Google Патент: Напредни предлози за внесување кои доаѓаат во Magic Compose вклучено Google Пораки

in истражувања

Во мај минатата година, Google го иницираше воведувањето на Magic Compose во својата Google Апликација за пораки. Првично претставено на корисниците во Соединетите Држави, ажурирањето Magic Compose потоа беше проширено и на меѓународни корисници. Magic Compose воведува предлози генерирани со вештачка интелигенција во рамките на Google Апликација за пораки. Кога се соочуваат со неизвесност за тоа што да пишуваат, корисниците можат да се потпрат на овие предлози генерирани од вештачката интелигенција за беспрекорно да ги продолжат своите разговори.

Интеграцијата на предлозите на Magic Compose значително го подобрува искуството со пораки. Возбудливо, има ветувачки вести на хоризонтот - ќе стане уште подобро!

Преку нашата соработка со Дејвид од @xleaks7, откривме а Google патент откривање на напредни функции за нивната апликација за пораки.

Со потенцијалните трансформации предизвикани од оваа нова технологија, веродостојно е да се предвидат брзи ажурирања на вести за Google Апликација за пораки. Ајде да истражуваме во спецификите!

Со оглед на потенцијалната трансформација на пораките што ја предизвикува оваа нова технологија, можеби наскоро ќе добиеме ново ажурирање.

Ајде да се нурнеме во спецификите!

Проблемот при рака

Чест проблем со кој се соочуваме кога користиме уреди, особено апликации за пораки, е како брзо внесуваме информации.

Ова може да биде уште потешко за луѓето кои имаат проблеми со лесното движење на рацете или прстите. Патентот е дизајниран да ја олесни оваа задача со тоа што ќе го олесни процесот на ставање информации.

Ова значи дека нема да морате толку многу да се префрлате помеѓу различни апликации, што ќе го подобри целокупното искуство.

Возбудливи влезни предлози опишани во патентот

 • Препораки засновани на историја на пребарување – да речеме вие Google најдобрите ресторани во вашиот град и читајте рецензии на сајтови како Yelp. Потоа пријателот ви испраќа порака и ве прашува дали сакате да одите на вечера. Веднаш добивате препорака за ресторан врз основа на прегледите што ги читате. Со само еден допир, имате одличен ресторан во кој можете да одите на вечера со вашиот пријател.
 • Предлози за адреса и детали за контакт – да речеме, вашиот пријател и вие се договоривме за ресторан, но треба да резервирате маса и да дознаете каде се наоѓа. Без да оставите апликација за пораки, ќе добивате предлози за внесување со адресата и телефонскиот број на ресторанот, па дури и ќе ја планирате рутата на Google Мапи
 • Google Интеграција во календарот - ако сте планирале нешто во апликација за пораки, ќе имате предлог да го додадете ова Google календар
 • Пристап до вашите медиуми - вашиот пријател ве замоли да му ги испратите вашите слики од неодамнешното патување. Нема проблем! Еве еден влезен предлог за сите медиуми означени со ознаките за локација што се дискутирани во апликацијата за пораки.

Клучни карактеристики на патентот

 1. Подобрување на ефикасноста за корисници: Патентот им дава приоритет на корисниците со намалена умешност или рачни способности, со цел да го направи процесот на внесување податоци полесна и помалку одзема време.
 2. Интелигентен влезен интерфејс: Срцето на иновативноста лежи во влезниот интерфејс, GUI што им овозможува на корисниците предложени влезови за кандидати прилагодени на нивните историски влезови и специфичниот контекст на апликацијата.
 3. Беспрекорно префрлување на апликации: Корисниците можат без напор да се префрлаат помеѓу различни апликации додека ја одржуваат контекстуалната релевантност, карактеристика клучна за мултитаскинг и навигација низ различни задачи.
 4. Динамички прием на податоци: Системот активно прима податоци што укажуваат на презентираните информации или внесени во апликациите извршени од компјутерскиот уред, обезбедувајќи релевантност на предложените влезови во реално време.
 5. Автоматско генерирање предлози: Патентот воведува пристап пријателски за корисникот каде што предлозите се генерираат автоматски, без потреба од експлицитни команди од корисникот, со што се подобрува севкупната удобност на корисникот.
 6. API комуникација: Нагласувајќи ја ефикасната комуникација помеѓу апликациите, патентот се залага за размена на податоци преку интерфејси за програмирање на апликации (API) или API за пристап до уреди, обезбедувајќи непречен проток на информации.
 7. Предвидувања за машинско учење: За да го подобри корисничкото искуство, системот користи модели за машинско учење кои ја предвидуваат веројатноста за избор на корисник за предложени влезови, приспособувајќи се на корисничките параметри со текот на времето.
 8. Прибелешки за метаподатоци: Предложените влезови може да бидат бележени со метаподатоци, функција која има за цел да ги подобри предвидувањата со разгледување на специфичните или контекстуалните фактори на корисникот.
 9. Размислувања за приватност: Препознавајќи ја важноста на приватноста на корисниците, патентот воведува опции за генерирање записи за обука кои испуштаат специфична содржина, адресирање на потенцијалните грижи за приватност поврзани со процесите на машинско учење.

Што да очекуваме во иднина

Додека истражуваме во деталите за овој патент, јасно е дека технологијата има за цел да револуционизира како корисниците комуницираат со нивните уреди.

Од персонализирани предлози до интелигентен прием на податоци, патентот се усогласува со пошироката цел на индустријата за создавање уреди кои беспрекорно се интегрираат со потребите на корисниците.

Процесот на испраќање пораки станува многу полесен. Нема да треба да менувате апликации за да најдете релевантни информации или медиуми, сето тоа ќе биде достапно директно во апликацијата за пораки како влезен предлог.

Патентот, со својот фокус на ефикасноста на влезот и практичноста на корисникот, несомнено е значаен додаток на тековниот наратив за технолошкиот напредок.

Почетна » истражувања » Google Патент: Напредни предлози за внесување кои доаѓаат во Magic Compose вклучено Google Пораки

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...