Дали е добар хостинг А2 за WordPress Сајтови?

in Веб хостинг

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

А2 хостинг WordPress хостинг дојдете со сè што ви треба за да започнете, управувате, растете и размерите брзорастечки онлајн бизнис. Нивните сервери се оптимизирани за WordPress веб-локации и користете складирање на NVMe и веб-серверот Litespeed за да бидете сигурни дека вашата веб-локација се вчитува брзо.

НО дали А2 хостинг вреди за вашите пари?
Дали треба да се обратите за Управувано WordPress Хостирање или споделено WordPress Хостинг?
Дали има нешто што треба да знаете пред да се регистрирате?

Оваа статија ќе одговори на сите ваши прашања и ќе ви помогне да донесете јасна одлука за тоа дали А2 хостинг вреди или не за вашиот конкретен онлајн бизнис.

A2 Хостинг WordPress Понуди

А2 хостинг има две различни понуди за WordPress: Успеа WordPress Хостирање и споделено WordPress хостинг. Постојат огромни разлики помеѓу двете што треба да ги земете предвид пред да купите…

Секој од нив е погоден за различна потреба. Дозволете ми да ги разделам:

Успеа WordPress хостинг

А2 хостинг е управуван WordPress Хостинг го прави лесно да се стартува и да се управува со беспрекорно брзо WordPress веб-страница.

Нивните успеаја WordPress пакетите доаѓаат со се што ќе ви треба за да водите успешен онлајн бизнис:

a2 хостинг wordpress планови

Секој план доаѓа со бесплатен SSL сертификат за сите ваши веб-локации.

Планот за продажба доаѓа со премиум. Ако вашата веб-локација нема SSL сертификат, нема да работи на протоколот HTTPS, што значи дека прелистувачот ќе прикаже безбедносно предупредување за вашата веб-локација.

И многу пребарувачи сакаат Google ќе одбие да ја додаде вашата веб-страница во нивната база на податоци.

Исто така, добивате многу карактеристики за изведба што ќе ја зголемат брзината на вашата веб-страница.

Најдобар дел за Успеа WordPress хостинг е тоа што добивате пристап до 24/7 WordPress поддршка. Тимот за поддршка на A2 Hosting ќе ви помогне да ги решите сите проблеми со кои ќе се соочите. Ќе можете да ги допрете деноноќно кога и да посакате.

Секој план за управуван хостинг доаѓа со бесплатна услуга за миграција на веб-локација. Ако веќе имате веб-локација што е хостирана на некој друг веб-домаќин, тимот за поддршка на A2 Hosting бесплатно ќе ја мигрира вашата веб-страница за вас.

Исто така, добивате пристап до алатките за развој, како што се поставување на страницата и клонирање. Други компании наплаќаат дополнително за овие карактеристики. Поставувањето на страницата ви овозможува да ја клонирате вашата веб-страница во живо за да тестирате нови промени на реплика.

Откако ќе бидете задоволни со промените, можете да ги турнете на страницата во живо без да прекршите ништо.

Исто така, добивате пристап до WP-CLI. Тоа ви овозможува брзо да управувате со сите ваши WordPress веб-локации од командната линија без да мора да го отворите вашиот веб-прелистувач.

Тоа не само што прави WordPress полесен развој, но исто така ви овозможува да ја администрирате вашата веб-страница многу побрзо од WordPress административен интерфејс.

Дели WordPress хостинг

А2 Хостинг нуди некои од најприфатливите споделени пакети на пазарот. Нивната заедничка WordPress Плановите за хостирање започнуваат со само 2.99 долари месечно:

дели wordpress планови

Заедничкиот хостинг е совршен за секој кој штотуку почнува. Доаѓа со речиси сè што ќе ви треба за да го започнете вашето онлајн патување.

На пример, сите овие планови ви дозволуваат да креирате професионални адреси за е-пошта на врвот на името на вашиот домен. Можете да креирате неограничен број на е-пошта адреси.

Добивате и лесен контролен панел наречен cPanel за да ви помогне да управувате со сè за вашата веб-страница. Лесен е за употреба и изграден за почетници, но доаѓа со десетици напредни алатки доколку ви се потребни.

Плановите за заеднички хостинг се многу попристапни од управуваните планови и се многу дарежливи во однос на ресурсите.

На пример, сите планови за заеднички хостинг, освен планот за стартување, ви дозволуваат да хостирате неограничен број веб-страници.

„Но, што е финтата? можеби прашуваш…

Уловот е што споделениот хостинг е добар само за сајтови кои не добиваат многу сообраќај. Овие планови доаѓаат со политики за фер користење што ја забрануваат вашата сметка ако ги надминете нивните граници.

Ова не значи дека споделениот хостинг е лошо место за почеток. Најверојатно, вашата веб-локација нема да ги премине границите на политиката за фер користење додека не почне да добива голем сообраќај. Но, тоа е само нешто што треба да се има на ум.

Ако штотуку почнувате, Shared Hosting е одлично место за почеток. Но, ако сте сериозни во врска со изградбата на вашиот онлајн бизнис, одете со Managed WordPress Хостинг

А2 хостинг нуди многу различни планови. Ако ги сметате за збунувачки, прочитајте го нашиот детален водич за Планови за цени на хостинг А2. Тоа ќе ви помогне да го изберете вистинскиот план.

Добрите и лошите страни на хостинг А2

Иако во текот на годините им препорачав хостинг А2 на стотици луѓе, тоа можеби не е најдобрата опција за секој бизнис.

Има некои добрите и лошите страни што треба да ги имате на ум пред да се регистрирате со нив:

Добрите

 • Бесплатен SSL сертификат: Ако вашата веб-локација нема SSL сертификат, прелистувачите ќе прикажат предупредување кога некој ќе ја посети вашата веб-локација. A2 Hosting нуди бесплатен SSL сертификат за сите ваши веб-локации.
 • Бесплатна миграција на веб-страница: Ако веќе имате веб-локација хостирана со некој друг веб-домаќин, тимот на експерти на A2 Hosting ќе го мигрира на вашата сметка на A2 бесплатно.
 • 24 / 7 Поддршка: Можете да контактирате со тим од експерти секогаш кога има проблем со вашата веб-страница, и тие ќе ви помогнат.
 • Бесплатни адреси за е-пошта: Создавањето адреса за е-пошта на името на вашиот домен може да чини над 10 долари по адреса на е-пошта месечно. А2 хостинг ви овозможува да креирате неограничен број на е-пошта адреси бесплатно.
 • Jetpack Premium: Добивате премиум лиценца за WordPress Приклучокот Jetpack на сите управувани WordPress планови освен планот Run.
 • Алатки за поставување на сцена: Сите планови за хостирање А2 доаѓаат со алатки за поставување за да ви помогнат да ги тестирате промените на вашата веб-локација без да ја нарушите вашата веб-страница во живо.
 • WP-CLI: Оваа алатка го забрзува вашиот процес на развој на веб и ви овозможува да правите промени во вашиот WordPress сајтови без отворање веб-прелистувач. Можете директно да ги администрирате сите ваши веб-локации од командната линија.
 • Брзо складирање на SSD: Сите сервери за хостирање A2 работат на SSD-дискови. SSD дисковите се многу побрзи од традиционалните хард дискови. Не само тоа, туку ако одите на Управувано WordPress Хостинг, вашата веб-страница работи на најновиот NVMe SSD-дискови кои се дури и побрзи од обичните SSD-дискови.
 • Бесплатни автоматски бекап: Добивате бесплатни редовни бекап на речиси сите Управувани и споделени WordPress Планови за хостирање.
 • Неограничени страници: Речиси сите споделени WordPress плановите освен планот за стартување ви дозволуваат да хостирате неограничени веб-страници.
 • Високо скалабилно: Како што вашата веб-локација почнува да добива поголем сообраќај, можете да ја зголемите со едноставно надградба на вашиот план. Тоа е сè што треба да направите со А2 хостинг.
 • Сервер LightSpeed: Веб-серверот LiteSpeed ​​е многу побрз од Apache и Nginx. Разликата во перформансите покажува особено за WordPress веб-страници. Сите споделени WordPress и Управувани WordPress планови кои се означени со ознаката Turbo работи на Litespeed.

Конс

 • Нема бесплатен домен: Многу други заеднички провајдери на веб-хостинг ви даваат бесплатно име на домен за првата година.
 • Евтината цена е достапна само кога плаќате 36 месеци однапред.

Ако сè уште сте на оградата за А2 хостинг, треба да го прочитате мојот комплетен преглед на А2 хостинг. Навлегува длабоко во сè што имаат да понудат. Тоа ќе ви помогне да донесете јасна одлука дали оваа услуга е за вас или не.

Заклучок

На A2 хостинг му веруваат илјадници бизниси ширум светот.

Ако лансирате нов WordPress веб-страница, А2 хостинг е најдоброто место за почеток. Ако градите сериозен бизнис, одете на нивниот менаџмент WordPress хостинг услуга.

Тие нудат 24/7 поддршка и ќе ви помогнат секогаш кога ќе се соочите со проблем. Управувано WordPress хостинг, исто така, доаѓа со десетици карактеристики за изведба што ќе ја зголемат брзината на вашата веб-страница. Доаѓа со се што можете да побарате како сопственик на бизнис.

Од друга страна, ако веќе имате веб-локација, можете бесплатно да ја префрлите на А2 хостинг. Експертите за поддршка на суперѕвездата на A2 ќе ја мигрираат вашата веб-страница наместо вас.

Ако имате буџет, не гледајте подалеку од плановите за заеднички веб хостинг на A2 Hosting. Овие планови се едни од најевтините на пазарот, но имаат моќен удар. Тие доаѓаат со речиси сè што ви треба за да ја изградите и развиете вашата веб-страница.

И најдобриот дел за А2 хостинг е тоа што скалирањето на вашата веб-страница е лесно како кликнување на копче за да го надградите вашиот план. Секоја надградба ќе и даде на вашата веб-локација повеќе ресурси и нови карактеристики за изведба.

Ако сте подготвени да го лансирате вашиот нов WordPress веб-страница со А2 хостинг, прочитајте го мојот водич за пријавување со А2 хостинг.

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...