Што е ClickFunnels? (И за што се користи?)

in Продажни инка Градежни

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Што е ClickFunnels и за што се користи? ClickFunnels е моќна алатка за маркетинг со инка која ви овозможува да креирате продажни инки кои ги водат вашите потенцијални клиенти низ процесот на купување. Со ClickFunnels, можете лесно да креирате целни страници, формулари за пријавување, автоодговори за е-пошта, па дури и комплетни веб-страници со само неколку кликања на копче.

Но, зошто треба да користите ClickFunnels над другите алатки за градење инка? Во оваа статија, ќе разговарам што го издвојува ClickFunnels од конкуренцијата и како тоа може да биде од корист за вашиот бизнис.

Што е ClickFunnels?

Ако водите онлајн бизнис, голема е веројатноста дека сте слушнале за ClickFunnels. 

што е clickfunnels

Накусо, ClickFunnels е алатка која ви помага да изградите продажни инки со висока конверзија. Продажната инка во суштина е серија чекори низ кои ги водите вашите потенцијални клиенти за да направите продажба.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ClickFunnels. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

На пример, ако продавате производ, вашата продажна инка може да изгледа вака.

Потенцијален клиент ја посетува вашата веб-страница и гледа реклама за вашиот производ. Потенцијалниот клиент кликнува на рекламата и се носи на целна страница каде што дознава повеќе за производот.

Доколку потенцијалниот клиент е заинтересиран за производот, тој го додава во својата кошничка и продолжува со наплатата. Ако потенцијалниот клиент го заврши купувањето, тој станува клиент.

Ако потенцијалниот клиент не го заврши купувањето, тој може да биде додаден на списокот со е-пошта за да можете да продолжите да му продавате.

Како што можете да видите, продажната инка е дизајнирана да го одведе потенцијалниот клиент од почетната свест за вашиот производ сè до тоа да стане клиент кој плаќа.

ClickFunnels е алатка која може да ви помогне да изградите продажни инки за вашиот бизнис. Ви обезбедува уредувач за влечење и спуштање за да можете лесно да ги креирате чекорите во вашата продажна инка. Доаѓа и со различни шаблони што можете да ги користите за да започнете.

ClickFunnels е моќна алатка која може да ви помогне да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис.

Ако не го користите, пропуштате вредна алатка која може да ви помогне да го подигнете вашиот бизнис на следното ниво.

Клучни преземања: ClickFunnels е моќна алатка која може да ви помогне да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис преку градење продажни инки.

Проверете го мојот преглед на ClickFunnels за да дознаете повеќе за сите негови карактеристики на инка и градител на страници, како и добрите и лошите страни.

10 Придобивки од ClickFunnels

Ако сте претприемач, сопственик на бизнис или професионалец за маркетинг, тогаш ја знаете важноста да имате силно онлајн присуство.

И ако сакате да создадете успешен онлајн бизнис, тогаш треба да бидете сигурни дека ги имате соодветните алатки и стратегии.

Една од најважните алатки за секој онлајн бизнис е да креира сопствени продажни инки.

Продажната инка е процес што ги носи вашите потенцијални клиенти од свесност до купување.

И ClickFunnels е една од најдобрите платформи за градење инка за продажба таму.

Еве 10 придобивки што може да ги ужива вашиот бизнис од ClickFunnels.

1. Заштедете време и пари

Со ClickFunnels, можете да заштедите многу време и пари на вашите маркетинг кампањи. Не треба да ангажирате посебен тим или агенција за да креирате и управувате со вашите сопствени продажни инки.

ClickFunnels ви дава сè што ви треба за да креирате, стартувате и оптимизирате вашите кампањи.

2. Зголемете ги конверзиите

ClickFunnels ви помага да ја зголемите стапката на конверзија така што ќе ви го олесни создавањето продажни инки со висока конверзија. Со ClickFunnels, можете да тестирате различни верзии на инка и да ја пронајдете онаа што најдобро ги конвертира.

3. Добијте повеќе води

ClickFunnels, исто така, ви овозможува да фатите повеќе потенцијални клиенти со неговите моќни форми за фаќање на потенцијални клиенти. Лесно можете да додавате формулари за фаќање потенцијали во вашите продажни инки и да започнете да собирате потенцијални клиенти од вашите кампањи.

4. Зголемете ги вашите приходи

ClickFunnels исто така може да ви помогне да ги зголемите приходите со тоа што ќе ви помогне да продавате повеќе производи и услуги. Со ClickFunnels, можете да креирате формулари за нарачки, страници за надпродажба и страници со намалена продажба за да ја зголемите просечната вредност на нарачката.

5. Растете ја вашата листа на е-пошта

ClickFunnels, исто така, ви овозможува да ја зголемите вашата листа на е-пошта со нејзините моќни интеграции за е-пошта маркетинг. Можете лесно да додавате формулари за е-пошта за пријавување во вашите продажни инки и да започнете да ја градите вашата листа.

6. Добијте поголем сообраќај

ClickFunnels исто така ви помага вози повеќе сообраќај до вашите продажни инки со вградените функции за оптимизација. Со ClickFunnels, можете лесно да ги оптимизирате вашите продажни инки за пребарувачите и да добиете повеќе органски сообраќај.

7. Зголемете го вашиот бизнис

ClickFunnels исто така ви овозможува лесно да го зголемите вашиот бизнис со вградените функции за автоматизација. Со ClickFunnels, можете да додавате нови производи и услуги, да креирате нови продажни инки и да ги автоматизирате кампањите за маркетинг инка.

8. Дизајн без искуство

ClickFunnels исто така ви заштедува многу време на дизајнот со своите вградени шаблони. Со ClickFunnels, можете лесно да креирате прекрасни продажни инки со неговиот уредувач за влечење и спуштање.

9. Добијте поддршка кога ви е потребна

ClickFunnels исто така ви обезбедува поддршка од светска класа кога ви е потребна. Со ClickFunnels, можете лесно да контактирате со нивниот тим за поддршка и да добиете помош со вашите продажни инки.

10. Пробајте го бесплатно

ClickFunnels нуди бесплатен 14-дневен пробен период за да можете да го пробате пред да го купите. Со бесплатниот пробен период, можете да ги тестирате сите функции и да видите дали е соодветно за вашиот бизнис.

Ако барате моќна платформа за градење инка за продажба, тогаш ClickFunnels е вистинскиот избор за вас. Со ClickFunnels, можете да заштедите време и пари на вашите маркетинг кампањи, да ја зголемите стапката на конверзија, да генерирате потенцијални клиенти и да ги зголемите приходите.

Клучни преземања: ClickFunnels е моќен создавач на продажни инка што може да им помогне на претприемачите да заштедат време и пари, да ги зголемат конверзиите и да генерираат потенцијални клиенти.

Што е инка за кликнување и за што се користи?

Накратко, ClickFunnels е софтверска апликација која ви овозможува да креирате и управувате со продажни инки. Продажната инка во основа е серија чекори низ кои ги водите вашите потенцијални клиенти за да им продадете производ или услуга.

Убавината на користењето на ClickFunnels е тоа што се грижи за сите технички детали за вас, така што можете да се фокусирате на создавање ефективна продажна инка која ќе ги претвори вашите посетители во клиенти.

Сега кога одговоривме на прашањето „Што е ClickFunnels?“, ајде да погледнеме подетално како функционира.

Кога ќе се регистрирате за ClickFunnels, ќе ви биде дадено празно платно за работа. Можете да додавате и отстранувате елементи од вашето платно како што ви одговара, а исто така можете да влечете и испуштате елементи за да ги преуредите.

Откако ќе бидете задоволни со дизајнот на инка, можете да почнете да додавате своја содржина. ClickFunnels доаѓа со вграден уредувач што го олеснува додавањето текст, слики и видеа на вашите страници.

Можете исто така да користите ClickFunnels за да креирате формулари за пријавување, кои можете да ги користите за да ја изградите вашата листа со е-пошта. И ако продавате производи или услуги, можете да користите ClickFunnels за да креирате формулари за нарачки и страници за наплата.

Откако ќе ја дизајнирате вашата инка и ќе ја додадете вашата содржина, време е да започнете да го придвижувате сообраќајот кон неа. ClickFunnels го олеснува споделувањето на вашата инка со вашата публика, а исто така можете да користите извори на платени сообраќај за да привлечете уште поголем сообраќај до вашата инка.

И тоа е навистина сè што има во тоа!

Откако ќе ја поставите вашата инка, можете да седнете и да дозволите продажбата да дојде.

Се разбира, ќе треба да продолжите да го придвижувате сообраќајот до вашата инка и да бидете сигурни дека вашата инка се конвертира, но ClickFunnels се грижи за подигањето на тешките работи за вас.

Ако сте подготвени да го однесете вашиот бизнис на следното ниво, тогаш ClickFunnels дефинитивно вреди одјавување.

Тоа е неверојатно моќна алатка која може да ви помогне да ја зголемите продажбата и да го развиете вашиот бизнис.

Клучни преземања: ClickFunnels е софтверска апликација која ви овозможува да креирате и управувате со продажни инки. Се грижи за сите технички детали за вас, за да можете да се фокусирате на создавање ефективна продажна инка што ќе ги претвори вашите посетители во клиенти.

Кој може да користи ClickFunnels?

Продажните инки се важни за секој бизнис со онлајн присуство. Тие ви помагаат да негувате потенцијални клиенти и да ги водите низ процесот на продажба додека на крајот не направат купување.

ClickFunnels е популарен софтвер за продажна инка што им овозможува на бизнисите да креираат, следат и оптимизираат нивните продажни инки.

Може да се користи од бизниси од сите големини, но е особено корисен за малите бизниси и претприемачите кои штотуку започнуваат со онлајн маркетинг и продажба.

Значи, кој може да користи ClickFunnels?

Скоро кој било! Ако имате производ или услуга за продажба, ClickFunnels може да ви помогне да ја зголемите продажбата и конверзиите.

Ако штотуку почнувате, ClickFunnels може да ви помогне да креирате основна продажна инка која потоа можете да ја дотерувате и оптимизирате со текот на времето.

Ако сте поискусен продавач, ClickFunnels може да ви помогне да креирате сложени продажни инки со висока конверзија. Без разлика на вашето ниво на искуство, ClickFunnels може да ви помогне да ги достигнете вашите цели за продажба и маркетинг инка.

Пробајте го денес и видете како може да ви помогне да го развиете вашиот бизнис.

Резиме - За што се користат Инките за кликнување?

Продажни инки се важен дел од секој онлајн бизнис. Тие ви помагаат да го следите вашиот напредок и конверзии, а исто така ви помагаат да ги идентификувате областите каде што треба да се подобрите.

Со создавање на продажни инки, можете да се осигурате дека вашиот бизнис работи непречено и ефикасно и дека максимално го искористувате вашето онлајн присуство.

Како ги разгледуваме ClickFunnels: нашата методологија

Кога се нурнуваме во тестирање на градителите на продажни инки, не само што ја прелистуваме површината. Ги валкаме рацете, го истражуваме секое ќоше и пукнатина за да разбереме како овие алатки можат навистина да влијаат на крајната линија на бизнисот. Нашата методологија не е само за штиклирање полиња; се работи за искусување на алатката исто како што тоа би го направил вистинскиот корисник.

Број на први впечатоци: Нашата евалуација започнува со процесот на пријавување. Дали е лесно како неделно утро или се чувствува како понеделник наутро? Бараме едноставност и јасност. Комплицираниот почеток може да биде големо исклучување и сакаме да знаеме дали овие градители го разбираат тоа.

Изградба на инка: Откако сите ќе се поставиме и ќе влеземе, време е да ги засукаме ракавите и да почнеме да градиме. Колку е интуитивен интерфејсот? Може ли почетник да се движи во него толку непречено како професионалец? Ние градиме инки од нула, обрнувајќи големо внимание на разновидноста на шаблони и опции за прилагодување. Бараме флексибилност и креативност, но и ефикасност – бидејќи во светот на продажбата, времето е навистина пари.

Интеграции и компатибилност: Во денешниот меѓусебно поврзан дигитален свет, производителот на продажна инка треба да биде тимски играч. Ние тестираме интеграции со популарни CRM-и, алатки за е-пошта маркетинг, процесори за плаќање и многу повеќе. Беспрекорната интеграција може да биде фактор за создавање или прекин во употребливоста на градител на инка.

Изведба под притисок: Што е инка со одличен изглед ако не работи? Ги ставивме овие градители на ригорозни тестирања. Времето на вчитување, мобилната реакција и целокупната стабилност се под нашиот микроскоп. Ние, исто така, истражуваме во аналитиката - колку добро овие алатки можат да го следат однесувањето на корисниците, стапките на конверзија и другите критични метрики?

Поддршка и ресурси: Дури и најинтуитивните алатки можат да ве остават со прашања. Ја оценуваме обезбедената поддршка: Дали има корисни водичи, одговорна услуга за клиенти и форуми во заедницата? Поставуваме прашања, бараме решенија и проценуваме колку брзо и ефикасно реагира тимот за поддршка.

Цена наспроти вредност: На крајот, ги оценуваме ценовните структури. Ги мериме карактеристиките наспроти трошоците, барајќи вредност за парите. Не станува збор само за најевтината опција; се работи за тоа што добивате за вашата инвестиција.

За повеќе информации за нашиот процес на преглед, Кликни тука.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...