Најдобри граматички алтернативи (за да ви помогнат подобро да пишувате)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Grammarly е еден од најпопуларните алатки за анализа на граматика и пишување на интернет. Тоа е огромна надградба од проверките на правопис што се вградени во Microsoft Word и веб-прелистувачи како што се Google Хром. Но, има еден куп навистина добри Граматички алтернативи ⇣ таму. Еве колекција од најдобрите.

Од 20 долари месечно

Студентите добиваат 20% попуст на ProWritingAid Premium

Иако Grammarly може да ви помогне да ги поправите граматичките грешки и да го подобрите вашиот стил на пишување, можеби тоа не е најдобрата опција за вас. Има и други алатки што треба да ги проверите пред да влезете во „all-in“ на Grammarly. За да ви заштедиме часови на истражување, составивме некои од најдобри алтернативи за Grammarly ги има на пазарот.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Grammarly. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Брзо резиме:

 • Најдобро во целина: ProWritingAid ⇣ е многу повеќе од само граматичка проверка. Тоа е ментор за пишување кој го анализира вашиот стил на пишување и нуди предлози за негово подобрување.
 • Вицешампион, најдобар во целина: Џинџер софтвер ⇣ е сè-во-едно лесна за употреба алатка за проверка на граматика, интерпункција и проверка на правопис што автоматски ги открива и коригира злоупотребените зборови и граматичките грешки.
 • Најдобра оптимизација за алтернатива на Grammarly: Пишување ⇣ е асистент за пишување за оптимизација, маркетери и пишувачи. Го прави она што го прави Grammarly, но исто така ви дава анализа на текст и оптимизација на содржината за откривање на проблеми со SEO за да можете да ги поправите и да добиете подобри рангирања.

Најдобрите граматички алтернативи во 2023 година

Еве список на најдобрите алтернативи на Grammarly во моментов:

ДЕЛ

Студентите добиваат 20% попуст на ProWritingAid Premium

Од 20 долари месечно

ProWritingAid

ProWritingAid

ProWritingAid се користи од илјадници професионални писатели, уредници и студенти ширум светот. Тоа е многу повеќе од само граматичка проверка. Тоа го анализира вашиот стил на пишување и понуди предлози да го подобри.

Исто така делува како а ментор за пишување помагајќи ви да го подобрите вашето пишување секој пат кога го користите. Работи на сите ваши омилени апликации за пишување и веб-локации, вклучувајќи Google Документи, Microsoft Outlook, Open Office итн.

Карактеристики

 • Апликациите и екстензии се достапни за сите ваши прелистувачи, вклучително и Google Chrome и Firefox.
 • Работи со апликации како што се Мајкрософт Outlook, Microsoft Word, Google Docs, Scrivener и Open Office.
 • Проверка на граматика, уредник на стилови и ментор за пишување спакувани во една алатка.

Зошто да користите ProWritingAid наместо Grammarly

Ако сакате повеќе од проверка на граматика, тогаш треба пробајте го ProWritingAid. Го анализира вашето пишување и ви нуди предлози за подобрување на вашето пишување и делува како ментор за пишување за да ви помогне да го подобрите вашиот стил на пишување.

Софтвер за ѓумбир

софтвер за ѓумбир

Софтвер за ѓумбир е еден од најдобар проверувач на граматика алатки на Интернет. Достапно е за Chrome, Firefox и Safari како екстензија на прелистувачот. Достапен е и за iOS и Android, така што можете да пишувате без грешки на сите уреди што ги користите.

Ѓумбирот продолжување на прелистувачот работи на скоро сите веб-локации, вклучувајќи ги и оние што најчесто ги користите, како што се Twitter и Facebook, или Slack и Zendesk, доколку водите бизнис

Карактеристики

 • Апликациите се достапни за уреди со Android и iOS.
 • Екстензии на прелистувачи работат на сите веб-локации, вклучувајќи ги и популарните, како што се Facebook и Twitter.
 • Го анализира вашето пишување и нуди предлози за подобрување на вашиот стил на пишување.

Зошто да користите Ginger наместо Grammarly

Ѓумбирот работи на повеќе веб-локации отколку Граматиката. Работи многу добро со деловни апликации како Zendesk, Гасена, И други.

Пишување за пишување

Пишување за пишување

За разлика од другите алатки на оваа листа, Пишување за пишување се создава со единствена цел создавање содржина оптимизирана за оптимизација. Ја анализира вашата содржина и нуди предлози за нејзино подобрување и за луѓето и за пребарувачите. Го проверува вашиот текст и за граматички и за правописни грешки. Исто така, нуди предлози за подобрување на вашиот стил на пишување.

Се користи од илјадници автори, продавачи и уредници кои сакаат да ја создадат најдобрата можна содржина за својата публика.

Најдобриот дел за оваа алатка е тоа што ја анализира содржината на вашиот конкурент и нуди предлози за да го направите вашето подобро оптимизирано за пребарувачите. Доаѓа и со десетици вградени шаблони за задачи кои ќе ви помогнат лесно да ги нарачате вашите пишувања слободен копирајтери. Исто така, го проверува вашиот текст за плагијат.

Не само тоа, туку и ја анализира вашата содржина за густина на клучни зборови за да ви помогне избегнувајте алгоритамски казни од Google. Тоа ви овозможува да откриете полнење на клучни зборови и да го подобрите вашиот стапки на таргетирање на клучни зборови. Исто така, дава на вашата содржина резултат за читливост и нуди предлози за нејзино подобрување.

Карактеристики

 • Тоа ви помага да креирате содржина што ја сакаат и луѓето и пребарувачите.
 • Еден од најлесните начини да ја оптимизирате вашата содржина за пребарувачите без губење на квалитетот.
 • Тој нуди предлози за поправка на граматички и правописни грешки. Исто така, нуди предлози за подобрување на вашиот стил на пишување.

Зошто да користите Copywritely наместо Grammarly

Пишување за пишување е направен за SEO и продавачи на содржини кои сакаат да произведат најквалитетна содржина што може да се рангира високо во пребарувачите и е сакана од читателите.

Уредник на Хемингвеј (апликација за работна површина)

Хемингвеј уредник

Хемингвеј уредник, за разлика од другите алатки на оваа листа, е алатка за анализа на пишување која ви помага да го подобрите вашето пишување. Иако не нуди проверка на граматиката, го анализира вашиот текст и ви нуди стотици предлози за да го подобрите.

Hemingway Editor е десктоп апликација за Виндоус и Мек OSX, а чини 19.99 долари.

Пишувањето во Хемингвеј не само што направете го вашето пишување почитливо но и ќе подобрете го вашиот стил на пишување секој пат кога ќе го користите. Ви кажува кога вашето пишување е тешко за читање или кога треба да ги замените зборовите со подобра алтернатива. Најдобриот дел од оваа алатка е тоа што на вашата содржина и дава рејтинг за читливост.

Карактеристики

 • Алатка за пишување што ја користат многу професионални блогери и писатели.
 • Тоа ви помага да го анализирате вашето пишување и нуди предлози како да го направите многу почитливо.
 • Користете ја оваа алатка заедно со други алатки за проверка на граматиката како што е Grammarly за да го извлечете максимумот од неа.

Зошто да го користите уредникот на Хемингвеј наместо Граматиката

Уредникот на Хемингвеј не е граматички или проверувач на правопис. Тоа е алатка за пишување која ви помага да го подобрите вашиот стил на пишување и да го направите почитлив и достапен за секого. Кога се користи заедно со Grammarly или некоја друга алатка за проверка на граматиката, може да ви помогне да го подобрите вашиот стил на пишување и да го направите почитлив.

Белиот чад

Белиот чад

Белиот чад е еден од најстарите и најстарите популарна граматичка проверка алатки на Интернет. WhiteSmoke е многу повеќе од само проверка на правопис. Тоа е лектор што ви помага да поправите сè, од едноставни граматички грешки до грешки во стилот. WhiteSmoke се користи од популарни брендови како Dictionary.com, Pearson, McGill и Универзитетот во Торонто.

Карактеристики

 • Еден од најстарите и најдоверливите граматички проверки на Интернет.
 • Тоа ви помага да ги поправите граматичките грешки и нуди предлози за подобрување на стилот на пишување.
 • Достапно и за десктоп и за мобилни уреди, за да можете да пишувате без грешки на сите ваши уреди.

Зошто да користите WhiteSmoke наместо Grammarly

WhiteSmoke е врвна алатка за лекторирање која ги користи најновите технологии на природен јазик за да ви помогне да пишувате подобро, па дури и да го подобрите вашето пишување.

Оценувач на хартија

Оценувач на хартија

Оценувач на хартија е онлајн алатка која го проверува вашето пишување Граматички и правописни грешки, и плагијат. Достапно е само како онлајн алатка, така што нема потреба да преземате десктоп апликација или да инсталирате екстензија на прелистувачот. Бесплатната верзија на апликацијата овозможува проверка до 5 страници по поднесување.

Сепак, премиум претплатата овозможува проверка до 20 страници по поднесување.

Карактеристики

 • Бесплатна алатка која го проверува вашето пишување за граматички грешки и правописни грешки.
 • Овозможува проверка на текст за плагијат.
 • Тој нуди предлози кои ќе ви помогнат да го подобрите пишувањето и му дава оценка на вашето пишување.

Зошто да користите PaperRater наместо Grammarly

PaperRater е бесплатен за до 50 поднесоци месечно. Го анализира вашето пишување и му дава оценка. Исто така, нуди предлози кои ќе ви помогнат да го подобрите вашиот стил на пишување.

Јазична алатка

Јазична алатка

Јазична алатка е софтвер за лекторирање кој нуди предлози за поправање граматички и правописни грешки во вашиот текст. Достапно е како прелистувач продолжување за двете Google Chrome и Firefox.

Тоа е еден од најдобри алатки кога станува збор за лекторирање. Може да ви помогне да ги поправите граматичките грешки и да го подобрите вашиот стил на пишување. Премиум верзијата на оваа алатка го проверува вашиот текст во однос на 2500 различни грешки и нуди предлози за подобрување на вашето пишување.

Најдобриот дел за оваа алатка е тоа што работи со многу различни јазици вклучувајќи англиски, германски, француски, холандски, итн. Го проверува вашето пишување за грешки на сите поддржани јазици.

Карактеристики

 • Работи со многу други јазици освен само англиски.
 • Го проверува вашиот текст за повеќе од 2500 грешки.
 • Тоа ви помага да ги поправите граматичките и правописните грешки, но исто така ви помага да го подобрите вашиот стил на пишување.

Зошто да користите LanguageTool наместо Grammarly

Grammarly поддржува само англиски. LanguageTool доаѓа со поддршка за многу други јазици освен англискиот, вклучувајќи германски, француски, романски и холандски.

Што е Грамарли?

најдобри граматички алтернативи

Grammarly е бесплатна алатка што го проверува вашето пишување за граматички грешки, правописна грешкаи понуди предлози за подобрување на вашиот стил на пишување. Може да ви помогне да избегнете грешки пред да го притиснете копчето за испраќање на следната е-пошта.

Нема повеќе лекторирање на е-пошта сто пати пред да го притиснете копчето за испраќање. Grammarly го прави тоа наместо вас и го прави многу подобро од стандардните проверки на правопис што ги нудат вашиот оперативен систем и прелистувач.

Граматички карактеристики

Grammarly е достапна за сите платформи каде што можете да пишувате. Достапно е како наставка за веб-прелистувачи како на пр Google Chrome и Firefox. Достапна е и како самостојна десктоп апликација за Mac и Windows. Не само тоа, туку доаѓа и со апликација за Android и iOS што може да ја замени вашата стандардна тастатура со Grammarly.

граматички апликации

Граматички проверува за над 200 граматички грешки што може да ги направите во вашиот текст. Исто така, нуди предлози за подобрување на вашиот стил на пишување за да одговара на тонот на гласот што сакате да го пренесете.

Со Премиум верзија, добивате уште 250 граматички проверки, напредни плагијат откривање и предлози за подобрување на вокабуларот.

граматички карактеристики

Граматички добрите и лошите страни

Граматиката е достапна бесплатно за сите ваши уреди и лесно може да фати едноставни граматички грешки. Но, ако го сакате најдоброто што оваа алатка може да го понуди, треба да го извадите вашиот паричник.

Значи, дали Граматиката е добра? Ти беча! Граматиката е една од најдобрите напредни и лесни за користење асистенти за пишување да елиминирајте ги граматичките, правописните и интерпункциските грешки.

на Про верзија на Grammarly го тестира вашиот текст против многу повеќе граматички грешки, па дури и го проверува вашиот текст за плагијат.

Иако верзијата Pro може да ви даде рака во лекторирањето на пишувањето, тоа чини 139 долари годишно или 59 долари за квартал или можете да одите со најскапиот од сите планови, месечниот план, кој чини $ 29 месечно.

Ако штотуку почнувате или имате мал буџет, тогаш Grammarly pro верзијата не е најдоброто решение за вас.

Резиме - Кои се најдобрите граматички алтернативи во 2023 година?

Сите алатки на оваа листа нудат бесплатна верзија за вашиот тест пред да го купите. Препорачувам да тестирате барем една или две алтернативи на оваа листа пред да се решите за онаа што ви се допаѓа. Повеќето од овие алатки ќе понудат предлози кои ќе ви помогнат да го подобрите вашиот стил на пишување.

Ако вашиот фокус е да го подобрите стилот на пишување, тогаш препорачувам да продолжите Хемингвеј уредник. Достапно е и за веб и како самостојна десктоп апликација. Не нуди проверка на граматиката, затоа ви препорачуваме да ја користите заедно со алатка за проверка на граматика како што се Grammarly или Ginger.

Ако сакате алатка која може да ви помогне да го подобрите стилот на пишување и да го проверите вашиот текст за грешки, ви препорачувам да одите со ProWritingAid. Тоа ќе ви помогне да го подобрите вашето пишување и да го проверувате вашето пишување за грешки.

И конечно, вештачката интелигенција измина долг пат и денес ги има навистина добри алатки за пишување со вештачка интелигенција производство на граматика и содржина слична на човекот без грешки.

ДЕЛ

Студентите добиваат 20% попуст на ProWritingAid Premium

Од 20 долари месечно

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...