Протече смартфон Samsung со квадрат во форма со продолжен екран

in истражувања

Во постојано развивачкиот пејзаж на мултимедијалната технологија, уредите за прикажување играат клучна улога, со неодамнешниот пораст на интересот околу флексибилните дисплеи. Додека технолошките ентузијасти го очекуваат следниот бран на иновации, новооткриениот патент предизвикува бранови во областа на флексибилните уреди за прикажување.

Благодарение на нашата соработка со Дејвид од @xleaks7, ги забележавме деталите за дисплеите од новата генерација Патентот на Самсунг.


Проблемот што патентот ќе го реши:

Патентот, во суштина, се однесува на предизвиците кои вообичаено се поврзуваат со флексибилните уреди за прикажување. Овие предизвици вклучуваат спречување на ефектот на пролет-назад во металните слоеви на лизгачки дисплеи, ублажување на проблемите со пукнатините на панелот кога панелот на екранот е компресиран во заоблен облик и акцент на зголемување на вкупната отпорност на удар.

Како што се впуштаме понатаму во ерата на флексибилни дисплеи, овие пречки стануваат сè порелевантни за да се обезбеди сигурност и издржливост на овие иновативни уреди.

Паметен телефон Samsung во форма на квадрат, опремен со дисплеј што може да се прошири
Смартфон Samsung во форма на квадрат опремен со продолжен дисплеј | Слика: Websiteating.com


Јадрото на патентот:

Во срцето на овој патент е дизајнот и производството на уред за прикажување кој се обидува да ги надмине гореспоменатите предизвици. Патентот воведува структуриран пристап за градење флексибилни дисплеи, со фокус на спречување на несакани ефекти, обезбедување долговечност и подобрување на корисничкото искуство.

Основните компоненти вклучуваат панел за прикажување со различни делови, член за поддршка кој е клучен за флексибилност и член за полнење стратешки поставен за решавање на специфични прашања.


Главни карактеристики:

  1. Структурни иновации: Патентот воведува панел за прикажување со три различни делови, нагласувајќи паралелно порамнување и уникатни врски.
  2. Поддршка за дизајн на членови: Членот за поддршка со три потпорни делови, вклучително и заоблен дел, придонесува за флексибилноста и еластичноста на екранот.
  3. Интеграција на членови за пополнување: Членот за полнење е стратешки поставен за да се спротивстави на ефектот на враќање на пролетта и да ја зголеми отпорноста на удар.
  4. Повеќенасочни екстензии: Дополнителни делови од панелот за прикажување се протегаат во различни насоки, додавајќи разновидност на факторот на форма на уредот.
  5. Начин на производство: Патентот дава детали за методот што вклучува употреба на лизгачко јадро за свиткување, полнење на потпорниот член и поврзување на компонентите со лепило.


Што да очекуваме во иднина:

Бидејќи овој патент одразува значителен напредок во развојот на технологијата за флексибилен дисплеј, корисниците можат да очекуваат поробусни, издржливи и разновидни уреди во иднина.

Иновациите претставени во патентот се подготвени да придонесат за нова генерација на дисплеи кои беспрекорно ја комбинираат флексибилноста со доверливоста, отворајќи ги вратите за креативни и практични апликации.


ЗАБЕЛЕШКА ДО УРЕДНИЦИТЕ: Текстот и визуелните слики на овој напис се интелектуална сопственост на websiterating.com. Ако сакате да ја споделите содржината, ве молиме дајте соодветен кредит што може да се кликне. Фала на разбирањето.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...