Како да креирате анкета во MailerLite

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Анкетата е одличен начин да добиете повратни информации од вашите клиенти за вашите производи или услуги. Спроведувањето анкети е одличен начин да дознаете повеќе за потребите на вашите клиенти и за точките на болка. Во овој блог пост, ќе објасниме како да креирате анкета во MailerLite.

Од 9 долари месечно

Испробајте го MaillerLite бесплатно за најмногу 1,000 примачи

MailerLite е моќна платформа за маркетинг преку е-пошта што го олеснува креирањето и испраќањето анкети. 

Маркетинг по е-пошта на MailerLite
Од 9 долари месечно

mailerlite е алатка за е-пошта богата со карактеристики и прифатлива за корисникот, која е одличен избор за малите бизниси благодарение на неговиот дарежлив бесплатен план.

 Испробајте го MaillerLite бесплатно за најмногу 1,000 примачи

Испраќајте неограничени месечни пораки. Изберете од 100 шаблони. Платени претплати за билтен. Автоматизација на е-пошта и сегментација на претплатници. Креирајте квизови, веб-страници и целни страници.

Што е MailerLite?

mailerlite е-мејл маркетинг

mailerlite е одлична опција за бизниси од сите големини кои бараат лесна за употреба и прифатлива платформа за е-пошта маркетинг. Тоа е платформа за маркетинг преку е-пошта која им помага на бизнисите од сите големини да ги развијат своите списоци со е-пошта, да испраќаат целни е-пошта и да ги следат нивните резултати.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Mailerlite. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

MailerLite нуди различни функции, вклучувајќи:

 • Маркетинг по е-пошта: Креирајте и испраќајте прекрасни е-пораки со уредникот за влечење и спуштање на MailerLite.
 • Целни страници: Создадете целни страници со висока конверзија за да ги доловите потенцијалите и продажбите.
 • Автоматизација: Создадете автоматизирани секвенци за е-пошта за да ги негувате потенцијалните клиенти и клиентите.
 • Извештаи: Следете ги резултатите од маркетингот преку е-пошта и видете како функционираат вашите кампањи.
 • Бесплатен план: MailerLite нуди бесплатен план кој вклучува до 1,000 претплатници и 12,000 е-пошта месечно.

Еве некои од нив придобивките од користењето на MailerLite:

 • Лесен за користење: MailerLite има уредувач за влечење и спуштање што го олеснува создавањето прекрасни е-пошта. Не ви треба никакво искуство со кодирање за да креирате е-пошта со професионален изглед.
 • Различни шаблони: MailerLite нуди различни шаблони за анкети од кои можете да изберете, за да можете да креирате анкета што одговара на вашите потреби и вашиот бренд.
 • Достапен: MailerLite нуди разновидни планови за цени кои одговараат на вашиот буџет.
 • Моќни карактеристики: MailerLite нуди различни функции, вклучувајќи маркетинг преку е-пошта, целни страници, автоматизација и извештаи.
 • Детални извештаи: MailerLite обезбедува детални извештаи кои ви покажуваат како вашите клиенти одговориле на вашата анкета. Можете да ги користите овие информации за да ги подобрите вашите производи и услуги, да развиете нови маркетинг кампањи и да го зголемите задоволството на клиентите.
 • Одлична поддршка за корисници: MailerLite нуди 24/7 корисничка поддршка за да ви помогне со какви било прашања што ги имате.
 • Да се ​​најде целосна листа на придобивки од MailerLiteпроверете го ова Преглед на MailerLite.

Како да креирате Анкета во MailerLite?

mailerlite анкета
 1. Изберете шаблон за анкета

MailerLite нуди различни шаблони за анкети за избор, вклучувајќи анкети за задоволството на клиентите, анкети за NPS и многу повеќе. Изберете шаблон што одговара на вашите потреби и вашиот бренд.

 1. Додадете прашања

Откако ќе изберете шаблон, можете да почнете да додавате прашања. Прашањата можат да бидат со повеќекратен избор, отворена или Ликертова скала. Бидете сигурни да поставувате прашања кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Тука се и некои совети за пишување ефективни прашања за анкета:

 • Чувајте ги вашите прашања кратки и до точка.
 • Избегнувајте жаргони и технички термини.
 • Користете јасен и концизен јазик.
 • Поставувајте прашања кои се релевантни за вашата целна публика.
 • Избегнувајте водечки прашања.
 • Поставувајте отворени прашања за да добиете подетални повратни информации.
 1. Прилагодете го дизајнот

Можете да го прилагодите дизајнот на вашата анкета за да одговара на вашиот бренд. Променете ги боите, фонтовите и распоредот за вашето истражување да изгледа професионално и привлечно.

 1. Испратете ја вашата анкета

Откако ќе бидете задоволни со вашата анкета, можете да ја испратите до вашите претплатници. Можете да го испратите како е-пошта или да го вградите на вашата веб-страница.

5. Анализирајте ги резултатите

Откако ќе заврши вашата анкета, можете да ги анализирате резултатите. Ова ќе ви помогне подобро да ги разберете вашите клиенти и да донесувате информирани одлуки за вашиот бизнис.

MailerLite обезбедува детални извештаи кои ви покажуваат како вашите клиенти одговориле на вашата анкета. Можете да ги користите овие информации за да ги подобрите вашите производи и услуги, да развиете нови маркетинг кампањи и да го зголемите задоволството на клиентите.

Тука се и некои совети за создавање успешна анкета:

 • Одржувајте ја вашата анкета кратка и слатка. Луѓето имаат поголема веројатност да пополнат кратка анкета отколку долго.
 • Користете јасен и концизен јазик. Избегнувајте жаргони и технички термини.
 • Поставувајте прашања кои се релевантни на вашата целна публика.
 • Понудете стимулации за пополнување на анкетата. Ова може да биде попуст, бесплатен подарок или влез во цртеж.
 • Заблагодарете им се на вашите испитаници за нивното време.

Тука се и некои практични примери за тоа како можете да користите анкети за да го подобрите вашиот бизнис:

 • Анкети за задоволството на клиентите: Овие истражувања можат да ви помогнат да ги идентификувате областите каде што можете да ги подобрите вашите производи и услуги.
 • Истражувања на НПС (нето промотер резултат): Овие анкети можат да ви помогнат да ја измерите лојалноста на клиентите и да ги идентификувате вашите најентузијастички клиенти.
 • Анкети за повратни информации: Овие анкети може да ви помогнат да добиете повратни информации за вашите производи, услуги, маркетинг кампањи и многу повеќе.

Тука се и некои дополнителни совети за креирање и користење анкети:

 • Тестирајте ја вашата анкета пред да ја испратите. Ова ќе ви помогне да идентификувате какви било проблеми со прашањата или дизајнот.
 • Испратете ја вашата анкета на мала група луѓе пред да ја испратите на целата ваша листа. Ова ќе ви помогне да добиете повратни информации за анкетата и да ги направите сите неопходни промени.
 • Следете ги вашите испитаници. Заблагодарете им се за одвоеното време и известете ги како ќе се користат нивните повратни информации.
 • Редовно анализирајте ги резултатите од вашето истражување. Ова ќе ви помогне да го следите вашиот напредок и да ги направите потребните промени.

Анкетите се одличен начин да добиете повратни информации од вашите клиенти и да го подобрите вашиот бизнис. Пријавете се за бесплатна сметка на MailerLite денес и почнете да креирате професионални анкети!

Референци

Почетна » E-mail маркетинг » Како да креирате анкета во MailerLite

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.