Како да ангажирате дизајнери на вештачка интелигенција од Toptal

in Продуктивноста

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Вештачката интелигенција (ВИ) брзо го менува светот, а полето за дизајн не е исклучок. Дизајнерите со вештачка интелигенција се способни да создаваат кориснички интерфејси и искуства кои се прифатливи за корисниците и ефективни, затоа тие отсекогаш биле многу барани. Во овој блог пост, ќе објаснам како да ангажирам дизајнери со вештачка интелигенција од Toptal.

Toptal AI дизајнери се проверени и квалификувани професионалци со искуство во различни индустрии. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека дизајнерот на вештачка интелигенција што ќе го ангажирате на Toptal ќе биде високо квалификуван и искусен.

Дизајнери на вештачка интелигенција: факти и статистики

 • Побарувачката за дизајнери на вештачка интелигенција рапидно расте. Глобалниот пазар за дизајн на вештачка интелигенција се очекува да порасне од 2.3 милијарди долари во 2021 година на 14.7 милијарди долари до 2028 година.
 • Дизајнерите на вештачка интелигенција се во голема побарувачка. Стапката на невработеност за дизајнерите на вештачка интелигенција е многу ниска, а многу компании се борат да најдат квалификувани кандидати.
 • Просечната плата за дизајнерите со вештачка интелигенција е висока. Просечната плата за дизајнер на вештачка интелигенција во САД е 120,000 долари годишно.
 • Дизајнерите со вештачка интелигенција имаат потреба од комбинација на вештини. Дизајнерите на вештачка интелигенција треба да имаат силно разбирање за дизајнот фокусиран на корисникот, науката за податоци и вештачката интелигенција.
 • Иднината на дизајнот со вештачка интелигенција е светла. Како што вештачката интелигенција станува се пораспространета, побарувачката за дизајнери на вештачка интелигенција ќе продолжи да расте.

Тука се и некои дополнителни статистики и факти:

 • Мнозинството дизајнери на вештачка интелигенција работат во технолошката индустрија. Сепак, постои зголемена побарувачка за дизајнери на вештачка интелигенција во други индустрии, како што се здравството, финансиите и малопродажбата.
 • Дизајнерите на вештачка интелигенција сè повеќе работат во вкрстено функционални тимови. Тоа е затоа што дизајнот на вештачката интелигенција е сложен процес кој бара придонес од различни засегнати страни.
 • Најбараните вештини за дизајнерите на вештачка интелигенција вклучуваат:
  • Дизајн фокусиран на корисникот
  • податоци науката
  • вештачка интелигенција
  • Машинско учење
  • Обработка на природен јазик
 • Најдобар начин да станете дизајнер на вештачка интелигенција е да стекнете диплома по компјутерски науки, дизајн или поврзана област. Сепак, има и многу онлајн курсеви и кампови за подигање кои можат да ве научат на вештините што ви се потребни за да станете дизајнер на вештачка интелигенција.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Топтал. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Зошто да ангажирате дизајнери на вештачка интелигенција од Toptal?

топтална почетна страница

toptal.com е широко познат и користен пазар за најдобрите дизајнери на вештачка интелигенција. Праведно е да се каже дека Топтал е една од најдобрите платформи за ангажирање таленти и freelancerи од.

Топтал (вработи врвни 3% таленти)
4.8

Топтал само им дозволува на апсолутните најдобри таленти да се приклучат на нивната платформа, па ако сакате ангажирајте ги првите 3% од freelancerи во светот, тогаш ова Топтал е ексклузивната мрежа од која ќе ги ангажирате.

Трошоците за вработување а freelancer од Топтал зависи од видот на улогата за која ја ангажирате, но можете да очекувате да платите помеѓу $60-$200+ на час.

Позитивни:
 • Топтал може да се пофали со стапка на успех од 95% од пробно до ангажирање, со такса за регрутирање од 0 долари за првите 3% од глобалниот хонорарен талент-пул. Ќе се запознаете со кандидатите во рок од 24 часа од пријавувањето, а 90% од клиентите го ангажираат првиот кандидат што Топтал ќе го претстави.
Конс:
 • Ако ви треба помош само за помал проект, или сте со мал буџет и можете да си дозволите само неискусни и евтини freelancers – тогаш Toptal не е хонорарен пазар за вас.
Пресуда: Строгиот процес на скрининг на Топтал за таленти гарантира дека ќе ги ангажирате само најдобрите freelancerкои се проверени, сигурни и експерти за дизајн, развој, финансии и управување со проекти и производи. За повеќе детали прочитајте нашиот преглед на Топтал овде.

Има многу причини зошто треба да ангажирате дизајнери со вештачка интелигенција на Toptal. Еве само неколку:

 • Toptal рачно ги избира своите дизајнери со вештачка интелигенција. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека го добивате најдобриот можен талент.
 • Дизајнерите на Toptal AI имаат докажано искуство. Работеле на широк спектар на проекти и знаат како да креираат кориснички интерфејси и искуства кои се ефективни и прифатливи за корисниците.
 • Toptal AI дизајнери се достапни на барање. Можете да ги ангажирате онолку долго колку што ви требаат, и можете да го зголемите вашиот тим нагоре или надолу по потреба.
 • Топтал има ригорозен процес на проверка. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека дизајнерите на вештачка интелигенција што ги ангажирате се квалификувани и искусни.
 • Топтал нуди гаранција за враќање на парите. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека сте задоволни со вашиот дизајнер со вештачка интелигенција.

Еве некои специфични придобивки од ангажирањето дизајнери со вештачка интелигенција на Toptal:

 • Можете да го добиете најдобриот можен талент. Топтал ги прифаќа само првите 3% од апликантите, така што можете да бидете сигурни дека го добивате најдобриот можен талент за вашиот проект.
 • Можете да заштедите време и пари. Дизајнерите на Toptal AI се достапни на барање, така што можете да ги ангажирате онолку долго колку што ви требаат и можете да го зголемувате вашиот тим нагоре или надолу по потреба. Ова може да ви заштеди време и пари на долг рок.
 • Можете да добиете мир на умот. Toptal има ригорозен процес на проверка, така што можете да бидете сигурни дека дизајнерите на вештачка интелигенција што ги ангажирате се квалификувани и искусни. Тие исто така нудат гаранција за враќање на парите, така што можете да бидете сигурни дека сте задоволни со вашиот дизајнер со вештачка интелигенција.

Дизајнерите на вештачка интелигенција ангажираат прашања за интервју

Тука се и некои примери на прашања што можете да ги поставите во интервју за вработување на дизајнер за вештачка интелигенција:

 • Кажете ми за вашето искуство со дизајнот со вештачка интелигенција. На кои проекти работевте? Кои беа вашите обврски?
 • Кои се вашите размислувања за иднината на дизајнот со вештачка интелигенција? Како гледате дека дизајнот на вештачката интелигенција ќе се развива во следните неколку години?
 • Кои се вашите вештини во дизајнот фокусиран на корисникот? Како да се осигурате дека вашите дизајни се прифатливи за корисниците и ефективни?
 • Како ги користите податоците и аналитиката во процесот на дизајнирање? Како ги користите податоците за да ги информирате вашите одлуки за дизајн?
 • Кои се вашите силни и слаби страни како дизајнер на вештачка интелигенција? На што најмногу се гордееш во својата работа? Во кои области сакате да се подобрите?
 • Кој е вашиот процес за дизајнирање на интерфејси со вештачка интелигенција? Можете ли да ми дадете пример?
 • Кои се вашите размислувања за етичките импликации на дизајнот на вештачка интелигенција? Како да се осигурате дека вашите дизајни се етички и одговорни?

Ова се само неколку примери и можеби ќе сакате да поставите други прашања кои се специфични за вашиот проект или компанија. Целта е да се добие чувство за вештините, искуството и пристапот на кандидатот кон дизајнот на вештачка интелигенција.

Тука се и некои дополнителни совети за поставување прашања во интервју за вработување на дизајнер со вештачка интелигенција:

 • Бидете јасни за вашите очекувања. Што барате кај дизајнер со вештачка интелигенција? Кои се специфичните вештини и искуство што ви се потребни?
 • Поставувајте прашања на отворено. Ова ќе му овозможи на кандидатот поцелосно да ги сподели своите мисли и идеи.
 • Слушајте ги внимателно одговорите на кандидатот. Ова ќе ви помогне да ги процените нивните вештини и искуство, како и нивната прилагоденост за културата на вашиот тим и компанија.
 • Поставувајте дополнителни прашања. Ова ќе ви помогне подобро да го разберете знаењето и искуството на кандидатот.

Сè на сè, ангажирање дизајнер на вештачка интелигенција од Топтал е одличен избор. Особено, ако барате висококвалификуван, искусен и достапен дизајнер на вештачка интелигенција. Па, што чекате? Започнете со вработување од Топтал уште денес!

Како оценуваме Freelancer Пазари: нашата методологија

Ние ја разбираме критичката улога што freelancer пазарите за вработување играат во дигиталната и конфигурациската економија. За да се осигураме дека нашите прегледи се темелни, правични и корисни за нашите читатели, развивме методологија за оценување на овие платформи. Еве како го правиме тоа:

 • Процес на пријавување и кориснички интерфејс
  • Леснотија на регистрација: Проценуваме колку е лесен за користење процесот на пријавување. Дали е тоа брзо и јасно? Дали има непотребни пречки или верификации?
  • Навигација на платформа: Ние го оценуваме распоредот и дизајнот за интуитивност. Колку е лесно да се најдат основни карактеристики? Дали функционалноста за пребарување е ефикасна?
 • Разновидноста и квалитетот на Freelancerс/проекти
  • Freelancer Проценка: Го разгледуваме опсегот на достапни вештини и експертиза. Дали freelancerдали е проверен за квалитетот? Како платформата обезбедува разновидност на вештини?
  • Разновидност на проектот: Ние го анализираме опсегот на проекти. Дали има можности за freelancerна сите нивоа на вештини? Колку се разновидни категориите на проектот?
 • Цени и такси
  • Транспарентност: Испитуваме колку отворено платформата комуницира за нејзините такси. Дали има скриени обвиненија? Дали структурата на цените е лесна за разбирање?
  • Вредност за пари: Проценуваме дали надоместоците што се наплаќаат се разумни во споредба со понудените услуги. Дали клиентите и freelancerДали добивате добра вредност?
 • Поддршка и ресурси
  • Поддршка за корисници: Го тестираме системот за поддршка. Колку брзо реагираат? Дали дадените решенија се ефективни?
  • Ресурси за учење: Ја проверуваме достапноста и квалитетот на образовните ресурси. Дали има алатки или материјали за развој на вештини?
 • Безбедност и доверливост
  • Безбедност на плаќање: Ги испитуваме преземените мерки за да ги обезбедиме трансакциите. Дали начините на плаќање се сигурни и безбедни?
  • Решавање на спорови: Разгледуваме како платформата се справува со конфликтите. Дали постои фер и ефикасен процес за решавање спорови?
 • Заедница и вмрежување
  • Ангажман во заедницата: Го истражуваме присуството и квалитетот на форумите во заедницата или можностите за мрежно поврзување. Дали има активно учество?
  • Систем за повратни информации: Ние го проценуваме системот за преглед и повратни информации. Дали е тоа транспарентно и фер? Може freelancerС и клиентите веруваат во дадени повратни информации?
 • Специфични карактеристики на платформата
  • Уникатни понуди: Ги идентификуваме и истакнуваме уникатните карактеристики или услуги што ја разликуваат платформата. Што ја прави оваа платформа различна или подобра од другите?
 • Вистински кориснички препораки
  • Кориснички искуства: Ние собираме и анализираме препораки од вистинските корисници на платформата. Кои се вообичаените пофалби или поплаки? Како вистинските искуства се усогласуваат со ветувањата на платформата?
 • Континуирано следење и ажурирања
  • Редовна реевалуација: Се обврзуваме дека ќе ги преиспитаме нашите рецензии за да ги одржуваме актуелни и ажурирани. Како се развиле платформите? Воведивте нови функции? Дали се прават подобрувања или промени?

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...