Како да ангажирате развивачи на игри од Toptal

in Продуктивноста

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Топтал е глобална мрежа на врвни хонорарни професионалци. Програмерите на игри се внимателно избрани од ригорозниот внатрешен тим на експерти на Toptal и тие имаат докажано искуство и успех во индустријата за развој на игри. Во овој блог пост, ќе објаснам како да ангажирам развивачи на игри Toptal од Toptal.

Toptal развивачи на игри може да биде одличен начин да го отфрлите вашиот проект за игра. 

Игра Програмери: факти и статистика

 • Се очекува да достигне глобалниот пазар на видео игри 196.8 милијарди долари од 2024.
 • Соединетите Американски Држави се најголемиот пазар за видео игри 37% од глобалните приходи.
 • Просечната плата за развивач на игри во Соединетите Американски Држави изнесуваат 91,009 долари.
 • Побарувачката за развивачи на игри се очекува да растат за 22% од 2020 до 2030 година.
 • Најбараните вештини за развивачите на игри вклучуваат програмирање, уметност и дизајн.
 • Најдобар начин да научите развој на игри е преку a комбинација на формално образование и обука на работното место.
 • Постојат многу ресурси кои ќе ви помогнат да започнете кариера во развојот на игри, вклучително и онлајн курсеви, упатства и метеж на игри.

Тука се и некои дополнителни трендови во индустријата за работа на развивачите на игри:

 • Подемот на мобилните игри: Мобилните игри се најбрзо растечкиот сегмент на пазарот на видео игри.
 • Зголемената популарност на инди игрите: Инди игрите, или игрите развиени од мали тимови или поединци, стануваат сè попопуларни.
 • Побарувачката за игри на повеќе платформи: Игрите што можат да се играат на повеќе уреди, како што се паметни телефони, таблети и конзоли, се многу барани.
 • Зголемената важност на е-спортот: Еспортот, или конкурентното видео игри, станува главен спорт за гледачите.

Ако сте заинтересирани за кариера во развојот на игри, има многу можности на располагање. Со вистинските вештини и искуство, можете да најдете наградувачка кариера во оваа растечка индустрија.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Топтал. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Зошто да ангажирате развивачи на игри од Toptal?

топтална почетна страница

toptal.com е широко познат и користен пазар за најдобрите развивачи на игри. Праведно е да се каже дека Топтал е една од најдобрите платформи за ангажирање таленти и freelancerи од.

Топтал (вработи врвни 3% таленти)
4.8

Топтал само им дозволува на апсолутните најдобри таленти да се приклучат на нивната платформа, па ако сакате ангажирајте ги првите 3% од freelancerи во светот, тогаш ова Топтал е ексклузивната мрежа од која ќе ги ангажирате.

Трошоците за вработување а freelancer од Топтал зависи од видот на улогата за која ја ангажирате, но можете да очекувате да платите помеѓу $60-$200+ на час.

Позитивни:
 • Топтал може да се пофали со стапка на успех од 95% од пробно до ангажирање, со такса за регрутирање од 0 долари за првите 3% од глобалниот хонорарен талент-пул. Ќе се запознаете со кандидатите во рок од 24 часа од пријавувањето, а 90% од клиентите го ангажираат првиот кандидат што Топтал ќе го претстави.
Конс:
 • Ако ви треба помош само за помал проект, или сте со мал буџет и можете да си дозволите само неискусни и евтини freelancers – тогаш Toptal не е хонорарен пазар за вас.
Пресуда: Строгиот процес на скрининг на Топтал за таленти гарантира дека ќе ги ангажирате само најдобрите freelancerкои се проверени, сигурни и експерти за дизајн, развој, финансии и управување со проекти и производи. За повеќе детали прочитајте нашиот преглед на Топтал овде.

Има многу причини да ангажирате развивачи на игри на Toptal. Еве неколку од најважните причини:

 • Развивачите на игри Toptal се високо квалификувани и искусни. Програмерите на игри се рачно избрани од домашниот тим на експерти на Toptal, и тие имаат докажано искуство за успех во индустријата за развој на игри.
 • Развивачите на игри Toptal се достапни на барање. Програмерите на игри се достапни да работат на вашиот проект веднаш штом ќе ви бидат потребни.
 • Програмерите на игри Toptal можат да работат од далечина. Програмерите на игри можат да работат од каде било во светот, што ви дава флексибилност да ги ангажирате најдобрите таленти, без оглед на локацијата.
 • Програмерите на Toptal игри се достапни. Програмерите на игри имаат конкурентни цени и можете да бидете сигурни дека добивате висококвалитетен развивач за вашите пари.

Тука се и некои дополнителни придобивки од ангажирање развивачи на игри на Toptal:

 • Програмерите на Toptal игри се посветени на квалитетот. Програмерите на игри се држат до висок стандард на квалитет и тие секогаш бараат начини да ги подобрат своите вештини и знаења.
 • Програмерите на Toptal игри се креативни и иновативни. Програмерите на игри секогаш смислуваат нови идеи и решенија, кои можат да ви помогнат да создадете навистина уникатна и привлечна игра.
 • Лесно е да се работи со развивачите на игри Toptal. Програмерите на игри се комуникативни и реагираат, и тие секогаш се подготвени да направат дополнителна милја за да ја завршат работата.

Програмерите на игри ангажираат прашања за интервју

Тука се и некои примери на прашања што можете да ги поставите за време на интервју за вработување на развивач на игри:

 • Општи прашања:
  • Кажи ми нешто за тебе.
  • Кои се вашите силни и слаби страни како развивач на игри?
  • Кои се вашите цели за вашата кариера?
  • Зошто сте заинтересирани за оваа позиција?
  • Што знаете за нашата компанија?
 • Технички прашања:
  • Кои програмски јазици ги знаете?
  • Кои мотори за игри ги користевте?
  • Какво е вашето искуство со 3D моделирање и анимација?
  • Какво е вашето искуство со дизајнот на звук и музиката?
  • Какво е вашето искуство со тестирање и дебагирање на игри?
 • Креативни прашања:
  • Кои се вашите омилени игри?
  • Кои се вашите размислувања за моменталната состојба на индустријата за игри?
  • Што мислите, кои се најважните квалитети на развивачот на игри?
  • Која е вашата игра од соништата?

Ова се само неколку примери и можеби ќе сакате да поставите други прашања кои се специфични за позицијата за развој на играта за која се вработувате. Целта е да се запознаете со вештините, искуството и креативноста на кандидатот и да видите дали тие добро би одговарале за вашиот тим и за вашата компанија.

Тука се и некои дополнителни совети за интервјуирање на развивачи на игри:

 • Бидете подготвени. Имајте подготвена листа на прашања за поставување и не заборавајте да ја истражите позадината на кандидатот пред интервјуто.
 • Бидете специфични. Поставувајте прашања кои се специфични за позицијата за развој на играта за којашто вработувате.
 • Бидете со отворен ум. Бидете подготвени да размислите за кандидатите кои можеби ги немаат традиционалните квалификации за работата.
 • Поставувајте прашања кои ќе го натераат кандидатот да размислува и да зборува за својата креативност.

Ангажирање развивачи на игри од Топтал е одлична опција ако барате развивачи на игри кои се високо квалификувани и искусни. Покрај тоа, Топтал freelancerТие обично се многу попристапни и достапни на барање. Започнете со вработување од Топтал уште денес

Како оценуваме Freelancer Пазари: нашата методологија

Ние ја разбираме критичката улога што freelancer пазарите за вработување играат во дигиталната и конфигурациската економија. За да се осигураме дека нашите прегледи се темелни, правични и корисни за нашите читатели, развивме методологија за оценување на овие платформи. Еве како го правиме тоа:

 • Процес на пријавување и кориснички интерфејс
  • Леснотија на регистрација: Проценуваме колку е лесен за користење процесот на пријавување. Дали е тоа брзо и јасно? Дали има непотребни пречки или верификации?
  • Навигација на платформа: Ние го оценуваме распоредот и дизајнот за интуитивност. Колку е лесно да се најдат основни карактеристики? Дали функционалноста за пребарување е ефикасна?
 • Разновидноста и квалитетот на Freelancerс/проекти
  • Freelancer Проценка: Го разгледуваме опсегот на достапни вештини и експертиза. Дали freelancerдали е проверен за квалитетот? Како платформата обезбедува разновидност на вештини?
  • Разновидност на проектот: Ние го анализираме опсегот на проекти. Дали има можности за freelancerна сите нивоа на вештини? Колку се разновидни категориите на проектот?
 • Цени и такси
  • Транспарентност: Испитуваме колку отворено платформата комуницира за нејзините такси. Дали има скриени обвиненија? Дали структурата на цените е лесна за разбирање?
  • Вредност за пари: Проценуваме дали надоместоците што се наплаќаат се разумни во споредба со понудените услуги. Дали клиентите и freelancerДали добивате добра вредност?
 • Поддршка и ресурси
  • Поддршка за корисници: Го тестираме системот за поддршка. Колку брзо реагираат? Дали дадените решенија се ефективни?
  • Ресурси за учење: Ја проверуваме достапноста и квалитетот на образовните ресурси. Дали има алатки или материјали за развој на вештини?
 • Безбедност и доверливост
  • Безбедност на плаќање: Ги испитуваме преземените мерки за да ги обезбедиме трансакциите. Дали начините на плаќање се сигурни и безбедни?
  • Решавање на спорови: Разгледуваме како платформата се справува со конфликтите. Дали постои фер и ефикасен процес за решавање спорови?
 • Заедница и вмрежување
  • Ангажман во заедницата: Го истражуваме присуството и квалитетот на форумите во заедницата или можностите за мрежно поврзување. Дали има активно учество?
  • Систем за повратни информации: Ние го проценуваме системот за преглед и повратни информации. Дали е тоа транспарентно и фер? Може freelancerС и клиентите веруваат во дадени повратни информации?
 • Специфични карактеристики на платформата
  • Уникатни понуди: Ги идентификуваме и истакнуваме уникатните карактеристики или услуги што ја разликуваат платформата. Што ја прави оваа платформа различна или подобра од другите?
 • Вистински кориснички препораки
  • Кориснички искуства: Ние собираме и анализираме препораки од вистинските корисници на платформата. Кои се вообичаените пофалби или поплаки? Како вистинските искуства се усогласуваат со ветувањата на платформата?
 • Континуирано следење и ажурирања
  • Редовна реевалуација: Се обврзуваме дека ќе ги преиспитаме нашите рецензии за да ги одржуваме актуелни и ажурирани. Како се развиле платформите? Воведивте нови функции? Дали се прават подобрувања или промени?

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...