Cloudways vs WP Engine споредба

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Има многу опции за избор кога станува збор за хостирање веб-страница. Cloudways vs WP Engine е популарна споредба меѓу веб-администраторите. Не зборувам за различните провајдери, туку и за видовите на хостинг достапни на пазарот. Повеќето од нас се запознаени со заеднички, VPS и посветен хостинг, но денес ќе разговараме управуван облак хостинг.

Тука е од глава до глава Cloudways vs WP Engine споредба што ги разгледува карактеристиките, перформансите, цените и повеќе - за да ви помогне да изберете помеѓу овие два индустриски лидери во управуваниот Cloudways WordPress простор за хостирање.

Сакате да се нурнете веднаш? Потоа скокнете директно на Cloudways и WP Engine, или директно на резиме за споредба.

Но, прво, ајде брзо да ги погледнеме темелите на облакот WordPress хостирање…

Што е хостинг во облак?

За разлика од традиционалниот хостинг, облак мрежата користи мрежа од сервери за хостирање на страницата. Постојано ги менува своите мрежни параметри во зависност од оптоварувањето кое го носат неговите сервери во исто време. Ресурсите се управуваат и се споделуваат низ мрежата за да се обезбеди максимално време на работа и перформанси.

Затоа, облак хостинг се смета за метод на веб-хостинг со високи перформанси и малите и големите бизниси ги мигрираат своите сајтови на овој вид на хостирање.

Зошто ви треба управуван облак хостинг?

Управувањето со серверот е напорна задача, па дури и на добрите програмери им е предизвик ефикасно да ги конфигурираат и управуваат со нивните сервери. Зборувајќи за не-технички поединци, ова може да стане уште полошо.

Серверите во својата необработена состојба немаат никаков GUI за интеракција и повеќето од задачите треба да бидат кодирани во нејзината школка. Ова бара експертски системски администратор кој чини $$$.

Управуваниот облак хостинг ја одзема грижата за управување со сервери што е идеално за мали бизниси и старт-ап со ограничени ресурси и капитал. Со управуваниот облак хостинг тие добиваат перформанси, како и нивните сложени задачи поврзани со серверот, се грижат за нивниот провајдер.

Cloudways vs WP Engine - Целосно управуван WordPress Хостинг наспроти Управуван хостинг

Постојат два вообичаени термини кои се користат во индустријата за хостирање облак. Успеа WordPress хостинг (т.е Облаци) И целосно управуван WordPress хостинг (т.е WP Engine). Како што сугерира името, целосно управувано се грижи за сè, вклучувајќи го и вашето WordPress сајт.

Тој управува со вашиот сервер, како и со вашиот WordPress страница во случај да наидете на какви било проблеми поврзани со апликацијата. Целосно управуван WordPress хостинг провајдерите имаат тим од WordPress експерти кои можат да ви помогнат во управувањето со вашите WordPress сајтови како што се резервни копии, хакери, ажурирања и други проблеми поврзани со локацијата.

Од друга страна, управуваниот облак хостинг не нуди експертска поддршка на ниво на апликација. Иако целосно управува со серверот за вас и во зависност од нивото на поддршка, може да ви помогне и во управувањето со вашиот WordPress сајт, но тоа не е дел од нивната услуга.

Целосно управуваните услуги чинат повеќе од едноставно управувано хостирање. Ако ви е удобно да плаќате помалку и да управувате WordPress сами, тогаш втората опција може да биде идеална за вас.

Cloudways – Управувани WordPress Платформа за хостирање

cloudways

Облаци е PaaS развиен на најновите технологии за да обезбеди хостинг во облак со високи перформанси WordPress, Magento, Joomla и други апликации базирани на PHP.

Облаци е широко користена хостинг платформа која нуди многу услуги на повеќе личности. Нивните клиенти вклучуваат креативни агенции, стартапи, freelancerс, блогери и сопственици на бизниси.

Повеќе облак провајдери

провајдери на облак хостинг

Cloudways донесе пет главни провајдери на облак хостинг под еден покрив. Корисниците на Cloudways имаат можност да изберат од листата на врвни провајдери додека уживаат во лесната за употреба платформа и услуги изградени за да го намалат управувањето со серверот на корисничко ниво.

Cloudways нуди сервери од следниве провајдери:

  • Дигитален океан
  • Линоде
  • Vultr
  • Google Облак платформа
  • Амазон Веб Услуги

Глобални центри за податоци

глобални центри за податоци

Со Cloudways можете да избирате 60+ центри за податоци ширум светот обезбедени од пет врвни даватели на хостинг облак. Овие центри за податоци ги покриваат сите поголеми региони и градови обезбедувајќи максимална покриеност на глобално ниво. Значи, со Cloudways не мора да се грижите дека центарот за податоци е блиску до вашиот целен пазар.

Оптимизиран стек

Како платформа, Cloudways успеа бидејќи технологијата на која е изградена е способна да дава услуги со високи перформанси со квалитети на приспособливост и надградби. Платформата користи повеќе алатки за напреден механизам за кеширање, како што се Nginx, Varnish за обратно прокси и Redis за кеширање прашања во базата на податоци.

оптимизиран технолошки оџак

Ги поддржува и MySQL и MariaDB за бази на податоци и работи на апликации на најновата верзија на PHP.

Cloudways CDN

Content Delivery Network е остварлива за сајтовите кои имаат публика во повеќе региони. Ја подобрува испораката и на статична и на динамична содржина. Тој е претходно инсталиран на платформата Cloudways што може да се активира со само еден клик.

облачни патишта cdn

Бесплатни SSL сертификати

Cloudways нуди бесплатни SSL сертификати на своите корисници преку Let's Encrypt. SSL е важен за безбедноста и автентичноста на веб-локациите на различни веб-прелистувачи. Ова исто така го подобрува рангирањето на оптимизација на вашата страница.

Напредни функции

Како платформа, Cloudways е многу зрел и посветува големо внимание на деталите. Добро е опремен со карактеристики што ги бара различен персонал. Ајде да нурнеме длабоко за да ја истражиме истакнатата платформа што може да ја понуди.

Повеќе апликации

серверски апликации

Во Cloudways, корисниците не се ограничени на една апликација: повеќе апликации може да се стартуваат на еден сервер и тоа вклучува апликација од различни видови. На пример, на еден сервер што можам да го инсталирам WordPress, Magento и PHP апликации истовремено.

Клонирање

Оваа функција му овозможува на корисникот без напор да ја клонира својата апликација на истата и на друг сервер. Cloudways исто така му дозволува на својот корисник да направи целосен клон на својот сервер. Клонирањето на апликација/веб-страница е идеално за програмери кои можат да направат повеќе клонови и да ги менуваат во зависност од барањата на нивниот клиент.

Веб-миграција

Миграциите се многу лесни со платформата Cloudways. Приклучокот за миграција може да се користи за мигрирање на кој било WordPress страница од која било локација до серверот Cloudways.

алатки за миграција

Сценско опкружување

Детелинаudways неодамна ја лансираше својата целосна функција за поставување преку која датотеките и базите на податоци може да се туркаат и извлекуваат од апликацијата. Ова е одлична карактеристика бидејќи му дозволува на корисникот да работи на страницата удобно без клонирање или мигрирање на целата локација од развојната средина во околината за производство.

постановка на облаци

Оваа функција до сега е сè уште во бета-состојба и е опширно тестирана од тимот на Cloudways и неговите клиенти. Стејџирањето е идеално решение за сите веб-програмери да тестираат нови функции на нивната локација и селективно да го туркаат или повлекуваат кодот без да влијаат на страницата во живо.

Покрај ова, Cloudways нуди и URL-адреса за тестирање на веб-локацијата која може да се клонира на производствениот сервер кога ќе заврши процесот на развој.

Мониторинг

Следењето на серверот е важно за да се разбере вашата потрошувачка во секое време. Ова ви овозможува подобро да ги усогласите вашите трошоци и ресурси со вашата рентабилност. Cloudways има целосен модул за следење кој ви овозможува да гледате статистика во реално време, како и има достапна интеграција за WPEngine New Relic.

Приспособливост

Во зависност од серверот, корисниците на Cloudways можат да ги размерат своите сервери вертикално речиси моментално. Ова не бара никакви одобренија од тимот за поддршка и може да се направи со користење на самата платформа.

Планови и цени

Cloudways има пакети достапни за сите типови клиенти. Cloudways хостинг пакети сместување на блогери, freelancerи сопственици на големи и мали бизниси. Најнискиот пакет кој е сервер од 1 GB од DigitalOcean започнува од 10 долари/месечно што може да одржи сообраќај од 30 илјади плус посетители. Другите пакети доаѓаат со различен сет на хардвер и провајдер.

планови за цени за облаци

Апликациски комунални услуги

Управуваниот облак хостинг го олеснува животот и токму тоа го прави Cloudways. Многу сложени функции може да се управуваат со само еден клик.

На пример, ако треба да стартувате a WordPress сајт со WooCommerce способности, тогаш можете едноставно да го изберете WordPress со WooCommerce пример од паѓачкото мени и страницата автоматски ќе се стартува со WooCommerce. Не само дека неговите поставки за лак исто така ќе бидат конфигурирани според тоа.

Слично на тоа, WordPress multisite, исто така, може да се стартува со само еден клик, што кога ќе се направи рачно може да биде малку збунувачки за почетниците.

Експертска поддршка 24/7

Корисниците на Cloudways можат да разговараат во живо со нивната стручна поддршка 24/7. За помалку итни прашања, исто така, може да се отворат билети за поддршка и тие исто така имаат организирана поддршка од базата на знаење.

WP Engine - Целосно управуван WordPress хостинг

wp engine

WP Engine е компанија позната по своите перформанси и врвни карактеристики. Тие се целосно управувани WordPress хостинг провајдер. Тие се пионерите во управуваните WordPress хостинг и со текот на времето се здобија со големи имиња како нивни клиенти како што се SoundCloud, WPBeginner и WebDev Studios.

Даватели на облак

WP Engine користи сервери од Google Облак платформа и веб-услуга на Амазон. И двајцата се врвни даватели на хостинг. WP Engine корисниците можат да изберат сервери од овие два провајдери во зависност од нивните барања.

Повеќе центри за податоци

WP Engine има 18 центри за податоци околу светот. Во зависност од целниот пазар; корисниците можат да го изберат центарот за податоци најблиску до нивната локација.

wp engine центри за податоци

Напредно стек

Како Cloudways, WP Engine е изграден и на врвна технологија. Ги напојува своите сервери користејќи алатки со високи перформанси како Nginx, Varnish и Memcached. Корисниците можат да ги користат нивните претпочитани програмски јазици како што се PHP, Python и Ruby.

Пријателски одлики

Како еден од доверливите хостинг провајдери, WP Engine нуди карактеристики неопходни и за управување и за изведба на a WordPress сајт. Ајде да погледнеме во некои од карактеристиките што ги нуди.

Веб-миграција

Алатката за миграција го прави WordPress миграција од кој било домаќин во WP Engine лесно. Алатката е претходно вградена во платформата. Автоматизирано ја извршува целата миграција.

Стадинг сајтови

Постои разлика помеѓу местата за инсценирање и инсценирање. Видовме што е инсценирање во Cloudways. WP Engine не поддржува поставување, ја поддржува функцијата Staging Site што може да се клонира на продукцискиот сервер кога ќе заврши развојот. Оваа функција може да се користи за тестирање на нови функции, а подоцна може да се примени на локацијата во производствена средина.

Експертска поддршка

wordpress поддршка на

WP Engine нуди одлична поддршка кога станува збор за WordPress. Тие имаат експерти кои можат да се вклучат во случај корисникот да се соочи со какви било проблеми на неговиот сервер или WordPress веб-страница.

Управувана безбедност

wp engine безбедносни карактеристики

WP Engine тврди дека ја штити вашата страница од безбедносни пропусти со претходно идентификување на напади. Користи активен систем за заштита на вашиот сајт од какви било можни напади и обезбедува многу безбедносни карактеристики за дополнително зацврстување на безбедноста.

Резервна копија и закрепнување

Резервните копии се неопходни за сите WordPress сајтови и WP Engine управува со нив за вас. Одржува офсајтни резервни копии на базата на податоци на вашите вредни датотеки и медиумската библиотека, така што во случај на губење податоци, обновувањето може лесно да се изврши. Тие исто така нудат итно обновување при катастрофи за да се минимизира секаков вид загуба на крајот на клиентот.

Мониторинг

За следење на серверот, WP Engine користи и можности на New Relic. Исто така, користи Spark и Qubole за аналитика. Ја следи потрошувачката на ресурсите на серверот, складирањето и базата на податоци. Нивниот тим е проактивен да ги реши сите проблеми поврзани со серверот, означени од нивниот систем за следење.

Планови и цени

WP Engine нуди четири пакети за различни видови корисници. Нивните пакет за стартување започнува од 28.00 долари, што може да се грижи за најмногу 25 илјади посетители и има пропусен опсег од 50 GB.

wp engine планови за цените

Апликациски комунални услуги

апликации и алатки

Покрај управувањето со вашиот сервер, WP Engine му помага на корисникот да ги оптимизира своите WordPress сајт и нуди функции како перформансите на страницата кои ви помагаат да ги подобрите перформансите на вашите WordPress сајт.

Оваа алатка е интегрирана во контролната табла и може да се користи за следење на перформансите на страницата и дава вреден увид. Друга кул карактеристика е анализата на перформансите на содржината. Оваа алатка му помага на корисникот да ја разбере и анализира својата содржина и да утврди колку добро функционира на различни канали.

WordPress поддршка

Веќе го знаеме експертот WordPress поддршка WP Engine нуди на своите корисници. Исто така, нуди разговор во живо и поддршка за бот преку својата платформа и клиентите исто така можат да ги искористат предностите на ЧПП на нејзината веб-страница.

Уште една голема работа WP Engine има да понуди пристап до Genesis Framework и 35+ премиум, WordPress Теми на СтудиоПрес кои се вклучени во сите планови.

Cloudways vs WP Engine споредба

 ОблациWP Engine
Даватели на облакGCE, AWS, Linode, Vultr, DigitalOceanGCE, AWS
Центри за податоци60 +18
ЦениОд 12 $ / месецОд 35 $ / месец
поддршкаРазговор во живо, база на знаење, билет, CloudwaysBotРазговор во живо, билет
СтадингДаДа
апликацииWordPress, Joomla, Magento, PHP, DrupalWordPress
OSLinuxLinux
Бесплатно SSL сертификатДаДа
CDNДаДа
УРЛ-адреса на сценаДаДа
КлонирањеДаДа
Целосно управуван хостингНеДа
Експертска поддршка на WPНеДа
МиграцијаДаДа
Бекап на страницатаДаДа
Неограничени апликацииДаНе
PHP 7ДаДа
Белата листа на IPДаНе
МониторингДаДа
Повеќе информацииПосетете го Cloudways.comПосетете WPEngine.com

Cloudways vs WP Engine Земе

Облаци и WP Engine може да имаат свои разлики и сличности. Cloudways нуди буџетски ценовни планови. Ова ги обезбедува алатките за вашите WordPress извонредната брзина на локацијата со само мал дел од нејзината цена.

WP Engine одлично е ако сакате овој провајдер да се грижи за сè за вас. Сепак, за такви услуги треба да платите повеќе такси од вообичаено. Значи, ако сакате да знаете кој е вистинскиот победник во оваа споредба Cloudways vs WPEngine, тоа е дефинитивно Cloudways!

Често поставувани прашања

Wpx хостинг наспроти Cloudways: која е разликата?

Cloudways нуди низа функции, како што се лесна приспособливост, следење на серверот и напредни опции за кеширање. Сепак, вреди да се напомене дека WPX Hosting е специјализиран за WordPress хостинг, додека Cloudways се грижи за поширок опсег на апликации.

На крајот на краиштата, изборот помеѓу WPX Hosting и Cloudways зависи од специфичните потреби и преференции на корисниците. Кога се споредуваат WPX наспроти Cloudways, важно е да се забележи дека и двете компании имаат свои уникатни предности и се грижат за различни типови на корисници.

WPX е специјализиран за управувано WordPress хостинг, обезбедувајќи им на корисниците искуство без проблеми и врвни перформанси. Од друга страна, Cloudways нуди широк опсег на опции за хостирање на облак, овозможувајќи им на корисниците да избираат од повеќе даватели на облак, како што се веб-услугите на Amazon (AWS), Google Облак и DigitalOcean.

На крајот на краиштата, изборот помеѓу Cloudways vs WPX хостинг зависи од индивидуалните потреби и преференции, бидејќи и двете компании се покажаа како сигурни и ефикасни во нивните соодветни области на експертиза.

WP Engine наспроти Cloudways: која е разликата?

При споредување WP Engine и Cloudways, станува очигледно дека и двата провајдери на хостинг нудат различни карактеристики и придобивки. WP Engine е управувано WordPress хостинг платформа позната по своите сигурни перформанси, напредни безбедносни мерки и исклучителни услуги за поддршка на клиентите.

Споредувајќи го WPEngine наспроти Cloudways, треба да се земат предвид неколку различни разлики. WP Engine е управувано WordPress хостинг провајдер кој нуди високо оптимизирана и безбедна средина за хостирање WordPress сајтови. Тие обезбедуваат низа функции прилагодени специјално за WordPress, како што се автоматски резервни копии, средини за поставување и интеграција на мрежа за испорака на содржина (CDN). Од друга страна, Cloudways е платформа за хостирање на облак која поддржува повеќе системи за управување со содржина, вклучувајќи WordPress.

Кои се најдобрите алтернативи на Cloudways?

За оние кои бараат алтернативи за Cloudways, постојат неколку опции достапни на пазарот. Една таква алтернатива е DigitalOcean, популарен провајдер на облак познат по својата едноставност и приспособливост. Друга алтернатива е AWS (Amazon Web Services), сеопфатна облак компјутерска платформа која нуди широк спектар на услуги и функции.

Cloudways vs Bluehost: која е разликата?

Кога се споредуваат давателите на облак хостинг, Cloudways и Bluehost често се соочуваат едни со други поради нивната популарност и репутација во индустријата.

Cloudways, управувана платформа за хостирање на облак, им нуди на корисниците флексибилност да избираат од повеќе даватели на облак, вклучително и AWS, Google Cloud и DigitalOcean, овозможувајќи им да ги размерат ресурсите на нивната веб-страница по потреба. Bluehost, од друга страна, првенствено се фокусира на заедничките хостинг услуги, угостителски за широк опсег на клиенти со различни потреби за хостирање.

Додека Bluehost нуди планови за хостирање облак, неговите понуди може да не одговараат на нивото на прилагодување и контрола обезбедени од Cloudways. На крајот на краиштата, изборот помеѓу Cloudways и Bluehost зависи од специфичните барања и преференции на корисникот.

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Ибад е писател во Website Rating кој е специјализиран во областа на веб хостинг и претходно работел во Cloudways и Convesio. Неговите написи се фокусираат на едукација на читателите за WordPress хостинг и VPS, нудејќи длабински увид и анализи во овие технички области. Неговата работа е насочена кон насочување на корисниците низ комплексноста на решенијата за веб хостинг.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...