10 најдобри придружни програми за VPN во 2024 година

in VPN

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Филијалниот маркетинг е вид на маркетинг базиран на перформанси во кој бизнисот наградува поединец или компанија (филијала) за секој посетител или клиент донесен од сопствените маркетинг напори на филијалата. Во овој блог пост, Ќе ве запознаам со најдобрите придружни програми за VPN во моментов.

Во контекст на VPN, партнерскиот маркетинг е одличен начин да заработите пари преку промовирање на VPN услуги на вашата публика. Кога некој ќе кликне на вашата партнерска врска и ќе се пријави за VPN услуга, ќе заработите провизија.

Тука се и некои факти и статистики за најдобрите придружни програми на VPN во 2024 година:

 • Се очекува пазарот на VPN да биде во вредност од 85.1 милијарди долари до 2025 година.
 • Просечната стапка на провизија за придружните програми на VPN е 30%.
 • Просечното времетраење на колачињата за придружните програми на VPN е 30 денови.

Тука се и некои причини да се приклучите на придружна програма VPN:

 • Добра придружна табла. Повеќето придружни програми на VPN им обезбедуваат на своите партнери добра придружна табла што ги следи вашите перформанси и обезбедува детална статистика. Ова може да ви помогне да го следите вашиот напредок и да ги оптимизирате вашите партнерски маркетинг кампањи.
 • Високи провизии. Придружните програми на VPN обично нудат високи стапки на провизија, што значи дека можете да заработите многу пари за секоја продажба што ја генерирате. На пример, NordVPN нуди провизија од 40% на секоја продажба.
 • Добри промотивни материјали. Повеќето придружни програми на VPN им обезбедуваат на своите партнери различни промотивни материјали, како што се банери, слики и текстуални врски. Ова може да ви олесни да ја промовирате програмата и да генерирате продажба.
 • Лесно се промовира. VPN се вреден производ за кој луѓето веќе се заинтересирани, па затоа е релативно лесно да се промовираат. Можете да промовирате VPN преку вашиот блог, социјалните медиуми или дури и преку е-пошта маркетинг.

10 најдобри придружни програми за VPN во 2024 година

1. NordVPN

nordvpn

NordVPN е популарен VPN провајдер со голема мрежа на сервери во над 60 земји. Познат е по своите силни безбедносни карактеристики, брзи брзини и способност за деблокирање на услугите за стриминг. 

Нејзината придружна програма нуди висока стапка на провизија од 40%. Времетраењето на колачињата е исто така 60 дена, што значи дека можете да заработите провизија дури и ако посетителот веднаш не се пријави за услуга VPN.

Еве пример за тоа како заработката од понудата на придружната програма на NordVPN ќе изгледа со текот на времето на 40% CPA за нејзиниот план Плус (119.76 $ за првите 2 години):

 • Месец 1: Вие генерирате 10 препораки за планот Плус кој чини 119.76 долари. Заработувате провизија од $479.
 • Месец 2: Вие генерирате 20 препораки за планот Плус кој чини 119.76 долари. Заработувате провизија од $958.
 • Месец 3: Вие генерирате 30 препораки за планот Плус кој чини 119.76 долари. Заработувате провизија од $1,437.

NordVPN исто така нуди одлична поддршка за својата придружна програма. Постои посветен тим за партнери кој е достапен да одговори на сите прашања или проблеми што може да ги имате.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 60 дена
Линк за регистрација: Придружна програма NordVPN

2. ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN е уште еден популарен VPN провајдер со силен фокус на безбедноста. Се наоѓа на Британските Девствени Острови, што е јурисдикција поволна за приватноста. ExpressVPN нуди брзи брзини и добри можности за деблокирање. 

Придружната програма ExpressVPN нуди висока стапка на провизија - 40%. Времетраењето на колачињата е малку пократко од она на NordVPN – 30 дена, но сепак е добра должина на време. ExpressVPN исто така нуди одлична поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ExpressVPN

3. Сајбер-дух

киберхост

CyberGhost VPN е буџетски провајдер VPN со голема мрежа на сервери во над 90 земји. Лесен е за користење и нуди добри безбедносни карактеристики. 

Нејзината придружна програма нуди стапка на провизија што е малку пониска од NordVPN и ExpressVPN (35%). Сепак, времетраењето на колачињата е исто - 20 дена, а CyberGhost исто така нуди добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 35%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма CyberGhost VPN

4. Surfshark

сурфајк

Surfshark е понов VPN провајдер кој брзо стана популарен поради неговите ниски цени и силни карактеристики. Тој нуди неограничени истовремени врски, што е ретко за VPN. 

Нејзината придружна програма нуди висока стапка на провизија (40%) и долго траење на колачињата (30 дена). Surfshark исто така нуди добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма на Surfshark

5. Приватен пристап до Интернет (ПИА)

Приватен пристап до интернет VPN

PIA е долгогодишна VPN услуга провајдер со голема мрежа на сервери во над 78 земји. Познат е по своите силни безбедносни карактеристики и неговата способност да ги деблокира услугите за стриминг. 

Нејзината придружна програма нуди пониска стапка на провизија од некои други услуги на оваа листа (20%), но сепак нуди добра можност да заработите пари. PIA исто така нуди 30 дена траење на колачињата и добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма за пристап до Интернет

6. Atlas VPN

атлас vpn

Атлас VPN е понов VPN провајдер кој нуди добар баланс на функции и цена. Има голема мрежа на сервери во над 75 земји и нуди добри безбедносни карактеристики. 

Оваа VPN услуга е позната по нудејќи висока стапка на провизија за нејзината придружна програма (40%). Времетраењето на колачињата е исто како и некои други услуги на оваа листа – 30 дена, а Atlas VPN нуди и добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 40%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Атлас VPN придружна програма

7. VyprVPN

vyprvpn

VyprVPN е добро воспоставена VPN услуга која е позната по своите силни безбедносни карактеристики. Таа е со седиште во Швајцарија, која е јурисдикција поволна за приватноста. VyprVPN нуди брзи брзини и добри можности за деблокирање. 

Нејзината придружна програма нуди стапка на провизија која е малку пониска од некои други услуги на оваа листа (30%), но сепак нуди добра можност да заработите пари. VyprVPN, исто така, нуди времетраење на колачиња од 30 дена и одлична поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Vypr VPN придружна програма

8. Протон VPN

протон vpn

ProtonVPN е популарна VPN услуга која е позната по своите силни карактеристики за безбедност и приватност. Таа е со седиште во Швајцарија, која е јурисдикција поволна за приватноста. Proton VPN нуди брзи брзини и добри можности за деблокирање. 

Нејзината придружна програма нуди стапка на провизија која е малку пониска од некои други услуги на оваа листа (25%), но сепак нуди добра можност да заработите пари. ProtonVPN исто така нуди времетраење на колачиња од 30 дена и добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 25%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ProtonVPN

9. Hotspot Shield

жариште vpn

Hotspot Shield е популарна VPN услуга која е позната по своите брзи брзини и неговата способност да деблокира гео-ограничена содржина. Таа е со седиште во Соединетите Американски Држави, но има строга политика за без дневници. HotSpot Shield VPN нуди брзи брзини и добри можности за деблокирање. 

Нејзината придружна програма нуди стапка на провизија која е малку пониска од некои други услуги на оваа листа (20%), но сепак нуди добра можност да заработите пари. Hotspot Shield, исто така, нуди времетраење на колачињата од 30 дена и добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма HotSpot Shield

10. Тунел мечка

тунелбер впн

TunnelBear е популарна VPN услуга која е позната по својот кориснички интерфејс и неговата симпатична маскота за мечка. Таа е со седиште во Канада, која е јурисдикција поволна за приватноста. TunnelBear VPN нуди брзи брзини и добри можности за деблокирање. 

Нејзината придружна програма нуди стапка на провизија која е малку пониска од некои други услуги на оваа листа (20%), но сепак нуди добра можност да заработите пари. TunnelBear исто така нуди времетраење на колачиња од 30 дена и добра поддршка за својата придружна програма.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Придружна програма TunnelBear

Често поставувани прашања

Завршување: Кои се најдобрите придружни програми за VPN во 2024 година

Достапни се голем број одлични придружни програми за VPN. Со избирање на вистинската програма и нејзино ефикасно промовирање, можете да заработите значителна сума пари.

 • NordVPN: до 40% провизија 
 • ExpressVPN: до 40% провизија 
 • Сајбер дух: до 35% провизија 
 • сурф-ајкула: до 40% провизија 
 • ПИА: до 20% провизија 
 • Atlas VPN: до 40% провизија 
 • Vyprvpn: до 30% провизија 
 • ProtonVPN: до 25% провизија 
 • Hotspot Shield: до 20% провизија 
 • Тунел Мечка: до 20% провизија 

Постојат број на фактори што треба да се земат предвид при изборот на вистинската придружна програма VPN за вас. Еве неколку од најважните:

 • Стапката на провизија: Стапката на провизија е процентот од продажната цена што ќе ја заработите како подружница. Некои придружни програми на VPN нудат повисоки стапки на провизија од другите.
 • Времетраење на колачето: Времетраењето на колачето е временскиот период во кој посетителот ќе биде следен откако ќе кликнете на вашата поврзана врска. Ова значи дека можете да заработите провизија дури и ако посетителот веднаш не се пријави за услуга VPN.
 • Поддршка: Добра партнерска програма за VPN ќе ви обезбеди поддршка доколку имате какви било прашања или проблеми. Ова може да вклучува работи како што се помош при поставување на вашите партнерски врски, следење на вашите провизии или решавање на какви било технички проблеми.

Други фактори кои треба да се земат предвид може да ја вклучуваат популарноста на VPN услуга, карактеристиките што ги нуди услугата и вашите лични преференции.

На крајот на краиштата, најдобрата придружна програма за VPN за вас ќе зависи од вашите индивидуални потреби и преференции. Размислете за стапката на провизија, времетраењето на колачињата, поддршката и другите фактори кои се важни за вас кога ја донесувате вашата одлука.

Треба да ги проверите и моите објави на блогот за придружните програми:

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

категории VPN
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...