Што е GrooveFunnels? (За што се користи и кој треба да го користи?)

in Продажни инка Градежни

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

GrooveFunnels е платформа која ви овозможува да изградите продажни инки. Тоа ви овозможува да продавате и дигитални и физички производи. Тоа е дел од пакетот алатки наречени Жлеб.cm што ви помага да ја изградите вашата веб-страница и да го развиете вашиот онлајн бизнис.

Ако веќе водите онлајн бизнис, Groove.cm може да замени до 18 маркетинг апликации за кои можеби плаќате. Се одликува со автоматизација на е-пошта, вебинари, CRM, веб хостинг, видео хостинг, пулт за помош и многу повеќе.

Ако веќе сте ја прочитале мојата Преглед на GrooveFunnels тогаш знаеш дека тоа е алатка што ја препорачувам. Во оваа статија, ќе разгледам за што може да се користи GrooveFunnels и за кого е.

Што е GrooveFunnels?

за што се користат жлебовите

GrooveFunnels е алатка за градење инка дел од Groove.cm. Тоа ви овозможува да изградите продажни инки користејќи лесен градител за влечење и спуштање. Тоа е алатка без код што ви овозможува да изградите цела продажна инка без да ви треба никакво програмско знаење.

Изградбата на продажна инка традиционално бара тим од веб дизајнери, програмери и маркетери. GrooveFunnels ви овозможува да го направите сето тоа сами.

GrooveFunnels се натпреварува со сајтови како ClickFunnels но нуди повеќе од само градител на инка. Тоа е затоа што е дел од платформата Groove.cm. Groove.cm ви дава пристап до повеќе од десетина алатки за една месечна цена.

Најдобриот дел за користење на GrooveFunnels над алатки како ClickFunnels е тоа добивате пристап до сите други маркетинг алатки кои доаѓаат со членството на Groove.cm.

Карактеристики

Шаблони оптимизирани за конверзија

За разлика од другите производители на продажни инки, GrooveFunnels не само што ви обезбедува многу шаблони. Тоа ви обезбедува со шаблони изградени од експерти и дизајнирани за конвертирање. Овие шаблони се тестирани и докажано се претвораат.

шаблони

GrooveFunnels нуди 3 различни типови на инки за избор, од кои секоја има свои предности. Ако лансирате SaaS производ, има инка за тоа.

Ако лансирате книга, постои инка за книги што прво ја продава вашата книга, а потоа ги промовира вашите производи со повисоки цени, како што се курсевите. И, се разбира, постои инка што ви овозможува бесплатно да подарите производ (како што е мала е-книга), а потоа да ги промовирате вашите платени производи.

Изградете страница за членство

Без разлика дали сакате да продавате курсеви преку Интернет или да изградите платена страница за членство за вашата содржина, сето тоа можете да го направите со GrooveFunnels. Најдобриот дел? Не треба да купувате други алатки.

GrooveMembers, кој е дел од семејството Groove.cm, ви овозможува продавајте членства на вашата веб-страница. Можете да го користите за да креирате планови за членство за вашите онлајн курсеви.

Или можете да креирате платен ѕид на вашата веб-локација каде што вашите посетители треба да се претплатат на платено членство за да пристапат до вашата најдобра содржина.

Изградбата на страница за членство со која било друга платформа е огромна мака, не затоа што би било тешко, туку затоа што ќе треба да купите и интегрирате десетина различни маркетинг алатки ако сакате да бидете успешни.

Но, со вашето членство во GrooveFunnels, добивате пристап до пакет алатки за маркетинг што ќе ви помогнат да го однесете вашиот бизнис од нула на милиони.

Автоматизација за маркетинг по е-пошта

Е-пошта маркетингот е дел од секоја победничка маркетинг стратегија. Треба да инвестирате во е-пошта маркетинг за да изградите успешен онлајн бизнис. GrooveMail го прави навистина лесно да се освои е-мејл маркетингот.

Можете да го користите GrooveMail за да испраќате еднократни промоции за експлозија на е-пошта до целата ваша листа или да креирате комплетен автоматизиран систем кој испраќа е-пошта кога се активираат одредени настани.

Најдобриот дел за GrooveMail е тоа што има десетици привлечни шаблони дизајнирани од експерти. Со GrooveMail, не мора да наоѓате образец кој работи со обиди и грешки.

GrooveMail може да испраќа билтени, еднократни промоции како на пр Црн петок, е-пошта за продажба и сè што е измеѓу. Можете да го користите GrooveMail за да креирате сложени автоматизации што ги ангажираат вашите претплатници и повторно ги ангажираат вашите стари клиенти.

Бидејќи GrooveMail е дел од истото семејство како GrooveFunnels, можете да уживате во вградените интеграции.

GrooveProof

Прикажувањето социјален доказ е докажан начин да конвертирате повеќе посетители. Не знаете што е тоа?

Ако го прикажете бројот на претплатници за е-пошта што веќе ги имате во формуларот за пријавување билтен, луѓето имаат поголема веројатност да се регистрираат. Ова важи за секоја друга акција на која можете да помислите, вклучително и купување производи.

GrooveProof ви овозможува да прикажете скокачки прозорци на страната на екранот што им кажуваат на посетителите на вашата веб-локација дека вашите производи се продаваат како колачи. Слични алатки чинат за купување рака и нога, но GrooveProof доаѓа бесплатно со вашето членство.

Тој е многу приспособлив. Тоа не само што додава итност на вашите продажни страници, туку и додава социјален доказ.

Филијалата Маркетинг

GrooveFunnels нуди и моќна алатка наречена GrooveAffiliate. Тоа ви овозможува да креирате придружна програма за вашите производи и услуги. Исто така, го олеснува управувањето со сите ваши филијали.

Создавањето партнерска програма за вашиот онлајн бизнис е како да ангажирате продажна сила од илјадници луѓе без да мора да им платите пара однапред. На вашите соработници треба да им платите само дел од продажбата - нивната провизија.

Со GrooveAffiliate, можете да ги следите продажбите и провизиите. Тоа е моќна алатка која може да се натпреварува со гигантите во својата индустрија. Тоа дури и овозможува да се нудат награди за вашите врвни филијали. Можете да ги поттикнете вашите врвни филијали да го промовираат вашиот производ пред вашите конкуренти со награди.

GroovePages

Ако вашиот бизнис веќе нема веб-локација, можете да го користите GroovePages да ја креирате вашата веб-страница. Тоа е drag-and-drop веб-градител кој нуди интерфејс кој е лесен за учење.

Нуди десетици прекрасни шаблони за избор кои ќе ви помогнат да се издвоите од толпата. Овие шаблони се оптимизирани за конверзии и се направени од професионални дизајнери.

Најдобриот дел од оваа алатка е тоа што ви овозможува да ги приспособите сите аспекти на дизајнот на вашата веб-страница. Ако не ви се допаѓа ниту еден од шаблоните, можете да креирате сопствен дизајн користејќи стотици претходно дизајнирани блокови што можете да ги користите.

Можете да ја користите оваа алатка за да хостирајте неограничен број веб-страници. Со GroovePages, не треба да се грижите за веб хостинг и надградба или управување со сервери.

GroovePages е еден од најлесните создавачи на веб-страници на пазарот. Можете да го користите дури и ако немате никакво техничко искуство.

Добрите и лошите страни

Добрите

 • Сè-во-едно пакет алатки за градење успешен онлајн бизнис. Членството на Groove.cm, во кое е дел и GrooveFunnels, ги нуди сите алатки што ќе ви бидат потребни за да изградите и развиете успешен онлајн бизнис. Добивате 18 апликации.
 • Бесплатен план за тестирање на платформата. Можете да ги тестирате сите апликации на бесплатниот план.
 • Продавајте физички и дигитални производи. Можете да го користите GrooveFunnels за да продадете сè што сакате.
 • Многу различни шаблони за избор. Сите шаблони се оптимизирани за конверзии и се креирани од индустриски експерти.
 • Добро интегриран со сите други алатки во алатникот Groove.cm. Наместо да интегрирате еден куп различни алатки заедно и да се надевате дека тие работат, можете да бидете сигурни дека сè ќе работи само со Groove.cm.
 • Автоматизација на е-пошта маркетинг. Користете GrooveMail за да креирате моќни автоматизирани маркетинг кампањи за е-пошта. Доаѓа со десетици шаблони за избор за сите прилики, вклучувајќи следење, билтени, промоции итн.
 • Продавајте онлајн курсеви и платени членства. Започнете со продажба на онлајн курсеви и платени членства уште денес.
 • Дизајнирајте ја вашата веб-локација самостојно користејќи влечење и пушти градител. GroovePages ви овозможува самостојно да ја креирате вашата веб-страница. Тој нуди десетици прекрасни шаблони за избор. Тоа дури ви овозможува да изградите свои дизајни од нула.

Конс

 • Може да биде малку тешко да се научи ако сте почетник. Поради тоа колку апликации има да понуди оваа платформа, постои мала крива на учење.
 • Некои корисници се пожалија на однесување со кабриолет. Земете ги овие критики на клиентите со резерва. Groove е огромна платформа со повеќе од десетина различни апликации. Сигурно ќе наидете на грешки или две одвреме-навреме ако ја користите секој ден.
 • Цените може да бидат малку скапи ако штотуку почнувате.
 • Тоа е не толку напреден и мазен како традиционалниот производител на продажни инка како ClickFunnels.

Заврши

Илјадници претприемачи му веруваат на GrooveFunnels. Тоа е најбрзиот начин да се изгради онлајн бизнис.

Започнете да ги градите вашите продажни инки бесплатно со GrooveFunnels

Создадете моќни продажни инки со GrooveFunnels - платформата сè-во-едно за продажба на дигитални и физички производи преку Интернет. Започнете со GroovePages, напредната целна страница и градител на инка, и GrooveSell, моќната платформа за продажба и партнерство, и двете 100% бесплатни.

Не само тоа, тој ги нуди сите алатки што ќе ви бидат потребни за да го развиете вашиот бизнис. Тоа ви овозможува да изградите продажни инки од почеток до крај. Исто така, ви овозможува да правите вебинари, да автоматизирате маркетинг преку е-пошта, да продавате членства и многу повеќе.

Ако размислувате да започнете онлајн бизнис, не можете да погрешите со GrooveFunnels. Тоа е една од најдобрите платформи за градење веб-страници, онлајн продавници и сајтови за членство.

Како ги разгледуваме Продажните инки: нашата методологија

Кога се нурнуваме во тестирање на градителите на продажни инки, не само што ја прелистуваме површината. Ги валкаме рацете, го истражуваме секое ќоше и пукнатина за да разбереме како овие алатки можат навистина да влијаат на крајната линија на бизнисот. Нашата методологија не е само за штиклирање полиња; се работи за искусување на алатката исто како што тоа би го направил вистинскиот корисник.

Број на први впечатоци: Нашата евалуација започнува со процесот на пријавување. Дали е лесно како неделно утро или се чувствува како понеделник наутро? Бараме едноставност и јасност. Комплицираниот почеток може да биде големо исклучување и сакаме да знаеме дали овие градители го разбираат тоа.

Изградба на инка: Откако сите ќе се поставиме и ќе влеземе, време е да ги засукаме ракавите и да почнеме да градиме. Колку е интуитивен интерфејсот? Може ли почетник да се движи во него толку непречено како професионалец? Ние градиме инки од нула, обрнувајќи големо внимание на разновидноста на шаблони и опции за прилагодување. Бараме флексибилност и креативност, но и ефикасност – бидејќи во светот на продажбата, времето е навистина пари.

Интеграции и компатибилност: Во денешниот меѓусебно поврзан дигитален свет, производителот на продажна инка треба да биде тимски играч. Ние тестираме интеграции со популарни CRM-и, алатки за е-пошта маркетинг, процесори за плаќање и многу повеќе. Беспрекорната интеграција може да биде фактор за создавање или прекин во употребливоста на градител на инка.

Изведба под притисок: Што е инка со одличен изглед ако не работи? Ги ставивме овие градители на ригорозни тестирања. Времето на вчитување, мобилната реакција и целокупната стабилност се под нашиот микроскоп. Ние, исто така, истражуваме во аналитиката - колку добро овие алатки можат да го следат однесувањето на корисниците, стапките на конверзија и другите критични метрики?

Поддршка и ресурси: Дури и најинтуитивните алатки можат да ве остават со прашања. Ја оценуваме обезбедената поддршка: Дали има корисни водичи, одговорна услуга за клиенти и форуми во заедницата? Поставуваме прашања, бараме решенија и проценуваме колку брзо и ефикасно реагира тимот за поддршка.

Цена наспроти вредност: На крајот, ги оценуваме ценовните структури. Ги мериме карактеристиките наспроти трошоците, барајќи вредност за парите. Не станува збор само за најевтината опција; се работи за тоа што добивате за вашата инвестиција.

За повеќе информации за нашиот процес на преглед, Кликни тука.

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...