време. Дополнително, Scala Hosting обезбедува 30-дневна гаранција за враќање на парите, за да можете да ги испробате нивните хостинг пакети без ризик. Нивните хостинг пакети вклучуваат почетен план и бизнис план кои обезбедуваат различни ресурси врз основа на вашите потреби.

Со голема брзина на серверот и моќен процесор и 4 GB RAM, вашата веб-локација брзо ќе се вчита, а нивните безбедносни карактеристики гарантираат дека вашата веб-локација останува безбедна од безбедносни проблеми. Scala Hosting нуди и градител на веб-локации, инсталатор на апликации и администратор на WP за да го олесни управувањето со вашата веб-страница. Нивните даватели на услуги се врвни и можете да најдете купони за прегледи на интернет за да ги видите искуствата на другите клиенти.

Колку чини Скала хостинг?

Скала хостинг нуди облак VPS (управуван) хостинг од 29.95 $/месец, неуправувани VPS решенија базирани на облак од 20 долари месечно и моќен споделен хостинг и WordPress хостинг од 2.95 долари месечно. Цените за обновување се малку повисоки од огласените, но разликата е мала.

Која е разликата помеѓу самоуправуваниот облак VPS и управуваниот облак VPS?

Главната разлика помеѓу самоуправуваните и плановите за VPS (управувани) базирани на облак е контролата што ја имате врз вашиот сервер. Со управувана опција, техничките аспекти на вашиот сервер ќе бидат згрижени од тимот на Scala.

Од друга страна, неуправуваниот сервер ви дава чиста инсталација на оперативниот систем што можете да ја конфигурирате по потреба. И двете опции користат хостинг базиран на облак и складирање на SSD.

Што е Spanel, SSShield и SWordPress?

Спанел е сè-во-едно хостинг платформа и cPanel алтернатива за управување со облак VPS услуги. SSShield е иновативен безбедносен систем кој ги штити вашите веб-страници во реално време и блокира 99.998% од нападите. SWordPress го прави управувањето со вашите WordPress веб-страниците многу полесно и додаваат повеќе слоеви на безбедност.

Дали Scala Hosting доаѓа со cPanel?

Скала хостинг споделените планови за веб-хостинг доаѓаат со cPanel. Но Плановите за VPS доаѓаат со Spanel кој е комерцијален контролен панел и алтернатива се-во-едно cPanel.

Кои опции за поддршка нуди Scala Hosting?

Scala Hosting нуди различни опции за поддршка за да обезбеди клиентите да ја добијат потребната помош кога им е потребна. Техничката поддршка е достапна 24/7 преку телефон и разговор, со време на одговор обично во рок од неколку минути.

Клиентите исто така можат да отворат билети за поддршка за посложени прашања или ако претпочитаат писмена комуникација. Тимот за поддршка на корисниците е високо обучен и посветен на обезбедување пријателска и ефикасна услуга.

Со достапна телефонска поддршка и разговор во живо, клиентите лесно можат да ја добијат потребната помош во реално време. Генерално, услугите за клиентите и техничката поддршка на Scala Hosting се сигурни и одговорни, што го прави одличен избор за оние кои ја ценат врвната поддршка.

Дали е добар хостинг Scala?

Scala Hosting нуди одлични карактеристики за веб-хостинг со силни перформанси и безбедност. Но, облак хостинг (VPS) е местото каде што Scala Hosting навистина блеска. Плановите на Scala VPS ви даваат целосно управуван VPS (облак) хостинг за цената на споделениот хостинг.

Што можете да ми кажете за репутацијата и корисничкото искуство на Scala Hosting?

Scala Hosting доби позитивни критики од клиенти и независни рецензенти, при што многумина ја фалат нивната сигурност и кориснички интерфејс. Нивните услуги, исто така, доаѓаат со рејтинг А на Better Business Bureau. Во однос на својата придружна програма, Scala Hosting нуди дарежливи стапки на провизија за оние кои упатуваат нови клиенти.

Сепак, вреди да се напомене дека во минатото имаше повремени зголемувања на цените, па затоа е важно да се внимава на промените во цените. И на крај, нивната веб-страница има јасна табела со содржини, што им олеснува на корисниците да се движат и да ги најдат потребните информации.

Резиме – Преглед на хостинг Scala VPS за 2023 година

Дали е добро хостирањето VPS Cloud на Scala?

И покрај тоа што обезбедува одлична услуга повеќе од една деценија, Scala Hosting продолжува да паѓа под радарот Тоа е еден од моите омилени VPS даватели на веб-хостинг, и Скала хостинг Управуваните и самоуправуваните решенија за VPS „во облакот“ се издвојуваат како едни од најдобрите што сум ги видел.

Тие се поткрепени со исклучително конкурентни цени, вклучуваат дарежливи ресурси на серверот и го користат мајчиниот Spanel на Scala, алатката SShield Cybersecurity и SWordPress. И згора на ова, сите VPS планови се целосно конфигурирани, што значи дека некогаш ќе платите само за ресурсите што ви се потребни.

Постојат неколку мали грижи за кои треба да бидете свесни, како што се ограничените локации на центрите за податоци, високите цени за обновување и употребата на складирање на HDD со споделените и WordPress планови. Но, генерално, Scala Hosting заслужува да биде многу попопуларен отколку што е.

Во крајна линија: Ако барате висококвалитетен, сигурен cloud VPS хостинг што нема да го наруши вашиот буџет, дефинитивно треба да размислите за Scala Hosting.

ДЕЛ

Заштедете до 57% (без такса за поставување)

Од 29.95 долари месечно

Прегледи за веб-хостинг на InMotion

Најевтин VPS

Номинален 4.0 од 5
Може 23, 2022

Освен цената, немам многу да се жалам. Контролната табла/SPanel на Scala Hosting е навистина едноставна и лесна за употреба. Дури и на моите клиенти им е лесно да учат. Нивните сервери испорачуваат 100% uptime повеќето месеци и никогаш не сум имал ден кога некоја од клиентските страници ќе забави.

Аватар за Ловиса
Ловиша

Нема застој

Номинален 5.0 од 5
Април 28, 2022

Мојата веб-локација порано се намалуваше секогаш кога имав дури и мал скок во сообраќајот. Кога се преселив во ScalaHosting, нивниот тим за поддршка беше многу корисен и трпелив со мене. Не знам многу за веб-страниците и веб-хостингот, но тие беа навистина корисни. Тие го направија процесот на преместување на моите страници безболен и едноставен. Силно ја препорачувам Scala на секој кој бара веб-домаќин кој всушност се грижи за нивните клиенти.

Аватар за Шајла
Шајла

Го сакам

Номинален 5.0 од 5
Март 2, 2022

Scala Hosting е најдобриот веб-домаќин што го најдов во сите мои години водење на онлајн бизнис. Нивните сервери се навистина брзи и нивниот тим за поддршка е секогаш брз за да ми помогне да ги решам моите проблеми. Цената е исто така многу прифатлива за толку големо ниво на услуга.

Аватар за Саманта Мајами
Саманта Мајами

Најдоброто со сите негови бесплати

Номинален 5.0 од 5
Октомври 4, 2021

Scala Hosting е најевтиниот управуван облак VPS хостинг. Сепак, ова е најдоброто што го добив со сите бесплатно вчитани во него. Можам да кажам дека сум среќен што го имам!

Аватар за Дејвид М
David M

Локацијата на серверот е голем проблем

Номинален 1.0 од 5
Септември 9, 2021

Мојата земја/регион не е вклучена во локациите на серверите на Scala Hosting. Сметам дека ова е голем проблем при изборот на провајдер за веб-хостинг. Значи, повеќе би сакал да се држам настрана од тоа.

Аватар за Триција Ј.
Триција Ј.

Високо Достапен

Номинален 5.0 од 5
Септември 9, 2021

Скала хостинг е најевтин кога станува збор за целосно управуван облак VPS хостинг. Со посветена IP адреса, бесплатно име на домен и бесплатна миграција на веб-локација, цената на почетниот план е навистина многу прифатлива.

Аватар за Кит Маркс
Кит Маркс

достават преглед

Прегледајте ги ажурирањата

 • 20/03/2023 – Големо ажурирање на прегледот на ScalaHosting, нови функции, додадени цени
 • 23/12/2021 – Додадени се функциите на Cloud VPS
 • 14/06/2021 – Поддршка за HTTP/3
 • 22/03/2021 – Додадени се центрите за податоци DigitalOcean и AWS
 • 30/01/2021 – Бесплатен премиум Softaculous на сите планови
 • 14/01/2021 – Нов податочен центар во Њујорк
 • 01 – Уредување на цената на хостинг Scala
 • 25/08/2020 – Објавен преглед

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...