NameHero vs Hostinger (кој веб-домаќин треба да го добиете?)

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Се чини како за секоја веб-хостинг компанија која тврди дека ја има најбрзата и најбезбедната услуга; има уште еден кој тврди дека е уште подобар. Резултатот е дека изборот на вистинската услуга за хостирање на вашата веб-страница станува кошмар. Не помага тоа што интернетот лази со лажни критики на оваа тема.

на Име Херој vs Hostinger дилемата е вообичаена. Го сфатив ова, па тргнав да им помогнам на читателите како тебе.

Неодамна ги купив двете услуги и ги испробав сите нивни клучни карактеристики. Моето искуство со нив ми помогна да составам детален преглед кој ги опфаќа следните точки:

 • Главни карактеристики
 • Мерки за безбедност и приватност
 • Цени
 • поддршка
 • Дополнителни карактеристики

Не мислите дека можете да најдете време да го прочитате секој детал? Еве ја главната суштина што ќе ви помогне да одлучите веднаш:

Главната разлика помеѓу Име Херој Hostinger Хостинг е дека NameHero обезбедува подобри ресурси на серверот (RAM, складирање SSD и пропусен опсег) од Hostinger. Исто така користи побезбедни сервери. Hostinger е побрза и поприфатлива опција, што го прави идеален за WordPress блогови и веб-страници со мал сообраќај.

Значи, ако ви треба деловна страница, треба да го пробате NameHero. Ако сакате лична WordPress блог, треба да се обидете Hostinger. Можете исто така да ја проверите нашата детална анализа за тоа дали Хостингер е добар за WordPress или не.

NameHero vs Hostinger: Главни карактеристики на веб-домаќин

Име ХеројHostinger
Видови на хостирање● Веб хостинг
● Препродавач на хостинг
● VPS хостинг
● Хостирање на посветени сервери во облак
● Заеднички хостинг
●        WordPress хостинг
● Cloud хостинг
● VPS хостинг
● хостирање на cPanel
● Хостирање на CyberPanel
● Хостирање на Minecraft
Веб-сајтови1 до неограничено1 да 300
Простор за складирање30 GB до 900 GBSSD од 20 GB до 300 GB
Пропусен опсег500 GB / месец до 10 TB / месец100 GB/месечно до неограничено
Бази на податоцинеограничен2 до неограничено
ЗабрзаВреме на вчитување на локацијата за тестирање: 0.74 с до 1.15 секунда
Време на одговор: 100ms до 500ms
Време на вчитување на локацијата за тестирање: 0.8 с до 1 секунда
Време на одговор: 25ms до 244ms
Uptime100% во минатиот месец100% во минатиот месец
Серверски локации2 земји7 земји
Кориснички интерфејсЛесен за користењеЛесен за користење
Стандардна контролна таблаcPanelhPanel
Посветен сервер RAM меморија2 GB до 62 GB1 GB до 16 GB

Ќе започнам со тоа што ќе ве запознаам со сите клучни карактеристики што ги нудат и двете Име Херој Hostinger.

Име Херој

Карактеристики на NameHero

Клучни карактеристики на веб хостинг

Ако треба да се земе предвид еден голем фактор пред да се купи веб-домаќин, тоа би бил квалитетот на карактеристиките што го придружуваат неговото хостирање. Може да се подели на четири дела:

 1. Достапни типови на хостинг
 2. Број на дозволени веб-локации
 3. Месечно ограничување на пропусниот опсег
 4. RAM меморија (најчесто корисна за посветени сервери)

Видовите на хостинг имаат две главни категории: споделен хостинг и посветен хостинг. Со заеднички хостинг, вашата веб-страница ги користи истите ресурси како и другите сајтови на даден сервер.

Ова значи дека една локација може да користи многу повеќе RAM, пропусен опсег и процесор од другите локации, што негативно ќе влијае на нивните перформанси.

Начин да се избегне ова е да си набавите посветен сервер или неговите ресурси. На тој начин, ви се доделуваат специфични RAM и процесори на еден или неколку сервери.

Заедничкиот хостинг е идеален за хостирање локални деловни веб-страници и лични блогови. Тоа е исто така поприфатлива опција.

на Име Херој, ќе започнеме со четирите достапни типови на хостинг: Сервери посветени на веб, препродавач, VPS и Cloud.

Веб и препродавач спаѓаат во опсегот на заеднички хостинг. Сепак, Препродавачот ви дозволува да продадете дел од вашите ресурси на 40-100 клиенти и да обезбедите секој со своја сметка. Ако сте веб-развивач, дигитален маркетер или дизајнер, тоа е идеален начин за подобро да се продадете.

VPS и Cloud хостингот се посветени по природа. Сепак, има разлика. Со VPS хостинг, не го добивате целосниот физички сервер; сепак, значителни ресурси ќе бидат посветени на вас.

Сепак, хостирањето на посветени сервери во облак, ви нуди целосно приспособливи сервери за повисока цена. Сите Наменските планови за ресурси на NameHero обезбеди од 2GB до 8GB RAM за VPS и 8GB до 62GB RAM за Cloud.

Сега кога ги разбирате типовите на хостинг на услугата, време е да ги истражите нивните општи карактеристики. Во однос на додатокот на страницата, можете да бидете домаќини 1 до неограничени веб-страници, во зависност од вашиот план.

Месечно пропусниот опсег започнува од 500 GB и се ограничува на 10 ТБ. Тоа им овозможува на вашиот сајт да испраќање и враќање на тони податоци како што луѓето ја користат вашата страница.

Складирање

Потребен ви е простор за складирање за да ги зачувате сликите, видеата, датотеките и другите облици на податоци на вашата веб-локација. Тоа е местото каде што складирањето на серверот влегува во игра. Може да биде HDD или SSD (или NVMe). Повеќето веб-домаќини користат SSD како што користи a понова и побрза технологија.

Може да се добијат SSD од 30 GB до 900 GB складирање. Од моето искуство, не многу хостинг провајдери можат да понудат такви огромни капацитети. Морам да кажам, бев пријатно изненаден.

Сепак, при чувањето на податоците на страницата, можеби ќе треба некаде да складирате листи со залихи, веб-анкети, повратни информации од клиенти, потенцијални клиенти, итн. Создавањето неколку бази на податоци може да ви помогне да го постигнете тоа. Име Херој дозволува за неограничени бази на податоци на сите планови.

перформанси

Перформансите на страницата се поврзани со брзината (вчитување и време на одговор) и времето на работа. Брзината влијае и на корисничкото искуство и на рангирањето на пребарувачите, додека времето на работа одредува колку често вашиот хостинг серверите се исклучени (не реагира).

Повеќето услуги за веб-хостинг тврдат дека имаат време на работа од 99.5% или повеќе, па дури и тие признаваат дека итни случаи или планирано одржување може да доведат до одредено застој.

Така, извршив неколку тестови Серверите на NameHero и го откри следново:

 • Време на вчитување на локацијата за тестирање: 0.74 с до 1.15 секунда
 • Време на одговор: 100ms до 500ms
 • 100% во минатиот месец

Овие бројки се подобри од она што можат да го понудат повеќето хостинг провајдери.

Изведбата на страницата зависи и од физичката локација на серверот. Колку е поблиску вашата целна публика и клиенти до вашиот центар за податоци, толку е побрзо нивното оптоварување и времето на одговор. Име Херој има само сервери во две земји: САД и Холандија.

Интерфејс

Име Херој го користи cPanel како стандардна контролна табла, што го олеснува управувањето со хостирањето на веб-страниците, дури и за клиентите без техничко искуство. го најдов лесен за користење.

Hostinger

Хостингер-карактеристики-3

Клучни карактеристики на веб хостинг

Hostinger има одлично поставување за своите седум хостинг планови, кои се Дели, WordPress, Облак, VPS, и повеќе.

Нивните споделени и WordPress (управуван хостинг) плановите ќе ве натераат да ги користите ресурсите на истиот сервер како и другите.

И VPS и Cloud хостинг плановите се посветени по природа. И двајцата користат технологија за партиција за да им дадат на клиентите специфични и затворени ресурси од базен на сервери. Сепак, постојат разлики.

Со VPS, добивате root пристап до вашиот сервер, но со Cloud, не. Силно препорачувам да изберете Cloud (без root пристап) ако немате техничко искуство со серверот или не можете да вработите некој што има.

Понуда на VPS хостинг планови 1GB – 16GB RAM и Cloud, 3GB – 12GB. Сите планови дозволуваат од 1 до неограничени веб-страници по сметка со 100 GB/месечно до неограничено пропусниот опсег. Овие ресурси се значително помали од она што Име Херој нуди

Складирање

Ти добиваш 20 GB до 300 GB Складирање SSD со Планови за веб хостинг на Hostinger. Дозволено ви е и од 2 до неограничени бази на податоци.

Повторно, Hostinger паѓа со своите ресурси на серверот. Име Херој нуди подобро складирање на нивните сервери.

перформанси

Досега, не изгледаше премногу добро за Hostinger, но откако ја тестирав нивната брзина, добив неколку интересни резултати:

 • Време на вчитување на локацијата за тестирање: 0.8 с до 1 секунда
 • Време на одговор: 25ms до 244ms
 • Време на работа во последниот месец: 100%

Овие го покажуваат тоа Hostinger е значително побрз од NameHero.

Проверката на нивните центри за податоци и локациите на серверот донесе уште повеќе позитивни резултати за хостинг компанијата. Hostinger има сервери во 7 земји:

 • САД
 • Велика Британија
 • Холандија
 • Литванија
 • Сингапур
 • Индија
 • Бразил

Интерфејс

Компанијата користи сопствен контролен панел, софтвер кој е лесен за корисниците наречен hPanel. Го најдов како лесен за употреба како cPanel.

За повеќе информации, можете да го проверите детален преглед на Хостингер.

🏆 Победник е: NameHero

Ова беше блиску, но Име Херој зеде тесна победа благодарение на супериорните ресурси на серверот, што беше доволно да се неутрализира Хостингеров подобри перформанси на страницата.

NameHero vs Hostinger: Безбедност и приватност на веб-хостинг

Име ХеројHostinger
SSL сертификатиДаДа
Безбедност на серверот● Заштитен ѕид на веб-апликации
● Заштита од малициозен софтвер
● Следење на репутацијата
● mod_security
● PHP заштита
бекапСекојдневноНеделно до дневно
Домен приватностДа (5.98 долари годишно)Да (5 долари годишно)

Кога ќе креирајте веб-страници на серверот на веб-домаќин, тие мора да се погрижат чувствителните информации на вашиот сајт и посетителите да не бидат компромитирани.

Ги истражив сите безбедносни мерки што дојдоа со моите премиум пакети Име Херој и Хостингер.

Име Херој

NameHero безбедност

SSL сертификати

SSL сертификатот ќе ја шифрира содржината и врските на вашата веб-локација, држејќи ги подалеку од трети страни.

Име Херој нуди бесплатно Ајде да го криптираме SSL сертификатот за секоја веб-локација што ја хостирате на платформата.

Безбедност на серверот

Безбедносните карактеристики се најдобриот начин за заштита на податоците на сите што ги користат серверите. Име Херој обезбедува Security Shield, софтвер во облак кој ги обезбедува следните поволности и повеќе:

 • Заштитен ид за веб-апликација за откривање на напади
 • Заштита на малициозен софтвер со скенирање на датотеки во реално време
 • Следење на репутацијата да се провери дали е можно Google знамиња

бекап

Треба да направите резервна копија на содржината и поставките на вашата веб-локација ако сакате да останете безбедни. Верувај ми, нешто едноставно како инсталација на приклучок може да уништи многу (пишувањето од искуство овде).

со Име Херој, Имам дневни бекап, што беше кул. Можете да го добиете истото без разлика каков план ќе одберете.

Домен приватност

Кога го регистрирате вашиот домен, на вашиот регистратор можеби ќе му требаат одредени лични информации, што е стандардна практика. Проблемот е што овие информации (име, адреса, телефонски број, итн.) ќе се зачуваат во WHOIS директориум и достапни за јавноста.

За да не заштити од спамери и измамници, повеќето провајдери на хостинг нудат приватност на доменот што ги крие сите ваши лични информации во јавната база на податоци WHOIS.

За 5.98 долари годишно, ќе добиете приватност на доменот со Име Херој

Hostinger

Hostinger Security

SSL сертификати

Хостингер дава бесплатен Ајде да шифрираме SSL сертификат на сите планови, без разлика на цената. Можете да го проверите нашиот водич за тоа како можете инсталирајте SSL на сите планови на Hostinger.

Безбедност на серверот

имам mod_security и PHP заштита (Suhosin и стврднување) модули за заштита на мојата веб-страница.

Резерва

Можете да добиете од неделни до дневни бекап во зависност од вашиот план и неговата цена.

Домен приватност

Добив и јас приватност на доменот на Hostinger за 5 $ годишно.

🏆 Победник е: NameHero

Со Security Shield кој нуди подобра заштита и покриеност, Име Херој победува ова лесно.

NameHero vs Hostinger: Планови за цени за веб-хостинг

 Име ХеројHostinger
Бесплатни планНеНе
Времетраење на претплататаЕден месец, шест месеци, една година, две години, три годиниЕден месец, една година, две години, четири години
Најевтин план2.24 $/месец (3-годишен план)1.99 $/месец (4-годишен план)
Најскап заеднички хостинг план$ 52.47 / месец$ 19.98 / месец
Најдобра зделка$ 80.55 за три години (заштедете 75%)95.52 долари за четири години (заштедете 80%)
Најдобри попустиНикој10% студентски попуст 1% купони за попуст
Најевтина цена на домен$ 13.98 / година$ 0.99 / година
Пари гаранција за враќање30 денови30 денови

Изборот на вистинскиот план е речиси исто толку важен како и изборот на услуга за веб-хостинг. Најдете ја најприфатливата опција за вас подолу.

Име Херој

NameHero планира

Еве список на најевтиниот NameHero планира врз основа на годишна наплата и нивните цени:

 • Веб: 2.74 долари/месец
 • Препродавач: 20.97 УСД/месечно
 • VPS: 31.96 $ / месец
 • Посветени сервери на облак: 223.96 $/месец

Не најдов никакви понуди за попуст.

Hostinger

Подолу се Хостингеров најприфатливи хостинг планови (годишно) за секој тип на хостинг:

 • Споделено: 3.49 $/месец
 • Облак: 14.99 долари/месец
 • WordPress: $ 4.99/месечно
 • cPanel: 4.49 $ / месец
 • VPS: 3.99 $ / месец
 • Сервер за Minecraft: 7.95 долари месечно
 • CyberPanel: 4.95 $/месец

Најдов 15% попуст само за студенти на страницата. Можете исто така да заштедите повеќе со проверка на Страна за купони на хостингер.

🏆 Победник е: Hostinger

Иако ниту еден од веб-домаќините не нуди бесплатен пробен период, Hostinger нуди попристапни планови и специјални попусти.

NameHero vs Hostinger: Поддршка за корисници

 Име ХеројHostinger
разговор во живоИнформацииИнформации
Е-поштаИнформацииИнформации
телефон за поддршкаИнформацииНикој
Често поставувани прашањаИнформацииИнформации
УпатстваИнформацииИнформации
Квалитет на тимот за поддршкаодличендобар

Без разлика на квалитетот на производот Saas, секогаш треба да имате сигурна поддршка на барање. Тоа не носи во нашиот следен круг.

Име Херој

Поддршка за NameHero

Со моето Име Херој сметка, добив пристап до поддршка за билети преку е-пошта. Имаше и 24/7 поддршка за разговор во живо. Ги пробав и двете и добив одговор во рок од 24 часа.

Можеби најимпресивната карактеристика беше телефонска поддршка, што ретко може да се најде во индустријата за хостирање.

Ако ви треба супер брз одговор, проверете го нивниот богат со информации упатства и ЧПП делови.

Значи, сè уште требаше да добијам мислење од другите корисници за најнепристрасните Име Херој можна е проценка за поддршка.

За да го најдам ова, отидов кај Trustpilot (платформа што не дозволува лажни прегледи) и прегледав 20 од нивните најнови прегледи за поддршка на клиентите. Од 20, 19 беа одлични, а само 1 беше лош.

Јасно е дека Име Херој нуди голема поддршка.

Hostinger

Хостинг-поддршка

Работите не поминаа толку добро со Хостингер. Тие имаа 24/7 разговор во живо и поддршка за билети преку е-пошта со брзо време на одговор.

Имаа и тие голема упатства и секции за ЧПП. Сепак, немаше одредба за телефонска поддршка.

Исто така, открив 14 одлични и 6 лоши прегледи на Trustpilot за Hostinger. Очигледно нудат добра поддршка, но потребни се подобрувања.

🏆 Победник е: NameHero

Тие имаат одличен разговор во живо и систем за билети за поддршка од тим со повисок квалитет.

NameHero vs Hostinger: Додатоци

Име ХеројHostinger
Посветен ИПИнформацииИнформации
E-mail сметкиИнформацииИнформации
SEO алаткиНикојИнформации
Слободен веб-сајт градителИнформацииНикој
Бесплатен домен2/16 пакувања8/35 пакувања
WordPressИнсталирајте со еден кликИнсталирајте со еден клик
Бесплатна миграција на веб-страницаИнформацииИнформации

Име Херој

Посветен ИП

Зошто е добро да имате посветени IP адреси, прашувате? Па, добивате поволности како што се:

 • Подобра репутација и испорака на е-пошта
 • Подобрена оптимизација
 • Повеќе контрола на серверот
 • Подобрена брзина на страницата

На сите VPS хостинг планови Име Херој понуди бесплатна посветена IP адреса.

E-mail сметки

Домените што ги хостирате исто така доаѓаат со бесплатна е-пошта.

SEO алатки

Не можев да најдам, па ви препорачувам да пробате приклучоци или алатки од трети страни.

Слободен веб-сајт градител

Име Херој има независен градител на веб-страници што можете да го пробате бесплатно. Го користев за дизајнирање на мојата веб-страница, дури и пред да ја хостирам на NameHero.

Бесплатен домен

Добивате само А. бесплатно име на домен со 2 од сите 16 пакети.

WordPress

Можете да ја инсталира WordPress за вашиот сајт со еден клик.

Бесплатна миграција на веб-страница

NameHero ќе ви помогне да ја мигрирате вашата веб-содржина на нивните сервери доколку таа е веќе хостирана на друг провајдер. Тоа е целосно бесплатно.

Hostinger

Посветен ИП

сите VPS хостинг планови на Hostinger понуди бесплатна посветена IP адреса.

E-mail сметки

Добивате и бесплатна е-пошта базирана на домен.

SEO алатки

Можете да ги користите SEO Toolkit Pro на вашата сметка на Hostinger.

Слободен веб-сајт градител

Нема бесплатен градител за вашата страница, но тие нудат Zyro, веб-градител со почетна цена од 2.90 $/месечно.

Бесплатен домен

8 од 35 планови нудат бесплатно име на домен.

WordPress

Вашиот управуван план може лесно инсталира WordPress со еден клик.

Бесплатна миграција на веб-страница

со Hostinger, миграцијата на веб-страниците е исто така бесплатна.

🏆 Победник е: Hostinger

Ова беше уште еден близок, но Hostinger победи затоа што нуди повеќе бесплатни домени на своите пакети.

Често поставувани прашања

Што е побрзо - NameHero или Hostinger?

Hostinger е побрзиот веб-домаќин во споредба со NameHero. Од моето истражување, Hostinger имаше време на вчитување од 0.8 до 1 секунди, додека на NameHero беше од 0.74 до 1.15 секунди.

Is WordPress споделен хостинг подобро на Hostinger од NameHero?

Хостингер е подобар за WordPress затоа што е супер брз, достапен и поврзан со неколку центри за податоци и сервери во седум земји.

Дали NameHero е добар за почетници?

Да, почетниците можат да управуваат со своите сајтови со корисничките алатки на NameHero, како што е cPanel.

Може ли да добијам домен бесплатно?

Можете да добиете бесплатни домени на Hostinger и NameHero кога купувате одредени хостинг планови.

Резиме - Хостингер против NameHero 2024 година

Кога би избрал подобра услуга, би рекол NameHero е победник. Обезбедувачот на хостинг нуди изобилни ресурси на серверот од неговите основни до плановите на претпријатието. NameHero ќе биде добар избор за речиси секоја големина или барање на веб-локација.

Наспроти NameHero, Hostinger блеска само кога станува збор за достапност. Всушност, би го препорачал доколку ви треба мала веб-страница за која верувате дека ќе остане мала во догледна иднина.

Дури и ако вашата страница станува голема работа доцна, Hostinger е доволно добар за да ја смести откако ќе ги надградите пакетите.

Треба да пробате или NameHero или Hostinger со целосна доверба бидејќи и двете нудат 30-дневни гаранции за враќање на парите.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...