Се добива Bluehost Алатки за оптимизација дали вредат?

in Веб хостинг

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Bluehost SEO алатки би требало да ви помогнат брзо да го следите вашиот пат до успехот во оптимизација. Тоа е пакет на алатки кои ќе ви помогнат да го подобрите и да го следите рангирањето на пребарувачот на вашата веб-локација. Но, тоа чини дополнително. Откријте дали добивате Bluehost Оптимизација за алатки дали вреди?

НО, дали навистина вреди да се добие и да се плати дополнително? И што вклучува?

Ако се пријавувате за Bluehost, можеби се прашувате дали се премиум алатките за оптимизација или не Bluehost понудите вредат.

Во овој обемен Bluehost Преглед на алатките за оптимизација, ќе зборувам за тоа што се, што е вклучено во нив и, конечно, дали добивате Bluehost SEO Tools вреди дополнителни пари.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе Bluehost. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Што е додатокот за алатки за оптимизација?

Bluehost Додатокот на алатката за оптимизација е пакет алатки што може да ви помогнат да добиете повеќе органски сообраќај од пребарувачите како што се Google и Бинг.

Доаѓа со алатки за да помогнете вашата страница да биде индексирана на пребарувачите. Доаѓа и со алатки за следење каде се рангирате за важни клучни зборови.

За да се стекне каков било вид на основа во пребарувачите потребни се најмалку неколку месеци. И ако не сте сигурни од каде да започнете со оптимизација, може да ви бидат потребни години.

SEO Tools може да го намали ова време на половина и да ви даде почеток во играта за оптимизација.

Bluehost е веб-домаќин пријателски за почетници кој се обидува да му олесни на секој да изгради, стартува и управува со нивните веб-страници.

Bluehost го нуди овој премиум додаток наречен SEO Tools на крајот од нивната страница за наплата кога ќе се регистрирате за нова сметка:

bluehost платени додатоци

Можете да добиете SEO Tools по цена од една шолја кафе месечно. Тоа чини само 1.99 долари месечно.

Ако сте збунети или не сте сигурни за Bluehostцените, проверете ја нашата статија за длабоко нуркање Bluehostценовните планови на. Ќе ги расчисти сите ваши сомнежи и ќе ви помогне да го изберете најдобриот план.

Bluehost нуди и SiteLock Security, што е додаток кој може да помогне да се спречи хакирањето на вашиот сајт. Можеби ќе сакате да ја прочитате мојата рецензија за Bluehost Алатки за безбедност на SiteLock.

Алатките за оптимизација ви даваат основна контролна табла каде што можете брзо да погледнете како функционира вашата страница во пребарувачите:

bluehost SEO алатки

Најдобриот дел од оваа алатка е тоа што нуди детален извештај за оптимизација за да ви помогне да ја оптимизирате вашата страница и да го подобрите вашето рангирање во пребарувачите. На пример, една од значајните карактеристики што ги обезбедуваат е Bluehost услугата за стартување на пребарувачот. Оваа услуга е дизајнирана да ги оптимизира веб-страниците за пребарувачите, да ја подобри нивната видливост и да ја зголеми веројатноста за привлекување органски сообраќај.

Сега кога знаете што е тоа, еве што е вклучено во него:

Што е вклучено во алатките за оптимизација?

Контролна табла за оптимизација

Ова е местото каде што можете да видите како работи вашиот сајт во пребарувачите. Исто така, ви дава оценка врз основа на тоа колку е добро оптимизирана вашата страница.

Оваа контролна табла ќе ви помогне да следите како сите ваши напори за оптимизација се исплатиле. Овој резултат за оптимизација можеби не е најточната метрика, но ви кажува колку добро функционира вашата веб-страница.

табла со алатки за оптимизација

Контролната табла исто така ќе ви каже дали вашата страница е индексирана или не Google, Бинг и Јаху:

индексирање на SEO алатки

Ако вашиот сајт не е индексиран од пребарувачите, нема да се појави во резултатите од пребарувањето кога некој ќе го пребарува името на вашата марка. 

Индексирањето може да потрае од неколку дена до неколку месеци. Ова е местото каде што можете да видите кој пребарувач ја индексирал вашата страница, а кој не.

Ако имате Google Анализа инсталирана на вашата веб-локација, можете да ги поврзете алатките за оптимизација Google Анализа. Потоа, на прв поглед можете да видите колку сообраќај сте добиле:

сообраќај на страницата

Исто така, ви го кажува глобалниот ранг на Alexa на вашата веб-страница. Рангот на Alexa ви кажува колку е популарна веб-страница.

SEO напредок

Секцијата за напредок на оптимизација на вашата контролна табла ви дава брза листа за проверка на оптимизација за да ви помогне да започнете:

bluehost SEO алатки напредок

Копчето Go под овие три категории ви дава листа за проверка за да ви помогне да го подобрите резултатот на вашата веб-страница. Списоците за проверка се многу лесни за следење и не одземаат многу време.

Ревизија на оптимизација

Ако сакате вашата веб-страница да добие сообраќај за оптимизација, треба редовно да вршите ревизија на оптимизација за да дознаете што можете да подобрите. 

Bluehost Алатките за оптимизација го автоматизираат процесот на ревизија и ви даваат брз, лесен список за проверка.

Првото нешто што ќе го видите во вашата ревизија е делот за оптимизација на страницата:

SEO алатки ревизија на страницата

Оптимизација на страницата е процес на оптимизирање на страниците на вашата веб-страница за оптимизација. Овој процес помага да се каже Google за кои клучни зборови треба да се прикаже страницата.

Bluehost Алатките за оптимизација нудат лесна листа за проверка за оптимизација на страницата.

Следниот дел од вашата ревизија ќе ви помогне да ги подобрите мобилните перформанси на вашата веб-локација:

мобилна брзина

Повеќето луѓе ќе ја посетат вашата веб-страница на мобилен уред. Не само тоа, Google не сака веб-локации со слаби перформанси за мобилни телефони. 

Овој дел ќе ве води во подобрувањето на мобилните перформанси на вашата веб-локација.

Следење на клучни зборови

Следењето клучни зборови ви помага да ја следите позицијата на страниците на вашата веб-локација во пребарувачите за вашите целни клучни зборови.

SEO Tools ви овозможува да ги следите вашите најважни клучни зборови и на прв поглед да видите каква позиција се појавува вашата страница кога тие клучни зборови се пребаруваат:

bluehost SEO алатки следење на клучни зборови

Оваа едноставна контролна табла ви покажува што работи за вас, а што не. Можете исто така да видите едноставен график за тоа дали вашата страница се движи нагоре.

Можете да додавате нови клучни зборови од страницата за поставки кога сакате:

следени клучни зборови

Следачот на клучни зборови исто така автоматски предлага клучни зборови кои би можеле да бидат важни за вашата веб-локација.

Алатка за оптимизирање

Алатката Optimize го прави брзо оптимизирањето на страницата.

Вие само треба да додадете страница на вашата веб-страница и клучниот збор за кој се обидувате да се рангирате:

bluehost SEO алатки за оптимизација на страницата

Потоа ви дава едноставна листа за проверка за оптимизација на страницата врз основа на клучниот збор:

оптимизација на страницата

Оваа листа за проверка ви дава едноставни упатства за подобрување на резултатот на вашата страница. Откако ќе завршите со примена на упатствата, можете повторно да ја проверите вашата страница за да видите дали вашиот резултат е подобрен.

Популарност

Картичката за популарност на алатките за оптимизација ви кажува кои веб-локации се поврзуваат со вашата веб-страница.

Врската од друга веб-локација до вашата веб-локација се нарекува Backlink. Линкови се животната крв на SEO. Без линкови, навистина е тешко да се рангирате некаде дури и за клучни зборови со најниска конкуренција.

Општо земено, колку повеќе линкови има вашата веб-страница, толку повисоко ќе се рангира за вашите целни клучни зборови и толку повеќе бесплатен органски сообраќај ќе добивате од пребарувачите.

Ова јазиче ви кажува колку врски има вашата веб-страница во моментот:

Линкови

Исто така, ви дава задачи што можете да ги завршите за да добиете повеќе линкови.

Следете ги вашите конкуренти

SEO Tools ви дава лесен начин да следите како напредуваат вашите конкуренти и да го споредите нивниот успех со вашиот. Ова ви дава подобра идеја за тоа како вашата веб-страница работи во пребарувачите.

Кога ќе отидете до поставките за да ги додадете вашите конкуренти, ќе видите листа на веб-локации за кои SEO Tools смета дека се ваши конкуренти. 

Ова се веб-локации кои моментално се рангираат за клучните зборови што ги следите:

SEO алатки за следење на конкурентите

Откако ќе додадете конкурент, ќе можете да следите како оди вашата веб-страница во споредба со вашите конкуренти. 

Ова ќе ви помогне „да се инспирирате“ од вашите конкуренти и да ја подобрите сопствената маркетинг стратегија.

Is Bluehost Алатки за оптимизација дали вредат?

Сè уште размислувате - дали вредат алатките за оптимизација? Па, SEO Tools е лесен начин да го започнете вашето патување со оптимизација. Тој е еден од најприфатливите website rating алатки што треба да ги имате во вашата кутија со алатки ако штотуку почнувате. 

SEO е тешка игра, и Bluehost Алатките за оптимизација можат да ви го олеснат ако сте почетник.

Премиум алатки за оптимизација како што се SEMRush и Ahrefs доаѓаат со десетици моќни карактеристики, но исто така чинат цело богатство. Нивните претплати започнуваат од 100 долари месечно. И најлошото е што тие воопшто не се пријателски настроени кон почетниците.

Bluehost Алатките за оптимизација, од друга страна, се изградени за почетници и затоа се многу едноставни и лесни за употреба.

Bluehost SEO Tools е за вас ако…

  • штотуку започнувате со оптимизација
  • ова е ваш прв пат да изградите и лансирате веб-локација
  • сакате брза листа за проверка која ќе ви помогне да го започнете вашето патување со оптимизација

Bluehost SEO Tools не е за вас ако…

  • веќе имате долгогодишно искуство со SEO
  • бесплатниот органски сообраќај на пребарувачот не е дел од вашата маркетинг стратегија
  • Имате намера да користите бесплатен Приклучок за оптимизација како Yoast или RankMath

Ако ова е ваш прв пат да ја градите вашата веб-страница, топло препорачувам да добиете алатки за оптимизација. Исто така препорачувам да го проверите мојот туторијал за како да се регистрирате со Bluehost инсталира WordPress.

Заклучок

Bluehost SEO алатки ви даде лесна листа за проверка за да ви помогне да започнете со SEO. Ако ангажирате агенција за оптимизација, тие ќе ви наплатат над 500 долари за оваа основна оптимизација што можете да ја направите сами со овие алатки.

Една од вклучените алатки е алатката за ревизија која ја скенира вашата веб-локација и ви дава листа за проверка за да ја подобрите позицијата на вашата веб-страница во пребарувачите. Можете исто така да ја следите позицијата на вашата веб-страница за клучни зборови кои се важни за вашиот бизнис.

За цена од една шолја кафе секој месец, овие алатки можат да помогнат да го започнете вашето патување со оптимизација.

Како што е кажано, не препорачувам да го добиете (ако вашата страница е вклучена WordPress). Наместо тоа, подобро е да заштедите пари добивање на Yoast и Google Конзола за пребарување (и двете се бесплатни).

Што чекаш? Bluehost е препорачан веб-домаќин пријателски за почетници.

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Почетна » Веб хостинг » Се добива Bluehost Алатки за оптимизација дали вредат?

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...