Како да ангажирате консултанти за блокчејн од Топтал

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Блокчејн е технологија за дистрибуирана книга која има потенцијал да револуционизира многу индустрии. Веќе се користи за управување со финансиски трансакции, следење на синџирите на снабдување и создавање нови форми на дигитални средства. Во овој блог пост, ќе објаснам како да ангажирам консултанти за блокчејн од Топтал.

Помеѓу $60-$200+ на час

Рачно избран талент за вашиот проект

Топтал блокчејн консултанти се проверени и квалификувани професионалци со искуство во различни индустрии. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека консултантите за Blockchain што ги ангажирате на Toptal ќе бидат високо квалификувани и искусни.

Блокчејн консултанти: факти и статистики

 • Се очекува глобалната побарувачка за блокчејн консултанти да растат за 50% во 2023 година.
 • Просечната плата за А. консултант за блокчејн е 150,000 долари годишно.
 • Најбарани вештини за блокчејн консултанти вклучуваат:
  • Технички вештини: познавање на блокчејн платформи и протоколи, програмски јазици и криптографија.
  • Индустриско знаење: разбирање на предизвиците и можностите што ги претставува блокчејнот за различни индустрии.
  • Комуникациски вештини: способност да се објаснат сложените технички концепти на начин што не-техничката публика може да го разбере.
 • на врвни индустрии кои ангажираат консултанти за блокчејн вклучуваат:
  • Финансиски услуги
  • Здравствена заштита
  • Менаџмент на снабдувачки синџири
  • Недвижен имот
  • Владата

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Топтал. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Зошто да ангажирате консултанти за блокчејн од Топтал?

топтална почетна страница

toptal.com е широко познат и користен пазар за најдобрите блокчејн консултанти. Праведно е да се каже дека Топтал е една од најдобрите платформи за ангажирање таленти и freelancerи од.

Топтал (вработи врвни 3% таленти)
4.8

Топтал само им дозволува на апсолутните најдобри таленти да се приклучат на нивната платформа, па ако сакате ангажирајте ги првите 3% од freelancerи во светот, тогаш ова Топтал е ексклузивната мрежа од која ќе ги ангажирате.

Трошоците за вработување а freelancer од Топтал зависи од видот на улогата за која ја ангажирате, но можете да очекувате да платите помеѓу $60-$200+ на час.

Позитивни:
 • Топтал може да се пофали со стапка на успех од 95% од пробно до ангажирање, со такса за регрутирање од 0 долари за првите 3% од глобалниот хонорарен талент-пул. Ќе се запознаете со кандидатите во рок од 24 часа од пријавувањето, а 90% од клиентите го ангажираат првиот кандидат што Топтал ќе го претстави.
Конс:
 • Ако ви треба помош само за помал проект, или сте со мал буџет и можете да си дозволите само неискусни и евтини freelancers – тогаш Toptal не е хонорарен пазар за вас.
Пресуда: Строгиот процес на скрининг на Топтал за таленти гарантира дека ќе ги ангажирате само најдобрите freelancerкои се проверени, сигурни и експерти за дизајн, развој, финансии и управување со проекти и производи. За повеќе детали прочитајте нашиот преглед на Топтал овде.

Постојат многу причини зошто треба да ангажирате блокчејн консултанти на Топтал. Еве неколку од најчестите причини:

 • Пристап до врвни таленти: Топтал ги прифаќа само првите 3% од апликантите, така што можете да бидете сигурни дека ќе ви одговараат високо квалификуван и искусен консултант за блокчејн.
 • Приспособливост: Консултантите на Toptal се достапни на хонорарна основа, за да можете да го зголемите или намалите вашиот тим по потреба. Ова е особено важно за бизнисите кои штотуку започнуваат со блокчејн или кои доживуваат брз раст.
 • Испитување без ризик: Топтал нуди проба без ризик, па можете да испробате консултант пред да се обврзете да го ангажирате. Ова е одличен начин да се уверите дека го добивате вистинското вклопување за вашиот проект.
 • експертиза: Консултантите на Toptal имаат длабоко разбирање за блокчејн технологијата и нејзините апликации. Тие можат да ви помогнат да ги разберете придобивките од блокчејн, да развиете стратегија за блокчејн и да имплементирате блокчејн решенија.

Ангажирањето блокчејн консултанти на Топтал е одличен начин да ја добиете експертизата и поддршката што ви се потребни за да успеете во блокчејн просторот.

Еве некои дополнителни придобивките од ангажирањето блокчејн консултанти на Топтал:

 • Загарантирано задоволство: Консултантите на Toptal се поддржани со гаранција за задоволство, така што можете да бидете сигурни дека ќе бидете задоволни со вашето ангажирање.
 • Лесно се работи со: Со консултантите на Toptal лесно се работи и тие се секогаш достапни да одговорат на вашите прашања.
 • Рентабилно: Консултантите на Топтал имаат конкурентни цени, така што можете да ја добиете потребната експертиза без да се скршите.

Блокчејн консултанти ангажираат прашања за интервју

Тука се и некои примери на прашања за Blockchain консултантите кои вработуваат интервјуа:

 • Технички вештини:
  • Кои се вашите вештини и искуство со блокчејн платформи и протоколи?
  • Кои програмски јазици ги знаете?
  • Какво е вашето разбирање за криптографијата?
 • Познавање од индустријата:
  • Кои индустрии користат блокчејн технологија?
  • Кои се предизвиците и можностите што ги претставува блокчејнот за различни индустрии?
  • Можете ли да ми дадете пример за блокчејн решение на кое сте работеле?
 • Комуникациски вештини:
  • Можете ли да објасните сложени технички концепти на начин што не-техничката публика може да го разбере?
  • Како би комуницирале со засегнатите страни кои не се запознаени со блокчејн технологијата?
  • Како би работеле со тим на програмери за да имплементирате блокчејн решение?
 • Вештини за решавање проблеми:
  • Можете ли да ми дадете пример за време кога требаше да решите сложен технички проблем?
  • Како би му пристапиле на проблемот со имплементација на блокчејн решение во нова индустрија?
  • Како би го измериле успехот на блокчејн решението?

Ова се само неколку примери на прашања што можете да ги поставите во интервју за вработување на консултант за блокчејн. Конкретните прашања што ќе ги побарате ќе зависат од специфичната улога и одговорностите на консултантот. Сепак, овие прашања треба да ви дадат добра почетна точка за оценување на техничките вештини, знаењето од индустријата, комуникациските вештини и вештините за решавање проблеми на кандидатите.

Тука се и некои дополнителни совети за интервјуирање на консултанти за блокчејн:

 • Бидете јасни за вашите потреби и барањата во описот на работното место.
 • Одвојте време за преглед биографијата и портфолиото на кандидатот.
 • Поставете прашања кои ќе ги проценат техничките вештини на кандидатот, знаењето од индустријата, комуникациските вештини и вештините за решавање проблеми.
 • Почувствувајте ја личноста на кандидатот и одговара на културата на вашата компанија.
 • Верувај му на стомакот. Ако имате добро чувство за кандидатот, одете со вашите црева.

Сè на сè, ангажирање на консултант за блокчејн од Топтал е одличен избор. Особено, ако барате висококвалификуван, искусен и достапен консултант за блокчејн. Па, што чекате? Започнете со вработување од Топтал уште денес!

Како оценуваме Freelancer Пазари: нашата методологија

Ние ја разбираме критичката улога што freelancer пазарите за вработување играат во дигиталната и конфигурациската економија. За да се осигураме дека нашите прегледи се темелни, правични и корисни за нашите читатели, развивме методологија за оценување на овие платформи. Еве како го правиме тоа:

 • Процес на пријавување и кориснички интерфејс
  • Леснотија на регистрација: Проценуваме колку е лесен за користење процесот на пријавување. Дали е тоа брзо и јасно? Дали има непотребни пречки или верификации?
  • Навигација на платформа: Ние го оценуваме распоредот и дизајнот за интуитивност. Колку е лесно да се најдат основни карактеристики? Дали функционалноста за пребарување е ефикасна?
 • Разновидноста и квалитетот на Freelancerс/проекти
  • Freelancer Проценка: Го разгледуваме опсегот на достапни вештини и експертиза. Дали freelancerдали е проверен за квалитетот? Како платформата обезбедува разновидност на вештини?
  • Разновидност на проектот: Ние го анализираме опсегот на проекти. Дали има можности за freelancerна сите нивоа на вештини? Колку се разновидни категориите на проектот?
 • Цени и такси
  • Транспарентност: Испитуваме колку отворено платформата комуницира за нејзините такси. Дали има скриени обвиненија? Дали структурата на цените е лесна за разбирање?
  • Вредност за пари: Проценуваме дали надоместоците што се наплаќаат се разумни во споредба со понудените услуги. Дали клиентите и freelancerДали добивате добра вредност?
 • Поддршка и ресурси
  • Поддршка за корисници: Го тестираме системот за поддршка. Колку брзо реагираат? Дали дадените решенија се ефективни?
  • Ресурси за учење: Ја проверуваме достапноста и квалитетот на образовните ресурси. Дали има алатки или материјали за развој на вештини?
 • Безбедност и доверливост
  • Безбедност на плаќање: Ги испитуваме преземените мерки за да ги обезбедиме трансакциите. Дали начините на плаќање се сигурни и безбедни?
  • Решавање на спорови: Разгледуваме како платформата се справува со конфликтите. Дали постои фер и ефикасен процес за решавање спорови?
 • Заедница и вмрежување
  • Ангажман во заедницата: Го истражуваме присуството и квалитетот на форумите во заедницата или можностите за мрежно поврзување. Дали има активно учество?
  • Систем за повратни информации: Ние го проценуваме системот за преглед и повратни информации. Дали е тоа транспарентно и фер? Може freelancerС и клиентите веруваат во дадени повратни информации?
 • Специфични карактеристики на платформата
  • Уникатни понуди: Ги идентификуваме и истакнуваме уникатните карактеристики или услуги што ја разликуваат платформата. Што ја прави оваа платформа различна или подобра од другите?
 • Вистински кориснички препораки
  • Кориснички искуства: Ние собираме и анализираме препораки од вистинските корисници на платформата. Кои се вообичаените пофалби или поплаки? Како вистинските искуства се усогласуваат со ветувањата на платформата?
 • Континуирано следење и ажурирања
  • Редовна реевалуација: Се обврзуваме дека ќе ги преиспитаме нашите рецензии за да ги одржуваме актуелни и ажурирани. Како се развиле платформите? Воведивте нови функции? Дали се прават подобрувања или промени?

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...