Преглед на Wing Assistant (Новата платформа за вработување на виртуелен асистент)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Помошник на крилото го револуционизира начинот на кој бизнисите ангажираат виртуелни асистенти. Со својата платформа погодна за корисниците, бизнисите од сите големини можат лесно да најдат и ангажираат висококвалификувани и доверливи виртуелни асистенти за да помогнат во низа задачи, од административна работа до специјализирани проекти. Ова Преглед на Wing Assistant ќе ги истражи карактеристиките и придобивките од оваа платформа за вработување на виртуелен асистент, обезбедувајќи длабински поглед на тоа што ја издвојува од сите останати.

Од 499 $/месечно (со скратено работно време) до 899 $/месечно (со полно работно време)

Ангажирајте го вашиот посветен и целосно управуван VA денес

Го користам Wing Assistant веќе неколку месеци. Мојата VA ми помага да се фокусирам на развој на мојот бизнис без да се грижам за административните задачи и задачите за одржување.

Решив да ангажирам виртуелен асистент од Wing поради две главни причини.

Прво, сакав да го развијам мојот бизнис и да го однесам на следното ниво, но се најдов себеси заглавен со повторувачки административни задачи кои ги одземаа поважните аспекти на водењето на мојот бизнис. Со аутсорсинг на овие задачи на виртуелен асистент, можам да го ослободам моето време и да се фокусирам на работите што навистина се важни и да ги правам работите на кои треба да се фокусира сопственикот на бизнисот.

Второ, сакав да постигнам подобар баланс помеѓу работата и животот. Открив дека работам повеќе часови од кога било досега и постојано бев под стрес да завршам сè. Со виртуелен асистент, можам да делегирам задачи надвор од моето нормално работно време, давајќи ми повеќе време да се опуштам и надополнувам. Ова не само што го подобри мојот личен живот, туку исто така ми овозможи да пристапам кон работата со нова перспектива, што доведува до зголемена продуктивност и успех. Со ангажирање на виртуелен асистент од Wing Assistant, можам да ги постигнам моите деловни цели и да одржувам здрава рамнотежа помеѓу работата и животот.

Виртуелни асистенти на крилата
5.0
Ангажирајте VA со полно работно време од 899 $/месечно
Главни карактеристики:
 • 8 часа/ден, пон-пет, неограничена работа (без саатни цени)
 • Посветени асистенти кои работат само за вашиот бизнис
 • Ангажирајте целосно управувани, навистина посветени виртуелни асистенти
 • Создадете сопствени работни текови, процеси и материјали за обука
 • Се интегрира со Salesforce, Slack, Trello, Later, Hootsuite, Asana, Google Работен простор итн.

Ако сте сопственик на бизнис или freelancer, Силно препорачувам да ангажирате VA од Wing Assistant. Можете веднаш да добиете виртуелен асистент за само 499 долари месечно.

Карактеристики на асистент на крилото

крило виртуелен асистент преглед

Веќе не треба да се движите низ комплицираниот и долг процес на ангажирање и управување со внатрешен тим. Wing Assistant го рационализира процесот, овозможувајќи ви да се фокусирате на она што најдобро го правите - развивање на вашиот бизнис.

Со својот огромен фонд на таленти, напредни процеси на проверка и поддршка 24/7, Wing Assistants е крајното решение за бизнисите кои сакаат да ги нарачаат своите административни задачи за да постигнат поголема ефикасност, флексибилност и успех.

крило асистент VA работни улоги

Wing Assistant е компанија за аутсорсинг на деловни процеси (BPO) со седиште во Сан Франциско која ви овозможува да ангажирате виртуелни асистенти по пристапни цени.

Можете да ангажирате виртуелни асистенти кои се специјализирани за задачи поврзани со управување со социјалните медиуми, е-трговија, продажба, онлајн маркетинг, графички дизајн, веб-развој и многу повеќе.

ДЕЛ

Ангажирајте го вашиот посветен и целосно управуван VA денес

Од 499 $/месечно (со скратено работно време) до 899 $/месечно (со полно работно време)

Посветен асистент, плус посветен менаџер на сметки и менаџер за успех

Wing Assistant ви дава пристап до посветен (само ваш) виртуелен асистент. Повеќето други VA платформи ви обезбедуваат пристап до споделен асистент. Со нив, вашиот VA работи со повеќе од еден клиент истовремено, но тоа не е случај со Wing.

како работи асистентот на крилото
ДЕЛ

Ангажирајте го вашиот посветен и целосно управуван VA денес

Од 499 $/месечно (со скратено работно време) до 899 $/месечно (со полно работно време)

Бидејќи вашиот VA е посветен на вас, тие можат да вршат долготрајни задачи. Другите VA услуги ви дозволуваат само да ја задолжите вашата VA со задачи кои траат помалку од 30 минути. Од друга страна, Wing ви дозволува да доделите онолку работа колку што сакате на вашиот VA.

Wing не само што ви дава посветен виртуелен асистент, туку и ви обезбедува пристап до менаџер за успех на клиентите. Улогата на овој менаџер е да ви помогне да добиете почеток и да го извлечете максимумот од вашата VA. 

Наместо да сфатите сè сам, вашиот менаџер за успех ќе ви помогне да трчате на теренот. Можете да ги погодите секогаш кога имате прашање.

Со вашиот VA е целосно управуван од Wing

Најдобриот дел од користењето на Wing е тоа што не треба да се грижите за управувањето со вашиот VA. Ако ангажирате VA самостојно, ќе треба да потрошите значително време само за управување со нив.

Кога сами ангажирате виртуелен асистент, вие сте одговорни да внимавате на нивната активност. Не само тоа, нема многу што можете да направите ако одеднаш почнат да ги избегнуваат вашите повици.

Ако сами ангажирате VA, нема многу што можете да направите ако одлучат да ви ги украдат банкарските ингеренции и да ги злоупотребат.

Од друга страна, кога вработувате VA користејќи Wing, нивна одговорност е да обезбедат вашата работа да биде завршена. 

И ако VA целосно ја напушти својата работа, Wing ќе може релативно брзо да ве поврзе со друг асистент. А најдобриот дел е што тие ќе внимаваат на активноста на ВА.

Полно работно време или скратено работно време „Неограничена работа“, без тарифи за часови

Има многу услуги кои нудат виртуелни асистенти со пристапни цени. Но, повеќето од нив ограничуваат колку работа можете да му обезбедите на вашиот асистент. 

Тоа е затоа што нивните асистенти работат со повеќе од еден клиент истовремено. Затоа тие ви дозволуваат само да му дадете на вашиот VA минимален број дневни задачи. Некои дозволуваат само една или две задачи дневно.

Ова е местото каде што се издвојува Wing Assistant. Тие ви даваат посветен асистент кој ќе работи само на вашите проекти во избраниот временски период.

Можете да му доделите на вашиот помошник неограничен број задачи. Практично нема ограничување. Единственото ограничување е колку вашиот асистент може да постигне во даден ден.

Ако сте сопственик на мал бизнис, можете да ги доделите сите задачи што сакате да ги прави вашата VA во еден момент наместо да доделувате една задача одеднаш. 

Со други слични услуги, ќе треба да почекате вашиот VA да ја заврши дадената задача пред да можете да доделите друга.

Ова е причината зошто сакам да работам со мојот виртуелен асистент Wing. Можам да му ги доделам на мојот VA сите задачи за тој ден во еден потег и потоа да одам на мојата работа. Мојот VA ги поминува сите зададени задачи една по една.

Лесно креирајте задачи, работни текови и рутини

Веб-апликацијата Wing го прави навистина лесно да се комуницира со вашиот VA и да им се доделуваат задачи.

табла за помошник на крилото
Контролна табла на Wing Assistant, со разговор и задачи

Секоја задача што ќе ја доделите на вашиот VA може да помине низ неколку фази: To Do, Во тек, Во Преглед и Готово. Кога вашиот VA ќе почне да работи на нова задача, таа оди од To Do до In Progress. 

Кога VA ќе заврши со работа на задачата, таа оди од Во тек на Во преглед. Потоа можете да ја прегледате работата и да ја означите задачата како завршена.

Најдобриот дел за Wing е тоа што ви овозможува да креирате работни текови и рутини. Работниот тек ви овозможува да креирате дијаграм на тек кој опишува кои чекори треба да ги преземе вашиот VA за да ја заврши задачата:

асистентот на крилото создава работни текови за вашиот ва
Лесно креирајте работни текови за вашиот виртуелен асистент

вашиот работните процеси ви овозможува да делегирате не само основни задачи, туку и сложени задачи кои вклучуваат многу чекори. 

Имам работен тек за поставување нова содржина на мојата веб-страница. Во овој работен тек, My VA зема нова содржина од хонорарни писатели, ја поставува на мојата WordPress страницата, ја форматира и потоа ја закажува за објавување.

Се нарекува уште една одлична карактеристика што ја нуди Wing Рутини:

асистент на крилото креира рутини за вашиот ва
Лесно креирајте рутини за вашиот виртуелен асистент

Рутините се задачи што вашиот VA треба да ги прави во редовни интервали. Една од моите рутини вклучува создавање резервна копија за мојата веб-страница на крајот од секој месец. Мојот VA се грижи за ова за мене автоматски.

Комуницирајте без напор со вашиот VA (и менаџер на сметки и менаџер за успех)

Комуникацијата со вашиот VA е навистина лесно. Користејќи ги понудите на веб или мобилна апликација Wing, можете да останете во контакт со вашиот VA:

асистент на крило разговор и задачи

Можете исто така да се јавите или да испратите порака до вашиот VA на нивниот посветен телефонски број. Или додајте ги на вашиот Slack канал.

Истото важи и за менаџерот на вашата сметка и менаџерот за успех. Можете да ги контактирате кога сакате преку веб-апликацијата или мобилната апликација или преку е-пошта.

Навистина, Навистина! Достапно

Просечната годишна платата за асистенти е 41,469 долари, според Glassdoor.

За помалку од една четвртина од просечната годишна плата на асистент, можете да добиете виртуелен асистент со полно работно време (8 часа на ден) целосно управуван од Wing Assistant. 

И тоа е само ако ви треба асистент со полно работно време. Ако ви треба само хонорарен асистент кој работи 4 часа на ден, тогаш цената е дури половина од онаа за полно работно време.

Цената за Wing Assistant започнува од само 499 долари месечно за асистенти со скратено работно време. Асистентот со скратено работно време ќе работи 4 часа на ден на што сакате. Можете да им доделите онолку задачи колку што сакате. 

Најдобриот дел? За разлика од другите услуги, Wing Assistant ви дава посветен виртуелен асистент кој работи само за вас.

Ако сте сопственик на бизнис, оваа зделка е кражба!

Како сопственик на бизнис или а freelancer, мора да го трошите вашето време на задачи што создаваат најголем приход за вашиот бизнис. Ако заработувате 100 долари на час, тогаш секој час што ќе го потрошите на задача што може да биде аутсорсинг е изгубена 100 долари. 

Ако поминувате 10 часа неделно на ладна е-пошта, губите 1000 долари неделно. Виртуелен асистент лесно може да ја заврши оваа работа за вас. Размислете колку време и пари може да ви заштеди виртуелен асистент!

Најдобриот дел за ангажирање виртуелен асистент од Wing Assistant е тоа ако одлучите да одите со полно работно време со вашиот VA, тоа ќе ве чини само 899 долари месечно.

ДЕЛ

Ангажирајте го вашиот посветен и целосно управуван VA денес

Од 499 $/месечно (со скратено работно време) до 899 $/месечно (со полно работно време)

Цени за помошник на крилото

асистент на крило цени и планови

Цени за крило започнува од само 499 долари месечно. Почетниот план ви дава пристап до виртуелен асистент со скратено работно време кој работи за вас 4 часа секој ден. За 899 долари месечно, можете да добиете VA со полно работно време кој работи 8 часа на ден за вас.

Оваа цена е за општи виртуелни асистенти кои можат да ви помогнат со едноставни задачи. Можете да им доделите онолку или малку работа колку сакате. Вашиот VA може да прави дури и сложени задачи ако креирате детален работен тек за нив.

Можете исто така да ангажирате виртуелни асистенти со седиште во САД врз основа на искуство и знаење специфично за индустријата.

асистент на крилото напредни VAs
Пример за цени на VA со седиште во САД

Можете да добиете VA со експертиза за продажни повици, административни задачи, онлајн маркетинг, веб развој, графички дизајн и многу повеќе. Цената, се разбира, ќе се зголеми со искуство.

Еве што е вклучено во сите планови:

 • Посветен виртуелен асистент.
 • Менаџер за успех на клиентите кој ќе ви помогне да започнете со почеток.
 • Целосно управувана услуга за виртуелен асистент.
 • Неограничена работа.

Апликација за управување со задачи на крилото

Веб-апликациите на Wing и мобилните апликации навистина го олеснуваат управувањето со вашиот VA и им доделуваат задачи.

Можете да креирате и еднократни и повторливи задачи. Можете исто така да креирате работни текови кои ви даваат VA детални инструкции за тоа како да завршите сложена задача.

Апликациите исто така се карактеризираат вграден разговор и видео пораки. Апликацијата исто така ви овозможува да споделувате слики и видеа за да му помогнете на вашиот VA во нивните доделени задачи.

видеа на крилата
Лесно креирајте видеа и снимки од екранот и поставувајте ги и споделете ги со вашиот виртуелен асистент

Можете исто така да испраќате и споделувате датотеки, документи и обележувачи.

прикачувања на крилото
Лесно прикачувајте и споделувајте датотеки, документи и обележувачи со вашиот виртуелен асистент

Исто така, нуди лесна за употреба функција која ви овозможува безбедно да ги споделувате ингеренциите за најавување со вашиот VA.

лозинка за асистент на крилото и споделување на најавување
Споделете најави и ингеренции со вашиот виртуелен асистент

Оваа функција ви овозможува безбедно да ги споделувате ингеренциите за најавување и да го отповикате пристапот кога задачата е завршена.

Wing нуди и огромна библиотека на курсеви за обука на кои може да се запишат VA за да се усовршат за алатките и услугите што ги користи вашиот бизнис.

курсеви за обука на крило
Центар за обука на Wing каде што вашите VA може да се усовршат

Поддршка за корисници на крило

Wing ви дава пристап до посветен менаџер за успех на клиентите. Ова лице ќе биде ваш контакт секогаш кога ќе ви треба каква било поддршка со услугата. 

Можете исто така да контактирате со тимот за поддршка на корисниците на Wing, кои се достапни деноноќно.

Зошто да ангажирате виртуелен асистент за стартапи и мали и средни претпријатија?

Wing Assistant е одличен за мали бизниси, стартапи и freelancerс. Можете да ангажирате VA и за општи и за специјализирани задачи по прифатлива цена.

Можете да ангажирате VA кои се специјализирани за следново:

 • Управување со социјални медиуми
 • Извршна помош
 • Онлајн маркетинг
 • Управување со CRM
 • Внесување на податоци
 • Развој на веб и апликации
 • Графички дизајн
 • Развој на продажба
 • Е-трговија
 • недвижности
 • и многу повеќе ... за целосна листа видете ја веб-страницата на Wing

Причини зошто треба да ангажирате хонорарен писател:

 • Зголемена ефикасност: Виртуелните асистенти можат да се справат со административни задачи и да преземат рутинска работа, ослободувајќи им време на сопствениците на бизниси и на вработените да се фокусираат на поважни задачи.
 • Пристап до специјализирани вештини: Виртуелните асистенти можат да обезбедат специфични вештини кои можеби не се достапни во куќата, како што се графички дизајн, управување со социјалните медиуми или внесување податоци.
 • Заштеди на трошоците: Ангажирањето виртуелен асистент може да ги намали општите трошоци поврзани со традиционалните вработени, како што се придобивките, канцеларискиот простор и опремата.
 • флексибилност: Виртуелните асистенти можат да работат од каде било, овозможувајќи пофлексибилен распоред за работа и можност за зголемување или намалување по потреба.
 • Достапност 24/7: Со виртуелни асистенти, бизнисите може да имаат поддршка деноноќно, подобрувајќи ја нивната способност да ги задоволат барањата на нивните клиенти и клиенти.
 • Зголемена продуктивност: Виртуелните асистенти можат да се справат со повторливи задачи кои одземаат многу време, овозможувајќи им на вработените да се фокусираат на поважни и задачи на високо ниво.
 • Пристап до поширок фонд на таленти: Платформите за ангажирање виртуелни асистенти обезбедуваат пристап до глобален фонд на висококвалификувани и искусни виртуелни асистенти.
 • Подобрена рамнотежа помеѓу работата и животот: Виртуелните асистенти можат да се справат со задачи надвор од редовното работно време, дозволувајќи им на сопствениците на бизниси и на вработените да поминуваат повеќе време на лични и семејни обврски.
 • Приспособливост: Виртуелните асистенти може да се ангажираат по проект по проект, обезбедувајќи им на бизнисите флексибилност да ја прошират или намалат поддршката по потреба.
 • Намален стрес и подобрен фокус: Аутсорсинг задачите на виртуелни асистенти може да го намали стресот и одвлекувањето на вниманието поврзани со административните задачи, дозволувајќи им на сопствениците на бизниси и на вработените да се фокусираат на нивните основни одговорности.

Кои се некои одлични алтернативи за асистент на крилото во 2023 година?

Според мене, постои само еден…

Време и сл е услуга за виртуелен асистент што им обезбедува на клиентите посветени, професионални асистенти. Платформата е наменета за претприемачи, професионалци и мали тимови на кои им е потребна помош при задачите, но не сакаат да ангажираат персонал со полно работно време.

 • Добрите:
  • Посветени асистенти: Клиентите се усогласуваат со асистенти врз основа на нивните потреби, обезбедувајќи добро вклопување.
  • флексибилност: Можете да купите часови и да ги користите по потреба.
  • Широк опсег на услуги: Од основни административни задачи до поспецијализирани услуги како што се управување со социјалните медиуми или создавање содржина.
  • Пробен период: Тие нудат гаранција за враќање на парите за краток период, овозможувајќи им на клиентите да ја тестираат услугата без ризик.
  • Искусни асистенти: Многу од асистентите имаат искуство со работа со етаблирани брендови или имаат специфични области на експертиза.
 • Конс:
  • Часовна стапка: Иако е конкурентен, саатницата може да биде повисока од вработувањето a freelancer од други платформи, особено за поосновни задачи.
  • Посветеност: Некои планови може да бараат месечна обврска.

Споредба со други платформи:

 • Time Etc е специјално прилагодено за виртуелна помош, додека платформите како Upwork or Freelancer се грижиме за широк спектар на хонорарни работни места. Ова значи дека ако барате специјално виртуелен асистент, Time Etc може да обезбеди поспецијализирано искуство.
 • Процесот на проверка во Time Etc гарантира дека сте усогласени со искусни асистенти. Спротивно на тоа, платформите како Топтал, Upwork Fiverr препуштете ја проверката во голема мера на клиентот.
 • Структурата на цените на Time Etc е транспарентна, со часовни стапки врз основа на пакетот што ќе го изберете. Платформи како Upwork или Топтал може да има различни цени врз основа на freelancerиндивидуални стапки.

Ако барате посветен сервис за виртуелен асистент со директен пристап и професионални асистенти, Time Etc е одличен избор. Но, ако барате поразновидни хонорарни услуги или сакате да купувате наоколу за цени, платформи како Toptal, Upwork, Fiverrили Freelancer може да биде попогодна.

Посетете ја веб-страницата Time Etc да дознаете повеќе… или проверете ја мојата рецензија за Време итн.

Често поставувани прашања

Што е Wing Assistant?

Помошник на крилото е Компанија за аутсорсинг на деловни процеси (BPO). што ви помага да ги нарачате помалите задачи на виртуелни асистенти. Тие ви даваат пристап до виртуелен асистент на кого можете да му делегирате. Може да добиете општ VA за да ви помогне со сите видови задачи.

Или можете да добиете специјализиран виртуелен асистент кој има искуство со типот на задачи што сакате да ги делегирате. Wing нуди асистенти специјализирани за социјални медиуми, е-трговија, онлајн маркетинг, продажба, внесување податоци, недвижен имот, веб развој и многу повеќе.

Колку чини Wing Assistant?

Цени за Wing Assistant започнува само во 499 долари месечно за асистент со скратено работно време. Асистентот со скратено работно време ќе ви даде 4 часа дневно. Можете да добиете а асистент со полно работно време за 899 долари месечно. Асистентот со полно работно време работи 8 часа на ден.

Планот за скратено работно време од 499 долари месечно е доволен за повеќето мали бизниси да започнат. Подоцна можете да го надградите на VA со повеќе искуство или да го вработите со полно работно време.

На долниот дел од цената, добивате пристап до виртуелни асистенти на почетно ниво кои можат да ви помогнат со општите задачи. Искусните виртуелни асистенти чинат повеќе. Можете исто така да добиете VA со искуства специфични за домен, како што се асистент за социјални медиуми, асистент за внесување податоци, асистент за онлајн маркетинг итн.

Месечната цена се зголемува врз основа на искуството. За асистент на експертско ниво со седиште во САД со експертиза специфична за индустријата, очекувајте да плаќате помеѓу 1,000 и 4,000 долари месечно.

Кој го поседува Wing Assistant? (Дали е безбедно да се користи?)

Wing Assistant е реномирана американска компанија со седиште во Ирвин, Калифорнија. Основана е од Каран Канвар, Мартин Гомез, Роланд Ползин и Саидеп Гупта. Контактирајте го Винг преку телефон на +1 888-802-2877 или преку е-пошта [заштитена по е-пошта].

Од каде се Ving Assistant VA?

Виртуелните асистенти на Wing се од целиот свет. Имаат асистенти од Индија, САД, Филипините и Мексико.

Може ли да ги интегрирам моите постоечки деловни алатки со Wing?

Wing може да работи со кој било софтвер што веќе го користи вашиот тим, вклучувајќи Salesforce, Notion, Asana, Monday.com, Trello, Hootsuite, Microsoft Office или кои било други алатки што ги користите за да го водите вашиот бизнис.

Како можам да комуницирам со мојот VA?

Најлесен начин да стапите во контакт со вашиот Виртуелен асистент е преку нивната веб или мобилна апликација. Нивните апликации имаат посветен систем за пораки што можете да го користите за да комуницирате со вашиот VA.

Можете исто така да се јавите или да испратите порака до вашиот VA директно на нивниот посветен телефонски број. Можете исто така да комуницирате со нив преку Slack или Email, кои се достапни на барање.

Преглед на виртуелен асистент на Wing за 2023 година - Резиме

Wing Assistant е компанија за аутсорсинг на деловни процеси. Тој нуди достапен пристап до посветени виртуелни асистенти со скратено работно време и со полно работно време. Можете да делегирате кој било број задачи на вашиот VA.

Веќе долго време користам Wing. Ги делегирам сите мои административни задачи на мојот VA. Како сопственик на бизнис, ова ми дава време да се фокусирам на развојот на мојот бизнис наместо да се занимавам со основните менаџерски задачи.

Wing Assistant е божји дар за freelancerи сопственици на бизниси. Тоа ви овозможува да го ослободите вашето време со делегирање задачи што не вредат вашето време на виртуелен асистент. Вашиот VA може да се справи со сè, од прифаќање повици и управување со вашиот распоред до помагање со маркетинг задачи како што се ладни е-пошта и повици за продажба.

Се надевам дека научивте нешто од овој личен преглед на Wing Assistant за 2023 година.

ДЕЛ

Ангажирајте го вашиот посветен и целосно управуван VA денес

Од 499 $/месечно (со скратено работно време) до 899 $/месечно (со полно работно време)

Референци:

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...