Што е Градител на целни страници и како функционира?

Напишано од

Градителот на целни страници е една од најважните алатки во алатникот на кој било интернет продавач. Тоа ви овозможува да креирате целни страници за нови идеи и кампањи за неколку минути. Исто така, ви овозможува да ја оптимизирате стапката на конверзија на вашата целна страница со поделено тестирање.

Ако сакате да бидете сигурни дека сите ваши идни кампањи ќе бидат спроведени дома, тогаш Градителот на целни страници мора да се има.

Главни преземања:

Градителот на целни страници е алатка или софтвер кој ви овозможува да креирате високо оптимизирани целни страници со минимално искуство во кодирање или веб дизајн.

Најголемата предност на користењето на градител на целни страници е способноста да се креираат и тестираат различни верзии на целни страници за различни маркетинг кампањи и инки, обезбедувајќи највисоки можни стапки на конверзија.

При изборот на градител на целни страници, земете ги предвид факторите како што се леснотијата на користење, однапред направени шаблони, опциите за прилагодување, трошоците и дали се интегрира со друг софтвер или алатки што веќе ги користите за вашиот бизнис.

Што е страница за слетување?

Целните страници се веб-страници на вашата веб-страница кои се специјално дизајнирани за маркетинг кампања. За разлика од која било друга веб-страница на вашата веб-страница, целната страница е дизајнирана со единствена цел за конверзија.

Неговата цел може да биде да ги натера луѓето да се претплатат на вашата листа на е-пошта или да ги натера луѓето да купат.

Специфичноста на целната страница е она што ја прави совршен избор за рекламни/маркетиншки кампањи. Испраќањето на вашиот сообраќај за реклами на Facebook директно на вашата почетна страница е како да ги фрлате парите во тоалетот.

Целна страница специјално дизајнирана за една цел на конверзија добива многу повисока стапка на конверзија од вашата почетна страница или која било друга генеричка страница.

Целните страници ви дозволуваат да насочите различни демографија во вашиот маркетинг со различни дизајни и содржина на страници. Колку е поспецифична вашата копија кон одредена демографија, толку поголема ќе биде вашата стапка на конверзија.

Всушност, според Hubspot, компаниите кои имаат 30 или повеќе целни страници генерираат 7 пати повеќе потенцијални клиенти од оние кои користат само 10.

Која е разликата помеѓу целната страница и почетната страница?

Оваа графика од Unbounce ја нагласува разликата помеѓу вашата почетна и целна страница:

целна страница наспроти почетна страница

Како што можете да видите, почетната страница прикажува повеќе производи и има десетици различни врски. Секоја врска на почетната страница има различна цел и може да го одвлече вниманието на посетителот.

Од друга страна, сите врски на целната страница може да имаат различен текст, но сите имаат иста цел. Друга разлика е што целната страница зборува само за еден производ.

Што е градител на целни страници?

Градителот на целни страници е софтверска алатка која им овозможува на корисниците да креираат прилагодени целни страници за нивните веб-локации без потреба од какви било кодирање или технички вештини.

Креаторите на целните страници обично имаат уредувач за влечење и спуштање што им овозможува на корисниците лесно да поставуваат различни елементи на страницата и да ги распоредат на кој било начин што сакаат.

Некои градители доаѓаат и со претходно дизајнирани шаблони што корисниците можат да ги приспособат за да одговараат на нивните потреби.

Со градител на целни страници, можете да креирате целни страници кои се приспособени на вашите деловни цели, без разлика дали се работи за снимање на потенцијални клиенти, промовирање производ или поттикнување конверзии.

Некои популарни создавачи на целни страници вклучуваат Landingi, Unbounce и Leadpages, секој со свој уникатен сет на функции и способности.

Без разлика дали сте искусен продавач или почетник, создавачот на целни страници може да ви помогне да креирате целни страници со професионален изглед што ќе го подобрат вашето онлајн присуство и ќе ги зајакнат вашите маркетинг напори.

Тешко е да се изгради целна страница. Треба да бидете добри во пишување код и веб дизајн. Дури и ако ангажирате веб-развивач за да ви создаде, сепак треба да бидете сигурни дека е оптимизиран за конверзии.

Изградбата на една целна страница која има висока стапка на конверзија може да ве чини илјадници долари.

Тука влегуваат градителите на целни страници. Тие ви дозволуваат да изградите целна страница со a едноставен интерфејс за влечење и спуштање. Најдобриот дел е што тие доаѓаат со десетици шаблони кои се дизајнирани од професионалци и оптимизирани за конверзии.

Изградувачите на страници го намалуваат времето за половина од времето потребно за да се изгради целна страница. Тие исто така ви даваат алатки како што е сплит тестирање за да ги оптимизирате вашите целни страници и да ги зголемите нивните стапки на конверзија.

Сплит тестирање (А/Б тестирање) ви овозможува да тестирате различни варијации на иста целна страница за да ја оптимизирате нејзината стапка на конверзија. И повеќето создавачи на целни страници доаѓаат со него вградено.

Друга одлична карактеристика што ја нудат повеќето создавачи на целни страници е инстант објавување. Повеќето такви градители ви дозволуваат да ги објавувате вашите целни страници со само еден клик.

Тоа значи дека можете да ги дизајнирате и објавувате вашите целни страници за неколку минути. Ова ви овозможува брзо да тестирате десетици варијации и да ја пронајдете онаа што го претвора најдоброто.

Како работи градител на целни страници?

Градителот на целната страница обично нуди едноставен интерфејс за влечење/спуштање и ви овозможува да го уредувате секој елемент од вашата целна страница како што го гледате. Во основа, што и да гледате на вашата целна страница додека уредувате е токму она што ќе го видите откако ќе го објавите.

Ова ви овозможува самостојно да ги изградите вашите целни страници без никакво познавање на дизајнот или кодирањето што оди во градењето на една.

Еве како изгледа интерфејсот со влечење и пушти:

како работат градителите на целни страници

Оваа слика од екранот е од алатка наречена Divi. Тоа е приклучок за WordPress CMS.

Ви овозможува да ги уредувате вашите страници во живо и да видите каков ќе биде крајниот резултат кога ќе го притиснете копчето за објавување. Страничната лента лево ми дозволува да го приспособам секој елемент што ќе го изберам на страницата.

Ми дозволува да додадам нови елементи со кликнување на копчето Плус под кој било друг елемент:

divi градител на целни страници

Divi е градител на целни страници кој е насочен кон едноставноста на користењето. Други градители нудат интерфејс за влечење и спуштање каде што влечете елементи од список на вашата страница.

Еве што друга целна страница и градител на веб-страници Webflow интерфејсот изгледа вака:

Градител на целни страници на веб тек

За разлика од Divi, целните корисници на Webflow се маркетери и дизајнери на кои им е многу поудобно со дизајнерските алатки како Photoshop.

Webflow нуди многу повеќе слобода, но има и стрмна крива на учење ако никогаш претходно не сте користеле таква алатка.

Исто така, за разлика од Divi, Webflow ви овозможува да влечете и испуштате елементи на страницата директно од нивната странична лента:

веб-проток

Иако создавачот на целна страница ви нуди целосна слобода да ја приспособите вашата целна страница како што сакате, тоа не ве тера да започнете со празна страница, освен ако тоа не е она што го сакате.

Градителите на целни страници доаѓаат со десетици шаблони, што е една од главните причини зошто продавачите ги сакаат.

Исто така, тие доаѓаат со претходно изработени шаблони за сите видови кампањи што може да ги водите.

Еве што Отскокнување на библиотеката со шаблони изгледа вака:

отскокнување библиотека со шаблони

Како што можете да видите, тие нудат десетици шаблони за сите видови заеднички маркетинг кампањи.

Постојат два типа на создавачи на целни страници кои одговараат на две различни потреби:

WordPress Приклучоци

WordPress приклучоците се мали парчиња софтвер што ви дозволуваат да ја проширите функционалноста на вашиот WordPress веб-страница. Постојат создавачи на целни страници кои се достапни како WordPress приклучоци.

Многу сопственици на бизниси и продавачи ги претпочитаат овие алатки бидејќи се многу полесни за употреба и се директно поврзани со вашите WordPress .

Најдобриот дел од користењето на овие алатки е тоа што можете да објавувате целни страници на вашата веб-страница директно како и секоја друга страница. Алатките SaaS обично објавуваат целни страници само на поддомен на вашата страница или на поддомен на нивното име на домен.

WordPress градители на целни страници нудат исто толку функции како алатките на SaaS, но можеби нема да понудат толку голема слобода или толку напредни функции.

Овие се најпогодни за почетници и продавачи кои сакаат да ги истуркаат кампањите што е можно побрзо.

Врв WordPress Приклучоци за градење страници:

SaaS Алатки

Овие алатки за создавање на целни страници се во слободна форма и ви дозволуваат да одлучите сè за вашите целни страници.

Буквално нема ограничувања. Овие алатки се доволно напредни што им овозможуваат на дизајнерите да ги дизајнираат нивните целни страници директно во нив и да го постигнат истиот квалитет како алатка како што е Photoshop.

Но, тоа не значи дека тие не се погодни за сопственици на бизниси или за некој кој штотуку започнува. Иако кривата на учење може да биде малку стрмна ако немате искуство со алатки за дизајн, учењето на овие алатки ви дава целосна слобода за тоа како изгледаат, се чувствуваат и се однесуваат вашите целни страници.

Овие алатки не само што се понапредни, туку се и многу поскапи бидејќи се насочени кон клиентите на претпријатијата.

Врвни SaaS создавачи на целни страници:

Зошто ми треба градител на целни страници?

Еден од најважните аспекти за создавање ефективни целни страници е нивното оптимизирање за високи стапки на конверзија.

Тестирањето A/B е моќна алатка која ви овозможува да тестирате различни верзии на вашите целни страници за да видите која работи подобро во однос на претворање на посетителите на страницата во клиенти.

Со создавање на повеќе варијации на вашата целна страница и користење на A/B тестирање за нивна споредба, можете да ги идентификувате елементите на вашата целна страница кои имаат најголемо влијание врз стапките на конверзија.

Ова може да вклучи сè, од формулацијата на вашите наслови до поставувањето на вашите копчиња за повик за акција.

Со постојано тестирање и усовршување на вашите целни страници врз основа на увиди базирани на податоци, можете да постигнете повисоки стапки на конверзија и да го извлечете максимумот од вашите маркетинг напори.

Градителот на целни страници ви заштедува време и пари. За мала месечна претплата, добивате алатка која може да произведе целни страници што би ги засрамиле одделенијата за маркетинг на претпријатијата.

Овие алатки доаѓаат со десетици претходно направени шаблони кои се оптимизирани за конверзии. Тие ви дозволуваат веднаш да ги тестирате вашите маркетинг идеи и да објавувате нови кампањи за помалку од половина од времето што обично е потребно.

Заштедува пари

Градителот на целни страници може да ви заштеди илјадници долари на долг рок. Градителот на целни страници заменува цел тим на веб-програмери и дизајнери. Тоа ви овозможува сами да креирате целни страници кои би ве чинеле над 10,000 долари доколку ангажирате тим од дизајнери и програмери.

Повеќето создавачи на целни страници не само што нудат интерфејс за влечење и спуштање, туку доаѓаат и со десетици алатки кои ќе ви помогнат да ги зголемите вашите конверзии. Алатки кои ви дозволуваат да ги поделите тестовите на вашите целни страници и да креирате скокачки прозорци за снимање на олово, и многу повеќе.

Најдобриот дел од користењето на градител на целни страници е тоа што доаѓа со десетици шаблони тестирани во битка, кои докажано се претвораат. Нема потреба да се тестираат десетина различни дизајни за да се најде оној кој конечно функционира. Само изберете целна страница, пополнете ги деталите и тоа е тоа!

Заштедува време

Градителот на целна страница ви овозможува веднаш да ја изградите и објавите вашата целна страница. Нема потреба да чекате а freelancer да ти се вратам. Нема потреба да ангажирате некој да го стави новиот код на вашата веб-страница. Нема потреба да се оди напред-назад со а freelancer да промените нешто на вашата целна страница.

Она каде што сјае создавачот на целна страница е во неговата способност да ви дозволи да тестирате десетици различни идеи за кратко време. Намерното тестирање е како бизнисите одат од 6 цифри на 7 цифри. Можете да креирате онолку варијации на вашите целни страници колку што сакате за неколку минути.

Повеќето создавачи на целни страници доаѓаат со вградена функционалност за тестирање A/B. Значи, можете да креирате десетина различни целни страници и вашата алатка за градење автоматски ќе ги тестира сите и ќе ја користи онаа што најдобро функционира.

Подготвени шаблони за инка

Градителите на целни страници доаѓаат со десетици претходно направени шаблони за целни страници. Но, тоа не е се. Доаѓаат и со претходно изработени шаблони за цели маркетинг инки.

Тоа значи, секогаш кога ќе одлучите да започнете нова кампања, не треба да поминувате неколку недели за да смислувате идеи за инка. Можете само да користите претходно изработен шаблон и да ја исфрлите вашата кампања во рок од еден или два дена.

Повеќето создавачи на целни страници нудат шаблони за сите видови инки, вклучувајќи инки за вебинари, зимзелени инки и инки од 7-дневни серии.

ClickFunnels е водечки во индустријата алатка за градење инка за продажба – но ако сте ја прочитале мојата преглед на ClickFunnels тогаш знаеш дека не е евтин. Одете овде и дознајте што е најдобрите алтернативи на ClickFunnels се.

5-те типови на целни страници

Една од основните придобивки од користењето на градител на целни страници е можноста за лесно креирање и објавување на целни страници.

Со градител на целни страници, можете брзо и лесно да креирате целни страници кои се прилагодени на вашите специфични деловни потреби, без потреба од какви било кодирање или технички вештини.

Многу производители на целни страници нудат низа приспособливи шаблони за целни страници од кои можете да изберете, што го олеснува создавањето на целна страница со професионален изглед што се усогласува со вашиот бренд и маркетинг цели.

Откако ќе ја креирате вашата целна страница, можете да ја објавите директно од создавачот на целната страница на вашата веб-локација или приспособен домен.

Со библиотека со шаблони и лесни за употреба алатки за креирање и објавување на целни страници, создавачот на целни страници може да ви заштеди време и напор додека ви помага да ги постигнете вашите маркетинг цели.

Различни типови на целни страници се прилагодени за различни видови сообраќај. Ако сакате највисока можна стапка на конверзија, треба да креирате целни страници кои таргетираат одредени сегменти на вашиот пазар.

Еве ги 5-те најчести типови на целни страници:

Водечки фаќање целни страници

Целта на целната страница за снимање на олово е да добие информации за контакт од посетителот што ќе ви овозможи дополнително да контактирате со него. Наједноставната целна страница за снимање на олово едноставно бара име и е-пошта. Но, можете да отидете дотаму што ќе ги прашате еден куп детали што ќе ви помогнат да им помогнете подобро со нивното истражување.

Повеќето интернет бизниси нудат бесплатни пари за возврат за информациите за контакт на посетителот на нивната страница за снимање на олово. Ова бесплатно може да биде бесплатна е-книга, видео, бесплатен пробен период или бесплатен примерок од нивниот производ.

Еве пример на целна страница за снимање на олово што ја користи Hubspot:

Целна страница за снимање на олово на hubspot

Hubspot подарува многу бесплатни е-книги за маркетинг на својот блог. Уловот е што треба да се регистрирате за нивната листа на е-пошта и да им дадете некои информации за контакт за возврат.

Кога ќе кликнете на копчето Преземи сега, ќе го видите овој скокачки прозорец што ве прашува за детали за вашата компанија и за себе пред да ви даде пристап до преземањето:

центри

Страницата за снимање на олово не мора да нуди бесплатен за возврат. Тоа може да биде страница за прашања што едноставно ги прашува посетителот за нивните информации за контакт за да можете да го контактирате подоцна.

Дозволете ми да ви покажам пример…

Ако барате „водоводџија Чикаго“ на Google, ќе видите неколку реклами на врвот:

google резултат на пребарување

И ако кликнете на која било од рекламите, ќе видите едноставна целна страница која ви дава детали за услугата и ги бара вашите информации за контакт:

водоводџија

Кога ќе кликнете на копчето Закажете го вашиот термин денес, ќе ви бидат побарани деталите за контакт:

формулар за закажување книга

Целни страници за Google Огласи

Целни страници за Google Рекламите се разликуваат од повеќето други целни страници и треба да ги следат упатствата наведени од Google. На пример, важно упатство е дека пораките (вклучувајќи го и насловот) на вашата целна страница треба да одговараат на пораките на вашата реклама.

Сообраќајот кој доаѓа од Google Рекламите имаат одредена намера за пребарување. На пример, некој бара Google за „најевтини кошаркарски обувки“ веројатно бара да купи кошаркарски чевли кои се евтини. Значи, Google ќе им покаже листа на ставки од страниците за е-трговија како што се eBay и Amazon.

Вашата целна страница за Google треба да ја задоволи намерата на посетителот. Еве пример за тоа што гледате кога пребарувате „Чикаго стоматолог“:

google serp

Ако некој бара стоматолог, веројатно има итен случај и за тоа зборува втората реклама од екранот. Ако ја отворите таа страница, веднаш ќе видите понуда:

стоматолошка веб -страница

Google Целните страници за реклами функционираат најдобро кога се насочени кон клиенти кои имаат намера да донесат конечна одлука за купување.

Целни страници за реклами на Фејсбук

Рекламите на Фејсбук се омилената алатка „сè-во-едно“ на секој продавач на Интернет. Тие ви дозволуваат да ја зголемите свесноста за брендот на вашиот целен пазар за многу евтина цена.

Тие ви дозволуваат да добивате кликови до вашата целна страница. Тие ви дозволуваат да најдете и таргетирате клиенти кои имаат слични интереси со луѓе кои веќе купиле од вас. Рекламите на Фејсбук се како швајцарскиот армиски нож на интернет маркетингот.

Еве како обично изгледа рекламата на Фејсбук:

Целна страница за реклами на Фејсбук

Оваа реклама е од страницата наречена Diet Doctor. Тие нудат персонализирани планови за исхрана за да ви помогнат да изгубите тежина. Погледнете како оваа реклама цели кон одредена демографија. Тука блескаат рекламите на Facebook. Тие ви дозволуваат да наведете одредени мали ниши на вашиот пазар.

Оваа реклама води до едноставна целна страница која нуди квиз:

веб-страница за исхрана

Штом некој ќе го пополни овој квиз, од него се прашуваат информации за контакт и за возврат им се нуди гратис (бесплатен план за исхрана). Повеќето бизниси користат реклами на Фејсбук за да ги протераат луѓето низ вратата. Ова обично значи да ги натерате луѓето да се претплатат на вашата е-пошта.

Целна страница за продажба во долга форма

Целна страница за продажба со долга форма е местото каде што конечно се залагате за продажба. Ова е местото каде што ги уништувате сите забелешки што може да ги имаат вашите потенцијални клиенти и одите на убиство.

Продажните страници со долги форми (познати како продажни писма) главно се користат само за скапи производи како што се курсеви кои чинат над 1,000 долари или консултантски држач.

Овие целни страници се нарекуваат долга форма бидејќи како што имплицира името тие обично се многу долги.

Еве пример за целна страница за курс наречен „Заработка“ од најпродаваниот автор за лични финансии Рамит Сети:

целна страница за продажба во долга форма

Овој курс чини над 2,000 долари. Ако одлучите да ја прочитате оваа целна страница во целост, ќе ви треба повеќе од еден час.

Целна страница со долга форма ги наведува сите придобивки што ќе ги добиете од производот:

Исто така, ги разложува сите забелешки што може да ги има потенцијалниот:

Целната страница на Рамит Сети ги разбива сите приговори што може да се замислат дека неговите клиенти би можеле да ги имаат низ неговата целна страница. Затоа е толку долго.

Страница за цени

Верувале или не, вашата страница за цени is целна страница. И еден од најважните во тоа. Повеќето луѓе кои ја посетуваат вашата страница за цени размислуваат да го купат вашиот производ. Ваша шанса е да направите продажба.

Добрата страница за цени ги потсетува потенцијалните клиенти зошто вашиот производ е најдобриот избор. Тоа го прави со прикажување што прави вашиот производ и како може да му помогне на вашиот клиент да ги постигне посакуваните резултати. Лесен начин да го направите ова е едноставно да ги наведете сите карактеристики на вашиот производ.

Така LeadPages го прави тоа на нивната страница за цени:

водечки страници целни страници

Исто така, ги уништува сите приговори и стравувањата што вашите потенцијални клиенти би можеле да ги имаат за купување на вашиот производ или услуга. Дали нудите враќање на парите ако на клиентот не му се допаѓа вашиот производ? Дали постои политика за фер употреба за вашиот софтвер/услуга? Обидете се да одговорите на што е можно повеќе вакви прашања на вашата страница за цени.

Едноставен, но ефективен начин да одговорите на какви било прашања што може да ги имаат вашите потенцијални клиенти е делот ЧПП на крајот од страницата.

Можеби сте забележале дека повеќето софтверски компании овие денови вклучуваат дел ЧПП на дното на нивната страница за цени. Еве како изгледа за Convertkit:

целни страници на конвертикит

Делот за ЧПП на Convertkit е одличен пример. Тој одговара на речиси сите прашања што може да ги имаат нивните потенцијални клиенти кога размислуваат да купат.

Често поставувани прашања

Што е Градител на целни страници и како функционира?

Тоа е алатка која им овозможува на сопствениците на веб-страниците да креираат целни страници без потреба од вештини за кодирање или дизајн. Креаторите на целните страници обично се опремени со уредници за влечење и спуштање и паметни градители, што им овозможува на корисниците лесно да ги приспособат и оптимизираат нивните целни страници.

Со градител на целни страници, корисниците можат да избираат претходно дизајнирани шаблони за целни страници или да креираат свои страници од нула. Тие обично се нудат како самостоен софтвер или како WordPress приклучоци. Тие можат да се користат од поединци или тимови и се популарни кај чуварите на малите бизниси, претприемачите и маркетерите. Некои примери на такви градители вклучуваат Unbounce, Leadpages и ClickFunnels.

Зошто ми треба градител на целни страници?

Градителот на целните страници ви помага да креирате и објавувате целни страници без да допирате ниту една линија код. Тие ви дозволуваат сами да изградите целна страница користејќи едноставен интерфејс за влечење/спуштање.

Тие исто така доаѓаат со десетици шаблони за секој тип на маркетинг кампања. Ова го намалува времето потребно за лансирање на нова маркетинг кампања на половина.

Која е разликата помеѓу почетната страница и целната страница?

Вашата почетна страница е местото каде што ги претставувате вашите производи и услуги на вашите клиенти на прв поглед. Почетна страница се поврзува со повеќето делови на веб-локацијата. Обично не зборува конкретно за еден производ.

Целна страница е страница која е посветена да го убеди посетителот да преземе некаква акција. Дејството можеби е претплата за да се придружи на вашата листа на е-пошта или може да биде преземање на вашата апликација од продавницата за апликации. Најчеста акција е онаа за купување.

Кој е најдобриот градител на целни страници за почетници?

Ако сте почетник или сопственик на мал бизнис, Divi е најдобриот градител на целни страници за вас. Доаѓа со десетици шаблони и е дизајниран имајќи ги предвид почетниците. Многу е лесен за употреба и не одзема време за учење.

Кој е најдобриот начин да се создаде целна страница со висока конверзија која изгледа одлично и добро функционира за мојата целна публика?

Најдоброто решение е да користите градител на целни страници што вклучува градител со влечење и спушти со карактеристики за креирање и уредување на целна страница. Бесплатен создавач на целни страници со пад на градител на целни страници, како платформа за целни страници, е особено корисен кога креирате целна страница која е одговорна за мобилни телефони со приспособливи дизајни на страници и блокови на содржина.

Покрај тоа, користењето на создавач на целна страница со варијанти на целна страница и функционалност со влечење и спуштање ви овозможува да тестирате A/B и да оптимизирате различни елементи за да ги зголемите стапките на конверзија. Уредувач на целни страници, класичен градител и создавачи на целни страници се некои од најдобрите начини за брзо создавање на целни страници кои функционираат добро и изгледаат одлично.

Со користење на целни страници и градење на целни страници со блокови за содржина и дизајн на страници кои одговараат на мобилни уреди, бизнисите можат да привлечат повеќе потенцијални клиенти и да се оптимизираат за повисоки стапки на конверзија.

Кој е најдобриот создавач на целни страници на пазарот, кој нуди кориснички интерфејс за влечење и спуштање, практични функции и достапност?

Кога станува збор за одлучување за најдобриот градител на целни страници за вашиот бизнис, постојат неколку опции за избор. За претприемачи и почетници, алатка како платформата Unbounce, со својата функционалност за влечење и спуштање, е одличен избор.

Нудејќи им на корисниците бесплатен план, Unbounce вклучува и функции како добрите страници, паметниот сообраќај и лизгањето страници, што им олеснува на бизнисите да дизајнираат, креираат и оптимизираат целни страници со висока конверзија со буџет. Со голем број ценовни поени, Unbounce е една од најприфатливите опции достапни за бизниси кои бараат алатка за создавање на целни страници која е лесна за употреба и нуди одлична вредност за парите.

Може ли градител на целни страници да помогне со оптимизација на оптимизација?

Да, може да помогне во оптимизацијата на оптимизација со инкорпорирање на корисни функции и оптимизирање на веб-содржините. Многу создавачи на целни страници доаѓаат со вградени алатки за оптимизација, овозможувајќи им на бизнисите да направат едноставни оптимизации за оптимизација на страницата што ја зголемуваат видливоста на страниците со резултати од пребарувачот.

Со користење на градител на целни страници со функции како AMP-страници, алатки за оптимизација на оптимизација и оптимизација на содржина со ВИ, бизнисите можат да создадат целни страници кои реагираат на мобилни уреди со голема конверзија, изградени со соодветни техники за оптимизација, како што се оптимизација на клучни зборови, структурирани податоци и мета тагови.

Со имплементирање на овие алатки и функции, бизнисите можат да обезбедат дека нивните целни страници се оптимизирани за да се рангираат повисоко на страниците со резултати од пребарувачите (SERP), што доведува до поголем сообраќај и подобра видливост.

Како може градител на целна страница да ми помогне да ја подобрам стапката на конверзија на мојата веб-страница?

Тоа е суштинска алатка за секој кој сака да ги зголеми стапките на конверзија на нивната веб-страница. Со користење на градител на целни страници, можете да креирате насочени страници кои се дизајнирани да го привлечат вниманието на посетителите на вашата страница и да ги поттикнат да преземат конкретни активности, како што се пополнување формулар или купување.

Креаторите на целните страници често вклучуваат функции како што се тестирање A/B, што ви овозможува да експериментирате со различни верзии на вашата целна страница за да видите која има најдобра работа. Со анализа на податоци од алатки како Google Анализа и Управувач со ознаки, можете да стекнете вредни увиди за тоа како функционираат вашите целни страници и да донесувате одлуки засновани на податоци за да ги подобрите вашите стапки на конверзија со текот на времето.

Тестирањето A/B е најефективниот начин за оптимизирање на целната страница за повисоки стапки на конверзија. Изградувачите на целни страници со карактеристики за тестирање a/b, како што се топлински мапи, тајмери ​​за одбројување и насоки за конверзија, дозволуваат тестирање за поделба на A/B за различни елементи на страницата за да се идентификува најефективната верзија на целната страница.

Со користење на градител на целни страници, бизнисите можат лесно да извршат A/B тестови и да ги оптимизираат нивните целни страници за повисоки конверзии, давајќи им најдобра можна шанса да ја претворат својата веб-страница и посетителите во вредни потенцијални клиенти или продажби.

Може ли карактеристиките за персонализација да ги подобрат стапките на конверзија на вашата целна страница?

Со нудење карактеристики за персонализација, создавачот на целна страница може да таргетира конкретна публика, да го зголеми разбирањето на потребите на клиентите и на крајот да помогне во подобрувањето на стапките на конверзија. Функциите за персонализација им овозможуваат на бизнисите да ја приспособат содржината на целната страница, создавајќи поперсонализирано и попривлечно искуство за корисниците.

Со тоа што ќе можат да ја прилагодат содржината на потребите на корисниците, бизнисите можат да се погрижат клиентите да се чувствуваат слушнати и разбрани, воспоставувајќи чувство на доверба и на крајот зголемувајќи ги шансите олово да се претвори во продажба.

Понатаму, бизнисите можат да користат приспособен код за да додадат специфични дизајнерски карактеристики или функционалности кои го персонализираат корисничкото искуство, создавајќи прилагоден изглед и чувство што резонираат со целната публика. Со нудење персонализирани искуства, бизнисите можат да се разликуваат од конкурентите, на крајот да поттикнат повеќе потенцијални клиенти и да ги зголемат нивните стапки на конверзија.

Дали создавачот на целна страница може да го подобри корисничкото искуство за потенцијалните клиенти кои ја гледаат вашата веб-страница?

Ваквите конструктори можат значително да го подобрат корисничкото искуство за потенцијалните клиенти кои ја гледаат вашата веб-локација преку оптимизирање на дизајнот на корисничкиот интерфејс на страницата и ангажирање на различните сегменти на корисникот. Со создавање на целна страница имајќи го предвид дизајнот на корисничкиот интерфејс, бизнисите можат да им понудат на потенцијалните клиенти лесна за навигација, визуелно привлечна веб-локација која е пријателска за корисниците и обезбедува беспрекорно корисничко искуство.

Користејќи ги корисничките сегменти, создавачите на целни страници можат ефективно да таргетираат конкретна публика, осигурувајќи дека секој потенцијален клиент ги добива информациите и искуството приспособени конкретно за нив.

Со централизирање на корисниците како примарен фокус на дизајнот, бизнисите кои користат градител на целни страници можат да се погрижат нивните страници да се вклучат и да донесат клиенти, што на крајот ќе доведе до повисоки стапки на конверзија и подобар поврат на инвестицијата.

Кои се некои од моќните алатки за дизајн и уредување достапни кога се градат целни страници и како тие можат да помогнат во подобрувањето на перформансите на кампањата?

Изградувачот на скокачки прозорци и поддршката за скокачки прозорци се некои од моќните алатки за дизајн и уредување што ги нудат модерните создавачи на целни страници. Скокачките прозорци може да им помогнат на бизнисите да ги развијат списоците за е-пошта и да ги охрабрат корисниците да се вклучат со нивниот бренд на повеќе платформи.

Со вклучување на мултимедијални содржини, како видеа или слики, бизнисите можат да создадат попривлечни целни страници што го привлекуваат вниманието на корисникот. Многу создавачи на целни страници, исто така, вклучуваат создавач на форми и создавач на формулари за контакт, овозможувајќи им на бизнисите да доловат вредни информации за нивните потенцијални клиенти и клиенти.

За е-пошта маркетинг кампањи, шаблоните за е-пошта обезбедуваат одлична почетна точка за оптимизирање на однесувањето и нудење стратегиски креативни активности кои обично покажуваат силни резултати. Ова е особено вредно за бизнисите кои сакаат вкрстено да продаваат релевантни производи или услуги на постојните клиенти.

Згора на тоа, рамо до рамо уредување на варијантите на целните страници им овозможува на бизнисите да ги споредуваат и да ги спротивставуваат перформансите на различни страници врз основа на основните карактеристики како што се ценовната точка, создавачот на форми и контактните форми, скокачките прозорци и мултимедијалната содржина. Со користење на овие моќни алатки за дизајн и уредување, бизнисите можат да ги оптимизираат своите целни страници, да се вклучат со својата публика и да ги подобрат перформансите на нивната кампања.

Како може градител на целни страници да им користи на бизнисите во однос на градење веб-страници и таргетирање на публиката?

Таквите градители им нудат на бизнисите многу придобивки кога станува збор за градење веб-страници и таргетирање на публиката. Со користење на градител на целни страници, бизнисите можат да креираат висококвалитетни целни страници без потреба од скапи услуги за веб дизајн или веб-дизајнер.

Покрај тоа, создавачите на целни страници често нудат решенија за плаќање, што им олеснува на бизнисите да ги интегрираат своите можности за е-трговија директно во нивните целни страници, зголемувајќи ги стапките на конверзија. Со функции како што се започнување на цените и таргетирање на публиката, таков градител им помага на бизнисите да ги оптимизираат своите кампањи и да привлечат повеќе потенцијални клиенти.

Со таргетирање специфична публика со добро дизајнирани целни страници, бизнисите можат да ги подобрат своите шанси за генерирање на повеќе висококвалитетни потенцијални клиенти, на крајот зголемувајќи ја нивната крајна линија.

Што е автоматизација на маркетингот и како се поврзува со градителите на целни страници?

Маркетинг автоматизацијата се однесува на користење на технологија за автоматизирање на маркетинг задачите и поефикасно работење. Креаторите на целни страници како оние вклучени во маркетинг платформа или маркетинг центар често вклучуваат алатки за маркетинг преку е-пошта, алатки за автоматизација на маркетинг преку е-пошта и платформа за е-пошта со карактеристики за креирање, дизајнирање и испраќање е-пошта за кампањи за е-пошта.

Со интегрирање на градител на целни страници со алатките за маркетинг на е-пошта, бизнисите можат да го насочат своето генерирање на потенцијални води, инките за негување и конверзија и да започнат успешни маркетинг кампањи за е-пошта кои се автоматизирани, добро дизајнирани и насочени кон нивната публика.

Ова е од суштинско значење за бизнисите кои сакаат да ги оптимизираат своите маркетинг напори за повисоки стапки на конверзија и да генерираат повеќе потенцијални клиенти преку целните страници.

Како можам да ја подобрам ефективноста на моите целни страници?

За да ги направите вашите целни страници поефективни, треба да започнете со посета на настани за обука или да барате упатства од експерти како Расел Брансон. Искористете ги предностите на ресурсите како неговите книги, подкасти и софтвер за да ја оптимизирате стратегијата на вашата целна страница.

Дополнително, можете да ги промовирате вашите целни страници преку социјалните медиуми и да користите кампањи за е-пошта за да го поттикнете сообраќајот. Конечно, погрижете се да испорачате висококвалитетна содржина што ќе резонира со вашата целна публика и ќе одговори на сите грижи или прашања што може да ги имаат во објавата на вашиот блог.

Имајте на ум дека поддршката на клиентите е од клучно значење за одржување на позитивна репутација, затоа не заборавајте да вклучите информации за контакт и да одговорите на какви било прашања навремено. Со вклучување на овие елементи во процесот на градење целна страница, можете да ги подобрите стапките на конверзија и да ги постигнете вашите деловни цели.

Резиме - Објаснување за тоа што е Градител на целни страници

Една од главните придобивки од користењето на градител на целни страници со уредувач за влечење и спуштање или паметен градител е тоа што може да помогне да се зголемат стапките на конверзија на вашата веб-страница.

Со создавање на целни страници специјално дизајнирани да ги претворат посетителите на страницата во потенцијални клиенти или клиенти, можете да ја подобрите ефективноста на вашите маркетинг напори и да видите подобри резултати од сообраќајот на вашата веб-страница.

Со можноста за лесно креирање и објавување на целни страници, дури и бизнисите со ограничено техничко знаење можат да ја искористат оваа моќна алатка за да поттикнат повеќе конверзии од посетителите на нивните веб-локации.

Без разлика дали започнувате стартап или водите онлајн бизнис, ви треба градител на целни страници. Тоа ви овозможува брзо да тестирате нови идеи и да започнете нови маркетинг кампањи за неколку часа.

Исто така, ги отстранува претпоставките што влегуваат во изградбата на целна страница со висока конверзија, нудејќи стотици однапред изработени шаблони оптимизирани за конверзија.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.